Valpträff och utställning

Värmen håller i sig, jo man tackar!
 
Valpträff idag, visste att manfallet skulle bli stort då det är semestertider... Speedy från Colakullen och Wilmer samt Elsa från Pollykullen. Eftersom vi var så få passade vi på gå varsitt kort viltspår, så häftigt se småvalpar ta sig an uppgiften med stort allvar :-) De var noggranna och spårade fint, inte rädda för bloddoften och tyckte skanken var fin! Mycket prat också förstås och så visade Malin lite klicker med Malte och jag visade ett par övningar med Elda som då var rejält trött efter spårandet...
 
Valparna har kommit in i lite gängelperiod och gått från att vara små söta bebisar till långskånkar, tappar tänder gör de också i parti och minut. Malte och Polly varvade lek och uppfostran, härligt med vuxna hundar med bra språk!!!
 
 
 
Speedy
 
Igår var vi på utställning i Köping, som alltid skoj träffa goa vänner och valpköpare. Perfekt väder också då det understundom var lite molnigt. Från oss ställdes två hundar, Fille i öppen klass hanar och Nova i unghundsklass tikar (hon kunde även ha ställts i juniorklass) Domaren var en australiensisk goldenuppfödare, mycket trevlig och korrekt. Han var noggrann med rörelser och det tycker jag är bra, dessutom så höll han den linjen under hela bedömningen.
 
Jag fick ställa Fille, kul tycker jag som gillar vänstervarva. Domaren gillade Fille, Ryegate's Pyjama Pary,  han fick Excellent och blev placerad fyra i en ganska stor öppen klass och som grädde på moset fick han CK, så skoj :-)
 
Halvsystern Nova fick även hon en bra kritik men då hennes rörelser var slarviga fick hon Very Good. Nova passgångar alltid då hon är lös så nu blir det cykelträning för familjen Bäck för att få till ett bra steg i trav. Det kommer bli bra när det är fixat :-)
 
 
En söt Elsa sitter och skrattar ser det ut som :-)
 
I övrigt så njöt jag av att träffa kompisar jag inte sett på länge, det är väl nästan den största behållningen med att komma ut och tävla. Fantastiskt vad många härliga människor man träffar genom hunderiet!!
 
I fredags var vi hundvakter åt Jessicas hundar Vega och Verk då familjen var på Parken Zoo. Så länge sedan vi sågs men det var ett kärt återseende och allra häftigast att träffa Jessicas fem (snart sex)- åriga dotter Emilia! Svårt tro att denna pigga lilla unge varit så sjuk! Fortfarande är det lång behandling kvar men ändå, förutom att håret är kortare så var hon sig lik och Engla och hon hade nog gärna lekt länge.. Så fort immunförsvaret är starkare hos Emilia hoppas vi på bus igen! Verk och Vega skötte sig utmärkt förstås :-)
 
 
En otrimmad Wilmer, nästa gång blir det tillfixning!
 
Vi har även hunnit med kursavslutning på min och Pollys kurs. Det var upplagt som ett prov och det jag var minst nöjd med var hennes sökarbete, det har vi å ena sidan inte tränat på länge. Nu har vi gjort svåra sök i ovallad terräng och träningen har redan gått rejält framåt, vi var bara tvungna fräscha upp kunskaperna lite (så är det ofta i hundträning, något går framåt på bekostnad av ett annat moment...) Markeringarna var grymma, hon spikade dubbeln med Bumpern som hennes parkamrat missade, jättenöjd. Även dirigeringen var klart godkänd. Malin och Malte var under tiden på Lilla Träskaten och det var väl både bra saker som gjorde och några som var väl svåra. Inte konstigt kanske då nivån på träningen var ökl/ekl.  Men alltid bra vara ute med nya hundar och ny mark..
 

Kommentarer
Postat av: Elli Mascot o Razzel

Full rulle som vanligt :-)
Kul att det blev fina kritiker på utställningen,Grattis till dem! Själv så tycker jag att Mascot börjar att se fin ut nu. Lite mera päls framförallt på svansen som ser lite skabbig ut...
Han travar lite mera nu, vet inte om det är cyklingen som gör det, har inte blivit jättemycket cyklat då det varit för varmt. Men nu så kan jag se att han slår om till trav oftare. Eftersom han får röra sig lite mera fritt nuförtiden så undrar jag OM det har "odlats" då jag tydligen inte går tillräckligt fort i hans ögon!?
(För sakta för att skritta men inte tillräckligt för trav) Vi kommer fortsätta med cyklingen förstås samt att gå med vikterna...
Må Gott, Kram!

2013-07-21 @ 21:02:38
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Maria&Texas

Härligt att höra att det är så bra med Emilia!

2013-07-22 @ 15:18:12
Postat av: Karin & co

Så skönt att höra att Emilia är på bättringsvägen!

2013-07-29 @ 23:23:52
URL: http://Karinochwilma.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0