Årets första månad snart slut..

Nu börjar man nästan vänja skriva 2013, tar en månad eller så ;-)
 
Vi har det ganska lugnt här hemma, får ge oss till tåls någon vecka till innan jag kan ana om det finns något i Colas och Pollys magar...
 
Har jobbat hela helgen men kvällar så då hinns det med lite grann innan jag börjar jobba vid tvåtiden. I lördags kom Rea hit, hon ska vara här då det semestras i familjen. Jag hann trimma henne hyfsat och Malin var snäll och badade både henne och Malte medan jag var iväg på jobbet, skönt slippa göra det klockan tolv på natten...
 
Iväg söndag morgon till utställning i Kumla. Kallt och trångt som det brukar vara i ridhus, nu längtar jag till utomhus aktiviteterna!
 
Vi var i god tid och det blev en ganska lång väntan innan det var vår tur. Så lång att jag med nöd och näppte hann till jobbet sen ;-)
 
Eva Rautala dömde tikar och Rea ställdes ut i juniorklass. Hon skötte sig fint och är en väldigt enkel hund ha att göra med, väldigt lik mamma Pingla på många sätt. Samma glupskhet också, vi måste vara noga ställa undan saker från bordet... Hon är bara 11 månader och såg kanske lite outvecklad ut tillsammans med tikar som nästan var 18 månader men fick sig en dags väldigt bra miljöträning. Hon sov gott sedan när hon kom hem ;-)
 
 
Rea 11 mån.
 
Hon fick Excellent och kom 4:a i klassen, jätteskoj. Här kommer kritiken: Utmärkt typ och storlek, vackert feminint huvud bra uttryck. Kunde ha något längre hals, bra överlinje och svansansättning. Korrekt bröstkorg, välvinklad med bra benstomme. Kunde ha något fastare tassar. Rör sig väl. Utmärkt temperament Tilltalande helhet.
 
 
Rea. Öronen är ett farfarsarv från Sune ;-)
 
Brorsan Douglas ställdes sedan för hanhundsdomaren Jan Herngren och även han fick Excellent och kom sedan 3:a i klassen, den gossen kommer bara bli bättre och bättre... Men vad som var bättre än bättre är att han var så mycket mer samlad och cool under denna utställning, eller hur Ulla?? Viktigast är ju trots allt insidan!! Jag ser det bara som en trevlig bonus om de blir snygga. Sundhet, mentalitet och arbetsegenskaper kommer alltid komma först ;-)
 
Tyvärr kommer jag inte riktigt ihåg kritiken men jag är nöjd med att Douglas skötte sig så fint och  inte försökte busa med de andra i ringen.
 
I jaktklassen var det debut för mig och Verk.  Varje gång jag träffar den hunden imponeras jag över vilken otroligt trevlig gosse det är, precis som brorsan Malte ;-) Stabila, aldrig stimmiga utan bara finns där. Gullige, gullige Verk <3 Lika gullig kanske domaren inte tyckte han var, han fick VG vilket ju är helt okej och en kritik som var mestadels bra men nerslag på lite runda ögon (jag tror Jessie uppskattar likheten med mamma Vega) och ett sluttande kors. Mycket var bra också men som vanligt kommer man bara ihåg det som var negativt *blink* Fast Verk är en så härlig hund att domarna får säga vad de vill, verkligen glad att Jessie fick en sån son efter sin Vexa ;-) Och nu slipper du åka på fler utställningar, VG räcker :-)))
 
Malte fick Excellent och kom 3:a med ck. Jag hann inte vara kvar utan fick sticka till jobbet, tack snälla Maria för att Malin fick hänga på hem! Maltes kritik: Fina proportioner bra storlek fint huvud o uttryck. Bra hals utmärkt över och underlinje. Tillräckligt förbröst, goda vinklar fram och bak bra i länden. Bra färg fin päls dock lite kort. Rör sig instabilt fram lite smalt bak.
 
Ha det gott så kommer nya uppdateringar..
 
Annica
 
 
 
 
 

På läktaren..

Idag är sista dagen av min parningsledighet, tog ett par semesterdagar så det blev en bra sammanhängande ledighet, skönt! Nu är det färdiparat här hemma och allt har återgått till det normala, känns riktigt bra... Nu får vi vänta ca två veckor så att vi kanske kan börja se några dräktighetstecken på Cola och sedan Polly några dagar senare.
 
Förutom att fixa och dona med hundar hit och dit och det sedvanliga sysslorna här hemma så har jag kommit igång bra med min egen träning igen. Fortfarande är inte handleden okej och jag ska tillbaka till sjukgymnast imorgon igen, men jag gör det jag klarar av. Trot nog att det dröjer tills jag kan göra schyssta armhävningar... Men spinning och cirkelgym går bra, i gymmet gör jag övningar där jag kan hålla handleden rak och utan så mycket belastning. Så skönt vara tillbaka igen, jag blir både snällare och piggare när jag får träna :-)
 
 
Malin och Malte
 
Trist att det inte blev någon träning här hemma igår men vi har fortfarande ca 3 dm snö och även om det inte var lika kallt som i lördags så var det nog ett klokt beslut avvakta lite. Fina promenader har vi haft förstås och det är mysigt för barnen att kunna åka skridskor och vara ute och leka.
 
 
Nöjda efter träningen :)
 
Idag så var vi Kungsörshallen och tränade lydnad. Eller tränade och tränade, jag var chaufför och lite allmän fixare. Fikade och snackade skit gjorde jag med *harkel* Malin hade bara med Malte, väldigt nyttigt komma ut med andra hundar och i ny miljö! Hallen är redan bokad för två till gånger :-))
 
 
Elli och Partydjuret Mascot.
 
 
Kul vi har matte!!
 
Det var Kristina, Karin och Elli från Örebro som hade flat och en kompis till Elli som hade annan ras. Åse och så vi från Eskilstuna, passar perfekt kunna sammanstråla så här och få till lite strukturerad träning. Iallafall nu i avvaktan på jaktprovssäsongen :)))))
 
 
Jihaa!!
 
 

För kallt..

Så underbart vackert det är ute med all rimfrost på träden och all pudersnö på marken!!
 
Men väl kallt för att ha träning imorgon så vi ställer in den. Inte mycket mening träna när hundarna springer runt med kramp och vi tvåbenta har stelfrusna tår... På tal om tår förresten, jag som alltid, alltid har frusit som en galning om fötterna har hittat ett par stövlar som jag inte frusit en gång i, och då är jag ute i alla väder... Inte vacker men det kan jag ta när jag slipper frysa!
 
Muck Boot Tay Sport Arctic komfortzon +15 grader till -40..
Jag har köpt mina på ITAB i Surahammar, de har bra priser och man kan köpa på nätet.
 
Nästa träningstillfälle hoppas jag däremot blir av, datumet är ändrat från den 3e till den 2a (från söndag till lördag) eftersom jag måste jobba söndag. Samma tid, alltså klockan 11. Håll tummarna att vädergudarna vill oss väl!
 
I övrigt så har resten av veckan fortsatt som den börjat, alltså med parningar.. Nu börjar Colas intresse avta och det tackar vi för, jag blir ännu mer nöjd när alla här hemma slutat bry sig och vi kan se fram emot valpar istället! Det är lite bökigt hålla dem separerade, mest för att jag är rädd för att någon ska glömma stänga en dörr...
 
Jag vill att ALLA som ska vara med på lägret skriver en beskrivning på vad ni vill göra och även till instruktörerna ett litet "brev" där ni skriver om vad ni vill lägga fokus på, vad ni har problem med osv. Jag vidarbefodrar!
 
Om ni är intresserade av Colas fästman Rasmus så finns en del matnyttigt på en hemsida som heter www.amoravis.se Där har han sin andra kull (den första hemma hos Charlotte) med bilder både på honom och av hans valpar!!
 
Ha det gott,
 
Annica

Och det fortsätter..

Kan inte annat än konstarera att jag känner mig mer som en bordellmamma som skriver dagbok än en alldeles normal bloggare *ler*
 
Igår så var det uppenbarligen rätt dag för Malte och Polly, dagen innan hade de gjort ett halvhjärtat försök ute i skogen. Polly var till en början inte alls intresserad men kom i slutet av promenaden på att Mlate nog var ganska snygg *tjejer* Det blev en parning men ingen hängning. De envisas med att vilja para sig ute i naturen, tur att det ändå är minusgrader man står ut med just nu. Ska visst bli värre till helgen ;-)
 
 
Snömonstret Polly
 
Men under gårdagen så gick det bättre och då jag skjutsat barnen till skolan tog jag med dem på en tur i skogen. Bra parning blev det, synd bara att jag var klädd för att sitta i en varm bil och inte stå på knä under en lång hängning i skogen... Har lärt mig av mina misstag så nu klär jag på mig! En parning till igår och ytterligare två idag, de klarar av det i början av promenaderna (fast sista skedde nu på vår altan.. Perfekt, kunde klocka hängningen genom att stå och kolla in på mikrovågsklockan.. Liiite konstig är man nog!) så sen kan man gå som vanligt.
 
Malte sköter sig helt okej, på nätterna sover han och är helt tyst och han äter som vanligt. Riktigt duktig på att para också och ingen flåbuse. Cola får sova inne hos oss och jag kommer hålla henne och Malte separerade några dagar till. Cola och Polly fortsätter porra med varann när tillfälle ges... Ja ni förstår det där med bordell va??
 
Vill passa på och gratta Peak-Pinglavalparna på 2 årsdagen, hurra hurra!!!  Så roligt följa detta trevliga gäng unghundar som jag tror kommer fortsätta utvecklas ännu mer detta år. Väldigt mycket arbetslust i detta gäng, det gäller inte gå för fort fram med lättlärda hundar med mycket motor för då akn det slå över.. Ni har verkligen varit duktiga med dem!
 
 
Ganska talande bild av Partykullen.. De liksom flyger fram genom livet :) Söte Fille!
 
Imorgon går anmälan till SSRK Mjölby ut. Tyvärr är det samma dag som FRK Bergslagen har sitt årsmöte så jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Kan man klona sig?? Ganska säker på att malin och Malte vill åka och springa vänstervarv iallafall :)
 
Jag har lagt upp tips på flera bra träningar/kurser med jätteduktiga instruktörer, allt finns under kennel Ryegates på FB. Är du inte med på FB så gå antingen med eller hör av dig till mig så kan jag tipsa :)
Kursutbud är ett gott vårtecken även om det ser tämligen vinterlikt ut ute.. Blir det som det förutspås runt 17-18 minusgrader på söndag blir det ingen träning... Vi har även mycket snö här. Men vi tar nya tag!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 

Parat!!

Men vad är det här, idag snöar det massor här... Jag som börjat få vårkanslor och allt :( Till helgen skulle det visst bli riktigt kallt med, typ -17 på lördag *huvva* Jaja, det var väl lite väl optimistiskt tro att våren skulle anlända redan januari när februari är årets kallaste normalt...
 
Blir det så kallt och mer snö så ställer vi in träningen på söndag, jag håller er uppdaterade. Men det är säkert någon som behöver trimmas inför nästa helg så hör bara av er!
 
Sist jag skrev så var jag på väg till Kristinehamn för att para Cola. Lite ändrade planer blev det då Jessie blev magsjuk så jag tog med mig man och barn och så gjorde vi en söndagsytflykt av det hela ;-) Hade inte parningen gått bra så skulle Cola bo hos Jessie resten av veckan och vi fått tagit med oss Verk hem.
 
Men Rasmus och Cola flirtade lite och sedan var det klart så det kändes onekligen som vi prickat rätt dag!!
 
Då man räknar med att spermierna lever i mellan fyra till sex dagar i tiken i väntan på att äggen ska bli befruktningsdugliga så  känns det bra. Rasmus uppvaktade på ett mycket trevligt vis och är verkligen en hane jag gillar. Balanserad och trygg och det känns verkligen kul att få använda denne gosse som jag blev lite kär i när jag dömde honom på ett inofficiellt jaktprov. Stabil, bra on-offknapp och med trevlig.  Slutade inte jobba fast det var tungt och motigt, det gillas!! Exteriört är han en mindre hane med massor av päls vilket gör att han ser mer kompakt ut än vad han är. Birgitta hade trimmat honom innan lite grann men här finns det mer att ta av ;-) Härligt klassiskt huvud med mörka ögon, lite sluttande kors och ett bakställ som har blivit mycket bättre sedan jag såg honom sist då han var unghund. Han har ett väldigt vinklat bakställ men nu såg det mer stabilt ut, som att han har växt i det.
 
Träffade även hans son Chili, jättekul! Härlig gosse det med, snäppet större och mer långlinjerad än sin far men med samma goa sätt. Tyvärr blev det inte några bra bilder tagna då det blev mörkt men jag ska tjatat på Charlotte (som äger honom) Anders (som har honom på foder) och Birgitta (som är Anders särbo och som äger Chili, hänger ni med??) att de ska ut och plåta lite :-)
 
Fick med oss Pingla hem från Charlotte också. Eller hem och hem, efter vi anlänt till Eskilstuna så åkte jag över med henne till Ingela och Saga. Skönt för Malte ha en löptik mindre att bry sig om!
 
Polly är lite senare än de andra. Malte är intresserad men inte "helt på" och hon blöder fortfarande lite för mycket, tror det bli om ett par dagar. Gossen är lite pipig och vill träffa brudarna men sover och är tyst på nätterna vilket vi tackar för. Kul också se att då Malin tränar honom så är han jättefokuserad på det och glömmer brudarna så länge det tränas :)
 
Fick abslout inga fina bilder på kärleksparet.. Rasmus tar igen sig lite efter fullgjord plikt på denna bild : P
 
Ha det bäst,
 
Annica
 

På gång

Efter dagens lunch så är planen att jag och Cola beger oss till Kristinehamn för att se om tycke uppstår mellan henne och Rasmus. Jag har tagit semester i början av nästa vecka för säkerhets skull men jag tror att idag och imorgon kommer vara bra parningsdagar. Malte här hemma är just nu bekymrad över att inte få umgås mer med Cola.... Polly ligger et par dagar efter och även om han tycker hon är snygg så är det Cola som gäller nu ;-)
 
 
Nu längtar vi efter såna här!!!!!!!
 
Går allt som planerat så sover jag hos Jessie inatt och sedan får vi ses om vi ska träffa Rasmus imorgon igen. Sen är det bara åka hem (då tar vi med oss Pingla hem från Charlotte också) till Malte och Polly som borde vara i fas då *ler*
 
Har ni märkt att det börjar bli ljusare på eftermiddagarna, visst är det härligt?? Igår var första lediga dagen vi haft ihop sedan julafton så då passade vi på städa ut julen. Älskar fixa inför julen men sen är det lika skönt ta bort allt igen...
 
Jag har planerat några träningsträffar:
 
20e jan kl 11.00 som jag redan skrivit om.
 
Sön 3e feb kl 11.00
 
Sön 17e feb kl. 11.00
 
Sön 3e mars kl 11.00
 
Vid samtliga träffar är alla välkomna, även de från senaste kullen som ju nu faktiskt blir ett år! Vi anpassar övningar och det blir gott om tid för passivitetsträning för tonåringarna. Hör av er om ni kommer, senast fredagen innan.
 
 
Cola
 
Det är dags börja planera inför Ryegateshelgen. Jag vill att ni skriver och berättar vad ni vill träna och det kommer finnas möjlighet till apprtoering, både en nybörjargrupp och en mer avancerad, samt lydnad och bruks. Ska bli så kul!!!
 
En sista påminnelse om Kumlautsätllningen där sista dag för anmälan är imorgon måndag.
 
Den 10e februari är det SSRK utställning i Mjölby och där går anmälan ut den 18e januari. Ganska säker på att vi åker ;-)
 
Näha, nu måste jag packa!!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsbarn och porr :)

Börjar med att gratta Pingla som idag fyller fem år, var det inte igår vi hämtade henne hos Charlotte??!!
 
Firar man födelsedag the Pingla-style så bör det vara bara med ätbara presenter, den hunden är liksom hungrig jämnt *ler*. Hon är ju hos Charlotte nu och jag räknar med att ta med henne hem från Värmland då jag är daär och parar Cola med Rasmus, då slipper Charlotte åka fram och tillbaka igen till Eskisltuna och jag ska ju ändå åka. Smart va?
 
 
Pingls som valp. Och hon som numera är tolvbarnsmor!!
 
Flickorna här hemma är avmaskade och övar parning frenetiskt på varann, jösses vad tikar porrar sig *himlar med ögonen*.
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
Annica

Här går det undan..

Än så länge går det bra med Malte och tjejerna, vi har dem tillsammans men separerar dem när vi inte har uppsikt. Han försöker pussa på dem men värre än så är det inte. Får se hur det känns nästa vecka *hmmm*
 
 
Blev inget vidare förstora en redan suddig bild från mobilen.. De två löpande brudarna
 
Idag var jag iväg till Strömsholm och gjorde en gonioskopiundesökning på både Malte och Polly, det är en undersökning som är "utöver" och inget som rasklubben kräver, den vanliga ögonlysningen  gjordes förra veckan. För er som har tankar göra den så kom ihåg en sak, gör vanliga ögonlysningen samtidigt! Den är subventionerad eftersom det är krav på den, hade jag gjort båda samtidigt så hade det varit betydligt mer skonsamt för plånboken.. Man lär sig av sina misstag! Och det är tur jag har ett jobb som gör att jag kan hålla på med uppfödning ;-) Gonioskopi utförs då man tror att den undersökningen gör att man kan hitta hundar med disposition för Glaukom. Så här skriver avelsrådet:
 

Avelsrekomendationer:(glaukom) • Gonioskopi undersöka föräldradjuren. Tills vidare finns ingen avels- eller hänvisningsspärr på hundar med anmärkning. Men man skall ha i åtanke att med allvarlig PLD löper större risk att få valpar med samma defekt. De hundar som utvecklar glaukom har ofta mycket omfattande PLD.

Man graderar i ua, lindrig, måttlig och kraftig och samtliga är alltså okej använda i avel. Polly var ua, Malte lindrig vid dagens undersökning (man gör bara den en gång). Vi pratade med avelsrådet efteråt och det enda de sa man bör tänka på var att man inte bör para Malte med en tik som har kraftig. Undersökningen är lite omdiskuterad eftersom de veterinärer som gör den gör så olika värderingar, det var som duktige Nils Håkanssson som jag var hos idag förklarade: "om du och jag går ut och ställer oss i skymningen och var för sig ska säga när det är mörkt så kommer vi har olika uppfattningar" Intressant hur som helst och jag kommer fortsätta undersöka trots att det kan utläsas olika och så få flattar är undersökta. Jag röntgar ju även armbågar på mina hundar trots att det inte är krav på det, min uppfattning är att man ska kolla upp det vi kan kolla upp. Väldigt stolt över mina duktiga hundar som verkligen är hur skötsamma som helst vid alla veterinärbesök, idag var det en veterinär under utbildning som även hon skulle titta och känna så det blev en lång dag :-)

 
Fartfylld Malte

 

På förmiddagen var Douglas här och gick sitt första blodspår. Både jag och matte trodde nog han skulle vara ganska "på" men istället så var han väldigt noggrann, fokuserad och missade inte en droppe. Han gick med ganska låg kroppsställning och tyckte det var lite läskigt men samtidigt väldigt spännande. Han fladdrade ut någonting utan gick med näsan i spårkärnan. Förstod inte riktigt grejen med klöven på slutet men det kommer :) I övrigt så upplevde jag honom som överhuvudtaget mer balanserad, han och hans kullsyskon är väldigt rara men är överdrivet sociala vilket gör att hussar och mattar fått träna på att inte hälsa/bry sig om/ andra hundar och människor. De har liksom gått upp i spinn bara de sett en person närma sig och det har varit lite jobba på. Kul se att det ger resultat!!

 

 Douglas och Ulla

Apropå Douglas så vill jag passa på klargöra att även den kullen, alltså Melker-Pingla, är välkomna på träningsträffen den 20:e. Man kan kanske inte göra allt men endel och att sitta passiv och se på när andra hundar är alltid bra!

 

Börjar bli dags planera inför lägret i början i april, bra att du gav mig en spark i baken Helena *ler*. Eftersom jag troligen inte har någon egen hund träna med så kommer jag hålla nybörjarapporteringen. Fundera på vad du vill träna och återkom!

 

Vi har varit ganska duktiga och tränat hundarna malin och jag här nu när snön smält undan lite, trist bara att det är isgata på vissa ställen. Än så länge är Malte duktig när löpbrudarna är med och så länge det går får de träna ihop. Han har haft härlig fart och inte stannat och kissat där flickorna varit. Får se vad jag säger nästa vecka ;-) Planen är att låta tikarna kissa in ett skogsområde där Malte sedan får göra ett sök utan att själv stanna och kissa.. Både Polly och Cola har sin vanliga fart (det vill säga hög..) vid träning men jag tycker nog de sover lite mer än normalt

 

Ha det bäst,

 

Annica

 


Vilken ketchupeffekt!

Blir onekligen en rivstart här på året!!
 
Hade tänkt sätta mig ner och bloggat lite här under helgen men jag har jobbat nätter och man kan konstatera att folk onekligen utnyttjat en lång ledighet till att festa... Fullt upp med andra ord, när jag inte jobbat eller sovit har jag prioriterat annat än datorn :)
 
Skrev ju att Pingla börjat löpa och vips, så bestämde sig Cola och dagen efter henne även Polly för att det var dags att löpa. De två sistnämnda löpte ju under Flatmästerskapet i augusti i fjol men blev nu igångdragna av den svarta, tikar!!!! Inte väntat men det är ju detta vi längtat efter så det ska bli superskoj!!
 
Även Pingla kommer att paras men inte här utan hos Charlotte. Charlotte har ju möjlighet att ta en kull på henne och eftersom hon haft en massa otur med sina egna tikar (uppfödning är ibland inte mycket annat än blod, svett och tårar...) så passar det henne bra låna Pingla nu. Charlotte blev glad då jag meddelade att Pingla löper och det känns fint att hon ska få möjlighet använda henne nu. För egen del så innebär det att jag inte kommer ha någon hund tävla med, min tanke var att tävla Pingla under våren då de bruna förhoppningsvis håller till i valplådan men nu blir det andra planer. Antar att jag kommer ha fullt upp ändå om det blir som vi hoppas med två kullar här hemma, och så blir det väl till skjutsa Malin och Malte på diverse tävlingar. Tid till träningsträffar för er andra ska det också bli förstås!!
 
Går allt som det ska så åker jag till Kristinehamn för en date mellan Cola och Rasmus till helgen eller i början av nästa vecka. Jag räknar med att Polly är en eller ett par dagar efter henne, det blir tätt med andra ord! Och som grädde på moset bor ju Jessie i Kristinehamn så jag får bo hos henne mellan parningarna, perfekt ju! Hoppas Verk kommer tycka det är lika perfekt med en höglöpande tik han inte får umgås med på besök...
 
Malin har lagt ut på sin FBsida och även under kennel Ryegates FB-sida om hundvakt åt Malte. Finns det någon som bor i närheten av oss så säg till, vi behöver ju låta honom och Polly träffas... Annars kan det vara aktuellt efter parningar genomförts och till tikarna löpt klart. Än så länge går det bra ha dem ihop men  han kan nog få det lite jobbigt här framöver ;-)
 
Nu vet man ju aldrig att det blir valpar, det är något man får hoppas! Har haft två kullar tätt en gång förut, det var då Sisu och Myrra hade varsin kull med en vecka emellan och då med nio valpar i Sisus kull och tolv i Myrras... Kan lugnt säga att det var ganska fullt upp *himlar med ögonen*. Det var de första kullarna jag hade tillsammans med Thomas och jag såg verkligen till att han på en gång förstod av uppfödning är allt annat än semester. Fördelen nu är ju att Malin är med på ett annat sätt så vi är tre vuxna (och så Richard när han är här) att dela på alla sysslorna. Kommer förhoppningsvis även finnas möjlighet att ha valparna mer ute på slutet eftersom det då kommer vara vår, underlättar ju ganska mycket. Och som vi längtat efter smått!!
 
Håller vädret i sig (alltstå inte en massa mer snö..) blir det träningsträff här hemma söndagen den 20e januari kl. 11.00, den anpassas efter vilka som kommer så alla kan anmäla sig. Även trimning och lite utställningsträning innan Kumlautställningen helgen efter om intresse finns.Som vanligt gäller att jag vill veta vilka som kommer så jag kan planera träningen.
 
Ha det gott nu allesammans!
 
Annica
 
 

Å så ett nytt år!!!

Nästan lite magiskt med nytt år tycker jag, vänder blad och börjar om känns det som!
 
Jag hoppas och tror att 2013 ska bli det bästaste av bästa år och hoppas det kommer bli detsamma för er kära läsare :)
 
Jag har jobbat både nyårsafton och nyårsdagen, lite trist åka hemifrån men väl på jobbet har vi alltid det mysigt dessa storhelger trots massor av jobb. Något som inte är polisiärt men som ändå hamnar hos oss är alla skottberörda hundar som rymmer när det smäller. Kan inte uttala mig för alla kommuner men i Eskilstuna är det okej med fyrverkerier utan tillstånd från kl 06.00 nyårsafton till 12.00 nyårsdagen. Det är många timmar och man bör hålla hunden kopplad/inte rasta mer än absolut nödvändigt. Våra hundar blir bara nyfikna och tycker det är spännande men jag skulle aldrig dra ut dem på stan eller ta ut dem när det är som "värst".
 
Eftersom jag har gått upp klockan fem dessa dagar så blev vår nyårsafton lugn, god mat och trevligt sällskap räckte fint :) Kände mig duktig som gick och la mig i skaplig tid men smällandet höll mig vaken bra länge... Blir en tidig kväll ikväll!!
 
Thomas har under dagen kört iväg Pingla till Ingela med familj då vår flocks svarta diamant börjat löpa. Jag är nöjd med att hon börjar sträcka ut mellan löpen, i början löpte hon med fem månader mellanrum men nu har det gått drygt sex månader, bra där Pingla!! Och bra, det vet jag att hon kommer få med Saga som fyrbent kompis och några katter försöka jaga ;-)
 
Hoppas att Pingla även fick Cola och Polly tänka på att det snart är läge för löp.... De ska visserligen inte börja förrän i februari men jag längtar efter valpar!
 
 
Är ni ännu inte medlemmar i SSRK så kan jag ordna ett medlemsskap för första året 130 kr isf 330 (gäller bara om man inte varit medlem förut). Jag behöver mailadress och vanlig adress, visserligen har jag er alla i mina pärmar men ett mail vore bra.
 
Hör av dig om du vill ha hjälp med trimning om du ska ställa i Kumla. Malin och jag kan kanske hjälpa till visa också, det beror på antalet hundar som ska med :)))
 
Ha det bäst nu!!
 
Annica

RSS 2.0