Bloggtorkan är över!!!!

Vilken mysig jul vi haft! Det är många år sedan som både Thomas och jag varig lediga hela julen tillsammans men i år har vi varit det, härligt! Och visst ska det vara mycket snö också, ger extra mycket stämning tycker jag.





På julafton var vi iväg till Thomas föräldrar i Stallarholmen, där var det full fart. Bara Thomas och jag har ju tillsammans sex barn så vi fick ta två bilar dit.. Jag åkte hem till hundarna efter alldeles för mycket julmat och julklappsutdelning, resten av gänget sov kvar. Vilken skillnad det var åka från tjo och tjim till att dyka ner i soffan är hemma ;-)





Gott somna bredvid "syrran"

Resten av julhelgen har varit lugn, långa sköna promenader och idag åkte vi iväg en kort stund på mellandagsrean (en kort stund räckte..) Lite nya kläder till de små köpte jag, Alvin sliter jeans på ett sanslöst vis och Engla behövde lite nya kläder hon med. Till Malin och Richard var det därremot väldigt länge seddan jag köpte något klädesplagg, chansen att det skulle bli något de vill ha är nog ganska minimal *ler*.




Lagom stort ben






Igår åkte "Saga" som ska bo hos Ingela med familj. Nu är det bara fyra valpar kvar här hemma, imorogn åker ytterliggare en somn ska bli värmlänning och så var de bara tre... Malin tränar lite smått med malte och han är verkligen med på noterna. De är så mycket enklare nu med bara några få valpar hemma och jag har tagit ut dem på lite korta skogspromenader och det blir mycekt tid med oss här hemma. Självklart behöver även de två osålda egna familjer men jag har inte velat annonsera innan jul, tror det lätt kan bli . "impulsköp" och det ska det ju inte bli.  De som är kvar är store brune "Bosse" och den mindre svarta valpen som är märkt höger bak.  Båda två är kontaktsökande, sociala och nyfikna precis som våran Malte. "Bosse" får man däremot passa när det är matdags för han skulle gärna vilja äta allas mat.. Han får numera äta själv så det blir lagom stora portioner ;-)



Vi hjälps åt ansa rosorna..



Alla på Polly!!



Nöjd Polly med största benet



Förra veckan var ganska hektisk, det var skolavslutningar, julstök
som skulle fixas och så skulle valparna veterinärbesiktigas, pärmar göras iordning och så precis innan julafton så flyttade sex stycker av dem.. Många frågar om det inte är sorgligt när valparna flyttar men jag känner mest att det är så bra för valparna attt få egna familjer som kan ge dem allt de behöver i fråga om socialisering och stimulans och jag vet att de kommer fortsätta med allt sånt som vi förhoppningsvis lagt grund för här hemma. Sen så kommer jag ju hålla fortsatt kontakt med alla och vi kommer ses på valpträffar och träningar så den här kennelmamman blir de inte av med i första taget :-) Rapporterna jag fått av dem som flyttat är att det går bra och att valparna klarat av flytten väl. Tänk vilken omställning, från morsan och tio syskon till ett nytt hem, en ny flock, sova på nytt ställe,åka bil, försöka bli rumsren och en hel massa nya rutiner..



Tafatt




Veterinärbesiktningen gick bra, ett par av pojkarna hade inte stenarna nere ännu men de brukar komma. Det tar sin tid besiktiga, vaccinera och chippa elva valpar men jag och veterinär Maria har jobbat upp ett bra teamwork. Två valpar saknade ju stamtavlor då maria var här, det hade som jag tidigare skrivit om blivit fel namn från SKK vid registeringen. Stamtavlorna kom sedan dagen efter så då kom Maria förbi och fixade även så de blev rätt, skönt.



Jag flyger nästan! Kolla öronen



Nu tar vi henne!



herre på täppan



Idag har det bara varit ett par minusgrader och valparna har busat ute en längre stund. Polly älskar reta dem och springa framför dem med ett ben eller nåt och så vill hon att de ska jaga henne *jaja*. Pingla leker lite mer stillsamma lekar och hon tycker om ligga och tumla om med dem och busbitas lite. Ibland ledsnar de på småttingarna när leken blir för vild och då markerar de. Mycket bra med lite uppfostran här hemma!!



Hehe, jag mulade Pingla!!

Idag grattar vi Myrra-Cosmosbarnen som blir sex år. Glömde alldeles bort Sisubarnen som även de fyllde sex år för en vecka sedan.. Då var det livat, Sisu fick nio valpar den 18e och Myrra tolv valpar den 25e... Trodde inte Myrra skulle bli dräktig eftersom hon gick tom gången innan efter halvdan parning visserligen. Grattis till er hela gänget sexåringar!!!

Nu ska det inte bli lika långt hopp till nästa uppis...

Ha det mysigt!


Kommentarer
Postat av: Jessie, Vega, Vexa & Verk

God fortsättning!



Terroristen här hemma har de bara fint - tror ja fick va jag ville ha...mkt hund! Tjena, han är int rädd för nått!



Vexa måttligt trött, men sååå skönt att ha en valpvakt som Vega!



Ha de bäst!

2010-12-27 @ 08:52:14
URL: http://wikstrand.blogggagratis.se
Postat av: Lisa & Röja

Vilka härliga bilder på valparna och Polly verkar ju ha hur kul som helst!! Röja är väldigt barnslig och valpig fortfarande och skulle nog älska att få busa med ett gäng valpar:-))

2010-12-27 @ 10:32:11
Postat av: Sonja

God fortsättning!

Ossian mår bara fint, och är jätteduktig i morse vaknade jag av att han pep, och då var han bajsnödig. Snacka om duktig och säja till redan.

Första dagen kissade han inne två ggr.Det är allt.

Men så far vi ut som skottspolar vid minsta tecken.

Han gillar att vara ute i snön o busa.

Karin,Sonja o Ossian

2010-12-27 @ 11:59:30
Postat av: Ingela

Allt går bra med Saga;)Övriga fyrbenta i familjen undrar bara när vi ska lämna tillbaks den lilla fyrbenta...

2010-12-27 @ 13:06:14
Postat av: Jessie, Vega, Vexa & Verk

Klart att han gillade sin rosett! Stilig pôjk;)



Skönt att läsa att Saga & Ossian oxå har de bra!

Verk Älskar snön han me!

2010-12-27 @ 13:35:56
Postat av: Irene

Även Koffi som flyttat till Stockholm är jätteduktigt och verkar trivas i storstadsbruset!

Vi håller oss huvudsakligen till gården där snön ligger i drivor men har även provat på liten stadspromenad!

2010-12-27 @ 15:53:29
Postat av: Helena

God fortsättning! Härligt att höra att alla valparna har funnit sig så völ tillrätta i sina nya familjer. Ja du Lisa att Röja är barnslig och lekfull fortfarande är inte så konstigt med den mor hon har ;) Vilja älskar att busa och leka med andra hundar fortfarande och hon fyller ju fem i mars ;)

2010-12-28 @ 10:21:39
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Anna

Himmel vad mysigt med tre hanvalpar i den sötaste åldern. Om du kör hit dom kan jag passa dom ett par veckor...

2010-12-28 @ 16:49:04
Postat av: Karin & co

Så du har en Big Bosse kvar nu :-)



Miso hälsar att hon kan lära valparna allt en snösäl bör kunna. Ja det är ju inte så avancerat som det kan låta hrkl, men nog så viktigt!!!



Hon skulle nog kunna tänka sig att ha vinter jämt, men jag vill nog gärna ha vår nu för jag längtar efter att kunna träna ordentligt.



Kram

2010-12-28 @ 21:06:25
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Karin & co

Jo, och vi tycker att det är bra med en kennelmamma som man inte blir av med så lätt ;-)

2010-12-28 @ 21:07:04
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0