Uppehåll i bloggandet..

Hej på er!
 
Imorrn opererar jag handleden så nu blir det stiltje i bloggen, är till att börja med sjukskriven tre
veckor!
 
Stort grattis till Agge och Vera som igår debuterade med den äran i lkl II, 177 poäng och en andra placering! Och detta var start nummer fyra på lydnadsplan, de tre andra har renderat paret ett LPI.
Dessutom är Vera riktigt snygg, hoppas hon kommer ut i vänstervarv när pälsen är tillbaks :)
 
 
Vera har totalt fokus på nya leksaken hon vann, Engla håller den framför henne *ler*
 
Ha det gott allesammans,
 
Annica

FART-test mm

Efter några lugna dagar så  var det äntligen dags för FART-test igår för vår sista kull, de efter Melker och Pingla som nu snart är nio månader.
 
Fem av sex valpar kunde komma, så kul! Med var även deras halvbrorsa Mascot var med och körde FART 2, det var väldigt intressant se honom igen så här ett år senare efter det var hans kull som körde FART 1 :)
 
 
Mascot jobbar mot "spöket" (som skyms av Elli), detta moment finns bara med i FART 2. Snygg uppvisning av en fokuserad Mascot!
 
Imponerande att matte Elli jobbat så bra med vad man kunde se som lite varningsklockor (typ, vill så det värker!!) det ger verkligen bevis på att förarens jobb med hunden betyder otroligt mycket!! En bra hund är ju inte alltid en lätt hund och Mascot precis som sina hel och halvsyskon har mycket jobba i sig, en härlig attityd till arbete men måste styras upp för att liksom inte "ta över". Intressant att Pingla gett såna krutpaket till barn!
 
Det är verkligen häftigt vilka underbara valpköpare vi har, Karin och Sonja som bor utanför Flen ställde upp och tog Polly under dagen. och inte nog med det, de åkte med henne till Katrineholm och visade upp hennes skadade tass på lydnadsprovet där Polly ju inte kunde starta. Tack så väldigt mycket!! Polly sov gott igår :)
 
 
 
Jag hann inte riktigt i tid för att se början av Novas FART men det mesta. Samtliga valpar i kullen uppvisade massor av härliga egenskaper! På den negativa sidan är att de är väl sociala, det gäller träna dem i att inte hälsa på allt och alla!!
 
Jag har skickat mail till er med tips efter gårdagen, det är verkligen spännande se den röda tråden i en kull som man får en sådan här dag!! Positivt är att de är lättlärda,
väldigt lätta motivera till arbete och med goda nerver (det var iallafall det gemensamma jag tyckte mig se). Hoppas ni tyckte ni även fick ut något av "eftersnacket" som ju till största del tog vid efter alla hundar var beskrivna.
 
Hagen
 
Nu börjar vi verkligen få till det bra med nästa års läger. Tre intruktörer inbokade och det känns kanon! Ulle kommer ta hand om viltspår/grunder för rookies. Annika Westerlund för tävlingslydnad/bruks och Bitte Lind för apporteringsträning. Boende på Fiskeboda är också klart, tack Majken för allt du fixat!
Vi återkommer till helgen längre fram, det finns fortfarande möjlighet anmäla sig.
 
Stort grattis till Mascot och Elli till godkända i anlagsklass viltspår i lördags och till Douglas som belv BIM-valp i en stor valpklass på FRK Östras Flatshow samma dag med pappa Melker-matte Minna
 
Ha det bäst!
 
Annica

Lite sparlåga..

Jobbarhelg och det innebar denna gång att det blev tre nätter på raken.. Vilket i sin tur innebär jobba och sova och sen blir det inte så mycket mer.... Jo då, promenader och lite familjetid har förstås hunnits med men sånt kan man ju aldrig få för mycket av :) Thomas åker imorgon till Malmö och blir borta i fyra dagar, lite trist när jag har jobbat så intensivt. Men vi har hunnit få klart på "kontoret" vi gjort på övervåningen i allrummet, blev jättenöjd! Både kontor och läshörna, perfekt :)
 
 
Kontoret
 
Något som inte är helt perfekt är Pollys tass, hon har skurit upp tramdynan lite grann och det är svårt få det läka. Hon har liksom en tendens ta bort bandaget *grr*. Så synd då hon och Malin skulle debutera i tvåan i Katrineholm till helgen :( Har några dagar på att se hur det läker, ser väl inte alltför ljust ut nu.
 
Annars så har jag legat lågt med träningen, Malin har tränat lydnad med Polly och Malte men annars har det bara varit "off-season". Lille söte labbeponken Spike sköter sig bra, riktigt roligt ha en vaniljbulle här hemma :) Han har snabbt kommit in i flocken och hittat sin favoritplats i soffan.
 
 
Nya brevlådan
 
Sista dag anmäla till Flatshow Östra samt till Hundmässan idag. Jo, man kan anmäla till Mässan senare men då blir det ÄNNU dyrare. 420 kr som det kostar nu räcker alldeles väldigt bra..
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

Planering..

Nu har planeringen inför nästa års läger tagit fart, nu har vi kommit en bit på väg! Helgen som vi tänker samlas på är 5-7 april, från fredag em till söndag em. Platsen blir Fiskeboda vilket inte ligger så långt från Katrineholm vid Hjälmaren. Fisekboda erbjuder fina marker och möjlighet att förlägga träningar både på land och vatten (om vädret tillåter) och så finns det en gräsplan där man kan träna lydnad, bra va??!! Läs mer på www.stbd.se och välj Fiskeboda. Stugan vi tänkt heter Löjan, plats för 20 st med nyrustat stort kök och man får ha hund ;)
 
Program och instruktörer jobbar vi på, viktigt är att du lämnar intresseanmälan redan nu så vi ser om stugan är lagom stor för oss!! Senast den 9e november vill vi ha den :) Tack Majken för all hjälp!!
 
Annars har höstlovsveckan rusat fram, all jag tänkt har inte hunnits med.. Men kontoret saknar nu bara lite tavlor och lampor, sen är det klart. Jättenöjd!
 
I helgen som var åkte Malin och jag på två utställningar, på lördagen var vi på FRK Bergslagens Flatshow i Kungsör. Jättebra ställe ha rasklubbsutställningar på, perfekt underlag och varmt och ljust. Alla tre hanarna efter Melker och Pingla ställdes ut, de blev tvåa HP för Douglas, fyra HP för Zäker och femma i konkurrensen för Rembrant som tar lite mer tid på sig.. (duktiga grabbar!) Syrran Grappa slog till med att först bli bästa tikvalp och sedan BIS-valp :) Grattis!
Malte och Mascot tävlade mot varann i ukl, Malte vann med Mascot som god tvåa. Malte slutade sedan som tvåa bästa hane efter valparnas pappa Melker ;)
 
Röja blev fjärde bästa tik i en fin öppenklass och Pingla som bestämt sig för att naket är skönt på höstkanten slutade som fjärde bästa tik. Trevligt träffa er alla!!
 
Söndag morgon och upp igen *gäsp* Nu var destinationen Mjölby och resan gick snabbare och smidigare än vad jag trott, vi var framme med god marginal..
 
Malte blev tvåa i jkk med ck och kvar länge i bästa hane men fick till slut lämna. Finfin kritik fick han med ;) Det fick även Fixa som precis som sin mamma tycker att päls är onödigt när det börjar bli kallt ute. Domaren gillade henne ändå och hon fick Excellent och CK samt placerad femma.
 
Lång väntan för Rea och Nova men till slut var det valparnas tur. Flickorna skötte sig väl och blev 2a och 3a i klassen, båda med Hp och lovande kritiker. Kul att ni var med!!!
 
Nästa helg ska hela Melker-Pinglakullen FART-testas, härligt att alla kan vara med!!!
 
Polly har skurit sig i tassen här hemma, inte djupt men trist ändå.. Hon får ta det lugnt ett par dagar får vi se hur det går. Lille söta Spike som bor här nu när Jens och Sofia är i England sköter sig fint och har snabbt flutit in i flocken.
 
Har så nu bestämt mig för hane till Cola, känns jätterätt!! Det blir en hane som haft valpar förut denna gång och han är en jätteduktig hund men väldigt kul stamtavla. Malte och Pollyvalpar hoppas vi ju också på, hoppas på en spännande vår!! Ska skriva ner en presentation snart, måste bara ta det lugnt med den f-bannade handen som gör ont när jag knappar för mycket på datorn.. 20e november blir det operation, ska bli skönt slippa ha ont!!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 

RSS 2.0