Gott att leva!

Åååh, sån ahär dagar vill jag knappt sitta vid datorn utan hela familjen njuter för fullt av ledigt och sköna dagar. Richard är på Sportscamp i Norrköping och verkar ha det fint. Man får inte så uttömmande svar av en fjortonåring ;-)

Perfekt, förra veckan så fixade vi klart i Alvins och vårt rum och nu är även Englas klart. Lite småplock är det kvar men tycker vi tajmade in det perfekt med att ägna oss åt inomhusgöra när vädret var regnigt och nu kan vi spendera mer tid ute!



Englas nya rum

Midsommar firade vi på Ljusterö och det var riktigt trevligt. Mörka moln då vi åkte dit men sen sprack det upp och det blev traditionellt firande med dans kring stången, sill och jordgubbstårta. På kvällen grillade vi nere vid bryggan och satt och njöt länge. Härligt!

Härligt också att huset stod kvar då vi kom hem, Malin hade haft FF på midsommarafton ;-)

Tränat har vi gjort hundarna varje dag, nu när det varit så varmt har det mestadels blivit vattenträning. Roligt att Maria äntligen är med oss då vi var och tränade häromdagen, hon och Smilla har ju varit "mammalediga".




Min Malin var med igår då vi tränade vatten, hon passade på träna Malte. Skön stil då han ska i vatten, han liksom gliiiider ner... StorMalin var också med och Pingla förstås. Roligt med framstegen de gör, de har verkligen blivit ett team.



Idag var det bara jag och storMalin. Blev riktigt bra idag också med bra längd på vattendirigeringarna för Pingla och Cola. Cola kan vara svår styra på vatten, hon vill gärna kolla näckrosor, pinnar och annat i vattnet. Pingla tar gärna landvägen tillbaka, det kan även Polly göra. Polly får inte lika långa dirigeringar utan det blir anpassat förstås. Roligt att träningen går framåt även om det ibland är ltie kräftgång..

Våra barn gillar skarpt då vi ska ut och träna hund, då kan de passa på leka tillsammans. Emma och Engla är jämngamla och Alvin och Viktor har också kul ihop. Perfekt, inte ofta ungarnas tjatar på att man ska ut och träna hund!

Är det någon som är intresserad av en kursplats på Fegenlägret i slutet av juni så har jag en. Tyvärr kan jag inte åka själv, har fått operationstid då precis (typiskt). Lägret är mellan tisdag till fredag i v 30. Danska instruktörer och himla trevligt säger de som varit där förut. Nästa år ska jag minsann dit!

Grattis grattis alla Vexa Pokerbarn som blir åtta månader idag!!

Regnet det bara öser ner..

Men hörni, vem har beställt detta väder?? Inte jag i allafall.. På min semester och allt som Lotta på Bråkmakargatan skulle ha sagt.

Dagens aktiviteter blev sålunda inställda, Helena och Karin skulle kommit hit och sedan skulle vi ha styrt mot Katrineholm för att gå viltspår. Allt perfekt planerat och så öser det ner, så pass mycket att det inte är riktigt schysst mot hundarna gå spår. Hade visst kommit ännu mer regn i Katrineholm, hur nu det är möjligt eftersom vi nästan är dränkta. Richard som har kompisar i Katrineholm skulle följt med i bilen men fick nu ta tåget dit istället.

Får se om det blir något av Malins och min planlagda träning i eftermiddag, vi hade tänkt träna vatten och nu känns det som vi knappt behöver bege oss till sjön ;-)

Det regnade en ansenlig mängd även igår, Thomas hade lagt ett spår till Malte redan på morgonen och sedan blev det sent innan han skulle gå det eftersom barnen och jag spenderat eftermiddagen på Lager 157 i Hälleforsnäs. Regnet som öst neer gjorde spåret svårt och Malte fick verkligen kämpa. Så kom vi fram till spårslutet (Malin förde och jag plockade vimplar) och i snöret där klöven skulle finnas fanns inget.. Så jäkla snopet, tror en räv eller nåt tagit den. Jättetråkigt då Malte verkligen hade behövt den belöningen efter ett svårt spår :( Nästa gång tar jag med en extraklöv att ha tillhands om det händer igen!!

På morgonen tränade jag och storMalin gänget med fokus på dirigeringar. Pingla är riktigt duktig och styrbar, Polly duktig också men måste bli mer distinkt på signal, hon har ju lite *kan-själv* gener från mamma.. Cola är lite klurigare, inga problem när det är synligt eller att hon vet att vi lagt ut på ett visst ställe, då lurar hon mig gärna så jag tror att hon verkligen kan ta tecken. När det sedan blir dolt märker man att hon gärna chansar och själv försöker räkna ut var den kan vara. Likadant om hon sett att en hund gått tille tt ställe, då har hon full koll på vart hon ska. Vi har endel jobba på och jag måste klura lite på övningar! Malte fick göra några kortare linjetag. Malin kastade en markering över vårt vattenfyllda dike och sedan fick han gå på linjetag till samma ställe, gick fint. Bra träna hinder i terrängen tidigt. Duktig lillkille! Fixa fick titta på, vi låter nästan alltid de små vara med och sitta lösa då vi tränar utan göra så mycket (oftast inget alls). Blir lite extra korrigeringar då de är med förstås men jag är övertygad om att det kommre löna sig i längden att de kan ligga okopplade när de stora tränas.



Bozze



Fin va??

Roligt att Pinglasonen Bozze med storhusse, lillhusse och lill-lillhusse kom förbi en snabbis, har inte sett Bozze sen han flyttade. Han är den valp som bor längst bort och han har växt till sig och blivit en riktigt stilig grabb. Mycket impad av Malte och ramlad i poolen då han skulle leka med den brune slyngeln. Bozze blev inte minsta rädd utan verkade mest tycka det var kul, Thomas var snabb fånga upp honom ;-)

Tisdags hade vi födelsedag här hemma, tänk vår Alvin blev 7 år, helt galet hur tiden går!! Han var en busig och energisk kille som mindre, nu är han en klok och teknikintresserad skolpojke. Fick ett DS XLspel som han knappt lämnat ur sikte.. Det var en polulär present! Kalas för kompisar hade ju både han och Engla i helgen.



Vår fina, kloka och härligt Alvin. Ja, för det mesta är han sån :-)

Pingla och Fixa var här under dagen och det var tur, Malin tog med sig Cola och Malte till Ungdomsgruppen på bruks och de var borta från lunch tills långt in på kvällen.. De tränade lydnad, lite agility och käkade på klubben, lät mysigt tycker jag och både dotter och hundar verkade nöjda då jag hämtade dem. Tur Pingla och Fixa var här, hade varit rysligt tomt med bara Polly här hemma! Hon och jag tränade lite lydnad och det gick kanon, det har onekligen lossnat. Vem vet, vi kanske rent av kommer till start nån gång. Hon är rysligt taggad..



Randigt är snyggt!!

Nähä, lite pyssel väntar här hemma, ska montera ner det sista i vårt gamla sovrum nu medan Thomas tapetserar det sista i det som ska bli vårt rum. Blir fint!

Ha det gott,

Annica


Värmlänningar på besök

Första dagen på semestern har varit en bra dag!

Vi spenderade morgon och förmiddag med att röja i Englas rum och sedan satte Thomas igång att spackla.

Vid lunchtid kom Jessie med sina bruningar och lilla Emilia. Alltid lika skoj få Värmlandsbesök!! Vi började med att smågrabbarna fick varsitt blodspår på ca 300 m, Thomas hade varit ute och lagt dem på morgonen. Malte fick börja och idag gick han med låg kroppshållning och tyckte det var lite läskigt. Men det gick bättre och bättre och jag tror det kommer bli riktigt bra i slutändan, oftast är de hundar som får "kämpa lite" i början men ändå har intresset de som blir bäst i långa loppet. Jessie och Verk gick på behörigt avstånd och plötsligt skrek Jessie till, de hade precis gått på en huggorm som rest sig mot Verk och försökt hugga honom, hua!! Som tur var missade ormen, vilken tur för Verk had haft näsan i backen... Jag hade ju just passerat men jag hade inte sett den.. Om huggormar tycker jag INTE!!



Hela bruna gänget!! Malte, Cola, Polly, Vega, Vexa och Verk

Blev ett litet brejk då jag åkte på ett kortare möte, Jessie och Emilia fick besöka en av stadens hamburgerior..

Efter lunch så tog vi ut hela gänget på fälten bakom huset och tränade markeringar. Vi fortsatte sedan i mer svårsprungen terräng där de var tvungna ta sig igenom sly och över ett litet dike. Tjejerna var duktiga för det mesta men vi måste jobba ännu mera på att fokusera till 100 %. Polly och Cola jobbade med fart och fläkt men det är den där sista förfiningen vi behöver bli bättre på, när de har kommit ut i rätt område ska näsan ner och farten saktas av.. Vexa var duktig och gammeltanten Vega likaså, snacka om en gråsprängd tant med vilja apportera! Pojkarna fick under tiden sitta och bara vara med, nyttigt för dem men lite myror i brallan hade de allt.. Okey, okey.. Inte bara dom ;-) 

Myskväll med familjen och Richard beställde langos, det gillar hela familjen. Gott gott men hjälp vad jag blev proppmätt!

Har spånat lite med Karin och Helena om att ha ett träningsjaktprov, eventuellt kombinerat med en träningsdag dagen innan (med instruktörom intresse finns). Troligen i augusti och under veckodagar, helgerna är grymt upptagna!! Provet kommer vara som ett "riktigt" med domare, vilt, protokoll mm. Ställen jag funderat på är antingen där i Stallarholmen där vi hade avkommebeskrivningar. Jättebra marker men lite dyrare än ex.vis Ulvastugan. För det första, finns intresse?? Man kan vara med bara en av dagarna om man vill!! Hör av er!!

Ha det bäst nu!


Nu börjar semester'n!

Okey, semestern skulle väl kunnat börja med lite flådigare väder.. Men passar bra för de inomhusprojekt jag har tänkt vi ska ägna oss lite åt *hehe*

Har varit en lugn vecka, eller lugn och lugn.. Barnkalas i dagarna två hemmavid, synd att jag måste jobba... För Engla igår (bara ett halvår sent..) och Alvin idag. Engla fyller ju i mellandagarna men då är det så mycket annat så det har blivit uppskjutet... Och uppskjutet ; P

Malin och Cola debuterade i lkl II i torsdags på EDHK. Poängen blev väl inte så hävliga men dottern var jättenöjd med hennes attityd. De som tittade på tyckte också det såg bra ut och även de trodde poängen skulle bli högre...  En nolla blev det på fjärren, det började bra men sen såg Cola en fågel på plan som fångade hennes intresse *hehe*. Dubbelkommando på läggandet, mer missförstånd trodde Malin (jag satt som vanligt i klubbhuset) och även på hoppet, Cola var så koncentrerad på sin matte.. Låga poäng överlag gav 138.5 p men känslan var bra så Malin var nöjd.

Har tränat lite grann här hemma och en kall och regnig kväll med Malin och Malin på ett nytt bra ställe. Har även testat malte på två viltsök (premiär) och det gick så himla bra. La ut även sånt han aldrig apporterat förut såsom kanin, kricka, korp och nån konstig vitfågel.. Allt plockades in med snabba uttag, fina mjuka balanserade grepp och korrekta avlämningar. Uj uj vad nöjd jag var med lillemannen!

Annars har de tinte blivit så mycket tränat, har storstädat och slängt en himla massa från barnens före detta gemensamma rum (det som ska bli vårt nu) Passat på när barnen inte varit hemma för då kan man slänga så mycket mer.. Annars gråter de över gamla McDonaldsleksaker som plötsligt är deras allra finaste grejor.. Har även fixat klart i Alvins rum och det blev jättefint!!!! Tror Thomas känner sig lite pressad komma igång med målandet och tapetserandet nu *och tänk, det var ju inte alls meningen, himlar med ögonen..*

Ha det bäst,

Annica 

Unghundsderby och hemma igen

Har haft en härlig och intensiv helg i Skåne. Har jobbat natt sedan jag kom hem och inte riktigt hunnit med uppdatera bloggen. Såg att både Karin och Helena gjort alldeles ypperliga inlägg från vår helg så jag passar på att kopiera endel från Helenas. Japp, jag har bett om lov ;-)

Men Karin har jag inte frågat så jag passar på att länka till henne istället:

http://karinochwilma.bloggagratis.se/

Karin försöker få oss andra att tro att Miso tyvärr inte kunde markera eftersom hon fått nackspärr i buren på vägen ner, bra bortförklaring där Karin ;P

Jobbade natten till fredagen då vi skulle åka. Helena och Karin kom efter lunch och vi började resan ner till Skåne, det gick snabbt och smärtfritt förutom ett skyfall utanför Huskvarna-Jönköping.

Syrrornas brorsa Zebbe med husse Jan och matte Bitte bor i Höganäs och där bodde jag och Polly första natten, väldigt lyxigt och trevligt :)))

Vi fick en alldeles underbar middag hos dem, laxen var nog bland den bästa jag ätit och supergoda såser till.
En skön kvällspromenad på stranden precis där de bor blev en skön avslutning innan jag skjutsade Helena och Karin med hundar till stugan de skulle bo i.

Här kommer Helenas länk, hon har både fina foton från syskonträffen och massa bilder och filmer från Unghundsderbyt.

http://holmstorp.bloggagratis.se/

Vi hade inte samling förrän elva på lördagen, skönt att slippa gå upp så tidigt.

Hämtade tjejerna och så åkte vi till provplatsen. Jättefin provplats med lagom med klurigheter. Perfekt väder, trevliga funkisar, domare och många goa människor och hundar. Kan det bli bättre??

Både Karin o Helena har beskrivit rutorna så bra så det känns lite overkill att jag ska göra det med..

Min tanke var att Polly skulle vara kvar i bilen så länge som möjligt för att ladda.. Fel taktik!! *hmmm* Nu vet jag att jag behöver ta ut henne i god tid innan start, hon var tokladdad!!

Den första rutan hade hon ett uselt fotgående på, hon hade fullt fokus framåt.. Markerade fint, hittade apporten ganska snabbt men hade så mycket spring i benen att hon tog ett stort ärevarv in *harkel* 13 el 14 poäng fick vi. Inte rätt ta den ruta som var enklast först.. Iallafall inte med en TurboPolly :))) Men jag ska inte säga så mycket, jag ville ha en Vilja, och jag fick en egen Vilja på både gott och ont :P

Andra rutan såg enkel ut och jag tyckte hon markerade jättebra. Det gjorde hon också men fick inte ner näsan i tid utan det blev mycket spring och lite hjärna påkopplad. Antingen var det här eller på förra rutan jag fick 13, nån av dem var poängen mer än den andra.

Tredje rutan var jag egentligen nöjd med trots att hon nollade. Mycket bättre attityd, bättre fotgående och inte lika gasad *ler*. Gick för långt och kom inte tillbaka i riktigt rätt område trots flera bra försök. Otur att vi itne fixade den. 0 poäng men nöjd matte.

Fjärde rutan var den utslagsgivande för dagen, här fick man inte veta poängen förrän på slutet av dagen. Hon hade fint fokus, de skulle ner för en ganska brant backe, simma, hämta markeringen som landat  i vassen och sedan uppför det branta igen. Väldigt nöjd att hon kunde släppa syrrans gåsjakt, hon var en klart intresserad åskadare eftersom vi startade efter Karin.. 18 eller 19 poäng.

Femte och sista rutan skulle de hämta en apport som hamnat på en landtung, de skulle först över en äng, ut i vatten och sedan upp på land utan att gå förlångt och hamna i nästa vatten. Mycket fint arbete av Polly, hon var väldigt mycekt bättre här på slutet. 18 eller 19 poäng med en slutsumma på 64 poäng. Väldigt nöjd med henne ändå trots den svajjiga starten, i försättningen ska jag ta ut henne i god tid ur bilen.

Grattis till syrrorna, Miso nollade två rutor och då är man hjälplöst efter (det är man redan vid en nolla...) men skötte sig fint i Karin och hennes debut på de andra. Helena och Lystra glänste och jobbade stabilt på alla rutor,
81 poäng är jättebra!

Vi hade sedan en väldigt trevlig kväll efter vi tittat på finalen på det stället som Karin och Helena bott på första natten. Nu fick de dela stuga med mig och Polly också men först blev det grillbuffé i gott sällskap av Eva, Micke, My med flera. Trevligt ställe med hög servivenivå och god mat, perfekt :-)

På söndagen steg vi upp och efter en lugn morgon och god frukost for vi hemåt, snabbt och smidigt även denna gång. Tycker att vägen till denna del av Skåne kändes ganska kort så nu planerar jag Danmarksresor från Helsingör.. Har inte sagt nåt till Thomas bara..

Igår träffades jag och Malin för en träning på dagen. Våra barn är ju nästan jämngamla och leker jättrebra så det är perfekt, barnen är sysselsatta och vi kan träna hund :-)) Träningen gick väl sådär, våra hundar måste bli mycket säkrare på tecken men vi kämpar vidare. Vid tiotiden på kvällen åkte jag och Malin och tränade lite lydnad, svalt och skönt vid den tidpunkten och inte ens mycket mygg. 

Ikväll har jag varit ute och kört ett litet sök med vilt med Malte för första gången. Snabba upptag, fina grepp och allt vilt i handen.. Täckte marken okey men sökte lite tillbaka i gamla legor. Men så nöjd! Tjejerna fick också varsitt litet sök och verkad nöjda att viltet var framme *ler*

Fick just samtal från Sarah som varit och tävlat med Pippi och Wilda. Pippi kom tvåa i lkl III med en nolla på rutan med 234 p och lilla söta Wilda vann ettan med 174 p. Bra jobbat Sörpingsbrudarna!! 

Ha det bäst!

Fina dagar

Så, vad har vi då hittat på sedan helgen??

Ganska lugnt och skönt tycker jag nog. Att poolen har blivit klar är en fullträff för både stora och små barn, den är onekligen välanvänd redan ;) Och jag som inte direkt gillar fara iväg till något bad (inte mycket för att ligga och sola..) tycker det är toppen. Barnen nöjda och får bada, mamman nöjd och slipper tillbringa timmar på någon badplats...

Jag och Malin J har passat på att träna med apportkastaren vid några tillfällen. Polly behöver bli mer uppmärksam i sitt markeringsarbete (jo, det är lite sent börja intensivträna sånt tio dagar innan Unghundsderbyt) och träningen har gett resultat men det är onekligen en bit kvar. Hundarna har däremot haft väldigt roligt och med svåra, långa apporter och vi kommer lägga mer krut (fyndigt va??) på sån träning. Perfekt nu när fler apportkastare och "ägg" är inköpta, nu blir det åka av!! Cola har inte varit med förrän idag, hon har fått koncentrera sig på lydnaden. Tror definitivt hon vill vara med igen ;-) Malte och Fixa har varit med och suttit passiva, så nyttigt. De är duktiga de små och sitter lösa då de stora jobbar. Malte försökte smita lie framåt men fick vackert finna sig i att återgå till anvisad plats. Idag fick han ta en apport med kastaren, den sköts iväg lite kortare än normal men blev ändå svår. Han jobbade sig metodiskt och stoppade ner näsan i rätt område, duktig! Fixa och Pingla har varit här några dagar då Malin jobbat, Malte var allt lite intresserad av Pingla idag ;P .Vi avslutade kvällen med att äta Thomas grillade hamburgare som gillades av både stora och små..

Igår var Dan och Lissa hos oss på förmiddagen. Lissa blev av med lite päls nu inför sommaren. Trodde nästan Dan plockat med sig fel hund, Lissa har alltid haft ljusa ögon men plötsligt har de mörknat betydligt. Positivt överraskad efetrsom uttrycket blir annorlunda beroende på ögonfärgen. Grattis förresten till syrran Ronja som blev godkänd i debuten högre klass sök i helgen. Det kommer mera, det är jag säker på :)

På kvällen var det kvällstävlingar i Flen. Trevliga tävlingar och bra stämning, gillar att de sätter upp resultaten då de är klara.. De körde tvåan först och sedan ettan, tror de var åtta i klassen. Cola låg lugnt och fint på platsen, jättebra! Det blev ett par småmissar i programmet, Cola tittade bort då Malin skulle kalla in och det blev lite segt i starten, det är annars ett moment de brukar få höga poäng för. Tappade en del poäng på detta, de fick en sjua. En sjua blev det även på ställandet, Cola gjorde ett snabbt ställande men satt sig ner innan hon kommenderats då Malin återvände. Två momnet med höga koffecienter och en del poängtapp där. Men annars gjorde de ett trevligt program (tror jag alltså, jag sitter i klubbstugan då de tävlar.. Silvertejp på Anna..) och fick 166 poäng och en tredje plats. Så, då är LPI avklarat och siktet ställt på nästa klass!! Grattis mina duktiga tjejer och tack till Pake som lagt ner så fin grund på Cola <3!

Nu är siktet inställt på helgen Unghundsderby. Åker imorrn då jag har vaknat, Helena och Karin kommer och så fortsätter vi färden mot Skåne. Zebbes husse och matte har lovat bjuda på något att äta på fredagskvällen och jag kommer sova där natten mellan fredag och lördag. Sen är det tävlingar hela dagen, jag tar det bara som en erfarenhet.. Hade trott att vi skulle åka hem på lördagen men Karin och Helena är nog lite klokare då de inser att vi behöver lite vila innan vi är två som sträckkör norröver (jag tror alltid jag orkar.. iallafall då jag planerar *ler*) Så lördagskväll och natt delar jag boning med tjejerna och en kompis till dem. 

Återkommer med rapport efter helgen! Troligen inte på någon framskjuten placering (baaaara 128 startande tror jag) men förhoppningsvis med glada minnen :))))


Sen gott folk väntar bara ett par pass på jobbet och sedan en skön ledighet. Längtar efter mycket familjemys!

Ha det bäst,

Annica
ha det fint,

    

Valpträff och fullträff :)

Uj uj uj, det har varit bråda dagar och eftersom jag legat grymt efter med allt som ska fixas på datorn nu när den äntligen är igång så släpar onekligen bloggandet en hel del.. Tror ändå jag tänker rätt när jag prioriterar betalning av räkningar framför skriva inlägg här ;) Ja, i långa loppet alltså borde det vara smartast *ler* Att det är så underbart väder gör ju även det att inne-sysselsättningarna släpar..

Pingla har börjat löpa, hon är verkligen som en klocka även nu efter valparna. Det innebär att hon bör löpa igen i oktober-november och då planerar vi para henne. Har förstås varit i kontakt med Charlotte, hennes uppfödare. Charlotte har rätt leasa en kull på Pingla och eftersom hon var generös nog att låta mig ta första kullen (tack Charlotte!!!!) så ville jag höra hur hon tyckte vi skulle göra nu. Vi kom fram till att även denna kull blir här hemma så tar Charlotte nästa, det passar hennes planer bäst. Hane är så gott som klar, han och hans bror fanns som alternativ till första kullen men jag valde då Peak eftersom han var äldre. Glad är jag för det med tanke på att hade jag valt att vänta med använda Peak så hade det inte blivit några Peakbarn!!! Verkar som hans valpar ärvt hans förmåga äta allt, även sånt som är mindre bra *hmmm*


Passar ju bra fortsätta skriva om Pingla-Peakbarnen eftersom vi hade valpträff i fredags (klämdagar är fina grejer, iallafall om man är ledig!!). Valparna var alerta och framåt men inget
pipande eller gnällande, skönt! Duktiga i kontakt med sina förare, bra :) Så roligt träffa er alla, det var onekligen ett roligt och glatt gäng som mötte upp, både två och fyrbenta.

Jag visade några övningar man kan börja med och Malte fick vara visningshund (det gillade han). Valparna fick testa på lite och sedan blev det prat och fika. En mysig förmiddag i varmt och skönt väder!!!

Efter lunch kom Hjalmar-Karin hit. Fick inte vara med då hon och Malin tränad lydnad *belagd med silvertejp och med order hålla mig undan..*. Tack Karin för du tog dig tid med Malin och Cola!! Trevlig pratstund med fika blev det förstås efteråt, alldeles för sällan som vi ses men alltid lika skoj!! Och visst var du lite sugen stanna på Thomas inbakade lax med gorgonzola och vitvinssås..

De chokladdoppade jordgubbarna sparade vi däremot för Malin och Cola skulle till Strängnäs för kvällstävling.


Det blev en trevlig men ganska sen kväll, tror inte lkl 1 började förrän vid niotiden. Bra för hundarna, det var svalt och behagligt :)

Fick sitta inne i klubbstugan när Malin tävlade, attans vad nervöst.. 

Efter vad jag tyckte en evighet kom hon sen tillbaka med ett stort leende. Cola hade legat kvar hela platsen, lugnt och tryggt!!!! Tack tack tack till alla er som hjälpt Malin efter de trista tävlingarna förra veckan, härligt med fina vänner!! Sedan hade lydnaden funkat fint, ett par missar men överlag var Malin nöjd med vad de presterat. 182 poäng och klassvinst blev det, attans vad skoj :))))

Kan konstatera att de faktiskt varit väldigt jämna, hade inte platsen strulat i början av förra veckan hade de haft 182.5 o 185 poäng de tävlingarna (sen hade de en katastrogtävling, den tror jag Malin vill glömma. Bra att hon avstod platsen där och nu tror jag hon inte tävlar vid hemmaklubben mer, det blev för nervigt för matte..)

Hem sent och lite firande med jordgubbar, mums. Sen stupade jag i säng..

Klockan ringde tidigt lördagmorgon eftersom det var Norrköpingsutställningen. Nä, tänkte jag.. Jag hade helt enkelt inte lust fara iväg! Ville bara vara hemma.. Stängde av klockan, somnade om och vaknade halvnio.. Skönt!!! Polly och Cola skulle ställts ut men bägge är dessutom i taskig päls. Synd bara att det är bra dyrt ställa ut, kändes som jag slängde 700 kr i sjön :(. Men gud vad skönt bara skrota runt hemma!! Mysa med familjen och bara ta det lugnt...

Har varit en lugn dag idag med. Thomas har gjort klart staketet runt poolen och det har blivit jättefint. Barnen badar varje dag och snart kanske även jag hoppar i, tror det är runt 23 grader nu *blink*.

Malin J och jag var iväg och tränade hundarna lite med apportkastaren. Pollys markeringsförmga när de sköts iväg var väl inte direkt att hurra för, känns lite trist inför Unghundsderbyt. Nu blir det med kastaren varenda dag innan derbyt!! Vi for även iväg och gjorde ett par markeringar och sedan dirigeringar till samma ställe vid vatten. Perfekt ställe där hundarna inte kan springa runt!!

Grillat och familjemys resten av dagen, mysigt värre! Nu sover de minsta vilket inte heller är helt fel..

Det funkar intee ladda upp bilder nu efter datorhaveriet, hoppas det lsöer sig snart.. Blir väldigt trist med bara en massa text!

Ha det bäst,

Annica

Vi är tillbaka i cyberrymden och jösses vilken vecka!

Nä ni, jag fortsatte inte direkt semestra när jag kom hem utan det blev istället fullt ös..



Jobbade tre nätter på raken och samtidigt försökt hinna ikapp med allt här hemma. Att vara utan dator och mail har verkligen varit handikappande men idag kom en kompis och lagade det som åskan ställt till med.. Nu går det nå oss igen!

I måndags åkte jag och Malin till Surahammar för att hon och Cola skulle tävla lydnad. Ska försöka inte lägga in sånt i almanackan när jag ska jobba natt men denna gång blev det så. Ni har hört det förr va *ler*.

Det startade som vanligt med en platsliggning och tyvärr var det en hund som reste sig och drog igng de andra så det var fullt röj på plan. Cola låg faktiskt kvar då men tyckte det var jobbigt vilket sedan visade sig då de skulle lägga om. Med fem sekunder kvar reste hon sig och gick mot Malin, det har aldrig hänt förr. Jäklars så himla besviken Malin blev och jag med, vet ju vad det kan innebära få ett sånt problem på halsen.. Skit också! Att hundar reser sig på platsen har ju hänt förr och det säger jag inget om. Det som är trist är om folk "chansar" då de har hundar som man nog mer eller mindre vet reser sig för att busa med andra hundar, de förstör så otroligt mycket. Självklart vet jag inte att det var så i detta fall, jag uttalar mig endast i allmänna ordalag.

Sedan gick de ut och körde ett kanonprogram, kändes ju extra snöpligt då de missat platsliggningen..

Tandvisning 10
Linförighet 8.5
Läggande 9.5
Inkallande 10
Ställande 10
Apportering 5 (inte helt ok, tog före o tuggade lite)
Hopp över hinder 8
Helhet 9.5 *kommentar jättetrevligt*

Sammanlagt 153.5 poäng o en tredjeplacering av 11 (tror jag de var) 

Kvällen efter var det återigen tävling i Surahammar.

Cola och Malin startar igen med strul på platsen, Cola rullade sig först och satte sig sedan upp. Fy sjutton vad trist med detta som startade igår på den tävlingen *suck*

Även denna tävling gick de ut och gjorde ett kanonprogram och skrapade faktiskt ihop ännu lite fler
poäng än dagen innan, 155! Hittar inte protokollet nu men det kanske kommer fram..

De blev tvåa denna gång.

Igår gick det däremot inte alls, troligen blev det för mycket med tre tävlingsdagar efter varann men framförallt så var nog Malin väldigt nervös, hon ville så väldigt gärna lyckas när det var på hemmaplan och då blev det helfel istället. Det hon gjorde som var bra var att avstå platsliggningen, bra tänkt efter två resningar. Resten blev väl inte alls vad hon tänkt sig men det är bara komma igen. Nu vet hon att hon inte ska tävla på hemmaplan :)

Desto roligare att mina kära vänner var där och tävlade, vi borde träffas oftare *ler* Sarah med Pippi och Wilda hade tänkt överraska men tji fick hon för jag hade läst deltagarlistan ;) Såg tyvärr inte Pippi, vet att hon la sig i siittande i grupp. Väldigt skojigt få träffa Wilda, hon är ju på foder och gjorde mig verkligen inte besviken. Ganska liten och elegant med ett underbart huvud och uttryck, så himla söt (och så himla pälslös). Härlig fart och attityd  på plan, gick i piaff unde linförigheten men tappade lite koncentration när de körde apportering på planen bredvid. Tyvärr nollade hon ställandet, Sarah råkade trampa på henne precis innan momentet. Tack Sarah för att jag fick se henne "live".

Jessica med Vexa var även hon med, kollade på dem genom fönstret i klubbstugan eftersom jag hade barnen med mig, även Jessicas lilla Emilia, och de föredrog vara inne och leka och fika ;)
Vexa hade även hon riktigt roligt på plan, härligt! Bra fart vilket gjorde att hon skippade ställa sig på inkallningen med ställande och lite strul på det som brukar vara hennes paradgren, rutan.

Jessica och Emilia med hundar åkte sedan med oss hem och sov kvar för idag har vi varit på Club Show.

Imorse packade vi in oss i bilarna och styrde kosan till Herrfallet. Thomas fick vara hemma och renovera *lucky bastard* men alla barn utom Richard följde med.

Det var tre ringar vilket gjorde att det var svrt hänga med i allt som hände, annars var det en härlig dag och väldigt organsierad, vilket jättejobb styrelsen lagt ner!!

Först ut av våra var Polly. Det finns en sak hon tycker är läskig och det är högtalare, första gången hon hörde det var på Stora Stockholm och då reagerade hon, likadant idag. Kan inte komma på
nåt annat hon tycker är obehagligt så vi får väl åka runt jaga högtalare.. Jag blir helt ställd, är ju inte van att hon beter sig så här.. Det blev bra förstås efter en stund. Polly fick jättefin kritik men nedslag på sin päls och det med all rätta, hon är avbarrad nu och om en svart flatt är ful pälslös  så är en brun sju resor värre..

Mycket glad att hon fick Excellent och placerad tvåa i unghundsklassen, kändes bra det. Och vann gjorde härliga vännen Bittan :)))

Hennes syster Röja ställdes i juniorklass, man kan ju välja vilken klass man vill ställa i om de är i deras ålder. I en stor klass kom hon trea med Excellent och ck, roligt roligt!

Valparna började med en stor valpklass ett hanar där de av Pinglas valpar var med. Pojkarna Fille, Enzo och Macot var glada och busiga i ringen, de verkade tycka livet var stenkul ;) Ingen av dem placerades idag men det kan nog bli en annan gång, alla fick ju utlåtandet promising. Det fick även syster Rani som ställdes bland tjejerna. Inte heller hon blev placerad i konkurrensen men såg fin ut.

Bland de större valparna visades sköna Hilda med sin tuppkam, det är en läcker brud det men inte fullt så läcker att domaren placerade henne *ler*. Hon är liksom läcker på ett annat vis..

Brorsorna Malte och Verk placerade sig fint, Malte blev fyra med HP och Verk blev bästa hanvalp, tack Jessie för att jag fick visa :) Han blev sedan BIMvalp i stora finalen. Jo du, nu måste du börja åka på utställningar med Jessie *hehe*.

Cola ställdes i jaktklass och kom trea med Excellent och ck, vilken dag vi hade!! Även Cola fick nerslag för pälskvaliten och den är som sagt inte den bästa nu.

Roligt förstås med så fina placeringar när man inte har någon uppfödning som är baserad på exteriöra preferenser! Och grattis till Yoda!

Glada och nöjda åkte vi hem med bilen fullpackad med priser och trötta hundar och barn.

God mat väntade och nu har jag nästan kommit ikapp på datorn efter det långa uppehållet!!

Ha det bäst nu!! Tyvärr ville bilderna inte vara med..








RSS 2.0