Vi gör oss redo..

Jag mår bara bra och är nästan som vanligt.. Lite lugnare tempo ett par dagar till men sen så ;-)

Pingla och Fixa är här nu när Malin jobbar, så perfekt kunna hjälpas åt med hundar och ungar.. De kommer stanna över natten och även vara här imorrn då Malin jobbar igen. Sen packar vi bilen och åker iväg mot Ljusterö.

Vi är ett gäng som ska upp till Flatfestivalen som i år är utanför Åkersberga. Åker redan imorrn och så bor vi över hos min brorsa på deras landställe. På lördag blir det Working Test där vi ska hålla i en ruta, lovar göra den rejält klurig *hehe*.

Sen blir det grillning och kanske lite snack *hmm* innan vi åker tillbaka till Ljusterö och sover där igen. På söndag blir det sedan utställning och lydnadsprov, det blir en händelserik helg, eller hur??

Men roligast av allt är att få träffa alla härliga kompisar, går tävlandet åt skogen så är vi iallafall garanterade en skojig helg tillsammans! Och tänk, några av mina käraste vänner kommer jag hänga med och alla har jag träffat genom vårt gemensamma intresse :)

Thomas och de små får vara hemma och njuta av en helg utan mamman. Skulle ju egentligen varit iväg på läger hela denna vecka så nu blir de bara av med mig ett par dagar ;P. Och Malin och Richard svettas ju som bäst i Turkiet..


                                        

                                      Jösses vad med kantareller vi plockat i år! Lite regnande är inte helt fel..

Ha det gott!

Annica


Lite tråkiga nyheter också..

Svårt att smälta vad som hänt i Norge, det ploppar upp i hjärnan titt som tätt. Vilken tragedi, tänk att så många människors liv släckts på grund av en galning.. Tillverka bomber som dödar och sedan ropa ut ungdomar och utge sig för att vara polis och sedan avrätta dem med dumdum-ammunition (sån man kan skjuta elefanter med..). Det går helt enkelt inte ta in, det är för avskyvärt. Hörde i ett tal att en ung flicka uttryckt sig så klokt.. Hon sa något liknande "om EN man känner så mycket hat, tänk så mycket kärlek vi andra kan ge".

Och så lite tråkigt som har hänt här på hemmaplan, finaste Festis (Ryegate's Been There Done That) finns inte längre. Det har hänt alldeles nyligen och jag kommer prata med Annelie imorgon, de är fortfarande i chock. Festis fick cancer i levern och det måste gått jättefort..



Festis, Ryegate's Been There Done That

Nu kommer det bli en lugn vecka framöver, jag ska opereras imorrn (ni som hoppas på en lobotomi kan känna er blåsta, hehe). Inget farligt, bara en rutingrej och jag hoppas jag är på benen till helgen för då är det ju Flatfestivalen. Ska bli så skoj!! Ett roligt gäng är vi som ska dit! Working Test på lördagen och utställning samt lydnad på söndagen. Jag får se hur jag mår, hoppas jag kan vara med på allt. Ni som känenr mig vet ju att jag är en smula envis....

Inatt så ska Alvin och Engla sova över hos storMalin, Victor och Emma. Ska bli väldigt spännande se hur det går! Eller när Malin ringer och säger att skruttungarna vill åka hem ;-)

Vi fick med oss Thomas ut idag och körde en walkup, det blev en riktigt bra träning. Cola har blivit bättre på dirigeringar, Jessica såg endel när hon var här som jag inte tänkt på (sååå bra med träningskompisar som ger bra och konstruktiv kritik!!) och jag har tänkt om en del. Polly är jäkligt snabb och det gäller hänga med i svängarna, hon är ibland otroligt duktig och nästa gång är det mer "kan själv". Pingla kan bli lite osäker ibland, hon vill ju göra rätt. Hon är en förarmjuk tik med stor arbetslust, det gäller få henne förstå för då är hon väldans duktig! Malte och Fixa tränas på basicnivå och de är roliga träna de små liven.

Igår passade vi på ta med oss Malins man Patrik ut istället, det gäller ju slita ut en gubbe i taget :) Jättebra ha med en som kan skjuta så vi kan träna hund bara och inte behöva tänka på annat. Hundarna var lite lätta i rumpan från början men det blev bättre sen. Smygarna ut med marken var väldigt frestande tyckte alla tre hundarna som var med..

Idag har Hilda åkt hem, tror hon kommer sova en vecka efter sin kollovistelse hos oss. När en hund har ledsnat leka med henne har hon gått till nästa *hehe*.



Hilda näst längst till vänster

Imorrn åker Malin och Richard till sin pappa och sedan åker de iväg två veckor till Turkiet. Det kommer vara två lååååånga veckor utan mina stora finingar!



Ta hand om varann,

Annica


Gött o leva :-)

Ledig ett par dagar och jag lyckades tajma in det bra med att jobba när det regnade och vara ledig då vädret var fint :-)

Igår så tog jag det lugnt på förmiddagen och umgicks med familj och tvättkorg samt dammsugare.. Mmm, det blir så efter ett par dar på arbetet..

På eftermiddagen kom Malin och Maria och vi körde igenom hundarna med lite dirigeringar och markeringar, tjohej för nu har bonden slagit våra ängar och nu kan vi träna ordenligt på nära håll :)))



rÄKNA HUR MÅNGA BRUNINGAR NI SER!

Polly var riktigt duktig, hon är så snabb bara att det gäller för mig hänga med... Hon har en del självständighet från sin mor, om jag tänker efter så är hon lik sin mor i det mesta.. På ont men mest på gott.. Men en tumme i ögat behöver hon allt den goda Polly... Malte var lite kär i Smilla (som inte verkade besvara slyngelns trånande) och det är dags tala om för honom när man får flirta med tjejer. Det vill säga aldrig utan mattes tillstånd! Annars skötte han det han fick göra bra. Cola gjorde fina markeringar men behöver bli säkrare i sitt dirigeringsarbete, när avstånden blir lite långa så tar "kan själv" över.



Bästa värmlandstösera

Thomas hade gjort pizza åt oss medan vi var ute och tränade, passade bra med lite mat och eftersnack.
Lugn kväll framför tv:n sen. Men jösses, har de något annat än repriser nu på sommaren?? 



Vexa igen. Hon gillar visst vara med på bild..


Idag blev det finbesök från Värmland, Jessie och hennes tre bruningar kom och hälsade på. Roligt med mamma Vexa och tre av hennes barn här.

Malin kom över med Fixa och Pingla och sedan kom även Kurre och Marie med deras trevliga hane Teitur. Vi la upp träningen och varvade även idag markeringar med dirigeringar. Idag hade vi apportkastare också och Cola knallade.. Inte bra en gång *hmm* . Så roligt springa efter en hund som drar för en *eller inte*!!!! Även Pingla knallade så nu ska här skjutas på våra träningar! Jag ska korta nere avstånden på dirigeringarna och vara mer aktiv så hon verkligen förstår. Roligt med hundträning, alltid är det nåt som måste filas..



Teitur

Vexa skötte sig fint och är så säker i sina dirigeringar. Extra skoj få träffa Kurres Teitur och se honom jobba, en härlig hane som hela tiden hade motivationen uppe och inte "gick ner sig" när det blev svårt. Jag tycker han representerar mycket av det vi börjar förlora på rasen i honom, som dådkraft och jaktlust. Vi börjar få rädslor i rasen och flattar som faktiskt saknar jaktlust. Det måste vi vara uppmärksamma på tycker jag!  



Verk får apportera and

Tack alla för en trevlig dag!

Roligt med reaktioner på det jag skrev i förra inlägget om att vi så lätt dömer en hund efter vad vi läser i SKK Hunddata. Jag har också varit snabb att döma men ibland är det nog ingen nackdel bli äldre för man blir kanske lite mer ödmjuk och inser att allt inte är svart eller vitt.. Och tänk att det är fler än jag som gått och våndats över vad andra ska tycka och tänka istället för att fundera på vad som är bäst för mig och min hund :-)

Det blir troligen ett träningsjaktprov utanför Sala den 10e augusti som Bitte Lind kommer döma. Hör av er om ni vill vara med!! Man kan antingen köra på vilt eller dummies och det blir för nkl eller ökl nivå (och kanske nån ekl..).

Valpträff för Vexa och Pinglavalpar, funderar på första helgen i augusti. Det blir en gemensam träff så lägger vi upp för att anpassa för alla.

Ha det härligt!

Annica

 

 


Veckorna rullar på..

Jaja, inte har det blivit mycket skrivet... Var tar dagarna vägen??

Första veckan tillbaka på jobbet har verkligen gått fort även om jag haft en mjukstart..

I onsdags så var vi iväg til Parken Zoo hela familjen och min brors familj, det var väl veckans happening. En rolig och härlig dag med ett gäng busiga barn som sprang sig svettiga mellan alla saker de vill göra ;-)

Ganska lugnt på hundträningsfronten, skönt ibland och säkert nyttigt för hundarna att ladda batterierna precis som för oss.. Malin har däremot varit iväg och tävlat två gånger och då följer jag ju med. Det är faktiskt mysigt åka iväg bara vi två, hinner prata om allt och inget på våra bilresor.

Tror jag skrev i förra inlägget om mina funderingar vad det gäller att tävla och om det då "går dåligt" att många läser SKK Hunddata som fan läser Bibeln (alltså snabbt klassar en hund som mindre bra bara för att resultaten inte är lysande..). Men Malin och Cola behöver komma ut och tävla ihop och de behöver erfarenheten. De behöver hålla koncentrationen uppe ett helt lydnadsprogram och att utföra moment under tävling, det går inte återskapa under träning. Om någon drar slutsatser bara genom att skumma resultat så får de väl göra det...

I torsdags var vi iväg till Kopparbo, det var långt som s*tan. Jag kollade bara jätteslarvigt då jag anmälde och det var inte förrän jag knappade in på GPSen som jag insåg att det låg i Dalarna *himlar med ögonen*. Tävlingen gick inte mina tjejers väg utan det blev alldeles för många nollor, så kan det bli ibland. Lite ovanlig plan som låg ganska nära vattnet, trodde Cola skulle sikta in sig på det.. Mycket folk runt ringen, barnvagnar, andra hundar och folk som satt relativt tätt inpå. Nyttig träning, nu vet man hur det kan se ut men inte gjort hittills *ler* Men vilken trevlig plats!! Riesenklubben hade läger där och som jag förstod det en hel vecka, å vilken grej! Tänk om Flatklubben skulle ha en sån vecka.. Träningsgrupper, ett par tävlingar (tror riesen hade utställning också) och en massa umgänge med likasinnande! Jättefint ställe med härlig sandstrand och plats för många både i stugor och husvagnar. Och helt fel åka så långt var det väl inte, vi fick mycket tid umgås dottern och jag..

Igår var vi till Boxerklubbens lydnadsprov i Hallstahammar som de anordnar i samband med en utställning. Ganska livligt här också... Malin och Cola började sååå fint, fick en nia på fotgåendet ochd et var verkligen kanonfint!! 8.5 på läggandet som var snabbt men ett dk förstörde ltie. Tyvärr så hade en annan tävlande ställt en väska (extern belöning) precis på bandet in till planen/rutan och den fick Cola se direkt efter inkallningen (väskan var dessutom väldigt lik Malins..) och hon störtade fram och tog en leksak ur väskan.. Hmm, där tapapde Malin ganska mycket koncentration och resten av programmet blev inte lika bra som det startade. Men jag tycker att de går framåt! Nu gäller det få Cola även göra fjärren på tävling, hon tror hon slipper då.. På träning far hon upp och ner som en gummiboll! Så Malin hade innan bestämt sig för att gå fram till henne och korrigera genom att göra momentet när henne. Bra jobbat, hoppas det ger utdelning i framtiden!!

Vill passa på tacka storMalin som peppat Malin på ett bra sätt, inte lätt vara 16 och vara ute och tävla alla gånger.. Tack även till alla andra goa vänner som engagerat er i min dotter, så härligt att hunderi kan vara så här.. Man hjälper varann och peppar varann *gilla!!!* Och eftersom Malin har en mamma som tycker lydnad är ganska mycket pilleri-pet så är det ännu bättre ;-) 

Igår kom Hilda hem till oss, Maltes syster. Anna och Fredrik är på semester och då får Hilda vara på kollo hos oss. Ni som såg Vexakullen kommer säkert ihåg vilda Hilda, hälften så stor som de andra men dubbelt så ettrig :))))) Jag lovar att hon ser till att det går undan här hemma hos oss, allt ska göras i 180 om man heter Hilda..

Ha det bäst,

Annica


Det var den semestern det..

Blir en tidig kväll ikväll, imorrn är det dags igen börja jobba...

Har varit så skönt med semester, idag sov jag till kvart i åtta vilket är länge sen. Jag brukar vakna mellan sex och sju på morgnarna men det känns nu som jag vilat, njutit och fixat och donat i lagom dos.

Nu på sommaren får vi komprimera våra pass vilket innebär att jag exempelvis kan jobba dag-natt samma dag eller natt-kväll samma dygn. Förut fick vi komprimera tre pass på två dygn och jag tyckte det var perfekt, det passade mig och min kropp perfekt. Nu får vi inte göra så längre pga EU-direktiv för de säger att vi inte mår bra av det... Konstigt att några politiker kan bestämma det, jag har jobbat skift i mer än tjugo år och är kapabel veta vad jag mår bäst av. Att jobba tre nätter på raken däremot när man som jag inte sover längre än till max elva är däremot som att vara bakfull i flera dygn..

Nog om jobbet, har som sagt varit sköna lata dagar.

Malin har varit hos sin pappa och kunde inte tävla förra helgen, det var två tävlingar som missades. Blev lite snål så jag åkte och tävlade Cola igår, mest på kul. För många är det ju ofantligt viktigt att det inte blir några dåliga resultat som redovisas på SKK Hunddata (man läser dessa som Fan läser Bibeln..) men vi håller fortfarande på att klura vad som är bäst träning och tävlingsrutin med Cola. Jag tycker att jag själv var mycket mer dömande förut då jag läste resultat men man kan faktiskt inte döma en hund efter resultat om man inte sett den och vet något om hund och förare. Något positivt med att bli äldre är nog kanske att man kan inse att allt inte är svart och vitt
och att man inte är lika snabb med att döma. Ja, jag hoppas det är så iallafall ;-)

Tillbaka till tävlingen, vi var i Nyköping som hade fina planer och en trevlig klubb. Samling elva när det var som varmast var inte optimalt, dessutom fick vi startnummer ett.. Två hundar på vår platsliggning reste sig ganska omgående och kom till sina mattar. Cola hade då satt sig upp men sedan kommit på bättre tankar än att haka på.. Nja, halvbra start.. Jag har inte siffrorna sen för jag stannande inte så länge. Nia på rutan vet jag men när hon var på sista momentet fjärren så var hon så trött av värmen att hon bara låg *ska inte tävla lydnad med Cola i sån värme!* Vi borde fått en nolla på inkallningen också för precis när jag skulle säga "stå" gjorde förkylningen påminde och jag bara kraxade, Cola blev nog ganska fundersam *ler*



Saga och Zelda

Nu är Malin tillbaka igen (äntligen är alla mina barn hemma!!) och hon kör Cola igen. Hon har haft en genomkörare med storMalin idag och de verkar nöjda alla tre. Många tror att det är superenkelt ta över en hund som redan är tränad som Cola. Men det är mycket smågrejor som man måste tänka på och framförallt i lydnaden som är så pillerpetig. Kroppsspråk, tonläge, belöningsteknik, kommandon, förberedelser och avslut, säger man "ligg" med betoning på "L"?? Eller kanske "I"? Det har varit väldigt värdefullt att som med Pingla att jag och storMalin tränar ihop så ofta vi kan och träffas flera gånger i veckan. Jag kan berätta hur jag har gjort och tänkt och storMalin kan alltid fråga. Men samtidigt är det ju förstås kanon med en hund som Cola som var så bra grundtränad, tar bara lite längre tid klura ut hur man ska göra det så bra som möjligt..



Zelda som fyller åtta år nästa månad. Just nu i minimal päls...

Apropå Cola så var hennes mamma Zelda och Maltes syrra Saga här idag på besök. Zelda blir snart åtta och är i bra form, knappt ett grått strå på nosen och hon for fram i typisk Zeldastil. Hon är tydligen övertygad om att sommaren kommer fortsätta vara varm för hon hade inte ett strå på kroppen utan för dagen endast iklädd bikini.. Roligt såklart träffa Saga igen, det var ett tag sedan. Hon ser trevlig ut med fint huvud och välkroppad, just nu väl sluttande i korset men det kommer rätta till sig med tiden. Och sen så ska ju inte flattar ha spikraka kors utan i standarden står det att de ska ha ett långt och lite sluttande kors för att bäst kunna jobba långa perioder i galopp under en hel dags arbete.. Sedan att många som dömer rasen premierar spikraka toplines är en annan sak 'blink'. Saga ville gärna busa med brorsan men han var mer impad av mormor.. Hon fick stifta bekantskap med fågel och efter en lite tveksam början gick det bättre och bättre. Nån som vet nån i Märstatrakten som säljer vilt förresten?? Saga behöver mer viltträning och Ingela behöver mer vilt... Kul att ni kom idag och tog er tid i alla flyttbestyr!



Zelda igen.

Ävan Malte, Polly och idag även Fixa har tränat med vilt. Tyvärr är Pingla halt, hon har fått en spricka i trampdynan. Vila är väl inte hennes favvosysselsättning precis.. Malte jobbade på riktigt fint både idag och igår och nu har jag kommit på ett bra sätt få honom komma in hela vägen snabbare utan att droppa, håll tummarna för att det håller i sig. Polly har ena dagen briljerat och andra dagen inte lika mycket briljerat.. Men det går åt rätt håll, hon får inte ha tendenser byta bara på vägen in om hon hittar nåt hon tycker är finare..

I övrigt har det varit fullt med ungar här och Alvin och Engla har lekt och badat dagarna långa. Det är sommar det!

Nähä, se till att packa uniform (som säkert krympt i garderoben under semestern) och ställa klockan på fem... 


Tränings Working Test!

Gäller blogga lite denna vecka, nästa vecka är jag tillbaka i träldom igen ;)))

Igår så var det ganska molnigt och för första gången på flera dagar inte så kvalmigt, skönt! Hade tagit fram vilt, det var länge sedan, vi gjorde ett sök och det gick ganska bra trots att man nog får säga att de var lite ringrostiga. Polly var först tveksam på kanin, sedan gick det bra. Cola och Malte la ner ett par vilt på vägen in, det har inte hänt förut. Pingla stod och tittade lite på Malin innan hon stack ut och hämtade sista viltet, väl ute gick det bra.

Thomas tog med sig gänget ut på promenad men Cola kom hemspringande efter en stund *hmm*.

Vi var sedan och kollade på bil, funderar på att byta vår Suzuki. Älskar egentligen den bilen, man sitter högt, bekvämt med automat och fyrhjulsdrift har varit suveränt de sista vintrarna.. Men vi behöver inte en sjusitsig bil utan är ute efter en liten sak. Lite klokare blev vi väl och vi får fundera vad det kan bli.

Efter middagen åkte storMalin och jag iväg till Odlaren och tränade lydnad, Maria och ett par till var redan där.
Emma skulle sova hos oss och tjejerna var riktigt fnittriga *ler*. Hmm, så blev det inte men då skulle Engla sova hos Emma. Klockan tio på kvällen ringde storMalin och Engla fick hämtas för hon ville nog sova i sin egen säng *himlar med ögonen*.

Men okey, tillbaka till träningen. Kan väl inte säga att vi hade någon av våra bästa träningar men vi hade en trevlig träning :)

Jag tror att det verkar som vi tränar ofantligt mycket men så är det inte riktigt. Träningen är för oss mest av allt trevlig samvaro. Om tio år kommer jag minnas möten med människor och alla fina vänner hunderiet gett mig, inte om en hund gjorde en kanondirigering eller hur den eller den tävlingen gick.. Mycket av tiden går åt till att prata om allt möjligt, stötta och peppa varann och bara ha det kul ihop! Hoppas vi aldrig tappar det!!

Mysig förmiddag här hemma och sedan kom farmor och farfar och vi firade Alvins födelsedag (igen!). Farmor har fått ny höftkula och är nu back in business. Eller som Engla sa, "farmor har fått en ny pungkula" Aja, inte lätt hålla reda på alla kulor hit och dit *ler*



Sju ljus, lätt som en plätt!

Gick ett ca 300 m långt spår med Malte, gick riktigt fint och poletten börjar trilla ner. Sedan kom Maria och storMalin och efter lite mankemang kom vi iväg till Annica. Annica och Lasse hade gjort ett tränings Working Test till oss, så himla skoj!

Fem stationer och allt var väldigt genomtänkt. Vi hade tre nkl hundar, Polly, Smilla och Lydia och så tre ökl hundar med Pingla, Cola och Nikki (bara att en hund är döpt efter Nikki Sixx ger ju pluspoäng!)



Annicas underbara golden. Fart och stil!

Enkelmarkering på första stationen, ökl hundarna hade en störning de inte fick ta. Gick bra för alla hundarna tycker jag.

Sedan vidare till ett närsök där det låg bollar och valpdummies. Funkade fint den med, de stannade upp fint och fick sedan ner med näsan hela gänget.



Pollys och min tur. Fixa vill hänga på :-)

Tredje stationen var en dubbelmarkering. Riktigt klurig blev den fast den såg enkel ut. Ökl hundarna (okey inte Pingla då som spikade båda) sprang alldeles för långt och stort, ibland är korta avstånd jättesvårt! Nkl hundarna skulle sitta kvar då föraren gick ut och hämtade den sist slängda, sedan fick hunden hämta ettan. Svårare än det låter!



Pingla

Dirigering var nästa station och Cola gjorde den bra, Polly gick först ut rätt men vek av fel. Gjorde om (det får man ju på tränings WT ;-) ) och då gick det bättre. De andra hundarna jobbade fint!

Sist ett sök och nu var mina hundar ganska trötta. Cola droppad t.om en dummy på vägen in, hon höll den alldeles för löst..

Vilken kul kväll det blev! Roligt upplagt med lagom med klurigheter, kul gäng och trevliga hundar gjorde att allt blev toppen. Tack Annica och Lasse, nästa gång blir det hemma hos oss!!

Hemma igen hade Thomas fixat Toast Skagen, Maria och stormalin säger jag är bortskämd av maken men jag förstår inte vad de menar.. Gott var det och som vanligt upplagt så ögat får sitt ;-)

Nu har barnen lagt sig och tror maken somnat inne hos Engla..

Vi kommer troligen vara ansvariga för en av rutorna på WT:et i Åkersberga, några kennlar kommer vara "rutansvariga" Även om ni inte tänkt starta så är ni väldigt välkomna vara funkisar, man lär sig mycket och det blir säkert kanonskoj!!

Ha det bäst!


Sommar, sommar sommar!!

Men, nu tog det så där lång tid uppdatera som jag sagt att det inte ska göra.. Problemet när jag låter det gå för många dagar är väl att jag knappt kommer ihåg vad som hänt ;-)

I onsdags var det nog sommarens  varmaste dag och då kom det finfrämmande från Östergötland *gilla mycket*.
Alltid lika skoj träffa Anna och Sarah, det som är tråkigt är att det bli för sällan.. Trimmade Molle som med åren bara får mer och mer päls. Han blev riktigt fin, tyvärr hade jag glömt ladda batteriet i kameran.

Vi gick ett kort spår med Wilda och hon var jätteduktig, ringade vinkeln fint och på slutet hade poletten trillat ner. Då Sarah provade för något år sedan så hade Wilda smygit sig fram.. Ibland är det bra vänta! Tanken är att Wilda ska komma hit när det passar och hon och jag ska spåra tillsammans. Nu sa vi att det skulle bli efter att Wilda tagit LPI och hopp så gjorde hon det idag ;-)))) Grattis! Wilda visade att hon har talang för apportering också så vi får väl se i vilken ordning de olika grenarna ska prioriteras... Spårsäsongen är ju betydligt längre..



Vilken pluttbild det blev ;-P Wilda firade med ostbågar, hon är lite bortskämd Sarah...

Roligt även få se Molle in action även om det var en mycket varm dag så vi valde att inte träna alltför hårt. Kullsyskonen Pippi och Musse fick mest mysa runt och dt var de duktiga på *ler*.

På kvällen var Malin och jag iväg till Södertälje för att Malin skulle tävla. Det blev en kort visit för det gick inte alls.. Så kan det gå, hundar är inga maskiner och Malin kände sig febrig. Har klurat lite på det jag tror Cola gjorde på tävlingen och hur man ska få det lossna. Återkommer hur det går :)

Intensivt har det varit med barnen, det har antingen varit kompisar här eller så har de varit borta. Richard kommer äntligen hem imorgon efter att ha varit på Sports Camp och Malin är några dagar hos sin pappa. Poolen har verkligen varit en bra investering, Alvin är på god väg lära sig simma och han passade på doppa sig i Stallarholmen igår hos farmor och farfar också. Pappan fick också hoppa i, ingen idé fråga mamman innan det är typ 30 grader i vattnet *hmm*



Alvin



StorMalin och jag fortsätter passa på träna hund då våra barn umgås, det är perfekt. Nu är det extra trevligt när Maria är med också, the more the merrier :-) Pingla och Fixa har varit här i helgen och det är bara extra kul. Det är också så himla bra att vi kan hjälpas åt med varandras hundar, underlättar verkligen!



Jag och Polly

Idag så var vi iväg och hälsade på hemma hos Minna med familj på kennel Kvicksans. Redan då jag skulle para Pingla förra gången hade jag tankar på Melker eller hans bror men valde då Peak som ju var äldre (inget jag ångrar och med facit i hand var det utmärkt val eftersom Peak mycket tragiskt omkom då kullen var några veckor. Så tacksam att jag han använda honom!)

Vi tog ut hundarna och tränade när vi kom dit, roligt få se Melker in action och han har det jag vill förvalta hos Pingla, fart och arbetslust! Att de även kompletterar varann exteriört ser jag som extra kul även om arbetsegenskaperna är viktigast.



Pingla och Melker


StorMalin körde Pingla och lilla Fixa var med, skoj att även Maria och Smilla kom med. Jag hade med Polly och Cola.. Eller vänta, tror bestämt Cola var utbytt för den hund jag tränade idag kunde varken "ut, höger, vänster eller sitt på pipa" *harkel* Hon ska få ta det lite lugnt, tror hon är lite slutkörd. Tur att jag har fler hundar träna!

Fika och hundprat blev det sen, Pingla kommer troligen löpa i nov-dec och då är det tänkt att hon ska paras, spännande och extra kul då vi hittat en hane det känns så rätt med!



Melker i sommarhagen

Eventuellt kommer vi även para Vexa igen men det är inte bestämt när det blir utan beror på när hon löper. Tusen tack världens finaste Jessie som erbjöd mig att jag får "leasa" Vexa för en till kull! Hjärnan går i högvarv gällande tänkbara kavaljerer och jag har ett alternativ jag hoppas kunna kolla upp snart och få se honom "live". Jessie har redan sett honom både på praktisk jakt och prov vilket känns kul. Men men, det är mycket som ska stämma och Vexa löper heller inte lika regelbundet som Pingla utan vi får se när det blir och om det passar då.

Spännande med planer är det iallafall hur som haver :)

När vi kom hem fick lilla Fixa ta ett pyttekort viltspår. Trodde nästan hon blivit tax som hon smöööög fram, blodlukten var läskig men hon ville så gärna.. Malte fick gå ett längre spår och det gjorde han med den äran.

Roligt roligt att vi verkar bli flera som ska till FRK Östras Flatfestival (jag har ännu inte anmält... Sista anmälningsdag den åttonde om jag inte missminner mig) Vi blir gärna fler!

Hade inte tänkt åka eftersom jag egentligen skulle på Fegenlägret veckan innan och inte ville vara borta från familjen så mycket. Nu när det inte blir något läger så åker jag också och trevligt sällskap får jag! Lite chansartat är det eftersom jag är nyopererad men det finns ett stråk av envishet i mig  *harkel* så jag hoppas jag klarar det bra. Läs mer på Östras hemsida, Working Test på lördagen och utställning o officiellt lydnadsprov på söndagen, kanonkul ju!

Ha det bäst! 


RSS 2.0