Vi har kursat

Hade denna helgen förmånen få följa med på kennel Sort Guldsträningshelg hemma hos Monica.
Tack snälla Monica för att jag fick hänga på!!

Först så skjutsade jag Malin på lördagsmorgonen till Trosa, hon och Malte var på ungdomsläger med SSRK Ungdom. De har haft en härlig helg, träning med både Anita Norrblom och Lisa Falck och besök på Swedish Game Fair (tror jag det heter) på Tullgarn. Malin är nöjd med sin grabb, han var mycket duktig både på markeringar, linjetag och närsök men lite lätt i rumpan då han skulle jobba i par... Var väl rädd att parkamraten skulle hinna först :) Hon märkte att Malte som normalt är superstadig blir lite yvig i fotgående och har svårt sitta stadig då de är ute på nya träningar med nya hundar och nytt folk. Bara backa i träningen med andra ord..

Sen styrde jag mot Sättertorp och kennel Sort Guld. Jag hade tänkt vara med i Jens och Sofias ökl grupp med Polly men Jens föreslog att jag skulle byta och träna med Anders Carlsson (kennel Carmals) i eklgruppen så det var Cola till hennes stora glädje som fick följa med ur bilen. Polly var kanske inte lika nöjd :P

Men visst var det klokt, jag är ju ganska ofta hos Jens och Sofia och tränar och det är alltid bra med nytt tänk.

Jag tycker det blev en riktigt bra helg! Anders är otroligt erfaren och jag gillar hans tänk. Jag kommer aldrig bli en superduktig hundförare men all kunskap man kan ta till sig gör ju även att det faktiskt hjälper mig i avelsarbetet.. Vad är en bra retriever?? Hur jobbar den?? Vad ska man ge akt på?? Det sätts igång många spännande tankar i huvudet och eftersom man aldrig blir fullärd lyssnar jag mer än gärna på duktigt hundfolk!

Anders gjorde inga supersvåra övningar men hade hela tiden ett bra tänk. Mycket duktig på att läsa våra hundar var han också.. Vi utnyttjade terrängen och vinden.

Under lördagen visade Cola vilken härlig markör hon är, när hon inte spikar dem så ligger hon i och jobbar sig fram. Men, jag måste jobba mer med näsarbetet! Hon är duktig och då har hon en tendens bli lite slarvig och yvig. Fick bra tips hur vi ska jobba vidare med det och det kommer jag ta till mig även med de andra hundarna. Under söndagen gick vi vidare, vi tänjde på gränserna och plötsligt kom jag till en magisk gräns där Colas naturliga förmåga satts på prov, här gällde det att använda alla sinnen..  Hon är en duktig markör fram till en viss gräns, den måste vi passera. Dirigeringarna blev långa med betoning på bra skick men också lita på hunden.

För många av dessa intruktörer så är A-prov det man främst tävlar på. Vet inte om jag kommer starta på annat än kkl men tänket är onekligen något att ta till även vid B-provsträning...
Och risken att mina hundar skulle bli "joystick-hundar" är minimal... Anders tyckte Cola var olydig *hmm*. Igår var hon riktigt olydig och det kändes väl sådär när hon struntade i mig. Idag gick det mycket bättre, hon lyssnade både på röst och pipa trots att avstånden på dirigeringarna var jättelånga. Jag försökte komma med "hon är självständig..." Anders bara tittade på mig och sa "hon är olydig.." Okej, han har ju rätt. Vi har långt kvar!

Trevligt gäng var det också, härliga Cilla från Öland, kul träffa Nina från Luleå som ägde Peak osv. Roligt också få se Techno, Pollys halvbror, jobba. Techno bor i Danmark och är framgångsrik på prov och utställning. Självklart bjöd hans husse Johnny alla på en "lille en" innan träning :P

Helgen var onekligen givande och jag tränar/lyssnar gärna på denna instruktör igen. Roligt träffa på nya bekantskaper!

Jag har åkte mellan och var hemma igår kväll. Barnen ville absolut titta på Eurovision, själv kan jag absolut klara mig utan.. Lyssnar aldrig på skvalpop från Albanien i vanliga fall, varför utsätta sig för det en lördagskväll?? Thomas somnade först, Alvin sen och kvar kämpade Engla, Richard och jag.. Nä, jag kan avslöja att jag inte såg allt *ler*

Finaste maken hade köpt en bikini till mig i morsdags-present. Han kom upp på morgonen och gav mig den innan jag skulle åka, bara en sån sak.. Att han på mäns vis köpt en bikini som han tyckte var fin ska han ha all eloge för. På kvinnors vis behöver jag däremot en som stadgar upp, trycker till och döljer.. Så den lilla söta blommiga men ack så avslöjande kommer bytas ut mot något mer rejält. Men tanken var fin :)))))

Ha det bäst nu!

Annica



Ny titel :)

Oj vilka sköna dagar det varit :) Barnen har premiärbadat i poolen och hinner inte mer än hem från skolan så hoppar de i.



Mycket badat blir det!

Thomas pluggar hemma denna vecka så jag har haft trevligt sällskap när jag vaknat. Tre nätter och en kväll denna vecka står på arbetsagendan...

Ikväll så var jag och Malin iväg till Arboga på lydnad. Sista gången jag skulle tävla Pingla hade jag bestämt mig innan, hon kan ju allt och mer därtill men får inte till det på tävling. Nu lägger vi lydnaden åt sidan och går in för jakten.

Vi var fyra som startade i tvåan. Pingla fick startnummer ett. Under platsliggningen så var det bara sol på den platsen hon skulle ligga så jag undrade lite fint om man inte kunde flytta ner ekipagen lite så alla kunde vara i skuggan, med så få tävlande fanns det ju plats.. De har huggit ner en massa skog runt planerna i Arboga, förut har det varit riktigt skuggigt :P. Tyvärr gick inte det, lite orättvist att först vara i solen och sedan ingen tid för återhämtning eftersom vi dragit spiken. Hon var rejält trött, la sig ner då jag gick iväg på inkallningen osv. Hela programmet var segt och hon nollade fjärren och även hoppet då uthoppet blev väldigt snett. Jaja, Pingla var nöjd få köttbullar efteråt :)

Inga lysande resultat på någon i tvåan, vi kom på andra plats med ganska usla poäng *ler*

Nån som inte var trött var Polly, tog med henne för att träna i nya miljöer.

Malin och Malte gjorde nu sin fjärde tävling i ettan, de har ju två första pris och ett andra pris då han nollade ställandet i Hallstahammar.

Många tävlande, tror de var tretton stycken i ettan. Tior på platsen o tandvisning för Malte.
Idag testade Malin lite nya grepp, hon hade jaktkoppel och kopplet i vänster hand. Det tyckte Malte var jättekul så under språngmarsch hoppade han som en känguru.. Malin visste kanppt var hon skulle sätta sina fötter och trampade därför till honom så han skrek till och blev till en början halt. Lovar att det gick ett sus genom publiken..

De fick en 6a på det momentet, fram till språng marsch hade det sett riktigt fint ut men skuttandet från Maltes sida och trampandet från Malins sida drog ner det rejält.. Synd för det är ju så hög koffecient på momentet. Så himla skönt med en hund som snabbt finner sig i situationer och ruskar av sig obehag, på läggandet i momentet efter fick han 9.5 :) Såg inte att han haltade efter linförigheten så de kunde fullfölja. Litet missförstånd på hoppet gjorde att det bara blev en sjua där, satt sig även snett på inkallningen men skuttade in och satte sig rätt när han kom på sig själv *söta hund*.

Så skönt att poängen trots fadäsen på linförigheten räckte till ett första pris! 163.5 p blev det. Jag tycker att det var härligt se hur cool han var, många hundar kan ju tro att föraren är arga på dem vid en sån händelse och bli lite låga och krypiga. Malte står som vanligt med fötterna på jorden (ja, inte under språng marsch då han var en yster känguru då) och är trygg och stadig.



Finingen :)

Och hörni, ni som är ute och tävlar.. Har ni inte laddat ner lydnadsappen så gör det!! Så jäkla smidigt få allt uträknat med rätt koefficient rakt ner i telefon!! När dottern klev av plan visste jag redan att de var i hamn :)

Så numera heter Malins pärla LPI SE VCH Ryegate's Watch Out I'm About :) Skönt de slipper koppel i fria följet till nästa klass *ler*

Ha det bäst!

Annica

WT

Nähä, nu var det dags uppa från WTet som ägde rum på fredagen efter utställningen.

Det tog drygt 40 minuter åka dit från Leksand, rakt ut i skogen (väntade bara på att se björn och varg *hehe*) och så var slutdestination för dagen vid sjön Sången. Så otroligt vackert!!! Stället var vid en större sjö, både fina badvikar och ställen med mer gungfly och öar. Perfekt ställe träna hund på med andra ord!! Liite långt åka dit bara :))

Har aldrig varit med om ett WT där de flesta stationerna innebar vattenjobb men så var det här. Vissa av stationerna var nog mer vattendränkta än vad man från provledningen från början tänkt...

Jag är mycket nöjd med Malte under dagen, han hade fint fokus, väl i hand och jobbade på med rätt attityd. Han fick 77 poäng och blev därmed uppflyttad till ökl. Lite oflyt på ett par stationer kostade oss poäng men jag är så nöjd med han insats! Har inte poänen för respektive ruta just nu men har en hum..

Elitklassen som Cola startade i var alldeles för svår för oss, har faktiskt inte sett ett så svårt upplägg förut.. Att hunden som placerade sig som trea hade synnerligen mediokra 56 poäng säger väl något.. Och av elva startande hundar så lyckades bara fyra få poäng på sista rutan.. Cola nollade tre av fem rutor och då blev poängen där efter.. 30 poäng blev det *hmm* Borde startat Polly i ökl istället ;)

Provet var väldigt roligt och trevligt och gav onekligen mersmak. Trevligt arrangerat och grill och tält mitt i bushen :)

RUTA 1

Nkl: Man startade uppe på ett berg och fick en markering med skott (tror jag) i vatten nedanför. Lång transportsträcka på land var lite klurigt och risken fanns att hunden valde landvägen då det var i en vik.


Malte spikade apporten, rakt upp till mig och dummyn i hand. Bra fotgående, bra uppmärksamhet, tyst. Gammelmatte nöjd! Tror vi fick 18 p. Lite avdrag då han ruskade sig på vägen upp tror jag. Men hellre det än dropp!

Ekl: Likadan markering kastades, med skott. Den fick hunden inte ta utan skulle dirigeras ut till andra sidan viken, ca 55-60 m skulle jag tro... Åt det hållet gick inget skott. De skulle alltså simma förbi den kastade apporten som låg en bit in i viken.. Vi gjorde denna som sista ruta och jag såg att Cola hade fullt fokuys på.. Markeringen :) Jag ville inte bråka på henne och skickade inte ut henne på dirigeringen. 0 p

RUTA 2

Nkl: Transport ner till vattnet där det kastades en apport ute på en ö/gungfly. Malte spikade den, lite omständigt då han tog vägen förbi skytten på vägen in kanske. Han fick flera poängs avdrag för att han ruskade sig.. Dock utan att tappa apporten :) Tror vi landade på 15 kanske man jag är väldigt nöjd. Inga problemn markera eller ta sig ut på gungflyt.

Ekl: Transport. En dubbelmarkering på flyt som hamnade i linje efter varann, på en ö bredvid fanns en "Nej-apport" de inte fick ta. Mycket bra jobbat av Cola, klockrent markerat och snabbt in och tillbaka, droppade apporten vid kanten då hon bar den som en cigarr, gav fem poängs avdrag..

RUTA 3

Nkl: Markering på land. Dummyn hamnade i en svacka bakom ett träd. Sprang hunden förbi den, vilket var lätt hänt, så hamnade de uppe i backen där kastarens jacka, dummyförråd och han själv stod väl synligt.. Malte gjorde precis så, han var på väg upp i backen och det ville jag inte.. Mycket nöjd att han stannade på signal och sedan tog mitt tecken, så skönt! Visserligen blir det då nerdrag då det inte blir en riktig markering men det sk*ter jag i, han lyssnade och fick hem den efter fint samarbete <3

Ekl: Likadan markering går med skott under förflyttning. Vänd om o gå tillbaka en bit och skicka sedan hunden på en dirigering som inte var så lång. Bra jobbar av Cola, jag fick "nejja" henne då hon var lite het på markeringen. Hon tog återigen dummyn som en cigarr, snubblade på vägen in, gjorde en saltomortal och tog tag i dummmmyn igen. Toka! 15 p även här

RUTA 4

Nkl: Enkel markering i tung våtmark. Malte markerade fint, gick ut i rätt område och låg kvar hela tiden, jättenöjd, Den hade hamnat lite i en sänka så han fick jobba ordentligt för att få in den men gav sig inte och bytte inte terräng, nöjd! Vet inte vad vi fick, 14 kanske? Jag är väldigt glad att han inte lämande området utan låg kvar så fint!

Ekl. Dubbelmarkering gick i samma område. Sedan skulle du vända hunden ett kvarts varv. Skickade sedan hunden på en dirigering (utan skott) först ut kanske 40 m, sedan skulle du få hunden över ett vatten och på andra sidan låg dummyn. Cola lät sig fint dirigeras till vattenkanten, där blev det stopp. Hon började vika av mot markeringarna och sedan var det kört, gick itne få henne tillbaka till rätt område. 0 poäng.

RUTA 5

Nkl: Markering ut i våtmark, till höger låg vattnet. Malte är helt fokuserad på kastare nummer två och registrerar inte när ettan kastar dummyn. Tvåan står längre ut och mer mot vattnet så Malte går både för långt och är nere vid vattnet. Får efter lite krångel in apporten. Nöjd att han fortsatte jobba. Under tiden han var på väg in så hade en apport lagts ut på samma ställe. Blev väl omständligt den med men han tog tecken, lyssnade och fick in den, till slut :) 11 p *kanske inte världsbäst*

Ekl: Ett skott gick vid vår sida. Sedan skulle hunden ut på en dirigering först över vatten, sedan över en lång bit gungfly, sedan över vatten igen och åter upp på land.. Avståndet var ca 120 m och apporten skulle in på 3 minuter.. Jag fick ut Cola ganska långt på flyt men inte över sista vattnet. Nä det var verkligen inte lätt!! 0 poäng även på denna...

Var ganska trött när jag kom hem men piggnade på mig efter dusch och god middag. Mysig kväll i husvagnen med familjen!!

Ha det bäst,

Annica

Sicken helg!!

Oj vad mycket intryck jag har att skriva om nu, gäller bara sortera allt :)

Mamma mår lite bättre men är kvar på sjukhus, lårbenet var inte brutit vilket man först trodde, skönt!! Men rejält blåslagen är hon och sänkan är alldeles för hög. Hon verkar dock uppskatta uppassningen på sjukhuset, skönt!!

Vi har haft en alldeles underbar minisemester och premiär i husvagnen, det gav mersmak!! Ungarna älskar campinglivet och Thomas och jag uppskattar komforten i vår vagn. För mig är det också bra att man bara "kan vara" så där när man åker bort, hemma har jag svårt koppla av..

Vi åkte upp i onsdags, blev väldigt sent då Thomas satt fast i köer från Bromma flygplats.

Torsdags var det utställning och inte vilken som helst, prestigefyllda Clubshow som FRK anordnar en gång om året (går runt bland avdelningarna i landet) och så gott som alltid med rasspecialister från rasens hemland.

Först ut var Malte, han kom tvåa i unghundsklassen vilket var kanon i denna konkurrens. Han har ju just gått upp till ukl (för två veckor sedan) och ser lite ung ut i jämförelse med dem som nästan är två år. Men återigen visade han att han är bra ändå :) Kritik: Lovely dog. Good reach of neck into well laid shoulder. Excellent bone and feet. Good ribcage and bend of stifle. Nice workmanlike dog. Moved well
Domaren gav bara vinnaren i de yngsta klasserna ck, det är nog lite engelskt.. Men han vann ett VP som den unghund vilken placerade sig bäst och med jaktmerit!! Kennel Searovers VP är en snygg plunta med innehåll, det får dock Malin donera till Thomas för varken hon eller Malte har åldern inne *hehe*

Malin visade även Muskot, Almanza Out Of Control i en gigantisk championklass. Riktigt snyggt såg det ut även om de inte gick i topp!

Både Cola och Polly ställdes i jaktklassen. Cola kom trea och domaren sa "would prefer more coat" som anledning till att hon inte fick ck. Men vi var glada ändå :)



Men attans, vi vann gumman! Foto av Veronica Andersson, tack!

Dagens skräll stod sedan Polly för, hon vann jaktklassen med ck och tog sedan certet!! WOW, ska man göra nåt ska man göra det rejält :))) Polly blev trea bästa tik efter två fina championtikar.

Måste säga att när jag tittar på kort nu på Polly så inser jag att hon faktiskt är riktigt fin, jag går bara och tittar på henne när hon lullar på här hemma *ler* Kritik: Nicely balanced, good head and eye. Well angulated front and rear, good lenght of body, well ribbed, well bend stifle. Nice bone and feet, moves steady and true. Det var olika domare på hanar respektive tikar så det var extra skoj att alla våra tre deltagande hundar uppskattades!



Hon är ju riktigt snygg min SkogsPollan :)

Vi hann precis packa ner allt innan ösregenet kom. Handlade lite mat på väg till husvagnen men eftersom det var helgdag blev det inget skumpa... Annars så!!

Skriver mer om WTet o resten av helgen ikväll, nu vill vi utnyttja dagen :))

Annica


Oro

Jag skriver ju mest om mina hundar i denna blogg och eftersom den ligger på hemsidan för kenneln är ju det ganska naturligt..

Men just nu upptas mina tankar främst av att min mamma ramlat (igen) och troligen brutit lårbenshalsen, hon är på SÖS nu och där är även en av mina systrar med henne. Mamma är 89 år , 90 i september, och även om hon är pigg i huvudet för sin ålder så är kroppen inte lika pigg. . Hon är benskör och det är inte första gången hon ramlar. Imorse så var det hemtjänsten som hittade mamma, hon kan ha legat på golvet sedan igårkväll. Rena turen hemtjänsten kom idag, det är inte alla dagar. Och annars hade vi inte anat att något var tokigt förrän ikväll då alltid någon ringer och kollar läget med henne... Mina syskon bor i Stockholm där även mamma bor och de hjälper henne jättemycket men vi kan inte finnas där 24 timmar om dygnet. Så himla svårt när hon vägrar flytta!! Men denna gång måste vi få till ett hållbart alternativ. Det är inte lätt när ens föräldrar blir gamla :/

Men lite hund får det bli också. Har av Karin fått fina kort på Miso från utställningen i Ulriksdal, hon är ju inte så pjåkig *ler*



Miso framför slottet.



Miso och Sofia som visade henne så fint


Igår var Malin iväg till EBK och körde träningstävling, det är verkligen jättebra att det anordnas sånt! Hon körde både Cola och Malte och de belönades när de minst anade det :) Hon fick till en riktigt bra korrigering på Cola också som gärna börjar tjuva på inkallningen från rutan, så himla bra kunna korrigera när det är "tävlong". Annars hade Cola varit på hugget, inte som tävlingen dagen innan. Är Malin annorlunda när det är "på riktigt"? Bra veta att hon kan iallafall!



Sötaste Zelda

Blir ett par bilder på Zelda som Malin tog i söndags. Zelda är insjunken i huvudet och rakad över ögonen men just när vi var där var hon pigg. Sötaste lilla Zelda, vilken otroligt trevlig och trygg hund! Tyvärr blev det inte så mycket tävlat med henne då hon kom till oss då jag väntade Alvin... Sen kom Leia ett drygt halvår senare och så ytterliggare arton månader senare nästa tvåbening i form av Engla.. Var lite hektiskt där ett tag med unghundar och småbarn!! Men Zelda har trivts med livet hur det än sett ut, hon är bara lycklig med en ständigt viftande svans :)



Ta hand om varann och må väl!

Annica



Vilken hektisk helg!

Uj uj, denna helg gick i rasande fart och massor med aktiviteter.. Tråkigt att jag knappt hunnit umgås med de små och med Thomas, skönt att vi ändå fick en ledig dag tillsammans i fredags. Nu ser vi fram emot den stundande Kristi Himmelsfärd! Inte så schysst av mig ge Thomas min förkylning bara..

Igår var jag och Malin på utställning i Ulriksdal, trevligt men regnigt *hmm* Malte ställdes i unghundsklassen och placerades som 3a med ck, jättebra då han just klivit upp i klassen och det var två väldigt vinstrika hanar framför honom (Almanza Burberry Goodiebag o Don's Älskling På Vågen). Här kommer kritiken: Utmärkt typ, underbart huvud och uttryck. Bra hals o stark rygg. Utmärkt kropp, tillräckligt vinklad fram, utmärkt vinklad bak. Utmärkta ben o tassar. Härlig steglängd från sidan, ngt löst fram. Utmärkt pälskvalité. Vacker brun färg. Välvisad och välpresenterad (Malin visade förstås). Roligt att samtliga domare hittills uppskattat hennes fining! Malte är en härlig hund som alltid gör sitt bästa, kanske därför förra helgens jaktprov kändes så annorlunda honom? Han har fått apportera fågel här hemma och det har inte varit några problem, jag har tagit honom eftersom jag och han inte är i någon konflikt...

Även Cola ställdes och det var skoj se henne trava vänstervarv igen, hon börjar se fin ut även om hon är lite uppdragen i buklinjen (en valpkull skulle göra henne gott) och kanske inte har päls i mängder.. Även Cola hamnade på tredje plats i jaktklassen med ck, så skoj. Hård konkurrens där vinsten gick till Tinas Triss vilket gav oss anledning fira i tältet :)) I regn och kyla hjälpte alla applåder *ler*. Här kommer Colas kritik: Utmärkt typ o storlek. Feminint huvud m härligt uttryck. Bra hals o rygg. Utmärkt kropp för storleken, utmärkta ben o tassar. Tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Fria sunda rörelser. Utmärkt pälskvalité, vacker brun färg. Ljuvligt temperament. Välvisad och välpresenterad.

Roligt var att Karins Miso debuterade i utställningsringen. Snyggt visad och tillfixad av Sofia sprang hon till sig ett Excellent, jättebra i allmänhet och efter hennes kastering i synnerhet. Bara en månad sedan och av naturliga skäl har Miso tappat kondis men det gick ju bra ändå :) Fin kritik fick hon också.

Tack till alla härliga vänner som såg till att det blev en rolig och skrattig dag trots väder och vind. Ingen nämnd, ingen glömd!

Sedan for vi hem till Eskilstuna, bytte om och hämtade upp Richard för att åter styra färden mot Stockholm (lite less på den vägen just nu). Vi åt middag med tjocka släkten på en libanesisk restaurang för att fira giftemålet av min systerdotter Helena och hennes Marie. Själva vigselakten var tydligen avklarad på två minuter i Rådhuset men desto längre och trevligare sittning på restaurangen!! Ganska trött efter att ha gått upp klockan fem och jag saknade Thomas och de små. Alvin skulle haft fotbollsturnering men så var de förkyldas istället. Och även om jag saknade dem så är det mysigt att ibland åka med bara de stora. Men jag är säker på att maken uppskattat provsmakningsmenyn de hade :)

Upp vid sex imorse för att åka till Hölö-Mörkö på lydnadstävlingar. Har aldrig varit där förut men jag skulle passa på köpa vilt där så jag tyckte det passade bra att dottern tävlade samtidigt. Blev en lång dag, hon tävlade tre hundar... Ska det vara så ska det!! Cola var visserligen bättre än i debuten i trean men det blev för många missar för att bli några bra poäng. Hon schabblade bort några moment som gick riktigt bra som rutan. Spikrakt in i rutan med fart men så reste hon sig för tidigt innan hon kallades in. Även vittringen gick bra men strulades. Överlag var inte Cola på hugget. Pingla började alldleles utmärkt med fint fritt följ (8.5 p) och många riktigt bra moment.Men så kommer det som alltid strular på tävling.. Alltså antingen rutan eller fjärren *morr* Idag körde hon nollor på bägge momenten. Så himla trist när hon gör resten så bra! En tävlign till är hon anmäld till, får se om det blir start. Surt för hon kan ju men det är inte värt fortsätta.

Även Malte startades (jo, det blev en heldag) och fick ett första pris. Lite seg idag, kanske spökade gårdagen. 165.5 poäng är väl inte otroligt bra men är ändå en etta :)

Grattis även till Malin J och Fixa som fixade första pris i Flen igår i lkl I. Inte heller de gjorde någon höjdartävling enligt egen utsago men ett förstapris är ett förstapris ;)

Efter vi lastat in viltet och rullade hem så ringde vi Ingela som har Zelda, Lopplådans Lever Runt. Zelda flyttade till Ingela med familj för ett par år sedan och har haft det bra där. Nu har Zelda fått en tumör i näsan som börjat tränga upp mot hjärnan. Malin och jag ville gärna träffa henne en sista gång. Det var jobbigt men fint. Zelda var sig lik i sättet och så himla glad (knasiga hund som inte har långt kvar..). Huvudet var insjunket men hon hade ändå glimten kvar. jag är glad att vi var där men det kändes konstigt och det var ganska jobbigt för Malin, Zelda var hennes första tävlingshund. Vi tittade på klipp från deras agilitykarriär när vi kom hem ;P. Stort tack till Ingela som tagit så väl hand om denna härliga, underbaraste hund!

Hann träffa familjen en kortis på kvällen, kidsen var nöjda efter en dag på Parken Zoo. Skönt med säsongskort, lär bli många vändor dit!!

Valpträff Pinglavalpar lördag 2a juni kl 10.00

Träningsträff på eftermiddagen kl 14.00 för äldre
Ha det bäst,

Annica

 


Regnigt..

Passar bra med en stund framför datorn denna regniga förmiddag, att jag är förkyld gör ju att inomhusaktiviteter av det stillsamma slaget passar bra.

Vill passa på tacka alla fina vänner för pushning efter helgens bakslag, skönt med kloka kommentarer från folk som vet att man inte kan efter en eller ett par mindre lyckade tävlingar stämpla hunden som "sån" eller "sån". Dessutom kloka människor som varit med ett tag! Det är lite av mitt dilemma, jag har förmåga suga åt mig och gräva ner mig.. Tar åt mig när jag hör något negativt om mig/mina hundar/mina uppfödningar men tar inte riktigt till mig när det är tvärsom. Har kommit en bit på väg att sålla information, givetvis måste man som uppfödare kunna se objektivt på sitt avelsmaterial men jag ska vara mindre sträng mot mig själv och inte lyssna på "negativa energitjuvar" Nog om detta :)

Analyserar förstås helgen och beträffande Malte och Malin så är det bara inse att de just nu inte är på samma våglängd. Malte har ju alltid varit extremt enkel o lättlärd hund och hans matte har inte hängt med i svängarna nu när han blivit större och tar för sig mer, plötsligt är ett bra fotgående i jaktsitiuationer inte självklart för Malte utan han vill framåt och han vill apportera och han vill....!!! Det har då blivit struligt dem emellan då Malin måste inse att hennes lilla bebis (så får hon inte säga längre, *ler*) inte lyder henne på samma sätt. Malin var väldigt nervös på provet och då fotgåendet började strula på en gång (kul med skytt tyckte Malte) så tog det sen utlopp i att han inte ville komma in med allt vilt och dessutom var ovarsam med det. Malte som alltid varit väl lös i munnen.. Men, han är inte den första och heller inte sista hunden som gör så!

Här kommer deras kritik:

Samarbetsvilja: Bra vid sidan kan förbättras vid inlevering o avlämning. A 4

Sökarbete: Söker med stor lust o bra marktäckning B1 5 B2 5

Fart: Bra C 5

Uthållighet: Bra D 5

Näsa: Används E 5

Dirigerbarhet: Går i anvisad riktning F 5

Markeringsförmåga: Land Markerar bra, löser uppgiften snabbt
                                 Vatten Markerar bra och löser uppgiften mycket snabbt G 5

Skottreaktion: Uppmärksam H 5

Stadga: Lugn o tyst I1 5 I2 5

Apporteringslust: Ngt tveksam på vissa vilt (enligt domaren stod han och tittade på Malin och ville inte komma in. Låter ju onekligen korrekt då de har en konflikt..) Kunde ha kortare inlevereringar
J1 4 J2 3

Apportgrepp: Oroligt o ibland hårt. Provet avbryts under söket K1 3 K2 8

Simteknik: Bra L5

Vattenarbete: Arbetar gärna i vatten M1 5 M2 5

Hundtolerans: Stör ej och störs ej O5

Sammanfattande kritik: En hund som utför provet på ett bra sätt men alltför hård vilthantering gör att provet avbryts.

Ska bli spännande se om omvärlden kommer minnas Malte som "han som är hård i munnen" nu efter att jag publicerade detta ;-) Ni som sett honom annars i träning och på prov/ alternativt Malin och hans "prova på"prov vet att det oftast inte alls är så..


Polly då? Skriver ner den sammanfattande kritiken: En hund som utför fina markeringar men som blir störd under söket varför föraren avbryter. Lilla Pollan Trollan, tror det just gått troll på våra prov. Hemma är hon som ett jehu på söken, outtröttlig och i racerfart. Men i provsituation blir det inte samma hund. Spekulerar lite om detta låste sig förra hösten då jag skulle starta i Kisa trots att hon den gången var rejält skendräktig och inte "ville nåt". Vi startade då efetrsom jag tyckte hon var på väg upp ur hormondimman men kanske påverkade det henne mycket, hon är en mjukis. Funderar vidare..

Var på mycket trevlig träning hemma hos Jens igår och jag fick verkligen en bra känsla tillsammans med Cola. Äntligen! Vi har haft svårt hitta varann igen efter hennes skada och skadan gjorde det även oroligt här hemma i flocken, plötsligt tyckte Pollan att hon skulle ta Colas plats vilket inte uppskattades..

Igår däremot jobbade Cola och jag tillsammans, visserligen var hon synnerligen arbetsvillig och lite het vid min sida men dirigeringarna börjar sitta igen och hon lyssnar bättre och bättre. Härlig känsla!! Roligt gäng som drillades av Jens och efteråt blev det korvgrillning och lite firande av Tina, kennel Engsboda för hennes strålande insatser med flera hundar på prov, WT och i vänstervarv. Grattis Tina!

Pinglas päls har nu börjat rasa i massor, hon börjar mer och mer likna Svinto. Återupptaget träningen under lite mer allvar och det gillas av den svarta. Väldigt roligt se hennes jätteduktiga dotter Fixa på träning häromdagen. Fixa förs fint och klokt av sin matte Malin och det är en riktig lite pärla hon har. Utvecklar sig allt som det ska så kan det bli Fixavalpar här hemma i framtiden, hon är på sk halvfoder. Fixa gjorde även en supertrevlig träningstävling i söndags i lydnaden på EHDK. Fart, fläkt och attiryd! Malte startades också och gick också bra sånär som på inkallningen som inte var som den brukade. Startade även Polly, bara på kul för att göra nåt skoj ihop. Vi har ju inte tränat lydnad på länge men vi hade kul och det var huvudsaken. Malin startade även Pingla, hon nollade rutan (hennes trätogren som hon bara inte förstår. Ställer sig lika gärna till höger eller vänster om konerna) men på träningstävling är det ju så bra för där kan man korrigera. Hon tog även en nolla på fjärren för att gå tillbaka till henne under momentet. Mer träningstävligar åt folket!!!!

Apropå Fixa så glömde jag ju bort att även brorsan Bosse varit och röntgats, han var först ute av alla.. Således är fem av sju valpar röntgade i Pinglas första kull och samtliga med A-höfter o armbågar ua.

Låååångt blev det.. Men så är det också taskigt väder :)

Annica





Upp och ner...

Alltid så väldigt mycket roligare blogga när det har gått bra på tävlingar men just nu är det inte så utan det har gått.. Riktigt dåligt :(

Jag antar att man måste få känna sig nere när det är så, det är ju bara en hobby och inte blodigt allvar men.. Med tanke på hur mycket tid och pengar (ingen upplyftande historia deklarera med andra ord...) jag lägger ner så ljuger jag ju om det inte är motigt. Sedan vet jag att det finns personer inom hunderiet som kanske gärna vill påpeka att "kolla där, hon/hennes hundar är minsann inte så bra som hon säger. Självklart är de allra flesta inte så men de få som utmärker sig gör att det stynger till lite.

Med lite perspektiv så vet jag att det kommer kännas lättare och alla vänner som jag träffat via hunderiet är ovärdeliga.

Idag har jag och Malin varit iväg och startat i Limmerhult, Östergötland ner mot Kisatrakten.Vi åkte hem med var sin nolla *trist* Väldigt trevligt och "enkelt" prov, bra domare och alla förutsättningar för att det skulle kunnat gå bra. Malin var jättenervös innan och det märkte nog Malte för de fick en konflikt direkt vid fotgåendet. Det gick sedan ut över hans vilthantering, det blev liksom inte alls något bra. Domaren tyckte det såg ut som han inte ville komma in med viltet till Malin och så var det nog, hon var nervös och arg att han inte betedde sig som hemma och han vill inte komma in med viltet.. Nu får de ta en lång paus och komma på rätt kurs igen, de är unga båda två och har tiden för sig. Tror nog att jag är en del av problemet som uppmuntrat dem till start innan de var klara *lätt vara efterklok*

Han  betedde sig inte alls så förra helgen då de startade på ett inofficiellt prov, där tappade han visserligen en kråka under inleverans och droppade ett par vilt men jobbade i övrigt bra.

Polly är startad två helger på raken med en trea förra helgen och en nolla denna helg. Båda gångerna är det det som normalt är hennes bästa sida, söket, som fallerat. Idag började hon så övertygande på två fina markeringar på land, ett närsök i vatten och två markeringar på vatten. Inget bra fotgående (perfekt hemma men hon vet när det är prov...) men det kan jag ta. Söket däremot, då blev det tungt. Jag antar att det är provsituationen som påverkar henne, ni som sett henne hemma vet att hon är en sökmaskin. Men på prov blir hon rejält störd och då låser det sig, samma sak var det förra helgen. Då jobbade hon ändå bättre än idag även om söket tidvis var osystematiskt och inte så effektivt, hon fick ändå in det mesta. Idag bröt jag henne efter första fågeln eftersom hon kom in tom flera gånger. Tittar jag i almanckan så noterar jag att det är precis nu som hon skulle fått valpar om hon varit dräktig (höglöp den första till tredje mars) men det är kanske bara jag som försöker hitat förklaringar? Jag har faktiskt inte märkt något att hon skulle vara påverkad denna gång :(

I onsdags var Malin och Malte och tävlade lydnad. De gjorde faktiskt ett jättefint program med bra känsla och attityd, tyvärr nollades ställandet. Tror de fick runt 150 poäng, det blev lite kaosartat då man efter pristudelningen insåg att man räknat poängen med de gamla koffecienterna. Malin och Malte såg samspelta ut och Malte utförde momenten balanserat och med glädje. 
 
Tre nya hd och armbågsresultat att glädjas åt, tre Pinglabarn (förutom Fixa som varit klar en tid..) är nu röntgade med hd A  och armbågar ua, Mascot, Rani och Enzo!

Ha det gott alla vänner,

Annica

Hinner inte!

Har massor blogga om men hinner inte..

Har jobbat hela helgen och även Valborg :P

Mycket trevlig träningsträff här idag i strålande väder, tack alla som kom!

Nu MÅSTE jag få till deklarationen, det är lite pill som uppfödare *stön*

Grattis  Elli med Mascot och Inger med Rani till A-höfter och fina armbågar. Dessa är från Pinglas första kull och fler är på gång. Kul!

Vi hörs!!

Annica


RSS 2.0