Lite upp och ner

Allt är fint med valparna, idag blev Pollyprailerna tre veckor!!
 
Nu börjar det "riktiga livet" även för dem, just tre veckor är som jag tidigare nämnt en brytpunkt då de går från ganska opersonliga "mat och sov" knyten till riktiga hundar (om än i väldigt små format ;-)
 
 
Pollyvalp re-la-la-laxar i Englas knä. Tack Helena för bilden!
 
Mellan tre och tolv veckor är en väldigt viktigt tid i valpens liv och det är en socialiserings och präglingsfas. För valpar som levt isolerade utan tillräcklig mänsklig kontakt och stimulans under denna period så menar etologer på att man knappast kan "hämta hem" det dom missar. Nu börjat livet med stort L med andra ord och nu börjar det också bli mer och mer frekvent med besök här hemma! Mycket fika, valpmys och hundprat blir det!
 
Lite tråkiga saker också. Cissi har fått ta det tunga men nödvändiga steget att ta bort Bonzo, så himla trist. Han har haft inflammation i den muskel som på oss heter "biceps" sen han var sex månader och den har inte velat ge sig, det har dessutom givit pålagringar. Trots att Cissi med familj gjort allt så gjorde till slut smärtan att han inte kunde leva ett fullgott liv och att ständigt ha ont är inte något alternativ för en levnadsglad flatt som brinner för att jobba!! Sov gott nu Bonzo och tack Cissi med familj för att ni tagit så väl hand om er hund <3. Fick tillåtelse av Cissi skriva det sonen Emanuel sa:"Nu har vi bara tre hundar men det känns som att vi inte har någon när inte Bonzo är hos oss!" 
 

 
Jobbigt blir det även för oss imorgon, mamma begravs i Stockholm och jag hoppas det blir ett ljust och fint minne. Thomas son Simon blir valpvakt, skönt slippa tänka på valparna just då.
 
Kram på er!
 
Annica
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena Bäck

Varma tankar till dig Annica, och hela familjen imorgon! Sänder även en tanke till Cissi och hennes familj!

2013-04-11 @ 21:22:47
Postat av: Karin

Det är med många blandade känslor som man tar avsked. Hoppas ni får en fin stund tillsammans med familj och vänner, trots den tunga stunden. <3

Väldigt tråkigt med Bonzo, men det var nog rätt beslut. Svårt att veta hur ont de har och om man då ska utsätta dem för att träna/arbeta.

2013-04-11 @ 21:51:25
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Elli, Razzel o Mascot

Många kramar till er idag, hoppas oxå ni får ett fint avsked, tänker på er.

Kramar även till Cissi med familj, det är ibland tungt att vara hundägare, vi vet alla att dagen kommer ibland tidigare än vi önskat..

2013-04-12 @ 07:20:07
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Sonja

Många varma tankar till Er.
Känner också för de som måste skiljas i förtid från sin hund.

2013-04-12 @ 09:38:50
Postat av: Ulrika Olofsdotter

Kramar till er! Jag vet vad du går igenom. Du får glädjas åt de många fina år som ni fick tillsammans :) <3

2013-04-12 @ 14:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0