Födelsedagsrallyt lider mot sitt slut..

Grr, hade skrivit ett inlägg och just då jag skulle lägga in bilder började det strula.. "Men, hade du inte sparat inlägget först" säger Thomas alltid och nej, det hade jag inte *hmm*

Nu har vi haft födelsedagskalas i dagarna tre och det är bara mjukisbrallor med resår i midjan som gäller............



Ett yrvaket födelsedagsbarn..

Engla vaknade tidigt imorse och att fylla fem år är enligt yngsta dottern stort. Lätt köpa saker till henne, är det bara rosa och glittrar så är det helt i hennes smak ;-)



Alvin övervakar presentöppning

Thomas fick lite kläder eftersom han inte går i affärer mer än då jag släpar iväg honom. Gåstavar, stegräknare och pannlampa fick han också och han hävdar att han förstod vinken...



De stora barnen hade ännu inte vaknat vid presentutdelningen

Malin fick handla sånt som hon behövde då vi var nere på stan igår, ganska bra fylla år i mellandagarna om man vill fylla på garderoben!

Har passat på träna lite linjetag på promenaderna med Polly, Pingla är i mammadimma och tänker mest på mat och på att sova.. Hon följer fortfarande med på promenaderna men det är inte nåt tempo direkt. Lite lydnadsträning blir det också hemma på vägen och på garageuppfarten. Om det blir nåt tävlande på apellplanen vet jag inte däremot, det får tiden utvisa.



Sover sött



Vi med

Men en tävling är redan inbokad nästa år och det är Flatmästerskapet som då går av stapeln i Umeå. Vi kommer bo på en camping som även har lite skoj för barnen så det blir en kul minisemster för oss alla. Sen om våra resultat blir lika skoj det står skrivet i stjärnorna *hmm*

Malin gör något litet med Malte varje dag och jag koncentrerar mig på de andra två. Har börjat lite smått klicka in dem och vi har testat badrumspallar och tasstarget. Bara korta korta stunder och vi är förstås bara i början av ett lärande men småvalpar är så roliga träna, de testar gärna och är med på noterna.



Stora ögon på de vuxna när Malin fixar blodpuddingsgodis.. Valparna gillar det också!

Jag vill passa å önska er alla ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!! Jag kommer spendera helgen på jobbet med att jobba tre nätter på raken. Kommer nog bli en hel del att göra. Tråkigt åka iväg från nära och kära under storhelger men väl på jobbet så brukar vi ha det mysigt med en speciell stämning trots alla jobb.

På återhörande nästa år!


Tio små negerpojkar..

Ja. så känns det nästan nu när ytterliggare en valp åkte igår ;-)



Svarta valpen som är kvar. Lite tveksam till koppel först..



Men med lite godis så..

Nu är det "bara" tre valpar (med Malte alltså) kvar och jag får väl börja annonsera lite, det tar emot måste jag medge. Har inte velat annonsera innan jul eftersom inga valpar ska bli "julklappsvalpar" tycker jag. Samtidigt är det ju så att oavsett var och när man annonserar så ligger ju ansvaret på mig och till vilka jag säljer..




Bosse funderar..



Jag kommer matte!


Nu när de bara är tre kvar så kan de vara inne hela dagarna och det uppskattas mycket. Pingla och Polly kan nog tycka det blir mycket ibland men för det mesta är de mycket tålmodiga med de tre musketörerna ;-)



Hmm, undrar varför granen är bakom kompostgaller..



Idag så blev det premiärtur i bilen Gick bra på så vis att ingen verkade må illa men de sjöng vackert för mig *hmm*. Funderar starkt på hörselkåpor tills nästa gång... De lugnade ändå snabbt ner sig och då hade vi en riktig behaglig biltur.


Lite koppelträning har det också blivit, viktigt ta ut dem en och en också. Det gick helt okey men så är de också väldigt lättmutade med godis.... Likadant vid inkallning då de varit ute och kissat, visselpipa och godis så kommer de kutande. Tyvärr inte helt enkelt ha koll på tre stycken och vem som kissade inne senast men den svarta hanen stod faktiskt och pep vid dörren igår när han var nödig. Synd bara att jag missar ibland men jag gör mitt bästa.



Somna hos en snäll kompis är ändå det bästa!

Malin tog med sig Malte ut på en tur ner på stan när hon och Thomas skulle hämta middag. Blev sushi och kinamat idag efter dotterns önskemål för hon fyller 16 idag. Grattis gumman!! Enligt Malin så räckte det med att Malte bara visade sig på stan så började folk prata och klappa på liten söt valp.. Svenskar anses ju som tillknäppta men knappast när man kommer med en liten valp! Ska ta med mig de andra två också på lite socialisering på byn snart.

Trevligt besök har det också varit här idag, prata hund i största allmänhet och flatt i synnerhet är alltid roligt :-) Lite seg efter att ha jobbat natten och sovit för lite men nu tar vi lov igen i några dagar innan jag jobbar hela nyårshelgen. Ska det vara så ska det!



På tal om födelsedagar så kör vi hårt nu, Malin idag som sagt, Thomas imorrn och så avslutar Engla trojkan i övermorgon ;-) Kanske inte helt lägligt med tre födelsedagar efter varann under mallandagarna men de har iallafall fått varsin dag.. Och ja, jag försökte knipa med både Malin och Engla så att de skulle bli först ut nästkommande år men nä, det gick inte *ler* 



Jodå bästa Örebroare.. Pusslet blev klart! Mamman och pappan jobbade stenhårt
på att få till det långt efter att barnen tröttnat ;-)

Ha det kalas!

Bloggtorkan är över!!!!

Vilken mysig jul vi haft! Det är många år sedan som både Thomas och jag varig lediga hela julen tillsammans men i år har vi varit det, härligt! Och visst ska det vara mycket snö också, ger extra mycket stämning tycker jag.





På julafton var vi iväg till Thomas föräldrar i Stallarholmen, där var det full fart. Bara Thomas och jag har ju tillsammans sex barn så vi fick ta två bilar dit.. Jag åkte hem till hundarna efter alldeles för mycket julmat och julklappsutdelning, resten av gänget sov kvar. Vilken skillnad det var åka från tjo och tjim till att dyka ner i soffan är hemma ;-)





Gott somna bredvid "syrran"

Resten av julhelgen har varit lugn, långa sköna promenader och idag åkte vi iväg en kort stund på mellandagsrean (en kort stund räckte..) Lite nya kläder till de små köpte jag, Alvin sliter jeans på ett sanslöst vis och Engla behövde lite nya kläder hon med. Till Malin och Richard var det därremot väldigt länge seddan jag köpte något klädesplagg, chansen att det skulle bli något de vill ha är nog ganska minimal *ler*.




Lagom stort ben






Igår åkte "Saga" som ska bo hos Ingela med familj. Nu är det bara fyra valpar kvar här hemma, imorogn åker ytterliggare en somn ska bli värmlänning och så var de bara tre... Malin tränar lite smått med malte och han är verkligen med på noterna. De är så mycket enklare nu med bara några få valpar hemma och jag har tagit ut dem på lite korta skogspromenader och det blir mycekt tid med oss här hemma. Självklart behöver även de två osålda egna familjer men jag har inte velat annonsera innan jul, tror det lätt kan bli . "impulsköp" och det ska det ju inte bli.  De som är kvar är store brune "Bosse" och den mindre svarta valpen som är märkt höger bak.  Båda två är kontaktsökande, sociala och nyfikna precis som våran Malte. "Bosse" får man däremot passa när det är matdags för han skulle gärna vilja äta allas mat.. Han får numera äta själv så det blir lagom stora portioner ;-)



Vi hjälps åt ansa rosorna..



Alla på Polly!!



Nöjd Polly med största benet



Förra veckan var ganska hektisk, det var skolavslutningar, julstök
som skulle fixas och så skulle valparna veterinärbesiktigas, pärmar göras iordning och så precis innan julafton så flyttade sex stycker av dem.. Många frågar om det inte är sorgligt när valparna flyttar men jag känner mest att det är så bra för valparna attt få egna familjer som kan ge dem allt de behöver i fråga om socialisering och stimulans och jag vet att de kommer fortsätta med allt sånt som vi förhoppningsvis lagt grund för här hemma. Sen så kommer jag ju hålla fortsatt kontakt med alla och vi kommer ses på valpträffar och träningar så den här kennelmamman blir de inte av med i första taget :-) Rapporterna jag fått av dem som flyttat är att det går bra och att valparna klarat av flytten väl. Tänk vilken omställning, från morsan och tio syskon till ett nytt hem, en ny flock, sova på nytt ställe,åka bil, försöka bli rumsren och en hel massa nya rutiner..



Tafatt




Veterinärbesiktningen gick bra, ett par av pojkarna hade inte stenarna nere ännu men de brukar komma. Det tar sin tid besiktiga, vaccinera och chippa elva valpar men jag och veterinär Maria har jobbat upp ett bra teamwork. Två valpar saknade ju stamtavlor då maria var här, det hade som jag tidigare skrivit om blivit fel namn från SKK vid registeringen. Stamtavlorna kom sedan dagen efter så då kom Maria förbi och fixade även så de blev rätt, skönt.



Jag flyger nästan! Kolla öronen



Nu tar vi henne!



herre på täppan



Idag har det bara varit ett par minusgrader och valparna har busat ute en längre stund. Polly älskar reta dem och springa framför dem med ett ben eller nåt och så vill hon att de ska jaga henne *jaja*. Pingla leker lite mer stillsamma lekar och hon tycker om ligga och tumla om med dem och busbitas lite. Ibland ledsnar de på småttingarna när leken blir för vild och då markerar de. Mycket bra med lite uppfostran här hemma!!



Hehe, jag mulade Pingla!!

Idag grattar vi Myrra-Cosmosbarnen som blir sex år. Glömde alldeles bort Sisubarnen som även de fyllde sex år för en vecka sedan.. Då var det livat, Sisu fick nio valpar den 18e och Myrra tolv valpar den 25e... Trodde inte Myrra skulle bli dräktig eftersom hon gick tom gången innan efter halvdan parning visserligen. Grattis till er hela gänget sexåringar!!!

Nu ska det inte bli lika långt hopp till nästa uppis...

Ha det mysigt!


Söndag

En trevlig kväll blev det här igår då Karin och Thomas kom hit för att titta på sina "barnbarn". Ganska snöig nerfärd blev det för dem, hoppas resan hem idag gick smidigare och att det snöade mindre!




Vi åt middag och tittade på och beundrade alla valparna. De börjar bli riktigt vana vid att stå på bordet och käka leverpastej ;).





Idag kom Jessie efter lunch. Innan dess hade barnen och jag hunnit vara ute med valparna, mer snö har kommit här så nu har de snö till magarna (valparna alltså!) och jag hade även varit ute med de stora en sväng. Polly fick hämta kråka, skata och rapphöna för att träna upptag och avlämningar ute på gården. Thomas hade skottat gångar så dem använde vi som linjetagsgångar... Gick fint men upptagen var inte lika snabba som jag är van vid. Nu var det ganska länge sen som hon tog vilt och hon blev kvickare när vi kört ett tag. Uppehll i träningen är bra men man tappar även en del. Det verkar ju som det kommer bli en utdragen vinter även i år så jag har bestämt mig för att underhålla lite för att det inte ska bli för mycket ta igen när säsongen börjar närma sig med prov. I senaste Apportören var de första proven för våren utannonserade, känns hoppfullt!! Får se när Polly tänker löpa och hur hon kommer ha det med spökeriet..... Vi ska ut när vi är mogna *lovar mig själv inte ha så bråttom...*



Jessie och jag tog in valparna en och en och även de fick testa på apportera skata och rapphöna. Hade även tagit fram en kråka men den var använd förut och jag ville inte använda den för mycket. Viktigt valpar stiftar bekantskap med fint vilt!! De var verkligen härliga att se, vi började med att de först fick hämta kaninbollen ngra gnger för att "komma igång", de flesta sov ju när jag hämtade in dem. De tar fina grepp och bär bollen med fina och orörliga grepp. Övervägande sprang de ut och hämtade och kom direkt tillbaka mot oss men ett par ville gärna behålla bollen lite längre.



Alla apporterade skata och rapphöna, de var jätteduktiga. Fram och kollade vad det var, inget ryckande och slitande i pippisarna utan de plockade upp med fina grepp och kom tillbaka till oss. En valp hade lite tendens ruska men tog sedan ett bättre tag och bar sedan bättre. Ngra hade väldigt snabba upptag, balanserade bara upp apporten, vände och kom tillbaka *ler*. ¨Mycket nöjd med att de var väldigt intresserade av vilt, att alla apporterade (ett par fick vi kasta om men alla bar stolt efter ett tag, med ökat intresse). Vi hade samma vilt till alla elva valparna och de var faktiskt fräscha efter vi var klara, det är inte alltid fallet när småvalpar ska apportera frn början, ibland vill de hellre ruska och slita i viltet. De hade genomgående balanserade grepp, några var lite mer intensiva men ett stort intresse fanns hos dem alla!



Lillmonstret vill gärna hlla kvar i Jessies knä.. Tog en stund innan hönan blev för tung och gled ur geppet..

Tog hela eftermiddagen, det var ett trött gäng som knappt tittade upp när jag stack in huvudet hos dem sen.. Hoppas verkligen jag hinner ut och köra lite bil med dem, ser vad tiden räcker till. Vilt finns framme till imorgon med för jag vill se om de gör likadant igen för att försöka f en rättvis bild av dem. Börjar nog fundera ut mer och mer var de olika valparna ska.. 




Nu är granen klädd, ska bli väldigt spännande se hur valparna reagerar *harkel*

Ha det mysigt allesammans!! 


Upp som en sol..

En mycket trevlig dag har vi haft uppe på Stora Stockholmsutställningen, på alla sätt utom resultatmässigt *hehe*.



Kolla in Wilda, Ryegate's Be There Or Be Square. Snacka om fågelhund!!

Bedömningen började en timme tidigare än beräknat, fick reda på det sent igårkväll. Hade tänkt vara där i god tid innan bedömningen så att vår lantlolla Polly skulle vänja sig vid miljön men så blev det förstås inte... Långa köer till parkeringen, långa köer till veterinärkontrollen gjorde att det blev lite stressigt. Samtidigt så vet man ju hur det brukar vara på Stora Stockholm, summan av kardemumman är vi borde åkt hemifrån tidigare.



Minimonstret




Här syns hennes ridge också


Polly fick en tvåa idag, det var ganska snopet (eller ganska mycket...)

Här kommer kritiken:

Very good type presented in good condition. Nice outline with a pleasing headshape. Good depth and topline. Moved soundly.

Jaha... Undrar fortfarande varför det blev ett blått band *hmm* Men en mycket bra dag med miljöträning blev det och det behövde hon. I början tyckte hon det var konstigt med högtalare och allt annat möjligt och omöjligt men hon vande sig snabbt. Helt klart behöver hon komma ut mer i såna här miljöer!! Tycker vi tappade mycket av just miljöträning då hon var gipsad och det ligger henne lite i fatet.



Nacktiken



Malin, Thomas och de små var med. Barnen var i lekrummet och hade jätteskoj, blev ansiktsmålade, spelade tv-spel och julpysslade. De frågade redan på vägen hem när nästa utställning är ;) Shopping blev det förstås, köpte fyra väldigt snygga koppel från Paw Of Sweden och lite annat smått och gott.



Hane vä bak

Richard har varit hemma och varit valpvakt (alltid mutbar). Gänget var väldigt busiga när jag kom hem så de fick vara ute och härja av sig lite. Malin köpte ett fint turkost koppel och halsband till sin valp idag, mycket snyggt till det bruna.. Plopp var ju ett jättesnyggt namn tycker jag men nä, det tycker inte Malin.. Petter N tog jag inte ens upp Karen ;-)



Nyklippe Engla med rosa prickar

Dottern min tänker tydligen inte lyssna på sin mor att namnet ska börja på P *hmm*. Nu väljer hon mellan Malte eller Lennart... vad tycks??? Jag ska ju försöka lta bli lägga mig i träning och sånt *hu vad svårt*.

Nu väntar vi på Karin och Thomas från Sundsvall. De skulle egentligen kommit och tittat på utställningen idag men det var rejält snöoväder norröver. Ska bli kul höra vad valparnas farmor och farfar tycker om dem!!

ha det bäst,

Annica



Vilken valp blir vems....

Attans, förstår att ni är otåliga därute ;) Tänk vad den där uppfödaren tar tid på sig klura ut vilken valp som ska var.... Inte helt enkelt denna gång, de är väldigt lika till sättet de flesta. Kom gärna med förslag för vilken eller vilka ni fastnat för!!!! De som är allra mest olika är de två tikarna, lilla ettermyran och nacktiken som är med laid back och tar lite mer tid på sig men är koncentrerad när det gäller. Blir lillmonstret för impulsiv kanske.. Dessutom är hon VÄLDIGT liten. Kommer den stora tiken alerta på sig?? Visst har de med sig i bagaget men mycket är ju vad man gör dem till den... Att Polly skulle bli en racer-Polly trodde jag INTE efter det jag såg hos henne som liten ;-)



Men hall, dela med dig av benet!!



Rabettrensare ;)



De svarta hanarna är ganska lika, huvudet och svansen är mest "på" och hittar på egna små skaer medan de andra två (vä bak och hö sida) är mer kontaktsökande och följer gärna efter mig.








mamma är fortfarande bäst..



Men hon ser en aning trött ut..


Bruningarna bland grabbarna är lite olika. Största grabben är en riktig myshund som älskar mys och kel. Och så mat då!! Honom kommer man behöva hålla slank, annars kommer han bli för mycket rent kroppsligt. Minsta bruna är vä sida, han är inte lika vild som brorsorna utan lite mer behärskad. Grabbarna ö fram o hö bak är väldigt lika, mycket fart o lite självständiga. Ryggen är något mellanting, han är inte lika rejäl i kroppen som de andra två jag just beskrev utan mer "uppe på benen" och lite elegantare.



Kolla valpen som lipar ...



Ganska söt..

En brun gosse kommer stanna här, det kommer bli Malins hund som hon ska träna själv. Jag har som "krav" att han ska heta på "P" efterom våra "P"hundar här hemma är så trevliga (Vexa är ju inte döpt av oss....). Jag tycker Pralin är fint och passar bra ihop med en annan choklading, alltså Polly. Malin protesterar och vi är kanske överens om Pettson.. Pixel är också fint men det är Malin som bestämmer (jag bara lägger mig i...) Fortfarande två valpar kvar tinga, en svart och en brun hane.





Imrorgon är det Stora Stockholm och Richard kommer vara valpvakt medan resten av familjen åker till Stora Stockholm (de har lekrum för barnen!!!) och förlustar oss. Själva utställandet är inte prio ett, det är mest träffa folk och shoppa *hmm* som lockar. Polly är ju bara barnet och jag är säker på att det kommer många fina flattar dit. Bra miljöträning blir det!!!



Alvin och Engla nyfriserade och s lilla monstret..
Roligt att valparnas "farmor och farfar" Karin och Thomas kommer hit efter utställningen för att beundra våra barn. Ska bli skoj se om de tycker det finns ngon eller några som liknar Poker.

Idag var det runt nollan så valparna kunde vara ute och härja en längre stund. Bra med busiga valpar, nu har jag fått röjt i carporten.. Var liksom tvungen :-)



Kenneklubben har inte bara skrivit fel namn i stamtavlorna utan även glömt skicka med köpekontrakt.. Tur jag såg det igår, de ska hinna hit i tid innan valparna flyttar.



Roligt roligt ska vi ha nästa år vecka 30. Jessie, Ulle och jag har anmält oss till Fegenlägret, platserna tog slut samma dag som lägret las ut (finns kanske reservplatser kvar). Träna hund för danska instruktörer, åka och shoppa på närbelägna Ullared (stora plånboken ska med..) och nära till fina städer som Falkenberg och Halmstad. Okey då, lite töl (värmländska för snacka) lär det också bli!!

Nu ska vi äta fondue, ett sjuttiotalsklassiker som håller än..

Ha det bäst nu!!!

Annica


Long time!!

Ja jösses vad länge sen jag bloggade!! Nu ska jag jobba inatt och sen så är det meningen att schemat ska se väldigt mycket bättre ut ;). Vi ska vara lediga tillsammans i jul, det hör till ovanligheterna. Jobbar i och för sig hela nyårshelgen men det gör mig inte så mycket.



Dagarna flyger iväg och jag lovar att det kommer bli betydligt oftare uppdaterat nu.  Vi har fortfarande en brun och en svart hanvalp till salu om ni vet ngon som funderar :P. Tror folk pysslar med annat just nu inför jul och det lättar förhoppningsvis efter helgerna.



Bilderna är tagna i lördags, nya kommer snart!!

Tänk att små söta valpar som bara låg och åt och sov för några veckor sedan har blivit såna huliganer nu *haha*. Tur för dem att de fortfarande är söta!! De vill vara med mycket mer nu och det börjar sakta men säkert kännas att det är dags för dem flytta till sina egna familjer, nu är det inte så långt tills de första packar väskan och åker...





Alvin försöker rädda mössan..



Gick inte ;-)

De hittar på endel upptåg här inne, roligast är dra i sladdar, attackera de stora hundarna, skälla på "valpen" i spegeldörrsgarderoben *hmmm* eller busa med Alvin och Engla. De undrar varje dag på förskolan om Engla har några nya märken efter vassa valptänder :).



Strul har det varit med registreringarna. Väntat och väntat, de har ju legat ute p hunddata en längre tid. Ringde SKK (telefontid till registreringsavdelningen mellan 13-15...) och de skyllde på posten. Stamtavlorna är nu äntligen utkvitterade men två måste skickas tillbaka eftersom man skrivit fel.. Inte jag som gjort fel denna gång, tack ni som uppmärksammade att "Wade in Water" fick heta "Wade in Winter" samt att amn stavat med stort M där det skulle vara litet. Hoppas de hinner komma tillbaka innan valparna ska flytta!!! 

Fortfarande rullar det på med besök och det är roligt tycker vi alla. De små tvåbeningarna tror inte det kan komma folk hit utan att det ska fikas....

Pingla var med Malin i helgen på brukshundsklubben. Ungdomarna i sektionen sov över och hade det mysigt på kvällen ochb lussade sedan under grötfrukost dagen efter. Tyvärr hann jag inte dit, var tvungen prioritera lite sömn under en hektisk helg på jobbet. Pingla var väldigt nöjd få vara med och uppskattade få sussa bredvid lillmatte på natten :-) Pinglas midja börjar försvinna och jag tror inte enbart det handlar om att husse är mer generös då han nu gett hundarna mat då jag jobbat... Fick hundarna bestämma skulle det alltid vara husse som gav dem mat *hmm* De sitter ocks troget vid honom då han lagar mat för det händer att han "tappar" godsaker. Pingla sover även mer och är lugnare. Missade även Englas luciafölje på förskolan, det brukar alltid vara p morgonen och det tyckte ju jag var bra som jobbad kvällar nu.. Typiskt att de nu ändrade till eftermiddagen. Tur att pappan och brorsan kunde närvara och njuta av vacker julmusik :)



Polly har nu på morgonen varit iväg och fått sin ettårsvaccination. Hon ska ställas på Stora Stockholm är det meningen och då vågade jag inte chansa tills valparna får sina sprutor på tisdag vilket först var meningen. Trevligt initiativ av andra uppfödare till lngbord/knytkalas efter bedömningen¨. Ni som känner mig vet ju att jag inte är en mästerkock direkt.. Idéer på något gott och lätt att göra som jag kan ta med??. Gärna med julanknytning men inget måste!!

Idag har vi en extrahund här, det är Alfons som gör flickorna sällskap. Flörtar på bra den gode Alfons men det verkar inte som han får något för det *ler*. Men Polly säger aldrig nej till att busa lite.


Bollen ska rulla..

Härlig vinterdag idag med klarblå himmel och gnistrande snö.. Hoppas alla Nobelpristagare har tagit med sig varma kläder så de kan ut och njuta av det underbara vädret :) Lite väl kallt för valparna bara, de kan inte vara ute så länge.

Igårkväll var det strul med Teliaabonnemanget så det gick inte uppdatera. Blir en kortare uppis idag och tyvärr inte så mycket de kommande fem dagarna, jobbar kvällar för hela slanten och då hinns inte skrivandet med. jag brukar skriva på kvällarna då kidsen har gått och lagt sig och valparna busat klart. Hav tålamod!!



Valp som njuter av skokaoset i hallen

På dagen och kvällen fick vi trevliga besök och valparna gillar onekligen all uppmärksamhet och jag tycker om toscakaka *ler*. Alvin var nöjd få med sig sån till utedagen i skolan idag Sonja och Karin :P

Igår när jag städade hos gänget så passade två valpar på rymma. Hmm, hann bli lite orolig tills jag hörde ömkliga pip under altanen. Två väldigt glada valpar pussade nästan ihjäl mig!

Jag har rullat boll till alla valparna en och en för att se om de vill följa efter föremål. Gör detta misnt tio gånger för att se att intresset kvarstår och inte avtar. Det är ett gäng apporteringsglada valpar det här :-) Roligt också att de spontant kommer tillbaka till mig med bollen <3 .



Ännu bättre med en socka som filt också..

Kloklippning och avmaskning var det också igår på sex veckorsdagen och allt. Tror de kunde ha tänkt sig nåt godare än Banminth att fira med.. Största bruna hanen har sitt kvar bara, de har blivit så stora så en tub räcker inte till gänget. Han har nåt se fram emot alltså *hehe*

Ha det nu så gott!


Polly och gänget 1 år gamla!!

Idag har vi firat Pollys ettårsdag här hemma, hon fick ett  giganstiskt rökt märgben och de andra fick "bara" varsitt oxöra, måste ju vara lite skillnad om man är födelsedagsbarnet eller inte ;-) Dessa stora märgben och oxöron (varar mycket längre än grisöron) köper jag på ÖB, ett tips bara *ler*



Vilja ett år sedan med Polly och alla hennes syskon.

Bästa sättet fira födelsedag enligt Pollan-Trollan är med träning så vi körde både med "gömma tennisboll med chuckit i snön" och där fick alla vara med. Polly har blivit riktigt duktig sitta still och vänta på sin tur när de andra jobbar. Maggan förstod inte riktigt att hon måste vänta men det gick ganska bra ändå. En lång skön promenad blev det och nu är hela gänget med, härligt ha fyra hundar igen under skogsturerna!!! Vexa är mycket nöjd få återgå till gamla vanor och uppskattar både skogen och bollletande.



Lite lydnad blev det också med Polly. Maria H var här med världens bästa hundgodis, hon gör det perfekta levergodis med precis rätt seghet. Godis var väldigt uppskattat av födelsedagsbarnet under träningen...



Valparna har alla fått vara ute en och en idag, jag vill se hur de söker kontakt eller om de hellre springer iväg på eget håll. De fick också för första gången stifta bekantskap med en kråka och alla var mycket intresserade, nosade, puffade och drog i vingarna och fick med fågeln en liten bit. Så söta! Roligast var ryggkillen, han fick tag på fågelvingen men tappade balansen och föll bakåt med kråkan ovanpå sig, haha det såg bra skoj ut :-)



När hela gänget så var ute så hittar de mer på bus oc upptåg. Blev lite förvånad då svarta hanen märkt hö sida var den som glatt traskade efter mig ner på stigen, han har förut inte varit lite försiktig men nu jäklar!!



Bästaste Åse har fixat så att kullarna har fått egen lättöverskådlig kullstatistik på kullsidorna. Än så länge ligger Vexas kull där samt Viljas och Leias. Jättebra tycker jag, vad tycker ni?? Ett par till resultat ska in på Leias kull men Åse har jobbat på bra *tack*. Det är meningen att de andra äldre kullarna ska få likadant men jag måste vara lite snäll mot min webmoster *ler*.

Här kommer nu samtliga namn på valparna, några är redan tingade *ler*

De fem första är på bruna hanarna, de fyra nästkommande är på de svarta pojkarna. Flickornas namn löste sig smidigt för där får Ingela sitt favvonamn och Anna sitt :-) Och ja Maggan, du kan ha en till "vattenpojke", passar bra ihop :-)
Regnr Namn Kön Födelsedatum Faderns regnr Faderns namn
SE64729/2010 Ryegate's Wade In Winter H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64730/2010 Ryegate's Wam Bam Thank You Ma'Am H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64732/2010 Ryegate's Working On A Dream H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64733/2010 Ryegate's Waking Up The Neighbours H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64734/2010 Ryegate's What Love Can Do H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64735/2010 Ryegate's What The Doctor Ordered H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64736/2010 Ryegate's Wishful Sinful H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64737/2010 Ryegate's With Every Wish H 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64738/2010 Ryegate's What Makes You Happy T 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight
SE64739/2010 Ryegate's Which Witch Is Which T 20101028 S11220/2002 Lustans Midwinter Silent-Knight

Riktigt mysigt hade jag och min stora Malin nu på eftermiddagen när vi var iväg själva och shoppade (det är vi bra på!!) och åt god middag. Härligt! Thomas och de små var iväg till Västerås och hälsade på storasyster Anna, de var väldigt nöjde med sin dag också.

Ha det härligt!!

Annica



Vintertider..



Igårkväll när jag åkte till jobbet så var det +o.5 grader och imorse då det var hemfärd så var det -10.. Märkligt!!




Valparna kunde vara ute igår en lite längre stund för då var det "bara" ett par minusgrader. Lite tveksamma först var de allt men kom igång mer och mer. Fanns mycket ute på gården som lockade och attans vad skoj stå och reta de stora hundarna som fick vara i hundgården då huliganerna var ute.....




De har varit ute idag med men då fick jag mer ha koll på att de rörde sig och inte satt och blev kalla. Nästan ett måste att de inte är i valprummer då det städas för jag har annars elva valpar som "hjälper" mig.. Bara det att mitt och deras sätt att städa liksom inte är riktigt synkroniserat ;-)

Imorgon ska de få testa bära fågel eller vad de nu kan tänkas göra. Min tanke är att de ska få flera tillfällen förstås och även med olika sorts fågel.

Såg på SKK hunddata att namnen nu är registrerade så vilken dag som helst borde jag få hem stamtavlorna. Lägger då ut namnen så får ni som ska ha valp komma med lite önskemål... Eller vilket namn ni absolut INTE vill ha *ler*.


 
En snygg apportering!!


Har skickat förslag till min kära webmoster att göra en ny sida med riktig kullstatistik, det vore väl bra och mer lättöverskådligt än att "bara" ha den presentationen vi har idag??

Imorgon så fyller Zomby-Vilja valparna ett år, massor av grattis från oss til våra "nästyngsta". Polly tänker ha kalas här hemma för Pingla, Vexa och Maggan. Bus och käka godis står på önskemålen.. Glömde alldeles nämna efter Hammaröutställningen att vi träffade Valle och hans nya familj där, jätteroligt. Valle verkade trivas fin-fint och såg ut att må riktigt bra. Roligt att ni kom!!


Syrran Röja var också där och hejjade på sina kompisar. Röja ser riktigt fin ut men konstigt att hon väljer vara klädd i bara bikini så här års..... Men oj vad jag blev impad av hennes förmåga kunna koncentrera sig fast det var mycket stökigt runt om!



Jäklar vad de hänger i mjölkbaren nu..


Någon viltspårskurs kan vi ju tyvärr inte ha nu, det får bli när vintern gett med sig eller iallafall snön. Likadant blir det med träningsträffar, vi kommer igen då ljuset och värmen iallafall är inom räckhåll!!



Tre veckor idag sedan Pingla datade Peak. Tycker att juvrena är lite mer rosa så jag hoppas hon är i välsignat tillstånd!!! Lite konstigt springa runt titta på hundens mage stup i kvarten *hehe*. Hon är inte illamående eller så men det brukar inte mina tikar vara, annars kan illamåendet slå till i tredje veckan.



Maggan har funnit sig väldigt väl tillrätta här hemma och Jens behöver inte alls ha bråttom hem. Hon busar för fullt med Polly och gillar sova bredvid Alvin och Engla eler bredvid Thomas i soffan..



Ha det bäst!!



Vilken helg!

Idag blir det inga bilder, lovar att det blir en uppis med foton inom kort :-) Har varit en rolig och hektisk helg och nu när barnen har somnat (de stora är hos sin pappa..) så ska jag och Thomas äta lite varma mackor och bara softa i soffan.

Några som är mer än trötta är valparna, de har varit igång ordenligt i helgen. Igår var det förstås lite valpbesök och trevligt umgänge. Vi fick också tillfällig förstärkning bland de vuxna hundarna med gula jaktlabben Maggan som ska vara här medan husse är i England och tittar på Championship. Mmm, där skulle jag också vilja vara! På vippen att det inte blev av i år, England har fått snö och blivit
lamslaget ;-)  Maggan tillbringade kvällen bredvid Thomas i soffan och sedan i Alvins säng så hon verkar ha funnit sig väl tillrätta här hemma!

Idag så lämnade jag och Thomas tidigt huset och åkte iväg till Hammarö utanför Karlstad. Sån lyx få lämna allt och få ha en dag för oss själva! De stora barnen tog hand om hus och hem, Simon och Richard höll ordning på småsyskonen och Malin tog hand om hundarna. Perfekt! Tack våra underbara ungar!!

Först så var Malins ungdomsgrupp från Brukshundsklubben här. Valpmys i mängder blev det och så det sedvanliga fikat, hör ju liksom till :-) Perfekt träning för valparna med många olika personer mysa med, det är jätttebra det!

Lite fler besök på eftermiddagen och nu sover hela gänget djupt. Jobbigt bli gosade och beundrade en hel dag *ler*

Så var åkte jag och Thomas på vår lediga dag då?? Jo på hundutsällning :-)

Det var Polly som skulle debutera i juniorklass, detta var hennes andra utställning någonsin. Hon blir ett år om några dagar och fortfarande ung. Hennes första och enda valputsällning så blev hon BIR valp på Flatklubben fyra månader gammal. Sen bröt hon hasleden en vecka senare och det har varit en tuff tid med gips, konvalescens och rehabilitering. Har inte vetat om hon ska kunna röra sig rent och utan att halta men det viktigaste har varit att hon skulle klara sig. Så idag kändes det lite extra i hjärteroten när Pollan travade på i ringen som värsta traavhästen.

Klassvinst (ingen jättekonkurrens men ändå) och så CK på debuten, härligt härligt :-) Matten blev så glad, tänk vad vi har kämpat Pollan-Trollan och jag :-) Ja resten av familjen också förstås har varit med på resan. Ingen placering i bästatikklass men det hade jag inte räknat med, Polly är ung och har tiden för sig!!

Nu gott folk så blir det mys med maken :-)

Annica
















Fem veckor

Oj vad dagarna går!! Bloggen har inte uppdaterats eftersom jag glömt ladda batteriet...



SKOR GILLAS


Väldigt kallt har det varit så valparnas utomhuspremiär har blivit framskjuten lite. Håller sig bara temperaturen som den varit idag så kan det bli lite mer utomhus för valparna..

Kloklippning har stått på schemat idag och så trevliga besök förstås! Konstigt, när folk komemr hem till oss sitter vi mest på golvet eller i valprummet :-)


Försöker varje dag ha varje valp i knät och köra lite avslappning. För det mesta så somnar de men ibland är det väl mycket bus i benen... Ser lite skillnader på dem, ska bli intressant se om de hänger i. 



De börjar apportera lite grann och gilalr ha dragkampar med varann eller med morsans svans om den finns i närheten..

Vexa är väldigt snäll mot valparna och skulle behöva säga till dem lite grann. Hon är precis som mormor Zelda, valpar får ta ben ur munnen på dem- De hänger rejält i juvrena nu på Vexa och det ser inte så skönt ut...  

Inte mycket skrivet ikväll, ska bättra mig... Njut av bilderna så ska jag njuta av fredagskvällen innan Richard ska hämtas på fritidsgården :P

Fridens liljor,

Annica


RSS 2.0