Polly och Malin på äventyr och vi andra tränade :)

Men attans vilken troligt fin söndag vi haft, riktigt varm med dagsmejja. Ååååh, det kommer nog en vår i år också :)

Idag har Cola börjat löpa, lite tidigare än jag trott. Nu är det ta-mig-sjutton synd om den lilla bruna, benet bandagerat, munkorg på eftersom hon inte kan låta bli benet och så löpskydd... Ser inte ut som hon tycker livet är på topp just nu :(. Vi har ju varit lite slarviga med munkorgen, det känns inget vidare att hon måste ha den. Man tror ju att man ska ha koll men så plötsligt smyger hon iväg och börjar dra upp bandaget. Nu är det status quo på läkningen, såret har pga slarv med munkorg och ett par rundor utan koppel då hon fått in snö i skon, inte gått som planerat. Vi har lovat varann bli disciplinerade och verkligen ha munkorg på trots att hon ser så attans ledsen ut.. 

Är rejält trött på detta nu, det är ganska precis två månader sedan hon fick blodförgiftningen. Det har också hänt saker i flocken här hemma, Polly har förstått att Cola är lite uträknad då hon varken är med på skogspromenader eller träning. Polly har därför försökt överta Colas position vilken Cola inte alls tänker ge upp.. Tänk vad märkligt det är, att de så snabbt märker när någon annan är svag. Nu verkar det ha lugnat ner sig, Cola har talat om att någon ändrig av rang i flocken inte är aktuell. Detta hade aldrig hänt om inte Cola varit ute för räkning så länge, Pollan har alltid tidigare accepterat rangen. Finns onekligen dynamik i en flock!! Så håll tummarna för att hon snart blir helt återställd!! Och att vi är hårda och alltid sätter på den förhatliga munkorgen (tratt är ännu värre...)

Idag åkte Malin till Mjölby med Polly. Jag var ganska tveksam till att de skulle åka, Pollan Trollan har inte kommit i päls som tänkt, men den är på god väg. Hon är också precis uppflyttad från unghundsklassen till jaktklass och får då tampas med de stora tjejerna, dfet är en uppgift hon inte riktigt är mogen för. Eftersom det var Ragnhild Ulin kennel Almanza som skulle döma var antalet hundar stort. Ragnhild är en av våra verkliga rasspecialister och kenneln har varit ledande uppfödare av showhundar sedan länge.

Malin fick åka med Minna och Sanna på kennel Kviscksans, Melkers och ägare/uppfödare alltså. Melker avr itne med idag men väl hans 3/4dels bror som tog cert och blev BIM. Stort grattis till er Sanna och Minna och tack för att Malin fick följa med er, så snällt!!

Polly och Malin skötte sig riktigt bra (efter att första varvet blivit lite Pollyskuttigt). Finfin kritik som jag tycker är en på pricken beskrivning av den bruna. Domaren hade önskat bättre päls (jag med!) för en bättre placering. Korset kommer med tiden bli bättre men kanske inte helt perfekt..

Hon blev placerad trea i klassen, vinnaren blev sedemera BIR så det var konkurrens :)

Kritik:

Tilltalande helhet som förenar substans o elegans. Vackert huvud o uttryck, torr välansatt hals. Tillräckliga vinklar fram och bra, passande benstomme. Bra proportioner. Aningen fallande kors. Rör sig ledigt från sidan sett. Glad och positiv attityd. Bra färg, ok pälskvalitet. Visas i god kondition.

Roligt för dottern att åka själv utan en tjatig och kontrollerande mamma. Extra skoj att de gjorde så bra ifrån sig, elelr hur??

Här hemma så har vi haft träning istället, skönt härligt väder gjorde dagen extra mysig :) De små barnen däremot var ganska griniga, tror nog de längtat mycket efter mamman efter så många arbetspass. Skönt att jag snart är hemma mycket och att det nästa vecka är sportlov!

Kl 11 var det träning för unghundar. Vi fortsatte med de tänk vi haft, att grunda ordentligt. Jag skickar som vanligt förklaringar på övningarna med mail, kul att ni uppskattar utskicken. Och så får ju de som inte kunnat vara med träningarna ta del av det vi gjort. Jag mailar bara dessa till Poker o Peakkullarna eftersom jag tappat så många mailadresser. Hör av dig om du är intresserad!

Tack alla för att ni jobbar så bra med era hundar, det går framåt även om det ibland kan kännas långsamt. Ni har verkligen utvecklats mycket, roligt när ni själva tänker till och kommer med förslag hur ni vill göra för att anpassa efter era förutsättningar Stort tack även till Jessie som hjälpte till med upplägg och var med som instruktör.

Efter en gemensam genomgång/snackstund med lite fika så var det dags för träning för de lite mer avancerade. Mycket bra träning för Malte och Jessies Verk att Miso var med, hon var i höglöp ocvh grabbarna fick koncentrera sig på att koncentreras sig :) Vi tränade på att de skulle gå över målområden, väldigt nyttigt för alla och samtliga hundar ville gärna stanna upp i området de redan fyndat i : P Gå raka linjetag utan störningar som detta brukar kunna gå fint, sen när det verkligen gäller så ser man att det kanske inte är så befäst ändå *harkel*. Malte fick faktiskt inte göra så mycket, jag har lovat Malin att inte träna hennes hund så ofta. Men störningen  idag i form av en villig Miso som gärna backade in i småpojkarna (tikar är minst lika på't som hanar..) var perfekt.

Blev sen inte mycket kvar av dagen, skjutsade hem Richard till hans pappa så nu blir det en vecka av längtan igen.. Lite mat och sen vila en stund innan det var dags för jobbet igen.

Nedräkningen med Pingla har börtjat, Thomas håller som bäst på att bättra på färegen på valplådan. Snäll man jag har som fixar och donar. Och som sist men inte minst tar hand om hem och barn när jag tränar hund!

Ha det bäst! 

Kommentarer
Postat av: Anna

Grattis till Polly o Malin!

Jag tror på 13 valpar, 8 hanar o resten tikar. Hoppas jag tog i för mye nu..

Ha det! Anna

2012-02-13 @ 09:26:20
Postat av: Sonja

Tack för trevlig och bra träning i går.

Var förvånad över att min "krutdunk" till hund är så pass lugn och kontrollerad (nästan hela tiden).

Var mycket nöjd med träning, väder och hund.

Gissar att Pingla får 9 valpar, 6 hanar o 3 tikar.

Hotar med att komma nästa gång också.

Fortsätter samla tidningar.

Häls. Sonja

2012-02-13 @ 16:43:00
Postat av: Bloggaren

Hallå Anna och Sonja, bara för ni själva har hanar så behöver väl inta alla Ryegatare vara det ler. Sonja, det var kanon igår :) Jag beställer liknande väder tills nästa gång! Roligt att ni kommer!!

2012-02-14 @ 02:21:05
Postat av: Irene

Tack för senast!

Strålande väder och finfin träning!

Jag tror på 10 valpar; 5 av varje sort! Irene

2012-02-14 @ 10:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0