Smått och gott!

På upploppet av tre mycket intensiva veckor på jobbet, ska bli skönt vara ledig nästa evcka då det är höstlov. Ledig hela veckan fram till helgen då jag klämmer i med tre nätter ;) Innan dess hoppas jag att barnen och jag hinner hitta på lite skoj!
 
Skoj är det också att vi fått bra fart på Ryegates sida på Facebook, snabbt och enkelt sätt nå ut med information och att kunna dela både stort och smått med varann. Kennel Ryegates heter vi på FB, ni får gärna hänga på som inte gjort det än!!
 
Tiller som ska ställa ut på FRK Bergslagens utställning på lördag kommer PM:et från deras hemisda här:
 

PM Utställning Kungsör 27 oktober 2012

Välkomna till

FRK Bergslagens inoff.utställning som även ingår i KM och Dualhunden kommer att utses!

Domare

Ylva Belin.

Bedömningen startar klockan

8,30 med valp 1 och 2. Sedan klasserna i följande ordning: Junior, Unghund, Jakt, Öppen, Champion, Superveteran.

Barn med hund anmäls på plats.

Glöm ej reg.bevis och vacc.intyg, stick kontroller utförs.

 

Ingen servering finns så medtag eget fika/matsäck om så önskas.

 

Vid frågor eller återbud kontakta Elli Hammarström [email protected]

 

070-526 14 72
Alla som betalat utställningen senare än 20/10 eller inte betalt alls måste betala på plats eller visa kvitto!!!!!!!!!!!

Annars får de inte vara med ;-)
/ Kristina

 

Lite ordningsregler

: Rasta hunden väl innan du kommer in på Arenan. Utanför finns det rastningsområden.

Tänk bara på att järnvägen går ganska nära parkeringen så låt inte hundarna springa lösa

och utan kontroll.

Torka hundens tassar och mage vid fuktigt väder.

Inga löptikar

Händer det kiss- eller bajsolycka måste det städas bort omgående med till ändamålet avsedda

medel. Finns vid toaletten, egenansvar!!

Rökning är strikt förbjudet inomhus samt i passagen mellan husen.

Vägbeskrivning: se deras hemsida: www.kungsorsbhk.com

under klubbinfo

Parkering sker utanför, många bilar skall få plats o inga parkeringsvakter finns.

Parkera med förstånd! ;-)

Vi ser fram mot en trevlig dag tillsammans!

 Här kommer en vägbeskrivning också:

 

Köranvisningar:

Från Stockholm, Eskilstuna, Kvicksund.
Kör E20 västerut. Sväng av höger mot Kungsör vid första avfarten. Kör sedan drygt 2 km på Kungsgatan. Sväng höger till Granlidsvägen (skylt: Car-o-liner, Skillingeudd mm.)
Kör ca 200m, håll sedan till höger (kör ej över järnvägsviadukten) och kör till parkeringen i slutet av vägen.
Du är framme.

Från Norrköping, Katrineholm.
Kör 56 norrut. Sväng höger mot Kungsör, första avfarten. Kör sedan på viadukten över E20 och längs kyrkogården. Sväng första höger till Malmbergavägen (efter att kyrkogården tagit slut, vid 50-skylten) Kör sedan ca 1,5 km tills du kommer i en 4-vägskorsning.
Kör rakt ca 200m, håll sedan till höger (kör ej över järnvägsviadukten) och kör till parkeringen i slutet av vägen. Du är framme.

Från Köping:
Kör väg 250 söderut mot Kungsör. När du kommit över järnvägen, till samhället, sväng vänster till Kungsgatan. Kör ca 2 km. Sväng vänster till Granlidsvägen (skylt: Car-o-liner, Skillingeudd mm.) Kör ca 200m, håll sedan till höger (kör ej över järnvägsviadukten) och kör till parkeringen i slutet av vägen. Du är framme.

Från Örebro, Arboga:
Kör E20 österut. Sväng vänster mot Kungsör vid OK/Q8. Kör sedan ca 4km på Kungsgatan.
Sväng vänster till Granlidsvägen (skylt: Car-o-liner, Skillingeudd mm.)
Kör ca 200m, håll sedan till höger (kör ej över järnvägsviadukten) och kör till parkeringen i slutet av vägen.
Du är framme.

Koordinater:

TR90: X: 6589710, Y: 1518170
WGS84: Lat N 59°25'39'' Lon E 16°7'30''
Decimal: 59.4275, 16.1253

 

Här hemma har vi faktiskt haft träningsledigt under de senaste veckorna. Jag tror det är väldigt viktigt lägga in "semester" för hundarna ibland. Sköna skogspromenader och cykling har vi förstås ägnat oss åt men ingen apporteringsträning alls.

 

Semester har däremot inte Elli och Mascot haft utan fixade snyggt 1a pris med 171 poäng i lkl I förra helgen, grattis!!

 

Och när vi ändå är inne på "jobb" så vill jag bara berätta att vi är i startgroparna för att planera ett "läger" nästa år, förslagsvis från fredag em till söndag em. Vi har spånat lite om datum och en helg som känns ganska bra är första i april, innan tävlingssäsongen kommit igång men ändå att våren förhoppningsvis börjar anlända..

 

Ett ställe vi kan hålla till på är Fiskeboda vid Hjälmaren, ligger jättefint. En fördel är att det finns flera olika hus att hyra så vi kan anpassa boendet til hur många vi skulle kunna bli.

Hör av er vid intresse!! Vi tänkte träna apportering förstås (ett par olika grupper borde det bli med kunskapsnivåer) Annika Westerlund tillfrågad hålla i lydnad/bruks och så kanske ni vill träna nåt annat med?? Kom med förslag!! Både på VAD och om ni har tips på instruktörer. Jag har ju ett par jag kan tänka mig fråga men lite nya ideer skadar inte :)

 

Ha det gott!!

 

Annica


Höstigt och kuligt

Går inte förneka att hösten är här, regn och rusk men även fina dagar med sprakande färger.
 
Men våra hundar ser till att vi är aktiva året runt, eller hur??
 
Aktiva är det många av oss som är även på Facebook och nu har vi kommit igång med en grupp som heter Kennel Ryegates på FB, jätteroligt om ni vill hänga på!! Ett kanonbra sett lära känna varann och hundarna lite bättre, se vad som händer med träningar osv (jag lägger ut träningar även där), förslag på aktiviteter, tävlingsresultat och allt möjligt. Sarah gjorde ett försök tidigare men då var vi "gamlingar" inte så flitiga (tar ett tag för oss hänga med i tekniken *blink*) men nu har Helena gett oss en spark i baken. Tack!!
 
Apropå träning så blir det TRÄNINGSTRÄFF här hemma nu på söndag den 21:a oktober kl 11.00. Skulle sitta bra med lite värmande soppa efteråt, kanske jag får min egen kock fixa trattkantarellsoppa åt oss? Säg till om ni kommer!!!
 
Vi har även diskuterat ett "läger" till våren, årets planer rann ut i sanden, mest pga tidsbrist, inte vilja.. Bra att jag träffade Majken igår som erbjöd sig hjälpa till (vi behöver fler krafter!!) så att det kan bli av!! Jag vet att många av er är duktiga på lydnad och bruks och lika många vill köra jakt. Vi lurar på lite bra instruktörer men jag är ganska säker på att jag vill fråga Annika Westerlund om hennes hjälp. Den lydnadskurs hon haft här hemma för valpköpare har fått många lovord :) Läger kanske kan vara i början/mitten av april innan tävlingssäsongen kommit igång på allvar, typ fredag em till söndag em. Kom gärna med förslag!
 
Apropå Majken så träffades vi igår på Surahammars BK (det är väl på såna ställen man träffar sina vänner, eller hur??). Hon tävlade med sin duktiga Lovis (hon har även R's Legally Black "Ronja" som hon tävlar OPI R med, Lovis är från en annan uppfödare) och de gjorde ett jättefint program, grattis! Och så himla skoj träffa dig och Ida igen, blir alldeles för sällan!!
 
Malin och Polly tävlade i ettan. Polly satte sig för tidigt efter platsen (en åtta) gjorde en sådär linförighet (bättre nästa klass då man slipper koppel!!) och slog i Malin på inkallningen (den går i 190!!) men annars var Malin nöjd. 167 poängen andra placering och LPI var ju jättebra jobbat! Hann tyvärr inte se dem, starten var försenad och jag var tvungen åka jobba. Tur jag har världens bästa man som alltid ställer upp!!!
 
 
Blött värre i Sura :)
 
Bra gick det även för Helena och Pollys mamma Vilja som i lördags tävlade i Rallylydnad N. 83/100 poäng trots att Helena gjorde om ett moment vilket gör att väldigt många poäng ryker. Man lär sig av misstagen!! Som jag förstår det behöver man antingen ett resultat på 100 p eller tre på 70 eller över för att bli uppflyttade till nästa klass. Roligt med lite nya hundsporter!
 
 
Rallybruden Vilja
 
I november anordnar FRK Östra sin Flatshow utanför Uppsala:
 

Datum: lördagen 10 nov
Plats: Jälla ridhus, Uppsala
Domare: Rasspecialist Kelly Holland, England (kennel Flatcharm)
Sista anmälningsdag: 5:e nov

Klasser
Valpklass 1 (4-6 mån) 100 kr
Valpklass 2 (6-9 mån) 100 kr
Juniorklass (9-18 mån) 175 kr
Unghundklass (15-24 mån) 175 kr
Jaktklass (fr 15 mån) 175 kr
Öppenklass (fr 15 mån) 175 kr
Championklass (fr 24 mån) 175 kr
Veteranklass (Över 8 år) 100 kr
Superveteranklass (Över 10 år) Gratis
Barn med hund 20 kr anmäls på plats
Vänligen anmäl via e-post till [email protected]. Ange hundens regnummer, stamtavlenamn, vilken klass du anmäler till och ägare med adress.
Betala in på FRK-Ö PG:174 764-1 ange hundens stamtavlenamn i meddelanderutan.
Om du ej har fått svar på din anmälan inom 2 dagar, eller om du har några frågor kontakta då Geir-Ove Andersen
[email protected]
Så himla glad att ni är så duktiga röntga era hundar!! Nu i veckan så är två till ur Vexa-Pokerkullen röntgade och det innebär att 10/11 är röntgade, jättebra ju!! Nio A-höfter, ett B och samtliga armbågar ua, så skönt!! Pingla-Peakbarnen har också varit flitiga på röntgenbordet, sex av sju röntgade och samtliga med A-höfter och armbågar ua. Tack för att ni ställer upp!!
 
Om jag inte bloggar innan helgen vill jag passa på skicka en hälsning till Per/Zorro och Helena/Lystra som då är representer för FRK Östra i Sektionskampen. Kör så det ryker, i år får jag väl glömma att jag är Bergslaging och hålla på rivalerna Östra :)))
 
Ha det bäst!!
 
Annica

Valpträff och trevligt sällskap

Hmm, blir ju nästan så att det bara bloggas efter helgerna.. Och vad som händer i veckorna har jag en tendens glömma mellan uppdateringarna *hmmmm*.
 
Nu jobbar jag ganska mycket och kommer göra så i ett par veckor framåt. Tanken var ju att jag skulle vara ledig nu med valplådan full men så blev det ju inte och då kan jag lika bra passa på jobba lite mer. Väntar även på besked om det blir någon operation av min handled, var på magnetröntgen i onsdags (skumt att hela kroppen ska in i maskinen när det är handleden som ska röntgas!).
 
I fredags hade jag sovdag, var sedan på utvecklingssamtal för Richard (stolt mor!) och sedan till Strängnäs för att hämta kaniner. Inte helt pigg när sedan Jessie och Emilia kom på kvällen, det var å andra sidan inte Jessie heller efter en lång dag.. Tur man känner varann så väl att man kan säga man är trött och vill gå och lägga sig *ler*.
 
Klockan nio igår åkte vi till Jens och Sofia som hade anordnat ett WT, hur trevligt som helst! Thomas hade hand om alla barnen där hemma, Engla och Emilia gillar ju verkligen att träffas och leka.  Han började dessutom på spackling och tillfixning av hallen (vi ska ha samma färg där som på hallen upp) så han fick fullt upp.
 
Wt:et var upplagt som ett riktigt och med bra domare. Fyra rutor där man även kunde välja hjälpa hunden med då nollade man förstås. Jag tog med alla hundarna utom Cola och blev ganska splittrad. Jessie hade med Verk och hon fick hjälpa mig med mina hundar, tack för hjälpen!
 
Så roligt träffa alla, det blev en härlig dag i fint höstväder!! Tyvärr drog det ut på tiden så vi fick lämna innan det var klart. Våra hundar hade väl inte gjort några topp-prestationer så jag satsade på hjälpa på ett stationer. Gick inte klart alla rutor heller men såg till avsluta bra med dem alla.
 
Som vanligt när värmlänningarna är på besök blir det trevligt, Emilia hade nog gärna stannat kvar och lekt istället för åka fira sin gammelmorfar.. Vi ses förhoppningsvis snart igen! Hann fixa lite i trädgården och Malin tränade lite lydnad.
 
Gjorde inte många knop sedan på kvällen, vi åt tacos (jag och barnen tjatade oss till det..) och somnade på soffan.
 
 
Pingla och Melker
 
Klockan tio idag hade vi valpträff för Pingla-Melkervalparna som snart fyller åtta månader. Alla utom Grappa kunde komma, himla skoj med sån uppslutning! Även pappa Melker kom och det var roligt att Minna fick se de små (som inte är så små längre..) likaväl för valpköparna träffa pappa.
 
 
Lasse med mamma Pingla, Cath och Rea, Helena med Nova, Ulla och Douglas, Anna-Greta och Rembrant, Camilla med Zäker och så Minna och pappa Melker
 
Det är ett härligt gäng slynglar som tar sig an livet med stor aptit. Nu ska det styras upp lite, arbetsförmåga och vilja att lära finns i massor, sitta still och ta det lugnt är tråååååkigt..
 
 
Minna med Nova
 
 
Lite putsning och tips inför utställning blev det också, några av valparna ska ställas i Kungsör och/eller Mjölby. Avslutning med fika och snack. Kul med så engagerade valpköpare! Kolla förresten i mailen, ni har fått lite tips och information!
 
Apropå Pingla så får jag passa på gratta Pingladottern Fixa från första kullen som idag debuterade i lkl II med första pris och 166 poäng. Åtta på fria följet, nia på rutan, nia på fjärren bådar gott för framtiden!
 
 
Söta lilla Fixa
 
Stort grattis även till Helena och Pollysystern Lystra som även de fick första pris i lkl II igår med 168.5 p, snyggt!! Ville sig inte riktigt i apellen idag då spåret och budföringen strulade för mycket men vi hålelr tummarna till nästa gång. Vilken höst ni haft! Finfina resultat på WT:en, FM och nu lydnad. Spåret kommer snart, det är jag övertygad om :)
 
Ha det bäst nu!
 
 
 

En väldigt trevlig tripp :)

Det här är nog det längsta blogguppehållet jag haft, iallafall på väldigt länge...
 
Jobbat endel och så har vi varit ute på vift :) Tanken var ju att Cola skulle valpat som imorgon och därför planerade jag in ganska många arbetspass innan det var dags. Nu blev det ju inte så, Cola är slank och pigg som vanligt *suck*.
 
Vill börja med att gratulera Lena och Fille till snygg start på spårkarriären, godkänd i anlagsklass med HP (även om HP:et är inofficiellt i anlaget). Snyggt jobbat även av Helena och Lystra som gjorde fint ifrån sig på helgens WT:en. Fjärde placering av 19 startande och 68 poäng trots en 0;a på en ruta på söndagen och på lördagen 83 poäng och en femteplacering på lördagen. Innebär att de är uppflyttade till elitklass numera, snyggt!!
 
Nån som behöver kaniner (nu menar jag träningsvilt...)? Jag hämtar på fredag så hojta till om jag ska fixa till dig också! Måste avhämtas i helgen :)
 
I helgen som var så åkte jag och Malin till utställning på Åland. Lördag började med att Malin fick bada och föna Pingla och Malte medan jag, Thomas och Richard rensade garage, carport och altan på allt som skulle slängas. Lyckades även få till att vi slängde möblerna till allrummet på övervåningen så nu ska där bli kontor. Härligt tycker jag som älskar slänga och göra nytt :)))
 
Vid fyra var bilen packad och vi åkte till Grisslehamn där båten gick ifrån. Framme i väldigt god tid för en gång skull!! Båten över gick smidigt och trevligt sällskap hade vi med. Vi anlände till Eckerö vid 22.45 och vi hade varit ute väl sent för att boka stuga så det blev till sova i bilen *hmmmm*. Nästa resa ska planeras lite bättre ; P
 
Utställningen på Eckerö var internationell och hade lockat många hundar, bara i championklass hanar var det sju stycken. Flera svenska och norska hundar var där för att jaga finska certet och cacib så det var konkurrens....
 
Först ut var Malte och han började med att vinna unghundsklassen med ck. Domaren gillade verkligen Malte, så mycket att han slog alla de vuxna hanarna och slutade som bästa hane med cert och Cacib, helt otroligt :) Lillponken slog alla champinjonerna :)))
 
Här kommer kritiken:
 
Really lovely liver. Beautiful head and expression, excellent ?? (ser inte vad det står..) Strong neck and shoulders, good deep ribs, excellent topline, well turned stifles, lovely feathered tail. Very good movement.
 
Ja jösses det var verkligen kul!
 
Så var det tikarnas tur. Pingla ställdes i championklass och det var fyra eller fem i klassen. Pingla blev trea och det var en riktigt fin tik som vann, tvåan hann jag inte se för hon var framför mig.
 
 
Nöjda med dagens skörd!
 
In i bästa tikklass och jag hade väl inte så jättehöga förväntningar.  Här kommer hennes kritik. Måste säga att domaren hittade Pinglas fel och förtjänster..
 
Good head, I would prefer a slightly darker eye. Good arched neck balanced angulation front and back. Good ribcage wellplaced tail. Moves a little close behind.
 
Men dra på trissor, Pingla blir trea även i bästa tik och får därmed det finska certet, tjoho! Självklart hade det varit fint med Cacib med (hade hon fått det så hade hon blivit C.I.B, alltså internationell champion..) men vi fick "nöja oss" med reserv cacib :)) Men det kommer kännas fint skriva SE FIN UCH SE VCH LPI framför hennes namn också :)) Så himla roligt, vilken utdelning på helgen!
 
 
Malte
 
Malte blev sedan BIM, det var helt rätt då tiken var mer mogen och i full blom. Domaren, hon vlle ta med sig Malte hem hon *ler*
 
 
BIR o BIM
 
Långa timmar tills båten gick, vi åkte in till Mareihamn för att fördriva tiden och tog en sväng på fina Eckerö. LIte likt Smögen faktiskt med alla fiskebodar. Kom hem sent på kvällen, måste nog säga att jag var lite trött sista biten i bilen.. Gick åt ett par Red Bull :)
 
Så, nu laddar vi om mot nya äventyr!
 
Ha det bäst!!!
 
Annica

RSS 2.0