Flatmästerskapet 2013

Sitter allt med ett nöjt flin på läpparna efter årets Mästerskap, så stolt och glad för alla Ryegatare med hussar och mattar som gjorde så fint ifrån sig!
 
Vilka fantastiska valpköpare vi har som är så duktiga med sina hundar och förutom en härlig helg prestationsmässigt så hade vi så mycket kul ihop med, kan det bli bättre?
 
Karin och Helena kom i fredagskväll så vi har haft en hel helg tillsammans, ni andra kan ju bara ana hur det tjattrats och fnittrats :-)
 
Upp tidigt i lördags eftersom vi hade ansvar för en ruta så vi skulle vara där i god tid. Thomas hade lämnat Alvin och Engla hos farmor och farfar kvällen innan så han var med som funkis. Vi hade hand om en nybörjarruta som bestod av en dold markering. Allt rullade på riktigt bra och vi var klara i god tid. Tack alla ni som hjälpte till på rutan, ni är bara bäst! Har fortfarande dåligt samvete för jag lurade dit dig Elli, trodde vi skulle hålla på till fyra-fem.. Istället var de som startade klara innan lunch och kunde hjälpa till på rutan.
 
Från oss startade Malin och Malte, de hade gjort tre rutor bra, en ruta mindre bra och så en nolla. Han hade varit okoncentrerad men det kanske inte är så konstigt med flytt och helt nya rutiner förra veckan och dessutom har han full koll på att "hans" Polly löper *hmm*. Han blir mer nosig och skvättig när brudarna hemma löper och sånt blir inte bättre när han har parat :/ Resultatet blev 20, 18, 17 på de "bra rutorna", sen en åtta och så en nolla där Malin enligt egen utsago strulade bort det, han gick spikrakt ut på dirigeringen så hon trodde den skulle gå jättebra och slappnade av för tidigt. Det blev sammanlagt 63 poäng och en blygsam placering men de kommer igen :-)
 
Peak-Pingladöttrarna Fixa och Rani var också med och gjorde fint ifrån sig med Fixa på 20-17-20-16-12= 85 poäng där de tappade en del på omständiga avlämningar då Fixa tog ett extra varv runt Malin (hon har å andra sidan droppat allt förut någon meter innan så detta är ju bättre!) Rani är liksom syrran ganska het och Inger har klokt nog inte tränat så mycket markeringar vilket det var gott om denna dag... Det blev 16-18-19-15-15=83 poäng så ni är definitivt på rätt väg och det är kul att se hur kullen utvecklas, de är fulla av arbetslust men nu börjar en hel del falla på plats!
 
Tre syrror till Polly var på plats, Miso fick 20-20-17-6-14 alltså 77 poäng så där gick tre rutor riktigt bra, roligt se att det trillat ner en polett hos henne! Lystra fick 92 poäng och gjorde fyra riktigt bra rutor 19-20-19-20 och en lite sämre med 14. Stabilt att vara nära final även i år, förra året så var de där och slutade som tvåa i stora finalen :-) Allra bäst gick det för Jessica med Vera, de fixade en finalplats med finfina 95 poäng! 19-20-20-16-20, verkligen bra!
 
Hem efter en lång dag och Thomas hade fixat både mat och dricka samt hämtat barn och tagit hand om hundar, det tackar vi för!
 
  Väldigt kul få träffa Rasmus-Cola sonen Dime, han ser riktigt fin ut! Duktig på att busa och stjäla mat är han med ;-)
 
 Dime
 
Sovmorgon på söndagen och så kunde vi mingla runt och kolla lite på elitklassen. Per som startade Zorro missade vi helt i grundomgången men jag fick rapporter om att det gått bra för dem. Nu var Elda med och jag lovar att det var en väldigt trött valp igår kväll och i morse....
 
 
 
  Jobbigt men nyttigt vara med! Elda var duktig på att koppla av
 
Finalerna gick på vilt och där hade man onekligen snäppt upp svårighetsgraden från grundomgångarna med stadga, passivitet, skott  (bara lockpipa innan) och att gå i par i vissa finaler.
 
 Walk up
 
Det såg riktigt fint ut för Jessica och Vera, hon fick lite oturligt andvingen för ögonen på väg in med andra viltet vilket gjorde att hon tappade lite fart men hon la inte ner och tog ett nytt tag vilket hon ska ha en guldstjärna för :-) De slutade som femma i finalen, verkligen strongt gjort bland 153 startande och då så har Jessica bara lånat henne och tränat nu inför starterna, normalt är det Agges hund.
 
  Gammal bild av söta Vera
 
Zorro och Per hade säkrat en plats i elitklassens final, vilken prestation det vara bara det bland de bästa flattarna och förarna inte bara från Sverige utan från flera andra länder! De fick ta med sig summan från grundomgången, Zorro hade 17-20-19-20-16=92 poäng och sedan genomfördes en final där de gick i par och fick varsin dirigering samt markering. De gjorde att jättebra jobb och det såg verkligen stabilt och rutinerat ut. Det gjorde det för de andra också och det visade att fyra ekipage hade fått samma poäng efter denna runda då de lagt ihop grundomgång och finalomgång, jösses vad spännande!
 
Ny runda för dessa fyra, en dirigering som låg ganska knivigt där inte förarna kunde se hunden och på vägen ut fanns det buskar på bägge håll (där vilt tidigare landat under finalerna) som de inte fick gå in i. Zorro och Per kämpade fint men det räckte inte hela vägen, så himla bra ändå komma trea i detta startfält!! Duktige Andreas Josefsson vann helt rättvist och Tina Engström kom på andra plats och hade verkligen kämpat i finalen så det var hon värd :-)
 
 Per och Zorro
 
Trötta, grymt stolta och glada var det så dags börja andas igen *ler* och åka hem. Redan peppad för nästa års tävlingar, hoppas vi blir många som åker med till FM i Gävle-Dala (Kratte Masugn) för att det är inte bara tävlingarna som är roliga utan att umgås och ha skoj också!!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika, Indy och Arne

Stort jätte grattis igen! Vilket fint kvitto för din uppfödning! Kram

2013-08-13 @ 08:32:03
URL: http://annikawesterlund.com/
Postat av: Elli Mascot o Razzel

Som sagt: ha inte dåligt samvete för mig!!
Trevligt att träffa er alla och lite hund såg jag ju oxå ;-) Det är ju superskönt när upplägget fungerar bra!!
Stort Grattis till er båda o hundar med respektive förare som gjorde så fint ifrån sig, uppfödningen visar framfötterna, det gillas <3
Kram

2013-08-13 @ 21:51:02
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Jessie, Vega & Verk

**GRATTIS**

Hade gärna funnit på plats när det var så "nära", men vi satsar på nästa år istället:)

Säger det ofta men kan aldrig sägas för mkt; Är verkligen glad & tacksam över att få äga en Ryegate´s hund. Underbara hundar som presterar både i skog & ring!

*Xtra Grattis måste ju få gå till Per & Zorro för 3:e platsen i Ekl!!
Kramar i massor till Er alla!!

2013-08-14 @ 08:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0