Flatfestival

Ibland, ja ganska ofta faktiskt, så blir det liksom så väldigt trögt börja skriva.. Surfar runt på alla "måste-sidor", kollar FB en gång till *hmm*. Ungefär som när jag gick i skolan och gjorde allt utom att börja med läxorna.. Konstigt, när man väl kommer igång så går det ganska smidigt :-)
 
Vi har haft en massa skoj aktiviteter för oss men jag får nog begränsa skrivandet till Flatfestivalen som var i helgen på Fjällnora nära Uppsala. Vi kom dit redan på fredagen, skönt vara på plats! Både familj och husvagn var med så då krävs det lite planering!
 
Lördag började med ett Working Test, Malin och jag startade båda i ökl. På förmiddagen var vi funkisar för att sedan på eftermiddagen tävla. Nytt för i år var att man var indelade i lag, trevligt sätt lära känna nya bekantskaper på och perfekt för nykomlingar! Malin var med Elda först på "valplek" vilket var lite tips
om träning. Enligt rapport skötte sig sötnöten bra :-) Varm dag så Thomas och barnen var vid baden hela dan.
 
Jag och Polly började med en walk up som första ruta. Fotgåenden, nkl-hunden fick en enkelmarkering och sedan fick vi en dubbel. Polly tog snabbt den första och jag tänkte skicka ut henne mer vänster än där den andra låg eftersom det var stora stenar åt andra hållet. Trams tyckte Polly och tog stenvägen.. Nöjd med fotgående och fokus, lite omständlig avlämning där hon sprang förbi mig ett par steg till att börja med.
 
Ruta två var en dubbelmarkering. Hon övermarkerade den andra men jag lät henne jobba, vill helst inte lägga dem på söksignal utan att de jagar inte markeringen. Domaren tyckte det tog tid (han hade rätt..) och tyckte jag skulle dirigera henne rätt. Det gjorde jag och hon lyssnade faktiskt bra. Nummer två kom in utan problem. Polly kan vara storsprungen och det visade hon här....
 
Trean var en dirigering där nog ökl var snäppet svårare än ekl eftersom det var knepigare väg. Båda låg ute så det gällde att de inte fick vind på den andra! Polly gick fint, jag valde stötta lite för att det skulle bli rätt, ganska onödigt kändes det som. Innan hade man sett nkl-hunden ta in sin men den var åt andra hållet och vållade inga problem.
 
Fyra en vattenmarkering i vassen, hunden såg inte nerslaget. Snabbaste vägen var vassvägen och den tog hon, liten handbollsräddning av mig var nog inte nödvändig ;-)
 
Femman kändes till en början kanon, hon markerade fint markeringen från båt som gick in i vassen. A, perfekt tänkte jag. Polly jobbar bra i vatten och i vassar är hon ganska van. Snabbt ut och simmade distinkt åt rätt håll (bra känsla i magen!!). Sökte lite i vassen men inte noggrant, simmade efter båten då den roddes längre bort och var svår styra tillbaka och blev då olydig. Snöpligt.. Men så kan det går! Trist sluta med en nolla men jag var jättenöjd med de andra rutorna.
 
Malin och Malte hade gjort ett gediget jobb och slutade på andra plats med 83 p, så snyggt! Han blev även domarens val som bästa markör på den ruta Polly nollade.. Polly och jag blev fyra med 70 poäng :-) Jaja, säkert inte sista gången jag blir slagen av dottern *ler*
 
Alla Ryegatarna gjorde fina insatser, så roligt och så stolt jag är :-) Snygg debut av  Pollys syrra Vera som fick 80 p i nkl (dessutom inte förd av matte Agge utan hennes dotter Jessica!),  andra syrran Miso 60 p med en nolla. Som vanligt stabilt av Per och Zorro, 88 p och silverplats i ekl.
 
Grillkväll sedan tillsammans, lite trött var jag allt och vi gick hem i skaplig tid. Tältgrannar fick vi med i form av Karin och Peter, trevligt med fikasällskap på söndagsmorgonen!
 
Utställning och lydnad på söndagen,det var väldigt varmt och kvavt för hundarna som dessutom hade WT och campande i ryggsäcken. Inte optimalt tävla då!
 
Speedy ut bland hanvalparna. På en vecka sedan jag såg honom sist hade hans bakben växt och fronten inte hängt med, han är bra söt Christina ;-) Trea av tre valpar men med HP. Elda kom tvåa i sin klass med HP med finfin kritik. Hon såg lite pluttig ut bredvid vinnaren som snart blir sex månader så det var rättvist, den tiken var fin!
 
Malte kom tvåa i jaktklassen med HP, domaren hade inte mycket klaga på annat än att han var väldigt solblekt (beachblonde hävdar Malte..). Bland tikarna deltog två från oss, syrrorna Miso och Vera. De kom etta och tvåa med HP i en ganska stor öppenklass och Miso slutade som fjärde bästa tik. Roligt att domaren uppskattade syrrorna så!
 
Lydnad i värsta värmen för Vera och Malte (han hade dessutom ställts innan..) medan jag hjälpte till
riva förtält. Vera gjorde ett snyggt program som resulterade i ett första pris i lkl II med tror jag 168 p. Extra imponerande att hon även gjorde detta med inlånade Jessica! Malte var rejält trött men Malin var nöjd med honom trots att det inte räckte hela vägen. Han fick ett andra pris med 148.5 p (tror jag), han missförstod läggandet och nollade även hoppet, slog i på vägen ut och hoppade snett.
 
Det blev en härlig helg med goa vänner och valpköpare. När allt var inplockat efter hemkomsten somnade både folk och fä ovaggade :-)
 
Kameran var med men blev aldrig framplockad *hmm*
 
Ha det bäst!
 
Annica
 

Valpträff och utställning

Värmen håller i sig, jo man tackar!
 
Valpträff idag, visste att manfallet skulle bli stort då det är semestertider... Speedy från Colakullen och Wilmer samt Elsa från Pollykullen. Eftersom vi var så få passade vi på gå varsitt kort viltspår, så häftigt se småvalpar ta sig an uppgiften med stort allvar :-) De var noggranna och spårade fint, inte rädda för bloddoften och tyckte skanken var fin! Mycket prat också förstås och så visade Malin lite klicker med Malte och jag visade ett par övningar med Elda som då var rejält trött efter spårandet...
 
Valparna har kommit in i lite gängelperiod och gått från att vara små söta bebisar till långskånkar, tappar tänder gör de också i parti och minut. Malte och Polly varvade lek och uppfostran, härligt med vuxna hundar med bra språk!!!
 
 
 
Speedy
 
Igår var vi på utställning i Köping, som alltid skoj träffa goa vänner och valpköpare. Perfekt väder också då det understundom var lite molnigt. Från oss ställdes två hundar, Fille i öppen klass hanar och Nova i unghundsklass tikar (hon kunde även ha ställts i juniorklass) Domaren var en australiensisk goldenuppfödare, mycket trevlig och korrekt. Han var noggrann med rörelser och det tycker jag är bra, dessutom så höll han den linjen under hela bedömningen.
 
Jag fick ställa Fille, kul tycker jag som gillar vänstervarva. Domaren gillade Fille, Ryegate's Pyjama Pary,  han fick Excellent och blev placerad fyra i en ganska stor öppen klass och som grädde på moset fick han CK, så skoj :-)
 
Halvsystern Nova fick även hon en bra kritik men då hennes rörelser var slarviga fick hon Very Good. Nova passgångar alltid då hon är lös så nu blir det cykelträning för familjen Bäck för att få till ett bra steg i trav. Det kommer bli bra när det är fixat :-)
 
 
En söt Elsa sitter och skrattar ser det ut som :-)
 
I övrigt så njöt jag av att träffa kompisar jag inte sett på länge, det är väl nästan den största behållningen med att komma ut och tävla. Fantastiskt vad många härliga människor man träffar genom hunderiet!!
 
I fredags var vi hundvakter åt Jessicas hundar Vega och Verk då familjen var på Parken Zoo. Så länge sedan vi sågs men det var ett kärt återseende och allra häftigast att träffa Jessicas fem (snart sex)- åriga dotter Emilia! Svårt tro att denna pigga lilla unge varit så sjuk! Fortfarande är det lång behandling kvar men ändå, förutom att håret är kortare så var hon sig lik och Engla och hon hade nog gärna lekt länge.. Så fort immunförsvaret är starkare hos Emilia hoppas vi på bus igen! Verk och Vega skötte sig utmärkt förstås :-)
 
 
En otrimmad Wilmer, nästa gång blir det tillfixning!
 
Vi har även hunnit med kursavslutning på min och Pollys kurs. Det var upplagt som ett prov och det jag var minst nöjd med var hennes sökarbete, det har vi å ena sidan inte tränat på länge. Nu har vi gjort svåra sök i ovallad terräng och träningen har redan gått rejält framåt, vi var bara tvungna fräscha upp kunskaperna lite (så är det ofta i hundträning, något går framåt på bekostnad av ett annat moment...) Markeringarna var grymma, hon spikade dubbeln med Bumpern som hennes parkamrat missade, jättenöjd. Även dirigeringen var klart godkänd. Malin och Malte var under tiden på Lilla Träskaten och det var väl både bra saker som gjorde och några som var väl svåra. Inte konstigt kanske då nivån på träningen var ökl/ekl.  Men alltid bra vara ute med nya hundar och ny mark..
 

Varmt!

Jösses, idag visade mätaren på 28 grader här hemma, måste vara en av årets varmaste dagar hittills!
 
 
Igår var det ommålning av altan, inhandling av nya blommor och en massa annat icke-hundigt.. Engla på Plantagen
 
 
Nymålat
 
Klev upp ganska tidigt och åkte till Lilla Träskaten där de ibland har öppna träningar, Jill och Peter har lagt upp olika övningar men det finns inte någon regelrätt instruktör.
 
Vi började i skogen med några enkla, men kluriga markeringar. Polly var ganska ofokuserad och inte lika distinkt som hon brukar. Vi gick vidare till att köra en övning där en hund tog en minnesmarkering, nummer två en dirigering och den sista hunden en markering på direkten. Bra övning för Polly!
 
 
Lovar att jag stod och kisade så här idag med... Hoppas våra kepsar kommer snart!!
 
Vi gick vidare ner på deras gärden (hela deras gård är omgiven av en massa trevlig träningsmark, både på land och vatten) och det blev som en walk-up där Juil gick på ena sidan och sköt/gömde tennisbollar och Peter med oss i linjen där han sköt och sedan anvisade oss redan utlagda apporter. Mycket nöjd med Pollys uppförande i linjen, hon har börjat förstå det hela. Den ena dirigeringen löste hon med ganska mycket hjälp från mig då hon själv tyckte hon visste var den fanns, på den andra låg hon kvar i anvisat område med lite stöttning, matte nöjd.
 
 
Suddig bild... Men lata dagar vid pollen!
 
Avslutningsvis, och nu var både hundar och förare varma och trötta, körde vi en drive. Väldigt, väldigt nöjd med att Polly var så stadig och tyst, det smällde apporter för glatta livet, både från Bumper, apportkastare och "handkastade". Hon jobbade sedan fint, på sista skickade jag ut henne i ett område som faktiskt var tomt men hon fick jobba där ett tag för att se att det verkligen inte fanns något kvar innan hon fick ta ny mark. För att vara på väg mot ökl så är jag nöjd med hennes insats. Planen är att starta i ökl till våren, jag tror inte vi är tillräckligt säkra till hösten och vi har gott om tid :-)
 
 
Skönast i duschen när det är varmt..
 
Hem och byta om för att åka till Riddarspelen i Vilsta. Roligt och underhållande på en ganska lagom nivå för en stekhet dag i juli.. Imorrn ska det regna va??!! Svårt tro just nu!
 
 
 
 
Alvin sköt pilbåge, han behöver träna mer..
 
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 

Torsdag

Gör ett kort inlägg idag också, tanken är ju att det egentligen ska uppdateras flera gånger i veckan vilket oftast bara är en utopi.. Men samtidigt går det ju fortare eftersom det inte blir en hel dagbok..
 
Vi njuter av semester och även av att Elda nu sover riktigt länge på morgnarna.. Oftast har Alvin redan klivit upp innan oss men Engla är en sjusovare. För att inte prata om Richard ;-) Hoppas att även Malin har det gott på sin semester, det är henne väl unt efter långa dagar på Golfklubben.
 
 
 
Inte mycket skryta över..
 
Tog med mig svampkorgen ut men den var tom när jag kom hem sånär som på ett par torra kantareller, skön promenad fick vi i alla fall...
 
 
Kolla in vettarna som simmar omkring i deras pool..
 
 
Efter lunch åkte jag och de små till Ingela och Mats. Roligt se Pingla, hon är lika urfälld som Polly... Nä, lite mer svansbehäng men på Polly har pälsen på ryggen börjat bli mjuk och inte så mycket Svinto. Pingla var förstås glad att se oss men frågan är om hon inte var ännu mer glad få hänga vid fikabordet *hmmm*
 
 
Saga har tagit tid på sig och är lite svårställd..
 
 
Godiset då??
 
 
Hmm, det är snyggare visa på slakt koppel..  Men steget har hon!

Pingla och Saga
 
Passade på trimma Saga (som är en syster till Malte) medan barnen badade för full i poolen. Saga har blivit riktigt fin så hon kanske rent av får följa med springa vänstervarv vad det lidet. Malte tyckte syrran var skitsnygg för hon doftade fortfarande gott efter löp *flin*
 
 
Elda har hjälpt Thomas måla här hemma, hon är nu lite vitmelerad.. Men lika glad för det ;-) Och vi, vi är väldigt glada för vår lilla Elda <3 !
 
 
Snygga vita öron, eller hur??
 
Ha det bäst!
 
Annica
 
 
 
 
 

Trimning och träning

En regnig och gråmulen dag, behövdes nog lite så det blev saker gjorda inomhus också...
 
Thomas och jag var ute och gick en skön runda med hundarna, idag var visserligen Richard hemma men vi har börjat kunna gå iväg en ganska bra tur nu när Alvin och Engla blivit större, vilken frihet! De kan alltid ringa oss om det är något men de brukar vilja att vi ska gå ut för då får de se på tv/spela tv-spel :-)
 
 
Nova
 
På eftermiddagen kom Helena och Lasse med Nova, hon har verkligen blivit fin och väldigt lik Pingla. Fast jag tycker nog Nova är snäppet bättre.... Hon ska ställas i Köping, har ingen koll alls på domaren däe så det är en ren chansning. Jaja, en trevlig dag blir det ju i alla fall. Pinglasonen ur Pinglas första kull skall cokså ställas, nån mer??
 
 
Nova, R's Sunny Side Up snart 18 månader.
 
Sedan begav vi oss ut i skogen för lite träning, då hade även Elli och Mascot anslutit sig. Idag blev det markeringsträning, lite olika svårighetsgrad beroende på hund förstås. Nova är ju ganska "grön" men har utvecklats otroligt. Som liten tyckte hon inte dummys var så jätteintressanta men som hos så många andra så växer intresset för apportering en hel del... Så nu blir det till att bromsa ;-) Roligt se att Helena var så duktig tajma för Nova kommer behöva både tydlighet och lugn och framförallt nu när hon kommit på hur kul det är med apportering!
 
Mascot är som alltid en synnerligen arbetsglad pojke men även han har växt och hos honom är det roligt att se att han inte bara är arbetsglad utan numera även mer samlad och i samarbete med matte. Bra jobbat Elli. Du har fått mycket hund för pengarna (fast i ganska litet format..) och du förvaltar det så väl.
 
 
Malte
 
Mina egna då? Ja, har bestämt mig för att inte köra flera hundar samtidigt utan koncentrera mig på en.. Men så blev det ju ett undantag idag då Malin är i Turkiet och det ju är sååå synd om Malte *hmmm*
 
Vi körde markeringar på linje, något som Polly behöver träna mer på och ligga kvar och jobba i rätt område även på den andra. Minus i protokollet att hon vid ett tillfälle tog två dummys samtidigt (säga vad man vill men effektivitet är Pollys grej. Hon kör ju även ett tävlingsprogram synnerligen effektivt och gasar igenom det utan att vänta på en långsam *i Pollys ögon* tävlingsledare. Fick ändå till det då vi gjorde om det, la dummiesar väldigt tätt och jag kunde påminna henne att det är en i taget som gäller...
Kändes bra som avslut.
 
 
Haha, kolla in Novas schyssta Alienögon :)))
 
Malte är en duktig markör med gott minne, att minnet är gott visade han även på en tennisboll jag trodde han glömt :P Lite hyss även från honom, han stannade en gång och kissade under jobb och det får man inte. Han blev påmind att det är tokigt och sedan skickade jag ut honom igen i samma område (ett linjetag till samma plats). Ingen tendens till att lätta på trycket då inte, bra.
 
 
Mascot och Elli
 
Att Elda blir äldre märks, hon hittar på bus och når upp på bordet där hon inte har att göra (tycker vi alltså, inte hon) Nej då, hon är en okomplicerad valp och att hon har lite pyssel för sig tar jag som ett sundhetstecken.
 
 
 
Ha det bäst!

Småmyra

Upp tidigt men inte så gruvsamt tidigt som det blev under semestern, Elda sover bättre här hemma så det var faktiskt väckarklockan som fick diktera villkoren idag.
 
Elda gör precis som mamma Polly, hon vill ligga nedanför min säng och på morgnarna ska hon ligga på min morgonrock i badrummet när jag duschar....
 
 
Måste ta med en från igår, jag gillar färgpaletten med Simba, Polly och Fixa :-)
 
Varm och solig dag vilket är skönt om den ska spenderas vid stranden men lite knepigare då vi idag skulle ha träning hos kennel Mirax på Småmyra utanför Ramnäs. Det gick trots allt bra, visst var hundarna lite trötta på slutet av dagen men inte mer än att de höll ihop.
 
 
Vet inte riktigt varför Christer smyger runt i bakgrunden :-)
 
Det var fem hundar på träningen och det kändes som en lagom stor grupp, samtliga förare har tränat hund förr vilket alltid underlättar. Spännande få vara med och komma med lite tips och tänk till ett duktigt och trevligt gäng! Vi ägnade förmiddagen åt samarbetsövningar och teckenträning. Lunch sedan på ett mysigt café downtown Ramnäs där man även fick ta med hund. Hundarna fick svalka sig lite i kanalen innan vi åkte tillbaka till Småmyra för nya äventyr...
 
 
Bra fokus på både hund och förare!
 
Trevliga hundar med många fina egenskaper och engagerade förare gjorde dagen trevlig och vi fortsatte med mer dirigeringar en stund innan vi avslutade med markeringar, först utan och sedan med skott.
Fika blev det också förstås, det hör ju till :-) Vi hann även titta på Ylvas valpar som nu är dryga sju veckor och vips så var klockan över fem. Tiden går fort när man har roligt!
 
 
Paraplyer är bra även varma dagar! Lennart vilar sig i form, lyxigt att ha en kastare med!
 
Lugn och skön kväll med familjen, hundarna här hemma har haft en semesterdag och mest chillat vid poolen *ler*
 
Ha det bäst!
 
 
 
 

Dagens träning

Man kan ju tro jag fått solsting, bloggar två dagar på raken ;-) Tanken är ju att uppdateringar ska ske ofta men ambition och vad som sen händer är inte alltid det samma.. Får se hur länge det varar :P
 
Måste ju gratta Maria och Texas förstås för gårdagens fin-fina 181.5 p i lkl I med klassvinst. Hurra för er, ni gillar visst drämma till med 180-plussare ;-)
 
 
Texas
 
 
Texas och Pollys syster Lystra gjorde även hon bra ifrån sig igår, 81 poäng i rallylydnadens fortsättningsklass och mamma Vilja fick över 90, well done :-) Grattis (om än något sent )till Ossian som blev uppflyttad till lägre klass spår för någon helg sedan trots att de avstod platsen, hejja Ossy-gossen och Sonja! Hoppas inte Cola lär dig mer bus än hon redan hunnit göra (typ rulla sig i diken och sticka till sjön...)
 
Annat som känns bra är att valparna efter Melker och Pingla har börjat röntgas, nu är två av sex stycken "klara", båda med A-höfter och fina armbågar, Douglas och Nova. Vi hoppas det fortsätter lika fint för de fyra som är kvar!
 
 
Pollan
 
 
Kolla in Pollys snygga svansfana.. Ja, eller bristen på :-)
 
 
Idag var Malin J här och vi körde viltträning, det var onekligen ett tag sedan. Malin J körde Fixa och sin golden Simba, dottern Malin Malte och jag Polly. Vi körde ett sök i lite glesare skog så att man hela tiden såg dem så att de inte fick möjligheten söka vidare med vilt i munnen. Polly och Simba körde ett växelvis sök och sedan avslutade vi med markeringar på linje. Nöjd med träningen!
 
 
Fixa
 
 
 
 
Elda fick apportera kaja och kråka när jag kom hem. Hon sitter fint kvar när jag kastar och springer sedan direkt ut och hämtar. Inga tendenser att vilja ha viltet för sig själv utan hon kommer direkt till mig med apporten, så duktig! Många valpar vill ju gärna behålla viltet för sig själva, lägger sig ner och tuggar eller ruskar, sticker iväg med sitt "fynd" men Elda vill gärna komma och lämna av hos sin matte. Vi njuter så länge det varar *flin*
 
 
 
 
Malte
 
 
Malte igen
 
Kepsar är nu beställda, det finns ett par "otingade" om du vill beställa. Borde komma om ett par veckor, hoppas de är till belåtenhet :-)
 
 
 
 
Rasmus-Colasonen Ako som var minst i kullen.. Inte så liten längre! Tack Tommy för bilden :-)
 
Ha det bäst allesammans!!
 
Annica
 
 
 
 
 
 

En uppis, det var inte igår :-)

I fredags kom vi hem efter nästan tre veckor i Norrbotten. Vi bodde på Pite Havsbad men gjorde
utflykter lite runtom.
 
 
 
Jag gillar verkligen de norra delarna av Sverige, vacker natur och tevliga människor. Det fanns mycket för barnen att göra på Pite Havsbad, fina bad förstås men även en hel del inne aktiviteter då vädret inte var så bra. Vi njöt av underbara powerwalks på 1.2 mil (den "vanliga" rundan) med de stora hundarna i fin tallskog och både stora och små hundar uppskattade den långgrunda stranden där vi var innan de andra på campingen vaknat. En fördel att ha med sig en morgonpigg valp är väl att man kommer upp i tid *ler*. Vi åkte även runt och hälsade på ett par flatuppfödare i norr och fick träffa deras hundar och så fika och prata hund förstås :-) Jättekul! Och roligt se hundar av lite andra linjer än det vi har här nere. Klart intressanta var flera av dem. Hann också upp till Nina som ägde Peak, pappan till Pinglas första kull. Vi hade förutom en trevlig dag även ett roligt träningspass på hennes underbara marker. Å ränk vilken snäll man jag har som anitngen åker med eller är hemma med barnen när jag åker iväg på hundaktiviteter, han är verkligen guld värd <3.
 
 
 
En dryg resa hem men roligt stopp i Umeå där vi hälsade på Malte-Pollysonen Molle. Roligt återse både honom och hans trevliga familj och Elda tyckte det var kul busa med brorsan. Bra också, hon sov som en stock under många, många mil efter det :-))
 
 
Brorsan Molle
 
Idag har vi varit och tävlat, eller rättare sagt Malin har. 26 grader varmt men våra hundar var inte berörda.
 
Rallylydnad både för Malte och Polly och både de och Malin skötte sig jättebra. Malte fick 83 poäng med omdömet "trevlig runda med en glad hund" och Polly fick 88 p med omdömet "fin kontakt". Det såg verkligen jättefint ut, glatt och med fin kontakt. Lite småmissar men de har ju just börjat med grenen så dottern ska verkligen vara nöjd (uppflyttningspoäng är minst 70 och max är 100) Även R's Pyjama Party startade, roligt träffa både honom och Lena igen, det var ett tag sedan sist! Tyvärr blev de diskade då Lena lyfte tassen på honom då han trasslat in sig, annars så var det en felfri runda :-) Men med all rätt var lena jättenöjd med Fille. En riktigt trevlig hane på den mindre sidan storleksmässigt men liksom sina syskon är det ett gäng härliga arbetsmyror.
 
 
 
Polly, Malin och Malte

 
Polly skulle sedan direkt in i lydnadsklass II, det var kanske inte så smart av mig (inte Malins idé) anmäla dem till två discipliner med kanske en kvarts mellanrum :P. Polly var riktigt i gasen, började med ett fotgående som renderade 8.5 poäng (fint!!) men sen fortsatte den bruna krutgumman i rallytempo och gjorde alla moment innan hon skulle, en himla massa tjuvstarter med andra ord:). Haha, hon är väligt rolig hund titta på, fart och fläkt och hon tycker verkligen det är störtkul.. Lite för kul kanske *flin*. Men Malin var ändå nöjd, nu ska hon bara hitta bromsen...
 
  Fille. Helt otrimmad :-)

 
I veckan blir det träningsträff på onsdag kl 17.30. Hör av dig om du kommer! Det blir träning inför FM men alla kan vara med. 
 
Söndag den 21:a är det valpträff, ni har fått mail om det. Hör av er om ni kommer (det har ni hört förr, eller hur?)
 
Jätteglad att duktiga Annika vill ha ett par dagar lydnadsdagar med oss igen, de har varit väldigt uppskattade!! Två platser finns kvar och dagarna som gäller är på fredagar i septemeber, 6:e och 27:e mellan 9-16. Hör av er om ni vill gå så får du mer detaljer om kostnad osv.
 
Ha det gott, nu blir det förhoppningsvis uppat oftare ;-)
 
nnica

RSS 2.0