En intensiv helg...

Inte utan att jag är mör så här på söndagskvällen... Intensiv helg!!
 
Igår var jag och Malin iväg på FRK Bergslagens KM, som vänligt trevligt träffa alla goa Bergslagingar :-)
 
På förmiddagen dömde jag en av rutorna och hade eminent hjälp av Elli och Hello som kastade och kvackade med den äran. Efter lunch så startade jag lilla Fixa. Väldigt, väldigt nöjd med henne! Vi kom på en femte plats men det är inte det som var poängen utan helt enkelt kolla av hur det funkade mellan oss i tävlingssammanhang och jag är mer än nöjd. Lugn och stadig, godkänt fotarbete och mycket fina avlämningar. Så glad, där fick vi ett kvitto på att vi är på rätt väg ;-) Bra poäng på det hon kan (15, 16 o 19 av 20) och inte alls så många poäng på det hon inte kan... 0 och 5 poäng där det kastades störningsmarkeringar och de skulle dirigeras istället. Men känslan gott folk var kanon! Gillar verkligen den lilla racerhunden!
 
 
Malin och Malte gjorde jättebra ifrån sig, tre rutor med kanonpoäng (17, 18 och 19), en ruta där han knallade (som ni alla vet är det bara bra hundar som knallar *flin*) synd då han annars löste själva uppgiften kanon. En ruta gick han alldeles för långt på en dirigering och Malin tappade honom ut i skogen så där blev det inte heller många poäng, lite synd för dirigeringen började så bra. De fick även domarens pris på en ruta, kul! De fick en fjärde placering i klassen. Snyggt!!
 
Trevligt besök hanns också med när vi kom hem. Thomas och barnen hade tagit väl hand om valparna och de har njutit av frisk luft och bus.
 
Lite mer sovmorgon idag och sedan bar det av till SKK Västerås. Malte ställdes i jaktklass och vann med ck. En väldigt trevlig skotsk domare, han gav ett sympatiskt intryck och verkade verkligen tycka om att döma. Malte fick en fin kritik och domaren lyckades författa ihop kluriga och rättvisa kritiker på alla hundar han dömde, guldstjärna! Här kommer Maltes kritik: Helt och hållet i underbar kondition. Välmusklat bakställ. Attraktivt maskulint huvud med intelligent uttryck. Bra förbröst, djup bröstkorg. Väl samlade tassar och stark topline. Spänstiga rörelser med superbt drive i bakstället." Malin var kvar och hjälpte bland annat till med att visa i bästa avelsgrupp. Jag åkte hemåt och mötte familjen på Slagstaglass.
 
Valpmys och en ny rastgård till valparna ute på gräsmattan. Det är ett busigt och livligt gäng som verkligen upptäcker allt just nu!!
 
ha det gott och tack för fina bilder Svenne!
 
Annica
 
 
 
 Glömde ju!! Stort grattis till Helena som med Vilja fick ihop snyyyygga 96 p/100 i debuten av fortsättning rallylydnad och dottern Lystra som fixade uppflyttnignspoäng i debuten av nybörjarklassen. Bra där! Polly är impad av valparnas mormors framfart ;-)))
 
 
 
 

Pollypralinerna fem veckor och Lakritscolorna sex veckor imorrn!

Idag hade jag utbildning på jobbet och vi var iväg hela min "färggrupp" och hade en trevlig dag på stälelt där våra hundförare brukar träna. Fick träffa en alldeles underbar 14-veckors gammal mallevalp, han började med att bita mig i näsan ;-) Malin praktiserar just nu (på Eskilstuna Hundcenter....) och hon var ledig idag vilket passade utmärkt.
 
 
Jag kanske borde borstat av mig alla sågspån ;-)
 
Våra egna valpar växer så det knakar, Pralinerna blir fem veckor idag. Runt fem-sexveckor så kan valpar plötsligt hamna i en lite mer "rädd" ålder, ungefär som barn gör vid sju, åtta månader då de plötsligt blir blyga och reagerar på höga ljud och sånt. Jag har inte märkt något direkt på valparna men det är alltid fascinerande studera dem och roligare blir det för varje dag. Tycker nog att det är lite smålyxigt med valpar som kan vara ute så mycket som dessa, de blir skönt trötta av att klättra, smyga, leka och gömma sig utomhus. De har fått prova på vara på lite olika ställen och nya utmaningar, allt är liksom lära för livet ;-) Viktigt är ju också tid med oss så därför får de turas om komma in. Man märker att Alvin och Engla blivit större för de är riktigt duktiga med valparna. Och jag tycker det är perfekt med lite socialisering bland barn när deras kompisar kommer över ;-) De får ordentliga förhållningsorder av Alvin och Engla hur man håller en valp och hur man uppför sig bland ett gäng pirayor ;-)
 
 
Trött valp som busat på övre bilden och så bus-valpar som hittat viltsäcken och krypit in och snott
 
en duva ;
-
 
Imorrn blir Colavalparna sex veckor och då blir det avmaskning och kloklippning. Stamtavlorna har kommit och ligger och väntar på posten, valparna är dolda felsförsäkrade och nu ska det beställas tid hos veterinär och en massa annat.. 
 
Snart är det helg och då blir det KM i Bergslagen, Kommer döma ukl, ökl och ekl på förmiddagen och sedan på eftermiddagen ska jag starta Malin J:s "Fixa" i nkl. Ja, min Malin ska också dit och det kommer bli en trevlig dag bland valpköpare och vänner. På söndag är det utställning i Västerås och det ska vi också hinna med. Lite besök också förstås ;-)
 
Ha det gott!
 
Annica

Dagarna går..

och valparna växer..
 
 
Mina foppatofflor ligger risigt till..
 
Liten valp, stor kaninboll :-)
 
Vädret har varit lite växlande men det gör inte så mycket, utevistelse har blandats med att vi har haft valparna inne. Ute har de fått apportera lite kaninbollar, upptäcka en större del av omgivningen, lekt kurragömma under väven i rabatterna och beundrat de andra hundarna som då de är blöta efter promenad får torka upp i hundgården. Malte tycker det är perfekt ha staket emellan sig själv och de små, han tycker de är läskiga *haha* Gör riktiga lappkast när han upptäcker en valp som är här inne ;-)
 
 
Den här underbara bilden har Svenne tagit. Hon har en ridge på nosen och de gör henne extra charmig tycker jag ;-)
 
Inne så gillar de dra ut alla skor, gnaga lite på skåpshörnen och rent allmänt få oss inse att det börjar bli dags valpsäkra huset.. De röjer runt en stund i fullt ös och sedan slocknar de så sött.
 
Intensiv men rolig tid, många roliga besök med trevliga gamla och nya vänner. Lite annorlunda då vi mest sitter på golven och jollrar med sötnötarna!
 
Ha det bäst!
 
Annica
 
 
 
 

Ystra valpar på grönbete

Underbara vår!!
 
Nu har även Pollypralinerna flyttat ut, väldigt skönt tycker jag som slipper vakna flera gånger per natt av en skock måsungar ;-) Lika skönt för valparna som nu har mycket mer yta och dessutom dubbelt så många kompisar! Hade från börjat ha dem i två separata "rum" men de var så nyfikna på varann så jag släppte ihop dem. Har gått jättebra, det är ju bara sex dagar mellan dem och de leker och busar ihop. Nu är det ju så fiffigt med en svart och en brun kull så det går ju inte blanda ihop valparna heller.
 
Polly och Cola turas om dia valparna och de tar lika bra hand om sina egna som den andres valpar. Ganska häftigt se!
 
Det har ju varit ett alldeles fantastiskt väder i helgen och valparna har kunnat vara ute mycket. Både två och fyrbenta barn här hemma är behagligt trötta på kvällarna. Jag låter dem upptäcka omgivningarna och det är mycket som är spännande för småvalpar. Alla trevliga besök gör ju också sitt till ;-)
 
Malin och Malte var och tävlade dubbeltävling i lydnad igår. Tyvärr var det en hund som reste sig på platsliggniingen både på förmiddag och eftermiddag och då ställde sig Malte på förmiddagen  och satte sig på eftermiddagen, skit också :( Bra att han ändå stannade kvar, den som reste sig sprang runt på plan och det har itne Malte varit emd om förut. På fm valde Malin att ta den tävlingen som en ren träning och "chocka" honom genom att inte agera som man gör på tävling. Han gjorde ett jättefint program (förutom paltsen då) på eftermiddagen så det var nog en bra taktik. De kommer igen! Bara träna plats med mer störningar...
 
 
Jag lånade några av dina foton Tommy ;-)
 
Grattis till Malin J o Fixa som fixade andra ettan i tvåan igår! Andra plats med 162.5 poäng. Och lika mycket grattis till Elli och Mascot som idag fixade andra ettan i ettan idag. Även de med en andra placering och med fina 177.5 poäng.
 
 
En av Pollypojkarna
 
 
Ha det gott!
 
 

Vårkänslor ;-)

 
Vilken härlig dag, riktigt vårväder! Har visserligen jobbat natt så förmiddagen har tillbringats sovandes men sen har vi hunnit med desto mer... Blir en lite kortare uppdatering för snart ska jag gå och vila igen. Lite upp- och nervänt vända på dygnet :-)
 
Lakrits-Colorna har fått vara ute idag för första gången. Spännande men lite ovant! Jag gillade verkligen deras attiyd, de var nyfikna och undersökande men höll sig ändå ganska nära. Riktigt trötta efteråt, en slurk från Cola och sen sov de som små stockar!
 
 
Nyfiken!
 
Efter bus är det gott med en slurk från mamma ;-)
Lite trötta efteråt!
Fixa apporterar och gänget myser i allt det blöta :-)
 
Pollys valpar är ute och springer runt så ofta det går, snart dags för dem också flytta ut. Märker att de behöver mer utrymme och mer tid för varje dag. I början hade jag ju gott om tid sita vid datorn då valperiet mest handlade om att passa mor och barn men nu börjar den mer mobila och därmed hektiska tiden då stunderna att blogga blir mer begränsade.
 
Igår var duktiga Douglas här. Fortfarande en slyngel men det är väldigt skoj se hans framsteg.
 
 
Douglas
 
Och idag är Fixa här och hon kommer vara här till imorgon. Trevlig och enkel hund att ha att göra med och så full fart vid träning, jag gillar't!
 
Alla hundar fick träning både igår och idag, Polly och Cola är som ystra kossor på grönbete (extra tydligt då deras juver gör dem mer som kor...) men de uppskattar nog väldigt att få vara med. Märker att deras kondis inte är på topp men de kompenserar den med mycket vilja. Ska slipa på samarbetet tills det är dags för tävling igen. Ingen av dem komemr ju kunna starta i vår och det har heller aldrig varit tanken. Tikar får inte starta förrän det gått 75 dagar efter valpning och den långa vintern har gjort att jaktprovsplanerna för samtliga hundar här hemma får vänta till hösten. Det är ju fortfarande is på sjöarna så det dröjer till vi tränar vatten.. Synd bara att jag räknar med att tikarna kommer löpa i september igen *suck*
 
 
Polly under gårdagens träning
 
Ha det gott! Mer bilder kommer och för er som väntar på mer bilder av Pralinerna så kommer de...
 
Annica

Mycket nu ;-)

 
Lila Pollypralin-tik
 
 
Vill bara smaka lite..
 
 
Malte myser i vårdikena.. Tikarna får inte bada utan står ännu utan står och tittar avundsjukt på land...
 
Helgen har varit intensiv så bloggandet har fått stå tillbaka för mammas begravning i fredags och sedan jobb resten av helgen.
 
Det blev en fin högtidsstund och sedan åt vi mat på Enskede Värdshus, mitt emot ridskolan där jag började rida för cirka 40 år sedan ;-) Hinner tyvärr inte med det nu och har inte ridit på en herrans massa år men kan sakna det ibland (men mest saknar jag nog fler timmar på dygnet!)
 
 
Alvin och gänget ;-)
 
 
Har jobbat kvällar i helgen men även hunnit med lite annat i form av besök och så tävlade Malin och Malte i Sura igår (hann hem tio minuter innan jag hade deadline för att hinna till jobbet, puh!).  På grund av alldeles för mycket snö hade man flyttat tävlingen till en parkering. Tyvärr missade Malte sitt favoritmoment "rutan" och det har man inte råd med eftersom alldeles för många poäng ryker då.. En till nolla på läggandet gjorde att poängen blev ganska mediokra men jättebra att han låg lugnt bredvid en tik på platsliggningen som nog doftade ganska mycket löp eftersom den andra hunden hemma löpte. Man kan helt klart vara nöjd med en tävling trots att poängen blir så bra!
 
 
Lycka!
 
 
Idag hämtade jag Malin på hennes praktikplats, hon är just nu på Eskilstuna Hundcenter. Malte fick göra en introduktion på löpbandet. Malte är verkligen en cool hund, kliver upp på det och sköter sig fint medan svansen trummar lika fort som benen...
 
 
Titta vad pluttiga de ser ut..
 
Malin flyttade igår ut Lakrits-Colorna från valplådan så nu har de massor med yta fara omkring på!! De verkar trivas fint men ser plötlsigt så små ut igen... De var även ute en liten stund igår men tyvärr inte idag då det regnat här. Kommer fler gånger, hoppas det snart är läge sätta upp en utehage också! Alvin och Engla älskar vara inne hos valparna och kom nästan för sent till skolan imorse då de "bara" skulle mysa lite *hmm*. Vid femveckors ålder så börjar de rasspecifika dragen komma fram och nog märker man att det är apportörer alltid, de försöker sig på att bära leksakerna :-)
 
 
 Grå hane bland Colorna
 
 
Minsta hanen "Lilleman"
 
 
Svart hane bland Pralinerna
 
Pollypralinerna har i sin tur flyttat in till den större, och framför allt högre, valplådan som Colas valpar haft. Klippte idag 270 valpklor och de var förvånadsvärt sammarbetsvilliga alla femton. Tror min taktik klippa när de busat en bra stund var den rätta. Båda kullarna äter nu fyra mål mat om dagen så innehållet i fodertunnan minskar drastiskt. Tikarna och valparna äter samma mat, Royal Canin Maxi Starter och dagsförbrukningen just nu ligger på 7.5 liter... Kanske bra att jag får kånka många säckar just nu då jag inte alltid hinner träna mig själv som jag som jag brukar *ler*
 
 
Omärkta Pollypralintik (hon med ridge på nosen)
 
 
Lakritscolapojke, mörkblå
 
Ha det bäst,
 
Annica

Lite upp och ner

Allt är fint med valparna, idag blev Pollyprailerna tre veckor!!
 
Nu börjar det "riktiga livet" även för dem, just tre veckor är som jag tidigare nämnt en brytpunkt då de går från ganska opersonliga "mat och sov" knyten till riktiga hundar (om än i väldigt små format ;-)
 
 
Pollyvalp re-la-la-laxar i Englas knä. Tack Helena för bilden!
 
Mellan tre och tolv veckor är en väldigt viktigt tid i valpens liv och det är en socialiserings och präglingsfas. För valpar som levt isolerade utan tillräcklig mänsklig kontakt och stimulans under denna period så menar etologer på att man knappast kan "hämta hem" det dom missar. Nu börjat livet med stort L med andra ord och nu börjar det också bli mer och mer frekvent med besök här hemma! Mycket fika, valpmys och hundprat blir det!
 
Lite tråkiga saker också. Cissi har fått ta det tunga men nödvändiga steget att ta bort Bonzo, så himla trist. Han har haft inflammation i den muskel som på oss heter "biceps" sen han var sex månader och den har inte velat ge sig, det har dessutom givit pålagringar. Trots att Cissi med familj gjort allt så gjorde till slut smärtan att han inte kunde leva ett fullgott liv och att ständigt ha ont är inte något alternativ för en levnadsglad flatt som brinner för att jobba!! Sov gott nu Bonzo och tack Cissi med familj för att ni tagit så väl hand om er hund <3. Fick tillåtelse av Cissi skriva det sonen Emanuel sa:"Nu har vi bara tre hundar men det känns som att vi inte har någon när inte Bonzo är hos oss!" 
 

 
Jobbigt blir det även för oss imorgon, mamma begravs i Stockholm och jag hoppas det blir ett ljust och fint minne. Thomas son Simon blir valpvakt, skönt slippa tänka på valparna just då.
 
Kram på er!
 
Annica
 
 

Så söta..

 
Dagarna bara rusar iväg, jag hinner knappt med :-)
 
 
Lakrits-Colorna växer fint och får nu mat fyra gånger om dagen, de blir väldigt glada när det vankas mat! Har börjat vissla i pipan nu när de ska äta och de lär sig snabbt vill jag lova..
 
 
 
De äter ute i rummet och sedan är de ute och leker på golvet tills de slocknar. Passar på att mysa med varje valp och barnen hjälper gärna till. Ja, det kanske ändrar sig när tänderna börjar göra sig påminda..Snart dags att de får flytta till större ytor, de får bli i nästa vecka har jag planerat.
 
 
Jag tycker faktiskt de ser jättefina ut, extra roligt då kombinationen ju är gjord först och främst för att det ska bli trevliga hundar med goda arbetsegenskaper! Fina huvuden, bra kroppar med fin stomme och bra proportioner. Ska bli så roligt följa dem!!!! Hoppas vi snart lyckas få ståbilder på dem... Vi har gjort ett försök, det gick sådär ;-) Inte så mycket på grund av valparna utan mest för att mobilen inte funkade för ändamålet.
 
 
 
 
Pollyvalparna hänger med fint i utvecklingen och även de har upptäckt varann och börjar så smått leka med varann. De har också fått smaka mat och jag kan konstatera att matglada hundar ger matglada barn ;-)
 
 
 
Lite syskonmys <3
 
Tikarna är ibland inne hos varann och de är nyfikna på varandras valpar. Lite lagom får de hålla på. Lite pussar från utsidan men de behöver inte klampa in i den andres låda .
 
 
Fixa har varit här idag och även tikarna fick vara med på en skogspromenad. Tror ombyte från mammarollen uppskattade mycket! Tränade Fixa idag och hon skötte sig kanonbra med jättefina avämningar. Hann cykla med henne och Malte också, underbart väder med riktig vårkänsla även om snön ligger djup i skogen..
 
Ha det bäst!
 
Annica

Ryegate'shelg och valpmys..

 
Tror det är lite svårt få mat ur ett framben..
 
Mammaskötsel
 
Fyra av fem ur Blåbärsgruppen för våra yngsta (hund)deltagare
 
 
Jaktgänget. Duktige Molle ligger i förgrunden och håller koll på deltagarna. Bara svansen som går *ler*
 
 
Maria och Texas. Inte helt fel med väntar denna helg..
 
  
En helg fylld av goa vänner och valpköpare, kan det bli bättre?? Och när man som vi har världens bästa valpköpare, ja då förstår ni ju svaret ;-)
 
 
På kvällen förevisade Helena Rallylydnad. Mycket snurrar var det!
 
Läger hela helgen men idag har bara den yngre delägaren av kenneln närvarat på lägret, jag har lite pyssla med här hemma också. Var med i fredagskväll och igår eftermiddag och kväll. Hann bara sätta mig i bilen på väg hem så hamnade jag i en riktig snöyra :/, Fiskeboda som vi har varit på har bra marker men jag måste nog säga att huset var i slitnaste laget även för ett gäng med hundar.. Och fotona på hemsidan  är nog en tio-femton år gamla *hmmmm*.
 
Ett stort tack till alla som hjälpt till, lagat mat, fixat och handlat, beställt och hållt i instruktörsskapet.
Och till alla ni som kom med era hundar!! Hoppas helgen har gett er massor av inspiration och tips samt självklart massor av skratt och umgänge med nya och gamla vänner!! Tack till er alla!!!
Ser fram emot skriva lite mer om helgen och hoppas att flera av er bloggar så jag kan länka till era inlägg :-)))))
 
Colas valpar har nu börjat äta tre gånger om dagen och mat, ja det gillar de ;-) Bordskicket är inte det bästa men Cola är ganska duktig på rengöra efter dem.. Men eftersom de äter med hela kroppen så måste de fräschas upp efter de har ätit, tror det är lika mycket mat I valparna som PÅ valparna. Igår var minsta hanen dålig i magen men det vände fram på kvällen. Aldrig roligt när så små blir dåliga och risken är ju att de blir uttorkade. Idag har han ätit som vanligt och verkar pigg och nöjd. Skönt! De börjar få tänder nu (än så länge är det njutbart klappa dem..) och snart har vi ett gäng pirayor i valplådan. ;-)
Nu har de växt i sina halsband och är så fina, som en färgglad bukett.. Tikarna har rött och gult och lilleman är halsbandslös. Pojkarna har sedan ljusblått, mörkblått, orange, brunt och grönt. Snyggt va?!
 
 
Största hanen gömmer sig bakom Cola
 
 
Gissa varför det ligger byggpapp under dem..
 
 
Koncentrerade valpar. Maten kanske inte ser så aptitlig ut i mina ögon ;-P
 
 
Cola rensar när barnen är mätta
 
Valplådan blir nog snart för liten och de får vara ute på golvet och härja, det gillas! Än så länge räcker tio minuter innan de slocknar men det kommer bli länre stunder framöver, var så säker!! Sakta men säkert ska de få upptäcka en större och större värld, så spännande få följa utvecklingen!
 
 
Skönt rulla runt
 
 
Men hallå, får man inte rulla sig i fred aller??
 
Även Pollys valpar växer och frodas. De är mycket mer uppe på benen och kryper inte alls längre. Börjar så smått upptäcka varann och nu är det dags att börja provsmaka mat. Testade deras halsband idag men de måste växa lite till.  Längtar tills det är dags pyssla lite mer med dem också.
 
 
Skönt att ha syskon som huvudkuddar!
 
Ha det bäst,
 
Annica
 

Mot Fiskeboda!!!!

Har jobbat både nätter och kvällar så tiden har inte räckt till, valparna tar ju mer tid nu när det är dags pyssla med dem också.. Fast det är ett kul pyssel :-)
 
 
Hjälp vad tröttsamt det är!!
 
Igår fyllde Pollys valpar två veckor så då blev det avmaskning och kloklippning samt vägning. De börjar bli ganska så söta och har så mycket päls att det ser ut som de har en liten "hjälm" på huvudet <3
 
 
Colavalp som just ätit
 
Colas valpar blir tre veckor idag, jösses vad tiden går!!! Man brukar säga att tre veckor är en brytpunkt, det är då vargvalparna för första gången tar sig ut ur lyan och upptcäker livet utanför. Och så är det här med, nu börjar livet!!!
 
 
Yogamatta är bra till mycket ;-) Ställa upp valpar bland annat!
 
 
Lite mer närbild :-) Även Colas valpar har fått klorna klippta idag...Blir en och annan klo klippa med 15 valpar!!!
 
En hel del förberedelser för lägret blir det nu så uppisen blir kort, hoppas ni njuter desto mer av bilderna! Jag kommer åka till lägret ikväll och lämna Malin och Malte men sen åka hem igen efter middagen. Kna inte lämna Thomas ännu en helg helt ensam med valpar, hundar och barn.. Jobbade ju påsken och jobbar nästa helg igen. Men jag åker tillbaka igen imorgon eftermiddag för självklart vill jag passa på träffa alla så mycket det går! Hoppas vi får det kanonskoj och att alla kommer uppskatta instruktörer och umgänge!!!
 
 
Kolla "hjälmen" på Pollyvalpen huvud ;-)
 
 
Också hjälmförsedd!
 
 
 
Bästa stället vila på tycker Engla!
 
Ha det gott!!
 
Annica
 

Lite blandat!

 
Ge mig plats!
 
 
Hela gänget Praliner
 
Vädret bara fortsätter vara underbart och jag har inte haft någon större lust sitta inne vid datorn mer än nödvändigt på dagarna.. Så jag passar på uppdatera med lite bilder istället, snart ska jag gå och vila inför natten så därför blir det inget längre  inlägg ikväll.
 
 
Trängsle i mjölkbaren!
 
 
Tänkte bara nämna en sak, ett par av er har lite försynt frågat om ni stör när ni ringer.... Näpp, ni stör aldrig! Jag gillar ju snacka som de flesta av er vet :-) Och då särskilt om mina fyr-och tvåbenta barn!!!! När jag jobbat natt stänger jag av telefonerna och om jag inte har tid annars så har jag den på ljudlöst... Nenas problemas!
 
 
En av Colavalparna. Visst börjar de bli stora??
 
 
Åh så är de uppe och far. Iphones är bra till mycket men bildkvailtén är diskutabel..Eller det kanske är fotografen ;P
 
 
Lite mat kvar på noisen.
 
 
Men hjälp!! Ungar överallt ;-)
 
Ha det bäst!
 
Annica
 

Annandag blev en trevlig dag :-)

Min lediga dag under helgen blev en riktigt skön dag. Perfekt start blev det också då Malin var så snäll så hon tog valparna inatt, underbart!! Har bara njutit av det fina vädret och tagit det lugnt tillsammans med familjen, så skönt :-)
 
 
Engla njuter i solen och Thomas gömmer sig för fotografen :-)
 
Imorse så kom Fixa hit, hon var här när matte var iväg och tävlade med sin andra hund. Jag passade på träna henne (har ju abstinens) och det gick verkligen jättebra, härligt när en polett ramlar ner (och det med besked!!) Nu gäller det att fortsätta befästa det som går bra. Märkt att man måste vara superkonsekvent med henne när och hur man ger berömmet, här gäller det tajming!
 
 
Polly
 
 
och Cola
 
Cola och Polly fick faktiskt ett par markeringar var då de var ute, oj vad efterlängtat!! De stod nästan som Snurre Sprätt med benen och "sprang på stället" innan de fick ge sig iväg *ler*. Annars upptar mat en stor del av deras dagar, är det inte ge mat så är det få... De äter 15 dl mat var per dag :-) 
 
 
En hög praliner..
 
 
och en hög Color :-)
 
Malin och Malte har varit iväg på kurs hos Jens och Sofia, han hade skött sig jättebra trots att det var en höglöpande tik men, skönt! Han är rejält trött nu, innan kursandet hängde han med Thomas på långtur och sen busade han med Fixa. Går knappt väcka honom :-)))
 
 
 
Valparna växer för varje dag. Pollys valpar börjar så smått öppna ögonen. Inte helt men det glimmar liksom till. Om ett par dagar så!!!
 
Colas är helt och hållet uppe på benen och har börjat upptäcka varann, idag såg jag de första trevande försöken till lek. Gullungar!
 
 
Lite vanlig mat kvar i pälsen efter provsmakning :-)
 
Nu blir det en lugn kväll, härligt trött efter en dag ute...
 
 
Pollyvalp
 
 
Och på fredag, ja då är det Ryegate'släger!!! Ska bli så skoj träffa er alla!!
 
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

RSS 2.0