Regn och rusk

Satan i gatan vad det regnar!
 
Inte van sitta inne med lamporna tända.. Men kanske lite välbehövligt också, inte bara för gräsmattan utan även för att jag får lite trist pappersarbete gjort ;-)
 
Har nog kommit av mig en hel del i min och Pollys träning, blir ju lite halvdant då våra mål liksom fick revideras nu under löpet. Polly sover nog en aning mer just nu men är pigg på promenader. Hon var skendräktig efter sitt första löp men har inte varit det efter den gången, hoppas det håller i sig!
Hon har gått så himla bra på träningen nu på sista tiden så jag var inne på överge min plan att vi inte skulle starta på prov förrän till våren, får väl kanske återgå till den eller anmäla till något av de senare proven..
 
Igår var vi iväg till Örebro då Malin och Malte startade lydnad. Trevligt arrangerad tävling och fin klubb. Som grädde på moset fick vi träffa Ewa, Svenne och Majken (som skrev i lkl I) samt Ida. Dagens behållning :-)
 
 
Malte igår efter tävlingen. Alltid svårt med ögonfärg och uttryck på den bruna men han har verkligen ett härlig och vänligt uttryck!
 
 
Tävlingen för Malin och Malte var väl både bra och dålig. Flera fina moment med så slutade de på 159 poäng, alltså ett poäng från ett första pris.... Surt!! De blev ändå tvåa i klassen av sju tävlande men det är ju inte det viktigaste.
 
De fick en åtta på platsliggningen då hon fick kommendera ner honom en extra gång, det kostar åtta poäng och är ju ganska mycket. Åtta på fria följet med kommentaren att föraren gör kroppskommando med axeln, annars såg det jättefint ut! Tior på läggande och inkallning (kommentar utmärkt), bra det. Bara sju på sändandet, han sprang rakt in men kommenderades "stanna" lite väl snabbt så då hamnade han med en tass utanför och fick dirigeras in. Synd, han älskar rutan! Åtta på apporteringen, ser inte vad det står. 8.5 på hoppet, sakta sättande. 6:a på fjärren, där var han lite strulig innan och ville inte sitta på den sprejade linjen (eller så var det något annat, flera hundar hade krånglar där och vid rutan.) och var inte lika säker som han brukar. Bara sju på helheten med kommentaren "mkt strul mellan momenten". Hårt tycker jag, det var just vid rutan och fjärren men domaren dömer! Från läktaren såg det jättefint ut det mesta, härlig attityd och arbetsglädje så att vara en poäng ifrån var trist.. Men de är snart där nu när han slutat sätta sig på platsen :-)
 
Fixa har varit här denna vecka och det är bara mysigt ha henne här. Lik mamma Pingla på det viset att hon knappt märks inomhus annat än då det väntas mat, då vill hon gärna sällskapa i köket. Mattjuv som sin mor, man får ha koll och inte lämna tallrikar på borden *hmm* Full fart ute och i arbete har hon farsarvet brås på, massor av vilja och snabbt går det! Tanken är att hon ska paras till våren (jag vill väldigt gärna ha ett Fixabarn själv!) och vi funderar som bäst på lämplig hane. Har provat henne lite med vilt denna vecka. Hon har snabba upptag och tar allt vilt med fina grepp. Lite snabb avlämning med kanin och en tendens söka vidare med vilt i munnen vid något tillfälle men annars väldigt duktig. Förhoppningsvis kommer hon ut på prov och får bevisa det också!!
 
Apropå vilt så kommer det dröja länge tills Elda kommer få apportera sånt om det möjligtvis inte kan bli en liten kortis synnerligen strukturerat i koppel... Hon uppvisar ett väldigt stort intresse och snappade åt sig en kanin som låg och tinade i hundrummet. Svansen rakt upp och blicken hon gav mig var "nä du matte, denna tänker jag inte släppa om jag inte måste" Hmm, hon som i vanliga fall är mån om att göra rätt och lyssnar riktigt bra för att vara så liten. Men när det kom till vilt, då kom ha-begäret fram *harkel*. Vi befäster apporteringen ordentligt innan det blir aktuellt med bevingade och behårade objekt igen!
 
Minsta hanen i Colakullen, Ako, var här idag en kort sväng. Han har växt på sig bra och ser ut att bli en normalstor kille. Trevlig är han med och Cola har onekligen nedärvt "bära-på-armen-genen" :-))
 
Ha det gott,
 
Annica

Kommentarer
Postat av: Karin & co

Ja det var sjutton vad det regnar. Vi har haft regn kanske tvä-tre dagar denna sommar och då har det öst ner. Kul med liten uppis.

2013-08-08 @ 19:49:57
URL: http://Karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Helena & co

Mormor Vilja hälsar att det verkar vara rätta takterna i barnbarnet.......kaniiiiin e fiiiiiin!

2013-08-08 @ 21:17:11
URL: http://holmstorp.vimeddjur.se
Postat av: Cissi & Folke

Bära på armen genen är det fler som har fått å det är inget dåligt grepp heller ;)Tog du ingen bild på Ako?

2013-08-10 @ 00:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0