Varmt!

Jösses, idag visade mätaren på 28 grader här hemma, måste vara en av årets varmaste dagar hittills!
 
 
Igår var det ommålning av altan, inhandling av nya blommor och en massa annat icke-hundigt.. Engla på Plantagen
 
 
Nymålat
 
Klev upp ganska tidigt och åkte till Lilla Träskaten där de ibland har öppna träningar, Jill och Peter har lagt upp olika övningar men det finns inte någon regelrätt instruktör.
 
Vi började i skogen med några enkla, men kluriga markeringar. Polly var ganska ofokuserad och inte lika distinkt som hon brukar. Vi gick vidare till att köra en övning där en hund tog en minnesmarkering, nummer två en dirigering och den sista hunden en markering på direkten. Bra övning för Polly!
 
 
Lovar att jag stod och kisade så här idag med... Hoppas våra kepsar kommer snart!!
 
Vi gick vidare ner på deras gärden (hela deras gård är omgiven av en massa trevlig träningsmark, både på land och vatten) och det blev som en walk-up där Juil gick på ena sidan och sköt/gömde tennisbollar och Peter med oss i linjen där han sköt och sedan anvisade oss redan utlagda apporter. Mycket nöjd med Pollys uppförande i linjen, hon har börjat förstå det hela. Den ena dirigeringen löste hon med ganska mycket hjälp från mig då hon själv tyckte hon visste var den fanns, på den andra låg hon kvar i anvisat område med lite stöttning, matte nöjd.
 
 
Suddig bild... Men lata dagar vid pollen!
 
Avslutningsvis, och nu var både hundar och förare varma och trötta, körde vi en drive. Väldigt, väldigt nöjd med att Polly var så stadig och tyst, det smällde apporter för glatta livet, både från Bumper, apportkastare och "handkastade". Hon jobbade sedan fint, på sista skickade jag ut henne i ett område som faktiskt var tomt men hon fick jobba där ett tag för att se att det verkligen inte fanns något kvar innan hon fick ta ny mark. För att vara på väg mot ökl så är jag nöjd med hennes insats. Planen är att starta i ökl till våren, jag tror inte vi är tillräckligt säkra till hösten och vi har gott om tid :-)
 
 
Skönast i duschen när det är varmt..
 
Hem och byta om för att åka till Riddarspelen i Vilsta. Roligt och underhållande på en ganska lagom nivå för en stekhet dag i juli.. Imorrn ska det regna va??!! Svårt tro just nu!
 
 
 
 
Alvin sköt pilbåge, han behöver träna mer..
 
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0