Poängjakt och rally

Sköna, sköna sommar!
 
Lite mindre skönt kanske då vi körde Poängjakten här hemma i onsdags, det åskade lite och några regnstänk kom också. Poängjakten har sex deltävlingar och anordnas av FRK Bergslagen, man är på olika ställen varje gång.
 
Tycker nog vi var lagom många för även om vi träffades redan klockan fyra så höll vi på till klockan var runt nio tror jag... Alla hjälpte till fixa rutorna och med det andra praktiska också. Det är som ett mini-WT men med lite annat tänk, man kan bland annat få minus om man gamblar för mycket och inte lyckas helt med uppgiften..
 
Jag startade Polly och Fixa och Malin Malte. Våra hundar hade förstås fördel av att vara på för dem kända träningsmarker även om de inte gjort dessa övningar på de viset förr. För oss hade det gett ännu mer vara på nytt ställe men tyvärr har det inte stämt tidsmässigt för mig då det varit på andra ställen.
 
Rutorna bestod mest av markeringar, ett sök/närsök och även en dirigering. Fixa gjorde de flesta markeringarna fint men missade dirigeringen. Nöjd att hon lyssnade på pipan och försökte, sen räckte det inte hela vägen. Duktig på söket och slutade på bäst poäng i nkl, roligt!
 
Malte och Malin jagade poäng och satsade friskt, det gick hem på vissa rutor och inte på andra... Tror det blev 90 poäng i ekl.
 
Polly och startade i ökl men satsade på lite svårare poäng ändå. Duktig på markeringarna, väldigt nöjd att hon lyssnade så fint på dirigeringen och på söket var hon sin vana trogen storsprungen och det funkade inte då det var på tid. Hon börjar ju söka i nästa socken innan hon letar sig hemåt *hmm*
 
Men insatsen räckte ändå till 165 poäng vilket gjorde att hon fick dagens bästa poäng oavsett klass, gulle-Polly :-) Som sagt, lättare på hemmaplan men ändå nöjd med vårt jobb och att vi var ett team! Duktig Fixa också som fixar starta med plastmatte ;-)
 
Igår var det tidig uppgång och sedan åkte jag och Malin till Katrineholm för rallylydnadstävlingar, har hade de en förmiddagstävling och en på förmiddagen, Perfekt med två startmöjligheter med det blev en låååång dag.
 
Malin startade både Polly och Malte. Vi fick trevligt sällskap av några från klubben samt från Fille, Ryegate's Pyjama Party med matte Lena.
 
Första rundorna såg fina ut för både Malte och Polly, det var otroligt varmt (årets varmaste?) och helt vindstilla ute på planerna.
 
Malte fick 86/100 poäng (en - 10 p för fel övning som vi tyckte han gjorde perfekt men domarn såg något vi inte såg). Omdömet : "Jättefin kontakt, jobbar jättebra, lycklig och glad hund"
 
Polly fick 83/100 poäng, hon missade en övning och där valde även Malin göra ett omtag. Omdöme: "Bra runda, härlig hund. Lycka till!"
 
Fille och Lena var säkra och fick 91 poäng, verkligen bra! Och roligt då de i debuten i Eskilstuna blev diskade på sista skylten. Fille hade då trasslat in sig i kopplet och Lena lyfte på hans tass... Annars hade de en felfri runda.
 
Vi pratade med domaren lite efteråt, hon var jättetrevlig och förklarade en del saker. Bland annat så ansåg hon att det kostade för mycket göra omtag, bra veta. Hon gav många bra tips, roligt då de tar sig tid för oss rookies!
 
 
 
Kanske inte så bra bild.. Men Fille, Polly och Malte
 
Efter en lång väntan blev det dags för eftermiddagstävlingarna.
 
Malin och Malte ut ganska tidigt, det såg jättefint ut men de gjorde två övningar fel. Vid en så tog Malin två steg istället för tre och vid en så satt Malte två gånger där han skulle stå. Det kostar på med minus 20 poäng men de fick ändå en godkänd runda, 75 poäng vilket är kvalificerande. Domarens kommentar: "Snygg runda, fin följsamhet"
 
Polly fick även hon en -10 där hon satt istället för att stå men fick ihop 87 poäng. "Snygg runda, ser väldigt trevligt ut" var kommentaren.
 
Duktige Lena och Fille gjorde återigen en kanonrunda och fick superfina 94 poäng och blev tvåa i klassen. Oj vad ni är bra! Glöm nu inte anmäla till Annika-kursen i lydnad nu Lena för du har en guldklimp i kopplet :-)))
 
Skjutsade Malin till Södertälje och SSRK-ungdomsmöte, inte hemma förrän halv-nio på kvällen efter en dag i stekande sol..... Goaste gubben hade fixat kräftor och paj, härligt! Somnade sedan gott i soffan *ler*
 
 
Härlig middag efter en dag på tävlingar!
 
Fin bild på lilla Vixie, fart och fläkt!!!
 
Idag var det egentligen valputställning för Elda och lydnad för Malte i Södertälje, tyckte det passade bra då Malin ändå var där... Men vi tog en lång skön sovmorgon istället och har skrotat runt här hemma ;-)
 
Bra träning med hundarna ikväll i Torshälla där vi utnyttjade ån och skickade över hundarna på minnesmarkeringar och dolda dirigeringar. Perfekt då de inte kan ta landvägen hem samt att de får ligga i lite i vassen på andra sidan..
 
ha det gott,
 
Annica
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0