Västar och annat!

Är fortfarande sur över löpande tikar....Hade ju en så himla kul helg planerad!!!

Vi har länge spånat om att köpa in träningsvästar och sedan låta sy eller brodera kennellogga, namn osv på dem. Vi gjorde en för några år sedan men det har ju kommit till nya valpköpare samt att marknaden för västar och andra träningstillbehör exploderat! Snyggt tryck ska det vara förstås, tror att jag har bra kontakter.. Eller hur Jessie och Karin??

I första hand tänkte jag på väst, kanske en keps som både är praktisk och som kan (om den är ljus) användas som dirigeringshjälp. Kanske tröjor också??

Jag vill gärna höra vad ni tycker och kom gärna med förslag med allt från var man kan handla, bra grejor eller snygga tryck..

Här är några jag har tittat på:

Väst T&P Canvas
En klassisk väst som påminner lite om gamla tiders storvästar. Kostar 349:-

Brunbeige och Mörkgrå

Passar hundförare, hundtränare, jägare, fiskare, fotografer, resenärer m.fl. Västen har sammanlagt 12 fickor: Framfickor med lock och bälg + handvärmarfickor bakom. Två rejält stora Napoleon fickor som täcker hela framsidan samt två bröstfickor med blixtlås. Inuti finns telefonficka och pennficka. Baktill stor lättåtkomlig ryggficka. Innerficka med blixtlås. Sprund i sidorna för rörlighet. Västen knäpps med fyra knappar. Av kanvas 70/30% bomull/polyester 300g/m², förtvättat med smuts- och vattenavvisande easy-care behandling. Tvätt 60°C.

XS(44), S(46/48), M(50), L(52/54), XL(56), XXL(58/60), 3XL(62)






Väst T&P Forest




En mycket populär och efterfrågad modell som vi tagit fram igen på många kunders begäran. Pris 369:-



Hela framstycket i dubbelt tyg vilket ger dig två mycket rymliga Napoleonfickor. Telefonficka, bröstfickor med lock och dragkedja, sidfickor, pennfickor, stängbar innerficka. Baktill praktisk ryggficka, lättåtkomlig från höger och vänster sida. Reglerbar vidd nertill med tryckknappslåar.
Alga grön/svart


S(46/48), M(50), L(52/54), XL(56),
XXL(58/60), 3XL(62)

Materialfakta:
Mycket slitstarkt s.k. armétyg med invävda förstärkningstrådar som stoppar och begränsar revor. Av 50% bomull/50% polyester 270 g/m² som med modern nanoteknik gjorts vatten- och smutsavvisande. Insidan är lätt slipad för mjuk skön komfort. Utsatta ställen är därtill förstärkta med
mycket smidigt tyg av Cordura typ. Tvätt 60°C.

Väst TP-X




Färg Tobacco, Tea Green eller Classic Khaki Kostar 349 :-
Classic Khaki slut i 3XL.

Tea Green finns nu även i 4XL




Höftlång slitstark väst med lätt vadderad krage och axelok. Nätfodrad. Vaxbehandlingen ger västen en snygg vintage look. Kraftig tvåvägs dragkedja i front. Totalt 17 fickor bl a stora cargofickor med invändiga mindre fickor för småprylar, rymlig bröstficka för radio eller glasögon, bröstficka och framfickor med undanvikbara lock för snabb åtkomlighet, ryggficka, som är lätt åtkomlig från både vänster och höger sida, tre innerfickor med blixtlås.

Herr S(44/46), M(48), L(50/52),
XL(54), XXL(56), 3XL(58/60), 4XL(62)

Material: TP-X poplinväv; En lätt borstad s.k. 1000-väv av 65% polyester, 35% bomull. Impregnerad med bivax och paraffin vilket gör plagget smuts- och vattenavvisande.

Omvandling dam: S(36/38), M(38/40),
L(42/44), XL(46/48), XXL(50/52), 3XL(54/56)

Dessa tre är från ITAB som ligger i Surahammar och som även har postorder. De har även kepsar, tröjor mm.

Andra bra ställen ni gärna får kolla in är typ Engelsson. Sen finns det ju rena "hundaffärer" typ Paw of Sweden, Hundsystrarna mm men då är det ofast andra priser..

Kom med förslag!!

Och man måste inte ha med tryck :-)

Ha det gott,

Annica

Dessa tikar *morr*

Idag är jag INTE glad, upptäckte att även Cola har börjat löpa... ja, jag vet att inte jorden slutar snurra för att det blir så men det går inte komma från att vi tränat mycket, tycker att träningen gått bra, vi har blivit bortlottade och så kom vi ääääääntligen med. Skulle ha åkt tll Molkom med egentligen båda hundarna (tänk, båda hade kommit med!) men Polly började ju löpa för ett par dagar sedan så henne hade jag redan ringt och strukit. Har väl egentligen förstått att Cola inte tänkte låta lill-bruden löpa själv.. Men jag hoppades hon kunde vänta tills efter helgen!!! Och inte nog med det, vi var medbjudna på jakt också :( Och skulle träffa Jessie och Ulle...

Just nu känns det faktiskt lite som luften gått ur mig men jag kommer igen. Har anmält till några sena prov, vet inte om vi kommer med eller hur tikarna är efter löpen.. den som lever får se.

Pingla löper däremot inte och var iväg på prov utanför Västerås i helgen. Pngla ville mycket och knallade nere vid vattnet och då var det tack och hej.. Trevligt prov annars. Började med att parhunden fick en kort dubbelmarkering och sedan tog Pingla en landdirigering. Sedan tog parkamraten sitt sök och sedan en vattendirigering. Lovar att Pingla var taggad när det var hennes tur...Skott, kast, båt och vatten blev bara FÖR kul ;P. Malin var väl inte helt glad efterår, att hunden knallar är ju så onödigt (men det gör ju hundar som vill..). Men hon får också bryta ihop och komma igen *eller hur Malin*

Malin tog med sig Malte hem idag efter vi hade en trevlig träning med lite walk-upliknande övningar tillsammans med golden-Annica. Polly var hemma men Malte och Cola fick vara med. Duktig Malte och lite ofokuserad (löpet??) Cola. Pingla och Nikki skötte sig fint, Pingla knallade minsann inte idag.. Lilla Fixa fick jobba ut på en apport med kastaren och det fixade hon fint. Malte ska vara ett par dagar hos Malin eftersom jag jobbar och han kan behöva komma ifrån löp-brudarna. Absolut inget problem (iallafall inte ännu) men skönt för honom tror jag.

Grattis till Per och Zorro som fortsätter vara stabila på prov. Nä, jag vet att ni vill ha den sista ettan för att kliva upp i finrummet men fyra tvåor på raken är allafall väldigt stabilt :-) Tycker man kunde få byta in fyra tvåor mot en etta, vore inte mer än rätt, eller hur??

Stort grattis till Pinglas tillkommande som plockade två cert i Finland i helgen!

Roligt att så många av er visat intresse för träningsdagarna!! Dessa är främst framtagna för de två senaste kullarna men finns mer intresse hör jag med Bitte om fler träningstillällen! Planerar även mer avancerade träningar med Kicki Pilenås men vi får vänta till i vår..

ha det bäst,

Annica

Att glädjas åt..

Förra inlägget var ett sorgligt sådant eftersom Vexa inte finns längre..



Jessie och Vexa. Vilket team de var!

Jag saknar henne personligen men mina tankar har ju främst varit hos Jessie med familj. Vi har haft många och långa diskussioner om livets orättvisor och om glädjen Vexa spred och som nu förvaltas så fint av hennes barn. Vet att Jessie finner stor tröst i sin Verk som i  mångt och mycket liknar sin mor. Tycker även Malte har en hel del Vexa i sig, bland annat har han fått hennes geniknöl på huvudet *hehe*.



Sonen Verk och jag.

Något som gjort oss överväldigade är hur vänner ställer upp i svåra stunder som dessa. Ett stort tack till Ulle som åkte in förra söndagen så att Vexa kunde få blod av Mio. När jag framförde hur tacksam jag var så sa Ulle bara: "det var väl inget, jag är glad vi kunde hjälpa till. Och jag vet Jessie skulle göra samma sak för mig..." Så mitt i allt blir jag alldeles varm om hjärtat när jag tänker på alla fina vänner vi har!

Inte utan att jag är extra stolt över Malte, igår blev han SE VCH! Innan han ens fyllt tio månader har han lyckats ta det championatet på fyra raka starter och även tagit en tvåa i nkl på sin enda start. Så väldigt glad att Malin övertalade mig att vi skulle ha kvar en hane efter Vexa! Malte är en klok och arbetsvillig kille som vill göra rätt och som är oerhört lätttränad, det mesta bara "sitter där". Flera har undrat om jag inte kan lägga upp en profilbild på honom men det får vänta för han är för tillfället alldeles naken... Han är en ganska liten hane, mätt här hemma till 60.5 men det var i och för sig med tumstock.. Hoppas han inte växer så mycket mer, jag tycker han är perfekt i storlek! Jag har haft flera hanar förut men så länge jag bott med Thomas har vi inte haft någon (jo, Panter förstås men han var tio när Thomas och jag flyttade ihop...). Thomas undrar varför vi inte alltid har hanar,han upplever Malte som smart och balanserad och hävdar att de är de manliga generna som är orsaken *och jag låter honom tror det*



Malte. Vet att jag lagt upp bilden förr men det finns inga presentabla bilder på grabben just nu eftersom han är svårt naken ;-)


Nu ska Malte få vara tonåring och vi kanske får anpassa utbildning och träning efter åldern. Än har han inte hamnat i några spök eller hormonsvackor men det kanske kommer.

Nåt som i nära framtid kan ställa till det för honom är att Polly har börjat löpa *hmmm* Hon löpte i februari förra gången och hon tänker tydligen hålla runt sex månader vilket är ganska normalt. Men jag hade en förhoppning hon skulle dröja, nu började hon precis då vi skulle starta på prov *tandgnissel*. Hade kommit med både till Kungsåra (det är idag) Molkom och Eskilstuna och så kan vi inte starta.... Får anmäla och se om vi kommer med på något av de sista proven i höst men då är väl risken att vi både blir bortlottade eller att hon är seg efter löpet.

Tycker Polly blöder ganska mycket, det är ju olika från tik till tik. Hjalmar-Karin tipsade om att man kan ge dem ett järnpreparat från Standard, nån som provat? Finns inte i vår hundaffär dock..

Malin och Cola är iväg på ett lydnadsläger denna helg, hade så  gärna velat följa med men det är en övre åldersgräns på 25. SHU anordnar och de håller till på Vilsta camping, så smidigt. Instruktörer är Lotta Linusson och Fanny Gott, jätteskoj att de har så duktiga instruktörer!! De kommer även ha föreläsning om tävlingspsykologi och annat nyttigt. Säker på attt dottern kommer hem med mycket att berätta!

Ha det fint,

Annica


Bland molnen..

Ja, där sitter nu Vexa och tittar stolt på sina barn..

Finaste Vexa finns inte längre bland oss utan Jessie och hennes familj fick ta det tunga beslutet igår att ta bort henne, alldeles för tidigt lämnade hon oss alla.....

Sov gott finaste, du är och kommer alltid vara den stora hunden med det stora hjärtat.

Jag är så glad att Jessie hann få en son efter sin Vexa, i honom lever ju mamma kvar. Och jag är väldigt glad att hans bror Malte bor hos oss så att vi också får en del av goaste Vexa.



Det som gör mest ont är att min fina vän Jessie är ledsen, vi är många som tänker på dig och din familj.

Jessie är en vän i vått och torrt. Mitt i allt så tänker jag på hur oändligt tacksam jag är som har lärt känna dig och det är tack vare Vexa. En bättre matte kunde i Vexa haft och en bättre vän än Jessie kunde inte jag ha.

Sov gott Vexa <3


Tre champinjoner och en gloria ;)



Lystra med kråka


Jobbarhelg innebär denna gång tre kvällspass fre-lör-söndag så det blir inte mycket gjort innan det är dags åka och jobba..

Idag har jag trimmat Zorro som kom hit för att imorgon ställas ut på Eskilstunautställningen ett stenkast från oss nere vid Ica. Zorro har en etta i ökl på jakten (och om jag inte missminner mig tre tvåor..) och vi hoppas förstås på att han och husse Per fixar en etta till så de kan kliva upp i finrummet ;) För att få tävla elit på jakt måste hunden ha en utställningsmerit eller vara exteriörbeskriven. Lite konstigt då vi inte kräver att en utställningschampion ska ha tävlat på jaktprov.. Det är ju trots allt en arbetande hund *tycker den här bloggande kärringen alltså*. 



Karins söta stollare Wilma

Cola är hos Jessie i Värmland och har varit där en vecka nu. De startade idag på jaktprov i Ransjön och åkte hem med en gloria.. Nolla alltså men gloria låter ju snyggare *hehe* De missade vattendirigeringen och Cola apporterade flera fåglar med ett väl löst grepp, änderna bar hon i halsen och då gled de ur hennes mun. Nu står viltträning på programmet när hon kommer hem, hon får åka med Hildas husse och matte hem imorrn. Sånt himla flyt att de är i Karlastad på bröllop denna helg!!! Och tusen tack Jessie som tagit dig an Cola trots att du har massor att göra, du är verkligen bäst! Och tänk att Cola fick starta på prov fast jag jobbade denna helg ;-)



Malte 1a ökl viltspår, Lystra, Vilja och Miso alla nyblivna SE VCH!!!

I torsdags fick jag finfrämmande av Helena och Karin med deras hundar. Eller vi började med att träffas utanför Svalboviken där det var viltspår på gång. Vilja, Miso och Lystra hade alla bara varsin etta kvar för att bli champions så jag tyckte det låg lite nerver i luften.. Gick med då Helena gick med Vilja, det var fart och fläkt ;-) Vilja är en grym spårhund men går som bäst när det är som svårast, lite blod, regn eller snustorrt, krångliga spår gör att hon inte slarvar. Men de rädde ut det fint och sista ettan var i hamn. Likadant så plockade döttrarna Miso och Lystra hem varsin etta så utdelningen blev kanon, tre nya champions!! Stort grattis Helena och Karin med era duktiga tjejer!!!!!!



Pollys (och tio till syskons) mamma Vilja



Miso

Malte fick gå ett spår han också och som vanligt blev jag imponerad över hans koncentration och arbetsglädje. Ettan satt som en smäck och nu tar vi nya tag för att försöka hinna med ett par tills pår i höst. Gäller passa på innan han hamnar i tonårstrots *hehe*



Lystra

Det tar sin tid med fyra spår så efter åkte vi och handlade lunch och Helena fixade championtårta, det var vi värda, eller hur?? Har inte kollat vad hundarna fick för championgodis..



Vilja. Och det har hon.. En underbar vilja till att arbeta!



Polly och jag.



Karin och Miso är redo. Tack Malin för alla fina bilder du tog!

Vi passade på träna också efter matintaget och jag hade tagit fram lite vilt. Trevlig träning med ltie trötta hundar, dock uppskattades viltinslaget mycket! Malin med Pingla och Fixa kom också och det blev en trevlig eftermiddag. Malte och Polly fick inte göra så mycket. Malte behövde vila och Polly behövde titta på när andra jobbar.. Det tycker hon är trist när hon själv tycker hon kan fixa allt.. Åt alla :-)





Malte.

Återigen tack tjejer för en kul dag! Ser fram emot nya äventyr tillsammans, trots att ni är lite fjoller-pratiga ibland *hehe* 

Ha det kalas,

Annica


Vilken bra dag!

Vissa dagar är bara lite bättre än andra :)

Visserligen väldigt trött efter natten, stupade i säng imorse och sov ett par timmar. Första dagen de små var på dagis hela dagen men det hade gått jättebra. Alvin hade fotbollsmatch ikväll och de fick storstryk vilket itne verkade bekomma sonen nämnvärt, det är nog mest skoj vara med..

Idag så har Thomas och jag nio-årig bröllopsdag, tänk vad mycket skoj vi gjort under dessa år.. Och att han har stått ut med mig *hehe' Maken fiffig som vanligt och jag fick två snygga Filippa K linnen i present (nio år är det samma som linne-bröllop..) Ett i fin grön (han vet vad jag gillar) och ett svart. Kanonsnällt, eller hur! Blev sen bjuden på goda kantarellsmörgåsar. Visst har jag sagt nån gång att jag har det bra *ler*

I förra veckan så höftledsröntagde jag Polly. Eftersom hon bröt hasen då hon bara var fyra månader har jag våndats enda sen den 17e april förra året då det blev akut till Strömsholm. Inte något vidare bryta hasen då valpen är i värsta tillväxtfasen, hon lyckades dessutom hoppa över vår altangrind då gipset plockats bort, inte bara en utan två gånger.. Första gången hörde hon att jag tränade Pingla och ville vara med, andra gången så ville hon sällskapa med mig då jag tog ut vilt i hundrummet *harkel*. Inte så bra, grinden sitter högt och efter andra gången haltade hon, fy sjutton vad ledsen jag var! Vi har kämpat med rehabilitering, åkt till Strömsholm och Treadmillat, masserat och kört med viktmanschetter. Och se, hon hade A-höfter och armbågar ua! Ni kan nog ana hur glad jag blev!! Nu ska vi köra hårt Pollan och jag, nu vågar jag hoppas fullt ut!!



Och dagen fortsatte i samma fina anda. Hade mest i ett infall anmält Malte till FRK Bergslagens jaktprov i Hallstahammar. Han har ju precis fyllt nio månader och är fortfarande en bebis. Men han är en så härlig hund med fin jaktlust och förarmjuk. Jag tog det verkligen som ett tillfälle att gå ut och träna och hade inga förväntningar alls. Så stolt över min kille (förlåt, Malins!) som skötte sig alldeles utmärkt!

Han fick ett andra pris vilket var kanonkul! Sju hundar till start och bara två till pris och där var Malte en av dem ;-)) Både han och Vilja (från Lopplådans) fick var sitt 2a pris. Jag är mer än nöjd med lilleman, nu ska vi ligga på sofflocket och äta ostbågar fram tills i vår..



Malte. Har ingen nyare bild för just nu är han helt urfälld!

Han började kanonfint med en vattenmarkering som blev jättesvår då den hamnade i tjock vass istället för på blanken som det var tänkt. Domaren sa att jag kunde få ett nytt kast men jag lät honom jobba, vi var ju bara där för att lära. Attans vad han slet innan han fick tag på fågeln, han gav sig inte utan skulle ha hem apporten, jäklars vad nöjd jag var! Fint fotgående, helt fast i skott och kast och i fint samarbete. Andra vattenmarkeringen spikade han, den var så svår som den var tänkt ;-) Viltet i hand, även från vatten. Skönt! Söket blev svårt, han jobbade på bra ändå men orutin och ungdomlighet lös igenom. Fick ändå in allt vilt trots brist på vind och mycket snår, ris och stenar och stubbar. Eller allt och allt, han plockade in fem och det skulle vara sex.. En iller hade varit synlig så det troliga var att den varit och snott en fågel under matpausen som var innan Malte startades. Kanon gå ut och jobba trots att det varit vilt på fältet!

Avslutade med två markeringar på land och satt sen tyst under passiviteten. Domaren Sune Nilsson tyckte att jag ska ta väl hand om min pärla och det lovar jag.. Vi ska skynda långsamt, tänkt provstart har ju inte varit förrän tidigast i vår så vi har gott om tid. Om jag får låna honom av Malin vill säga ;-)

Text om vår planerade kull finns nu på Valpsidan, tack webban Åse!

Polly

Nu ska jag gå och sova, ska först bara väcka min goe gubben som somnat på soffan..

Ha det bäst!


De e mycket nu :-)

Typiskt, när man har som mest skriva har man som minst tid ;)

Så nu var det jättelänge jag skrev, dagarna bara rinner iväg och jag har jobbat mycket kvällar och nätter och då blir det inte av eftersom kvällarna är min "bloggtid".

Så, inte helt lätt komma ihåg allt som hänt..

Men helgen som varit är inte vidare svår, har jobbat vilket jag inte alls hade tänkt mig efetrsom det var Flatmästerskap i Umeå. Tyvärr gick det inte få ledigt, vi är fortfarande bara halv personalstyrka pga semester så det var tvärkört. Hade bokat campingstuga och allt så det var lite surt.. men nu tar vi nya tag till nästa år då de tär i Östergötland!!

I fredags körde jag Cola till Jessie i Kristinehamn, också ett sätt fördriva fredagskvällen.. Hon komemr hem igen efter nästa helg. Cola alltså ;-) På dan hade jag trevligt besök och passade även på putsa en långhårig Jina...

I torsdags kom Malin  och Richard hem efter två veckor i Turkiet, åh vad jag längtat! Ingen rast ingen ro, på kvällen var det kvällstävling i Strängnäs och Malin och Cola skulle tävla tvåan. man kan lugnt säga att de vilat sig i form gällande lydnad då ju Malin varit bortrest.. Det var en dunderladdad Cola som verkligen uppskattade att få vara på banan igen. Det såg verkligen jättehärligt ut med b.la 9.5 på fria följet, tio på rutan och läggandet och nio på apporteringen. Ett missförstånd på ställandet drog ner poängen och så en förarglig nolla på fjärren. Men det såg så fint ut och det var en härlig attityd! Malin börjar få bra med tävlingsrutin och det kommer hon få nytta av i framtiden!

Men det blev 167.5 poäng, ett första pris och första placering, bra jobbat av mina tjejer :)))

Under onsdagen så var jag och Malte iväg och körde anlagsklassen viltspår, gick kanon! Malte fick bland annat omdömet att han var en utmärkt spårhund! Inte illa för att vara en nio månaders "valp". Nu laddar vi för öppen klassen..

Och för att riktigt toppa dessa dagar så anordnade vi ett inofficiellt jaktprov utanför Sala på onsdags eftermiddag/kväll. Ösregn hela tiden, trist väder men bra övning :) Bitte Lind var domare och vi hade förmånen få vara på finfina marker som Lena med Fille ordnat, tack! Jag är nöjd med hundarnas prestationer, tycker både Polly och Malte skötte sig fint. Jessie startade Cola och Malin Pingla, vi fick väl alla något att fundera över. En rolig och lärorik dag om än i blötaste laget *hehe*

Har säkert glömt nåt.. Åskan har förresten slagit ner i våra telefonledningar, ring på mobilen! Bör vara åtgärdat i slutet av veckan men vem vet..

Ha det så bra allesammans!


Valpträff i solsken.. Skoja bara, ösregn :/

Börjar med lite goda nyheter, Sarah har fått Wildas röntgenresultat och det var A-höfter och armbågar ua :-) Skönt, nu är det gjort och vi får se tiden an hur hon fortsätter utvecklas. Wilda är ju en fodertik och Sarah tränar henne klokt så jag tror säkert hon kommer ut på prov när de slipat klart på formen. På lydnaden har hon redan visat att hon kommit en bit på väg och jag vet att hon kan spåra också.. Det har hon visat här hemma..

Grattis även till hennes syrror Miso opch Lystra som igår tog var sin etta i ökl på viltspår, hejja hejja!! Bara en etta kvar nu var för dem och även för mamma Vilja. Grattis Helena och Karin!!

Kom på en sak rörande vilstpår, glöm inte anmäla championatet till Skk när er hund får det (gäller SE VCH) annars får ni ingen registrerad titel. Såg att det fattades på någon av mina uppfödningar och även på b.la Pinglas brorsa. Anmäls enkelt på SKKs hemsida!

Idag så hade vi valpträff för Vexas och Pinglas valpar, så bra kunna slå två flugor i en smäll och ha för två kullar samtidigt och småttingarna klarade fint hänga med på uppgifterna.

Otroligt regnigt, tror flera var blöta inifrån och ut.. Men vilka kämpar, inga sura miner här inte!

Jag tycker samtliga var riktigt duktiga idag. Malte fick vara med och Polly fick vara passiv hela tiden. Hon blir bättre och bättre på det, jämför jag med i våras då hon skulle springa till mig hela tiden är vi verkligen på rätt väg. Malte var duktig och han är samlad och koncentrerad, jag gillar vår lill-grabb ;-)Förlåt förlåt, Malins lillgrabb..

Det var ett gäng arbetssugna hundar som jag verkligen tror men rätt guidning kan bli mycket trevliga arbetshundar för de har mycket bra egenskaper. Då de fick en uppgift så ville de verkligen lösa den , att få till att de vill lösa allt i samarbete med sin ägare är det som grunden ska byggas på. Stor arbetslust, stort föremålsintresse och överlag duktiga i passivitet. Vi jobbade mycket från apporterna och med matte om ni förstår ;-)

Fika ute var uteslutet, vi knölade in oss hela gänget (finns det hjärterum..) och lite torra kläder och handdukar delades ut. Bra sitta ner efteråt och ventilera lite funderingar och frågeställningar. Tack alla ni som kom!!

Jessie och jag hade bestämt att vi skulle träna de stora lite efteråt, stackars Madde som åkte med Jessie fick hänga på med ut en till sväng.. Jessies dotter Emilia lekte med Engla inne och varken Thomas eller Alvin trugade på få följa med oss ut *undrar varför*

Jag hade tagit fram vilt och vi gjorde ett sök med åtta vilt. Polly sökte bra med fart och stil, blev lite konfunderad då Jessie vandrade runt i söket men fortsatte ändå efter lite övertalning och då svepte hon in allt. Ja, lite för bra då hon stoppade in en liten rapphöna och duva samtidigt *inte bra*. Men hon har ju väldigt mjuka grepp så inget blev skadat eller tryckt... Alltid något och ekonomiskt egentligen.. men inte okey på prov :-)

Malte var riktigt duktig, han plockar in allt vilt och för att vara så ung så jobbar han metodiskt och fastnar inte i något område utan kan ta ny mark. Allt vilt hem till matte i handen gör en nöjd matte ;)

De fick sen två enkelmarkeringar var med skott, gick fint och de satt stadigt.

Cola fick se två markeringar, sen vände Jessie om och skickade henne på en dirigering hon lagt ut tidigare som Cola fått se. såg väldigt fint ut hela arbetet!

Tack Madde och tack Jessie!

Hann precis duscha och klä mig i torra kläder så åkte jag, Thomas och barnen ner på stan.  Middag på restaurangen som börjar på M och sedan filmen Bilar 2 med snygga 3D glasögon på. Mysig kväll med andra ord!

Igår hade vi en lugn och skön dag. Malte fick ta ett spår som väl var 500 m, lite "stickig" men annars okey. Pingla och Fixa kom hit och ska vara här i några dagar, alltid kul när de är här och Fixa är sååå nöjd med att både Malte och Polly uppskattar hennes lekar.. Trevlig eftermiddag med fika och hundsnack i allmänhet och flattsnack i synnerhet blev det också.

Och som avslutning en riktig familjekväll med kräftor, räkor, hemgjord aioli (otroligt god, nu vill jag aldrig ha köpevarianten igen) och nybakad paj. Han är duktig min kock <3 ! Och tänk, han hade t.om hyrt en riktig Annica-film... inte ett enda mord,inga störtande flygplan eller katastrofer, ingen krigsfilm, inga aliens och inget Science fiction... Det är äkta kärlek det :))))

Ha det gott!

Annica


Dagar att njuta..


Pingla-Peak sonen Mascot

Mmm, just nu är det alldeles väldigt härligt..Varmt och skönt men inte olidligt. Malin och Richard har runt 40 grader i Turkiet, det kan jag hoppa. Lite svalare på kvällen, igår runt nio hade de "bara" 30 ;-)

Jag är inte helt lyckligt lottad vad det gälelr lottningen till prov, står som 13e reserv *suck* till Laxå, Malin reserv 10.. Vi var ju båda reserver i Norberg också och kom aldrig med. Nu tar vi nya tag, håll tummarna för att vi ska komma med längre fram!

Idag har vi haft en lat och skön dag, Thomas har börjat jobba igen så det har varit barnen och jag. Okey då, Malin och hennes barn kom en stund på förmiddagen. Vi tränade en liten stund, var ganska varmt ute på vår äng så vi höll inte på så länge. Men "Värmlandsmodellen" gäller i alla lägen och det går bra!!!



Njuter av naturens prakt..

Sen har vi bara chillat vid poolen, gissa om vi haft mycket nytta av den i sommar!!! Och jag har sluppit åka till olika bassängbad *hurra hurra*

Igår så var Pinglas son Mascot här, ja matte Elli hängde med förstås ;-) Härlig liten valp med mycket i sig.. Nu gäller det styra upp honom så kommer det bli kanon. Egenskaperna har han garanterat.. Elli kan inte komma på valpträffen på söndag så det var kul se dem nu.



Jessies tre bruningar, den som tittar hit är Verk.



Nöjd med att jag inte anmält Malte till någon utställning, all (och då menar jag all..) päls ligger antingen i dammsugaren eller är bortkardad med Furminatorn, tack Malin för lånet. Men arbetsmässigt är han desto mer på gång, han är så rolig träna. Ovanligt koncentrerad och "förig" för åldern.

Glad att jag lyckats hjälpa Annelie och hennes familj hitta en ny vuxen hund då deras Festis gick bort. Skrev en blänkare på Facebook, förträffligt verktyg då man vill nå ut med något. Tror jag fick fem-sex svar på ett par timmar, helt otroligt! Nu blev det så häftigt att Colas syster flyttat hem till dem (här går det undan). "Klara" som hon heter är en mysig hund men efter att matte blev dålig så har hon svårt ge Klara det hon behöver. Jag tror att alla parter blev nöjda, svårt förstås för henne matte ta steget att omplacera men nu vet hon attt Klara kommer få det toppenbra med aktivering och hundkompis!

Jobbade ju natt efter Flatfestivalen och sedan en natt till och sedan kväll på det.. Nu njuter jag av ledighet enda till måndag natt. Och svipp så börjar Englas inskolning på fritids på måndag. De har varit lediga sen i mitten av juni så nu börjar de längta.



Snart är sommarlovet slut.. Alvin och Victor



Emma och Engla

Och apropå Flatfestivalen så glömde jag att Vexas son Kofi också ställdes ut i junkl. Han såg precis ut som den gänglige och valpige unga gosse han nu är.. Men bra miljöträning, eller hur matte??

Vi hörs alla goa vänner,

Annica


Åter i verkligheten

Hallå gott folk, hemma igen efter en händelsrik och rolig helg :-) Mycket att rapportera, risken finns väl att jag missar en hel del. Ni som var med får väl höra av er om jag missat något alldeles väsentligt... Tänk på att tanten håller på bli gammal *hehe*

Kameran var med hela tiden men den var just.. Bara med *suck*. Är alltid fast besluten ta en massa bilder och kommer hem gång efter gång utan att han knäppt ett enda kort. 

Vi åkte i fredags, Malin, Maria och jag. Kom fram ganska sent till Ljusterö så det hopp-i-säng nästan med det samma. Jessie kom inte förrän på lördagen, hon tävlade lydnad i Kil till sent på kvällen. Tyvärr satte Vexa sig upp på platsen, annars var Jessie jättenöjd med hennes attityd. 150 poäng trots platsen var helt okey ;-)

Lördagmorgon blev tidig, halv åtta var vi på Domarudden i Åkersberga och började tillsammans med domaren för "vår" ruta planera upplägget. Vi hade vattenrutan och hade gjort ett i våra ögon kanonupplägg men fick sen veta att vi valt en plats vi inte fick vara på.. Omkastade planer blev det! Jag och Malin började som funktionärer på rutan fram till lunch, efter det körde vi våra hundar och andra Ryegatare tog vid på rutan. 

Läs gärna om hela upplägget på Karins och Misos blogg http://karinochwilma.bloggagratis.se/ : de startade i nkl och har beskrivit rutorna för klassen. Ökl hade förstås ökade svårigheter och eliten var sedan "värst".  Vår ruta hade en ganska enkel vattenmarkering i nkl, den ställde ändå till lite problem för många. Dåliga avlämningar, hundar som tog krånglig väg in, lite pip osv. Ökl bestod av en dubbelmarkering där en gick ner i vassen och den andra var ganska långt ut på blanken. De flesta öklhundarna fixade vassapporten enkelt men hade svårigheter komma ut på öppet vatten och låg kvar i vassen (alltså som jag föredrar göra när jag ska visa mig i bikini..) Elithundarna hade en lång vattendirigering utan någon retning. Lite krångel i vassen här också på vissa ställen men de erfarna hundarna och förarna löste det ändå ;-)

Som sagt, efter lunch startade Polly i nkl o Cola i ökl. Polly skrapade ihop 59 poäng tror jag, tyvärr nollade hon walkupen. Markerade den ena apportern fint men missade tvåan totalt då hon bara fokuserade på skytten. Hon försökte verkligen men det blev ett sök och inte någon markering. Nöjd med henne ändå, hon plockade b.la in fem på söket varav en kom från dirigeringsrutan *hmm*. Springer man fort och söker man djupt kan det bli så.. Vattnet gjorde hon bra, inget att önska bättre där. Markeringarna är jag också nöjd med trots en lite krånglig väg in och ett väl löst grepp som gjorde att hon nästan tapapde apporten. Dirigeringen kunde vara lite mer distinkt, den var inte så lång vilket kan ställa till problem för snabba hundar som inte har lika snabba förare *ler*

Cola gjorde ett gediget jobb. Lite oflyt på söket gjorde att hon bara plockade in tre apporter, hon låste sig lite i skogen. Fin-fina markeringar som jag var mycket nöjd med. Dirigeringen gick hon ut lite långt åt vänster men tog min signal och tecken och fick hem den fint. Walk-upen var väl sådär, ena kastet gick lågt och kastaren sa "jävlar" vilket jag trodde skulle göra att kastet gick om. Men som domaren mycket ritkigt sa så är det ju han som bestämmer detta, jag blev bara lite okoncentrerad och det räckte för att Cola sprang väl långt. Vattnet gjorde hon kanon, riktigt bra trots badande som tjoade och tjimmade för fullt. hade inte en tanke på någon placering men hej och hå som visade det sig att hon fick 77 poäng och en andraplats. Roligt värre! Så nästa år blir det till starta i elitklass på WT *hua*.

Hur gick det då för de andra? Sarah var smart, Wilda har knappt tränat apportering alls och Sarahs mål var att få poäng på en ruta och de fick de, resten var bara erfarenhet. Imponerad av att matte stod fast vid sin plan! Musse hade inte riktigt näsan med, har glömt poängen (sorry Anna) Misos poäng ser du på hennes blogg, bra jobbat! Precis som Karin noterat så kan man behöva lägga upp olika upplägg beroende på hund, vissa ska köra alla rutor efter varann, andra kan behöva vänta.. Och Polly, hon skulle behöva vara ensam med sin matte hela dan ;-)

 Jessie startade Verk bara två dagar efter han fyllt nio månader och blivit "tävlingstillåten". Attans vad bra med 71 poäng i premiären med en så ung hund, riktigt imponerad!! Pingla nollade tyvärr en ruta i ökl, hon knallade på walk-upen, annars gjorde hon fint ifrån sig. Lite vimsande i vassen men annars så. Tror hon fick runt 55 poäng, det är bra med en förarglig nolla i bagaget. Per och Zorro fick ihop 73 poäng och en fjärde plats, attans nära pallen.. Vexas poäng i eliten vet jag inte men jag tror Jessie var ganska nöjd. Hon startade även sin Vega i ökl, har glömt även där vad hon fick *mycket hålla i huvudet*

Efter en lång, lång dag så åkte vi tillbaka till Ljusterö efter pizza inhandlats i Åkersberga. Ett trött gäng hundar och folk somnade sedan sött.....

Upp och på't igen söndagmorgon. Lydnad och utställning stod på programmet. Inte helt enkelt för hundarna kräva attd e ska prestera bra på lydnaden på en utställning där de dels bort borta i två nätter tillsammans med ett gäng andra hundar och sedan tillbringa hela lördagen på ett WT... Malin startade Cola på lydnaden, jag visste inte hur jag skulle må efter operationen. Tror inte det blev några höjdar resultat alls denna dag, i tvåan blev det inte ett enda första pris trots att det var sju anmälda. Musse startade i ettan med lånematte Sarah, de fick ihop 148 p trots en nolla på läggandet. Jag tror de kommer igen på andra tävlingar ;-) Cola nollade fjärren igen *suck suck* och var lite splittrad *läs trött* men kom iallafall på pallplats nummer tre, snäpet innan hamnade Vexa och Jessie. Bra jobbat tjejer! Sarah var nog inte alls nöjd med Pippi i trean, de fick tre nollor vilket inte hänt förut.. Så kan det gå :(

Utställningen då? Trevlig domare som var duktig på anatomi och förklarade hundarnas för och nackdelar. Först ut var lilla Fixa. Hon har precis blivit sex månade och fick tävla med betydligt äldre tikar. Nu är ju Fixa liten redan från början men hon såg pluttig ut.. Fjärde placering ska man vara nöjd med.

Verk ställdes i juniorklass, minst förstås bland hanar som nästan var ett halvår äldre. Men se på sjutton, han vann klassen med HP :-) Fick väl en och annan runt ringen höja ögonbrynet men domaren gillade hans konstruktion och rörelser... Oplacerad i bästa hane förstås, han såg en aning gänglig ut bland "de stora" med all rätt. Molle trea med Hp i jaktklassen, domaren tyckte han var slående men lite för stor, Lite extra virvlar på manken gjorde honom ännu större men till nästa utställning har Anna lovat täcke, visst??

Wilda ställdes i unghundsklass och blev trea (?) med HP. Hon springer "fot" med Sarah vilket ger henne väldigt paddlande rörelser, nästa gång kanske jag ställer henne för då springer hon bättre i vänstervarv. Bra kritik annars!

Vexa och Pippi ställdes i jaktklass tikar, Vexa blev oplacerad och Pippi åkte ut som sista hund innan sista gallringen.

Pingla blev tvåa i championklassen med Hp, domaren tyckte det var lite för mycket "kärlekshandtag" runt midjan. Nöjd med det, hon är ju inte helt tillbaka efter valparna men pälsen är på gång om än inte helt på svansen, den är fortfarande "pinnig". Ställde även Vega, gammeltanten vann veteranklassen med HP. Inga bästa tikplaceringen men vi var belåtna förstås. Verk blev även BIM-junior och Vega BIR-veteran, grattis Jessie. Tänk vad många utställnigsrosetter du fått på sistone *hehe*

Packade in oss i bilen, ett trött och fnissigt gäng. Jessie åkte förbi oss och gjorde tecken att vi skulle stanna. Där och då blev det bestämt att Cola skulle följa med henne hem för ett par jaktträningsveckor i Värmland. Vexa kommer inte startas då vi tror hon snart kommer löpa igen (alldeles för tidigt efter förra gången). Vi hade pratat om det innan men nu blev det så. Kommer bli kanon, Jessie är strukturerad i sin träning och gillar Cola mycket. Jag ska koncentrera mig på Polly och Malte men det är tomt.. Å andra sidan ses vi redan på söndag då det är valpträff ;-) Och seda i nästa vecka då vi har inofficiellt jaktprov i Sala. Nån plats kan finnas ledig där, hör av er om ni vill hänga på den 10e.

Efter en lite annorlunda färd hem där b.la locket till packlinen flög upp på motorvägen och strödde lite grejor från oss på körbanan så kom vi hem, lagom trötta... Och vem som inte låst locket ordentligt.. Gissa tre gånger *hmm*

En aning sliten på nattpasset sedan men nöjd med en rolig helg. Tack alla vänner som gjorde helgen till vd den blev!

Ha det bäst!
Annica

RSS 2.0