Regn och rusk :(



Här gäller det att ni har bra syn... Annica till vä och Nikki därute, från kursen med Kicki vi hade i våras!

Inget tvivel på att hösten är i antågande, regn, rusk och blåst idag... Men en kompis hävdade att förra året så snöade det för första gången 17e oktober så då har vi klarat oss bättre 2011 :)))

Nu har poängen på helgens WT kommit och jag kan konstatera att Cola fick 86 poäng, riktigt bra siifror och samma finna summa som på KM:et. Strulade som jag sa på en av apporterna på walkupen, vi har fått rättvisa poäng tycker jag.


16

13

20

18

19

86


Första poängen är första dirigeringen, hon gick lite höger och inte rakt upp direkt. Jag skickade henne medvetet lite t höger för att inte riskera att hon skulle gå vänster där markeringen gått precis innan.

Andra är walkupen, avdragen är för andra apporten.Fin i fotgång och stadig.

20 poängaren är markeringarna i högt gräs, dem spikade hon.

18 för den andra dirigeringen, hon gick rakt ut i den obanade terrängen men jag fick avdrag för jag stöttade väl mycket med "ut". Medvetet val då jag ville "printa" henne ;)

19 för sista markeringen som var lång och ganska kamouflerad. Avdrag för fottramset, resten gick kanoners.

Vinnaren fick 92 p och tvåan 87 p, grattis till familjen Damgaard med sina duktiga labbar!

Jag ser fram emot att starta i ekl på WT nästa vår, inte för att jag tror vi har en sportmössa men svårare och klurigare uppgifter kommer förhoppningsvis utveckla mig som förare.



Lilla Fixa.. Liten blir stor, igår blev Pingla- Peak.kullen nio månader!


Lille Maltes siffror var:

 

20

4

0

16

17

57



Första dirigeringen gick felfritt.

Walkupen gjorde han bra på så sätt att han var lugn och stadig, så skönt! Han markerade väl men gick ut för kort och låg inte kvar tillräckligt länge i rätt område.

Markeringarna gav ju dagens nolla, han behöver som sagt lära sig att ligga kvar.

16 på nästa dirigering, den var väl svår då vi inte jobbat med osynliga i obanad terräng men han var ändå duktig när jag stöttade honom.

Jättebra fokus på sista markeringen men avdrag för att jag blåste närsöksignal. Då han misslyckats med de andra markeringarna ville jag att han skulle lyckas.

Verk fick:

 

16

13

0

15

20

64



Vilket är kanon för en ung oerfaren hund. Som ni ser är grabbarna ganska jämna men Verk satte walkupen bättre.

Och så härliga syrran Hilda då som behöver träna stadga men som har en grym näsa och en härlig atttityd. Bra av Anna att tänka klokt och långsiktigt, de avstod den ruta där Anna kände att de inte var klara. Ruta tre gjorde Hilda suveränt men knallade.... Tror det blev knallningar på trean med :P Det som saknas är stadgan, viltfinnarförmåga har hon så det räcker :))


18

0

0

-

0

18



Pingla och Malin hade ingen höjdardag men efter en strulig inledning gick det bättre. Pingla är seg och disträ nu så vi väntar att det ska börja löpas när som :)))) Spännande!! Ska beställa tid för ögonlysning nu *gillas*

13

0

13

15

12

53




Trist att inte kunna starta Polly, hon är verkligen tillbaka till sitt vanliga jag, alltså full fart framåt!

Igår var jag och fixade hundpass och första rabiesvaccinationen för Malte och Cola. Polly och Pingla är redan klara så nu tyckte jag det var dags för de andra. Har blivit mycket vaccinatioer sista veckan, vi har precis varit och tagit alla de andra vaccinatioerna plus pfyllning av rabies för Polly och Pingla. Att jag inte gjorde alla samtidigt är nog för attt jag inte tyckte det blev lika dyrt dela upp det på två gånger.. Snacka om att lura sig själv ;))

Idag då jag vaknat efter natten styrde jag till Annica och hennes härliga golden Nikki och Lydia. Lasse var också med och Malin med. Eftersom Pingla just nu är knepig fick dottern Fixa vara med istället, smart.

Inget vidare väder träna i men rätt klädd gick det ändå bra. La ett sök som inte såg svårt ut men alla hundar drog höger hela tiden, vet inte varför.. Dirigeringar där jag försökte vara konsekvent att inte tolerera att de gick snett. Polly behöver mycket sånt, hon har ett tryck och fart som gör henne lite svår hinna med, fördelen är att hon inte går ner sig utan kan traggla. Cola kan antingen vara kanon eller som idag, lite väl mycket "kan själv". Jobbar på att inte släppa igenom sånt och jag tycker dagens träning blev bra med henne men lite tålamodskrävande. Nöjd att jag var envisare än hon!! Malte var duktig på de avstånd vi körde och seddan fick de unga hundarna träna på ligga kvar i rätt område och bli noggranna, bra övning!

Nu är det kväll och lite mysigt kura skymning i detta busväder.

Ha det bäst! Jätteroligt att ni kommenterar bloggen mer nu, blir ju sååå mycket roligare skriva då!

Helgens bravader

Fick precis samtal från Jessie, hon hade fått punktering utanför Örebro på vägen hem.. Trist! Micke är på väg till undsättning, vi pratade just on hur schyssta våra män är som ställer upp så vilket gör att vi kan hålla på med vårt stora intresse. Thomas har idag varit och köpt vilt åt mig i Lindesberg som jag glömt agtt jag beställt... Vilken tur jag har honom <3 ! Nu håller jag tummarna för att Jessie kommer hem i någorlunda acceptabel tid och att Micke är en hejjare på däcksbyte...

I fredags hade vi en riktig myskväll här hemma vilket alltid slutar med att jag somnar på soffan *hmm* Barnen och jag fick bestämma mat så då blev det tacos :)

Lördag morgon åkte jag och Malin iväg till Arboga för lydnadstävling. Polly startade sin andra gång i ettan men reste sig tyvärr då det var typ fem sekunder kvar på platsen, attans. Gjorde sen ett fint program och denna gång förväxlade hon inte några moment. 142 p trots en missad plats känns helt okey, linförigheten började lite svajjigt men gick bättre och bättre. Lite glädjeskutt vid sidan av Malin drog ner lite men Pollan Trollan hade kul!

Jessie kom med Verk som skulle debutera i ettan, han är ju bara elva månader gammal. Tycker vi har en bra inställning (om jag får säga det själv) när vi tränar och tävlar de små, det ska vara skoj och inte på allvar! Verk var verkligen jätteduktig och såg ut att tycka det var jätteskoj vara med matte ute på plan. De missade tyvärr ställandet (där Verk gjorde ett superfint läggande..) och hoppet vilket drog ner hopplösa 50 poäng. Trots detta fick de 133 p (typ), så himla duktiga! Verk har just lärt sig snabba lägganden så han vill gärna visa upp dem..

Malin tävlade med Cola och de två sista tävlingarna har ju hon varit supertråkig-efter-löp-okoncentrerad. Men nu gick det fint och de fick 173 p och kom tvåa. 10a på fjärren och nia på rutan :)))) Tyvärr bara en femma på hindret men det blev fel då Malin glömde be dem sänka till lilla Colas nivå. Själva moméntet gjorde hon kanonfint men hon slog i rejält då det var alldeles för högt. Bra känsla för Malin att ha tillbaka sin gamla hund igen! Som numera tituleras LPI LPII SE VCH :))

Vi åkte hem och tog det lugnt en stund, sen lämande jag och familjen Jessie ensam för att åka upp till Stockholm och fira bror och systerson. Jessie fick som tur var sällskap av stora Malin så de tränade hund och käkade thaimat :)  Konstigt att inte Jessie följde med och hälsa på min familj *hehe*.

Trevligt på släktkalaset men tyvärr blev min mamma dålig så vi fick kalla på ambulans.. Mamma är ju 89 år och hon hade nog druckit för lite vätska under dagen, det var varmt med alla ljus tända och ganska intenstivt med tjuotalet personer. Som tur var gick det bra, mamma återhämtade sig efter en stund och min systerdotter följde med henne hem och hade extra koll på henne inatt. Otäckt!

Upp tidigt imorse och så åkte vi till WT i Sorunda. Kartläsaren Jessie tyckte vi skulle se mer av landskapet så vi irrade runt en stund... Men med trevligt sällskap kan man irra länge :)))

Började med Malte i nkl. Även Verk och syster Hilda var med och ynglingarna var bara med för att komma ut i nya miljöer och med nytt folk och nya hundar, inget annat. Vi bygger långsamt för kommande säsonger! Klok Anna med Hilda som inte gjorde stationer som Hilda inte tränats för. S härlig lilla kvicksilversnabba Hilda när hon förstår vad hon ska göra. Malte började kanon med en 20 poängare på första dirigeringen, såå nöjd med hur han lyssnade och bara gick rakt ut! Walkupen med brorsan hade mycket positivt i hans attityd, gick lugnt och fokuserat vid min sida. Lyckades inte nåt vidare med markeringarna då han inte låg kvar och jobbade i rätt område, det ska vi jobba på i vinter!! Ynka fyra poäng men nöjd med lugnet och stadgan. Verk var lite yvig men duktig p den andra, 13 poäng tror jag han fick.

Tredje stationen var två enkelmarkeringar i högt gräs, här fick vi dagens nolla. Duktig markör men förstår precis som på walkupen inte att man måste ligga kvar och jobba i rätt område. Verk gjorde likadant så nu har vi mattar en plan :)))

Fjärde var en dirigering igen där de skulle upp för en backe, först igenom högt "oplogat" gräs. Lyssnade fint och gick ut bra. Vet inte poängen men den borde blivit ganska bra. Nöjd med att han gjorde så fina dirigeringar, det känns som en bra grund stå på.

Sista rutan var en lite längre och svårare markering men i för Malte mer välkänd terräng. Jag safade lite och blåste närsökssignal vilket drog ner det till 17 poäng, han spikade den fint och det gjorde även brorsan. Nöjd med 57 poäng trots en nolla och en fyrapoängare.. Så behaglig och trygg!

Malin med Pingla kom sedan, ökl började lite senare. Valde att inte starta Polly, hon var ju väldigt löpseg då anmälan gick ut och tre hundar är lite mycket starta. Eftersom Cola ska starta i ekl nästa säsong ville jag starta en sista gång i ökl.

Både jag och Malin var nöjda med våra mål för dagen, fina fotgåenden, inga knallningar och en lugn tyst attityd. Lilla Fixa var med och miljötränades och uppträdde exemplariskt. Malin och Pingla började knepigt på första stationen där Pingla markerade dligt, sen jobbade de upp sig. Vet inte var de landade men målen var uppnådda :)))

Cola började med en station där det först var en markering och sedan skulle de dirigeras upp till en närliggande dunge där det låg apporter bakom trädlinjen. Vet inte ngra av Colas poäng men rutan kändes okey med lite nerdrag för att hon inte tog första stoppsignalen klockrent.

Walkupen var en dubbel för öklhundarna. Cola var lugn vilket kändes bra hon kan vara lite het i walkuper. Spikade första men trasslade till det på nummer två, dagens sämsta apport för henne.

Dirigeringen sen gick till samma kulle som i nkl menavståndet i obanad terräng var längre. Tog signal o tecken kanon, toppen. Jag fick avdrag för att jag stöttade henne väl mycket på vägen ut men jag ville det skulle vara helt rak och kände mig nöjd med valet att stötta lite mycket.

Sista stationen var den långa markeringen. Mörkgrön dummy mot mörk bakgrund var svårt, likaså blev det lite terrängbyte på slutet. Arg på mig själv att jag släppte Cola lite långt i fotgåendet, det belv en onödig cirkel runt skytten innan vi startade. Men markeringen gick desto bättre, hon satte inte en fot fel på väg in eller ut. Avdrag för fottramset förstås.

Vi stannade inte kvar på prisutdelningen men Per ringde och sa att Cola och jag hade kommit trea av 25, slagen av två duktiga labbar. Osäker på poängen men över 80 trodde Per. Strulet på walkupen kostade oss onekligen poäng men jag är väldigt nöjd men vårt samarbete, Colas lugn och samtida fokus.

Nu gott folk blir det en stund i soffan och sedan sova..

Grattis till Pippi och Sarah för ännu en klassvinst i trean med 269.5 poäng, nu är ni i toppenform! Skönt att Pollybrorsan R's Wild Wild West (ni som följde dem i valplådan.. Big Bengt alltså!) röntgats med A-höftr och armbågar ua.

Ha det bäst!




Hösten är här..

Hu, fick skrapa rutorna på bilen i helgen och har satt i motorvärmaren.. Tänk vad sommaren har gått snabbt!

Lite långt mellan uppisarna just nu, dels beroende på tid och möjligheter förstås men också tycker jag det är mer inspirerande om ni skriver kommentarer till vad jag skrivit, det blir mer levande då. Tycker jag iallafall ;)

I helgen som var så var Malin och Cola tävlade lydnad i Flen. Cola var nästan lika oinspirerad som förra gången, antingen är det löpet som spökar eller så är hon helt enkelt tävlingsvan vilket gör att hon är en hund på träning och en på tävling. Hon känner säkert av Malin också som förstås blir annorlunda när hon märker Colas inställning. Lite av moment 22 det där... På söndagen gjorde de en betydligt bättre träningstävling så det kan ju handla om att Malin så gärna vill att det lyckas på tävling, att hon är lika duktig där som på tävling.

Polly debuterade på samma tävling, även här körde Malin (har liksom blivit av med hundarna i lydnad.. Fast det gör inte så mycket *ler*. Tyvärr nollade hon både hoppet och läggandet och det är ju 40 poäng vilket gör en ganska chanslös. Men i resten av momenten gick det fint och de fick ihop 142 poäng trots dubbelnollan :) Polly älskar lydnad men kan inte riktigt hålla isär momenten men det kommer. Glad att hon låg platsen på nytt ställe och med okända hundar, skönt!

Roligast med dagen var nog ändå träffa Sonja och Karin som har Maltebrorsan Ossian, de huserar på Flens Bk (trevlig klubb) och så jobbarkompisen Linn (väldigt saknad nu under mammaledigheten) som tävlade med sin lånehund Zingo. Resultaten spelar mindre roll när vinsten är en trevlig dag, eller hur??

Grattis till Sarah och Pippi som i helgen tog en ny titel och numera heter Pippilotta LPI LPII LPIII SE VCH Ryegate's Bird On A Wire :) Pippi kan vara väldigt ojämn och har sett till att Sarah fått klura ordentligt. Ena gången kanon och nästa gång "que" om man säger så.. Undrar vad Sarah ska hitta på nu..

Känner mig ganska duktig som inte startade Polly på jaktprovet i söndags i Vallentuna. Vi hade kommit med och jag åkte dit men eftersom Pollan behöver lite mer tid efter löpet att återfå sitt rätta jag så lämande jag min plats till en annan. Brottades med mina egna tankar länge, hon har ju trots allt "bara" en trea nkl och jag hade velat så mycket mer. Men för vems skull?? Jo, det är ju återigen när tankarna går till "vad ska folk säga" och "men tänk när folk tittar på Hunddata". Jag har blivit så mycket bättre släppa dessa tankar men ibland kommer de över mig, inte helt lätt bli av med negativa tankar.. Jag vet att jag tävlar för att det är kul, jag vet att ett resultat inte säger allt om hunden. En rättvis bild av hunden får man ju inte förrän man sett den live, inga resultat kan ge samma bild.



Malte, på gång tillbaka i päls efter stora raset.. Står visserligen som en gunghäst på kortet men fin ändå (och jag är fullständigt opartisk!)

Nu börjar i och för sig Polly bli sitt vanliga jag igen, mycket piggare och alertare. Vi tar nya tag till våren och då hoppas jag vi slipper löp och efterlöpshormoner :) Nu upplever jag hela Pollans kull som sena mentalt, det kan ofta flattar vara och Kia som fött upp pappa Zomby säger att hennes linjer ofta är det.. Och då i kombination med Vilja som tagit lååång tid på sig (och brorsan Molle och... Ja ni vet, ädla viner!) Cola är lite senare än Polly men det vänder väl snart där med. Malte å andra sidan, han är som vanligt *skratt*. Här har vi bara lite lagom av tonåring.. Åh andra sidan är det väl som resten av familjen, jag är ganska småtjurig vissa dar i månaden och ungarna kommer in i sina perioder. Har väldigt lugna tonåringar men Engla blir snart sex år och är inne i nåt de visst kallar "halva tonåren". Här slås det i dörrar minsann!

Har en skoj helg se fram emot, Jessie kommer hit. Vi har anmält oss till FRK Östras WT på söndagen, attans vad med hundar som ska starta där! Våra småttingar ska bara få känna på atmosfären, insåg på sista WT:et att Malte behöver miljöträning. Malin och Pingla ska också starta och en liten brun syster-yster är anmäld så om inte resultaten blir nåt att hurra för så kommer vi få en kul dag!!!



Malin och Pinglas dotter Fixa.

Hör ni, sugna på att kursa? Bitte Lind har ett par platser kvar på helgens nybörjarkurs pga löptikar (ja, jag säger då det..). Brukar vara jättebra kurser och Bitte är både trevlig, kunnig och en bra pedagog. Kolla in hennes hemsida Tränade tassar eller kennel Lopplådans.

Ha det bäst!

Annica


Dessa hormoner *aaargh*

Hmm, ingen höjdarvecka precis ur hundsynpunkt..

Tikarna är fortfarande påverkade av löpet även om jag tycker Polly sakta men säkert blir lite piggare.. Hon ligger ju nästan en vecka före Cola och jag hoppas att hennes löpdimma sakta men säkert skingras.

Vi har ju inte haft Cola vid något tidigare vid något löp och vet inte riktigt hur hon fungerar. Men idag kan vi kontatera att hon inte fungerar just nu *suck*. Flummig och okoncentrerad var hon ju redan förra söndagen på Brunnsholmsprovet och idag var hon exkat likadan på lydnadsplan.. Med tanke på att vi inte är samkörda med hennes hormoncykler så får vi väl bara bita ihop, konstatera att hon blir påverkad efter löp och agera annorlunda nästa gång.

Malin och Cola var iväg till Strängnäs och tävlade i Länsmästerskapet idag. Tycker man såg redan på platsliggningen att det inte skulle gå vägen, Cola satte sig upp så fort Malin lämnat henne och själva programmet var inte alls nåt skoj.. Okoncentrerad och slö Cola som helt tappat den fina kontakt och glädje hon brukar ha. Jag tror de skrapade ihop dryga 130 poäng *hmmm*. 

Nu får vi se vad som händer i den kommande veckan, fortsätter Cola att vara så här blir det inget tävlande på ett tag. Inget vidare kul för Malin vara på plan med en zombie till hund och Cola får ju inte ut nåt av det heller.. Mer än dåliga minnesbilder :(

Inte nog med detta, igår skulle de tävlat i Katrineholm men Cola hade inte helt återhämtat sig från den vattensvans hon fick i veckan så från denna dubbeltävling fick vi stryka henne pga av att hon inte var fit-for-fight. Läkningen gick ändå ganska fort, då jag kom hem i torsdagskväll var hon dålig och svansen hängde rejält. Fredag var i stort sett densamma men igår lördag så såg det mycket bättre ut fram på dagen, på morgonen var den lite på halvstång men på kvällen var den som vanligt.. Kan den ha påverkat henne idag? Nä, jag tror det var hormonerna..

Trist blogg idag med andra ord, just nu så känns det motigt med hundträninig och hundtävling då tikarnas löp verkligen kom olägligt. Tungt med all tid man lägger ner och det går så här men det är bara bita ihop och komma igen.  Och, ibland är det faktiskt lätt glömma bort att vi håller på med det här för att det är kul!!!!

Ha det gott!

Annica
 


RSS 2.0