Nu drar vi!

Kort inlägg idag, håller på med sista packningen och om några timmar åker vi :) Egypten och Makadi Bay i två veckor står på agendan, ska bli såååååå skönt!!!!




Hit ska vi!

Hus och hundvakt på plats också :P . 


Malte är däremot inte hemma, han fick åka till storstan igår då vi avslutade uppfödarkonferensen
med Lena som tog med honom (tack) och han bor nu hos Helena med Vilja och Lystra (och resten av familjen förstås..) Jag tror Pingla snart börjar löpa så då passar det utmärkt att han bor borta under tiden. Om Pingla börjar löpa och rent av kommer i höglöp då vi är borta så får jag hjälp med det också, suveränt!



Malte åker tunnelbana..

Katt bor hemma hos Högberg Holm så Malte har träffat Misty.. Perfekt att lilleman fått åka och miljötränats, han har åkt kollektivtrafik och varit med Helena på hennes instruktörskurs. Det låter som han sköter sig :)

Får passa på gratta Maltes brorsa Verk med Jessie som kom förbi under konferensen så jag fick beundra LPI rosetten, de hade nämligen tävlat under söndagen i Eskilstuna och bärgar titeln :) Och detta trots att han "bara" fick en femma på paradmomentet inkallning då han missuppfattade matte.. Kostade nog många poäng då momenten har hög koffecient. Malin var anmäld med både Polly och Cola men har halsfluss så det blev inget tävlat.. Cola är ännu inte klar i alla moment i trean men man kan ju faktiskt avstå det som inte är färdigt..

Hela helgen har spenderats på uppfödare/medlemskonferens. Många viktiga punkter, proffsiga föreläsare och bra diskussioner.. Synd bara att det var ett fåtal av våra uppfödare som var där!!

Självklart har man även trevligt vid såna här tillfällen, man får tillfälle sitta ner och prata, utbyta erfarenheter och ha det gott :) Mastigt men bra program gjorde att vi höll på hela dagarna så det var intensivt värre.. Tänker inte skriva om innehållet, det kommer på FRKs hemsida för den intresserade. Malin blev tillsammans med ett par andra involverad i valpförmedlingen, det var på eget initiativ.. Mamman vet ju om hur mycket tid styrelsearbete tar *hmm*

Tittat på valpar har jag också hunnit med sen sista uppdateringen, som vanligt väcks valpsuget när man kollar ner bland en hög med flattevalpar. Håller tummarna att Pingla snart sätter igång. Men hon kan gärna vänta tills vi kommer hem *ler*.

Det går nå mig på Facebook för er som har mig där, annars på mailadress [email protected]

Ha det bäst!

Annica


Vilken härlig höst!

Jag gillar att värmen håller i sig, perfekt om det är barmark fram tills första advent och sedan snö fram till första februari... Då har jag fått en lagom dos av snö :)

Min tanke är att när det blir barmark efter nyår så ska vi börja med träningar typ varannan vecka, de kommer vara uppstyrda och man får anmäla sig till dem så jag kan planera innehållet. Längtar redan till nästa säsong!!
Återkommer då det börjar bli aktuellt..

Höstlovet har försvunnit snabbt, jag har jobbat tre nätter och då är man groggy ytterligare nån dag eller två.. Har ändå hunnit med roliga saker med familjen, besökte bland annat ett höstigt Parken Zoo. Djuren var mycket piggare nu, flera av dem uppskattade nog den klarare luften. Roligt se! Skönt också att Thomas varit ledig.





Malin och jag har varit iväg tränat lite lydnad, Pingla har kommit hem igen för gott och hon och jag har kört lite grann eftersom Malin har fullt upp med Cola och Polly. Malte får vänta lite ;-) Malin jobbar fint med Pollys koncentration, hon har fått backa lite i fria följet där Pollan kan slarva/tröttna. Cola och hon testar momenten i trean, vissa går bra medan andra inte alltid funkar. Cola är ju apporteringsvillig och för henne är det lika roligt apportera vilken pinne som helst på vittringen..



Pingla. Så underbart huvud och uttryck!



Pingel med en lite trött matte som inte sovit många timmar efter nattskiftet..

Jag tycker verkligen Cola även utvecklats massor i jakten, hon är så mycket mer lyhörd. Fick mig en liten tankeställare då jag var och tränade hos Jens och Sofia, jag är van att hon kan vara olydig i dirigeringsarbetet men det har verkligen blivit så mycket bättre, nu litar hon mycket mer på mig och inser att det lönar sig samarbeta.. Jens och Sofia förstod inte vad jag menade när jag sa att hon inte lyssnade :) Så glad för det, känns som vi kommit framåt tillsammans <3 !



Cola i belöningstagen

Med Malte tränar jag mycket grunder och tecken, sök tänker jag knappt träna innan det är dags för provstart. Han är mysig hund som alltid vill göra rätt, väldigt samarbetsvillig med fina grepp och bra avlämningar. Vi fortsätter med att grunda och hoppas han inte hamnar i ngon riktig tonårsdimma..



Malin och Cola

Polly är vår härliga turbo, fort och fel kan det bli men hon går inte ner sig om man misslyckats utan man kan traggla en massa.. Väldigt väldigt lik sin mamma Vilja i arbete. Så glad jag fick möjlighet låna Vilja till en kull så jag fick min alldeles egna bruna clown ;-)



Polly väntar på bollen..



Va va?? Har du redan kastat??



Knas Pollan, så nöjd med munnen full av boll :)

Som jag skrev är Pingla hemma igen efter utlånet. Känns jättebra. Blev en mjukstart då hon skadat tassen men nu är det läkt och Pingel med på banan igen.. Jobbar på att få upp henne lite i hull, något som Pingla inte tycker är det minsta jobbigt. Viktigt nu att hon är i bra kondition när hon ska paras, både i hull och muskler. Har avmaskat henne också så det är klart. Apporteringsmässigt så ska vi satsa på få fram mer säkerhet i dirigeringarna, det känns bra så här långt.

Igår hade vi träning för Bitte Lind igen. Några av de som var med förra gången kom nu också, så otroligt mycket som hänt under denna vecka ni varit hemma!! Jösses vad ni varit duktiga med era läxor :))) Ny för denna gång var vilda Hilda, det lilla yrvädret till valp i Vexas kull. Ni vet, hälften så stor men dubbelt så vild *blink*. Så roligt se hur Anna förvaltat denna pärla, det går undan i 190 men det är med fokus och stil.

Fokus låg på stadga, grunder och fotgående. Kan inte nog betonas vikten av detta!! Och jösses vilken skillnad då förarna var tydliga och konsekventa med bra tajming, då blev hundarna så mycket mer koncentrerade och skärpta. Synd Elli, Sonja och Madde att ni inte kunde vara med denna gång, ni hade också märkt stor skillnad! Hoppas vi kan ha en fortsättning till våren! Om inte annat blir det här hemma :)

Tre kullsyskon efter Pingla var med och de är ju i lite i en känslig könsmognadsålder (Hilda och Malte med även om de är tre månader äldre..), därför valde vi lägga vikten på samarbete, avlämningar och stadga. Mycket av det vi gick igenom kan tränas inomhus under vintern, blir perfekt det! Mycket tryck i både Enzo, Fille och Fixa och det gällre ta det lugnt, ha tummen i ögat och gå långsamt fram med dessa pärlor. Inte lätt jag vet, har man arbetsvilliga hundar så är det lätt att man går fort fram bara för det är så skoj då de lär sig lätt.. Roligt se att ni verkligen tog till er av tips och råd förra gången, gav ju massor av resultat! Nu känns det tråkigt att det blir så länge tills nästa gång :(



Lena och Fille bland höstlöven

Avslutar med ett stort grattis till Fixa och Malin som blivit godkända anlagsklass viltspår, duktigt av en så ung hund och till Verk och Jessie som igår vann lkl I med finfina 175.5 poäng. Klassvinst bland elva hundar och så blev de bästa tävlingsekipage alla klasser, jösses! Ingravering i vandringspris och en Arrak Outdoorjacka till matte, vilka priser ;-) Så glad att Jessie fick en sån pärla till valp efter sin älskade Vexa.. Som hon säger själv, han är som Vexa men ett par växlar till *ler* Okey, jag ger mig.. Det var väl inte så dumt döpa honom till (mäster)Verk då :P

Ha det gott


Mycket kursande

Nu måste jag ta mig i bloggkragen..

Höstlovet har börjat och det på ett härligt vis med sol och ledighet. Malin och Richard är iväg till Säfsen men Thomas, jag och de små har varit ute i skogen och grillat korv, ivrigt påhejjade av hundarna som gärna ville nosa på grillen.. Åkte sedan och ögonlyste Pingla, nu hoppas jag hon kommer igång och löper också :) Ögonlysningen gick bra och ögonen var utan anmärkning, skönt.

Igår var jag på träning hos Jens och Sofia, som vanligt ett bra upplägg och väldigt lyxigt få komma till en färdig träning. Jag hade med Cola och jag är på det stora hela nöjd med henne.

På kvällen var vi iväg och såg nya Tin Tinfilmen på bio, rekommenderas. Så otroligt välgjord! Blev mat på kinarestaurangen också eftersom de små fick välja.. Själv undrar jag hur jag gång på gång väljer tre små rätter som mest består av friterat som gör en otroligt mätt och däst *stön*

Lördag så var det träning med instruktör för ett gäng valpköpare från de två sista valpkullarna, tanken var att de skulle ligga ganska jämnt i träning och ålder. Vi träffades i Åkers Styckebruk och det var Bitte Lind som var instruktör, som vanligt med bra övningar och upplägg. En mycket givande dag, jag hade med mig lille Malte och som vanligt är det bara trevligt ha med lill-grabben. Liten och liten förresten, han och hans syskon fyllde ett år i fredags!! Stort grattis i efterskott till alla elva!

Det blev en lång men innehållsrik dag där fokus låg på grundövningar. Jättebra och nyttigt, spännande fortsättning följer nästa lördag :)

Var ganska trött och frusen efter en lång men fin dag ute, väldigt skönt komma hem och få sätta sig vid dukat bord och äta värmande trattkantarellsoppa och pasta med blåmusslor. Tack maken min!

Ser fram emot uppfödarkonferansen som är om två veckor, här i Eskilstuna faktiskt. Förhoppningsvis intressanta diskussioner och föreläsnigar samt förstås tillfälle få träffa uppfödarkollegor från hela Sverige!

Ha det gott,

Annica

RSS 2.0