Pollypralinerna fem veckor och Lakritscolorna sex veckor imorrn!

Idag hade jag utbildning på jobbet och vi var iväg hela min "färggrupp" och hade en trevlig dag på stälelt där våra hundförare brukar träna. Fick träffa en alldeles underbar 14-veckors gammal mallevalp, han började med att bita mig i näsan ;-) Malin praktiserar just nu (på Eskilstuna Hundcenter....) och hon var ledig idag vilket passade utmärkt.
 
 
Jag kanske borde borstat av mig alla sågspån ;-)
 
Våra egna valpar växer så det knakar, Pralinerna blir fem veckor idag. Runt fem-sexveckor så kan valpar plötsligt hamna i en lite mer "rädd" ålder, ungefär som barn gör vid sju, åtta månader då de plötsligt blir blyga och reagerar på höga ljud och sånt. Jag har inte märkt något direkt på valparna men det är alltid fascinerande studera dem och roligare blir det för varje dag. Tycker nog att det är lite smålyxigt med valpar som kan vara ute så mycket som dessa, de blir skönt trötta av att klättra, smyga, leka och gömma sig utomhus. De har fått prova på vara på lite olika ställen och nya utmaningar, allt är liksom lära för livet ;-) Viktigt är ju också tid med oss så därför får de turas om komma in. Man märker att Alvin och Engla blivit större för de är riktigt duktiga med valparna. Och jag tycker det är perfekt med lite socialisering bland barn när deras kompisar kommer över ;-) De får ordentliga förhållningsorder av Alvin och Engla hur man håller en valp och hur man uppför sig bland ett gäng pirayor ;-)
 
 
Trött valp som busat på övre bilden och så bus-valpar som hittat viltsäcken och krypit in och snott
 
en duva ;
-
 
Imorrn blir Colavalparna sex veckor och då blir det avmaskning och kloklippning. Stamtavlorna har kommit och ligger och väntar på posten, valparna är dolda felsförsäkrade och nu ska det beställas tid hos veterinär och en massa annat.. 
 
Snart är det helg och då blir det KM i Bergslagen, Kommer döma ukl, ökl och ekl på förmiddagen och sedan på eftermiddagen ska jag starta Malin J:s "Fixa" i nkl. Ja, min Malin ska också dit och det kommer bli en trevlig dag bland valpköpare och vänner. På söndag är det utställning i Västerås och det ska vi också hinna med. Lite besök också förstås ;-)
 
Ha det gott!
 
Annica

Kommentarer
Postat av: Sonja

Underbara bilder på gosiga valpar.
Och du klä'r jättebra i sågspån:)

Svar: Jamen så är det ju... Allt klär en skönhet och inget missklär en ful ;-) Och sågspån är SÅ RÄTT denna vår! Vinkade åt er Sonja när vi åkte förbi Stav på väg mot Flen : P
Annica W Redlund

2013-04-25 @ 21:21:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0