Nya träningar och så något ALLDELES GRÖNJÄVLIGT!!

Vilken fin höst vi haft, ja inte idag kanske men de flesta dagarna... Jag älskar hösten och tycker sommaren är klart överreklamerad :) Äh, den är bra den med men hösten.... Underbar!
 
Hörni, som ni ser på rubriken är jag förbannad. Inte lite utan otroligt!!! Jag är förstås inte ensam om detta och det jag ska publicera har valsat runt på FB bland annat men jag tror inte alla ni som läser bloggen är med i alla forum. Det jag kommer länka till handlar om en kvinna som har varit uppfödare av vår ras, tämligen framgångsrik också. Hur man kan sänka sig så lågt till att behandla djur som hon gjort är alldeles fruktansvärt och det verkar som hon är ostoppbar :( MEN, hjälper vi alla till sprida information om denna vanvård så kommer fler och fler veta hur det ligger till. Det troliga är att hon använder sig av bulvaner och vanliga, godtrogna personer. Har man talets gåva så...
 
Jag VARNAR för starka bilder!! Dessa är från en dom och eftersom detta är offentliga handlingar så lägger jag ut länkar.
 
Det som tidigare hänt är hon redan då hon bodde i Gävletrakten blev polisanmäld och hundar beslagtagna:
 
gd.se
Valparna frös i den utkylda och mörka villan. De fick inget eller för lite vatten. De led av antingen undernäring eller spolmask.
 
Detta har inte hindrat henne från att på nytt etablera sig i Skåne och jag med många andra känner sån vanmakt att hon har kunnat fortsätta!!!
 
www.skanskan.se
MELLANSKÅNE: Länsstyrelsen i Gävleborg förbjöd kvinnan att ha hand om egna och a...
ndras hundar efter år av vanvård.Men förvaltningsrätten i Malmö anser att förbudet bara gäller i det länet, och ger henne rätt att ha hundar på den ort i Mellanskåne där hon nu bosatt sig.
 
Här kommer en fotobilaga till domen från Skåne. Hemska bilder!!
 
 
Rätt eller fel av mig publicera detta? Jag vet inte men jag tror det är rätt... För människan måste stoppas!!!!!!!!!!!!
 
Går inte låta bli tänka på hur lyckligt lottade gänget här hemma är som ligger och snarkar med husse i soffan..
 
Så, nu känns det lite konstigt att fortsätta bloggen men det blir tvära kast!
 
Valpträff för Pingla-Melkerkullen 7:e oktober kl 10.00. Hör av er om ni kommer, kläder efter väder, visselpipa, godis,, Ja ni vet :)
 
Dagen innan (6:e oktober)  har duktige Jens o duktiga Sofia ett Working Test för oss som varit med och kursat där. Det finns även en liten möjlighet att få starta även om man inte kursat, bra va?? Vet inte om de begränsat sig i antal, men det har de nog.. Hör av er o fråga om ni är intresserade!! Jag vidarbefodrar kontakten. Platsen är Himmelsända här i Eskilstunatrakten. Klasserna är som ett vanligt WT med möjlighet att få göra om ifall det blir jättetokigt, tips och råd blir det nog endel av också...
 
Träningsträff nästa lördag kl 10.00. Hör av er ifall ni kommer!!
 
Var på träning där i torsdags med Pingla. Mycket nöjd med henne, hon är en fröjd föra! Över vintern ska vi fortsätta nöta lååånga linjetag och så länge vädret tillåter måste vi fila på dito i vatten... Ser fram emot få starta henne igen till våren!
 
Malin ringde mig under den obligatoriska korvgrillningen efter träningen och sa att hon skulle åka hem från golfbanan då hon hade ont i huvudet. Hann inte mer än sätta mig i bilen förrän hennes golfkompis ringer och säger att malin svimmat och ambulans är på väg. HU, kan säga att jag körde lite snabbare än tillåtet ner till golfklubben.. Hann till hon lastades in i ambulansen och kunde sedan åka upp till akuten då jag hämtat Alvin och Engla och lämnat dem på scouterna (varför händer alltid sånt här då Thomas är bortrest??). Hon fick ligga kvar över natten men är hemma nu. Troligen har en kraftigt förstorad lymfkörtel bakom örat ställt till det så att några fästen "snäppt till" och gjorde så hon svimmade. Antar att ni förstår lika mycket som jag vad läkaren förklarade *hmm*.
 
Apropå Malin så kan jag skriva en första blänkare om vårens valpplaner då vi kommer att para hennes härliga Malte med min lika härliga Polly. Jösses vad jag ser fram emot ett gäng bruningar efter dessa!! De passar varandra som handen i handsken, vi gör självklart inte kombinationen för att det är bekvämt använda "vår egen" hane utan för att jag tycker det är bästa möjliga kombination!!
 
Vi kommer även para Cola igen, tyvärr verkar det inte bli några valpar denna gång :(
Jag tycker ju att Lakriz-Cola var en så jäkla intressant kull så det lutar mot att vi gör om den, då kommer jag ta progesteronprov på Cola först och Cissi spermaprov på Lakriz. Kolla in på hemsidan vad som händer!!!
 
Ni har väl sett nya Apportören med duktiga Hilda och Anna samt brorsan Malte och Malin?? Stolt uppfödare till dessa unga hundar och (kennel)mamma till Malin och Anna!!!
 
Det blev långt och lite rörigt inlägg, hoppas ni har överseende..
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktiviteter

Hej på er!
 
Tänkte passa på tipsa om lite roliga aktiviteter. Denna gång blir det bara från FRK Östra och Bergslagen men tillhör du någon annan sektion gå in och kolla vad som händer där. Och glöm inte att det är medlemmarna som gör klubben!!!!
 
FRK Östra:
 

 FLATSHOW

Datum: lördagen 10 nov
Plats: Jälla ridhus, Uppsala
Domare: Rasspecialist Kelly Holland, England (kennel Flatcharm)
Sista anmälningsdag: 5:e nov

Klasser
Valpklass 1 (4-6 mån) 100 kr
Valpklass 2 (6-9 mån) 100 kr
Juniorklass (9-18 mån) 175 kr
Unghundklass (15-24 mån) 175 kr
Jaktklass (fr 15 mån) 175 kr
Öppenklass (fr 15 mån) 175 kr
Championklass (fr 24 mån) 175 kr
Veteranklass (Över 8 år) 100 kr
Superveteranklass (Över 10 år) Gratis
Barn med hund 20 kr anmäls på plats
Vänligen anmäl via e-post till [email protected]. Ange hundens regnummer, stamtavlenamn, vilken klass du anmäler till och ägare med adress.
Betala in på FRK-Ö PG:174 764-1 ange hundens stamtavlenamn i meddelanderutan.
Om du ej har fått svar på din anmälan inom 2 dagar, eller om du har några frågor kontakta då Geir-Ove Andersen
[email protected]
 
GEMENSAMMA TRÄNINGAR
 
Nu på söndag kl 10.00 i Salem 22/9
Lördagen den 29/9 kl 10.00 i Tumba samt lördagen den 6/10 kl 10.00 (plats osäker). Anmäl er till mig på [email protected] Gisela Varpula
 
Man har även ett
 
WORKING TEST
 

MER INFO KOMMER! Plats ej helt klart
Datum:20/10 Pris: nkl, ökl, ekl 200kr Sista anmälningsdag: 5/10
PG:174 764-1
Domare:Vakant

Provledare: Jan Schenström


Anmälan:

I anmälan behövs: Namn på hund och förare, ras samt klass.

Skickas till:  Jan Schenström, [email protected]

PM skickas ut när anmälnings tiden har gått ut.

Varmt välkomna!

 

 

 
 
I Bergslagen anordnas följande:
 
 
Träningar i Örebrotrakten torsdagar kl 18.00
udda veckor
, vi kör så många veckor det finns något ljus att träna
i:-)

Torsdag 13 sep gemensam träning i Örebro. Samling kl 18.00 i
Hovstarondellen (på Jezyk bil sidan).
Torsdag 27 sep plats: ? Samling
18.00
Torsdag 11 sep plats: ? Samling 18.00 eller om vi hinner börja lite tidigare så det inte blir mörkt

SMSa Kristina 0706687417,  Karin
0705234508 eller Elli 0705261472
om du vill vara med och du får
vägbeskrivning till den veckans träning!
 
Visserligen bara ett datum kvar men man kanske kör vidare andra dagar?
 
FLATSHOW
 

 

KM, utställning i Kungsör lördagen 27 oktober.

Klasser: valp 1, valp 2, junior, unghund, jakt, öppen, champion, veteran, superveteran och barn med hund. Bästa hund som deltagit i båda KM och utställning utses till Dual Purpose.

Domare: Ylva Belin, Kennel Mirax

Plats: Kungsörs Hundarena, Vägbeskrivning: se deras hemsida: www.kungsorsbhk.com  under klubbinfo.150:- alla klasser

Anmälan skickas till Elli Hammarström     [email protected] Bet.  Frk-Bergslagen  Pg.8323386-6   Bg.854-7440 senast 14 oktober

OBS OBS! MEDTAG MATSÄCK/FIKA ingen försäljning finns!!

Välkommen

 

Sedan är det som bekant Bergslagens tur anordna Flatmästerskapet nästa år, årets HAPPENING!!

 

Massor av frivilliga behövs, du behöver INTE vara kunnig "hundmänniska" utan se det som ett tillfälle vara med och lära dig. Det behövs folk till "allt", grilla hamburgare, skriva katalog, lägga ut dummies mm mm.

 

Under  oktober kommer vi att ha en upptaktsträff för flatmästerskapet som vi i Bergslagen arrangerar. Vi kommer att behöva många som hjälper till.  Kontaktperson, Sören Svärd, [email protected] Planeringsträffar för Flatmästerskapet 2013. 2 oktober kl. 19.00 på Lövuddens Mälarkonferens 4 oktober. kl. 19.00 i Örebro Fabriksgatan 8, vån 3, KPMGs lokaler

 

Så, nu slipper ni ha tråkigt i höst :))))

 

Ha det bäst,

 

Annica

 

Så mycket skoj.. å lite tråkigt..

Men jösses, nu har det hänt sådär mycket roligt igen och jag har massor att skriva om.. Får se
om jag lyckas få ned allt på pränt!!
 
Får väl börja med det tråkiga, är inte säker längre på att Cola verkligen är dräktig :( Hon har visat alla tecken med svulla/rosa juver, kräktes i vecka tre, trött och kelen.. Midjan tappades även men nu har jag svårt att se någon dräktighetsmage. Två veckor kvar, det kan visserligen vara en liten kull (Cola är normalt uppdragen i buklinjen) men jag är inte säker. Trist om jag har rätt!!!
 
Återkommer om vad som händer!!
 
Får flytta nästa träning till helgen efter, ny dag blir den 29e kl 10.00. Meddela som vanligt om du kommer!!
 
Börjar med att gratulera duktiga valpköpare med duktiga hundar!
 
Grattis Sarah och Wilda till 178 p, klassvinst och LPII titel i lördags.
 
Grattis till Elli och Mascot till klassvinst och uppflytt i apellklass spår i söndags.
 

Elli och Macot. Inte bara spår som gäller här!
 
Vår Polly har ju bott hos Annika Westerlund och igår så startade de på Enköpingsprovet och det med den äran. 1:a nkl blev det och fin kritik. Så himla skoj, 1:a o provbäst i Norge för en månad sedan och nu 1:a här i Sverige!! Jätteroligt att det som hände på vårens prov verkar som bortblåst (då låste hon sig vid mig och gick inte ut ordentligt) och Annika har slipat till diamanten lite extra :) ))) Stort tack duktiga Annika!! Det var verkligen frustrerande i våras då jag verkligen visste hennes kapacitet och så gick det inte på prov!!!
 

 
Haha, inte ser hon smart ut Polly på denna bild.. Men hon är mattes underbaring :) Så härligt att hon nu bevisat på prov vilken härlig hund hon är!!
 
Samarbetsvilja: Är i gott samarbete med sin förare
 
Sökarbete: Bra söklust, täcker marken på djup o bredd o levererar samtligt vilt.
 
Fart: Bra fart
 
Uthållighet: Håller för prövningen
 
Näsa: Användes väl
 
Markeringsförmåga: Markerar utmärkt på land o vatten, sista vattenmarkeringen blir ngt omständig (ni som varit på Enköpingsprovet vet att det kan gå ganska rejäla vågor...
 
Skottreaktion: Uppmärksam
 
Stadga: Fast för fallande vilt, tyst i passivitet
 
Apporterignslust: Spontan m bra inleveringar
 
Apportgrepp: I huvudsak korrekt och mjukt grepp med bra avlämningar. Lite orolig på hårvilt (la ner kaninen en gång för att ta nytt grepp. Polly vill gärna bära allt "snyggt")
 
Simteknik: Simmar bra
 
Vattenarbete: Väljer väg men arbetar bra väl i.
 
Hundtolerans: Ok
 
Sammanfattande kritik: En tik med många bra retrieveregenskaper, visar god markeringsförmåga även om hon tappar fokus på sista vattenmarkeringen. Gör ett effektivt sökarbete och levererar samtliga vilt
 
1:a pris domare Kicki Pilenås
 
Ett tips till dig som vill ha en duktig privat tränare jakt/lydnad/bruks, gå valp-unghundskurs med inriktning på tävling osv, ta kontakt med Annika :) Hon bor i Stockholm. Jag kan förmedla kontakten.
 
Samtidigt som Polly var iväg och var duktig var jag, Malin och Malte samt Maltes syrra Hilda med matte Anna och även webmoster Åse med Yoda iväg på utställning till Smedjebacken. En trevlig dag i trevligt sällskap med andra ord!!!
 
Malte och Pinglasonen Enzo var först ut "av de våra" i ukl. Enzo fick Excellent och kom trea i klassen, roligt att ni kom och "överraskade mig" :) Bra jobbat Elin!! Malte vann klassen med ck och kom sedan fyra bästa hane, jättebra och kul. Domaren kommenterade att han såg solblek ut och det gör han ju efter en sommar med sol (nåja) och bad. Han kommer mörkna nu i höst och pälsen är på väg tillbaka. Riktigt skoj att han hela tiden blir placerad Malins grabb och att så många domare uppskattar honom!
 
Hilda ställdes även hon i unghundsklass och hon fick ett VG men blev ändå fyra i klassen. Hilda är ännu outvecklad men det har hänt massor sedan hon var hälften så stor och dubbelt så lätt som de andra i valplådan.. Och hennes främsta kvalitéer sitter inne i huvudet :)
 

 
Hilda. Med tofsen på huvu
det :)) Nu var den dock borttrimmad..
 
Åses tik fick ck och blev tvåa i championklassen så det var ett nöjt gäng som åkte mot Eskilstuna igen.
Hej då till Åse, hem och byta om och så vidare till Mariefred för andjakt, här går det undan!
 
Jessie med Verk och Vega var redan på plats och som vanligt fick vi en härlig dag med duktiga skyttar, god mat och fina marker. Malin var grymt nöjd med Malte, han förstod snabbt vad som gällde och jobbade hårt och länge. Tog skammat vilt som han aldrig gjort annat! Anna fick vara med utan Hilda (som dock fick prova på apportera nyskjutet vilt) och jag är nöjd med mina hundar och jag tror Anna var nöjd kunna hänga på :) Jessie var nöjd med Verk och tant Vega jobbade på :) Det första Malin frågade imorse när det är dags igen :))) Inte annat än att både vi och hundar var lite trötta när vi kom hem..
 
Lördagen var inte alls "hundig" för min del utan vi var till Stockholm och firade min mamma som blev hela 90 år!! En härlig dag och en glad och ganska pigg mamma, kusiener som lekte som tokar och många vänner och släkt som ville komma och gratta jubilaren. Perfekt!!
 

 
Mamma med alla barnbarnen
 
 
 
Anna och Hilda kom sedan och sov över och Malte blev glad med syrran i huset som ville busa :))
 
Lite annat:
 
Glöm inte anmäla till FRK Bergslagens utställning 27 okt i Kungsör! Dagen efter är det SSRK Mjölby.
 
Glöm inte boka hd-edröntgen om det är aktuellt!
 
Ni med Pingla/Melkerbarn, finns intresse för FART test? Anordas i Flen, kostar nu 600 kr och är en heldag.
 
Valpträff o träningsträff är under planering, har fått mitt schema från jobbet och ska bara synka med eventuella tävlingar.
 
Ha det gott!
 
Annica
 
 
 

Bra att ha fel!!

Ibland blir man alldeles extra glad över ett mail...
 
Fick idag söndagens kritiker sända från jaktprovet och det visar sig att jag hade fel, Oingla fick faktiskt en 2a :)))) Tyckte då domaren höll den öppna kritiken att hon bara tog fram det som skulle gjorts bättre trots att Pingla faktiskt gjorde mycket  bra...
 
Så gott folk, nu skippar vi parantesen på championatet och skriver SE UCH SE VCH LPI Comics Raindrop In Blue :)))
 

Pingla, beauty and brain :))

Ibland blir det inte som man tänkt..

Vill först passa på gratta Madde och Mozart till gk anlagsklass viltspår och syrran Hilda med matte Anna till snyggt jobb bland spöken och overaller på MH. Bra jobbat av Per och Zorro på jaktprovet i Eskilstuna i lördags också även om jag vet att ni önskat er "mer" än en 3:a i elit.. Synd att han missade markeringarna när han jobbade så suveränt annars!!
 
Skönt också att ytterligare en är röntgad i Peak-Pinglakullen, nu är Fille kontrollerad med A-höfter och armbågar ua precis som resten av syskonen! Bara en kvar att röntga :)
 
Nu till helgens äventyr i Norge, antar att det är en resa man kan skratta åt med tiden.. Men det tar ett tag :/
 
Från början skulle jag åkt med Kia och hennes valpköpare nere från Skåne, vår plan var att sammanstråla i Norge, umgås och starta på prov. Då börjar först deras ena tik löpa och så den andra.. Jag bestämmer mig ändå för att åka, bara startavgifter för mina två hundar var 1700 så jag hade ingen lust stryka oss.
 
Min snälle man som alltid ställer upp på mig gjorde det igen.. Ställde upp alltså. Han och de små åkte med till Norge och det var verkligen hur gulligt som helst <3. Alvin och Engla är så små att de kan tycka det är ett äventyr åka iväg även om det kanske inte är till världens roligaste ställe.
 
Vi åkte vid lunchtid på fredagen och om det var en kort tur in i Norge då jag och Jessie åkte så var den desto längre och slingrigare nu.
 
Campingen var verkligen ingen höjdare, den var invaderad av löskert folk.... Om det var en tillfällighet eller om de blivit placerade där vet jag inte men då några andra svenskar var tvungna ringa norska polisen pga en påtänd person som absolut skulle in till deras stuga :( Själv möttes jag på söndagsmorgonen av ett nerspytt handfat och en person som barrikaderade sig inne på en toalett med bara täcket som stack ut under dörren. Inte så mysigt..
 
Men så till provet då.. Norga har varit känt för att ha lite enklare prov än i Sverige men dessa var då tvärtom! I Norge kan man lägga upp ett prov precis som man vill, det finns inga "regler" som i Sverige så svårighetsgrader kan variera oändligt. Här hade de onekligen tagit ut svängarna! Kanske börjar även norrmännen ledsna på oss svenskar som tror vi kan åka över och tror vi ska sopa banan :) Var bara med på lördagens prisutdelning men det var inte en enda svenska hund med första pris i någon av de tre klasserna (två rutor nkl, en var i ökl o ekl)
 
Kan börja med att säga att proven var på fina marker och som vanligt var norrmännen trevliga och stämningen god. Att mina hundar och jag inte nådde några bra valörer är självklart inte provets/uppläggets fel utan vi fick lite nya upplägg fundera på.. Tror dock inte jag startar Malte mer i BK i Norge då jag upplever det som svårare bara det faktum att det är dummies och inte vilt.
 
Malte fick 3:or bägge dagarna i BK (tror jag, var inte kvar till prisutdelningen på söndagen men det är min känsla..)
 
Pingla fick 3:or i AK bägge dagarna (samma sak där, det är vad jag tror angående söndagen)
 
Lördagens BK och AK var vid samma lilla, lilla sjö. Det blev rejäla störningar för bägge klasserna då både kast och skott var väldigt nära..
 
BK upplägget var följande: In med en hund, först två enkelmarkeringar på land, sedan en dirigering där skytten sköt ett skott och sedan skulle de upp i en tät skog till dirigeringen.. Helt i klass med en ganska svår ökl-dirigering! Att skytten sköt år "fel" håll och sedan förflyttade sig ännu mer "fel" gjorde inte det lättare. Vattenjobbet var inget konstigt, det var gungfly så lite krångligt ta sig i och upp. Sedan kom söket och under tiden hunden var ute och sökte så började nästa hund. Vilken störning med skott och kast i vatten ca 15 meter bakom sökrutan *hmmm*. Som om det inte räckte med alla störningar från öppenklassen... Jag funderade på varför Malte sökte sig till vänster men fick förklaringen efter provet då man inte gick tillbaka samma väg man kom in utan alla hundar hade passerat den vägen på väg ut från söket.. Tyckte inte Malte gjorde något superjobb då han missade dirigeringen och fastnade lite till vänster där alla gått samt att han ville i vattnet när nästa hund var ute och simmade *hmm*
 
Ökl-provet var som sagt på andra sidan pölen. Min parkamrat började med en markering längs vattenkanten med skott och synligt kast. Sedan skulle Pingla dirigeras över viken (inget skott) där det låg ett sök... Två gånger var skulle de över viken för att söka, tufft! Då det var inne och Pingla tagit sin enkelmarkering skulle parhunden ta en dubbelmarkering där den ena landade över viken på ett annat ställe och den andra vid en liten gungflyö. Samma kastare gjorde bägge kasten så det gick onekligen en stund i förflyttningen. Pingla spikade den sist kastade men gick sedan upp på ön igen innan hon plockade in den först kastade, det gjorde nästan alla hundar. Sedan en dirigering ut i gungflyt efter en kanin. Kom de fel i vind så fick de näsa på vilt i en låda och det var no-no.. Jag var väldigt nöjd med att Pingla var så styrbar på vattnet! Domaren tyckte att hon skulle ha haft snabbare upptag och snabbare vänt upp mot mig med viltet i mun, det kan jag hålla med om. Han tyckte vidare att det var lite oroligt runt om oss men Pingla var jättelugn och fokuserad, det som nog stökade till det var mitt agerande för jag rörde mig en del för att inte fastna i gungflyn.. hade kängor med borde haft stövlar!! Jag var istället verkligen nöjd med Pinglas attityd, lugn, tyst och stadig hela tiden :)
 
Hade knappt tänkt starta på söndagen men åkte ändå. Inte lika svåra upplägg denna dag dock.
 
Nöjd med Malte denna dag, lite små skönhetsfläckar men itne mer än så. Lade ner apporten då han hävde sig upp på flyt, han tog sedan upp den och kom in som han ska. Lite snöpligt att han fick kritik för det medan domaren missade att hunden innan gjorde det samma för då stod han och skrev *ler*. På en av landmarkeringarna skulle de ta sig över ett mindre vatten och det bröt Maltes koncentration en aning men han kom igång fint igen efter att ha tagit vattenvägen. Tog för sig fint på söket och var mer fokuserad än dagen innan. Jag var mer nöjd med hans arbete än domaren :)
 
Även ökl-provet var mer "normalt". Vi började med ett riktat sök i vattenbrynet-en udde. Pingla var lite yvig men hittade ändå vilt. Tyvärr tog parkamratens hund hårt i viltet och fick avbryta vilket innebar att Pingla fick ta in hela fältet som stod näst på tur.. Började lite yvigt även här men jobbade upp sig bra, inga tendenser att stanna upp eller inte komma hem med viltet på en gång, skönt! Gjorde en fin landdirigering som faktiskt var enklare än gårdagens i nkl, här var det lite urhugget och mer naturlig väg. Spikade första i dubbelmarkeringen men trasslade lite på tvåan då det stod en ryggsäck vid ett träd som hon fick syn på. Hon löste dock uppgiften även om den itne var klockren. Gjorde ett fint vattenjobb och jag tyckte vi gjort bra ifrån oss, det känns skoj att gå vidare med Pingla även om det inte blev mer än en trea denna gång...
 
Sen väntade en låååång resa hem, och lite ältande från min sida i bilen var det allt.. Men nya erfarenherter hade vi med oss hem!! Och som vanligt roligt träffa massor med vänner från både när och fjärran :)))
 
Cola har varit hemma med Malin denna helg och verkade ganska nöjd med det!
 
OBS OBS OBS!!!
 
Har nytt telefonnummer from NU:
 
0707-91 97 31 Nytt abbonemang innebär fria sms/mms och att jag kan prata hur mycket som helst :) Passar mig perfekt!! Den gamla mobilen är ff i bruk men kollas inte av lika ofta!!
 
 
ha det bäst,
 
Annica
 
 
 
 
 
 

Inte mycket..

som händer nu...
 
Härliga sköna dagar med fint höstväder, jag gillar verkligen denna årstid som nu visar upp sig från sin bästa sida!
 
Långt sedan bloggande men det beror nog bara på latmasken och att inte så mycket har hänt här hemma :)
 
Jobbade hela helgen som var och har i övrigt inte gjort så mycket "hundigt" mer än de vanliga promenaderna och träningstillfällena. Polly är fortfarande hos Annika och de verkar trivas fint tillsammans. Hon var här när Annika hade kurs för valpköpare (lydnad) i söndags. Härligt förstås träffa Pollan men lite konstigt också när hon skulle med Annika hem. Som tur vad hade jag åkt till jobbet då, jag är dålig på att säga hej då.. Polly kommer snart hem igen och tills dess vet jag att hon har det kanon hos Annika.
 
Hann förstås träffa deltagarna på Annikakursen men jag är inte med och "stör".  Malte evrkade iallafall rejält trött på kvällen :)
 
Själv var jag i tisdags på Lilla Träskaten där man hade öppen träning. Ingen instruktör men Peter hjälper till att skjuta och kasta samt använda Bumper Boy. Han hade lagt upp en bra träning med kuriga övningar som jag tycker gav mig och Pingla mycket. Vi är onekligen lite ringrostiga men det var jättenyttigt komma ut med andra hundar i denna form av träning! Jobbade natt sedan och att ha hoppat över sömnen innan passet till förmån för hundträning är inget jag rekommenderar, jösses vad trött jag var.. Att jag sen skulle upp och träffa ortopeden med min handled dagen därpå var ingen höjdare *harkel* Är huvudet dumt får kroppen onekligen lida!
 
Cola är helt och hållet i någon form av mammadimma, vill mest ligga i soffan och kela och blir inte det minsta upprörd om hon inte får följa med på träningar, onekligen olikt henne!
 
Inte så många Ryegatere var ute och tävlade i helgen som var har jag förstått men vi grattar Ryegate's Wild Women Do "wilda" och Sarah till första pris i lkl II och klassvinst!
 
Ha det bäst,
 
Annica

RSS 2.0