WT

Nähä, nu var det dags uppa från WTet som ägde rum på fredagen efter utställningen.

Det tog drygt 40 minuter åka dit från Leksand, rakt ut i skogen (väntade bara på att se björn och varg *hehe*) och så var slutdestination för dagen vid sjön Sången. Så otroligt vackert!!! Stället var vid en större sjö, både fina badvikar och ställen med mer gungfly och öar. Perfekt ställe träna hund på med andra ord!! Liite långt åka dit bara :))

Har aldrig varit med om ett WT där de flesta stationerna innebar vattenjobb men så var det här. Vissa av stationerna var nog mer vattendränkta än vad man från provledningen från början tänkt...

Jag är mycket nöjd med Malte under dagen, han hade fint fokus, väl i hand och jobbade på med rätt attityd. Han fick 77 poäng och blev därmed uppflyttad till ökl. Lite oflyt på ett par stationer kostade oss poäng men jag är så nöjd med han insats! Har inte poänen för respektive ruta just nu men har en hum..

Elitklassen som Cola startade i var alldeles för svår för oss, har faktiskt inte sett ett så svårt upplägg förut.. Att hunden som placerade sig som trea hade synnerligen mediokra 56 poäng säger väl något.. Och av elva startande hundar så lyckades bara fyra få poäng på sista rutan.. Cola nollade tre av fem rutor och då blev poängen där efter.. 30 poäng blev det *hmm* Borde startat Polly i ökl istället ;)

Provet var väldigt roligt och trevligt och gav onekligen mersmak. Trevligt arrangerat och grill och tält mitt i bushen :)

RUTA 1

Nkl: Man startade uppe på ett berg och fick en markering med skott (tror jag) i vatten nedanför. Lång transportsträcka på land var lite klurigt och risken fanns att hunden valde landvägen då det var i en vik.


Malte spikade apporten, rakt upp till mig och dummyn i hand. Bra fotgående, bra uppmärksamhet, tyst. Gammelmatte nöjd! Tror vi fick 18 p. Lite avdrag då han ruskade sig på vägen upp tror jag. Men hellre det än dropp!

Ekl: Likadan markering kastades, med skott. Den fick hunden inte ta utan skulle dirigeras ut till andra sidan viken, ca 55-60 m skulle jag tro... Åt det hållet gick inget skott. De skulle alltså simma förbi den kastade apporten som låg en bit in i viken.. Vi gjorde denna som sista ruta och jag såg att Cola hade fullt fokuys på.. Markeringen :) Jag ville inte bråka på henne och skickade inte ut henne på dirigeringen. 0 p

RUTA 2

Nkl: Transport ner till vattnet där det kastades en apport ute på en ö/gungfly. Malte spikade den, lite omständigt då han tog vägen förbi skytten på vägen in kanske. Han fick flera poängs avdrag för att han ruskade sig.. Dock utan att tappa apporten :) Tror vi landade på 15 kanske man jag är väldigt nöjd. Inga problemn markera eller ta sig ut på gungflyt.

Ekl: Transport. En dubbelmarkering på flyt som hamnade i linje efter varann, på en ö bredvid fanns en "Nej-apport" de inte fick ta. Mycket bra jobbat av Cola, klockrent markerat och snabbt in och tillbaka, droppade apporten vid kanten då hon bar den som en cigarr, gav fem poängs avdrag..

RUTA 3

Nkl: Markering på land. Dummyn hamnade i en svacka bakom ett träd. Sprang hunden förbi den, vilket var lätt hänt, så hamnade de uppe i backen där kastarens jacka, dummyförråd och han själv stod väl synligt.. Malte gjorde precis så, han var på väg upp i backen och det ville jag inte.. Mycket nöjd att han stannade på signal och sedan tog mitt tecken, så skönt! Visserligen blir det då nerdrag då det inte blir en riktig markering men det sk*ter jag i, han lyssnade och fick hem den efter fint samarbete <3

Ekl: Likadan markering går med skott under förflyttning. Vänd om o gå tillbaka en bit och skicka sedan hunden på en dirigering som inte var så lång. Bra jobbar av Cola, jag fick "nejja" henne då hon var lite het på markeringen. Hon tog återigen dummyn som en cigarr, snubblade på vägen in, gjorde en saltomortal och tog tag i dummmmyn igen. Toka! 15 p även här

RUTA 4

Nkl: Enkel markering i tung våtmark. Malte markerade fint, gick ut i rätt område och låg kvar hela tiden, jättenöjd, Den hade hamnat lite i en sänka så han fick jobba ordentligt för att få in den men gav sig inte och bytte inte terräng, nöjd! Vet inte vad vi fick, 14 kanske? Jag är väldigt glad att han inte lämande området utan låg kvar så fint!

Ekl. Dubbelmarkering gick i samma område. Sedan skulle du vända hunden ett kvarts varv. Skickade sedan hunden på en dirigering (utan skott) först ut kanske 40 m, sedan skulle du få hunden över ett vatten och på andra sidan låg dummyn. Cola lät sig fint dirigeras till vattenkanten, där blev det stopp. Hon började vika av mot markeringarna och sedan var det kört, gick itne få henne tillbaka till rätt område. 0 poäng.

RUTA 5

Nkl: Markering ut i våtmark, till höger låg vattnet. Malte är helt fokuserad på kastare nummer två och registrerar inte när ettan kastar dummyn. Tvåan står längre ut och mer mot vattnet så Malte går både för långt och är nere vid vattnet. Får efter lite krångel in apporten. Nöjd att han fortsatte jobba. Under tiden han var på väg in så hade en apport lagts ut på samma ställe. Blev väl omständligt den med men han tog tecken, lyssnade och fick in den, till slut :) 11 p *kanske inte världsbäst*

Ekl: Ett skott gick vid vår sida. Sedan skulle hunden ut på en dirigering först över vatten, sedan över en lång bit gungfly, sedan över vatten igen och åter upp på land.. Avståndet var ca 120 m och apporten skulle in på 3 minuter.. Jag fick ut Cola ganska långt på flyt men inte över sista vattnet. Nä det var verkligen inte lätt!! 0 poäng även på denna...

Var ganska trött när jag kom hem men piggnade på mig efter dusch och god middag. Mysig kväll i husvagnen med familjen!!

Ha det bäst,

Annica

Kommentarer
Postat av: Elli, Razzel o Mascot

Ojojoj ,det är mkt som hundarna skall klara av!

grattis till en jättefin prestation<3

En stilla undran från "gamen" på ena axeln infinner sig: kommer vi någonsin att klara allt detta!!??

På andra axeln sitter egokråkan o kraxar: självklart!!;-)

Kram!

2012-05-22 @ 21:22:52
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: ulle,mio,max

Ja de va inte de lättaste wt-et direkt;( Men de e på´t igen som gäller;) Men va va de för nej-apport på station 2?? Den hörde ja aldrig talas om?



kramen o GRATTIS igen;););)

2012-05-23 @ 16:08:34
Postat av: Bloggaren

Ulle, det var en "nejapport" på ön :) Inget bry sig om, Mio hade inte tagit den ändå :P Som vanligt lika skoj ses!!!

2012-05-23 @ 22:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0