Tillbaka i verkligheten och utan mail!!

Skönt skönt skönt har vi haft det på semestern!!! Bäst av allt att tillbringa långa lata dagar med mina älskade stora barn, ett minne jag alltid kommer bära med mig!! Förundras över hur kloka, roliga och underbara de är ;-) I vardagen fattas ofta tid att bara umgås, där drar ju kompisar, datorn och alla "måsten" också.. Tack Malin och Richard!!

Under tiden vi varit borta så har datorn drabbats av åskoväder och det är tydligen ett större fel och inte bara hemma hos oss (fick vi reda på idag efter att ha investerat i ny router o modem..). Så jag kan inte ta emot mail, ring om det är något!!

Valpträff för Pinglas kull blir på fredag kl 10.00. Hör av er om ni kommer!! Medtag matsäck, godis till hunden och visselpipa. Vet att jag skrivit till er förut om träffen men nu blev det ju lite konstigt när inte mailen funkar..

Jah jobbar natt denna helg, kändes okey när jag la in det i schemat men inte lika kul nu då vi just kommit hem.. Malin tog med sig Polly och Cola till Vallentunautställningen idag med Thomas som chaufför och de små som hängde på (jätteskönt för mig att få sova i ett tyst hus!!). Gick väl sådär i vänstervarv, båda två fick Very Good med hyfsade kritiker. En chansning för en domare som inte dömt rasen förut, Malin tyckte däremot att han hade tagit fram fina hundar. Polly hade visst studsat runt en del, *hmm*.

Grattis till Sarah och Wilda som tog första pris i lkl 1 idag, vad skoj!! Syrran Röja har varit på MH och Lisa tyckte hon gjorde ett trevligt MH, ska bli skoj se protokollet sedan. Apropå MH så har Polly och Colas äntligen blivit inlagda på SKK Hunddata, här kommer först Pollys:

Domare 1 STANGVIK STIG  
  Känd mental status    
  1a.Kontakt hälsning:   4    
  1b.Kontakt samarb.:   4    
  1c.Kontakt hantering:   4    
  2a.Lek 1 leklust:   4    
  2b.Lek 1 gripande:   4    
  2c.Lek 1 grip/dragk:   3    
  3a 1.Förföljande:   3    
  3a 2.Förföljande:   4    
  3b 1.Gripande:   1    
  3b 2.Gripande:   5    
  4.Aktivitet:   3    
  5a.Avst.lek intresse:   3    
  5b.Avst.lek hot/aggr:   1    
  5c.Avst.lek nyfiken:   1    
  5d.Avst.lek leklust:   1    
  5e.Avst.lek samarb.:   1    
  6a.Överr. rädsla:   2    
  6b.Överr. hot/agg:   1    
  6c.Överr. nyfikenhet:   5    
  6d.Överr. kv. rädsla:   1    
  6e.Överr. kv. intr.:   1    
  7a.Ljud rädsla:   2    
  7b.Ljud nyfikenhet:   5    
  7c.Ljud kv. rädsla:   1    
  7d.Ljud kv. intresse:   1    
  8a.Spöken hot/agg:   1    
  8b.Spöken kontroll:   5    
  8c.Spöken rädsla:   3    
  8d.Spöken nyfikenhet:   2    
  8e.Spöken kontakt:   3    
  9a.Lek 2 leklust:   4    
  9b.Lek 2 gripande:   4    
  10.Skott:   2


Som jag tidigare skrev så visste jag att hon inte skulle intressera sig för avståndsleken, hon tycker att det är roligast vara hos matte. Bra egenskap vid arbete tycker jag, jag vill gärna att hon ska tycka jag är viktigast i världen ;-) Mycket nöjd med min tonåring :-)

Och här kommer Colas:

Domare 1 STANGVIK STIG  
  Känd mental status    
  1a.Kontakt hälsning:   4    
  1b.Kontakt samarb.:   4    
  1c.Kontakt hantering:   4    
  2a.Lek 1 leklust:   5    
  2b.Lek 1 gripande:   4    
  2c.Lek 1 grip/dragk:   4    
  3a 1.Förföljande:   3    
  3a 2.Förföljande:   4    
  3b 1.Gripande:   3    
  3b 2.Gripande:   4    
  4.Aktivitet:   4    
  5a.Avst.lek intresse:   2    
  5b.Avst.lek hot/aggr:   1    
  5c.Avst.lek nyfiken:   4    
  5d.Avst.lek leklust:   4    
  5e.Avst.lek samarb.:   1    
  6a.Överr. rädsla:   2    
  6b.Överr. hot/agg:   1    
  6c.Överr. nyfikenhet:   4    
  6d.Överr. kv. rädsla:   1    
  6e.Överr. kv. intr.:   2    
  7a.Ljud rädsla:   2    
  7b.Ljud nyfikenhet:   5    
  7c.Ljud kv. rädsla:   1    
  7d.Ljud kv. intresse:   2    
  8a.Spöken hot/agg:   2    
  8b.Spöken kontroll:   5    
  8c.Spöken rädsla:   1    
  8d.Spöken nyfikenhet:   5    
  8e.Spöken kontakt:   4    
  9a.Lek 2 leklust:   4    
  9b.Lek 2 gripande:   4    
  10.Skott:   1

Ser riktigt trevligt ut det också, eller hur??

Blir en intensiv vecka framåt, som sagt lätt att planera och sedan när man är uppe i det ibland lite för mycket *hehe*

Är någon intresserad att "ta över" vår stuga vi har hyrt inför Flatmästerskapet (jättefin, 6 platser) så går det bra, ligger på Umeå First camping. Verkar kört få ledigt tyvärr.. Hör av er!!

Hör av mig när mailen är i funktion, ha det bäst!





Semester!!

Oj oj, har egentligen haft massor med roligt skriva om men tiden har inte funnits överhuvudtaget...

I helgen var jag och Jessie på en väldigt, väldigt bra A-provskurs för Birgitta S-W. Tuff instruktör som verkligen säger vad hon tycker om hur man för hund, det är ord och inga visor.. Men, då man verkligen förstår att hon gör det av intresse för att vi ska utvecklas och bli bättre så känns det bara bra och ärligt. Och se på sjutton, både vi och hundarna utvecklades en hel del.. Ta bara det faktum att under lördagens drive så peps och gnisslades det en hel del, på söndagen var det lugnt. För att hundarna inte tilläts pipa.. Eller som Birgitta sa, "tror ni vissa av oss alltid väljer de valpar som kommer vara tysta och säljer de pipiga till er??"

Vi fick utmana oss i träningen där Birgitta tycker vi oftast tränar för lätt. Känner igen mig ;-) Hade med mig Cola och på lördagen var hon en ganska medioker markör, med tuffa apporter med kastaren var hon betydligt mer på hugget under söndagen. Och så lite mer krav från matte också, det behöver hon för attt snäppa upp sig och då blev det fart, fläkt och precision. Hundarna och hur de agerar är en spegel på oss själva tycker Birigtta och visst fick man sig en tankeställare. Hon är dessutom "alltid på hundarnas sida" (men med krav) och godtar inte snack som att de "jävlas" eller liknande. Det är vårt agerande...

Roligt roligt att umgås med Jessie hela helgen också, Vexa löper ju tyvärr så hon fick bara vara med som åhörare men tror hon lärde sig en del trots allt.

Ny kurs med Birigtta är redan bokad ;-)

I tisdags var vi iväg och FART-testade fem ur Vexakullen. De är bara sex o  ½ månad men jag tycker att det är som mest intressant testa då. En rolig dag där jag hoppas att deltagarna fick med sig massor av tips och råd hur de kan gå vidare i sin träning utefter vad testet gav. Trevliga valpar med fina egenskaper var det allt! Malte visade allt det jag ser här hemma, coola nerver, snabb inlärning, bär allt balanserat och bra problemlösning. Älskar den där lilla killen!     Brorsan Verk var ganska lik honom i mångt och mycket, Hilda och Ossian mer intensiva framförallt i social kontakt, och Mozart nånstans mittemellan. Viktigast är att man ser testen som en hjälp utforma vardag och träning inför framtiden utefter vad valpen/hunden uppvisar för egenskaper.

Tack ni som kom!! Härligt med erat engagemang!!

Men nu har jag inte tid och skriva mer, väskorna är packade och jag,Richard och Malin åker till Kos! Ska bara fixa det sista och sedan styr vi mot Arlanda. Thomas är hemma och tar hand om Alvin och Engla, hundar och hem.. Ska bli sååå mysigt åka iväg med mina stora härliga ungar!!!

ha det bäst, på återhörande!!!!!!!!!!!!

Annica


Varmt och skönt!

Milda makter vilka fina dagar!!

Vår är ju tävlingssäsong och jag är så glad och stolt för er alla som varit ute och tävlat och gjort det så bra :-)

I fredags så blev Vera med matte Agge SE VCH, tjohoo!! Verkligen raskt marscherat, anlaget togs i höstas och sedan satte snön stopp för fortsatt spårande. Men så på tre snabba starter under en vecka i öppen klass så blev hon champion, jösses vilken framfart i spårmarken!! Så här lät omdömet på sista provet : 

Ett utmärkt spårekipage, bra tempo, trevligt framförd. En tik som inte lämnar något åt slumpen. Mycket noga.



SE VCH Ryegate's Running Wild Running Free "Vera"

Grattis Agge, jag vet att du verkligen förvaltar den lilla bruna pärlan väl :)

Senare samma dag så var Majken och Ronja iväg och tävlade lydnadsklass två och galant så fixade de sista ettan för att kunna lägga till ännu en titel innan namnet, LPI LPII TJH(RH) låter ju kanon ju :-) Även de är duktiga på så mycket och jag önskar lycka till i högre klass sök framöver.. Frågan är hur du hinner?? Duktiga är ni hur som haver!! Klassvinst blev det visst också...



Ronja i full fart!

Brorsan Zorro och Per har varit ute på jaktprov även denna helg, förra helgen plockades ju en etta och de behöver en till för att kliva upp i elitklass. Attans nära igår då de tog en tvåa på Uppsala provet, bara en hund fick en etta och Zorro enda tvåan så det var nära, nära. Gjorde ett kanonjobb då bägge markeringarna från parkamraten låg kvar på vattendirigeringen efterom den andra hunden inte bärgat dem. Tänk vilken retning, skott och kast som man inte får ta men som ligger kvar, utan iväg till en dirigering. Zorro grejade det och tog rätt men domaren var inte riktigt nöjd ändå.. Jag tycker det skitbra reda ut en sån sak!



Per och Zorro

Jag och Malin med Pingla åkte på lördagen iväg till Örebro och startade på jaktprov. Jag ahdee med mig både Polly och Cola, lite stressigt med bara en hund emellan men det var tvunget eftersom jag skulle iväg och jobba sen.

Polly visade tyvärr att hon var ung och inte riktigt mogen provsituationen. Inget konstigt egentligen, hon är ju bara 16 mån. Man kan klart konstatera att allt kan hända på prov. Först ut var en markering på land. Spikade markeringen men tog inte kråkan??!! Jag stod där som en fågelholk, hon är väldigt spontan på vilt med bra grepp och kråkor och kaniner är helt klart favoriterna! Hade jag trott något annat skulle jag valt lägga på en signal då hon var vid viltet man jag var helt oförberedd. Hon jobbade fint med andra markeringskråkan på land och gjorde vattnet kanon. Jobbade tidvis riktigt bra på söket men tog inte kråkan helt spontant men bättre än den första. Nu låter jag henne mogna lite och så är vi på't igen.



Pollan (eller som Helena säger, Pollan-Nollan...) Japp, så får hon heta efter denna helg!

Idag när vi tränade så var hon precis som vanligt med kråkor och gjorde en kanondirigering på vatten (bättre än både Cola och Pingla...) så det finns mycket gott i henne, ska bara mogna i huvvet ;-)

Cola gjorde ett fint jobb provet igenom, på minus ett mindre bra fotgående som inte finns vid träning. Från och med nu är det perfektion som gäller, vi ska inte tappa poäng på sånt! Mycket bra markeringar på vatten och land. Söket svepte hon in snabbt och enkelt och det riktade söket med. Många hundar hade svårighet med vattenmarkeringarna då de hamnade bakom en liten ö, det fixade mina fint. söket låg både på land och vatten och delvis i ganska snårig terräng. Bra, hamnar det en fågel mitt på en äng kan jag gå hämta den själv ;-) Hon är väl lös i sina apportgrepp och kan nästan tappa viltet eller behöva ta omtag. Blir bättre och bättre med mer viltträning.



Cola

Jag åkte sedan och vidare till jobbet. Malin och Pingla startde på slutet och även de gjorde ett väldigt bra jobb! Malin ringde mig på jobbet och var lite lagom förvirrad, det var debut för henne på prov och hon trodde det gått bra men hade ingen riktig koll...

Jojo, visst gick det bra och både Cola och Pingla fick ettor!!! Härlig debut av Cola och härlig återkomst av Pingla där jag fick hela förra provåret spolierat. På våren löpte hon först då det var prov och fick sedan en kraftig öroniflammation (har varken haft det förr eller senare..). Hösten startade vi men den lilla arbetsmyran var sig inte lik.. Nä, det är man inte med Borrelia i kroppen!! Lång konvalescens, en valpkull och nu tillbaka :-)  Malin valde att även starta på söndagen i ökl, det fanns platser kvar. Där lyste väl det faktum att de inte riktigt hunnit träna ihop sig på de få veckor Malin tränat henne. Mycket löste de fint men både land och vattendirigeringarna blev för självständigt. Domaren tyckte ändå hon hade många fina egenskaper och trodde absolut att prisen sitter till hösten tänk det tror jag med ;-) Och tänk, du hann göra ett släpspår på morgonen innan du for och starta *hehe* Nu har vi sommaren på oss fila på vattendirigeringar och walkuper! Cola behöver mer träning av dubbelmarkeringar och vattendirigeringar hon också...



Pingla

Ett väldigt bra arrnagerat prov var det med fint väder, trevlig och sympatisk domare som även såg till att de hundar som nollades gick därifrån med bra minnesbilder. Härliga funkisar och trevlig publik gav bra stämning :)

Så, en rolig helg rasslade iväg snabbt. Jobbat fyra kvällar nu på raken dessutom så nu är det dags umgås mer med familjen igen :)

Ha det bäst!


Finfint i spåret :)

Hu vad kallt det varit de sista dagarna!

Men nog gnällt om vädret, ska visst bli varmt och skönt till helgen igen ;-)

Vill bara skriva en kortis om att Cola blev SE VCH idag, så skoj! Hon har fått meriterna på fyra raka starter och då har det varit med maxpoäng på samtliga starter och med HP på anlagsprovet.

Domare Olles sammanfattande kritik idag: "Ett utmärkt eftersöksekipage, spårar utmärkt från start till slut".



Vi firade med att träffa Malin och åka iväg och träna med vilt idag vid lilla pölen...

Så tacksam att Cola fick återvända till kennelmamman då Lotta och Pake inte kunde ha henne kvar.
De har gjort ett jättejobb och Pake har tränat henne väldigt grundligt och bra. Jag testade tämligen omgående med att Thomas fick lägga ett anlagsspår här hemma. Det fixade hon galant och sedan har vi bara finslipat på att hon ska fortsätta spåra och inte söka efter skottet som det är i öppen klass, det tog bara ett par provspår innan hon fattade galoppen. Likadant har vi filat lite på återgångarna och bloduppehållen men det mesta har som sagt Löfgrenarna tränat in. Ja, sen har hon en naturlig talang för att spåra också.. Ska bli roligt träna upp Malte nu och även ta ut spårduktiga Polly igen. Men nu ska vi först koncentrera oss på lite annan träning så det inte blir ett enda virrvarr i deras och min hjärna *ler*.

Nu jobbar jag kväll flera kvällar framåt så då blir det inte mycket uppdaterat...

Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller hur??!! *ler*

Ha det bäst,

Annica


Bra slut på april och bra början på maj!

Tyvärr inga bilder idag, det får gå ändå.

Vill först och främst gratta Per och Zorro som rätade ut förra veckans 2a till en snygg och rak 1a idag på Vingåkersprovet, härligt jobbat och väldigt välförtjänt :)

Själv var jag och dotter Malin iväg på Flatshow i Södertälje, en trevlig men lite kall tillställning, tack Yvonne för att jag fick låna vantar...

Först ut av de våra var Malte, han gjorde debut i vänstervarv och det med den äran. Konkurrensen var inte mycket att skryta med men domaren tyckte mycket om vår lille kille, snyggt visad av Malin. Hon sa visst nåt om att hon kunde tänka sig ta med honom hem men han får allt stanna här...

Maltes kritik: 6 mån hanvalp av hög kvalitet. Vackert huvud, flott topline bra kors bra vinklad fram och bak, passande stomme ngt platta tassar. Bra pälsstruktur rör sig samlat fram o tillbaka med härligt driv från sidan. Välvisad.

Polly ställdes i unghundsklass o vann den och placerade sig sedan som 3a btkl, hon skötte sig alldeles utmärkt.
Kritik: Feminin tik med ljuvligt huvud o uttryck. Utmärkt topline o bra kors, fina vinklar runt om o passande stomme. Fina tassar utm päls o färg o kvalitet. Rör sig bra. Välvisad.

Cola visades i ökl och kom där 4a, skoj det med. Malin visade henne och det såg fint ut från ringsida.
Kritik: Feminin tik, vackert huvud. Utm topline, ngt rak överarm fina bakbensvinklar bra päls, rör sig bra
från sidan. Proffsigt visad!

Det blev med andra ord en lyckad och trevlig dag. Väl hemma så har jag och Thomas gjort klart deklarationen, min tar ju mycket tid pga att uppfödningen ska deklareras. Har tagit hela eftermiddagen och kvällen gå igenom alla kontoutdrag och kvitton. Skönt att vara klar nu!

Igår hade vi en skön familjedag, var iväg en sväng med PinglaMalin på hennes land så hundarna fick bada lite, perfekt så slapp jag schamponera dem inför utställningen :P. Kall Valborg men de små var nöjda för de var inne hos grannarna som hade en majbrasa. De stora var iväg på sitt och blir bara lite irriterade när morsan ringer och kollar var de gör ;-)

Fredagen så åkte jag och Cola iväg och spårade oss till vår andra raka etta i ökl viltspår. Hon är duktig och noggrann i spåret och det resulterade i maxpoäng även denna gång. Domarens kritik: En tik som är en fröjd i skogen och som spårar med glädje. Bra samarbete hund och förare.

Skulle egentligen även startat lydnad på samma kväll men kände det blev för mycket.Nu ska vi koncentrera oss på att förhoppningsvis få till sista ettan i spåret och så få till jakten, den säsongen är ju snart slut för denna vår. Vi kommer satsa på lydnad i juni och framåt. Det som blir är att fotgåendet blir lite sämre då jag kör mycket jakt eftersom jaktfotgåendet inte ser likadant ut. Endel hundar har svårt skilja på dem eller iallafall få det det lika bra.  Jag vill ju göra allt men måste se till att hejda mig själv lite..

Ha det bäst nu allesammans så hörs vi igen!



RSS 2.0