En uppis, det var inte igår :-)

I fredags kom vi hem efter nästan tre veckor i Norrbotten. Vi bodde på Pite Havsbad men gjorde
utflykter lite runtom.
 
 
 
Jag gillar verkligen de norra delarna av Sverige, vacker natur och tevliga människor. Det fanns mycket för barnen att göra på Pite Havsbad, fina bad förstås men även en hel del inne aktiviteter då vädret inte var så bra. Vi njöt av underbara powerwalks på 1.2 mil (den "vanliga" rundan) med de stora hundarna i fin tallskog och både stora och små hundar uppskattade den långgrunda stranden där vi var innan de andra på campingen vaknat. En fördel att ha med sig en morgonpigg valp är väl att man kommer upp i tid *ler*. Vi åkte även runt och hälsade på ett par flatuppfödare i norr och fick träffa deras hundar och så fika och prata hund förstås :-) Jättekul! Och roligt se hundar av lite andra linjer än det vi har här nere. Klart intressanta var flera av dem. Hann också upp till Nina som ägde Peak, pappan till Pinglas första kull. Vi hade förutom en trevlig dag även ett roligt träningspass på hennes underbara marker. Å ränk vilken snäll man jag har som anitngen åker med eller är hemma med barnen när jag åker iväg på hundaktiviteter, han är verkligen guld värd <3.
 
 
 
En dryg resa hem men roligt stopp i Umeå där vi hälsade på Malte-Pollysonen Molle. Roligt återse både honom och hans trevliga familj och Elda tyckte det var kul busa med brorsan. Bra också, hon sov som en stock under många, många mil efter det :-))
 
 
Brorsan Molle
 
Idag har vi varit och tävlat, eller rättare sagt Malin har. 26 grader varmt men våra hundar var inte berörda.
 
Rallylydnad både för Malte och Polly och både de och Malin skötte sig jättebra. Malte fick 83 poäng med omdömet "trevlig runda med en glad hund" och Polly fick 88 p med omdömet "fin kontakt". Det såg verkligen jättefint ut, glatt och med fin kontakt. Lite småmissar men de har ju just börjat med grenen så dottern ska verkligen vara nöjd (uppflyttningspoäng är minst 70 och max är 100) Även R's Pyjama Party startade, roligt träffa både honom och Lena igen, det var ett tag sedan sist! Tyvärr blev de diskade då Lena lyfte tassen på honom då han trasslat in sig, annars så var det en felfri runda :-) Men med all rätt var lena jättenöjd med Fille. En riktigt trevlig hane på den mindre sidan storleksmässigt men liksom sina syskon är det ett gäng härliga arbetsmyror.
 
 
 
Polly, Malin och Malte

 
Polly skulle sedan direkt in i lydnadsklass II, det var kanske inte så smart av mig (inte Malins idé) anmäla dem till två discipliner med kanske en kvarts mellanrum :P. Polly var riktigt i gasen, började med ett fotgående som renderade 8.5 poäng (fint!!) men sen fortsatte den bruna krutgumman i rallytempo och gjorde alla moment innan hon skulle, en himla massa tjuvstarter med andra ord:). Haha, hon är väligt rolig hund titta på, fart och fläkt och hon tycker verkligen det är störtkul.. Lite för kul kanske *flin*. Men Malin var ändå nöjd, nu ska hon bara hitta bromsen...
 
  Fille. Helt otrimmad :-)

 
I veckan blir det träningsträff på onsdag kl 17.30. Hör av dig om du kommer! Det blir träning inför FM men alla kan vara med. 
 
Söndag den 21:a är det valpträff, ni har fått mail om det. Hör av er om ni kommer (det har ni hört förr, eller hur?)
 
Jätteglad att duktiga Annika vill ha ett par dagar lydnadsdagar med oss igen, de har varit väldigt uppskattade!! Två platser finns kvar och dagarna som gäller är på fredagar i septemeber, 6:e och 27:e mellan 9-16. Hör av er om ni vill gå så får du mer detaljer om kostnad osv.
 
Ha det gott, nu blir det förhoppningsvis uppat oftare ;-)
 
nnica

Kommentarer
Postat av: Helena, Vilja & Lystra

STORT grattis Malin till rallyresultaten! Synd att jag klantigt nog anmälde oss till Gnesta istället för Eskilstuna idag, det hade varit roligt att se er och att träffas! Syrran debuterade i fortsättningsklassen och fick ett kvalificerandet resultat med 81 poäng, varav 10 poängs avdrag var enbart jag som klantade till det, resten var nosande och att hon blev ofokuserad i åttans frestelse som innehöll godis! Mamsen var med som stöd och startade även hon fortsättningsklass (vi är inte riktigt klara med högerhandlingen inför avancerad klass)och fick sitt fjärde raka kval resultat på 92 poäng med lite avdrag för att hon var sen med snurren och att även hon nosade efter maten i frestelsen ;-) Åhh jag vill (och behöver) verkligen komma på träningarna inför FM men jag jobbar tokmycket just nu och jag missar varenda träning :-( Kram till er alla och må så gott!

Svar: Ja, det hade ju varit jätteskoj om du tävlat hos oss!! De hade ju dessutom alla klasser tror jag :-) Katrineholm (dubbla tävlingar) den 3e augusti om inte den gått ut? Malte gjorde ett riktigt fint program, något moment missades. Polly förvånade oss lite genom att på tävling klara ett moment hon inte klarat hemma *haha*. synd att du jobbar :(
Annica W Redlund

2013-07-07 @ 22:59:41
URL: http://holmstorp.vimeddjur.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0