Elva underverk

Försöker stoppa tiden lite, den går nu alldeles för fort!



Vill behålla dessa dagar lite extra.. Lyssnar på valparnas nöjda smackningar då de hittat till maten, tittar på deras små ben som rör sig lite i sömnen och drar försiktigt handen över den sidenmjuka ryggen.. Åh så doften, doften av valp.. Som den bästa parfym =)



Valparna är nöjda och växer på sig fint, de börjar se riktigt runda och goa ut nu om man jämför med hur de såg ut som nyfödda.. Tiken som föddes först är fortfarande minst men pigg och matfrisk.



Vexa har börjat äta bra med mat nu och det är ett tecken på att hon börjar producera rejält med mat åt hela ligen, bra! De brukar äta i två skift så plats finns till alla.

Mmm, trist att vintertid har börjat, blir ju mörkt så himla tidigt. Malin hade varit ute tränat Pingla lite och jag körde Polly i ett par moment lydnad. Thomas tog långpromenaden och jag hann ut en snabbis och tränade lite "gummisnodd med både Pingla och Polly.



Inatt blir sista natten jag jobbar, skönt faktiskt att denna helg är över för den har varit mycket intensiv. Inatt fick vi ju dessutom uppleva att klockan blev tre och sedan två igen... Den extra timmen är dryyyyyg. Betydligt lugnare veckor ligger framför mig nu arbetsmässigt iallafall ;-)

Riktgit lyxigt blev det igår då Thomas och jag kunde gå en härlig skogspromenad tillsammans då Simon vaktade både barn och hundar, vilken lyx det är ha lite större barn (Simon är Thomas son som nu hunnit bli tjugo.. Och som Alvin och Engla självklart beundrar). Simon hjälpte de små fixas iordning inför lite Halloweenbus. Kanske inte min favorithelg men barnen uppskattar det desto mer..  Vad grannarna tyckte får vi aldrig veta men de ställde upp och blev lite rädda ;-)



I'll be back!


Vilket gäng!

Det händer inte mycket i valplådan och det är precis som det ska vara... Mat varvas med sömn, lite putsning av mamma Vexa, äta lite till och sedan sova en sväng... När valparna sover så är det lugnt och fint, piper de och verkar oroliga så är det ett tecken på att allt inte står rätt till. Här smackas det aantingen ljudligt de de äter eller så ligger de i en hög och sussar sött =)



Jag och min mamma <3 !



Mätt mamma och trötta barn..







Min roll i det hela är väl i stort sett övervaka att allt går bra till, hålla snyggt i valplådan och serva Vexa :). Låter mor och barn sköta sig så mycket som möjligt och inte vara där och dutta och fixa. Det är tiken som i första hand ska ta hand om de små (och de gör de ju för det mesta alldeles utmärkt!!) och jag som ska ta hand om tiken. Ut korta kisspromenader, servera mat och dryck och ta tempen på tiken samt se till att allt flyter. Tempen tar man för att kontrollera att eventuella kvarblivna efterbörder inte orsakar några infektioner hos tiken utan att hon mår bra. Ja, så blir det ju en del tid till att bara sitta och beundra underverken då ;-)







Vexa sköter sig fint och lämnar ogärna valplådan ens för en kortare kissrunda. Hon är av naturliga skäl ganska trött och när hon väl somnar till så snarkar hon rejält, skulle säga att hon och Thomas låter ganska lika *hehe*



Försöker komma på något tema som valparna ska heta men har inte hittat något jag gillar till hundra ännu. Får klura lite till och sedan går det förhoppningsvis upp en talgdank... För fjorton år sedan hade jag faktiskt en kull med precis samma fördelning som nu, alltså nio gossar och två tjejer. Jag hade inte riktigt trott att de skulle bli så många eftersom ju pappa Poker är en äldre gentleman men där hade jag fel..Roligt använda en äldre, frisk och pigg hane och inte alltid ha fokus på nya stjärnor utan även använda gamla godingar!!!!!



Pingla och Polly undrar nog verkligen vad som försegår här uppe, jag kommer ner och luktar valp  och dörren till kontoret är stängd.. Hann igår gå en lång skön promenad med dem samt tränade lite linjetag, skönt för både dem och mig komma ut och lufta oss lite!

Alvin och Engla tycker förstås det är spännande med valparna men längtar tills det blir lite mer action i valplådan (det kommer, var så säkra!!)


Förresten så är det många som funderar när man kan ringa mig eftersom jag ju jobbar skift. Svaret är enkelt, ni kan prova när som. Sover jag eller annars inte har möjlighet svara så stänger jag av både hemtelefon och mobil och då är det bara försöka lite senare... natten som var på jobbet var otroligt hektisk med en kombination av löningshelg då man ska ut och bränna pengar på krogen (ni vet Kung i Baren-syndromet..) och Halloweenfester. Tror Thomas och resten av gänget hade ddet betydligt lugnare här hemma. Maken hade skött valpövervakningen på ett föredömligt vis och kommer åtnjuta samma förtroende inatt :-)))

Det kommer en uppdatering snart igen, så roligt att så många är inne och läser och kommenterar!

Ha det bäst,

Annica


10 som blev elva....




                               

Har nu styrkt mig med med ansenliga mängder starkt kaffe... Ska lite senare gå och vila en sväng, Malin är hemma idag och är lite småkrasslig vilket är ganska bra för då kan vi hjälpas åt. Samtidigt är det ju så otroligt fantastiskt så det är svårt lämna lådan... Livets mirakel x 11!!!!!!!!!!!!!!










Så, hur slutade det då?? Jo, hela elva valpar blev det!!! Total grabbdominans med nio gossar och tv flickor ;-) Fem bruna hanar, fyra svarta hanar och två bruna tikar. Den sista upptäckte jag faktiskt inte förrän nu på morgonen (den sista bruna hanen). En aning trött satt jag och kollade in gänget och räknade. Hmm, de skulle ju vara tio.. Men det blev allt elva hur jag än försökte. Kallade in malin som fick kontrollräkna även hon *ler*. Han måste ha kommit då jag slumrade till, nån gång efter tre inatt. Såg att hon hade lite småvärkar men trodde det var fler efterbörder på väg ut.  Tur att man har en duktig tik som löser allt själv!! *Duktig Vexa*





Otroligt egentligen, från att pipa till och inte alls förstå vad som hände när första valpen kom till att bli en morsa som inte ser ut gjort ngot annat än pysslat om småttingar!!





Minst av alla är förstfödda bruna tiken men de är ändå jämna i storlek för att vara så många, skönt.
Har vägt dem nu på morgonen men föredrar att inte väga valparna titt som tätt, man ser på dem om de växer och mår bra. De är redan mycket tjockare än då kom ut, verkar vara bra fart i Vexas mat :-)



Så här ser ställningarna ut idag:

Vä fram kl 20.13 Brun tik 300 g

Vä sida kl 20.24 Brun hane 360 g

Vä bak kl 20.31 Svart hane 375 g

Hö fram kl 21.06 Brun hane 340 g

Hö sida kl. 21.23 Svart hane 360 g

Hö bak kl. 21.33 Brun hane 390 g

Huvud kl 21.45 Svart hane 375 g

Nacke kl 22.49 Brun tik 360 g

Rygg kl. 22.58 Brun hane 390 g

Svansrot kl. 00.15 Svart hane 380 g

Omärkt kl. ? Brun hane 400 g



Kan ha skrivit fel nånstans, hjärnan går på sparlåga efter tre vaknätter... Ska nu jobba tre nätter på raken *puh* och då ska Thomas vara valppappa. Utan min underbara familj så hade det varit mycket svårare! Nu är Malin ute och går en sväng med de stora, de är ju lite undanskuffade nu. Jag ska sedan passa på ut och träna dem när hon tar över valpvakeriet.

Ha det underbart!!

Självklart uppdaterar jag så fort jag kan och hinner!! Jätteroligt att så många är inne och läser och det är så skoj läsa era kommentarer :-)



Valparna anländer...

Sitter utanför valplådan och försöker få till några rader.

Vexa sköter sig alldeles utmärkt och från de första trevande stegen som nybliven mamma s putsar hon och fejjar för fullt på ligan nu. Hon har ätit lite fil med morotspure och druvsocker i för att få lite enegi och så har hon ätit några moderkakor för så gör tikar och det är mycket näring i såna. Om de är goda vet jag inte för jag har inte provat *urk*





Allt har hittills gtt väldigt bra och efter ett långt förarbete så har valparna kommit som på rad. En tik och sex grabbar, vad säger ni om det? Ett par till är det allt och det ska bli spännande se omd et kommer några fler tikar eller om lilla bruna tiken ska vara prinsessa på ärten :-)



Hela gänget är framåt och har förstått hur man ska göra för att skaffa käk, härligt!

Här kommer valparna som är födda:

Märkt vä fram kl 20.13 Brun Tik

Märkt vä sida kl 20.24 Brun Hane

Märkt vä bak kl 20.31 Svart Hane

Märkt höger fram kl 21.06 Brun Hane

Märkt höger sida kl 21.23 Svart Hane

Märkt höger bak kl. 21.33 Brun Hane

Märkt Huvud kl 21.45 Svart hane




Både jag och Vexa är nog ganska trötta just nu, två nätter utan mycket sömn och nu går vi snart in på den tredje... Men sova får vi göra sen ;-) Ett stort, stort tack till min snälle man som åkte direkt efter sin tvådagarskonferens till jobbet och tog mitt kvällspass. Tack snälla Thomas!

Och Malin har varit jättesnäll här på kvällen och läst saga och nattat småsyskon när mamman suttit och hängt över valplådan..

Och så tack till Jessei som donade och fixade här emn som tyvärr var tvungen åka och jobba innan valparna behagade göra enté ;-)


Äntligen!!

Nu så har Vexa äntligen, äntligen kommit igång!!

Efter vad som kan betäcknas som världens längsta öppningsskede så ligger det här nu tre små valpar och fler kommer det bli...

Ville bara att ni ska veta!! Först ut var en liten brun flicka, sen en brun pojke och efter detr en svart pojke.

Vexa var väldigt förvnad när första valpen kom men har redan börjat förstå hur hon ska göra, duktig tjej!

Nu ligger alla tre och äter och de ser fina och livskraftiga ut.

Ni vet att jag uppdaterar så fort jag kan och hinner!!!

Valpmorskan

Jösses vad tiden går långsamt...

Jag borde ju ha vanan inne eftersom jag själv gått över med alla fyra människobarnen här hemma :-)

Blir väldigt mycket tid framför datorn eftersom vi nu bara väntar så det blir ett och annat inlägg här i bloggen.

Men visst går det framåt, Vexas temp är nu under 37 och hon börjar bädda mer och mer. Vankar lite av och an och kopplar inte riktigt av. Sen lägger hon sig ner en stund och vilar. De flesta valpningar jag varit med om har skett på natten och är jag inte alldeles fel ute så kommer även denna ske nattetid...

Jessie och Emilia är på väg hit nu så det vore ju verkligen jättekul om Vexas matte får vara med under hela eller delar valpningen. Passar perfekt, Thomas är borta på konferans så det är alltid skönt vara ett par vuxna här hemma. Hoppas nu hon kör försiktigt i regnet, det  är en bit från Kristinehamn till Eskilstuna!



Gnista

Vill passa på gratta Jessica med Gnista som idag la till ytterliggare en titel innan namnet, LPI LPIII LPelit SE LCH Ryegate's Long Kiss Goodnight är numera även SE VCH. Bra jobbat tjejer!

Och Agge gick anlagsklassen viltspår med lilla Vera, Pollys syster. Det sprades galant och de fixade ihop maxpoängen 42, jättebra! Stort grattis även till Ryegate's Running Wild Running Free!!



Vera

Jag har en framåt dotter som tänkt till lite grann. De är flera ungdomar på klubben som vill eller har börjat tävla lydnad och bruks. De har en stor vilja men självklart känner de sig lite osäkra. Nu har Malin och några till fixat så de vuxna på klubben kommer ha en träningstävling för dem den 7e november, kanon!




Vi väntar och väntar..............

Inget är som väntans tider heter det ju och det stämmer verkligen...

Vi är många som längtar efter valparna och nu tycker vi att vi väntat tillräckligt ;-)

Igårkväll så jobbade jag och Thomas tyckte att Vexa var lite flämtig och bäddade lite. Hon ville inte ha sin vanliga mat men färskfoder med lite köttfärssås på gick bra (man får bli bortskämd när man väntar valpar!)

När jag kom hem så gick jag och Vexa och la oss i "vårt" sovrum. Det blev en ganska orolig natt med stånkande och lite bäddande men det höll sig på samma nivå och blev inte värre om man säger så.

Uj uj vad trött jag var imorse.. Först jobba sent och sedan en vaknatt *gäsp*. Men det är lika bra vänja sig, det kommer bli fler vaknätter framöver.

Vexa åt lite färskfoder imorse och varvar sömn med lite flås och stänk. Tempen ligger nu ganska stadigt på 37.3-37.4 och har inte börjat vandra uppåt.

Har inhandlat det som behövs inför valpningen och peanger och saxar är i färd steriliseras.

Med andra ord så är vi mer än redo här hemma, nu väntar vi bara på att Vexa ska bli det!!!

Rapport kommer, var så säkra =)

Hipp hipp hurra och väntans tider..

Först och främst ett jättestort grattis till alla ettåringar i Zidane-Leiakullen idag, hurraropen skallar över hela Sverige och ändå till Åland ;-)



Ett år sen..

Tänk att det var ett år sedan, jösses vad tjock Leia var på slutet.. Men det kanske var förståeligt med ett sånt gäng in magen? Det var ju faktiskt 14 stycken som trängdes där inne även om en var dödfödd. En hane föddes mycket senare och avr ganska medtagen, i början så kämpade Leia med att få igång honom. Hon tog honom i nackskinnet och la honom till juvrena men gång på gång så släppte han bara och försökte inte kämpa. Efter ett par dagar så gav Leia upp och då slutade hon bry sig om honom, fascinerande och sorgligt att se hur naturen bestämmer. Kort efter det att hon slutade med sin specialhantering av honom dog han, det var nog mening med det. Och även om sådant tillhör livet så hade vi sedan fullt upp ta hand om de andra, vilket gäng!!



Malin och liten..

Har nu börjat tempa Vexa fyra gånger om dagen. Tempen ligger ännu som den ska, runt 37.7-37.9. Hon är lite stånkig men inte farligt, har inte börjat bädda eller bli orolig. Maten äter hon efter lite öveeertalning och en portion färskfoder iblandat. Det går trööööögt och Pingla och Polly står som gamar och skulle gärna hjälpa till om de bara fick ;-) Skulle valpningen ske då jag jobbar så har Thopmas lovat komma och avlösa mig. Så bra när man arbetar på samma ställe! Thomas är nog glad slippa vara valpmorska och jag vill inte missa livets mirakel för allt smör i Småland!!



Vexa testar nya valplådan



Den duger nog..


Ska när jag är klar här vid datorn passa på och gå ut en promenad i den härliga höstluften, så vackert ute med frost och sol. Några dummies och bollar hänger med, så lätt få med sig nu i min nya fina väst :-) Återigen tack alla snälla!!



Vexas och mitt sovrum för en tid framöver...

Uppar så fort det sker något.. Inget är som väntans tider!!

Annica

Snart så!

Söndag kväll och jag är glad att vi inte hade avkommebeskrivningar denna helg.... Hu vilket väder!



Så här såg Vexa ut i somras. Nu är hon lite mer hängbuksvin...

Malin hade Hundungdom idag så vi var där klockan tio. Passade på träna Polly lite och lydnaden går sakta men säkert framåt. Vi har absolut ingen brådska och momenten är bara påbörjade. Malin och Pingla tränade lydnad och från den plan jag var på så såg det alldeles utmärkt ut.. Ja, det gör det ju på träning men på tävling är det en helt annan sak *hmm*. Jag åkte hem och under tiden så bakade hundungdomarna leverkex, uäh vad det luktade lever i klubbstugan när jag kom för att hämta dotter och hund.. Lever är inte min favoritmat precis och jag lyckade övertala morsan när jag gick i skolan skriva lappar att jag inte behövde äta det för jag var "allergisk"...



Jag äter hellre Thomas hemmagjorda sushi... Gårdagens middag





Så här gosigt var det i valplådan för snart ett år sedan.. Leias valpar.

Vexa är däremot inte glad för att hon inte längre får hänga med på äventyr, hon tycker inte alls magen är i vägen ;-) Thomas har under helgen målat och fixat med den nya valplådan och nu ska bara färgen torka innan den skruvas ihop. Vexa är som sagt totalt obekymrad över sitt välsignade tillstånd och älskar när det är folk här som vill känna på hennes mage. Och självklart vill alla mysa med bebismagen :-) Hon äter fortfarande upp all sin mat men det går låååångsamt. Polly och Pingla står och dreglar bredvid och skulle gärna hjälpa till om de bara fick. Lite svårt beräkna valpningsdag eftersom hon var uppe hos Poker i Sundsvall under en hel vecka. "Bästa" parningen var den 26e augusti så då borde rätt datum bli den 28e. Tikar kan ju precis som vi gå lite över eller nedkomma ett par dagar tidigare men marginalerna är inte så stora. Nu börjar vi bli mycket, mycket spända på att valpar ska komma och när man känner på magen så kan man känna hur det sparkar där inne, mysigt!



Så här såg det ut på Gesta



Innan vi satte oss till bords..

Ingela kom hit och vi gick en sväng med hundarna. Rejält påklädda var vi så vädret gjorde inte så mycket.. Hörde besvikna "voffar" från Vexa som inte fick följa med.. Tror hon tyckte att den blivande mormor Zelda gått kunde ägna sig åt att sticka halsband till sina barnbarn istället för att vara ute och skutta på promenader.. Roligt träffa både Ingela och Zelda, det var ett tag sedan. Zelda har som vanligt en härlig fart och attityd, att hon är sju år kan man inte tro. Ett stort plus med flattar är att de är så pigga fast de blivit lite äldre. Zelda beter sig som en unghund :-)



På tisdag så fyller Leia och Zidanes valpar ett år, jösses vad tiden går! Ett stort grattis till er alla fyrbenta och tvåbenta i förskott!



En av de blivande ettåringarna, Nero med matte Lena

Stort grattis till Anette och Jina (Ryegate's Hazard Ahead) som igår tävlade lkl I och vann klassen med snygga 177 poäng, härligt! Bara ett förstapris till nu så... Ett lika stort grattis till Majken som tävlade med Ronja (Ryegate's Legally Black) i tvåan. Bara ett par poäng ifrån första pris är retligt... Men tänk vad duktiga ni är på allt!! Nästa gång så!!



Kolla Röjas LYCKA när hon ser dummyhögen :)

Blir det en någorlunda snöfri vinter så tänkte jag att vi kan ha viltspårsträffar, räknar med ca 5 st. Hör av er vid intresse! Eftersom spårläggning tar tid och kräver mark så kommer vi inte kunna vara så många.

Till våren blir det sedan jaktträningstillfällen där målet ska vara att man vill starta på prov. Blir det en vinter som förra året så blir det väl inte vår förrän i juni men sån our kan vi väl inte ha igen..



Polly och Valle

Ha det gott allesammans!!*


Kolla in bloggen ofta nu så ska jag försöka "uppa" ofta under den förestående valpningen (hoppas jag hinner bara...)

Som vanligt blir jag glad om ni skriver en liten kommentar *

En tjock Vexa...



Från helgens avkommebeskrivning. Zebbe gillade apportera :-)

Dagarna försvinner i en farlig fart och jag har inte riktigt kunna förlika mig med mörkret som redan smyger sig på vid 18-tiden...



Mysigt grillplats på Gesta

Efter den intensiva helgen och måndagens viltspår så har vi legat lågt. Avloppspumpen här hemma har gått sönder och när jag gick upp idag efter att ha jobbat natt så var det en swimmingpool i tvättstugen, inte så himla skoj :(



Duktiga Leia-Zidanedottern Soya med husse Micke



Vexa mår bra och går mest runt och myser med magen. Hon har bestämt sig för att valparna skulle må bäst av att födas i hundgården och där har hon grävt en fin grop till dem... Konstigt, vi är inte helt överens där Vexa och jag.... Hon äter fortfarande bra och jag har lite svårt räkna ut hur många bebbar det finns i magen. Ska bli väldigt spännande se vad som finns därinne!!!!!!!!!!! Jessie ville ju gärna röntga henne och då skulle även det synas hur många tikar respektive hanar samt även färg *hehe*.  Har försökt fota henne men magen gör sig inte så bra på bild, hon ser mest rolig ut.. Engla kallar henne för "hunden med det platta huvudet och tjocka magen", ganska korrekt måste jag säga ;-)





Brorsan Sputnik blir friserad av kennelmamman.. Härlig kille den där Sputnik. Ni som var här när valparna var små så hette han då Big Bengt ;-)

Har tagit det lugnt med Polly, kommer absolut fortsätta viltspåra med henne för hon är riktigt grym i spåret... Men nu ska vi fokusera på lydnaden som hon bara tycker är mer och mer skojig och låta den ta den tid den tar. I retrieverarbete ska vi slipa detaljer och förväntan, arbetskapacitet, glädje och en härlig fart har hon redan...

Brorsan Valle är fortfarande tillgänglig för dig som vill ha en härlig arbetshund. Saknar en hel del vardagslydnad men uppvisade samma trevliga inställning till jobb som sin syster, skottfast och med fina balancerade grepp på både vilt och dummies. Behöver tränas i förväntan men går att påverka.  För dig som är intresserad kan jag visarbefodra telefonnummer till hans ägare.



Valle



Har nu äntligen bestämt mig för vilken hane jag ska använda till Pingla. Åh vad det känns bra! "Peak" bor i Råneå norr om Luleå så det blir en tripp på ca 200 mil fram och tillbaka... Vet inte när hon kommer löpa men jag tippar på i november-december. Jätteskönt att Vexas valpar har blivit flyttfärdiga innan det (förhoppningsvis) blir Pinglavalpar. Självklart så kommer det mer info om kullen på hemsidan under "Valpar" men tills dess kan ni gå in och tjuvkika på Peaks hemsida. Peak heter Sort Gulds Celta Vigo och hittas på www.retrieverliv.se

Go vänner, vi hörs!



En härlig helg och Polly champinjon ;-)

Idag var Polly och jag iväg och tog den sista ettan så nu kan Polly titulera sig SE VCH =)

Det har ju gått i en rasande fart, hon har tagit sina meriter på fyra raka starter, anlagsklassen fixade hon på "första möjliga dag", alltså på hennes niomåndersdag. Idag så fick hon maxpoängen 42 och på kritiken stod b.la "ett utmärkt spårekipage". Hon blev lite störd på fjärde delen men redde ut det bra själv. Domarens man var nästan säker på att det gått lo i markerna, det hade varit synlig en vid nästan samma plats *huuuu*. Mycket gris också i markerna men det är hon ju lite van vid från våra skogar. Lo har vi inte stött på, ännu vill säga...



Stolt Pollan Trollan



I lördags så samlades vi på morgonen på Gesta (www.gesta.se) ett härligt ställe ha hundaktiviteter på. Massor med bra terräng med möjligheter till all sorts retrieverträning. Bitte Lind, www.tränadetassar.se höll kurs för tre av valparna (som numera är 10 månader..) från senaste kullen medan vi började med avkommebeskrivning för Leia-Zidane kullen där fyra av valparna kom. Äevn Polly och den som ska omplaceras från Zomby-Viljakullen, Valle, beskrevs under lördagen. Roligt att Tomas som var en av beskrivarna kunde ta med sig Valle så jag hade en möjlighet få se hans arbetsegensskaper. Såna hade han gott om, arbetsegenskaper alltså. En härlig atttityd till arbete men skulle behöva lära sig betydligt mer vardagslydnad. En oslipad diamant med andra ord ;-). Hans sammanfattande kommentar: "En hane med många goda egenskaper, beöver mer kontakt med föraren". Det sista är ju inte helt konstigt eftersom det var jag som förde honom *haha*.


Jätteroligt med Leias valpar, de var sansade och trevliga. Mycket balanserade i sitt arbete och då poletten trillade ner så var de duktiga. Jag tror Nero fortfarande är lite berörd av sin Anaplasma (fd Erlichia) och var lite "off" men jobbade på efter sin förmåga. Vi hade lite otur med vattenarbetet, viltvattnet hade frusit så vi fick vara vid ett tillflöde till det där inte isen lagt sig. Inte lätt ta sig i och överhuvudtaget inte optimalt ställe. Men förutom detta så hade vi jättetur med vädret, otroligt fina men lite kalla höstdagar!



Lunch serverade båda dagarna vid den öppna elden i grillkåtan, mycket mysigt!

Polly uppvisade även hon fina arbetsförmågor. Eftersom hon är mer tränad apporteringsmässigt än de andra så blir det ju lite miisvisande, hon vet vad som förväntas på ett annat sätt än en "rå" hund. Men jag tycker AB är mycket mer intressant göra då valparna är unga, det är ju de nedärvda egenskaperna som är intressanta.....

Här kommer Pollys beskrivning:

Markeringsförmåga: Markerar, minns väl och lokaliserar snabbt apporten

Reaktion vid apportutlägg: Aktivt medspel. Tyst och koncentrerad

Sökintresse: Stort inresse hela tiden

Upptag av apporter: Spontana upptag av alla apporter

Inleverering: Snabba inlevereringar rakt mot föraren

Apportgrepp: Mjukt orörligt grepp

Fart: Hög fart under hela söket

Effektivitet i sökarbetet: Täcker marken väl och finner samtliga/alla apporter

Intresse för arbete i vatten, vattenpassion: Går i med tvekan, simmar

Samarbetsvilja: Lyhörd, kan föras med små medel

Passivitet: Förmåga koppla av med förarstöd

Upptag av vilt: Spontana upptag av flera apporter

Apportgrepp av vilt: Mjukt orörligt grepp

Skottberördhetskontroll: Förväntansfull

Kontakt med funktionär o hundtolerans: ua

Sammanfattande kommentarer: En tik som löser alla dagens uppgifter på ett bra sätt. Lycka till!

Efter hundaktivterna var avklarade passade några av oss på basta och ta det lugnt. Vi åt sedan middag och hade en trevlig kväll på Gestas Magasin innan vi somnade sött.. hade en egen stuga och jag vill lova att Polly och Valle var utslagna....

Söndag så var det dags för deras syskon att beskrivas. Extra roligt att Zebbe från Skåne och Sputnik från Göteborg hade möjlighet komma, de andra var lika roligt förstås men jag har ju träffat dem oftare =) Exteriört är kullen ganska ojömn, några är små och mer kompakta och några är mer kalviga och långlinjerade. Så skoj se dem som inte hållt på med retrieverträning alls jobba på med sån glädje och attityd! Finns mycket i dem så man kan nog skynda långsamt *haha*. Hanarna (och så Polly då) hade mer fart en tikarna generellt sett men det kan också vara att tikarna är lite på gång hormonmässigt (tikar, jag säger då det..) men de som var lite coolare var lite coolare i allt och det är ju inte helt fel ibland....

På söndagen gick det hålla till på det tänkta vattenstället och då blev förutsättningarna bättre än under lördagen. Stor vattenpassion fick vi se!

Vill passa på tacka härliga valpköpare som kom, Bitte som kursade (önskar jag hade kunnat vara med också... Men det är svårt vara på två ställen samtidigt) och våra beskrivare Ulla och Tomas. Så lärorikt för mig som uppfödare se vad det blev av kombinationerna och så trevligt folk umgås med en hel helg!

För massor av fina bilder och trevlig blogg om helgen gå in på Karin och Misos blogg. Du hittar den under "länkar" och sedan Ryegate's in Your Wildest Dream. Tyvärr funkade det inte ladda upp bilder från helgen, bilden på Polly är gammal. Återkommer med bilder så fort det är fixat! Men som sagt, Karin har många fina bilder!

På återhörande,

Annica


Imorrn smäller det ;-)

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jag har varit sjuk så någon kurs med övernattning på Solbacka med jobbet blev det inte. Blir inte av med denna eländiga förkylning, känner mig okey en dag för att sedan bli sämre. Men ett par dagar med vila nu har gjort mig gott och nu mår jag mycket bättre. Ont krut förgås inte så lätt :-)

Hundarna har av naturliga skäl fått ta det lugnt. Skönt att de inte steppar på klorna när det blir några dagar med lugnare tempo!!!

Vexas mage är lagom stor och hon får fortfarande följa med på promenader då hon går i sin egen takt. Jag tror att bara de är "kloka", vilket dräktiga tikar nästan alltid är vad det gäller hushålla med resurserna,  så är det bara bra att de håller igång. En bra grundkondition förenklar valpning och gör att återhämtningen går lättare. För ett par år sedan vill jag minnas hur det argumenterades på en hemsida där uppfödaren hade startat sin tik på prov relativt snart efter valpkullen (givetvis hade de 75 dygnens tävlingsförbud efter valpningen gått!!!). Någon tyckte att man det var oansvarigt.. jag säger tvärtom, en jätteeloge till en uppfödare som hållit sin tik i sån bra grundkondition att de kunde tävla då, all heder till henne ;-) Då är det mycket mer bekymmersamt med de tikar som går i avel som inte är i bra form... Att det oftast tar lång tid återkomma på tävlingsbanan handlar oftast om enligt min erfarenhet att tiken blir ganska "ohörsam" under sin mammaledighet...



Så här vill jag se Pingla igen!!!!

En annan som är ohörsam är Pingla. Hon har helt klart fått tillbaka mycket av orken även om hon har tunnat ut i muskulaturen. Men hon har verkligen tappat mycket träningsmässigt, känns som vi tappat ett år *suck*. Hade jag inte hört att så många andra vars hundar haft Borrelia och hur lång tid det verkligen tar innan de är "back on track" så hade jag varit bekymrad..

Vi tränade tillsammans med Maria idag. Innan så hade Polly gått ett spår och det gick bra. Hon håller ett högre tempo på "hemmaplan" men att spåret legat i 15 timmar bekom henne inte. Jag valde att inte skjuta idag då älgjakten är igång.



Så här hoppas INTE Vexa nu ;-)

Maria hade med sig Smilla och Tosca. Dum nog så hade jag med alla tre, det ska jag inte göra om! Polly är en stor apportlust och så länge jag har kontroll på henne sköter hon sig fin-fint. Men då jag som idag skulle sätta tillbaka Pingla eller svara i telefon så passar Polly på att dra.... inte tillåtet!!!! Jag ska bli stenhård och inte tilåta henne göra så. Sätta telefon på tyst vid träning och lämna de andra hemma som sagt... Jag gillar INTE att hon ger mig fingret *morr*. Det jag gillar hos henne är däremot hennes härliga fart, jaktlust  och härliga attityd i arbete ;-) Pingla fick göra lite och skötte sig bättre ju längre träningen gick. Men som sagt, den ofrivilliga viloperioden har gjort att hon backat rejält. Kommer troligen para henne vid nästa löp´, självklart så ska hon vara fullt frisk då. Men eftersom vi tappat så mycket träningsmässigt så känns det lika bra para henne för att sedan kunna satsa helhjärtat på träning och tävling. Som jag nyss nämnde så brukar det ta tid innan tikarna är tillbaka efter en kull, i allafall så får man räkna med att de tappar i lydnad och samarbete. Ska jag då först jobba upp det under vintern och sedan ta valpar då hon löper till vår/sommaren?? Nä, tror nog det får bli när hon löper. Men hon får gärna vänta lite till, Vexas valpar får gärna vara flygfärdiga då (jaja, de är ju fågelhundar...)




Från helgens träning men ändå ;-)



Polly som liten valp.. Tänk vad tiden går!!
Vill passa på önska Maria lycka till med fotoperationen, hoppas du är på benen relativt snart!

Nu blir det en tidig kväll, har en (förhoppningsvis) supertrevlig men fullspäckad helg framför mig. Imorgon samlas vi på Gesta och där har vi avkommebeskrivning i dagarna två, trevligt umgänge och jag hoppas det blir trevligt med övernattning och att vi får ha det mysigt tillsammans. Mycket spännande förstås att se vad kullarnas avkommebeskrivningar har att säga.

Självklart återkommer jag efter helgen med en rapport!!!!

Duktig Polly

Jösses vad jag bloggat flitigt sista tiden! Nu kommer det däremot bli ett litet uppehåll, iallafall tills på fredag. Åker till Solbacka med jobbet för arbetsplatsträff. Lite pyssel få till det med barnvakter och hundvakter eftersom vi åker båda två. Nu tror jag det har löst sig..

Idag så åkte jag och Polly och startade på öppenklass-spår nummer två. Jag tycker hon var lite yvigare än vanligt även om hon spårade bra. Domaren trodde att det kanske kunde vara att hon inte gått så många spår som legat så länge men hon har gått relativt många som legat minst över natten. Vi spånade vidare och kom fram till att det nog var så att det rört sig mycket djur i skogen nu med tanke på att det både är jakt på rådjur och hjort (och nu även älg). Jägare i skogen gör viltet mer rörligt, märker det på jobbet också då det just nu, som vanligt så här års, är en peak med viltolyckor.

Men ett första pris med 37 poäng (30 är kravet för första pris, 42 är max) och en tid på 17 minuter blev det så både matte och Pollan kunde vara nöjda =) Nu är det till att försöka få till det sista också. Inte helt lätt få till prov nu när alla domare är ute och jagar men jag jagar vidare. Domare alltså ;-)

Åkte direkt till Torshälla och träffade Jessica med Gnista och Sota. Vi gick en promenad i den härliga höstsolen med hela gänget. Vexa går inte många steg bakom mig, hon är verkligen i sin mammadimma. Pingla och Polly fick turas om springa och båda två passade på svalka sig lite *hrmm* i Torshällaån.

Roligt att det verkar som Valle (han som ska omplaceras) kommer på avkommebeskrivningen. Eftersom det är så många från Zomby/Viljakullen som ska beskrivas så kommer Polly och Valle beskrivas på lördagen tillsammans med Zidane/Leiakullen.

Roligt att pappa Zomby är uttagen till NC2010 Flatcoated Retriever Nordic Championship 2010 fär det norska laget. Så jag kommer hejja både på Sverige och Norge :-) Sista helgen i oktober går det av stapeln. Då räknar jag med sitta i valplådan och beundra Vexas kommande kull..

Ha det kalas,

Annica

Ett stort tack och Vexa's back

Attans vilken härlig söndag det har varit!!!!

Tog det lite lugnt på morgonen och vi strosade om kring här. Lite mer fart blev det liksom när det plinagde till i mobilen och Jessie skrev att hon och Ulle redan var i Arboga *hopp i duschen*.

Thomas skjutsade ut Pingla till klubben eftersom Malin skulle ha ungdomsgrupp och även träna lite med Pingla. Malin har varit barnvakt i Stockholm inatt så det blev ett tidigt tåg tillbaka för henne..

Så dök då mina goa vänner värmlänningarna upp =) Alldeles för sällan som vi ses, alldeles säkert att vi har skoj då det händer!!!

Och sen fick jag världens överraskning, fler av mina goa, rara och alldeles underbara valpköpare (och så Ulle som inte är valpköpare men får hänga på ändå..) hade sparat ihop till otroliga presenter! Det är inte mycket som får mig stum men idag blev jag nog allt det en lite stund... En jättefin blomma och så en sån Picking Up väst jag gått och trånat efter :)
Provade sån när jag var hos Håkan och Karina senast, de har lite prylar från Hundsystrarna. Suckade och sa att en sån, sån ska jag köpa.. Men de är inte gratis precis så jag har bara varit inne och kikat på Hundsystrarnas hemsida och trånat lite mer... Och dra på trissor,nu fick jag sån <3 !

Tack tack allesammas, ingen nämnd ingen glömd. Jag blev väldigt glad!!

Vi fikade förstås, det hör liksom till när vi träffas. En riktigt fin rosa tårta valpköpargänget också köpt och vi åt med andakt eftersom Jessie och Ulle lyckats handla på Eskilstunas dyraste kondis *hehe*.

Just det, glömde ju alldeles bort nämna att Vexa nu kom hit för att vara kvar tills de kommande valparna ska lämna bo't. Mmm, en go mammamage har hon och nu börjar verkligen nedräkningen...
Hon är hungrig till tusen men sover i övrigt mycket och är inne i mammadimman. Och du Jessie, hon har inte sagt en enda gång att hon saknar dig.  Fast det gör hon nog, litet grann ;-)

Passade på trimma Vega, Jessies härliga veterantik som för några veckor sedan slog till med 1a ökl på prov. Vem har sagt att inte gamla hundar kan lära sig sitta?? Eller som Vega, gå fot på gamla dar.. Även Ulles trevliga, busiga Mio blev tilltrimmad och fin.

Vi gick ut och tränade sedan, till Mio och Vega las det ut två målområden och jag kastade markeringar. De skickades mot markeringarna men den första hunden skulle stoppas och skickas höger eller vä istället och nummer två fick ta markeringen. De skötte sig bra båda två (eller alla fyra, J och U var duktiga de med..)

Polly fick några markeringar. Jobbade fint i mestadels rätt område men hade lite svårt med terrängbyte. Ulle smög sedan ut dirigeringar på samma ställe och jag är mycket nöjd hur fint Pollan lyssnade på pipa. Nöjd matte!först försöka få ihop ett PM till nästa helg. Och när jag är klar med det tippar jag på att jag är ganska trött ;-)

Ha det bra!! Och ja, jag har lovat Thomas ta av västen innan vi ska gå och lägga oss *ler*

Lunch blev det sen och ännu mer töl som de säger ;-) Inte att förväxla med öl! Töl är att prata, typ.
Vi fotade lite och Max fick göra ett par linjetag. Sen åkte alla värmlänningar utom Vexa hem. Hoppas nu inte det tar lika lång tid tills vi ses igen!

Har ägnat resten av dan åt familjen, borde ta tag i tvätthögar och sånt men måste

Höst

Skulle egentligen ha åkt iväg idag på FRK Bergslagens tackträning för oss som var instruktörer förra året. Men hostan vill inte ge sig och jag bestämde mig för att hoppa träningen. Pingla är fortfarande i vila efter pencillinkuren även om hon från och med idag får tävla, det är däremot inte samma sak som att hon är återämtad.. Och Polly, ja hon behöver fortsätta tränas hemma och inte ut och träna bland andra okända hundar. Min tanke var, om jag hade åkt, att hon bara skulle vara passiv. Men, vis av erfarenhet så tror jag att jag hade haft svårt låta bli träna ;-)



Malin och jag åkte istället iväg och tränade lydnad på morgonen. Malin tränade med sina kompisar, Jenny som har lagotton Kex och Gabriella med flatten Floyd. Pingla som är så grymt duktig hemma
blir splittrad då hon kommer till klubben. Bra att hon låg kvar på platsen, såg inte allt eftersom Pingla går bättre om inte jag är i närheten.. Malin också, hon gillar inte mammans små tips *hmm*.

Polly och jag tränade lite också förstås, idag är jag nöjd med att on faktiskt hade fokus på mig och inte allt annat *guldstjärna*. Vi lekte mycket och gjorde några korta fotgåenden (här pratar vi steg..) och början till ett ställande. En kort promenad hann vi också med.

                                   

                                    Malin och Pingla

Och vilka träffar vi på klubben om inte Agge och Vera?? Vera går kurs och det verkade som syrrorna uppskattade träffas. Ja och jag uppskattar alltid träffa Agge  :-)

                                  

                                       Finaste Vera!!

Nu börjar det öka med samtal från personer som är intresserade av Vexas kull och ett besök blev det här på eftermiddagen. Roligt prata hund i allmänhet och flatt i synnerhet. Imorgon kommer så äntligen Vexa... Thomas har köpt material till en ny valplåda eftersom våra gamla är uttjänta och denna gång ska det bli en typ som går fälla ihop efter den är använd. Ska bli spännande se vad mannen kan åstadkomma :-)


                              
                                          Jenny och fina Kex


Några har hört av sig om Valle som ska omplaceras. Trevligt att det finns spekulanter, får se var det landar. Behöver få mer information hur hans familj tycker han är och jag ska jobba för att han ska kunna vara med på avkommebeskrivningen nästa helg. Då kommer nio av elva valpar från hans kull, otroligt skoj. Har ganska bra koll på hur jag tycker kullen är eftersom åtta är FART-testade och jag får rapporter från de andra ;-) Den jag har sämst koll på är just Valle.... Vore perfekt se honom på avkommebeskrivningen, då har jag lättare beskriva hans egenskaper. På lördagen beskrivs fyra av Leias valpar, ska bli previs lika skoj det :)))))))))))). Men det är försts lättare skapa sig en helhet då fler ur en kull beskrivs... Vi har ju en del problem tycker jag i rasen att f fram en jämnhet i kullarna, det spretar väldigt. Det är då bra med ett stort underlag från FART-test, avkommebeskrivningar och MH:n för att få en samlad bild. Om jag ser fram emot nästa helg?? You bet ;-)

                                   

                                            Pingla mitt i rutan.. Ni ser konerna va?? Annars är ni   
                                            lika skumögda som jag är *hehe*


Karin H gjorde mig uppmärksam på att det kommer  nya regler inom utställning från årskiftet. Har bara skummat igenom dem, ska läsa lite mer noggrant sen.. Det jag kunde utläsa var att det kommer bli svårare få tillbaka pengarna om hunden blir sjuk och inte kan deltaga på utställning.. Klokt?? Näh, jag tror det kommer öka att folk tar med sig sjuka hundar itsället. Åh, perfekt med ett helt tjog hundar med kennelhosta i ett ridhus :( Likadant tror jag att karensdagar efter medicinering kommer endel inte bry sig om *suck igen*. Vidare ska man ta bort HP i juniorklass, de ska bara kunna tildelas CK. HP i juniorklass är jättebra tycker jag, ofta är en ung hund lovande men ännu inte av CK kvalité. En flatt ska vara gänglig och ful som ung, de är som bäst då de är äldre.. Ädla viner mognar långsamt! Risken är att man osökt premierar och föder fram hundar som är färdiga redan som juniorer och sen blir för tunga...

Så här kommer det heta nu:

Kvalitetsbedömning
Precis som i dag dikterar domaren en kritik och tilldelar därefter hunden ett kvalitetspris. Efter den 10 januari blir det antingen Excellent, Very Good, Good, Sufficient eller Disqualified.
Om hunden är svårbedömd för att den inte är i utställningskondition eller saknar ringkultur kan den tilldelas omdömet ”Cannot be judged”, vilket motsvarar dagens KEP (kan ej prisbelönas)

Konkurrensklass
Endast de hundar som tilldelas Excellent går vidare till respektive konkurrensklass. Där placerar domaren fyra hundar och beslutar hur många hundar som är av certifikatkvalitet (CK). Det kan alltså vara allt från inga till fler än de fyra som blivit placerade.

I dag kan juniorer, unghundar och veteran tilldelas hederspris. Det försvinner med de nya reglerna. För att veteran ska få delta i veteranfinalen i stora ringen kan istället kvalitetspriset Excellent vara tillräckligt.

Ska bli intressant se hur FRK kommer resonera i avseende valpförmedling. Ett av kraven är 1:a pris i exempelvis ukl/ökl/jkl. Det ser ju ut som kriterierna att få Excellent är högre än 1:a pris, innebär det att Very Good kommer räcka för att gå igenom valpförmedlingen?? Nu har ju rasen inte minsta problem med exteriören, Sverige föder upp exteriört sett väldigt bra hundar. För min del räcker VG gott och väl. Där vi måste bli ännu bättre (i min värld iallafall) är att få fram en bredd arbetsmässigt och att jobba för att förbättra mentala egenskaper. Rädslor och dålig jaktlust börjar bli alldeles för vanligt tycker jag! Där måste vi ALLA verkligen lägga oss vinn om att vända trenden (om jag nu alltså har rätt i mina iakttagelser..)

Trevlig lördag på er!!


På't igen

Lika bra gå ut hårt med en ny blogg så man lär sig att hantera funktionerna. Funderar lite på om man kan göra texten större, jag börjar ju själv bli lite skumögd... Har med en dåres envishet vägrat läsglasögon men lånar Thomas hela tiden. Hmm, får väl köpa ett par egna även om det tar emot ;-)

Lugn dag idag eftersom jag fick hoppa in och jobba på min lediga dag. Många som är sjuka just nu och däribland mina kollegor. Min egen förkylning vill heller inte riktigt ge sig men jag hoppas nu efter en vecka att den gett upp och inser att den inte har här att göra längre *morr*.

Fick idag reda på att Fredrika med familj inte kan ha kvar Valle från vår sista kull efter Vilja-Zomby. De inser att tiden inte räcker till och att de inte kan ge Valle vad han behöver. Tråkigt när det händer men ibland måste man ta det beslutet. Jag har bett att de skriver ihop några rader och beskriver Valle så ska jag sen lägga ut det under "omplaceringar" på hemsidan. Valle heter i stam-tavlan R's A Real Wild Child och är en brun hane i värsta slyngelåldern, snart tio månader. Han är en av dem jag sett minst av i kullen sen han flyttade, det var i våras jag såg honom sist. 

 Är det någon som vet någon som vet någon osv som skulle vara intresserad av en flathane så hör av er. Det är viktigt att han kommer till ett varaktigt hem som har tid för honom så det är ingen brådska hitta ett nytt hem på stört. Kastar ut en blänkare redan nu innan annons på FRKs hemsida och vad man kan tänka sig i övrigt för vettiga sidor annonsera på.



Valle som valp.. Nu är han ej gänglig tonårskille.. Hoppas få lite mer nytagna kort på honom!




Valle i vårsolen

Ulle, visst skickade du några kort på Valle när du trimmade honom?? *letar, letar, letar*

Mmm, lite tråkigt är det allt. Men funkar det inte så funkar det inte och det är ändå bättre placera om medan en hund är reltaivt ung och fortfarande "formbar".


Är ni sugna gå kurs så kommer Bitte Lind ha flera kurser under hösten. Här kommer det som finns planerat:

Söndagen den 10 oktober
Apporteringsdag med de moment som ingår i nybörjarprov. Heldag.

Lördagen den 23 oktober
Apporteringsarbete med tonvikt på Walk Up-träning /dirigering "för hundar som startat (oavsett pris) i nybörjarklass”. Heldag.

Söndag 7 november
Apporteringsdag med de moment som ingår i nybörjarprov. Heldag.

Övriga kurser

Valp- o unghundskurs för alla raser mellan 4 månader till 1 år gamla. 
Fem gånger ca 2-3 tim./tillfälle på torsdagar em/kväll. Börjar 14 oktober. Kursavgift: 1.200:-.

Vardagslydnad för alla raser. 
Fem gånger ca 2-3 tim./tillfälle på tisdagar. Börjar 26 oktober, e.m.  Kursavgift: 1.200:-.

Introduktion till viltspårsträning.  Kursavgift: 900
Alla raser, 3 tillfällen: lördag 30 oktober, lördag 13 november o lördag 20 november.


Bitte brukar ha sina kurser mellan Södertälje och Strängnäs (hon bor i Åkers Stycebruk) Tänkte passa på tipsa om någon av er därute är intresserad av lite höstaktiviter ;-) Och är blir det av naturliga skäl lite stiltje på tränandet när Vexas valpar kommer.. Jessie rapporterar att hon är hysteriskt hungrig (Vexa alltså, inte Jessie) och försöker hitta matsmulor överallt. Vi ser väldigt mycket fram emot att on kommer hit på söndag. Och det ska bli kul träffa Jessie och Ulle och töla lite, för töla är det man gör med värmlänningar!!!

Nu börjar vår roliga helg med avkommebeskrivningar närma sig. Avkommebeskrivnigar för våra två senaste kullar och träningsdag för ovan nämnda Bitte på lördag. Övernattning och förhoppningsvis viltsvin till lördagsmiddag ser jag fram emot.. Men mest av allt träffa mina goa valpköpare och deras hundar!! Ja, avkomebeskrivarna Ulla och Tomas samt instruktören Bitte är inte fy skam de heller..

Sov gott,

Annica


Välkomna till Ryegate's nya blogg!!



Som sagt, nu är det slut mellan Blogtown och mig... Att inlägg bara försvinner fast de skrivits och varit ute ett tag i bloggen/på hemsidan är inte acceptabelt 

Bittan är en raring som hjälper mig, hon har bland annat hjälpt Lotta (som även hon tidigare hade Blogtown men som ledsnade pga strulet..) göra en ny som jag tycker är jättefin. Lottas finns att beskåda på www.friden.de , bloggen finns under Nytt. Det är Blogg.se som kommer bli min nya hemvist, återkommer när den är klar.

 Skriver inte så långt idag, det är inget vidare tillbringa en längre stund vid datorn och sen schwopp är det borta :(((((((((((((((((.

Träning igår med Malin och Maria. Maria hade med ett par fåglar och vi gjorde ett litet sök om tre fåglar. Polly visade upp en härlig näsa och fin vilthantering. Snabbt ut och snabbt in, behöver träna så att avlämningarna blir mer distinkta bara eftersom hon gärna vill fortsätta bära på viltet... Mycket nöjd med min lilla ;-) Har tränat enkla dubbelmarkeringar hemma med henne och det har gått bra. Igår blev det lite för svårt då det blev längre avstånd, svårare terräng och en kastare där ute. Vi backar träningen då vi gör det svårare, markera kan hon men har ännu inte tillräckligt tydliga minnesbilder för att fixa flera.

 Vexa med kråka. Tycker så mycket om denna bild!

 Pingla fick hämta in en dummy på ett sök. Väldigt lycklig och ville nog gärna fortsätta. Skickade ut henne igen och hon letade och letade.. Men inte hittade hon någon.. Jag suckade och sa att näsan måste fått sig en rejäl Borreliaknäpp.. Tills Malin kom på att det inte fanns fler dummies ute ;-) Pingla var väldigt splittrad, det brukar hon ju aldrig vara men en låååång ofrivillig vila har gjort henne väldigt taggad. Nu får vi börja med enkla övningar och jag räknar med att det kommer ta lång tid innan hon är back in business. Förbannade fästingar!

Pollys brorsa Texas fick agera representant för rasen i Karlskoga Tidning (heter den väl??) där de varje vecka presensterar en ny ras. Tack Maria för utklippet! Maria har verkligen berättat om och propagerat för att rasen är en arbetande ras som måste använda hjärnkontoret för att må bra, superbra!! Rasen har ju faktiskt sitt vackra yttre emot sig, många faller för rasen för att de är så tjusiga.. Endel tror också att det är "enklare" med en flatt som inte kommer från arbetande linjer, jag skulle vilja säga att det är precis tvärt om! Uppfödare med stort intresse för rasen som apportör i huvudsak och som utmärkt "allroundjobbarhund" i andra hand använder hundar med tydlig av och på-knapp, som är lättlärda och arbetsvilliga utan att vara stressade och med en stor portion nyfikenhet och förmåga att avreagera. Bra dådkraft behövs också så att hunden vågar, likaså ett bra bytesintresse.

 

 Vexa apporterar. Pyttig bild från Vermlandstidningen. Inte bara Texas som har varit med i tidningen.. Denna bild från Flatmästerskapet - 

Vexa kommer hit i helgen och det ska bli så skoj. Rapporter från matte Jessie gör gällande att magen och juver växer som sig bör och nu uppvisar Vexa tydligt alla tecken på att vara dräktig. Hon har även gått in i "mammadimman" och hennes primära intresse är att leta mat både till sig och sina kommande telningar. När hon inte tycker matte serverar tillräckligt mycket (dvs aldrig i Vexas värld för tillfället..) mat så ser hon själv till rota i ryggsäckar, lådor osv... *hmmmm*. Vi väntar och längtar efter dig Vexa!!!


Ha det så bra nu alla  gamla och nya bloggvänner!!! 


Hej hej!

Som ni ser så har jag klippt in gårdagens inlägg här på min nya blogg, tusen tack Bittan för all hjälp!! Och stort tack även till  Åse som sett till att den hamnat på rätt webbhotell (det där gott folk är rena grekiskan för mig...)

Tycker den här nya sidan var lätt använda och en stor fördel är att jag kan ladda ner bilder direkt från mitt arkiv istället för "senvägen" via Pixbox, spar massor med tid! Vem vet, det kanske renderar i fler inlägg ;-) Hoppas det blir så, jag uppskattar ju själv gå in och läsa på bloggar som uppdateras ofta och likadant är det ju med hemsidor, mycket nytt i text och bild gör att iallafall jag kikar in ofta!!


På återskrivande,

Annica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0