Så vackert väder!

Bugar och bockar över vädret som just nu råder, inte utan man får vårkänslor!! Fortfarande ganska isigt på skogsvägarna och på vår tomt men det blir grönare och grannare för varje dag. Och idag var det inte riktigt mörkt klockan sex på kvällen :)



Sötnos

Jag är ledig denna vecka också men kommer jobba lördag-kväll. Skulle ju ha jobbat förra fredagen men då blev jag hemma med Pingla som började få mjölkstockning. Hon har massor med mjölk, hon skulle lätt kunna mätta dubbelt så många valpar :P. Ville inte lämna familjen med henne utan lyckades deala på jobbet så jag fick byta jobbdag, skönt. Fick en tid hos veterinären, kändes tryggt få henne kollad. Stockningen hade redan börjat släppa, vi hade masserat henne med kamfersalva, lagt vetekuddar som värmts i mikron (med en handduk runt) på det ömma juvret och mjölkat ur. Mjölken var fortfarande vit och fin men valparna valde de andra juvrena så det var upp till oss hjälpa henne, vi turades om massera och mjölka ur.. Allt gick bra och på lördagen var hon helt okey och valparna accepterade det juvret igen. Jag tror att hon legat med det juvret neråt på natten så valparna inte kommit åt den, nu så löser det sig bra ändå eftersom hon går ur valplådan då och då under natten och då ser jag till att hon vänder sida mellan omgångarna.



Idag har jag klippt valparnas klor, det gick faktiskt riktigt bra.  De börjar bli stora nu, det blev en omgång med riktig klotång istället för nagelklipparen jag använt hittils.

De försöker ta sig upp och gå på benen, det går vingligt men gissa om de är söta när de försöker ;)))) Ska försöka få med det på bild också men har inte lyckats ännu, det gäller vara snabb!



Härliga promenader har det blivit och altanen är perfekt nu att träna lite lydnad på. Polly älskar träningen men vi tar det lugnt, får se om det blir start i vår eller inte. Malin har kommit igång lite grann med Cola och ni kan ju ana hur taggad hon är efter sin låååånga konvalescens, Lite splittrad Cola men idag gick det mycket bättre än igår så det ska nog gå bra. Malin längtar så efter sin Malte men får ge sig till tåls tills på söndag, inte många dagar kvar nu.

Pingla fick också vara med på en stunds träning idag, gissa om det var uppskattat!! Lite fotgående, apportering och så rutan. Går inte riktigt träna något med snabba lägganden, mjölkbaren är liksom i vägen :)))) Fem minuters träning och så leverpastej och lite bus som belöning, det var en nöjd mor som ätervände till sina barn.



Pingla

Ha det bäst allesammans!


Med nya ögon

Plötsligt händer det, nu har ett par av valparna börjat öppna ögonen lite, de ser både bedårande ut och lite skumma innan ögonen är helt öppnade. Här går utveckligen framåt med stormsteg!! Först ut var tiken märkt höger sida, hon har båda ögonen öppna medan de andra är på gång.



Visst är de söta Ying och Yang ;) För er som undrar över den svarta "pinnen" så sitter den runt lådan för att förhindra att Pingla klämmer någon valp..


De växer så det knakar och mår som på prinsar och prinsessor :)



Medan valplådan städas får de göra en utflykt ut på golvet.. Det blir snart längre strapatser!



De ser ganska välmående ut, eller hur?

Igår fyllde min tvåbente prins Richard 15 år, kan knappt förstå det... Richard var sjövild som liten, otroligt klåfingrig, nyfiken och busig. Han gav mig mer än ett grått hår, vågade knappt ta med honom till andra för man visste att deras hem knappast skulle vara sig likt efter ett besök av sonen. Nu är han lugn, klok och med ett stort hjärta..



Alvin äter tårta..



Ögonen öppnas!! Visst är hon söt??

Blir mest lite bilder idag, ska passa på umgås med min man lite nu när jag har jobbat på kvällarna.. Vi hörs snart igen!

Ha det bäst,

Annica


En veckas födelsedag <3

Oj vad tiden går, valparna är redan en vecka idag!! Och de har verkligen utvecklats enormt :)



Nu är de trinda och goa, de ligger inte lika mycket tillsammans längre och berhöver inte varandras eller Pinglas värme på samma vis. I sömnen ligger de och "springer" med benen, de ser helt udnerbara ut!!



Så otroligt söt.... Håll med om att han (eller hon...) är väldigt pussvänlig!

Några dagar till så öppnar de ögonen, Alvin frågar varje morgon om det inte är dags.. Alvin själv har förresten varit sjuk idag med feber och halsont, han ville inte ens slicka ut muffinsskålen och då förstod jag att han var riktigt dålig.. Hoppas han känner sig bättre imorgon!



Håller om :)

Nu blir det lite sämre med uppdateringar under helgen, jag passar på jobba då resten av familjen är hemma :) Alla barn har ju varit lediga denna vecka och jag har fått fin hjälp av de stora, både med valpar och syskon. Lite tråkigt att vi inte kunnat göra några utflykter direkt men det har varit mysigt bara umgås.








Har skrapat rent hela altanen från is och snö så nu har vi en fin träningsplan utanför köksdörren, passar bra tills tikarna slutat löpa och tills vi får tid komma iväg och träna.. Lite tveksam om det blir någon lydnadsstart för mig och Polly i vår, varken jag eller Malin har tränat inomhus och när så utomhussäsongen startar så börjar även jaktprovs och WT-säsongen och det går förstås före och jag får välja.. Får se vad dottern har planerat med Malte och Cola, hon tappar ju några veckors träning med Malte nu och med Cola har vi snart tappat tre månader *suck* Sista lilla biten av såret läker lååååångsamt men med tanke på hur det såg ut från början så är jag väldigt nöjd med hur det gått. Huvudsaken är självklart att hon blir återställd men tävlingsplanerna får revideras, skönt ska det bli ha henne på banan igen också i det avseende att hon är ganska understimulerad nu.. Efter hon har löpt klart så borde vi kunna köra igång med lite konditionsträning och sakta bygga muskler igen.





Fotat valparna har Malin gjort, jag tycker hon tar jättefina bilder. Och man får passa på ta kort medan de ligger stilla, värre (och roligare!!) blir det om några veckor :)

Vi hörs snart igen, ha det bäst!

Annica


Lugn efter storm...




Engla och jag bygger pärlplattor utanför lådan..


Så skönt det känns, att tunga tankar skingras och förmågan se framåt och glädjas återvänder!



Mätta o goa!

Nu njuter jag för fullt av sextetten i valplådan, alla av dem hade igår kväll redan fördubblat sin vikt eller nästan fördubblat sin vikt :) Det brukar man räkna med att de ska ha gjort i mitten av andra levnadsveckan men här går det undan! Störst av alla är hanen märkt vänster fram, den som föddes först. 881 g igår gör väl att han snart kvalar in för att bli kallad Buddha :P Minst är tiken märkt huvudet men hon följer sin vikt fint, hon var ju bland de minsta när hon föddes med. Liten men naggande god!



Pingla kommer nu ner korta stunder till oss när valparna sover, däremot håller hon ett vakande öga på Polly och Cola så de inte försöker smita upp till valparna... Framförallt Cola är mäkta intresserad av vad som sker i valplådan, hon har försökt smita in men det tillåter inte mamman. Polly har inte samma intresse men skulle gärna vilja vara med mig, valparna har nog inte samma prio.



Annars så ägnar sig de bruna brudarna mest åt varann nu, Cola är på väg in i höglöp och de är mer än lovligt inskränkta i sitt agerande *hmm*




<3 !



Malte har det bra hos Jessie, han får ju följa med Jessie och hundarna till jobbet på veterinärkliniken där Jessie arbetar. Umgås med brorsan är ju heller inte helt fel och tant Vega verkar inte bry sig nämnvärt om nytillskottet.. 



Visst har de vuxit!!

Jag gillar ju namn i stösta allmänhet och hundnamn i synnerhet.. Ni som känner mig anar nog att jag har finurlat på namn till valparna. Eftersom Pingla heter Raindrop In Blue så tänkte jag att antingen tikarna eller hanarna ska heta på "Rain" och det andra könet ska få heta på "Sun". Här kommer några förslag:

Ryegate's Set Fire To The Rain (låt av Adele)

R's Rain On Your Parade (har jag snott från någon utställningskatalog.. Ser bra ut, liksom)

R's Blame It On The Rain (kommer ni ihåg fakesångarna som framförde den, de fick vara med för att de var   snygga..) 

R's Walkin' On Sunshine (låt bli glad av, eller hur?)

R's Sunny Side Up (bra uttryck)

R's The Sun Also Rises (från min djupt litterära sida *hehe*)

Kom gärna med fler förslag, dessa är bara under bearbetning!

Ha det bäst,

Annica


Sakta men säkert..

släpper känslan av att känna sig otillräcklig och att jag hade kunnat förhindra att de två valparna inte klarade sig.



Valpen är lika stor som Pinglas ben :)



Jag vet ju att naturen är klok och att de aldrig skulle överlevt om det varit ute i det vilda. Så hade jag också tänkt och resonerat om någon annan uppfödare drabbats, jag hade tyckt det var för jäkligt men samtidigt sett på det med mer distans. Men, när man sitter där och försöker rädda liv så är det enda man kan tänka "NEJ, det bara måste gå!!!" Jag försökte värma dem innanför min fleecetröja, valpar kan inte tillgodogöra sig näring om de har börjat tappa i temperatur och små valpar har redan från början en lägre kroppstemperatur än vuxna. Vi försökte sedan få i dem lite vätska men det var för sent, att sitta där då man märker hur de försvinner är otroligt grymt.. Just där och då tänker man "aldrig mer, jag kommer aldrig mer utsätta tiken, mig själv eller familjen för detta", sorgen tar sånt tag i hjärtat att den nästan förlamar en.



Matdags

Men idag så känns det mycket bättre, självklart är det tungt tänka på flickorna som inte finns men så kikar jag ner i valplådan på sex nöjda, trinda och välmående valpar och är så otroligt tacksam för att det gått bra för resten av gänget. Jag ger dem inte någon ersättning längre, de ökar fint i vikt, äter bra och Pingla har mycket mat. Det är tyst valplådan, precis som det ska vara. Tänker en del på att det faktiskt inte var det innan tikarna dog utan både Pingla och de två var lite pipiga. Sakta börjar min oro ge vika och jag väger dem nu bara en gång per dag, lite mer normalt än efter varje måltid :)



Kommer ni ihåg när det fanns bilder man gnuggade och så luktade de?? Önskar man
kunde göra så med dessa bilder så ni fick känna doften av valp.. Alldeles underbar!

Jag sovit ganska bra denna natt, skönt efter att i stort sett bara ha slumrat till kortare stunder sen i torsdags. Inatt gjorde jag så att jag ställde klockan på varje timme, nu var det ganska onödigt eftersom jag sover lätt och vaknar för minsta lilla. Men jag var orolig att jag skulle vara så slut att jag skulle vara som en klubbad säl så jag vågade inte chansa. Denna morgon har varit ganska normal, jag har lämnat valplådan för att äta frukost och duscha. Det har varit skönt att ha Thomas hemma i helgen och tagit över vakandet men nu är det dags att inse att det kommer gå bra. Veckan som börjar idag är alla barnen hemma på sportlov och det är jätteskönt att de stora är så duktiga hjälpa till, de är verkligen till stor hjälp!





Mammapyssel

Idag ska Richard vara hemma en stund med valpar och de små, det rör sig bara om  någon timme och jag vet att han kommer klara det galant. Kommer se till att valparna har ätit och är mätta och nöjda innan, de har blivit duktiga på att äta och sova samtidigt.  Richard vill så småningom ha en egen hund, vi får se när det kan bli läge för honom.





Igår åkte Malin till Kristinehamn med Malte, han ska ju få vara hos Jessie, Verk och Vega medan Polly och Cola löper. Malin tog tåget dit och hon tyckte det var lite jobbigt lämna honom, det kan jag förstå. Dels efter vad som hänt här hemma i helgen och sedan för att hon får vara utan sin hund i två veckor. Men, det kommer vara väldigt skönt här hemma slippa passa hundarna från att träffas de kritiska dygnen (och där gott folk är tikarna minst lika mycket "på" som hanarna!!). Malte får dessutom en chans bli miljötränad i storstan *eller vad man nu kallar Kristinehamn!*, Jessie rapporterade att han inte riktigt förstod att man skulle gå på trottoaren :)





Älskar falldermusöronen.. Ser nästan ut som grabben ligger och ler :)

Sist av allt vill jag framföra ett stort och innerligt tack till alla som hört av sig, så fantastiskt att det finns så många därute som bryr sig och finns där! Det gör gott när det är tungt vara uppfödare veta att det finns så fina människor som bryr sig, en stor kram till er alla!!!

Ha det bäst,

Annica


Det har varit tungt..

Ni som känner mig undrar förstås varför inget blivit uppdaterat här, på FB eller mail, inte likt mig eller hur?

Men saker har hänt i valplådan som varit otroligt jobbiga och natten till lördag och igår fram till kvällen har bara varit fyllda av oro och med att skuldbelägga mig själv.

I lådan finns nu tre hanar och tre tikar, två av tikarna har inte klarat sig. Varför?? Ja, det är nog mitt fel eftersom jag inte uppmärksammade att de hade en sämre sugteknik och kom efter de andra. Den första tiken, det var den som var minst från början, dog under fredagskvällen. Jobbigt förstås men ändå sånt som kan hända i en kull. När så nummer två dör vid tvåtiden på natten får jag fullständig panik, vad fan är det som händer??? Jag kan konstatera att de båda två känts uttorkade, särkilt nummer två som ju varit utan tillräckligt med näring längre (förstår ni känslan när det går upp för mig att det är för att jag inte haft tillräcklig koll på varje individ som detta kan ha hänt?? Jag brukar låta tiken ta hand om valparna och övervakar bara det hela. Med facit i hand skulle jag kollat varje valp att den gick upp ordentligt!! Tänk om jag kunde vrida tillbaka klockan!!)

Thomas åker mitt i natten till Strömsholm och köper ersättning. Jag kan konstatera att Pingla har bra mjölk som inte är infekterad men att jag måste ha benhård koll på att alla äter med bra teknik och stötta med ersättning tills mjölken runnit till ordenligt och de blivit starkare och bättre kan äta själva. Det gick snabbt, redan på morgonen såg jag skillnad och framför allt hördes det en skillnad i valplådan. De två som dog hade varit oroliga och lite pipiga, och det gjorde även Pingla orolig. Nu infann sig lugnet, iallafall i valplådan men inte hos mig. Jag har suttit konstant vid valparna med undantag då Malin hjälpt till, igår kväll var hon här så jag fick vila ett par timmar. Thomas fick åka och köpa en digitalvåg som mäter ner till 0.1 g och valparna vägs före och efter varje måltid. Nu går de upp mer än de 5-10 % som de normalt gör de första dagarna, Pingla har mycket mat och nu när de har kommit på hur man gör äter de för glatta livet!!!

Nu har min oro nästan släppt, den har varit som ett dimma över mig. Jag inser att jag från och med nu kommer vara otroligt nojjig, denna gång gick ju allt så jäkla bra så jag hade ingen anledning av att ha vara orolig utan bara normalt övervakande. Inser att jag kommer älta detta för mig själv om och om igen, hur kunde jag missa? Jag borde förstått att det var något fel då valparna pep men jag trodde det skulle lägga sig när maten började rinna till. Jag borde ha... Jag borde ha.. Ja, ni förstår hur tankarna går.  

Hur erfaren man än är så går det inte vänja sig vid saker som dessa, jag blir förlamad av sorg, gråter som ett barn och tänker aldrig, aldrig mer.. Så tittar jag nr i lådan på de som kravlar runt där och hjärtat skuttar till.. Märklig känsla!

Nu vill jag ta med detta som erfarenhet men det är dags blicka framåt och njuta av de sex finingarna som finns kvar. Min oro trappas sakta men säkert av men det är ändå jobbigt. Det är oftast under de tre första dygnen som något händer och jag hoppas och har förhoppningen att allt ska gå bra med de som är kvar.

En annan sak som jag måste tänka på är att någon "blir utan" tik. Den jag skulle spara får jag klara mig utan men det är mer tingat i tikväg än vad som finns i lådan. OM någon av er kan tänke er hane istället finns det en hane otingad. Fundera och hör av er!  

Idag åker Malte till Jessie i Kristinehamn, han ska på semester till brorsan nu när våra tikar löpre. Tusen tack bästa Jessie!!!

Grattis till Sarah och Wilda som igår debuterade i lkl II med fina 173 poäng. Du vet att jag gläds med dig men att jag igår inte riktigt var i form för att prata...

Ett stort tack till min underbara familj som hjälpt och stöttat under dessa dygn, utan er inget!



Våra fina korvar <3

På återhörande,

Annica



 


Mer bilder att njuta av!

Pingla är trött stackarn efter att ha varit vaken så länge och fött fram åtta fin barn, hon är alldeles rödögd av sömnbrist.. Jag känner mig också ganska groggy men de tre första dygnen brukar ju vara "värst".

Orkar inte skriva så mycket men ni får njuta av fina bilder som Malin tagit. Hon kom hem i bra tid på dagen så jag hann ut en skön promenad med de andra hundarna, jätteskönt!

Här kommer "valpjournalen":

Tid     Kön   Märkning   Vikt: 17/2

1   22.56   H       Vä fram     410 g

2   23.00   T      Vä sida       375 g

3   23.48   T       Vä bak      320 g

4   00.00   T      Hö fram     410 g

5   00.17   T      Hö sida      360 g

6   01.05   H      Hö bak      425 g

7   01.18   T      Huvud        370 g

8   02.20   H      Nacke        410 g

Alla gossarna har generellt varit lite större, två av dem har även så att pälsen nästan lockar sig på nacken <3 Jag tycker alla ser friska och fina ut och de äter och sover som de ska. Pingla vill att de ska ligga vid henne hela tiden, kasar de iväg så piper hon och vill ha tillbaka dem. Hon går inte gärna ut och kissar men nöden har ingen lag :) Snabbt in igen är vad som gäller!!

Mat äter hon och jag har koll på hennes temp. Tempen är alltid förhöjd efter en valpning men får inte sticka iväg.

Njut nu av de små juvelerna:







Första bilden

Här kommer en första bild på Pinglas nyfödda, mamman har just fått duscha och ser därför tämligen blöt ut. Skönt få bytt i valplådan efter valpningen..

Fördelningen och antal blev bästa tänkbara tycker jag, lite roligt med tikar denna gång då de två sista kullarna gett 14 hanar och fyra tikar.. Fem tjejer och tre killar tycker jag känns perfekt, tänk att  Pingla vet vad jag önskar :)))



Åtta är ett alldeles lagomt antal också, en stor kull så man kan välja men samtidigt inte alltför många. Jag har ju haft flera kullar med elva och tolv och det äe verkligen otroligt slitigt, åtta räknar jag bara med ska vara slititgt *hehe*

Jag återkommer, känner mig ganska seg så det får bli en rejäl balja kaffe och en dusch nu!!

Vi hörs,

Annica


Åtta

Åtta små svarta juverler ligger här i valplådan, magiskt!

Fem tjejer och tre killar och alla verkar pigga och framåt.

Det kan eventuellt vara någon kvar men jag tror inte det, hon stånkar lite men hon har en efterbörd kvar så det kan vara den med.

Nu återkommer jag då Pingla och jag tagit igen oss.. Det blir foton också!

Nöjd och lycklig men ganska trött,

Annica

Nu är de fem..

Här ligger vi inte på latsidan..

Tre till valpar har anlänt, tjejer :)
De kom ganska tätt inpå, 23.48, 00.00 och 00.17.

Nu är det lite lugnare en stund och Pingla har sörplat i sig filmjölk med druvsocker och äggula.

Det är en gäng som målmedvetet söker sig till maten så fort de tittar fram!

Annica

Lika bra fylla på samma inlägg! Nu kom det en stor kille till, tänk man ser nästan innan de är ur hinnorna vad det är för kön...

Två hanar och fyra tikar.. Pingla sköter sig strålande!!
Annica igen


Nu har det börjat!

Klockan 22.56 kom så nummer ett, en stor och rejäl hane :)

Tvåan kom strax efter, bara fyra minter senare kom en söt tik, lite mindre än hanen men helt normalstor. Pigga båda på, snabbt fram till maten. Otroligt fascinernade!!!!

Pingla puffar och slickar på dem så de har jämt göra hålla sig fast *ler*

Tur man har laptop!

Hörs,

Annica


Bara en snabb uppis :)

Japp, jag hann vara på jobbet hela dagen.. Ett och annat sms och telefonsamtal till Thomas dock som varit hemma idag :)))

Tempen var vid tolvtiden på dagen nere i 36.9 (hennes normala är 38.2) så jag tippar att det snart börjar hända saker... När detta snart är kan jag dock inte uttala mig om tyvärr.

Hon åt inte upp sin lunch, hittils har hon ju glatt smackat i sig allt.. Inte heller det äppelskrutt jag gav henne togs emot med ovationer, hon som normalt sitter bredvid och dräglar...

Återkommer!!

Annica


Allt är klart, nu väntar vi bara..

Nu har onekligen nedräkningen börjat, allt är klart för att valparna ska komma.

Imorgon har jag APT (arbetsplatsträff) men Thomas är hemma på dagen. Han får ringa om det börjar hända något, bra att jag inte jobbar ordinarie, då hade det varit mycket svårare ta ledigt ifall det skulle sätta fart.




Det första Pingla gjorde var att bädda... Så här fint blev det :)

Valplådan är på plats och utprovad, Pingla kom väl ihåg den från förra gången. Hon gick in och började bädda direkt :) Tempen ligger någorlunda stabilt men förra gången satte hon igång utan att ha annonserat så väldigt mycket i förväg. Så olika det där, vissa tikar är oroliga, bäddar, hässjar och donar länge innan, andra är som Pingla och det bara börjar..



Passar på vila upp sig lite..


Lovar hålla er uppdaterade här på bloggen!

Polly tänkte inte låta Cola löpa ensam, idag drog även hon igång. Skönt att de löper samtidigt, denna gång blev det ju med bara ett par dagars intervall. Ser fram emot knasiga tikar som uppvaktar varann hela dagarna, de har redan börjat så smått *himlar med ögonen*

Första Pingla-Peakvalpen röntgad, Ryegate's Partying Every Day "Bosse". Så bra det kan bli, A-höfter och armbågar ua, jätteskönt :)

På återhörande (snart hoppas jag!!!)

Annica

Alla hjärtans dag i väntans tider..

Hinner med några rader innan jag ska vila inför natten.. Tredje på raken nu och sista innan valparna beräknas komma :) Thomas har Pingla inne hos sig på nätterna och ska ikväll skruva ihop valplådan som han fixat iordning, jag har väl sagt att jag har en snäll man va *ler* Idag på alla hjärtans dag fick jag parfym och jag har fått blommor, han är duktig på uppvaktning. Och jag som redan är bortskämd med fina middagar med ljus och vacker dukning <3 ! Barnen hade gjort kort i skolan till oss, jag fick förstås en klump i halsen och lite grötig röst när jag läste dem, lättrörd som jag är :P . Alvin hade fått en ros och godis fint inslaget av sin tjej, det är mysigt se hur goa de är mot varann. Alicia som hon heter brukar få kärleksbrev som Alvin skriver och de ska gifta sig när de blir stora säger de :)



Finaste Pingla



Hennes huvud och uttryck är verkligen underbart!



Här hemma kan vi nog annars summera livet som att vi väntar och väntar... Har börjat tempa Pingla och allmänt "boa" inför valpningen. Hon är bara ute på kissrundor nu och är ganska flämtig men så är ju magen också väl tilltagen.. Hon älskar gå ut och rulla sig in snön, där kan hon ligga och göra snöänglar hur länge som helst! Äter gör hon fortfarnade men det tar en lång stund få i sig portionen trots att vi delar upp hennes ranson på flera mål. Men lämna något finns inte på världskartan för Pingel ;)



Bakgrunden blev inte den bästa.. Men magen är mysig <3

Idag har det bara blivit en skogsrunda men igår var jag och Malin ute och tränade Malte och Polly. Lite markeringsarbete och så la vi ut ett sök med sexton apporter och så fick hundarna söka växelvis. Gick riktigt bra! Polly har en härlig fart och jobbar både brett och djupt. Malte var mycket duktig och tog ny mark istället för att försöka fynda där han redan varit. Vi var nöjda med träningen alla fyra. Jag hjälpte Malin med vittringsapporten och nu har poletten trillat ner på Cola, inomhus hör det till undantagen att hon tar fel och hon jobbar systematiskt. Vet inte hur det kommer funka utomhus ännu men jag tror Malin är nöjd. Cola har ju tidigare tagit vilken pinne som helst, lycklig bara att få apportera. Nu söker hon efter Malindoft :)

Ha det gott och ta hand om varann!


Polly och Malin på äventyr och vi andra tränade :)

Men attans vilken troligt fin söndag vi haft, riktigt varm med dagsmejja. Ååååh, det kommer nog en vår i år också :)

Idag har Cola börjat löpa, lite tidigare än jag trott. Nu är det ta-mig-sjutton synd om den lilla bruna, benet bandagerat, munkorg på eftersom hon inte kan låta bli benet och så löpskydd... Ser inte ut som hon tycker livet är på topp just nu :(. Vi har ju varit lite slarviga med munkorgen, det känns inget vidare att hon måste ha den. Man tror ju att man ska ha koll men så plötsligt smyger hon iväg och börjar dra upp bandaget. Nu är det status quo på läkningen, såret har pga slarv med munkorg och ett par rundor utan koppel då hon fått in snö i skon, inte gått som planerat. Vi har lovat varann bli disciplinerade och verkligen ha munkorg på trots att hon ser så attans ledsen ut.. 

Är rejält trött på detta nu, det är ganska precis två månader sedan hon fick blodförgiftningen. Det har också hänt saker i flocken här hemma, Polly har förstått att Cola är lite uträknad då hon varken är med på skogspromenader eller träning. Polly har därför försökt överta Colas position vilken Cola inte alls tänker ge upp.. Tänk vad märkligt det är, att de så snabbt märker när någon annan är svag. Nu verkar det ha lugnat ner sig, Cola har talat om att någon ändrig av rang i flocken inte är aktuell. Detta hade aldrig hänt om inte Cola varit ute för räkning så länge, Pollan har alltid tidigare accepterat rangen. Finns onekligen dynamik i en flock!! Så håll tummarna för att hon snart blir helt återställd!! Och att vi är hårda och alltid sätter på den förhatliga munkorgen (tratt är ännu värre...)

Idag åkte Malin till Mjölby med Polly. Jag var ganska tveksam till att de skulle åka, Pollan Trollan har inte kommit i päls som tänkt, men den är på god väg. Hon är också precis uppflyttad från unghundsklassen till jaktklass och får då tampas med de stora tjejerna, dfet är en uppgift hon inte riktigt är mogen för. Eftersom det var Ragnhild Ulin kennel Almanza som skulle döma var antalet hundar stort. Ragnhild är en av våra verkliga rasspecialister och kenneln har varit ledande uppfödare av showhundar sedan länge.

Malin fick åka med Minna och Sanna på kennel Kviscksans, Melkers och ägare/uppfödare alltså. Melker avr itne med idag men väl hans 3/4dels bror som tog cert och blev BIM. Stort grattis till er Sanna och Minna och tack för att Malin fick följa med er, så snällt!!

Polly och Malin skötte sig riktigt bra (efter att första varvet blivit lite Pollyskuttigt). Finfin kritik som jag tycker är en på pricken beskrivning av den bruna. Domaren hade önskat bättre päls (jag med!) för en bättre placering. Korset kommer med tiden bli bättre men kanske inte helt perfekt..

Hon blev placerad trea i klassen, vinnaren blev sedemera BIR så det var konkurrens :)

Kritik:

Tilltalande helhet som förenar substans o elegans. Vackert huvud o uttryck, torr välansatt hals. Tillräckliga vinklar fram och bra, passande benstomme. Bra proportioner. Aningen fallande kors. Rör sig ledigt från sidan sett. Glad och positiv attityd. Bra färg, ok pälskvalitet. Visas i god kondition.

Roligt för dottern att åka själv utan en tjatig och kontrollerande mamma. Extra skoj att de gjorde så bra ifrån sig, elelr hur??

Här hemma så har vi haft träning istället, skönt härligt väder gjorde dagen extra mysig :) De små barnen däremot var ganska griniga, tror nog de längtat mycket efter mamman efter så många arbetspass. Skönt att jag snart är hemma mycket och att det nästa vecka är sportlov!

Kl 11 var det träning för unghundar. Vi fortsatte med de tänk vi haft, att grunda ordentligt. Jag skickar som vanligt förklaringar på övningarna med mail, kul att ni uppskattar utskicken. Och så får ju de som inte kunnat vara med träningarna ta del av det vi gjort. Jag mailar bara dessa till Poker o Peakkullarna eftersom jag tappat så många mailadresser. Hör av dig om du är intresserad!

Tack alla för att ni jobbar så bra med era hundar, det går framåt även om det ibland kan kännas långsamt. Ni har verkligen utvecklats mycket, roligt när ni själva tänker till och kommer med förslag hur ni vill göra för att anpassa efter era förutsättningar Stort tack även till Jessie som hjälpte till med upplägg och var med som instruktör.

Efter en gemensam genomgång/snackstund med lite fika så var det dags för träning för de lite mer avancerade. Mycket bra träning för Malte och Jessies Verk att Miso var med, hon var i höglöp ocvh grabbarna fick koncentrera sig på att koncentreras sig :) Vi tränade på att de skulle gå över målområden, väldigt nyttigt för alla och samtliga hundar ville gärna stanna upp i området de redan fyndat i : P Gå raka linjetag utan störningar som detta brukar kunna gå fint, sen när det verkligen gäller så ser man att det kanske inte är så befäst ändå *harkel*. Malte fick faktiskt inte göra så mycket, jag har lovat Malin att inte träna hennes hund så ofta. Men störningen  idag i form av en villig Miso som gärna backade in i småpojkarna (tikar är minst lika på't som hanar..) var perfekt.

Blev sen inte mycket kvar av dagen, skjutsade hem Richard till hans pappa så nu blir det en vecka av längtan igen.. Lite mat och sen vila en stund innan det var dags för jobbet igen.

Nedräkningen med Pingla har börtjat, Thomas håller som bäst på att bättra på färegen på valplådan. Snäll man jag har som fixar och donar. Och som sist men inte minst tar hand om hem och barn när jag tränar hund!

Ha det bäst! 

Årsmöte och shopping

Hu, har precis avslutat sju arbetspass på raken, som grand finale blev det två nattpass..

Så igårkväll gick jag och la mig vid tiotiden, fredagkväll och allt :)

Idag har jag och Malin varit på årsmöte i FRK Bergslagen. Thomas, Richard och de små var under tiden i Västerås på Ikea och Erikslund. Meníngen var att vi skulle sammanstråla efter mötet men de hade klarat av alla inköp (japp, även värmeljus!) så de åkte hem och dottern och jag fick eftermiddagen för oss själva med shopping. Gäller passa på nu innan valparna kommer, då blir det svårare komma iväg..

Årsmötet var både trevligt och välbesökt.  Nästa år är det vår tur hålla Flatmästerskapet, hoppas många av er vill både hjälpa till och starta! Har man inte för avsikt tävla så lär man sig massor som funkis :P Bra att man redan kommit igång med arbetet, det är ett jättearbete ro iland ett FM. Men det ska bli så kul! I augusti är det i Östergörland, dit ska vi förstås!!!

Pingla har varit Årets Bergslagenflat 2009 och 2010. Förra året ställdes hon inte ut alls och eftersom de två bästa resultaten för jaktprov och utställning räknas så var hon inte med. Hade inte skickat in på någon av våra andra heller, vi har inte kutat vänstervarv alltför flitigt.. Men så himla skoj att iställlet så gick priset för 2011 till Melker, alltså den blivnande pappan till Pinglas valpar :)))) Sätter ju onekligen endel press på dessa blivande småstjärnorna, eller hur *haha*



Numera hänger denna tavla hos Melker :) Vilken tur tavellister inköptes idag så det inte
blir så tomt på väggen!


Men rosetter fick vi, både Malte och Cola blev ju SE VCH förra året och även vår fodertik Fixa så får Malin J rosettern imorrn. För ni kommer väl ihåg att det är träning här imorrn, kl 11 för unghundar/nybörjare och 13.30 för avancerade. Jag är ganska säker på att vi får lika trevligt som vanligt!!

Vill förstås framför ett stort tack till alla i styrelsen, utan alla dessa trotjänare finns inget föreningsliv.. Och då menar jag i alla föreingar :) Tusen tack för att ni sliter så vi andra får möjligheten ta del av ert jobb <3!

Jag tror nog att valparna kommer lite tidigare än den 19:e jag tippar på fredag....

Så fritt fram för lite gissningar nu, vad tror ni det blir?? Jag tippar på åtta st och hälften av varje.. Fler bud??

Hr har vi kollar på mellot, Thomas och Alvin somnade... Richard kollade upp några korta sekunder då tjejerna i Timotej var på scen(tror kanske inte det var melodin som fångade hans intresse). Engla tyckte om kläderna och jag.. Jag åt godis :P

Ha det bäst,

Annica 

Nu är magen stor!!

Oj oj, inget är som väntans tider.. Och jag vet ju att ni är några läsare som väntar alldeles speciellt :)

De sista dagarna har Pingla fått stanna hemma från de långa promenaderna, hon sover ganska mycket (bra samla kraft inför stundande tider!) men har fortfarande full koll i köket. Kommer det folk så svansar hon runt och är lycklig, annars så vilar hon mest. Men när en dummyn idag kom fram så visade hon sina takter, hon liksom skuttade fram som en väldigt ograciös flodhäst :)) Men en lycklig sådan med apport i mun *ler*



Visst är det en rejäl hängbuk nu!!!

Nu börjar det bli dags plocka fram valplådan igen. Den behöver nog lite uppfräschning med ny färg. Hade först tänkt ha valparna i vårt gäst/tv-rum däruppe men har nu gjort en deal med Alvin att jag, Pingla och valparna tar hans rum (alltså det som förut var vårt kontor) och han tar gästrummet. Alla nöjda, vi får det sörre och mer plats för valplåda och Alvin har nöjt konstaterat att han får tillgång till tv:n...



Ah, kolla en dummy.. Kanske inte så smidigt upptag men det är kanske inte det enklaste
med den kaggen :P

Jobbar mycket nu, både denna och nästa vecka, så att jag kan vara ledig sen. Alltså är inte dagarna så spännande nu, mest jobb och hushållsgöra (fast vardagen har ju sin charm..) Thomas pluggar hemma under två veckor så han får ta endel av promenaderna. Mmm, jag skulle också vilja ta en paus om jag läste "Organisationsteori för offentlig sektor" och andra kioskvältare *hmm* Så mycket mer än promanader har det inte blivit men jag och Malin var ute och tränade Malte och Polly idag. Malte gjorde ett fint sök, han täckte marken väl och använde näsan fint. Farten är snäppet högre nu än i höstas, jättebra. Men negativt att han blivit lite lättare i baken och att han gärna vill tummarna på fotgåendet.. Alltid är det något. Fast ett skoj "problem" ta tag i, roligt att han får ännu mer tryck i sitt arbete (nä, den har inte varit dålig.. Men det ser flashigare ut *hehe*) Polly skötte sig utmärkt, hon är ett litet brunt racertroll i skog och mark. 



Sällsynt nöjd Pingla :)

Cola får vila ytterligare ett tag, nu måste det sista på såret läka ordentligt. Har varit lite väl tillåtande med att hon ska springa lös (hon är alldeles otroligt less på koppelpromenader!!) och då har det kommit in snö i skyddskon. Nu är det strikt igen till det är till hundra läkt. Resten ser bra ut så nu ska jag försöka mig på tålamod (inte min starka sida...) 

Ha det bäst!

Kyla..

Just nu är väl snackisen det kalla vädret... Själv tycker jag att det  är ganska okey faktiskt, hellre kallt och torrt än råkallt och fuktigt :) Något som däremot jag kan reagera på är att många inte klär sig ordentligt, kolla bara hur många som går i sneakers och jeans, inte konstigt man huttrar (tänker osökt på tonåringarna här hemma!). Är man klädd i dunjacka och Graninge i 25 graders värme tycker folk man är knepig men klä sig för vinter är inte lika vedertaget..

Här hemma har det varit lugna veckan, Thomas har varit i Ängelholm (äntligen tillbaka!) och sedan har jag jobbat.

Lugnt på hundfronten också, bara sköna skogspromenader i ett vackert vinterlandskap. Pingla hänger med men håller mig sällskap utan att göra några utsvävningar.

Har försökt fota hennes goa mage flera gånger men den gör sig inte alls på bild. Stor är den och det ska bli spännande att om två veckor få se vad som döljer sig därinne! Två låååååånga veckor blir det. Alvin vaknade i onsdags, jätteglad. "Mamma, nu är det februari, kommer valparna nu??". Här kör vi nedräkning med andra ord! Pingla äter fortfarande med god aptit och förra gången fortsatte hennes aptit ända tills valpningen. Ofta brukar tikar matvägra/äta dåligt den sista tiden innan men inte Pingla :)

Ha det gott så återkommer jag!


RSS 2.0