En bra dags träning :)

Söndagkväll och jag och Thomas sitter vid varsin dataskärm :) Lika bra vänja sig, han åker imorgon till Ängelholm och kommer hem torsdag kväll... Han pratar om hotellfrukostar men jag vet han kommer längta hem.. Jag kommer sakna honom men inte snarkningarna *hehe*

Hundarna är trötta efter en skön dag. Inte Cola kanske, vi fick ett litet bakslag med benet efter att jag klantat till det lite och lindat tokigt. Ville att det skulle vara fuktsäkert i snön men det blev för tätt.. Jäkla skit säger
 jag :( Arg på mig själv men nu ser det bättre ut igen. Tror att jag är lika less som Cola på detta, hon är inte glad bli lämnad hemma när det är dags för träning... *suck*, bara ta nya tag..

Pingla var med på dagens promenad sedan på eftermiddagen, hon skuttar glatt med och uppskattar vara medelpunkten vid fikabordet... Tror de som träffade henne idag blev imponerade av hennes goa mage <3 ! Hon är större i verkligheten än på bild :)

Idag samlades vi kl 11 för träning av unghundarna. Någon avancerad träning blev det inte idag pga sjukdom och annat som gjorde att folk inte kunde komma. Gör inget, jag har kvar den tänkta träningen i huvudet *tror jag*.

Med de unga så körde vi mycket grunder idag. Finns inte de där så går det ju inte bygga vidare... Och dessa unga, oslipade diamanter har massor av arbetsglädje, stor apporteringslust och ger sig inte i första taget.. Massor med bra egenskaper med andra ord! Det kommer bli skoj följa dessa ekipage för det roligaste är att se och märka hur mycket förarna har lärt sig och fortsätter lära isg. Och så roligt märka att det ger resultat!

Kvitton fick vi också på vad som ännu inte är befäst och på vad vi ska tänka på i framtiden. Bra det också!!

Jag kommer som vanligt maila över till er övningarna och lite att tänka på så ni kan träna på läxan hemma :)


Tack till Vexa-Pokerbarnen Koffi, Ozzy, Mozart och Malte och Pingla-Peakbarnen Mascot, Enzo och Fixa för idag!
Bra jobbat alla mattar och hundar :)

Japp, jag borde tagit en massa bilder,, Kamerna var med men kom hem i ryggsäcken ouppackad *hmm*
Synd, det kunde ha blivit några fina bilder i det härliga vintervädret idag.. Men lite skönt komma in och värma tårna efter träningen också :P

Ha det gott,

Annica


Nu börjar det märkas!

Så väldigt mycket roligt har inte hänt i veckan som varit, fick Thomas förkylning.. Var lite kaxig och sa att sånt biter inte på mig, det fick jag äta upp (eller hosta upp iallafall..)

Lugna dagar med andra ord, tror hundarna tyckt det varit mer okey än vad jag har, jag blir otroligt rastlös av att vila, dogsen däremot gillade hålla mig sällskap i soffan :P

Nu är jag bättre som tur är! Nån som däremot inte är bättre är Jessie, hon kan inte komma på träningen imorrn så det blir jag som håller i den själv. Ska nog gå det med, viktigast är att Jessie tar hand om sig och tar det lugnt... Vänta nu, har jag sagt det någon gång förr *harkel*



Buklinjen är nu rund och fin :) Uppifrån ser hon ut som en fästing!

Pingla är riktigt dräktig nu, det syns inte lika mycket på bilden som i verkligheten. När hon ligger ner syns en riktig bulle <3 !Hon har börjat äta Royal Canin Maxi Starter, det ska hon äta från och med nu och sedan ska även valparna börja äta det. Hon mår bra och verkar inte bekommas ett dugg av att vara dräktig, lite lugnare tempo som sagt på promenaderna men annars som vanligt.



Så här ser den ut..


Idag har vi varit och köpt husvagn, vi får hem den i slutet av mars. Ska bli spännande och jag hoppas husvagnslivet kommer passa oss. En tanke är att vi ska kunna åka hela familjen när det är hundaktiviteter och kunna kombinera dessa med trevlig semester för hela gänget. Vi har ju hyrt en del stugor då vi varit iväg tillsammans men de är ofta av skiftande kvalitet och man får inte alltid ha hund.. Vagnen vi köpt har plats för sex personer men Malin och Richard kanske inte följer med så ofta men möjligheten finns.




Och så här ser den ut inuti!



Vi hörs, ha det gott!!

Annica

Lite att se fram emot :)

Vad skönt att det faktiskt börjat bli ljusare nu på eftermiddagen, jag hann ut en sväng för lite träning med hundarna vid fyra-tiden, härligt! Det blev höger-vänster träning med Polly (behövs!) och raka linjer med Malte. Inget långt pass men känslan att få till en träning sådär innan det blev alltför skumt var trevlig!

En skön promenad har det också blivit och jag njuter extra mycket av att det är fruset så hundarna är torra och fina :)

Pingla hänger med bra på promenaderna och rör sig "klokt". Springer inte och rejsar med de andra men går heller inte i hasorna på mig. Nu tycker jag hon blir rundare för varje dag och hon behöver oftare gå ut och rastas, antar att det börjar trycka lite på urinblåsan. Har ökat maten och man märker att det tar lite längre tid få i sig maten.



Cola idag

Och så Cola.. Långsamt långsamt går det, nu har det gått sex veckor sedan hon fick blodförgiftningen.. Men som ni ser så är det inte långt kvar nu innan allt har läkt ihop även om jag antar att det tar ytterliggare tid innan det är stabilt. Får nog revidera våra planer inför våren :(

Tänkte dela med mig av lite planer som FRK Bergslagen har:

 
 
WT i Västerås annandag påsk 9/4 inf.kommer

 

Kom och prova på jaktprov. Vi ordnar en provsituation med skott, vilt och funktionärer.
Du får tips och råd om vad du behöver tänka på när du ska starta på prov.
Inoficiellt B-prov Laxå 28/4
NKL
OBS! Begränsat antal platser 16 st. Jag tar emot så länge det finns plats, ingen lottning, öppet för alla retrieverraser.
Kostnad 250:- sättes in på Frk- Bergslagen PG 8323386-6
Domare: Annica Stensson
Anmälan [email protected] senast 13/4. Skriv hundens ras, namn, ålder och ägare
Info annica 073 640 1998

Låter kanon ju, superbra med prova-på prov!!!!

Working Testet har vi varit på ett par gånger, det är tradition på annandag påsk :) Brukar vara en bra start på säsongen, då får man lite kvitto på vad man tränat på och vad man borde ha tränat på *hehe*

SSRK Östra anordnar ett populärt WT i april, "pedagogrutan" verkar ju suverän!


Nkl, Ökl, Ekl
Domare/domarelev: Lotta Treiberg, Tommy Borg, Gunilla Lefwerth, Helena Lindström, Åke Liedgren, Ulla Wrange, Catarina Tillius, Marie Ahlgren, Maria de Geer och Ingela Funck. Tvådomarsystem.

Anmälan: Via e-post till [email protected]
Ange: 1: WT 15 april 2: Hundens namn 3: Regnr 4: Klass 5: Ägare 6: Kontonr för eventuell återbetalning.
1 hund/startande, max 150 deltagare.

Avgift: 200 kronor som sätts in på pg 170 24 75-3 SSRK/Östra. Märk inbetalningen med WT 15 april och hundens namn. Anmälning och betalning senast den 23 mars.

Upplysningar:
Anmälan och återbud till Monica Söderholm, 0702 85 24 76, [email protected]
Övrigt: Ingela Funck, 0707 56 43 46, [email protected]

Nyhet för året är att det, förutom de fem tävlingsrutorna, kommer att finnas en sjätte ruta, en s k "pedagog-ruta", där deltagarna får öppen kritik och kan ställa frågor till Lena Bratsberg-Karlsson och Elisabet Sahlin. Pedagog-rutan ingår ej i tävlingen.



Och börja planera redan nu för ett par trevliga dagar uppe i Leksand. Årets Club Show arrnageras av FRK Gävle Dla. Utställning på Kristi Himmelsfärd och sedan anordnas WT på fredag, det låter kanonbra ju! Vet inte vilka som dömer på Clubshow men det är ju en happening oavsett :))) Kanske bäst planera övernattning också :P 

På söndag kör vi träningsträff. Unghundar/rookies träffas kl 11.00, vad roligt att det verkar bli ett gäng! Mer erfarna börjar kl. 13.00, det kommer nog bli lite överlappning. För de unga blir det inga skott denna gång men det blir det sedan, det går bra att var kvar förstås och se och vara passiva när de äldre tränas.

Sitter och planerar fler träningsträffar. Här är några preliminära datum:

Söndag 4e mars kl 11.00

Lördag 24e mars kl 11.00

Långfredag 6e april kl 11.00. Kanske knytis efteråt?



Ha det bäst,

Annica




Väntan..

Börjar dofta gott från Thomas domäner, blir hemgjord pizza med parmaskinka, räkor, lövbiff och ruccola tror jag.. Bra med så mycket proteiner för att balansera upp pizzadegen eller hur?

Lugn och skön dag med trevliga besök. Hundarna börjar bli rutinerade när det kommer folk för att hälsa på dem och vet att det blir fullt fokus på dem vilket gillas... Blivande valptider gör att deras fokus på fikabordet intensifieras tillsammans med "oj vad skoj med besök får då får jag obegränsat med klappar och gos samt behöver inte lyda"-syndromet accelererar till oanade höjder :P



Så här stram är inte Pingla nu..



Pappa Melker

Pingla börjar få en riktig valpkula när hon ligger på sidan, hon har blivit en aning lugnare men inte vad det gäller mat, hon tycker inte hon behöver äta för två utan snarare tvåhundra.. Hon är ständigt hungrig, värre än vanligt alltså. När hon inte tycker det är tillräckligt som erbjuds här hemma så slukar hon gärna i sig allt som kan tänkas utgöra föda på promenaderna och det är inte alltid vad vi är överens om vad som är bra matintag *hmm* En månad kvar ganska exakt till valparna kommer, längtar!



Myrra

Har alldeles glömt bort berätta att Myrra inte finns mer, hon blev nästan elva år gammal innan artros i armbågarna gjorde så ont att hon inte mådde bra. Myrra är mamma till två kullar hos oss och en riktig stormamma, tolv valpar i den första kullen efter Cosmos och elva valpar efter Bingo. Trots att hon har haft det enkelt med valpar så tyckte jag två så pass stora kullar räckte för henne. En "gammal" valpköpare fick så ta bort sin hund pga ålder och då fick Myrra flytta dit, tack Staffan och Eva för att hon fick ett härligt liv hos er, jag vet att hon uppskattade livet med att vara medelpúnkt mycket :)



Myrra

Imorrn blir det jobba dag, en tidigt kväll ikväll med andra ord... Till er som ska till Kungsör på SSRKs utställning önskar jag lycka till, hoppas det inte blir alltför trångt!

Ha det bäst,

Annica

En isig dag..



Verk som sjumånadersslyngel :)

En liten snabbis så här medan barnen kollar på Bolibompa...

Hur har ni det hemma hos er, rena isbanan eller?? Här ligger det som en tunn isskorpa både på vägen och i skogen, gäller att se var man sätter ner fötterna *hmm*. Har varit på vårdcentralen idag men inte för att jag halkat utan för att jag har ont i höger hand. Imponerad av hur smidigt det gick, kom in på utsatt tid, fick ta prover på en gång efteråt och sedan drop-in tid på röntgen... Härligt när allt flyter!

Alvins fotbollssäsong har börjat med träningar inomhus. Roligt kolla på ett gäng sprudlande sjuåringar som far som tossingar efter bollen, vilken glädje!

Blev en skön om än isig promenad i skogen och Malin har tränat Malte lite hemma i sovrummet. Börjar se fint ut fjärren, han är koncentrerad och glad i sina belöningar :) Han behöver liksom de andra komma ut och träna mer i stimmiga miljöer, det kommer... Har tagit ett rejält steg framår i Pollys apportering, hon har velat kasta apportbocken bakåt i munnen. Bra tips av dottern (vilken tur man har dem!) fick det bli mycket bättre.


Glad idag då Jessie ringde (samtidigt som jag var inne på Avesldata och kollade, tror vi körde lite telepati) och sa att Verks röntgenresultat kommit in, HD A och armbågar UA, härligt! Trodde inte hon skulle kunna sig så länge, hon jobbar ju på en veterinärklinik och det har kliat i fingrarna länge :)))

Ha det gott så hörs vi!


Grattis!



KnasPollan.. Har haft med bilden förut men den är så skön.. Bollen är kastad och Polly är på G!

Idag fyller Pingla-Peak barnen ett år, jösses vad tiden går!

Ett stort grattis till hela gänget, hoppas ni fick något särskilt gott äta på :) Pingla hävdar bestämt att hon också bör få något extra mumsigt, det var ju faktiskt hon som klämde fram dem *hehe*



Pingla sonen Enzo på FART-testet

Fin dag idag, det går verkligen upp och ner. Passade på träna lite när vi var ute. Dirigeringar med höger och vänster, Pingla fick ett par för att hon så gärna ville, annars var det Polly i fokus idag. Jag tror att Cola när hon väl kommer kunna tränas igen komemr vara som en ångmaskin, hon är liksom inte nöjd bara vara längre..

Idag fick jag faktiskt bli arg på Polly, hon ville göra övningen på eget vis. Nej, jag blev inte arg på riktigt, det funkar ju inte. Låter man känslorna spela in så blir man inte så logiskt... Men jag SPELADE att jag inte var nöjd och plötsligt föll poletter ner. Så kan man ju förstås inte göra på alla hundar men Polly tar gärna en del av handen om man ger henne lillfingret. Alltid med glimten i ögat men nu är det dags för mer struktur. Likadant när vi tränade en stund inomhus med lydnad igår, Polly måste förstå när jag inte är nöjd utan kräver mer av henne. Hon köper då läget och skärper till sig. Hon är vår clown som måste ha litet krav på sig. Knas Pollan <3 !

Malin får nu träna Malte själv, hon är duktig på att göra koncentrationsövningar. Köpte något lammgodis på Mässan som de är helt tokiga i, skulle gärna vilja få tag i mer..

Kommer snart ny bild på Colas ben för nu går läkningen undan, bara ett litet öppet sår kvar. Men sen börjar den tunga biten komma tillbaka..

Pingla är föstås med på allt vi hittar på men jag unviker att hon ska sitta still när det är kallt och blött. Lite extra bortskämd med att få sista skinkbiten och så, det kan hon gott få :)

Vi hörs snart igen!

Lite bloggtorka

Denna helg spenderas företrädesvis på jobbet nattetid och sovandes resten av tiden :) Lite tid till annat med inte så långa stunder. Jobabr ganska intensivt resten av januari för att sedan kunna vara ledig mer i samband med valparna. Nu funkar det ju bra ändå ha valpar och jobba skift men det är skönt få ta det lite lugnt (lugnt och lugnt förresten, det är ju knappast möjligt med valpar...)

Thomas fick ta hand om Englas kalas idag när jag låg på söta örat, mycket smidigt ha det på Bowlinghallen och ungarna gillar kombinationen av bowlande och hamburgare (dock inte samtidigt...) Igår var de små på julgransplundring så jag antar att helgens dos av godis och tårta är uppfylld :P Malin och Richard är hos sin pappa denna helg, dottern skickar sms och undrar hur det är med hundarna så jag har en aning om vilka hon saknar mest...



Stilstudie av Engla. Jag tippar på SM 2025 :)

Pingla är som vanligt men kanske ännu hungrigare hur nu det är möjligt. Har ökat portionerna lite och det verkar uppskattas!

Cola får fortfarande bara koppelpromenader och det är nu fem veckor sedan hon fick blodförgiftning. Benet ser bättre ut för varje dag men den lilla bruna har långtråkigt och är understimulerad. Måste ha munkorg på henne, annars biter hon upp bandaget. Smidigare än tratten som hon slog emot överallt men inget Cola slår volter över..

Nästa träning verkar bli välbesökt och jag och Jessie har funderat ut att unghundar/oerfarna kommer kl 11 så kör vi träning med fokus på dessa tillsammans och sedan kan mer erfarna komma senare för mer actionträning :) Vad tror ni om det?

Tänkte höra med en tjej som heter Lena och som är duktig fotograf om hon kan komma vid något träningstillfälle och ta en massa bra bilder på våra hundar, både under träning och vila. Vore det nåt? Jag har alltid ambitionen fota men känner att det inte blir tid till detta.

Funderar även lite framåt, det blir väl vår även i år trots kalla vindar just nu?? Ni som varit med ett tag vet kanske om att vi haft träningar (både med instruktör och med att hjälpa varann) både på Gesta Gård (www.gesta.se tror jag sidan heter) och på Ulvastugan. Ulva är spartanskt men billigt och ett bra alternativ om kostnaderna inte ska skena iväg, Gesta är mer en helhetslösning där de fixar mat osv men då blir det andra priser.. När vi varit på Ulva har pizzerian i Åker som är stamhaket :) Finns det intresse från er överhuvudtaget och i så fall var (kom gärna med andra förslag, vi kan ju vidga vyerna!) och om jag ska ragga instruktör eller om vi "bara" ska träna tillsammans.

Ha det så bra,

Annica





Träningsåret har börjat..

Även långhelger har ett slut och så var det måndag igen.. Men en skön start på veckan med några minusgrader och rena hundar éfter skogspromenad, det är jag inte van vid!

Skönt att det torkat upp i skogen, nu kan Cola följa med om hon är ordenligt bandagerad. Hon har inte blvit mullig av att vara så mycket still som hon varit sista månaden utan istället har hon tappat kropp och muskler. Hon har även fällt en massa både av underull och täckhår och det som är kvar är av Svintokvalité, det är inte ovanligt efter ett trauma. Så för tillfället ser Colingen ut som en liten mygga...

Nån som inte ser ut som en mygga är Pingla, hon börjar mer likna en blivande matrona ;) Hon är Thomas ständige föleslagare i köket och har sin plats på första parkett på dörrmattan vid altandörren, där har hon full koll men är inte i vägen.. Perfekt tycker hon *ler*. Jag förstår henne, jag har ständigt varit utsvulten vissa perioder i livet *hehe*

Visst börjar det bli lite ljusare på eftermiddagarna eller är det bara ett önsketänkande?? Idag sov jag efter natten men hann ändå vara ute en lång stund och kunde både gå den långa promenaden och träna lite linjetag och närsök utan att behöva famla hem i skymningen.. Hurra!!



Hade med kameran hela tiden men det blev inte tid fota.. Sista minuten bild medan vi samlar ihop alla dummies och är på väg hem..

Träning här hemma igår och då hämtade även Helena hem Vilja. Elli kom hit innan vi började och fick Mascot trimmad. Han ser precis så slynglig ut som de ska vid ett års ålder :))

Vi fokuserade på markeringar i lite svårare terräng till att börja med, Thomas var med och skötte apportkastaren och skulle på annat sen. Nästa gång börjar vi med fler övningar som fokuserar på stadga och lydnad, de kan särskilt de unga behöva. Vi hade också ett närsökområde och de fick varva markeringar och närsök till att börja med. Sedan gjorde vi fem targetområden och gick på en walkup där jag och Jessie gick på flankerna med var sin kastare.

Walkuper är ju bra om man tränar hundar som är i olika stadier eftersom man kan variera och försvåra alternativt göra det lättare beroende på hund.

Jag hade Polly och är i stort sett nöjd med henne, hon har utvecklats mycket sedan i höstas. Så länge hon är vid min sida är hon stadig och går lugnt och uppmärksamt utan tendens till stiss eller knallningar. Är jag däremot för långt ifrån kan hon tjuva :P Men så nöjd med hur hon mognat. Synd att jag skickade henne på en sista dirigering där jag inte uppmärksammade att dummyn hamnat i en tönbuske, det var klantigt av mig.



Malte, Hilda och Verk

Malin körde Malte och jag har lite svårt hålla tyst, kommer säkert med kritik som inte alltid är så psykologisk *skäms* De är inte samtränade ännu och jag måste lära mig att de ska få utvecklas i sin takt..

I övrigt så var Jessie och Verk samt Anna och Hilda med från Vexakullen, Pinglasonen Mascot med Elli och så Pollys syrror Miso och Lystra samt mamma Vilja som mest fick vara standby, något hon inte riktigt uppskattade.. Och så Per med Zorro som kan lära en och annan t.ex mig) att föra hund på ett lågmält vis och Zorro som är härligt styrbar är en fröjd för ögat.

Vi höll på från elva till jag tror nästan klockan var halv-tre, då var hundarna lagom möra och vi lagom frusna...

Har redan planer på var man kan förlägga träningen nästa gång, då blir det i lite annan teräng :)


Skön helg

Jag har ledig helg denna trettonhelg och det har varit skönt att Thomas även var ledig igår, långledigheter gillas :) Malin börjar skolan på måndag men resten av gänget får vara lediga även måndag... Det hade jag alldeles glömt och eftersom jag jobbar imorgonnatt så får Thomas tråckla lite med sin syrra och ha med Alvin och Engla till jobbet på förmiddagen. Richard däremot tycker nog det bara är skönt att få sova ut, antar att vi vaknar ungefär samtidigt :)

Malin och jag var ute och tränade markeringar idag, bara en kort stund innan det blev mörkt. Innan så hade jag varit ute på en skön skogspromenad, härligt nu när det fryst på lite! Och på förmiddagen var vi riktigt duktiga och hyrde släp och röjde i garaget, det behövdes verkligen eftersom det bara var en smal gång ta sig fram därute :P Så skönt få det fixat! Tydligen inte bara vi som bestämt att det ska bli ordning och reda detta år, det var kö på sopstationen..

Igår var vi iväg och tränade lite lydnad, Polly tycker det är dunderskoj men blir lätt distraherad om något annat händer, vi måste ut mer på klubben. Och sen kan man ju fundera om hon verkligen är renrasig, jag tror det är en del känguru i henne :))

Pingla fick köra några moment och vi fokuserade på attityd och belöningar, gick kanon. Malin tränade bara Malte, han gör bra framsteg tycker jag. Cola fick vara hemma, något hon inte är nöjd med.. Tur att hon hade Vilja som sällskap men imorgon åker Vilja hem.. Ja, Vilja tycker iallafall hon är ensam hemma hos oss när jag inte är där, resten av familjen räknas visst inte..

Pinglas juver blir mer rosa för varje dag och nu har de börjat svälla lite. Känner man på buken då hon ligger ner kan man ana en "bulle" där valpar ska ligga i livmoderhornen, känns bra :))

From nyår så har man genomfört något som heter HD index som är ett nytt sätt kontrollera HD kan man säga. Fem raser är uttagna från årskiftet och där ingår flattar, som jag förstår för att vi har bra status på HD/AD. Lite krångligt innan man kommer in i det men man kan göra provparningar på Avelsdata. Index på höfter är satt på 100, får en kombination lägre än 100 så innebär det en risk att kullen får ett sämre resultat än genomsnittet. Man tar nu hänsyn till släktingars resultat då man bedömmer index och inte bara föräldradjuren och ved de har för status. Pingla-Melker fick 111 vilket då är över och det gör att kombinationen har ett "bättre" resultat än genomsnittet. Känns bra :) Sen är det andra faktorer också som kan påverka om en hund får skelettrubbningar, för mycket motion, för högt hull osv under uppväxten spelar in. Men ändå en trevlig start :))

Imorrn blir det träning här kl 11. Varma kläder, arbetsvillig hund, pipa och lite fika värma sig med kan vara bra attribut :)

Ha det gott,

Annica

Det rullar på..

Nja, det här vädret är väl inte så superskoj direkt.. Regn och blåst *suck*. Inte blir det bättre av att man röjt i skogen bakom oss och maskinerna har gjort rejäla spår. Perfekta bassänger tycker hundarna, inte vi tvåbenta... Dammsugarn är framme varje dag och rengöringsmedel köpes i storförpackningar :)



Finfint med härliga vattenpölar tycker hundarna.. Jag är inte lika imponerad :P




Har jobbat två nätter och då blir det inte mycket hundigt gjort. Jag brukar känna mig ganska seg efter nattpassen och då tränar jag inte hundarna, det blir liksom inte bra med en matte som inte är med i matchen. Idag gick Malin ut med hundarna medan jag sov, skönt! Just vid väder som detta är det lite mysigt sitta i bilen efter att nattpass och veta att man snart ska få krypa ner i sängen medan de man möter är på väg till sina jobb.. Mindre skoj på sommaren när solen redan börjat värma och lyser klar.. Aldrig är man nöjd, eller hur *ler*

Colas ben läker sakta men säkert men det tar tid. Stor eloge till Malin som skött och pysslat om henne föredömligt. Cola är riktigt rastlös nu, inte konstigt då det gått mer än tre veckor sedan hon gjorde illa sig och sedan fick en ful blodförgiftning. Men det är otroligt vad tålig en hund kan vara, trots att det måste gjort så väldans ont så har hon bara legat och viftat på svansen när såren skötts om. Köpte suveränt bra kompresser som heter Sorbact och ser ut som en grön väv på Apoteket, inte billiga men väldigt smidiga använda och speciellt framtagna för infekterade, orena och vätskande sår. Rekommenderas!



Så här såg det ut.. Det framgår inte hur djupt och smetigt det var..

Nu ser det ut så här:



Hoppas hon snart är återställd. Veterinären är osäker på hur det blir med päls men det är inte viktigt, bara hon kan använda sitt ben som förr!

Pingla håller oss fortfarande på spänn men jag tror :)

Nästa blogg blir förhoppningsvis både längre och mer innehållsrik..

Ha det gott,

Annica


Härligt med nytt år!


Aaah, gillar verkligen känslan av ett nytt år.. Nytt år, nya förutsättningar, eller hur??? Och så går vi ju mot ljusare tider, det är härligt ;))) Detta lov så upplever vi att Alvin och Engla blivit äldre, imorse gick vi inte upp förrän klockan var nästan halvnio, jätteskönt! Extra mysigt få sovmorgon eftersom det blev sent igår, inte ens hundarna påkallade någon uppmärksamhet imorse.

Och så är födelsdagsmaratonet slut, Engla fyllde sex år den 30e. Vår lillskrutta!! Minst i gänget men med mycket skinn på näsan och envis som synden ;) Men ändå vår lilla prinsessa och väldigt charmig <3



Äntligen kommer de in och sjunger.. Vår lilla trollunge



Engla Hilma Maria



Thomas och Malte spanar in paketöppnandet från soffan, Malte är husses favorit och får en morgonkram ;) Maken hävdar att familjens grabbar måste hålla ihop..

Apropå ljusare tider så har jag redan skrivit in vårens alla prov, sånt gör man om man längtar *hehe* Planer finns förstås men sen får ju form, eventuella löp och hur vi ligger till träningsmässigt avgöra. Ja just det, sen ska man inte bli bortlottad heller *hmm* Men onekligen ett första spirande tecken så här mitt i vintern att få skriva saker som ska hända i maj :))) Har även sett några intressanta WT:en, det är en sån bra träning tycker jag där man själv kan utvecklas som förare. SSRK Östra har 15e april, FRK Bergslagen brukar ha annandag påsk och sedan har FRK Gävle Dala den 18e maj, klämfredagen efter Kristi Flygare. Dagen innan är det Club Show på samma ställe så jag hoppas kunna slå två flugor i en smäll.. Och sen är det Unghundsderbyt 5e juni, där tänker visst Malin starta Malte men jag antar jag får hänga med som chaufför... Som vanligt är det jätteskoj om vi blir ett gäng som åker, the more the merrier och vi kan kanske fixa boende ihop??!!



Full fart framåt för Malte och Malin


Har sett en massa spännande kurser också med alltifrån inriktning unghundar till betydligt mer avancerat.. Även träningsjaktprov finns utlagda. Själv skulle jag behöva jobba mindre och tjäna mer för att ha tid och råd med allt men min nyårsönskan var en välfylld plånbok och ofylld almackan på jobbarhelger så det slår säkert in :)))) Tråkigt att SBK höjt avgiften för MH så mycket, det är ju intressant både för valpköpare och för oss uppfödare. Självklart hoppas jag många vill beskriva sina hundar ändå trots att det kommer kosta 600 kr. 2011 hade antalet flattar som MH beskrevs sjunkit rejält, är jag inte helt vilse i pannkakan så pratade de om ett fyrtiotal när vi var på Uppfödarkonferensen. Dåligt då det reggas runt tusen flattar om året! Har jag räknat rätt så beskrevs sju stycken Ryegatare och elva stycken genomgick FART-test under året, en stor eloge till alla valpköpare som är så engarerade med sina hundar!! Det gör det så otroligt mycket lättare och roligare vara uppfödare... Lätt att det låter som man slår sig för bröstet då man skriver siffor och antal men utan ambitiösa valpköpare står man sig slätt. Hoppas nu att SSRKs nya Funktionstest kommer igång men det verkar segt, den ska ersätta Avkommebeskrivningen. Avkommebeskrivningen finns fortfarande kvar, vill ni med Poker-Vexa och Peak-Pingla valpar att jag ordnar såna så hör av er!

Betydligt tidigare än så drar vi igång med träningar här hemma, nu är tre datum fastställda och ni kan hitta dem under fliken "Aktiviteter". Fler datum kommer, nu får vi hålla tummarna för att det inte blir meterhöga drivor med snö...

Maila om ni kommer!! Och förresten snälla, kan ni vara gulliga och skicka mig mail även om ni inte dyker upp då, jag har tappat alla mina maillistor i samband med datakraschen :( Ni som har mail som jag skickat till alla i en valpkull får gärna vidarbefodra dessa så jag får tillbaka mina grupper.. Innan dess kan jag tyvärr inte skicka några valpkullsmail med information *grr* Jättetacksam för hjälp!!

Cola fick idag följe med på första promenaden sedan hon blev dålig. I koppel och benet väl inlindat. Snacka om lycklig hund! Hennes konvalescens har tagit mycket på hennes kondis och det kommer dröja länge tills hon är återställd men vi är på rätt väg.



Polly sitter lugnt då jag skjuter *nöjd matte*. Det är inte alltid ser ser så stadigt ut i skott :)



Men sen blir det turbo!


Har haft trevliga träningar med Malin, nu börjar dottern tycka att apporteringsträningen är lika rolig som lydnaden.. Att hundarna gör det råder ingen tvekan :)

Vilja har ju bott här förut och har snabbt kommit in i gänget, hon leker gärna med Malte men det märks att hon börjar bli lite mer bekväm nu som medelålders för hon håller gärna mig sällskap på promenaderna när ungspolarna far omkring.



Malte och hans matte Malin


Letar dräktighetstecken på Pingla varje dag, i slutet av veckan borde det börja anas :) Tycker allt att juvrena börjar bli lite rosa men det KAN ju också vara ett önsketänkande. Synd att man inte kan låta hundar kissa på en sticka som vi gör :) Men som sagt, jag hoppas och tror det blir valpar men säker kan man inte vara. Jag brukar inte ultraljuda mina hundar om det inte är fodertikar som inte bor hemma. Jag tycker oftast det går ganska lätt se och känna ändå när de går in i tredje veckan.



Okej då, inte lätt avgöra på denna bild om juvrena är mer rosa.. Undrar varför jag till varje pris
försöker undvika vara med på bild, ser ju ännu mer suspekt ut när jag nästan är halshuggen.

Vill börja detta år med att tacka alla valpköpare som tävlat, testat, kursat, röntgat, jagat, beskrivit och framförallt tagit så väl hand om sina hundar!!! Utan er inget :)))

Ha det bäst,

Annica





RSS 2.0