Long time ago!

Ibland finns det helt enkelt inte tid att blogga!! Har jobbat natt hela helgen och det har varit en intensiv släng, vårkänslor och lönehelg gör folk lite spralliga :-) Idag efter sista natten har jag inte haft möjligt sova, hua! Blir en tidig kväll ikväll! Får jag inte sova så blir jag ganska tjatig och har verkligen noll tålamod *suck*. Nu är det tre dagar med Stabsutbildning tillsammans med andra myndigheter som hanterar större kriser, ska bli väldigt intressant. Lite pyssel här hemma förstås, Thomas är på kurs i Luleå...

Idag så fyller Bingo-Myrra kullen fem år, hurra för dem och jösses vad tiden går!!!

Maltes kull blir fem månader idag, ett stort hurra för dem också! Tänk, jag som trodde de blev sex månader ;) Tur att du håller koll på mig Jessie!



Glad och nöjd Malte!!

Både Malte och Cola har fått prova på blodspår i helgen. På lördagen så gick Cola lite försiktigt, söndagen hade hon helt fattat galoppen (hon har ju spårat förut) och jag tror vi får gå anlaget snart...Hon var ganska lätt läsa i spåret och noggrann dock.  Malte var väldigt noggrann, han undersökte varje blodfläck. Det gick långsamt (kunde haft fika med oss) men intresset fanns och jösses vad stolt han var då han hittade klöven!



Cola

Vi har också hunnit träna lite med vilt då Malin var här i slutet av förra veckan, Malin tog fin-fina bilder!



Malte



Cola



Polly



Pingla

Malin har fått låna Pingla och tränat med, det har gått jättebra och Pingla har fått sätta igång lite grann igen.



Valparna blir större för varje dag men försöker fortfarande ta sig en slurk från mamma. Försöker pusha Pingla visa var skåpet ska stå men hon är en väldigt tålamodig mor. Tur att Polly och Cola uppfostrar! Malte busar med dem och stoppar in hela deras huvuden i munnen. 

Så här knasigt ligger Cola:


.

Småttingarna

Här har ni en härlig bild på vår tandlösa Alvin, äntligen tycker han :))))



Ha det gott!!




Underbara vår!!

Strulet med kameran är löst... Idag så skulle jag och storMalin träna hund och jag tyckte det var ett ypperligt tillfälle att ta lite fina bilder i det härliga vädret. Hade tagit fram "snyggfåglar" som gör sig bra på bild, fasantuppar och så.. Malin fotade men det blev liksom inget resultat.. För andra Malin hade lånat minneskortet tills sin dator *hmm*



Pingla under korvgrillning i söndags. Fullt fokus på grillen!





StorMalin fick låna Pingla och träna eftersom hennes Alfons är dålig. Hon har ju Pinglas dotter Fixa som har busat med brorsorna när vi varit ute och tränat.. Eller, satt dem på plats, det tror jag hon gick :-) Vi tränade markeringar som det blivit dåligt med under vintern. Vi gjorde en övning som går ut på att de ska ligga kvar i nedslagsområdet.



Cola vill busa med Pingla



Malin och Richard

Eftersom vi plockat fram vilt så fick hundarna köra det också, det blev varsitt sök. Malte har varit med och fått sitta passiv, bra för honom ;-)



De små

När Malin (ja, dottern alltså) kom hem så blev det en kort sväng till brukshundsklubben, vi gör allt för att vara ute i det fina vädret.. Det blåste idag och löven blåste omkring vilket gjorde Malte lite okoncentrerad, han ville sååååå gärna jaga dem..



Nu så sitter jag här nöjd efter även ha varit iväg och tränat mig själv. Fick sällskap av Malin och Ellen och Engla ville följa med eftersom det var barnpassning. Mysigt med lite tjejkväll!



Malte och småkillarna

Cola har verkligen anpassat sig fint och älskar allt vad träning och skogspromenader heter. Malte var väl å andra sidan inte hennes älskling från början men nu tycker hon att han är helt okey. Småvalparna kan hon dock klara sig utan men för de mesta slipper hon dem eftersom Malte är deras stora idol. Två valpar blir ju lätt som en pakt och de hittar på en hel del bus ihop. Just nu har de snott Thomas tofflor och springer runt med *hmm*



Enzo



Bosse



Lite vårkänslor!

Var ju iväg med jobbet torsdag-fredag. Hör och häpna, huset stod kvar och allt var precis som det skulle trota stt int ejag varit hemma *blink*

Mindre roligt var väl att snön vräkt ner under helgen.. Trist förstås men när man tänker på vad som hänt i Japan kanske man inte ska gnälla alltför mycket.

Vi har haft en toppenskön helg, inget alls inplanerat! Härligt vårväder och mysiga dagar tillsammans.

Jag har testat träna lite med Cola och det har gått jättebra, hon är verkligen duktig. Polly tränas självklart också medan Pingla mest motioneras just nu för att återfå kondisen.

Igår var Thomas och jag ute en sväng och både gick och tränade lite apportering. Skönt när det är stora barn hemma, då är Alvin och Engla gärna hemma och busar med dem. De hade visst snöbollskrig när vi var ute, bäst passa på nu ;-) Jag och Engla var iväg och gympade också, mysigt komma iväg ibland med bara en av barnen.

Imorse så hade Malin ungdomsgrupp på klubben, Jag och de små åkte med. Alvin och Engla gillar vara där men idag var det lite rörigt eftersom det var kursstart på alla kurser. Nåja, lite tränat blev det och det såg fint ut när Malin tränade Malte, han kan koncentrera sig bra för att vara en slyngel. Cola fick köra lite lydnad och även Polly. Cola är väldigt bra tränad av sin "gamla" husse och vi börjar lära känna varann.

När vi kom hem så gick hela familjen (tänk, även tonåringarna följde med!!) med hundar och ungar ut i skogen och grillade korv. Attans vad mysigt! Glada barn och hundar, det är härligt det!

En trött malte fick göra småvalparna Enzo och Bosse sällskap med familjen då jag sen tog en lång skön runda med de vuxna hundarna en sån här dag vill man ju inte vara inne!! Och städning och sånt kan vänta till gråare dagar..

Enzo och Bosse hänger med på mycket och är nyfikna och framåt. Återkommer med fler rapporter om gossarna en annan dag!

Tyvärr inga bilder idag, tog massa mysiga bilder idag vid korvgrillningen men kameran krånglar..

Ha det gott, vi hörs!!

Annica 

Utflytt och inflytt!

Har inte hunnit blogga alls, det har varit fullt upp nu när valparna har börjat flytta. Fem har redan hunnit lämna valplådan och två av grabbarna kommer vara kvar tills första april.

Både konstigt och skönt när valparna flyttar. När de hunnit bli åtta veckor så märker man verkligen att det börjar bli dags flytta, de kräver mer förstås och att ge sju valpar vad de beöver individuellt är nära nog ett heltidsgöra. Nu är det bara Bosse som ska till Skövde (heter i stamtavlan R's Partying Every Day) och Enzo som ska till huvudstaden (R's Where's The Party). Rapporterna från de som har flyttat tyder på att allt går bra och att de funnit sig väl tillrätta. Roligt med rapporter från er alla.



Lilla Fixa har gjort sig hemmastadd hos Malin och Patrik


Idag så har vi fått ett nygammalt tillskott här hemma. Det är Cola som flyttat tillbaka till oss. Hon flyttade som valp hem till Pake och Lotta och de har verkligen tagit hand om henne på bästa vis. Pake har tränat henne både i jakt och lydnad och även lite spår. Nu får de ändrade förhållanden hemma och tyvärr så finns det inga möjligheter behålla Cola. Tråkigt förstås men jag hoppas vi kommer hålla kontakten (jo, det är klart vi ska!). Jag har förmånen att ha sett Cola endel på träning och jag vet att Pake lagt en otroligt fin grund i all träning, Pake och Cola har verkligen varit ett team! Jag ska göra vad jag kan för att förvalta denna pärla väl!



Cola

Nu åker jag till Nyköping i dagarna två, återkommer på fredag eftermiddag. Thomas och resten av familjen får hålla ställningarna hemma. De är luttrade, jag skickar sms, ringer och lämnar lappar med allt som ska göras :-) Hmm, tror nästan de tycker det är skönt när jag är borta ett par dagar ;-)

Ha det bäst,

Annica

Valpträff och födelsedag!

Stort grattis till alla Leia-Lucas barn som idag blir fyra år, jösses vad tiden går!!! Hipp hipp hurra till er alla :) Och ett stort tack till alla ägare som tar så väl hand om era hundar!



Hela gänget. Vi lyckades hitta ett snöfritt ställe, hurra :-)

Igår hade vi valpträff för Poker-Vexa valparna, sol var beställt och sol blev det :P Så himla skoj att tio av elva valpar kunde komma! Och nummer tolv bor i Finland.... Roligt att valparnas mamma och mormor också var med, rena släktträffen!



Josefine med Zingo, Malte och jag och så Ingela med saga och mormor Zelda

Jag tycker det finns klara likheter mellan gänget, glada och pigga riktigt tonårsgängliga hela högen. Ingen risk att dessa kommer bli för tunga och grova.. De var riktigt duktiga på att sitta och koncentrera sig efter en stund då de värsta myrorna i brallan hade försvunnit. Apporterade gärna och visade upp många sidor.



Tre generationer i brunt. Verk, Vexa och Zelda

Gick in och fikade efteråt och då fick småvalparna vara med. Ja, en stund iallafall, Thomas och Simon försökte sätta ihop nya hundburen och de uppskattade inte riktigt "hjälpen" från valparna
*hehe*




Mozart ville hellre pussa på mormor än sitta fint :-)
Idag har vi haft lite besök och valparna är trötta... Har inte hunnit med så mycket med de stora hundarna här hemma (men Malte är fortfarande trött efter valpträffen igår..) men vi tar nya tag.

Imorrn gott folk fyller småttingarna åtta veckor. Nu börjar det nya livet!! De flesta flyttar nu i veckan men två kommer vara kvar i två veckor till.

Återkommer snart!

Ha det bäst,

Annica






Valpbesiktning m.m.

Bara jobbat kvällar och då finns helt enkelt ingen tid blogga, när jag kommer hem vid halv tolv-tolv vill jag bara kasta mig till sängs...



Ryegate's Pyjama Party



Ryegate's Life's Just A Party



Ryegate's It's My Party


Nu blir det lugnt ett tag framåt och det kan behövas eftersom valparna börjar flytta om ett par dagar, helt otroligt!

Igår så hade jag och Malin J laddat för att fota valparna, mindre skoj att jag glömt ladda batteriet :( Vi fotade idag istället men det blev inga bilder på då valparna apporterade fågel som det var tänkt. Jaja, sånt som händer...



Ryegate's Where's The Party



Ryegate's Partying Every Day (bild på R's Get The Party Started kommer, Malin tog bättre
bilder på henne...)

Valparna har apporterat kråka, rapphöna och kaja. Bra ganska små fåglar som inte släpper så mycket fjädrar. Stort intresse visade hela kullen upp även om det var ett par som tyckte att de gott kunde kuta iväg med sin fina trofé *ler*.



Idag så har veterinären varit här och besiktigat hela gänget. Allt gick bra och jag uppskattar verkligen att Maria som min veterinär heter kommer hit istället för att baxa iväg hela gänget i bilen, så otroligt mycket smidigare! Får passa på tacka Malin J som assisterade fint. Visst var det skoj torka kisspölar?? Bäst vänja sig, snart flyttar Fixa hem till er...



Ryegate's Party Animal

Så otroligt härligt att kunna ha valparna ute, de somnar sött när de varit ute och busat.

Har ju självklart passat på träna de stora också. Mest lydnad för Pingla, jag tränar att hon ska få belöning bara
efter passet och då vankas det kattmat... Har belönat henne alldeles för mycket under och efter varje moment föut vilket gjort att hon var fantastiskt duktig på träning men inte alls på tävling då hon visste att belöningen aldrig kom.. Nu vankas det Whiskas ur mattes rygga efter träningen och på det vis hoppas jag vi är tillbaka snart igen, så jäkla retligt då vi inte fått till det på tävling i tvåan när hon kan!

Polly har fått göra ett par viltsök. Har gått väldigt bra, hon går ut mera nu än under första två träningarna efter vinteruppehållet.  Lite lydnad kör vi med men jakten är prio ett.

Malte har fått vara med och titta på men inte göra något, väldigt nyttigt för honom!! Han tränas mest i grundlydnad av Malin och jag fuskar lite med apporteringsträning. Vi går väldigt varligt fram, innan en valp är sex månader tycker jag att man inte ska träna för mycket sånt utan satsa på kontakt och stadga. Brukar sällan vara problem få en flatt apportera, brukar vara mycket värre få den låta bli *ler*

Imorrn blir det valpträff för Maltes kull, ska bli suprskoj!!

Ha det bäst!

Annica


7 veckor!!!

Va?? Är valparna redan sju veckor gamla?? De börjar flytta om en vecka, tiden har verkligen rusat iväg.



Kolla, jag flyger!

Har onekligen varit skönt med "bara" sju valpar, rena semestern mot kullar på elva tolv stycken som jag haft några gågnger. Tänk att det gör sån skillnad!! Eller semester och semster, en väldigt aktiv sån *hehe*


Jobbat kväll hela helgen, det blir intensiva helger då mycket ska hinnas med innan jag åker till arbetet. Måndagen blir ju också ganska intensiv då allt jag inte hunnit under helgen ska fixas till ;-)



Underbar skön helg med härligt väder, valparna har kunnat vara ute en hel del och det uppskattas.



Vi har tagit lite kortare promenader i skogen intill och de har även varit lite i hundgården. Kunde t.om öppna luckan från hundrummet, riktigt spännande tyckte de att ta sig ut den vägen!



Vi har även testat dem på fågel, bara kråka än så länge men jag ska ta fram mer vilt tills på onsdag. Alla visade stort intresse och sedan när viltet var borttaget stod de och snosade länge på de ställena...

I lördags hade Malin ett gäng kompisar här, perfekt ge dem varsin valp att mysa med. Valparna är jätteduktiga att komma på visselsignal och jag tränar de upprepade gågner varje dag för att befästa det. Roligt se hur snabbt de lär sig!



Malte fick för första gågen följa med Malin till ungdomsgrupen i söndags, han hade varit lite skällig i början men det gick bättre och bättre. Vi har varit lite dåliga med miljöträniing, han har knappt sett några andra hundar *hmmm*. Han kunde däremot koncentrera sig riktigt bra när Malin gjorde några övningar med honom.

Här hemma har han fått testat bära fågel, viltintresseret är väldigt stort... Han har snabba upptag, inget art eller könsbestämmande där inte. Fina grepp men skulle gärna vilja behålla de fina pippifåglarna längre :P Vi kör bara i koppel och med lugna fina avlämningar, väldigt enkelt och basic. han ska ju itne tränas med vilt på länge, jag ville bara stämma av hans intresse (det finns!!).

 

Polly har fått ett par sök med vilt. Jag märker att hon nu säker lite stöd hos mig och behöver utveckla det självständiga arbetet. Eftersom det varit så mycket snö så har vi bara tränat linjetag och hon är då väldigt samarbetsvillig och följsam, nu behöver vi stärka upp att ta mark. Så är det ju, träning är färskvara och hundar har ju det vi tränat sist/mest i fokus.

Annars är jag väldigt nöjd med henne, hon har snabba upptag, mycket fina grepp och bra avlämningar. Tar allt vilt men tycker nog kanin är allra finast ;)  Sökrutin ska vi jobba med nu under våren, jag tror vi snart hittar den ingen!



Pingla har förstås varit med, hon är väldigt nöjd med att få vara med och sluter snabbt upp vid min sida så jag inte ska glömma henne. Vi ska skynda långsamt, hon behöver bygga upp kropp och muskler nu efter Borrelian i somras/höstas och sedan mammaledighet. Arbetsglädjen finns till
100 %, så skoj!

Ska passa på njuta sista veckan alla småttingar är kvar. Det är en väldigt honogen kull till sättet tycker jag, inte mycket som skiljer. Ridgetiken är nog mest intensiv och ett par av de lite större killarna är lite coolare. Jag har lite fundera över!

ha det bäst

Annica


Våren verkar vara på gång...

Åh vilken härlig dag det varit, solen sken och det droppad från taket. Underbart!



Morsan i hälarna



Polly med valp

Valparna kunde vara ute en bra stund på dag, skönt både för dem och mig. Det blir ju lite mindre städning då de kan vara busa ute. Och trötta blir de ;-)



Träning har det också blivit med de stora. Första lydnadspasset med Pingla på länge länge. Hon var härligt taggad men nästan lite överladdad, men på ett bra vis! Momenten kom hon ihåg och framför allt tyckte hon att det var superskoj. Polly fick också träna lite men hon var ofokuserad idag. Kanske för att vi innan had kört apportering som för henne är det roligaste..... Pingla fick hänga med även där och lite ringrostig var hon allt men väldigt nöjd hänga på. Som ni förstår blev det
inga långa pass, det var bra sett för mig hålla mig kvar ute i det sköna vädret *hehe*.





Igår hade vi ett par besök och alla valparna var rejält trötta på kvällen. Tikarna är minst men låter inte storleken hindra dem i något. Hela gänget gillar bära på allsköns prylar och har gärna dragkamp om tillfälle bjuds. 







Bloggar igen när tillfälle bjuds, ha det gott!

Annica


RSS 2.0