Hilda och Anna vann SSRKs Ungdoms SM :)

Får nog bli ett kort inlägg trots att jag har massor att blogga om men ikväll gott folk är jag trött..
 
Varit ute hela dagen i hällande regn (inte hela dagen) och är sådär ruggig.. Många koppar te och skönaste morgon -rocken har det blivit!!
 
Idag har jag varit funktionär på Unghunds SM i SSRKs regi, attans vilket trevligt arrangemang! Så roligt att ritkigt duktiga domare var på plats för att döma, roligt för ungdomarna och roligt för mig som gick med öronen på vift hela tiden för att ta del av domaren på "min" rutas klokskap, på denna ruta var det Lena Bratsberg Karlsson.
 
Djupt imponerad över våra duktiga unga, samtliga hade fint fotgående, förde hundarna lugn och tyst, bra stadga och alla apporter i hand :) Gott folk, det här gänget kommer nafsa "gamlingarna" snart!!
 
Malin startade Malte (då valde jag inte vara funkis..) och hon var nöjd med mycket, allt utom dirigeringarna som kostade dem alltför många poäng. Men duktig i övrigt och på nån ruta dagens bästa markör. De har knappt tränat något alls tillsammans i sommar, en gång föregående vecka har det blivit allt som allt..
 
Syrran Hilda och matte Anna gjorde ett gediget jobb på alla stationer och ni som sett dem in action vet att de är grymma.. Hilda är som en liten Ferrari, massor av fart och attityd. Anna har verkligen varit superduktig träna denna härliga hund, inte alltid lätt med en hund som vill så det värker *ler*
 
 
Lilla söta Hilda och hennes duktiga matte Anna. Stolt kennelmamma!!
 
Men idag höll det med råge och de blev sammanlagt vinnare av alla klasser och därmed vinnare av Ungdoms SM, så himla skoj! Tror hennes bil måste varit knökfull med priser, attans vad med fina priser alal fick!! Och som grädde på moset valde domarna ut ett specialpris till vinnaren, de ska få följa med en av dessa på fasanjakt :)))
 
 
Igår hade vi valpträff här hemma på förmiddagen för Pinglas valpar, blev som vanligt jättetrevligt. Hoppas ni fått mailet med allt vi gick igenom! Valparna är nu fem månader och kalvbeningar. Väldigt typlika och faktiskt håller det exteriört i sig hur de såg ut då de flyttade härifrån, spännande! Valpar och förare gjorde övningarna med bravur, nu har ni lite träna på tills vi ses nästa gång!!
 
På eftermiddagen var Sonja, karin och Ossian har samt Madde med Mozart. Blev ett rejält avhopp av olika anledningar. Men det gick bra och skoj kunna koncentrera sig på "bara" två ekipage. Bara och bara förresten, vilka framsteg de gjort under sommaren! Kan ju lugnt konstatera att om förarna vill så finns det alla möjligheter avancera inom apporteringsmomenten. Härligt se hur brorsorna låg i, letade koncentrerat och använde sina näsor föredömligt. Och vilken snabb inlärning! Vi var onekligen väl värda världesn godaste toscakaka sen, tack Sonja och Karin :)
 
Tyvärr hade jag ingen kamera med varken på valpträff eller träning, nästa gång : D
 
Resten av helgen har spenderats med familjen och vi har mest tagit det lugnt.
 
Cola mår bra och imorgon går hon in på fjärde veckan.. Hon är lugn och sover mycket, inte vad vi är vana vid!!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 

Sicken helg!!

 
 
Äntligen får jag lite tid sätta mig ner och summera några roliga dagar!! NU ahr skolan börjat och allt är tillbaka i normala gängor, ganska skönt tycker jag..
 
Vill bara börja påminna om valpträff för Pinglas småvalpar (jaja, börjar bli stora nu..) på lördag kl 10.00 o träningsträff  för de äldre samma dag kl 14.00
 
FRK Bergslagen har prova-på-dag den åttonde september, läs mer på deras hemsida, Kan nog bli skoj! De kommer även ha utställning i oktober, en Flatshow som alltid är inofficiell men som döms av duktiga flatuppfödare.
 
http://www.frkbergslagen.webb.se/
 
Stolt som en tupp (eller säger man höna??) över Per och Zorro som i säsongsdebuten fick en tvåa (med mersmak) på elitprovet i Sala. Ni är verkligen duktiga!!
 
Själv så åkte jag till Jessie i Kristinehamn i fredags. Alltid skoj ses och jag, Polly och Malte sov över där. Vi lämnade hennes gamla goa tik Vega hos hennes föräldrar och så en tiiiidig morgon och iväg till Norge på jaktprov. Tänk vad stollig man är!
 
Provet var nära svenska gränsen och det gick snabbt och smidigt åka dit, trevligt sällskap hade vi ju garanterat :))
 
Måste verklgien säga att det var urtrevligt starta i Norge, samling i en fin "hyte" upplyst med stearinljus, alla blev bjudna på kaffe och kaka på morgonen, gratis katalog och norskt gemyt. Trevliga domare som såg till att nervösa tävlande kände sig lite mindre nervösa. Domarelev var det också, då brukar det dömas lite mer strikt men det gick bra :) Trevlig hon också!
 
Elitklassen gick samma dag, inget vatten men ett prov som gick på tung myr och som blev väldigt avgörande, svårare än i Sverige tyckte en del..
 
Nkl var nere vid en tjärn med gungfly, terrängen krävde även här en hel del av hundarna. Helt vindstilla och regn var inte de bästa förutsättnignarna. Provet började med markeringar på myr och i gungfly. Några hundar tyckte det var lite läskigt ta sig i vattnet från gungflyn, de skulle även över en mindre gungflyö för att hitta en av markeringarna i vatten. Malte var först ut av mina hundar och han låste sig nere på gunget, där låg två av apporterna på söket. Dels blev han störd av publiken som inte var med bakom oss utan som satt på andra sidan tjärnen. Man hörde väldigt tydligt  prat, skratt och prassel, likaså skott från ekl hördes väl över vattnet.. Många hundar fick svårt ta sig bort från gungflyn, dels hade alla markeringar skett där och det var där allt hände, De andra apporterna låg i skogen och han kom aldrig igång helt. Bra vatten, bra markeringar och nöjd med honom om han bara inte låst sig där nere, kan ju trots allt hända unga hundar.. Har en plan klar i huvudet hur vi ska gå vidare, tack Jessie för hjälp att spåna :) Ett tredjepris blev det, helt okej med tanke på insats.
 
Verk och Jessie satte inte många tassar fel, det blev en etta i debuten! Way to go!! Ni är så jäkla duktiga! Förstod att det hade gått bra för de var snabbt tillbaka. Han och Malte är lika varann i mångt och mycket och det är två härliga gossar. Verk kommer funka alldeles utmärkt uppåt i klasserna med tid och mognad.. 
 
Verk och Polly. Nöjda förstapristagare :)
 
Så glad att det blev Vexagossar till oss! Förresten, kollade lite när min Malin och Malte körde idag och jag kan säga att han jobbar mycket bättre med sin "riktiga" matte *hmm*
 
Polly gjorde även hon ett fin-fint arbete, jag var väldigt nöjd. Sammanfattande kritik: Dagens uppgifter löses mycket bra till alla delar. Fin balans i självständighet och samarbete. En koncentrerad trevlig apportör. Min Pollan Trollan! Det var domaraspiranten som dömde Polly men det sker ju alltid gemensamt med domaren. De var så nöjda med henne att hon slutade dagen som Provbäst :) Trevlig sak i Norge att utse etta, tvåa och trea, här hade man nitton startande i klassen. Vilket år vi haft, först cert på Clubshow och nu detta :) Så glad jag väntade ut den sent mogna fröken!
 
Lite slitna var vi allt när vi åkte hem men attans så nöjda! Hem från Jessie satt jag och sjöng för fulla halsar och hinkade Red Bull *hehe*
 
I söndags var jag nere tillsammans med Malin på SKK utställningen här i stan, en kilometer hemifrån.. Vi minglade och Polly var med för att höra högtalare, det är verkligen något hon inte gillar. Gick kanon!
 
Sedan kom Annika och hämtade henne, Polly ska nämligen vara på Bootcamp hos henne. Saknar henne väldigt!! Men det ska bli spännande se vad Annika tycker om den "lilla" bruna loppan :))
 
Cola är lugnare än vanligt, jag tycker juvrena är mer rosa och större samt att hennes buklinje som normalt är ganska uppdragen har sjunkit.. Hoppas!!!!
 
 
Cola älskar att kampa..
 
Pingla börjar återvända till sitt normala jag efter valparna, vi är i full gång med träning och hoppas vi hinenr finslipa innan provstart..
 
 
Vi jobbar på't
 
Malte har landat efter tikarnas löp och en synnerligen aktiv semester, han och Malin laddar inför SSRKs Ungdoms SM i helgen!!
 
 
Malte med sin "riktiga" matte
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

LIte om FM och annat

Idag fick vi till en bra träning vid vatten. Både i och bredvid :)
 
Det var jag med Polly, Cola och Malte (Cola fick vara hemma och ta det lugnt, hon är betydligt tröttare än vanligt och blev itne särskilt upprörd när vi åkte utan henne.. Jag tror det är dräktighetshormoner jag ;) Malin med Fixa, Annica med Nikki och Lasse med Lydia. Vi körde sök då det är gott om pors på stället och det ju luktar gabska mycket. På slutet jobbade vi i par där en fick hämta markeringar efter att den andra tagit in en dirigering i gungfly. Bra träning!!
 
Kom inte hem förrän vid elva i söndagskväll efter semestern, blev verkligen till att utnyttja ledigheten till fullo.. Började sedan jobba dagen efter så man kan lugnt säga jag ligger efter i hushållsarbetet *hmm*
 
FM blev verkligen en kul upplevelse där höjdpunkten var Helena och Lystra i final i nkl, Såg ut som de inte gjort annat när de släntrade in på finalarenan.. I grundomgången hade de 73 p och gjorde finfint ifrån sig i finalen. I denna klass kastade man en enkelmarkering som hamnade dolt. Det gick både på tid samt dömdes efter prestation. Lystra gick ut rätt och låg kvar väldigt bra i området, tog nog en aning längre tid på sig än den som vann bara men jobbade hela tiden övertygande. Tvåa av 87 anmälda i en klass är inte fy skam!! Stort grattis!!
 
 
Helena och Lystra
 
Jag brukar ju vara duktig på att snacka och på lördagen när Helena började ana att hennes poäng skulle räcka till final sa jag kaxigt "om du kommer till final bjuder jag på fika.." Så, det var bara fixa det till söndagen *harkel* Jag och min stora trut! Jag bodde inte kvar utan åkte mellan Yxnerum och Lysingsbadet där Thomas och barnen var kvar, tog en och en halv timme enkel resa. Var sedan tvungen åka och hämta familjen där nere sen efter tävlingarna för att lasta på husvagnen och åka hem..
 
På lördagen tävlade Hilda och Verk i ukl, Malte var med och hejjade på syskonen. De gjorde båda två bra ifrån sig. Verk hade 20, 20, 15 (blev väl yvig i en kort markering) och Hilda någon poäng efter. Man hade sedan en ruta med viltsök. Personligen tycker jag inte man ska blanda vilr/dummies och framför allt inte på unga/orutinerade hundar. Ganska många hundar reagerade/nobbade vilt denna dag ch då var det även såna som är mer rutinerade. Hilda och Verk saknar lite viltvana och denna ruta blev väl knepig, Då man har vilt på en ruta innebär ju det att de måsta vara klara för B-provsstart även i ukl. Hilda hade flyttat på en trut men inte tagit upp den sponant och Verk hade visserligen tagit allt vilt fint men fick inte så många poäng då han fick kommenderas. Bra gjort med så lite viltträning!!
 
 
Lystra
 
Helena och Lystra samt Karin och Miso startade i nkl, de är syskon till Polly. Lystras bravader står det om ovan och Miso fick poäng på alla de tre första rutorna, bra på två men så en lite väl lätt bakdel vid vattnet... Även hon tyckte truten var ful (hon var i gott sällskap som jag skrev) då den rutan nollades. Kul ändå att hon var på hugget!
 
Jag tycker nog att man kanske ska titta på det här med vilt på ett FM, är det en tävling eller egenskapsbedöming? Hoppas man kan titta på det till nästkommande FM (som nästa år är hos oss i Bergslagen!!) Skulle onekligen underlätta att slippa ta hand om vilt till kanske 300 startande...
 
Per och Zorro startade i ekl och det gick inte riktigt som de tänkt sig. Bra jobbar på söket (även om han var väl stor och tog för sig på nästa ruta) men så har de ju också varit med förr. En missad dubbelmarkering blev deras stötesten denna gång men jag är säker på att de kommer igen. Synd att jag inte han se något av ert jobb bara!
 
Som sagt. roligt se finalerna som vanligt och lite mervöst titta på Helena och Lystra.. Måste erkänna jag gömde mig lite bakom Karins axel :)
 
Såg att FRK Bergslagen ska ha en prova-på-dag den åttonde september (tror jag det var), läs mer på deras hemsida!
 
Ha det gott,
 
Annica
 

MInglat på FM

Lite snopet blev det allt i år då jag anmält tre hundar till FM och startar... Noll!
 
Tikarna är ju på sluttampen av löpet och jag bestämde mig här i veckan för att inte starta Malte. Dels har det inte blivit mycket tränat under semestern och sedan vill jag bara starta om vi har en "bra känsla". Efter Flatfestvalen kände jag mig besviken på mig själv, varför starta när han inte var sitt rätta jag??
 
Så jag beslutade att vi ska bli synkade igen och så kör vi framåt, han ska hålla i måmga år framåt och vi ska ha kul ihop! Imorrn åker vi hem och då kan han träffa brudarna igen, ska bli skönt ha flocken samlad igen! Och då menar jag både två och fyrbenta :)
 
 
 
Vi har haft en underbar semester och tro't eller ej, på måndag börjar jobbet igen!! Västervik och Lysingsbadet där vi är nu är jättefint. Barnen har haft fullt upp hela tiden, kompisar, aktiviteter gör att de stupat på kvällarna. Vi har bland annat varit på Astrid Lindgrens Värld, höjdpunkt för både stora och små. Hundarna gillade också stället och Malte uppskattade nog rövarna i Ronja Rövardotter mest, han blrv rejält klappad och gosad med.. Pingla hade sjå ha koll på tappade glassar, bullpapper och annat matnyttigt..
 
Vi har tränat lite grann tidiga morgnar innan familjen och campingen vaknat men inte har det blivit mycket.. Fick till ett bra vass-sök och ett par linjetag över en lite vik men annars har vi som sagt vilat oss i form ;)
 
Åker tillbaka imorrn till FM och kollar finalerna. Sen hämtar jag familjen och styr hem..
 
Hoppas ni som kursade för Annika hemma hos oss idag hade en toppendag!! Cola är riktigt seg vilket hon normalt sett ALDRIG är så jag undrar och hoppas hon hamnat i dräktighetsdimma :)))
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 

Dagarna går fort..

Kom hem söndag kväll från västkusten, vi var fyra dagar på Daftö. Lite väl tajt med tid bara, så mycket skulle hinnas med :)
 
Vi hade med oss tikarna och Malin och Malte var på Ljusterö och i Stockholm. Hehe, folk undrade nog vad som var på gång i vårt förtält, löptikarna busade runt ordentligt där inne *suck*. Annars gick det jättesmidigt ha med alla tre, mycket miljöträning fick de också med Strömstad, Smögen och allt annat vi hittade på.
 
 
Igår blev det tvätta-packa-fixa dag samt att jag äntligen kom iväg till frissan vilket var synnerligen nödvändigt. Vi hann åka till mamma i Stockholm också..
 
Idag har vi landat på Lysingsbadet i Västervik, Malin är hemma och jobbar och har hand om Polly och Cola och Malte och Pingla är med oss. När vi kommer hem igen är löpen som tur var över!!
 
Här är riktigt fint, vädret kanske inte det bästa men annars är det jättebra.
 
Har inte blivit mycket hundträning alls förutom miljöträning då :) Då är det tur man har superduktiga valpköpare som verkligen jobbar och tränar så bra med sina hundar!! V
 
ill passa på gratta Zorro och Per som i söndags gjorde fint ifrån sig på Gyllerboda Cup och slutade som delad femma och bästa flat i ekl. Fixa och Malin gjorde flera fina rutor men på en blev det lite strul och bara en poäng. Sånt händer med en ung hund, Malin var supernöjd med hennes attityd och inställning, härligt!
 
Duktig har också Fixas bror Mascot varit och han och Elli vann Unghundsklassen på KM. Himla skoj!!!! Fina poäng blev det med :)
 
Ikväll var sista omgången i Poängjakten men jag var ju inte med.. Jessie och Verk gjorde mycket bra men dirigeringen var för svår, inte konstigt då han inte kan såna ännu... De var inte kvar till slutet så jag vet inte var de hamnade till slut i slutställningen men duktiga har de varit, Verk är ju så ung!
 
Maria och Texas har också startat, de har avrit med vid tre tillfällen och de har bara gått bättre och bättre, verkligen häftigt! Idag fick de 125 poäng, vilka framsteg ni gjort! Tror de slutade fyra totalt i klassen, hejja!
 
Nähä, lite trötta efter resandet och allt pussel då man landar på en ny camping.. Godnatt!
 
 

Kramig visit i Kramfors!

 Först Lystra och jag och sedan
 
Monumentet i Ådalen
 
NI vet hur det är, när jag inte bloggat har det varit fullt upp....
 
Cola och Lakriz
 
 
Kom hem igårkväll, sent, efter två fina dagar uppe i Kramfors. Fina på det viset att vädret var toppen, landskapet storslaget och mysigt med en två-dagarstripp ensam med maken.. Som grädde på moset fick vi till två superbra parningar mellan Cola och Lakriz så nu hoppas vi på LakrizColor här i början av oktober!!
 
Läs mer under Valpar, texten är uppdaterad (tack Åse!)
 
 
 
Höga Kustenbron, mäktigt!
 
Lakriz med ridgen ;)
 
 
Lakriz har inte parat förut och det är alltid pirrigt innan hur det ska gå, är det rätt dag, får de till det osv.. Här känns det som vi prickat rätt, härligt då resan ändå var dryga 100 mil tur och retur.. Lakriz är en härlig kille, har ju träffat honom förr och han gjorde oss inte besviken nu :)
 
Thomas och jag hann se oss omkring i omgivningarna, besöka Höga Kustenbron (mäktig!) och minnesmonument i Ådalen. En hel del shopping blev det med, tänk att man måste åka till Västernorrland för att shoppa loss *tsss*.
 
 
Malte o Malin
 
Tror helgens Flatfestival snabbt ska läggas i arkivet "glömmes". Malte fixade inte åka iväg och prestera med två löptikar hemma, han som brukar vara koncentrerad med fokus var visserligen koncentrerad.... Men bara på brudar *suck!!!!!!!*
 
 
Fixa
 
På lördagens WT blev han fyra med 66 poäng, han kan ju så mycket bättre!! Lågvattenrutan var söket, något som normalt är något han är duktig på.. Bara spring (efter brudar antar jag) och ingen näsa gav futtiga 4 poäng...
 
Stort grattis till Per och Zorro som vann Elitklassen med fina poäng!! Imponerande :) Och Zorro är verkligen en go hund.. Precis som Bamse, är man stark (och stor) måste man vara snäll!!!!!!
 
Trevlig lördagskväll och sedan sov vi (nåja, kan konstatera att jag är för gammal för våningssängar..) i samma stuga Malin, Malin, Helena och Perra med alla hundar.. Tur det var två rum!
 
 
 
Söndagen var ingen hit den heller, Malte gick upp på platsliggningen och fram till en labbetik. Hu, hade man vetat innan hur kollrig han skulle bli så skulle vi aldrig åkt.. Ingrid Tapper som är en känd etnolog hävdar att hanarna blir lika knasiga om de åker iväg från sina tikar om de vet att det är höglöp och det stämmer i Maltes fall... Han kan liksom inte prestera och då ska vi inte kräva det av honom. Blir nog inget FM för hans del heller, vi får se hur det går. Nu kommer han även få en "rapportering" att han gick fram till annan hund, huvva... Prgrammet skötte han sedan fint, nollade hoppet genom missfröstånd men annars fint, åtta på fria följet och nia på rutan som varit hans stöttesten..
 
Stort grattis till Malin och Fixa som fick LP1 med 165.5 poäng, well done! Bra jobbat även av Helena och Lystra även om det inte nådde hela vägen. Det såg fin-fint ut och hon höll ihop bra!! Förargliga nollor bara.. På't igen!
 
 Fixa blev ju riktigt snygg trimmad :)
 
Utställningen gick bättre för Malte, han vann unghundsklassen och slutade fyra bästa hane trots blekt sommarkostym..
 
Bra även för Fixa som överraskade med fint resultat, hon blev ju riktigt snygg nu efter trimning och då hon har växt på sig ;)
 
 
Vilja
 
Vilja blev oplacerad i jaktklassen och Lystra kom fyra med HP i Jaktklassen.
 
 
 
Tack för trevliga dagar allesammans!! Har säkert glömt nåt, tänk på att jag börjar bli gammal *hehe*
 
 
Träningsträffar 25e aug kl 14.00 och  22a sept kl 10.00
 
Valpträff Pingla-Melkerbarn 25e aug kl 10.00
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 

RSS 2.0