Stora nu.. Ja, eller större iallafall :-)

Inte mycket bloggat så här under påskhelgen, då jag inte varit på jobbet så har jag umgåtts med familjen, både de två och fyrbenta.. Ja, och så ätit en försvarlig mängd godis :-/
 
 
Vädret har ju varit alldeles underbart och jag har hunnit gå ut och njuta av det fina vädret när jag kommit hem från jobbet, skönt! Sommartid är ju underbart nu när den kommer, lite småtrött var jag allt imorse då klockan ringde "gammal tid" 03.45 *gäsp*. Men nu blir det ljust på kvällarna, hurra!!!
 
LIte suddigt men gullig ändå
 
Colas valpar har det hänt mycket med, det är så mycket roligare nu när man pysslar om dem på ett annat vis än då de mest sover ett äter :-) Nu börjar det bli viktigt att man hanterar dem mer och mer, deras luktminne är redan igång.
 
 
Jaja, ta kort med mobilen är ju inte optimalt direkt..
 
 
De har fått avmaskningsmedel, fått klorna klippta och börjat få provsmaka mat här under helgen. Stora händelser i en liten valps liv *ler*. Nu är de helt uppe på benen när de går och gör försök till att skälla, går sådär...  De har även fått fina halsband men jag fick ta av dem då de fortfarande var lite stora, de får växa på sig lite. Ja alla utom Bauta då..
 
 
Bauta
 
Pollys valpar växer och mår bra och är mer rörliga men kryper fortfarande som sig bör. Lovar att det blir fler Pralinbilder nästa gång!!
 
Ska se till få upp tempot lite i bloggandet igen!
 
ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 

Grattis på en-veckas dagen!

Har fått upp lite ånga i bloggandet men risken är att det bara kommer pysa lite under påsken, jobbar ju i stort sett hela helgen... Annars är tanken att uppdatera lite och ofta istället för sällan och då med mastodontinlägg. Brukar gå ungefär lika bra som att hålla nyårslöftena *hmmm*.
 
Så himla sköna dagar nu, har verkligen njutit av denna antydan till vår även om vi har väldigt mycket snö kvar. Och i helgen blir det dessutom sommartid, underbart med ljusare kvällar! Känner mig riktigt pigg idag, Malin var så himla go och erbjöd sig ta bägge kullarnas passning natten som var och det var verkligen lyxigt att få sova hela natten i sin egen säng. Nu har jag fyllt på batterierna igen!
 
Har påskpysslat lite idag, denna storhelg är ju bra på det sättet att man kan fixa lite påskris och ett par kycklingar och sen är det klart. Å maten, den står ju som bekant inte jag för i den här familjen då.. Ja, om man inte räknar ravioli på burk som matlagning då ;-)
 
Malin och jag åkte iväg en sväng till EHDK, de hade fixat iordning en plan som visserligen var blöt men där faktiskt merparten var grön. Malin tränade Malte och jag njöt i solen. Perfekt få lite sällskap på platsliggningen också, man märker att folk börjar bli sugna träna nu!
 
 
Barmark!
 
Och mer träning blev det fram på kvällen då Malin, Malin J och jag tränade lite apportering. Hade plockat fram vilt och med Fixa tränade jag mest avlämningar. Så glad över framstegen hon gör just nu! Hon har alltid jobbat i en härlig fart men sedan två meter ifrån föraren droppat apporten. Malin J har gjort ett jättebra jobb med henne men det är kul att jag får träna henne nu när mina hundar är upptagna med annat. Fixa är ju på halvfoder så om allt går som planerat kan det bli Fixavalpar här hemma men vi skyndar långsamt, det kanske kan bli nästa år som tidigast. Ska försöka lägga band på mig och inte ha för bråttom ut på prov vilket annars är min akilleshäl, jag gillar ju tävlandet och gör det mesta i ett högt tempo.Snäll man har jag som ordnat middag åt oss alla när vi kom in <3.
 
Pollys valpar blev idag en vecka och vi firar dagen med lite namngivning. Hennes valpar kommer att heta med "walk" i namnen eftersom hon heter Ryegate's Walk On The Wild Side (den kull hon kommer ifrån heter med "wild" efter pappa Spader Damens Wild Thing)
 
här har ni namnen:
 
R's Walk Of Fame
R's Walk On Water
R's Walks And Talks (hanarna)

R's A True Rebel Walks Alone
R's I Walk The Line
R's Walk This Way
R's Watch My Walk (tikarna)
 
 
Passar extra bra fira deras första milstolpe då deras mormor Vilja och hennes sex bröder och tre systrar blir sju år idag!  Egentligen var de sju bröder men Falcon dog tyvärr i magomvridning för några veckor sedan.
 
 
Små blir stora... Hoppas ni fick något gott på födelsedagen!
 
Colas valpar laddar som bäst inför morgondagen då de blir hela två veckor! Det kommer firas med avmaskningsmedel och kloklippning :-))))
 
 
Ha det bäst och GLAD PÅSK!!!
 
Annica

 
 
 
 
 

En ny värld..

Nu har alla Colas valpar öppnat ögonen <3. Ååååh, de blir ju så mycket mer hund på än gång (fast fortfarande mest råtta... Alltså supersöta råttor!!!)
 
 
Söt va?? Och nu börjar öronen lägga sig ner också ;-)
 
I början så ser valparna väldigt dåligt men det är ändå ett stort kliv framåt, kanske inte för mänskligheten men för valparna eller hur det nu var Armstrong sa ;-) Colas valpar går nu mot nästa fas i utveckligen som kallas för övergångsfasen och som varav mellan dygn 13-20 ungefär. De kommer under denna tid vara vakna längre och längre stunder, vara mer upp på benen och även upptäcka varann och börja leka.  Då lär det bli liv i luckan ;-) Man märker tydligt för varje dag att de försöker gå mer än kravla och de tar sig fram snabbare också.... De ligger ju heller inte och äter hela tiden och sovstunderna är mer långa. Skönt för mig, nu sover jag inne hos Pollys valpar och ställer klockan på varannan timme och kollar till Colas :-) Hade nog inte behövt ställa någon klocka, jag sover lätt som den småbarnsmamma jag är.. Malin behöver ju vara pigg till skolan så hon har fått sova. Jag börjar jobba igen på långfredagen när resten av familjen är ledig och jobbar hela helgen förutom på annandagen.
 
Sen är det dags ladda för Ryegate's-lägret som börjar på fredagen efter påsk, så himla kul det ska bli!!! Jag kommer inte kunna vara med hela tiden men kommer på fredagkväll och äter middag med er alla och sedan dyker jag upp på lördagen igen förstås, framåt eftermiddagen sådär och blir kvar till kvällen. Om allt går bra här hemma alltså ;-) Ska bli superskoj träffa er alla och jag tror det blir en kanonhelg med massor av trevliga människor och massor med bra träning för duktiga instruktörer!!!
 
Pollys valpar är fortfarande mer i "äta-sova-stadiet" men de artar sig bra och ökar fint i vikt. Alla har en väldigt bra brun färg tycker jag också. Om någon vecka är det tur för dem också att öppna ögonen <3
 
 
Bilderna på sidan här är inte av någon toppenkvalité men bättre än inga alls, eller hur?? Det är inte helt lätt försöka fota dem, särskilt inte när man ska hålla i dem för de är som ålar ;-)
 
 
Han ville inte vara med på bild! Alvin tillsagd hålla ett ordentlig grepp så han inte tappar valpen.. Och så ser det onekligen ut ;-)
 
ha det gott,
 
Annica

Större och större dag för dag..

Började på ett inlägg igår men då jag hunnit ungefär halvvägs så försvann texten *morr*.
 
 
Morgonmys med ett gäng valpar.. Inte konstigt Engla är nöjd!
 
Gör ett nytt försök nu men risken är väl att det blir lite kortare än vad jag tänkt... Passar på medan de små barnen sover och de stora tittar på fotboll på TV (det ska till något mer än en träningsmatch mot Slovakien för att jag ska titta...) och Thomas är iväg på konferens. Nä då, jag hade inte alls velat åka iväg och sova på slott och äta hotellfrukost *hmm*.
 
 
Visst har de blivit stora Colabarnen!!
 
Colas valpar är nu mer uppe på benen för varje dag och ögonen är på väg att öppnas - spännande! En av pojkarna är rejält stor, han går allmänt under namnet Bauta här hemma..
 
 
Och apropå namn så har vi klurat ut vad deras stamtavlenamn blir. Mamma Cola heter i stamtavlan Lick It Up som ju är titeln på en gammal go Kiss-låt. Så nu är temat klart för kullen och de kommer att få namn efter hårdrockslåtar. Tror det passar bra på en kull med fart och fläkt :-)))
 
Hanarna kommer att heta:
 
R's Breaking The Law
R's Built For Speed
R's High Voltage
R's Fight Fire With Fire
R's Get A Grip
R's Pour Some Sugar On Me 
 
och flickorna

R's Hell On High Heels
R's Kittens Got Claws
 
 
 
 
 
 
 
 
Pollys valpar utvecklas också fint och även här är det en gosse som leder viktligan..
 
 
 
Både Cola och Polly har idag fått följa med på en kortare promenad, tror de var mycket tillfreds med att få ta del av livet utanför valplådan! Nöjdast är de när de får ligga och vältra sig i snön (jo, vi har ganska mycket kvar..) tror det är ganska varmt med dryga halvdussinet värmekuddar som gärna ligger väldigt nära sin mamma ;-) Men man måste ha dem i koppel, de har nämligen båda två fått för sig att deras barn skulle få fin-fina lyor att bo i ute.. Polly tänkte flytta in under trappen och Cola under altan. Knasiga tikar kan vara! Får de gå fritt så sticker de genast in där under och börjar gräva...
 
 
 
 
De brunas gäng!
 
 
Svårt ta bra bilder med mobilen..
 
 
Fina vårdagar har även lockat till lite träning. Malin har förstås tränat sin Malte medan jag har haft förmånen få köra med Malin Js lilla söta Fixa. Vilken tur för mig, som ju har blivit mammaledig "på köpet" då tikarna ägnar sig åt annat... Fixa har mognat mycket mentalt och det är jätteroligt få låna henne. Passar bra för då kan Malin J passa på träna sin Simba. Vilt är framtaget till imorgon, hoppas vårsolen fortsätter få is/snötäcket smälta så vi kan komma igång ordentligt , förhoppningsvis går det träna vatten innan kräftpremiären :P
 
 
 
 
Ha det gott,
 
Annica

Det rullar på........

Tre av Pollybarnen. Som ni ser har inte navelsträngen trillat av helt här men det har de gjort nu.
 
Min intention och ambition att blogga är just nu inte riktigt i paritet med tiden ;-)
 
 
Riktigt goa och runda nu! Tyvärr blev inte färgerna så bra på bilden men visst har Colas valpar blivit stora??
 
Men valparna växer och mår fint, både svarta och bruna, skönt! Colas har hunnit bli dryga veckan, jösses vad tiden går... De har börjat ta sig mer upp på benen och hasar sig inte fram lika mycket längre. Dessutom märker man att de blivit större på det sättet att de protesterar vilt om de hamnat för långt från något juver... Annars har de fått mer regelbundna mat- och sovtider och ligger inte vid Cola hela tiden utan då de är mätta lägger de sig i en liten hög och sover tillsammans. Cola är jättepigg för att vara åttabarnsmor och är nere hos oss och umgås ibland, tror hon njuter av att slippa valplådan då och då. Malin hade tagit fram lydnadsväskan igår och när Cola såg den började hon göra piruetter och snurra runt, allt för att få träna en stund *ler*
 
 
En LakritsCola :-)
 
Pollys småpluttar ligger ännu mest och småäter. De har fortfarande lite svårt greppa de bakersta, största juvrena men om ett par dagar kommer det bli bättre. Tills dess får vi mjölka ur lite så det inte stockar sig. De har redan växt och ser ut att må bra. En av hanarna har en rejäl virvel i nacken och en av tikarna har en ridge på nosen... Tror det är ett arv av faster Hilda som ju både har nacktofs och ridge ;-) Fartränder om hon får säga det själv *ler* Hilda är ju onekligen en hund med fart och fläkt (Maltes syrra alltså) och hon var med om en olycka då hon kom för nära en långfärdsskridsko här under vintern och där hon b.la skadade en sena. Nu verkar hon vara bra på bättringsvägen, bra kämpat Anna med rehabiliteringen av Vilda Hilda!!
 
 
Kolla in virveln i nacken på gossen till höger...
 
Idag har Malin och Malte varit och tävlat lydnad i Kungsörhallen. Lite speciellt tävla inomhus, de har varit och tränat där två gånger förut. Ett dåligt fritt följ och en apportering där han lekte med apportbocken *hmm* gjorde att det räckte till ett andra pris, 152 p. Eftersom jag inte kunde vara kvar titta så blev det att han fick vänta ute i hallen väldigt länge innan start, att göra som de brukar med att han får vänta i bilen är nog betydligt bättre. Men en helt okey säsongsdebut tycker jag!!
 
 
 
Har även varit och mött upp Jessie för att överlämna Verk, oj vad glad han blev att få se sin matte igen!!!!! Såg ut som matte var glad och träffa sin prins igen också ;-)))))
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

Lakrits-Color och Polly-Praliner!!!

Så kom de till slut, Pollys valpar!
 
Om Cola hade en snabb och smidig valpning så drog Pollys onekligen ut på tiden.... Cola började bli orolig mer konkret då vi satt och åt middag vid fem-tiden och sedan var första valpen på väg runt klockan sju.
 
Polly var ganska orolig igår kväll, bäddade och hade sig och så fortsatte hon hela natten. Hon och jag var ute och sprang för att få igång värkarbetet, tur att det inte längre är minus arton grader på nätterna utan "bara" minus sex :-)
 
Så till slut kom så den första valpen, klockan var då strax efter fem på morgonen. När första valpen kom blev Polly helt konfunderad, hon undrade verkligen vad det var för litet blött paket som låg där.. Men efter hon nosat och sedan börjat slicka på gossen så kom hon snart in i modersrollen.
 
Vid tiotiden kom så den sista valpen, allt som allt blev det sju stycken, tre pojkar och fyra flickor. Precis lagom många valpar tycker jag och uppenbarligen Polly och Malte också.. Hon har under resten av dagen fått ut flera efterbördar så nu hoppas vi allt är ute. Polly och pralinerna mår bra, mamman är ganska trött efter nästan ett dygns öppningsskede och snarkar där bland barnen *ler*
 
 
 
 
Och tänk, plötsligt ser Lakrits-Colorna så stora ut, ni vet som när man låter en ett-åring sitta bredvid en nyfödd.... De mår alldeles toppen vad det verkar och växer som de ska. Cola var lite fundersam då det pep från andra rummet men hon pysslar om dem de sina fint och verkar ha bra krut i mjölken.
 
Jag är nog en aning trött efter dessa dagar så det blir en lite kortare uppdatering idag, lovar att det blir mer framöver och då också fler foton förstås :-) Försökte ta några även på Colorna men bilderna blev väldigt mörka tyvärr. Skönt att Malin numera är med i kenneln, hon fick sova inne hos de svarta diamanterna natten som var och så kommer vi ta varsin kull framöver på nätterna. Thomas är lika go han, han jobbade hemifrån idag och hann med gå ut en skön promenad i vårsolen (jo, den lyste faktiskt idag!) när jobbet var klart...
 
På återhörande,
 
Annica

Underverken <3

 
Hej mamma!!
 
Tiden står på något sätt stilla när man får valpar...
 
Dagarna går åt att kolla att allt är lugnt och fint i valplådan och att mor och barn mår bra. Cola sköter dem väl och hennes temperatur ligger bra, det är en indikation på att alla efterbörder kommit ut som de ska (blir någon kvar så är det stor risk att tiken får infektion). Mjölken verkar rinna till fint och jag märker ingen tendens till stockning som annars det är risk för i början innan valparna börjat äta ordentligt. Håll tummarna för att det fortsätter lika bra!!
 
 
Tikens slickande ger både arttillhörighet och stimulerar blåsa och tarm..
 
Det blir ju lite vakande på nätterna och fyra dygn utan riktig sömn börjar ta ut sin rätt *hmmm* Såg hur Thomas studsade till imorse när jag kom ner (jag, Cola och valparna har intagit Alvins rum), med Konsumkassar under ögonen och en hudton som nog mer var gråblek är rosig.. Jag erbjöd honom nattvaken men han avböjde vänligt men bestämt ;-)
Skönt att det är lite ljusare på kvällarna nu, jag hinner med gå ut med de andra när Thomas kommit hem. Skönt med frisk luft, inne hos valparna är det ganska varmt med tanke på att så små valpar har en lägre kroppstemperatur.
 
 
Valparna är inne i något som heter den nyfödda perioden och den är mellan dygn 0-13. Valparna kan själva inte reglera värme så det är både risk för överhettning och likväl som för kyla. Ögonen och öron är stängda, ögonen börjar glimma till runt dygn 10-12 hos de flesta och kolla in de underbara krumelurerna i deras öron :-) Det är, trots att tiken är den som sköter sina valpar, viktigt med tidig kontakt med människor (här pratar vi om några få) då luktminnet är tidigt.
 
 
 
Håll till godo med lite fler av Malin och Ellens bilder! Nästan så man kan känna valpdoften :-)
 
 
 
På återbloggande,
 
Annica
 
 
 

Två dygn unga..

Valparna och Cola mår alldeles utmärkt, de sover, äter och växer :-)
 
Cola tar hand om dem fint och är en lugn och omvårdande mamma. Hon blir däremot inte glad då Verk försökte titta in i barnkammaren. De andra hundarna är nyfikna på vad som händer där inne men de får fortsätta vara nyfikna ett bra tag till.
 
Fokus här hemma blir förstås på valparna men Malin och Malte har iallafall kursat idag. Hoppas det snart smälter på vägarna så man kan cykla hela vägen istället för att behöva leda cykeln här uppe i skogen. Polly har inte varit med på promenad idag, hon nöjer sig med lite lufsande runt huset och det verkar som hennes främsta intresse just nu är att äta, allt som hon får och inte får *hmmm*.
 
Malin och hennes kompis Ellen tog ett gäng bilder på valparna idag och de blev så fina, här får ni en bildbomb att njuta av!!!!
 
 
Visst är de fina??
 
 
Trampdynorna är som små sidenkuddar :-)
 
 
 
Många barn hålla reda på :-)
 
 
Bästa platsen!
 
 
 
Ha det fint,
 
Annica

Välkommen valpar och farväl mamma...

Igår var onekligen en annorlunda dag, kanske den märkligaste i mitt liv...
 
Vi fick beskedet för några dagar sedan att min mamma hade cancer i magen, hon var redan svag då hon haft andra problem med mage och tarm (allt hänger säkert samman), lunginflammation och vatten i lungorna. Man kunde inte säga då hur långt mamma hade kvar, enligt läkarna var det alltifrån två dagar till flera månader.
 
Igår åkte jag, Malin och Richard upp för att hälsa på henne. Hon var väldigt svag och hade svårt med andningen. Jag är säker på att hon förstod att vi var där men hon kunde bara nicka. Mina andra syskon hade redan varit hos henne och det var som hon väntat på att jag skulle komma och ta farväl. Efter vi varit där en halvtimmer eller något så somnade hon in, det såg lugnt och fridfullt ut. Mina tre syskon kom upp, min svägerska och ett par till av mammas barnbarn. Jag tror hon skulle gillat att vi var samlade. Sov gott , nu får du vila bredvid pappa.
 
Samtidigt hemma så hade Colas temperatur börjat gå ner, hon hade startar bädda lite och var lite orolig. Det tar ofast längre tid än vad man tror innan en valpning kommer igång (precis som hos människor..) men Thomas åkte tidigt till jobbet för att kunna komma hem runt elva för att vara med Cola medan vi var hos mamma.
 
 
Hela fina gänget
 
Då vi kom hem från Stockholm ville Cola ut hela tiden och vi förstod att valpning var nära förestående. Strax innan klockan 19 kom den första valpen och strax efter klockan tre på natten kom den sista efterbörden.
 
Cola gjorde ett jättefint jobb och var väldigt duktig. Så fantastiskt se hur de på en gång fattar hur de ska göra trots att de aldrig varit med om något liknande!!!
 
 
Hej Batman!! Kolla in fladdermusöronen..
 
Det blev sex fina pojkar och två lika fina flickor, samtliga svarta. En till tik föddes men kom aldrig igång trots att jag försökte massera igång henne.
 
 
Vill inte vara still..
 
Hela gänget verkar pigga och hungriga, de kryper runt och ålar på mamma Cola och verkar onekligen livskraftiga och har redan blivit rundare sedan igår.
 
 
Trängsel i mjölkbaren
 
 
Som sagt, en omtumlande dag där både döden och livet var lika närvarande. Dessa valpar kommer nog kännas lite extra speciella för mig och jag är säker på att mamma hade tänkt att det var typiskt mig, allt på en gång.... Och det är ju tack vare att hon tillät oss köpa vår första flatt då jag var tio (mellansyrran tjatade till sig en, mamma var inte stormförtjust) och så att jag fick min alldeles egna flatt då jag fyllde tretton. Då hade å andra sidan syrran tröttnat så jag hade två egna hundar :-) Sa jag att jag gör allt på en gång??
 
Ta hand om er!
 
Annica
 
 

Slutspurt!

Har verkligen jobbat intensivt nu, imorgon blir sista dagen innan lite valpledighet. Skönt!
 
Innan valparna kommer hoppas jag även planera lite mer inför vårat kennelläger första helgen i april, då ska väl ändå snön vara borta?? Fast det vette tusan, det snöade inatt *hmmm*
 
Passar på gratta hela Lukas-Leiagänget på 6-årsdagen, hipp hipp hurra!!! Ett trevligt och arbetsvilligt elvamannalag som nu uppnått mogen ålder ;-) Hoppas ni kommer fortsätta glädja era familjer länge till!!
 
 
Lukas-Leiabarnen får här representeras av  TJH R LPI LPII R's Legally Black "Ronja" som även är gk högre klass sök och uppflyttad till grupp A IPO-R
 
Grattis även till kennelns första RLD N, det är den blivande mormodern Vilja som kan addera den titeln till hennes LPI
och SE VCH. Fin poängsvit har det också blivit och 97 p/100 på sista tävligen i helgen. Det bådar gott inför nästa klass *ler*. Anar att Vilja kommer och hälsar på sina barnbarn vad det lider och hon tänker nog lära dem allt hon kan..... Ja jösses, tror vi får ha ett bevakat besök för tanten kan fortfarande mycket mycket bus ;- P 
 
 
R's Sweets For My Sweet, Vilja. Blivande mormoder med spring i ben och bus i blick :-)
 
Malin och Malte var på utställning i Strängnäs i helgen medan jag passade på sova efter ha jobbat natt. Malte vann jaktklassen och ck med fin kritik:
 
  Utm helhet, välformat maskulint huvud, bra ögon & öron, bra över & underlinje, bra vinklar fram och bak, bra lår, passande benstomme, mkt bra tassar, fria effektiva rörelser, bra päls och bra temprament. CERT-jakten fortsätter! ;)
 
Nu är valplådorna på plats och tikarna har provlegat i dem. Bev lite allmän omflyttning av sängar och när vi ändå höll på började vi fixa till Richards rum.. Tapeter inhandlade idag och i hallen där uppe står allt som ska till tippen. Här kör vi ändå in i kaklet *sssss* Idag ville inte Cola äta upp lunchen (här pratar vi ett matmonster!) så magen börjar bli i vägen. Har börjat tempa henne idag, tikar är nämligen så förnurliga att de under sista dygnet (kan gå lite längre tid för en förstagångstik) tappar i temperatur ganska rejält och det är en indikation att valpning är på gång. Viktigt är sedan att temperaturen inte återvänder till normalt så det är lite tempande :-) Så från och med nu följs Colas kurva med intresse!
 
 
Ser ut som Polly börjar tycka det är tungt... Kommer osökt tänka på Beatleslåten I'm The Walrus :-))))
 
Polly är som jag nog tidigare nämnt lika tjock som Cola men man kan ibland luras av hur stora de är. Det kan vara stora valpar, mycket vatten, de kan bära dem lite olika osv.. På kennelns Facebooksida har vi en gissningstävling på hur många valpar de får och hur många tikar och hanar man tror. Det gissas hej vilt :-)
 
 
Cola envisas med ligga på mage.. Ser lite halvt obekvämt ut om ni frågar mig :-P
 
Återkommer förhoppningsvis snart med lite mer uppdateringar nu när vi går in på "slutspurten".
 
Ha det bäst!
 
Annica
 
 
 
 
 
 

Sakta men säkert..

Anar att en och annan av er bloggläsare tycker tiden går låååååångsamt... Och tikarna här hemma är ganska långsamma också, de lufsar på och uppskattar mest ligga och rulla sig i snön, antar att det svalkar en del när man är stor o go...
 
 
Colamage
 
 
Men svansen är det full fart på :-)
 
Jag jobbar hela helgen, hoppas på sköna soliga dagar coh riktigt kalla nätter så folk tycker det är för kallt stå utanför krogarna och hänga efter stängning ;-) Blir även en hektisk vecka nästa vecka för att sedan vara ledig runt valpningarna. Cola är ju beräknad till nästa söndag och Polly några dagar senare. I helgen ska även valplådorna upp så att de kan börja "boa" in sig ;-)
 
 
Polly har ingen midja kvar :-)
 
Det är desto mer fart i grabbarna.... Vi har varit iväg ett par gånger för att träna lydnad men planerna är alldeles isiga. Bra ändå med lite miljöombyte! En liten kortis blev det även med Fixa, vi skulle bara stämma av träningsläget efter vintern. Ska bli spännande se vad fortsättningen blir!!
 
Ha det gott,
 
Annica
 
 

Magar som växer....

Vi har haft en skön och lugn helg hemma, gäller ju spara på krafterna inför var som komma skall :-)
Richard har haft ett gäng av sina kompisar här under helgen som firat hans 16-årsdag, de är jätterara killar men lite full i skratt blir man när man kollar in båtarna i hallen, de måsta ha typ 45 i skor hela bunten... Jösses, de gick ju nyss i lågstadiet??!!
 
 
Thomas får hjälp av både barn och hundar..
 
 
Engla och Polly
 
Lite korvgrillning idag, vi har fortfarande ganska mycket snö och den promenaden och lite lufsande runt medan vi grilla och åt räckte för tikarna, de har sovit gott sedan vi kom hem. Ja, med undantag för mat då. Magarna börjar göra så att de inte längre kan glufsa i sig maten på två röda så även om jag ökat fodermängden så får de givan fördelat på tre jämnstora mål. Får se om vi får utöka till fyra gånger om dagen på slutet.. Idag är det två veckor kvar till beräknad valpning för Cola, Polly har mindre än tre veckor kvar...
 
  Colas mage.. Inte lätt ae hur den ser ut på bild..
 
 
 Och Pollys... Plus min Foppatoffel :-)
ys
 
Verk i fyrkanten
 
Malin och Malte har varit iväg och kursat, han var lite störd av en löptik som var med men annars var dottern nöjd med honom. Verk fick köra "fyrkanten" här hemma, jag har lyckats trampa runt hyfsat i snön. Bra för benmusklerna om inte annat.. Verk var jätteduktig och han och brorsan har stora likheter i sitt sätt att vara, det är två "kloka" hanar som gör sitt bästa.
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 
 
 

Våren är kanske på gång??

Vilken underbar dag vi haft idag, takdropp, blå himmel och några plusgrader.. Nog börjar vi väl ana lite vår??!!
 
 
Han jobbat några dagar men ändå hunnit med långa sköna promenader när jag kommit hem, så härligt!! Eftersom Thomas varit hemma och pluggat så har hundarna fått rejält med motion, han har passat på gå ut med dem också :-) Cola och Polly börjar få rejäla magar så de hänger inte med på alla promenader och de får turas om gå kopplade. Å andra sidan går de mer bakom oss än springer stora lovar nu ;-) Passar på jobba lite mer intensivt nu de dryga två veckor som är kvar tills beräknad valpning så jag kan vara hemma mer då. Ser verkligen fram emot mitten av mars *ler* Och jag tror att det är några fler av er som gör, eller hur *ler*
 
 
Verk, Malte och rosa faran
 
 
Bildbomb på Malte <3
 
 
 
Tog första cykelturen med grabbarna idag, det var visserligen inte snöfritt men funkade bra ändå. Vill man så kan man! Hann med ett lydnadspass med Verk med, så himla duktig han är och vi hade verkligen kul :-))) Det kan nog bli någon tävling för oss framöver, beror ju lite på hur länge han blir kvar här. Och sedan när valparna kommer så kommer jag ju knappast ha samma tid.... Malin hade tränat Malte också och hon och kompisen Ellen tog en massa fina kort på honom. De har varit ute med Thomas med så de är rejält trötta nu men såna här fina dagar vill man ju vara ute så mycket som möjligt!!
 
 
Verk
 
Ha det gott!
 
Annica

RSS 2.0