Sköna vår!

Just nu är väl nästan våren som bäst?? Ja, i alla fall om du liksom jag är allergisk mot gräs och gråbo samt timotej ;-) Runt midsommar brukar det vara som värst så jag passar på vara ute mycket nu och vädret gör ju inte det hela sämre!
 
Igår var det lydnadstävling i Arboga. Thomas är ju i Göteborg så världens bästa Richard ställde upp och var barnvakt åt småsyskonen. De åt pizza och fruktsallad, tror alla var nöjda :-)
 
 
Tyvärr hände det med Malte som det gjort de senaste fyra tävlingarna, han sätter sig/lägger sig igen på platsen :( Aldrig på träning utan det är helt situationsbundet till tävling. Försöker tänka hur det blivit så och vi tror att då han precis tagit sitt LPI så hade han en tävling som redan var betald. Malin valde starta i tvåan istället och han var inte van vid det längre avståndet (inga problem tänkte vi, han hade ju varit superstadig innan...) Efter den tävlingen har det tyvärr blivit befäst, så surt! Nu blir det ingen mer lydnad för Malin och Malte på ett tag utan fokus kommer ligga på jakten. Extra surt då han i mångt och mycket gjorde mycket jättefint, tio poäng på rutan, inkallningen och nåt mer och åtta på fria följet (superfint, han tappade bara en aning då de gick mot rutan, hans favvomoment ;-) Nollade hoppet men det var ett missförstånd och inget han normalt har problem med.
 
 
Bra gick det istället för lilla söta Fixa. Hon heter numera SE VCH LPI LPII Ryegate's Get The Party Started. Hon gjorde många moment jättefint och har en härlig attityd på plan. Hon nollade apporteringen för hon knallade så det stod härliga till... Fångade apportbocken i luften i kastet *hmmm*. Även hon kommer tränas mer inför start på jaktprov i höst och hon är duktig. Måste få bort att hon ibland vill byta vilt om hon springer över något annat men annars kan hon nog det mesta. Ja, avlämningar från vatten behöver nog också slipas... Bra jobbat Malin!
 
Tror det är dags börja lägga upp fortsatta träningstillfällen, de har ju legat lite nere nu när valparna tagit så mycket tid. Två datum är på tapeten, söndag 26/5 kl 11.00 och söndag 9/6 samma tid. Hör av er om ni kommer!!
 
Igår åkte ytterligare en valp, den med grönt halsband från Colakullen. Pollys valpar fyller åtta veckor idag och imorgon åker första killen, han ska ända upp till Umeå så det blir en lång resa..
Apropå Cola så har hon idag åkte hem till Sonja och Karin ett tag, hon ska hålla Ossian sällskap och får dessutom en chans sina i mjölkproduktionen, valparna försöker fortfarande dia och tikarna säger inte till..
 
Passar på göra reklam för FRK Östras Flatfestival i sommar, helgen 27-28 juli. Läs mer om den på deras hemsida men det brukar vara jättekul både för såna som helst vill umgås och för dem som vill tävla.. Och även vi som inte bor i sektionen får deltaga!
www.frkostra.se
 
Nähä, nu ska jag se till få lite annat gjort!
 
ha det bäst gott folk!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0