Mitt i födelsdagsracet :)

Nu måste jag säga att jag är lite less på att slå in klappar och paket, skönt att det dröjer fram till februari nästa gång :)

Födelsedagsbarnet idag verkar just nu slumrat in i soffan, han har jobbat denna vecka och inte njutit av lediga dagar som vi andra. Morgondagens blivande sexåring hade dock inte samma sömnbegär tidigare under kväll, det var lite för pirrigt.. Fruktost på sängen beställd, en smörgås, oboy och ett ljus på brickan. Minst i familjen men definitivt mycket bestämd i sin uppfattning!

Igår så hade Malin möte här hemma, hon ska tillsammans med två andra bli nya valpförmedlare i FRK. De andra två är Lotta Z och så Sanna som är dotter till Minna som äger Melker.. Ni hänger med va?? Lite skoj att Malin blir valpförmedlare, det var jag en gång i tidernas begynnelse för sådär en 20-25 år sedan. Utvecklingen har ju gått lite framåt, då var det bara kontakt per telefon som gällde och alla uppgifter kom med brevbäraren. Önskar tjejerna lycka till!



Malin och Malte

Vilja har blivit tillsnyggad, det kliade lite för mycket i fingrarna på kennelmamman så jag hoppas Helena kommer gilla den mer kortsnaggade looken. Jag tycker hon blev fin, foton kommer förhoppningsvis :)




Nöjd liten Cola och matte med visselpipan beredd :)


Cola fick idag vara med på träning, gissa om hon var lycklig!! Vi såg till att såret var ordentligt inlindat och då vi kom hem bytte vi bandaget, det hade inte blivit blött. Det blev bara en väldigt kort träning för henne och vi kommer fortsätta ta det lugnt.



Första galoppsprånget mot apporten


Resten av gänget var också taggade, allt julande och firande har gjort att det inte blivit mycket till träning (ja, av annat än käkmusklerna då..)

Malin har bestämt sig för att starta Malte på Unghundsderbyt (japp, vi gillar lillgossen bägge två...) så vi körde markeringar med både apportkastare och utan. En dummy sitter visst kvar i ett av träden som en relik från nån julgran *hehe*. Han behöver lära sig ligga kvar i rätt område och leta när det blir svårt. Annars markerar han bra och är koncentrerad.

Polly jobbade som vanligt i turbofart, nu ska vi lägga krut på att samarbetet blir ännu bättre. Polly vill så det värker men hon måste också vilja det jag vill :))) Härlig attityd har hon iallafall, hon går aldrig ner sig.



Pingla ger järnet..



och lyssnar fint på pipa

Den lilla svarta satte inte en fot fel, Pingla lyssnade fint på pipa och tog tecken bra. Riktigt nöjd matte och hund med för den delen!



Malte ville väl markera att det är hans brudar genom att lägga sig ner..

Nehej, nu har maken vaknat i soffan så nu blir det ett parti Vem vill bli miljonär? innan det är sängdags.. Han slog mig i Trivial Pursuit förut men så fick han också alla lätta frågor :P

Ha det bäst,

Annica

I'm back!

Uj, där försvann julen i ett huj (och som ni märker har jag inte tröttnat på rim...) Stort grattis om än två dagar sent till Myrra-Cosmoskullen som blev sju år på juldagen. Vad jag vet så lever elva av tolv valpar (okey, valpar låter lite fel..), Festis gick ju bort tidigare i somras. Stort grattis och ännu mer försent till Poker-Sisubarnen som blev sju den 18e. Om jag inte missat något så finns åtta av nio kvar här på jordelivet. Jo ni, då var det livat med 21 valpar samtidigt med en veckas mellanrum!! Ja jösses... Trodde inte Myrra skulle bli dräktig :-)



Engla kramar tomte nr 1.. För sen dök det upp en annan på

Vi har haft det mysigt, på julafton var det firande med hela min tjocka släkt och på juldagen firade vi med Thomas dito. Maken gjorde kalkon, det var första gången men han kommer få göra det igen, blev jättegott!



Juldagen.. Alvin i högform



Igår hade vi bara en lugn och skön dag, vi la pussel och spelade spel och kände oss allmänt lediga.

Jösses vad snabbt snön smält bort, här är det bara grönt nu. Av barnens snögubbe låg det bara kvar en halsduk och mössa på marekn i morse.. Blåsten har gjort att det torkat upp en del, alltid något. Men attans vad mörkt det blev igen.

Så, om snön fortsätter lysa med sin frånvaro, eller om det bara kommer en mindre mängd, så börjar vi 2012 med ett träningstilfälle för alla hugade. Hoppas söndagen den 8e januari passar, vi kör vid 11-taget. Hör av er om ni kommre så jag kan lägga upp träningen efter antal och nivå!!!

Apropå träning så går jag själv som Zeb Macahan, har efter en alldeles för lång frånvaro från Friskis kört hårt.. Och ja, jag vet att träningen är färskvara.. Och nej, jag lär mig aldrig *blink*

Cola är rejält trött på att vara konvelescent och blev glad när hon fick följa med till klubben och träna idag. Lite lydnadsträning blev det för gänget, hade fixat till bästa belöningsgodiset genom att torka överbliven leverpastej (Thomas hade gjort gör ett kompani..) i ugnen. Uppskattades väldigt av de fyrbenta, Malin vägrade lämna sitt rum i morse för hon tyckte det lukatde f*n i hela huset. Synd att alla vintertävlingar är inomhus, jag vill inte tävla om vi inte tränat i ridhus. Men vi filar vidare och väntar på våren, den är väl snart här?? Colas vittringspinnar orsakar lite huvudbry, ibland verkar det som hon verkligen förstår, luktar på pinnarna och tar rätt. Nästa gång så är det "tjolahej tjolahopp" och hon tar första bästa pinne.. Polly var lite töntig lägga sig snabbt i blötan, nu ska vi minsann träna lägganden i vattenpölar. Konstigt då hon aldrig har problem kasta sig i första bästa sjö, hav, dike *hmm*

Min känsla är att Pingla är dräktig men det är väl knappt man vågar skriva. Jag brukar se tecken i tredje veckan och kan knappt bärga mig tills dess.

Nu kör vi stenhårt på ett grymt födelsedagsrace här hemma. Malin imorrn, Thomas dagen efter och så avslutar vi med Engla. Vad säger ni, är inte det drömmen med tre firanden på raken?? Och i mellandagarna och allt.. Det är bara huka sig och ladda om :) 

Ha det gott,

Annica 

Oj vad det går undan!


Ja, dagarna nu innan jul är ju en aning stressiga :))

Så det blir en kort uppis idag så återkommer jag igen när den mest hektiska delen av jul är avklarad..

Colas ben läker fint men som jag tidigare skrivit kommer det ta tid. Vi var hos veterinären igår och Malin fick väldigt mycket beröm för hennes ompysslande, hon har verkligen varit superduktig. Cola har haft blodförgiftning och det var verklgien otroligt hur snabbt utvecklingen gick. Hon börjar få mycket överskottsenergi i kroppen och det dröjer tills det blir skogspromenader igen. Tills dess finslipar Malin på lite lydnadsmoment inomhus så hon får lite mental stimulering Tur för henne att det är jul på gång för hon ägnar mycket tid åt att hänga i köket och ha koll på allt som tillagas *ler*

Skönt med snö, resten av gänget springer som tokar i skogen och Vilja är expert hitta alla öppna vattenpölar..

Pingla har nu nästan löpt klart, skönt att Malte nu kan ägna sin hjärna åt annat än att fundera på vad som luktar så gott!

På återhörande alla goa vänner!! Ha en härlig, mysig jul ;))



Kärlek vid första ögonkastet <3

Ja så mycket mer än ett ögonkast hann det knappast bli då Melker kom på besök till Pingla idag *blink*. Attans snällt av Minna och Leo komma förbi här då de varit på besök i närheten, tänk vad smidigt det blev! Och smidig var parningen också, ett par pussar och sen var de redo.. Tror onekligen vi fick till två perfekta dagar, nu är det två månaders väntan. Alvin blev jättebesviken då jag kom hem från första parningen, han trodde det skulle komma valpar på en gång ;)

Hade tänkt fota the-loving-couple men snöglopp satte stopp för utomhusprojekt och inomhus brukar svarta hundar bli svarta klumpar med lysande ögon..

Det har gått bra med Malte under löpet, de är ju separerade då vi inte har koll. Han äter och beter sig som vanligt men fastnar förstås på Pinglas kissfläckar. Nu i helgen är han och Malin iväg till brukshundsklubben, ikväll har ungdomarna övernattning och imorgon bitti ska jag försöka komma iväg till grötfrukosten där för att se deras luciatåg. Alvin och Engla vill hönga på men om de är lika pigga på det i arla morgonstund får vi se...

Colas ben kräver en del omvårdnad, en sak som är bra är att hon nu helt stödjer på benet. Vädret ställer till det en del, hon har ett rejält skydd mot väta när vi är ute. Funderar allt mer om det inte är någon annan hund som råkat under bus och lek få in en tand eller så som inte varit helt ren och det har orsakat skadan. Inget stort sår i såna fall men har det kommit in smuts kan ett litet sår orsaka stor skada.

Tyvärr har datorn packat ihop helt, lånar Malins nu när inte hon är hemma. Därför saknar jag alla mailadresser, bilder, dokument. Tror det blir till att köpa mig en ny dator i julklapp *hmm*

Skönt med lite snö, hoppas den ligger kvar! Regn och lera har förvandlat alla golv till stampade jordgolv..

Over and out,

Annica


Kärlek och ont det gör ont..

Har haft två trevliga dagar i Nyköping, tyckte Bodaborg var jätteskoj och som vanligt växte hornen ut när det var tävling 'hehe'.

Malin och Richard hade skött Colas sår exemplariskt men det är en ful skada hon har. Vi var hos Maria igår igen för koll och såromläggning. Malin fick mycket beröm för hur hon skött såret och att hon lyckats få ner svullanden, nu ser tassen normal ut. Roligt med en veterinär som tar sig tid att verkligen med intresse visa en sextonåring -väldigt snart sjutton- hur hon bäst lägger om såret, stolt över min duktiga dotter och glad för en snäll och duktig veterinär och vän <3. En annan som varit otroligt duktig är Cola, hur lugn som helst trots att vi fixar och donar och trots att det måste göra riktigt jäkla ont.. Maria är mer än imponerad. Extra roligt eftersom hon då jag först träffade henne för snart elva år sedan mest hade erfarenhet av flattar som stissiga och stressiga. Roligt att hon ändrat uppfattning och att mina hundar alltid uppför sig trevligt och lugnt hos veterinären.

Nu är halva köksbänken fylld med pencillin, smärtstillande, Bonex, Jodosorbpulover, alsolsprit, gasbindor och 'klibb-bandage'. Vi hoppas Cola blir bättre snart! Som ni ser kommer det ta tid.. Och, det gnager mig att jag fortfarande inte vet vad som hände.. Det såg verkligen bara ut som en vanlig stukning när det började svullna upp.



Finaste lilla Colas fula ben


Lite roligt har jag också att meddela, var idag med Pingla till Melker och vi fick en bra parning, hurra!! Idag är hon på dygn tolv, vi gör om det imorgon igen för säkerhets skull. Det ska verkligen bli kul och spännande, går allt vägen så blir det valpar runt den nittonde februari <3

håll nu tummarna både för Cola och för att kärleksmötet idag ska bära frukt 'ler'

ha det bäst,

Annica


Stackars lilla Cola..

Tycker onekligen synd om den lilla Cola just nu, hon har rejält ont i sin högra tass-ben.

Det hela började redan i söndags men det förstod jag inte då. Jag vet inte riktigt vad som hände för jag hörde aldrig att hon skrek till. Det kan ha varit under lek eller så har hon fått in nåt vasst, kan liksom bara spekulera..

Tyckte då jag kom hem från Richards konsert att hon var lite stel men absolut inte mer än så. Jag kollade igenom henne men då gick hon normalt och jag hittade inget.

Igår fick hon stanna hemma från promenaden, hon var inte heltnöjdkan jag säga men jag trodde nog mest att hon stukat till sig lite. Jag jobbade inatt och igår kväll då jag skulle iväg till jobbet upptäckte jag att tassen svullnat lite. Vi hittade inget konstigt men Thomas gjorde rent det med hjälp av Malin och sedan fick Cola sova med tratt.

Väl hemma imorse (galen natt med mängder av avåkningar på morgonkvisten) så var hon ännu mer svullen. Jag fick tag på min husveterinär Maria och hon lyckades klämma in ett besök, så himla glad jag har henne!!!

Sov ett par timmar och sedan åkte vi till maria. Tassen var nu jättestor och huden hade t.om börjat spricka mellan tårna och på ena sidan, stackars stackars Cola.

Så himla duktig var hon, låg helt still trots att det måste smärtat rejält då Maria klämde ut blodblandad vätska. 

Pencillin och smärtstillande i tolv dagar blir det nu, bandaget ska bytas och det ska dräneras två gånger om dagen. Håll tummarna för att det går bra!!

Jag och Thomas skaiväg nu i två dagar med jobbet, det blir Bodaborg och sedan god mat och umgänge på Blommenhof där vi även övernattar och har APT dagen efter. Mycket god mat blir det med, det är ju maken som fixat allt 'ler'.

Lite oroligt hur det ska gå med Cola men jag vet att Malin och Richard kommer fixa det, deärså otroligt duktiga mina stora barn! Har återbesök hos  Maria sen på torsdagkväll. De små ska hålla sin faster sällskap, de är uppspelta..

ha det gott,

Annica


Intensiv dag

Vaknade av att klockan skrällde alldeles för tidigt, dessa mörka morgnar gör att jag som normalt är morgonpigg gärna dra mig lite..

Och så var de väckning av de små, kan inte låta bli le åt fenomenet att de alltid är uppe med tuppen när vi är lediga men om vi ska iväg så sover de som små grisar :)

Det gick snabbt och enkelt åka till Stockholm och vi var där i god tid innan bedömningen. Malin och Malte mötte upp på plats, de har ju levt storstadsliv ett par dagar.

Lillgrabben debuterade dagen till ära i juniorklass och det var en rejäl uppslutning, tror de var sjutton stycken. Troligen gjorde möjligheten att erövra titeln Juniorvinnare att det blev så många juniorer, det brukar ju annars vara en ganska "ful" ålder. Men eftersom reglerna ändrades förra året så att man får tävla som junior till arton istället för femton månader så är det förstås fler anmälda och fler som vuxit till sig lite mer.

Jag tycker det såg bra ut när Malin och Malte var inne i ringen, han skötte sig fint och de gav ett trevligt intryck. Malte fick Excellent vilket kändes kanon, han såg kanske lite mindre ut än många av de andra men då kan jag också tänka mig att många valt att ställa lite större hundar eftersom det är det som denna domare satt upp förut (ren spekulation från min sida gott folk *ler*)

Här kommer kritiken:

Good proportions, correct mouth. Little feminin. Well shaped eye. Good lenght of neck, good front and topline. Good lenght of tail, moves well.

Jag tror inte domaren menar att han tyckte Malte är feminin, troligen så ville han beskriva att han tyckte behöver utvecklas mer i kroppen. Domaren hette Texeira Luis Pinto och kom från Portugal.

Träffade Melkers matte Minna där och vi bestämde göra ett första parningsförsök på fredag om inget annat inträffar. Melker var inte med idag men Minna och Sannas halvbror till honom vann unghundsklassen och är jag inte fel underrättad så var det en halvsyrra till Melker som tog tikcertet och en halvbror som plockade handhundscertet :))

Alvin och Engla var i lekrummet som de hade på utställningen, vilken bra idé! De hade julpysslat, blivit ansiktsmålade och haft det bra.

För vår del blev det en hel del shopping, tur att vi hade med Thomas som packåsna *hehe*. Nya vetbeds som förhoppningsvis ska nyttjas i valplådan framöver, massa tuggben, reflexväst för hund, brosch till nummerlapp med flatt på (vad annars??), en borste som ska vara speciellt bra för hundhår mm. Passade även på lösa in gamla inteckningskort och så hittade vi precis en sån tröja som Richard önskat sig så en sån fick det bli. Han lyckades, med god hjälp av sin storasyster, tjata sig till att han skulle få den idag istället för på julafton....



Richard i nya tröjan inköpt på Mässan.

Mötte upp Helena och Perra och så fick Vilja följa med oss hem. Hon har ju bott här förut och klev bara in som inget hänt :) Väl hemma tog jag en skön promenad, alltid härligt komma ut efter en dag inomhus!

Sen direkt till Klosters kyrka, inte ofta det är lång kö ut på gatan in till kyrkan, fick nästan känsla av rockkonsert:)) En fint och stämningsfyllt luciatåg med de duktiga eleverna i Gamla Stadens musikskolor, extra stolt förstås över Richard. Har lärt mig att ha vattenfast makeup, jag sitter alltid och hulkar lite för jag är så rörd och stolt (och hur pinsamt är inte det??). Men det går faktiskt inte säga åt en mamma-hjärna att alltid handla logiskt <3 .

Lite mindre kul upptäcka när vi kom hem att barnens spel de fått i sina Happy Meal på vägen hem från utställningen verkar ha kraschat det mesta på datorn *här sägs det ett och annat fult ord*. Thomas lyckades återskapa internet men alla bilder *morr* och alla mailadresser är borta, hittade bara ett fåtal senast inkomna mail.. Så alla grupper jag lagt med adresser till valpköpare, alla andra mailadresser och gamla mail är borta. Uj uj, hoppas vi lyckas få ordning på dem! Men mest av allt hoppas jag att alla bilder som vi inte tankat över till hårddisk kommer hittas...

Avslutade dagen med julmust och julskinka på knäckebröd. Ibland väntar man visst för länge på nåt gott och det ändrade vi på nu :)))

Ha det fint,

Annica


Å så försvann den..

..... snön alltså. Igår var en riktigt tråkig, blåsig och slaskig dag härhemma för att sedan frysa på frampå kvällskvisten. Halkvarning utfärdad på vår väg, såg att de var ute och sandade på eftermiddagen.

Igår var Malte och jag iväg till veterinären, våra hundar blir alltid väldigt glada att få åka dit. De vet att Maria har en välfylld godisburk och eftersom peppar, peppar de i stort sett bara behövt besöka veterinären för sprutbesök så tycker de att det är en skojig utflykt. Polly bröt ju visserligen benet som valp och hade många turer till Strömsholm och sedan även Maria men hon är lika glad ändå.. Men så var hon ju också tjejerna på Strömsholms favvopatient, hon älskade simningen, Treadmillen och allt annat de hittade på. Onekligen tacksamt med en ras som tycker livet är en fest :) Vad jag däremot kräver är att de ska uppföra sig hos veterinären, de ska kunnas hanteras på ett lugnt sätt. Malte fick sin andra rabiesspruta igår så nu är hela gänget färdigvaccinerade. Efter nyår gäller nya regler, då behöver man inte längre ta ett blodprov för att det ska vara okey utan bara rabiesvaccineringen.



En kväll i tunnelbanan..Malte ur grodperspektiv :)

På eftermiddagen tog så Malin och Malte tåget till huvustaden, de ska bo hos Malin och Richards storasyrra (de har tre på Olles sida) och sedan sammanstrålar vi på Stora Stockholmsutställningen imorgon. Jag har inga förhoppningar gällande den bruna grabben, han är liten och ganska kort i ryggen (bra tycker jag, visserligen ser en större/längre hund elegantare ut men en mindre och kompaktare "håller" oftast bättre. Och mäter man Malte är han korrekt i storlek men kommer se liten ut bland de andra *blink*) men han behöver ha ett godkänt testikelintyg eller utställningsmerit för att få sitt viltspårschampionat. Så då kör vi nu! Och passar på mingla med flattevänner och kanske rent av shoppa... Har lovat Alvin och Engla brända mandlar, det bara "måste" inhandlas. Det finns också barnpassning med lite pyssel och sånt som de små ser fram emot, de är noll intresserade av att se flattifnattar springa vänstervarv ;-). Vi får även med oss Pollys mamma Vilja hit, hon ska vara här då Högberg-Holm åker till USA. Avundsjuk, jag?? Okey då, kanske lite..



Vilja, SEVCH LPI Ryegate's Sweets For My Sweet äg Helena Högberg Holm

Imorse gick Thomas ut en långprommis med hundarna medan jag och de små åkte till stan och gick på Friskis och Svettis familjegympa. Tänk, idag kom tomten efter vi skuttat klart *ler*. Och sedan har de barnpassning så vi vuxna kan skutta lite till och kidsen kan leka. Smart va!

Väl hemma så har barnen lekt med kompisar och jag passade på ut och träna hundarna innan det blev mörkt. Började med lite lydnad. Polly var dundertaggad, hos henne har många hjärnceller skakats på plats under hösten och jag tror att vi kan få ett fint tävlingsår 2012. Jag kommer starta henne på lydnad istället för Malin, dels är hon en otrolig mattehund (hon blev sån under konvalesensen då vi svetsades samman)och sedan har jag längre ben, Malin hinner inte riktigt med en Polly som det spritter i bena på :))) Om det nu inte blir som jag tror, alltså att hon mognat så mycket att det kommer ge utdelning på tävling, så lovar jag att hon alltid får mig att skratta och må bra min lilla knastoka.

Pingla är inte alls påverkad av löpet utan vi tränade fritt följ, rutan, hopp och fjärren. Gick jättefint, hon går lite väl långt fram i fria följet och behöver komma in mer i rutan varje gång men annars känns det bra. Här jobbar jag mest på att hon ska förstå att belöningen kommer då vi är klara.



Pingla

Cola fick inte köra lydnad, hon är ju dotterns hund. Men när vi sedan gick ut på fältet fick hon vara med och jag han köra dirigeringar med alla tre. Jag är nöjd med dem alla, jag körde mycket synligt för att bygga förtroende, fart och fläkt. Jag hade hela tiden störningar och de kunde snabbt koppla bort dessa, kändes bra.

Nu väntas det god middag, ser ut som det blir räkor och avokado på Gordon Ramseys vis (men "min" Gordon svär inte lika mycket) till förrätt och sedan lax med pinjenötter, citron och apelsin.... Ska nog gå ner :)

Tidig kväll sedan för att orka upp till Stockholm.

På återhörande, ha det bäst!

Annica 

Födelsedag och sånt

Härligt och skönt vinterväder tackar jag ödmjukast för, ganska less på att torka jordstampade golv.. Att man avverkat skogen bakom oss och då kört upp leriga hjulspår som fyllts med vatten har varit toppen tycker hundarna som tagit sig många dopp med lerinpackningar.. Jag är inte lika imponerad ;) Ganska lagom med snö också, det går fortfarande att träna hundarna.

Apropå träning var jag hos Annica i förrgår och tränade med henne och Lasse. Dags att jag lär mig att inte plocka med alla hundarna, jag frestas då träna alla "lite" istället för att satsa på en eller två.. Då blir det varken hackat eller malet :/ . Nöjd med Polly, när vi bara kan synka hennes fart med mina tecken blir det kanon *haha*. Pingla fick göra ett par dirigeringar där hon fick lyckas, det var målet. Hon är en förarmjuk hund och blir hon osäker börjar hon jobba efter egen näsa, inte för att hon är olydig utan mer för att hon måste kunna lita på mig. Cola var itne alls sitt vanliga jag, hon var splittrad och ofokuserad. Kan vara att hon är lite svajjig nu när Pingla börjat löpa, de är jämngamla och att Pingla har gått i löp kan nog rubba henne endel. Vi får se tiden an och backa i träningen. Malte hann jag bara köra lite innan det blev för mörkt, jag slarvade och matte ska bättra sig till nästa gång :))

Apropå Polly så fyller hon och hennes tio syskon två år idag, hipp hipp hurra för "Wildkullen"!!



Två år sedan <3



Lyckades inte få bilden större.. Undrar om Wilda firar dagen med ostbågar ;) Wilda gjorde nyss ett härligt MH, den här kullen har mognat mycket långsamt mentalt, precis som ädla viner.. Wilda bor hos Sarah och är en fodertik. Där bor även duktiga Pippi som även hon var på foder men som tyvärr inte hann användas i avel innan hon fick livmoderinflammation.

När jag ändå är igång och hurrar så vill jag gratta Malin med Fixa som fixat viltspårschampionatet på Fixas 10-månadersdag. Bra jobbat och Pingla är extra stolt för sitt första champinjonbarn :) . Nu räknar vi dagarna tills det är dags för parning och så hoppas vi på ett gäng svarta Pinglabarn i februari.. 



Liten blir stor.. SE VCH Ryegate's Get The Party Started "Fixa" som är den tik efter Pingla som är ute på foder.



Snart dags för Pingla träffa Melker.. Hoppas tycker uppstår!


Stort grattis också till Lisa och Röja från Wildkullen som fick 1a pris i lkl I medan vi var på semester. Röja var på gång tidigare i höstas men skadade då tassen, sånt är alltid snöpligt. Skönt att allt gick bra!



Underbar bild som Lisa tagit på en ung Röja

Ha det gott,

Annica

 

Presstopp!!

Hurra, äntligen blod på golvet :)))) Tänk att man kan bli så glad av att se röda fläckar på hallgolvet...

Nu har Pingla börjat löpa, hon har hållit oss på halster länge! Men jag antar att hon ville avvakta tills vi kom hem från Egypten, eller hur?

Vi räknar med parning runt helgen 17e-18e (tack Pingla för att du inte valde julafton...) och sedan förhoppningsvis Melker-Pimglavalpar runt den 20e februari.

Spännande spännande!!


en glad och förhoppningsfull Annica


Hemma!

Ja, det har vi ju varit ett par dagar nu.. Men bloggandet har prioriterats bort i förmån för tvättande, fixande och dessutom jobbande ;-)

Vi har haft en skön semester, lämna Sverige i mitten av november är ingen dum idé.. Makadi utanför Hurghada var superfint, bad och snorkling var kanon och vädret som en svensk högsommar. Vet kanske inte om det blir Egypten nån mer gång, lite magsjuka verkar vara mer regel än undantag. Trots att vi var försiktiga så fick vi en släng av Tutancamons hämnd (heter det Montezumas hämnd i Sydamerika så...). En annan lite skum grej tycker jag är att hotellområdena är fantastiska med all tänkbar komfort och väldigt välskötta. Sen lämnar man och då är det ungefär som den Kallefilmen på julafton då de ska åka på husvagnssemester. Från underbara vyer till en sopstation.. Bara öken (och det är ju naturligt...) och en massa sopor som far runt. Men oj vad mysigt få umgås så mycket som man faktiskt gör på en semester!



Alvin och Engla fint målade



Hemma hade det gått bra, Malin har varit hemma med hundarna och tagit hand om både dem (förutom Malte som varit i storstan hos Helena!) och huset. Ja, Richard har också
varit här en del och när vi kom hem var det nystrukna gardiner i fönstren och adventspyntat :)



Början på det som ska bli ett gigantiskt vattenvärldshotell.. Klart vilket århundrade som helst :)

borta bra men hemma bäst! Nu blir det snart lite mer hundiga uppdateringar igen.. Väntar med spänning på om Malte kommer sitta som en tik och kissa i fortsättningen, Thomas har gladeligen gett alla hundarna Royal Canins specialfoder för tikar som man ger från löp och en tid in i dräktigheten :)))))





Helgen har gått åt till pepparkaksbak, besök på Torshälla marknad,  ischokladstillverkning, pepparkakshusmontering, glöggprovning.. Som ni säkert förstår äääääälskar jag denna månad.. Om det bara kommer lite snö också blir det perfekt!!!!




lovar på en snar uppdatering!

ha det bäst,

Annica


RSS 2.0