Till havs och till snö...

 
Badmys på båten. Och Thomas sitter och solar..
 
Thomas jag och de små barnen åkte iväg på 24-timmars kryssning till Åland. Delägararinn i kenneln fick vara hemma ta hand om hundar och hem ;-). Tror nog hon tyckte det var ganska skönt att få vara hemma utan oss, hon hade både tvåbent och fyrbent sällskap! Trevligt hade vi även om de små var ganska speedade första kvällen, dag två var lite mer relaxed... Och som vanligt är det mysigt vara borta och ännu mysigare komma hem.
 
 
 
Engla fint målad
 
 
 
Idag så hade vi träning här hemma, vi trotsade snön och gick och trampade upp ängen så vi kunde träna där ;-) Ett par från den sista kullen var med och så ett par lite äldre. Så himla skoj se framstegen både mattar och hundar gjort!!!! Tror vi kommer få ett roligt år med bra träningar!!! Och samtliga hundar var väldigt arbetssugna, kul se hundar som verkligen vill jobba, nu gäller det bara för de yngsta att bli samspelta med sina förare så man vill samma sak (och samtidigt!) och för de äldre avancera framåt.
Vi avslutade passet med fika, idag var det skönt sitta inomhus och summera träningen. Men snart är det vår och då tar vi kaffet ute med fåglekvitter som ackompanjemang :-))
 
 
Malin förklarar övning
 
 
Och här lyssnas det. Elli och Sonja
 
Så lite tråkigt också, tänker på Maggan och Palle som miste sin fina Falcon nu i helgen då han fick magsäcksomvidring. Akut in till Strömsholm men det gick inte rädda livet på honom. Familjens kloke, snälle kamrat och jaktkompis.... Så otroligt tråkigt!
 
Flickorna här hemma börjar nu få riktigt fina valpmagar, Kolla på bilderna så ser ni att buklinjerna sjunkit betydligt på båda två <3.
 
 
Cola med magen <3
 
 
Och Pollys <3
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 
 

Trimning och pyssel

Igår var det en "icke-hunddag", jag och alla barnen hade en heldag på Erikslund och Ikea :-). Har sån tur att Thomas har hemstudier dessa veckor när vi också är hemma, jättemysigt vara hemma tillsammans även om han hänger över böcker och datorn endel. Så han var inte svårövertalad till att gå ut och få lite frisk luft med hundarna igår, tror att han tyckte det var betydligt bättre än att behöva gå i affärer iallafall... De små mutades med lekhörnan på Ikea och köttbullstallrik på samma ställe. Blev visst semla och mjukglass också. För så är det ju på det stora varuhuset, man bara "måste" köpa för att det är så billigt, eller hur??
 
 
Engla leker på Erikslund
 
Tycker både Cola och Polly blir större för varje dag, ja nästan iallafall. Längtar så till att få se vad som döljer sig inne i deras magar men njuter av att få sova ostörda nätter ett tag till ;-)
 
Strålande väder idag och nästan så att solen värmde lite. Malin och jag passade på gå ut och träna gossarna på förmiddagen. Vi gjorde linjetag med störningar och både Malte och Verk skötte sig bra, full fart och arbetsglädje! Jag är väldigt glad få träna Verk litegrann, han är otroligt lik sin duktiga mamma med fokus och vilja vara till lags men sonen har fått ett par växlar till och lite turbo med :-))) Blir varm om hjärtat när jag tänker på vilken liten pärla Jessie har i honom <3. Lovar ta hand om honom så gott jag kan tills Emilia blivit tillräckligt frisk så att han kan flytta hem igen.
Lilla Emilias behandling går framåt och jag gläds så med hennes familj över framstegen!
 
 
Verk
 
Efter lunch så åkte jag och barnen över till Ingela med familj. Under tiden tog Thomas hundarna och gick en rejäl stavgångstur, vi har ganska trötta hundar ikväll med andra ord *ler*
 
 
Saga innan trimning
 
 
och efter...
 
Pingla fick påfyllt med mat vilket hon säkert inte tackar nej till... Hon verkar trivas bra med att vara storasyster till Saga :P. Saga är ju kullsyster till Malte och Verk och nu var det dags för henne att få lite vår-frisyr, det blev en rejäl förändring för hon var ganska igenväxt :-). Under tiden jag gick loss med saxen så påskpysslade Ingela med Alvin och Engla, de små älskar att vad pysslande heter så de fick verkligen utlopp för sina lustar med alla pysselpinaler som Ingela hade..
 
 
Englas fina pyssel :-)
 
Synnerligen nöjda med sina skapelser och uppfikade med gofika åkte vi hem. Passade på gå ut en sväng till med hundarna medan Thomas fixade maten. Inte för att hundarna behövde någon mer promenad utan mer för att det gick.... Inte helt mörkt ute trots att klockan var halvsex!!! Snart vår!!!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 

Nu uppas det!!

Sitter som bäst och väntar på att Malin ska ringa så jag kan hämta henne efter Ålandskryssningen, antar att hon kommer vara ganska trött... Men de har visst telefonmöte i FRK så en stund får hon hänga i ;-) Imorrn blir även min bil klar med ett nytt och snyggt däck till sig och en mindre välfylld plånbok för mig*hmm*
 
De små (som ju inte är så små längre) mår bättre idag och har varit iväg på serietecknarkurs. Nu väntar jag bara på att min eländiga hosta ska ge sig så att jag kan börja träna ordentligt igen, blir alldeles för rastlös när jag inte får träna. Brukar sluta med att Thomas tjatar på mig att jag ska iväg så jag blir snäll *hehe*
 
Apropå Malin så dök detta snygga diplom upp i brevlådan idag. Nu är Malin officiellt delägare i kenneln och det ska bli så spännande! Man måste vara myndig för att vara delägare och eftersom hon blev det 28e december så antar jag att hon tillhör det allra yngsta gardet i Sverige som är kennelinnehavare..... Å andra sidan har hon haft en lång inskolning, så gott som född i valplådan ;-)
 
 
Nu så!
 
 
Malin för typ 17 år sedan..
 
Mycket snö i skogen fortfarande men nu var det ordentliga hjulspår som gjorde att vi slapp värsta pulsandet. Tjejerna springer inte som de brukar utan hänger mest mig i hälarna. De får lunka på i sitt tempo men sen när även Thomas var ute så fick de hålla mig sällskap hemma och bara grabbarna fick hänga på.
 
 
 
Undrar hur länge Cola kan ligga så här ;-) Midjan är borta liksom...
 
Kan finnas någon plats på vårt läger kvar som jag tidigare nämnt, iallafall i nybörjar/unghundsgruppen lydnad/apportering (viltspår om intresse finnes) Du behöver inte ha en Ryegatare för att vara med, andra trevliga människor är välkomna. Det är alltid svårt veta hur många man blir och hur många instruktörer som behövs och vi har även förut bjudit in andra, the more the marrier ;-) Övernattning finns på Fiskeboda där vi håller till och helgen är första helgen i april. Hör av dig om du är intresserad!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 

Upp och ner..

Jaja, bara konstatera att vissa dagar inte kommer framstå som alltför fantastiska där man tittar tillbaka på dem och denna måndag hör väl dit, dock är mina "problem" av i-landskaraktär ;-)
 
Har förstått att flera personer försökt att nå oss på vanliga telefonen men det verkar som snön ställt till det och den "surrar" bara. Ring på mobilen tills det är fixat! Tfn 0707-91 97 31. Det är förresten alltid enklast nå mig på den eftersom jag alltid har den med mig..
 
Första dagen på sportlovet och jag hade planerat åka till Munktellarenan med de små för lite prova-på-friidrott men både Alvin och Engla var ganska hängiga. Inte jättesjuka, bara sådär för hängiga-för-att-göra nåt-vettigt-men-tillräckligt-pigga-för-att-vara-uttråkade. Hoppas de snart blir helt friska så vi kan hitta på lite skoj saker!
 
 
Skoj hade det även varit att åka iväg till Kungsörs Hundarena som planerat här ikväll och tränat med "gänget". Stressad var jag efter att lämnat Malin på busstation, de skulle iväg på Studentkryssning (sånt gör väl alla mammor stressade, eller hur *blink*) och så kom jag på jag behövde tanka. Har ingen aning hur jag tänkte, eller rättare sagt tänkte inte alls utan körde rakt mot metallrampen på Statoil och skar upp hela däcket :((( Om jag svor?? Hela vokabulären, typ *morr*. Har inte hänt på 28 år bakom ratten men så kan det gå om man tänker fel (eller inte tänker alls...) Goe gubben kom till undsättning och nytt däck är beställt.
Själv fick jag och hundarna vackert vända hemåt. De såg lite snopna ut grabbarna, först packades bilen med träningsattiraljer och sen åkte vi hem... Cola och Polly har nu tagit mammaledigt från alla träningar annat än de här hemma :-)
 
 
Om jag svor?? En borstbindare skulle rodnat :-)
 
Och på tal om träningar så kör vi nu på söndag den 24:e kl 11.00 istället för i söndags som ställdes in pga all snö. Det har hunnit försvinna lite vitt från marken nu så vi gör ett nytt försök. Pinglas andra kull fyllde ju ett år igår och får även de vara med på "de storas" träningar nu, vi anpassar bara svårighetsnivå så det passar alla. Däromot vill jag som vanligt att ni hör av er innan så jag kan planera vad vi ska göra!
 
Malin och Malte har börjat jaktkurs hos duktiga Jens och Sofia. Vad vi gjort tokigt är ju att vi båda tränat honom, Malin för det är hennes hund och jag för jag inte kunnat låta bli träna en så härlig hund *harkel*.
Nu får de gå kurs och grunda allt från början och det är nog jättenyttigt för dem båda. Jag lovar hålla fingarna i styr!!
 
Cola och Polly har onekligen börjat tappa sina midjor nu och igår gick Cola in i femte dräktighetsveckan, bara fyra kvar!! Jag vet att många av er som läser bloggen tycker tiden går väääldigt långsamt men här måste vi sätta lite fart och bygga en till valplåda (nä, det är inte jag som bygger.. Kommer bara med käcka tillrop!) eftersom vi bara har en vi använder. Men den är desto bättre, Thomas konstruerade en för ett par kullar sedan som man mycket smidigt kunda ta isär efteråt och förvara i som ett "platt IKEA paket". Nu står en till likadan på önskelistan :-)
 
Ha det gott så hörs vi!
 
Annica
 
 
 
 
 
 

Äntligen lite skrivet..

Sisådär, äntligen lite sportlov :-)
 
Hade ju önskat att snön tänkt ligga kvar över ledigheten men just nu är det plusgrader här, ja iallafall nån plus eller två.... Fast jag längtar ju till våren också!
 
 
Malte mular Rea..
 
I veckan så har Rea åkt hem till sin familj efter dryga två veckor här. Hennes idoler var ju grabbarna, de ställde alltid upp på hennes bus även om de ibland nog tyckte hon var liiiiite jobbig (småtjejer!!). Rea är väldigt lik Pingla i sättet, en yngre och mer lekfull kopia men garanterat lika mycket matvrak! Hoppas tipsen ni fick med er hem för fortsatt träning funkar Cath!
 
 
Taget innan all snö återvände.. Cola, Malte, Rea, Polly och Verk
 
Cola och Polly börjar bägge två tappa sina midjor vilket förstås är skoj. Nu har de börjat få även ett lite mindre mål mat på dagen eftersom det är dags öka foderransonen och det verkar inte direkt som de misstycker. I övrigt tycker jag de är lite i en hormondimma, sova mer än vanligt utom då vi får besök för då måste man ju köra showtime *hmmm*. Eftersom många av våra besök är av "hundkaraktär" så är de övertygade om att alla kommer bara för att umgås, klappa och mysa med dem.. Och de har ju på sätt och vis rätt ;-) Hormondimman göra även att de inte är lika uppmärksamma på promenaderna, Polly som normalt brukar vara snabb i vändningarna i inkallning kommer lite släntrande med uppsynen "talking to me??" och Cola är även hon mer disträ. Nedräkningen har börjat, jag tycker tiden går hyfsat fort och mycket ska hinnas med innan men jag vet att några av er tycker tiden kryper fram....
 
 
Polly och Cola
 
Verk är verkligen en toppenkille, precis lika mysig som brorsan. Han fick följa med i måndags till Kungsörsarenan och jag tror nästan han skulle gå av på mitten av glädje över att få träna lite lydnad igen, jätteduktig var han. Det moment han inte riktigt kom ihåg var rutan men annars så utförde han alla moment med kanske inte så mycket precision som med glädje. Kul tyckte även Cola det var, hon har inte tränat lydnad sedan i våras och höll också på att gå upp i limningen. Det mesta gick bra men hon hoppade fram åtskilliga hundlängder i fjärren.. Malte var som vanligt stabil och duktig. Polly fick vara hemma och barnvakta Rea och det kanske hon inte var helt nöjd med.. Men nästa gång så!
 
 
Elli och Kristina
 
Planerna för lägret börjar sakta men säkert ta form, iallafall lite. Det kan finnas plats för ett par till, stugan vi hyrt tar upp till 20 pers. Intresserad?? Hör av er snarast så kan det finnas plats!! Intruktörer blir nybörjare apportering jag, lydnad/bruks nybörjare Ulle Lundgren (ev. även viltspår om intresse finns. Lite osäkert om Ulle kan bägge dagarna än så länge. Hon har varit en uppskattad instruktör på våra tidigare läger så vi hoppas på det) apportering avancerad Bitte Lind och lydnad/bruks avancerad Annika Westerlund. Ser fram emot en rolig helg!!!!
 
Såg ni Malin i nya Charmören? Man har bildat en Ungdomsgrupp inom FRK för tjejer och killar upp till 26 år och hon kommer vara en av de ansvariga. Vi har skickat in papper och betalat till SKK om delägarskap på kenneln så snart hoppas vi få det på pränt med :-)
 
Ha det bäst!
 
Annica
 
 
 
 

Vitt vitt vitt..

Har ni fått en massa snö hos er också?? Här har det verkligen vräkt ner i flera dagar, vårsäsongen känns onekligen ganska långt bort... Men att pulsa i all snö ger iallafall bra träning både för folk och fä ;-)
 
Jag låter Cola och Polly vara med som vanligt på promenaderna även om jag misstänker (hoppas alltså!) att de är dräktiga. Jag är övertygad om att en vältränad tik får både enklare valpningar och snabbare återhämtar sig efter en kull. De brukar vara duktiga anpassa tempo och sträcka själva allt eftersom magen växer, det är bara på slutet de får vänta hemma ifall strapatserna blir alltför jobbiga för dem.
 
Cola har i veckan kräkts på morgnarna vilket jag ser som ett bra tecken, det kan de göra och framförallt i vecka tre och fem. Jag tycker jag känner då jag "klämmer" lite försiktigt på dem att magarna har blivit lite större, inte från sidan men underifrån. Imorrn är det dags öka matransonen för Cola som ju ligger några dagar före Polly och det är jag övertygad om att hon inte har något emot ;-)
 
Nu har den nya flockkonstellationen hittat sina former, Malte och Verk är två supergoa killar som är trygga och sansade. Rea ska vara här i några dagar till och har fått lära sig "the Redlund style" och har även hon snabbt anpassat sig. Hon har bara lyckats sno mat en gång från bordet men då var det å andra sidan nygräddade kakor Malin bakat och det kunde hon gett sjutton i ;-P. Tycker hon till sättet är otroligt lik Pingla!
 
Emilia har vaknat upp från respiratorn och då Jessie skickade en lite filmsnutt på en vaken Emilia, ja då rann tårarna... Lycka!!
 
Ha det bäst,
 
Annica

En tumultartad vecka

Denna vecka har oneklligen varit väldigt turbulent och fylld med mycket, mycket känslor...
 
Jag ska försöka fatta mig  kort och jag har innan jag skriver något pratat med inblandade då det först och främt inte är min familj som är drabbad.
 
Ni som känner mig eller följt bloggen ett tag har nog koll på Maltes brorsa Verk och hans matte Jessie. Nu har det overkliga hänt att Emilia, Jessie och Mickes femåriga dotter, insjuknat i en tumör och vårdas på sjukhus vilket hon kommer göra en lång tid framöver. Såna besked är helt overkliga och sedan i söndags då vi fick beskedet har Emilia med familj ständigt varit i våra tankar. Tänk så snabbt livet kan få en helt ny vändning, Emilia och Engla som såg fram emot att få träffas och leka i söndags.....
 
Passar på att återigen, precis som på Facebook, tipsa om at ni kan gå in på Barncancerfonden och donera en summa till forskning mot barncancer. Emilias "egna" fond heter http://www.barncancerfonden.se/17028
och bidragen (minst 10 kr, alla bidrag behövs!) går till att hjälpa henne och andra barn och familjer som drabbas. Många av våra valpköpare har samlat ihop pengar på FBsidan kennel Ryegates, värmer gott i hjärteroten :-)
 
Eftersom behandligen kommer vara länge så har Verk flyttat hit under tiden, jag lovar Jessie att vi ska ta väl hand om din prins!!! Malte uppskattar ha brorsan här och tjejerna fjäskar för honom.... Det känns förstås fint att få hjälpa till men jag kan också säga att det är trevligt ha honom här, Verk är precis lika trevlig som bror sin (önskar omständigheterna vore annorlunda bara...) Har lovat Jessie att vi ska köra lite viltspår så jag ska rota i frysen efter klövar.
 
Idag har Malte och Malin börjat kursa för Jens och Sofia, var två trötta men nöjda vapendragare som kom hem från kursen. Trevligt besök har det också hunnits med efter jobbet och hundarna njuter som vanligt när folk kommer hit för att bara gosa med dem *ler*
 
Jag känner mig ganska säker på att Cola är dräktig, Polly är lite tidig uttala sig om. Colas juver har blivit större och mer rosa och jag tycker nog att magen känns lite rundare.. Inte från sidan men då hon ligger på rygg och sprattlar :-)
 
Trevlig träningsträff hade vi igår också men självklart glömde jag kameran *grrr*. Kvinnodominans bland förare, killdominans bland de som skulle tränas... Lite grundläggande övnngar för att se hur formen var efter ett längre uppehåll. Kan konstatera att samtliga grabbar var fyllda av arbetslust :) Lite fika efteråt värmde gott och planerna inför Ryegateslägret hanns också pratas lite om. Återkommer med information till er alla! Tack för att ni kom!!
 
Ha det gott och var rädda om varann <3
 
Annica
 
 

RSS 2.0