Valpträff i solsken.. Skoja bara, ösregn :/

Börjar med lite goda nyheter, Sarah har fått Wildas röntgenresultat och det var A-höfter och armbågar ua :-) Skönt, nu är det gjort och vi får se tiden an hur hon fortsätter utvecklas. Wilda är ju en fodertik och Sarah tränar henne klokt så jag tror säkert hon kommer ut på prov när de slipat klart på formen. På lydnaden har hon redan visat att hon kommit en bit på väg och jag vet att hon kan spåra också.. Det har hon visat här hemma..

Grattis även till hennes syrror Miso opch Lystra som igår tog var sin etta i ökl på viltspår, hejja hejja!! Bara en etta kvar nu var för dem och även för mamma Vilja. Grattis Helena och Karin!!

Kom på en sak rörande vilstpår, glöm inte anmäla championatet till Skk när er hund får det (gäller SE VCH) annars får ni ingen registrerad titel. Såg att det fattades på någon av mina uppfödningar och även på b.la Pinglas brorsa. Anmäls enkelt på SKKs hemsida!

Idag så hade vi valpträff för Vexas och Pinglas valpar, så bra kunna slå två flugor i en smäll och ha för två kullar samtidigt och småttingarna klarade fint hänga med på uppgifterna.

Otroligt regnigt, tror flera var blöta inifrån och ut.. Men vilka kämpar, inga sura miner här inte!

Jag tycker samtliga var riktigt duktiga idag. Malte fick vara med och Polly fick vara passiv hela tiden. Hon blir bättre och bättre på det, jämför jag med i våras då hon skulle springa till mig hela tiden är vi verkligen på rätt väg. Malte var duktig och han är samlad och koncentrerad, jag gillar vår lill-grabb ;-)Förlåt förlåt, Malins lillgrabb..

Det var ett gäng arbetssugna hundar som jag verkligen tror men rätt guidning kan bli mycket trevliga arbetshundar för de har mycket bra egenskaper. Då de fick en uppgift så ville de verkligen lösa den , att få till att de vill lösa allt i samarbete med sin ägare är det som grunden ska byggas på. Stor arbetslust, stort föremålsintresse och överlag duktiga i passivitet. Vi jobbade mycket från apporterna och med matte om ni förstår ;-)

Fika ute var uteslutet, vi knölade in oss hela gänget (finns det hjärterum..) och lite torra kläder och handdukar delades ut. Bra sitta ner efteråt och ventilera lite funderingar och frågeställningar. Tack alla ni som kom!!

Jessie och jag hade bestämt att vi skulle träna de stora lite efteråt, stackars Madde som åkte med Jessie fick hänga på med ut en till sväng.. Jessies dotter Emilia lekte med Engla inne och varken Thomas eller Alvin trugade på få följa med oss ut *undrar varför*

Jag hade tagit fram vilt och vi gjorde ett sök med åtta vilt. Polly sökte bra med fart och stil, blev lite konfunderad då Jessie vandrade runt i söket men fortsatte ändå efter lite övertalning och då svepte hon in allt. Ja, lite för bra då hon stoppade in en liten rapphöna och duva samtidigt *inte bra*. Men hon har ju väldigt mjuka grepp så inget blev skadat eller tryckt... Alltid något och ekonomiskt egentligen.. men inte okey på prov :-)

Malte var riktigt duktig, han plockar in allt vilt och för att vara så ung så jobbar han metodiskt och fastnar inte i något område utan kan ta ny mark. Allt vilt hem till matte i handen gör en nöjd matte ;)

De fick sen två enkelmarkeringar var med skott, gick fint och de satt stadigt.

Cola fick se två markeringar, sen vände Jessie om och skickade henne på en dirigering hon lagt ut tidigare som Cola fått se. såg väldigt fint ut hela arbetet!

Tack Madde och tack Jessie!

Hann precis duscha och klä mig i torra kläder så åkte jag, Thomas och barnen ner på stan.  Middag på restaurangen som börjar på M och sedan filmen Bilar 2 med snygga 3D glasögon på. Mysig kväll med andra ord!

Igår hade vi en lugn och skön dag. Malte fick ta ett spår som väl var 500 m, lite "stickig" men annars okey. Pingla och Fixa kom hit och ska vara här i några dagar, alltid kul när de är här och Fixa är sååå nöjd med att både Malte och Polly uppskattar hennes lekar.. Trevlig eftermiddag med fika och hundsnack i allmänhet och flattsnack i synnerhet blev det också.

Och som avslutning en riktig familjekväll med kräftor, räkor, hemgjord aioli (otroligt god, nu vill jag aldrig ha köpevarianten igen) och nybakad paj. Han är duktig min kock <3 ! Och tänk, han hade t.om hyrt en riktig Annica-film... inte ett enda mord,inga störtande flygplan eller katastrofer, ingen krigsfilm, inga aliens och inget Science fiction... Det är äkta kärlek det :))))

Ha det gott!

Annica


Kommentarer
Postat av: Anna & Hilda

Kul med valpträff och synd att vi inte kunde komma den här gången. Ser fram emot nästa! =)

2011-08-07 @ 22:06:48
URL: http://gyllenevanner.wordpress.se
Postat av: Sonja

Tack för igår!

Blev lite betänksam när det small hela tiden, men det tycktes inte bekomma honom alls, så skönt!

Hundfolk och golfare är nog de enda som är ute i sånt väder eller hur?

Antagligen är man inte riktigt klok.

Häls.Sonja

2011-08-08 @ 09:09:46
Postat av: Anna

Tycker ni ska packa in er i bilen och komma hit. Barnen kan gå på Astrid Lingrens värd medans vi handlar jaktkläder, sedan kräftfiske på kvällen medans vi tränar hund. Bara jag slipper koka/äta dom...Tror nog Alvin och Engla skulle tycka det vore spännande. Kan även erbjuda kossor, åsnor, hästar, traktorer i överflöd..Det är faktiskt bara 20 mil att åka...

2011-08-08 @ 13:03:37
Postat av: Bloggaren

Planerna finns Anna, garanterat! Vi kommer högst troligt köpa husvagn i vinter och sen kan vi kuska land och rike runt.. Astrid Lindgren och Kisa blir det absolut! Tänkte vi kunde ha lite långsemester i krokarna funt FM ;-) Men det kan bli Kisa även i september... Sonja, de skötte sig jättebra hela högen trots alla skottsalvor!

2011-08-08 @ 13:31:53
URL: http://www.ryegates.se
Postat av: Irene

Tack för senast! En regnig dag blev en rolig dag!

2011-08-08 @ 18:59:02
Postat av: Sarah, Pippi & Wilda

SV Jo, det var en lättnad att höfterna var så fina :) Det känns som om jag är på rätt väg med hennes grundträning o jag hoppas det ger resultat till våren ;) Vi får väl se när tjejen kommer upp till dig för lite spårning...



Kram

2011-08-08 @ 23:08:09
URL: http://flattar.wordpress.com
Postat av: Madde & Mozart

Det är jag som ska tacka för en jätte trevlig och lärorik dag=) Nu tränas det för fullt här hemma i att låta bli dummies=)

2011-08-09 @ 22:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0