WT och trevliga träningar

Har jobbat natt och då blir det dåligt med bloggande. Fint väder har det ju varit också ;-)

Idag har det inte blivit mycket till hundträning eller promenader alls, vi tog en lat dag hemma i solen då jag kom hem. Passade på trimma Malte lite också, på hans sexmånadersdag och allt *ler*.

Igår så träffade jag Malin och Pingla en stund för träning. Vi åkte upp till "pölen" och tränade markeringar vid vatten, markeringar på land och varsitt sök med vilt. Tog sin lilla tid med tre hundar. Cola och Pingla skötte isg fint, Polly för det mesta också men hon har en förkärlek till kaniner vilket gjorde att hon bytte på väg in från *hmm*. Annars jobabde även hon på fint.

På kvällen var det fotbollsskolepremiär för Alvin, som han längtat sen i höstas! Skönt se ett gäng sexåringar spela, det är sann glädje där de hoppar och skuttar runt. Sen när de spelar skojmatch så springer alla som galningar efter bollen :P

Tisdag hade jag och Annica bestämt oss för att träna vatten. Typiskt så var det ett gäng fiskare där, det var bara för oss hitta att nytt ställe. Vi åkte till en liten "sjö" där man kunde stå på varsin sida. Kanske inte idealisk men den fick duga. Fick tillfälle träna mina i att man ska ta vattenvägen tillbaka och inte smita upp landvägen. Så gjorde inte Annicas golden, undrar om det är rastypiskt..
Vi avslutade med störningar i vatten och sedan skulle de istället ta ett linjetag på land.

I måndags var vi på Working Test som FRK Bergslagen anordnade. Det var jag och Malin som åkte dit tillsammans och väl där träffade vi Jessica och Annica bland andra. Går det inte bra på tävlingen kan man alltid glädjas åt trevligt sällskap!

Det var premiär för Polly. Hon var lite störd av tävlingssituationen men inte så farligt. Rutorna låg ganska tätt så lit klurigt blev det allt. Jga är trots allt nöjd med henne, hon gjorde ett bra jobb men med en nolla i bagaget så blir de tingen bra placering. Det började med en enkelmarkeing ut i en hage. Svårigheten var att det saknades referenser samt att hunden först skulle ta sig över ett dike och sedan under ett staket i hagen (bara band men ändå). Man skulle även hålla hunden i rätt område för att få bra poäng. Polly spikade markeringen men tog en lite omständig väg in, bra jobbat annars. Sen gick vi till söket där det verkligen var svårt få hundarna hitta apporterna. Polly plockade bara in två och det gav inte mycket till poäng. Tre var bra en dag som denna och som jag förstår var det bara en hund av alla startande som plockade in fyra.. Lite snopet, hon blev även störd då det sköts i rutan bredvid, det ville hon kolla. Nästa var en dold dirigering, här tycker jag kanske man kunde ha skjutit ett skott i rätt riktning. Polly gick ut rätt och jag kände "ja, där satt den" och så hittar hon inte apporten.. Hon ligger i rätt område men får helt inte vind på den, hon blev sedan yvig. Inga poäng där inte. Synd när hon jobbat så  fint att hon inte fick utdelning. Sista var en station med markeringar. En med skott och en utan. Apporterna hamnade i ganska tät skog och de var tvungna ta sig över eller under staketsband igen. Polly löste markeringarna bra, lite spring men ändå helt okey. Fastnade i bandet två gånger med benen och jag höll på att sätta andan i halsen, ett brutet ben räcker!!! Men det gick bra och jag tycker det blev en bra avslutning där hon fick lyckas.


Emma och Malin med sin firre :-)

Cola fick starta i ökl eftersom hon tävlat en gång i nkl och då blev uppflyttad. Hon är inte riktigt klar, framför allt inte med dubbelmarkeringar som vi ska jobba mer med. Hon markerar en bra och tar den andra på sök. Det gjorde hon även här, Pollys första station hade nu utökas till en dubbel. Första gick jättebra, tvåan blev på ett sök.. På söket fick hon in tre, godkänt med tanke på att så många misslyckades, söket var tydligen svårt. På dirigeringsrutan gjorde hon ett fin-fint jobb men det blev en nolla *hmm* Det gick en störningsapport som en runner och sedan skulle man vända hunden i 45 grader och bakom en rishög fanns det apporter de skulle ta (dolt). Cola tog mina tecken så bra och jag var väldigt nöjd. Tyvärr så säger domaren att hon kom in med fel apport, det fanns tydligen apporter där ute de inte fick ta och den informationen fick inte jag. Aja, shit happens men visst kändes det lite snöpligt.. Men så är det, domaren dömer :) Nöjd kan man vara ändå!

Sista stationen var nu en dubbelmarkeringsruta där man gick i par. Man väntade medan parkamraten tog in sina, den först fick inte skott men det fick tvåan vilket drog. Hon blev lite storsprungen på nummer två av den sista men inte så pjåkigt ändå.



Som sagt, jag är nöjd även om poängen inte blev kanon. Jessica var väl inte supernöjd med sina poäng heller, man kan inte vara på topp jämnt *ler* Tur vi har så skoj när vi ses!!!!! Bra gick det däremot för Annica och Malin. Annica blev med Nikki 3a i ökl med 74 poäng (lilla Lystra var liksom Polly lite störd, fyller man år samma dag så gör man!)

Pingla blev med plastmamma Malin tvåa av trettioen i nkl med snygga 79 poäng, well done! Häftigt med tank på att Pingla bara bott hos Malin i två veckor. Vi bor ju ett stenkast ifrån varann och träffas ofta och tränar. Pingla verkar trivas bra med situationen och hon gillar uppfostra dotterna Fixa *ler*. Skönt för Malin fick en hund träna med och gå promenader med då hennes gamla hund gick bort.



Söndagen körde vi sista genrepet innan WT:et fast det kanske inte blev så mycket sån träning.. Jag och de små barnen fick förmånen följa med Malin, Patric och deras barn ut till landet strax utanför stan. En skön dag där Patric och hans föräldrar sysselsatte barnen med fiske, lek och fotboll medan vi passade på ut och ro (bra rott Malin!) och motionera hundarna mellan varven,  Malte hoppade i och simmade så fint med1 Även lilla Fixa hamnade i vattnet av misstag men tog det hur coolt som helst och simmade mot land. Varsitt sök på ny mark han vi också med och så fika och lek förstås. Nöjda barn och trötta hundar åkte hem på eftermiddagen och sedan hade vi en slö kväll hemma.

Ha det bäst!
 

Bästa påsken ever???

Dag efter dag vaknar man upp till underbart väder, vilken härlig påskhelg vi har!! Fösta gången sen urminnes tider som vi varit lediga tillsammans och då blir dessa dagar så fina ;-)

Igår så hade vi en fin dag där vi var och handlade lite påskmat på förmiddagen, ett besök på Sundbyholms Kött och Fisk är ett måste till storhelger. Prova deras Najadlax, deras Yankeelax och alla goa sillsorter.. Och fint kött.. Och god ost (gillar rökta osten, helst den Provencale). Avstämning i kassan på ICA var väl ingen höjdare, särskilt då man ju handlar en hel del en helg som denna *hmm*



Ni ser hundarna på första lilla ön va??

Malin kom sedan och vi lastade bilen full med hundar och ungar och åkte till ett ställe vid Hällby som varit något stenbrott eller så. Kanske inget toppenställe träna på men hundarna frisimmade som galningar, bra motion :) Malte var i och simmade faktiskt riktigt hyfsat, blir dock lite ivrig då jag kastat i en apport och då blir det väldigt plaskigt *ler*.





Alvin, Engla och Emma passade på fika och min yngste son gjorde sitt bästa för att driva mamman till vanvett. Han vet att det inte finns något bättre tillfälle reta morsan än när hon tränar hund.... Nu gjorde vi bara ett par enkla vattenapportringar, hade blivit ännu mer upprörd om vi kört vattendirigeringar som Alvin lagt sig i. Sonen hade förstås tyckt det varit ännu roligare och jag hade blivit ännu mer uppretad :P




Väl hemma igen fortsatte barnen leka (så bra att Engla och Emma är jämngamla!) och måla ägg. Malin och jag gick ut och hundarna fick köra varsitt sök med vilt. Gick riktigt bra, hundarna var visserligen lite trötta av allt simmande men det har blivit ett bra sökområde där de fällt skog ibakom oss. Polly la ner kaninen på vägen in, det var väl i stort plumpen i protokollet. Väldigt impad av Malin och Pingla, de är grymt samspelta och det ser trevligt och harmoniskt ut då de jobbar tillsammans. Eftersom det blev endel strul i höstas då Pingla fick Borrelia och innan jag fattade vad som hänt så är det jättebra med lite förarbyte för henne tror jag. Och Malin verkar tycka det är ganska okey träna Pingla med ;-)





Familjemys på kvällen och tidigt i säng, vara ute hela dagarna gör en härligt trött på kvällarna :)

Ännu en skön morgon, passade på gå ut på en skogspromenad hyfsat tidigt.

Thomas har fått överge tapetprojektet för tillfället, vill ju vara schysst och låta honom jobba ute nu i det vackra vädret *hehe*. det ska bli staket runt poolen och fortsätter det så här så kan man nog snart bada, redan 15 grader. Tänk, för två veckor sedan var det is i den!!! Men jag väntar nog tills det är 25 grader, minst.. Blir mer och mer badkruka för varje år :-)



Efter lunch passade Simon och Malin småsyskonen och vi tog med oss hundarna till min favoritsjö.
Blev en kanonträning, Thomas stod på en udde och sedan kastade han markeringar ut på gungflyt. Då hunden inte såg smög han ut en till dummy och både Cola och Polly var superduktiga. Polly vill gärna ta landvägen tillbaka men jag fick henne ta vattenvägen alla gångerna, ett-noll till mig!! Cola snurrade ett par gånger på väg ut på dirigeringarna, perfekt att Thomas var där ute och kunde hjälpa till. Träna vattendirigeringar själv funkar inte..  Sedan dubbelmarkeringar där en föll i vattnet och den andra uppe på samma ställe som vi använt förut. På vägen därifrån så smög jag ut varsitt linjetag till dem så de fick gå ut längs med vattnet i gungflyt. Malte var med och hoppade runt och fick vara ute och plaska ett tag. Rolig träning och nöjda hundar!




Så hem och tvätta av sig, packa bilen och ta med sig familjen för en mysig eftermiddag och kväll i Stallarholmen hos Thomas föräldrar. Vi åt gott och njöt av sol och värme. Barnen lekte och stimmade, nu sover de gott :-) Lyxigt att Thomas son numera har körkort, både jag och Thomas kunde ta vin till maten (jag skippar gärna snapsen..)



Alldeles alldeles underbar bild av de små sittandes nere på farmor och farfars brygga!


Vill passa på gratta Per och Zorro för en snygg årsdebut på Broprovet idag. Nära nära ett första pris är ju både förargligt och bra...

Ha det bäst!





Och mycket skoj fortsätter hända!

Vilka härliga dagar det varit och vilka fina dagar resten av ledigheten verkar vilja bjuda på :-)

I år är vi helt lediga tillsammans, det var många år sedan...

Gick upp tidigt imorse och åkte iväg för att gå ett öppenklass spår med Cola. Lite nervös var jag allt, jag vet att hon är en attans duktig spårhund men vi hade bara tränat ett par gånger öppenspår med skott här hemma innan. Första gången så började hon söka istället för att spåra då skottet gått, sedan trillade poletten ner och efter den gången så förstod hon vad det handlade om. Tänk om jag själv vore lika snabblärd *ler*



Engla blev nog mer av en rysk Babuscka än en påskkärring.. Men var nöjd ändå :)

Som sagt, idag var det debut i öppenklassen och jag är återigen väldigt, väldigt stolt över Cola. Full pott, maxpoäng alltså och ett fint omdöme av domare Hallblom: En mycket duktig tik som spårar målmedvetet. Bra samarbete förare o hund!" Sicken trevlig inledning på påsken :)

Hemma igen så blev det lite pyssel, Pingla och hennes dotter Fixa hade kommit medans jag var borta. Malins med familj var i storstan så då blev flocken här hemma utökad.



Malte ser galen ut och Fixa är blöt om benen. Småttingarna har väldigt skoj ihop men man måste ha koll så inte Malte leker för hårt.
 
Vi åkte iväg och köpte tapeter och färg till det som ska bli vårt nya sovrum. Har nämligen kommit på den fiffiga idén att vi ska fixa iordning rummen här hemma. Alvin ska ha Barcelonas färger på väggarna, Engla rosa (hade hon sagt nåt annat hade vi blivit väldigt förvånade) och idag åkte vi som sagt och fixade till oss.



Alvin har hittat sitt påskägg vår Malin gömt.

Tänk att Thomas valde en blommig fondvägg, ljust rosa resten av rummet. Och så tjatade han att vi absolut var tvungna köpa matchande kuddar, gardiner och nytt överkast.. Ja ja, ni vet ju hur män kan vara *ljuger som en häst travar*.

Har sedan haft en mysig eftermiddag och kväll, Thomas underbara Moussaka till middag och innan den lite lax och sparris.... De små fick påskägg redan idag, kan nog bli något mer innan helgen är slut *hmm*



Glad Påsk!
När Malin kom för att hämta Fixa och Pingla så passade vi på gå ut och träna hundarna. Idag hade vi vilt framme och körde varsitt sök med Polly, Cola och Pingla. Gick riktigt bra, de jobbade på så fint.
Bra sökmönster, snabba upptag och bra avlämningar. Polly tappade kaninen på väg in men det var nog mer beroende på att greppet var väl löst. Malte fick som vanligt följa med och bara vara, nyttigt för lillman.

Ha en härlig påsk allesammans!

På återhörande,

Annica

Mycket skoj har hänt :-)

Japp, så är det! Varit fullt upp och bloggandet har inte hunnits med. Och såna här underbart vackra dagar
så försöker vi vara ute så mycket som möjligt och på kvällen är jag trött av all frisk luft.. Trött och nöjd :-)

Problemet när det dröjer så länge mellan uppdateringarna är att jag missar mycket som borde varit med men det får man ta, våren ska man ta hand om (den tar hand om mig med och ger mig pollenallergi..)

Förra helgen så var vi i Karlstad. Malin var hemma skötte våra hundar och Thomas, jag och de små styrde kosan västerut. På lördagen dömde jag FRK Värmlands utställning, superroligt!! Många fina hundar, trevligt folk och vackert väder, kan det bli så mycket bättre?? Riktigt bra uppslutning var det med, jätteskoj.



Vi sov över på ett mysigt hotell i Karlstad som varit ett gammalt fängelse, rekommenderas!! Alvin och Engla blev lite avskräckta men fascinerad av de bevarade fängelsehålorna i källaren, vi vuxna njöt av bastubad och god mat och sköna sängar.



Alvin och Engla fick åka traktor och kolla på djuren medan jag dömde, de hade skoj. Här Engla med
Chriss dotter.

Upp tidigt på söndagmorgonen och iväg för att döma 20 (!) hundar på deras inofficiella jaktprov. Alla klasser men som tur var inget vatten pga årstiden, det blev en lång men otroligt givande dag ändå. Många duktiga hundar och förare och roligt värre att många av dem som gick i topp på jakten placerat sig fint dagen innan :) Verkligen en rolig men hektisk helg som lämnar många fina minnen. Tackar ödmjukast för att jag blev tillfrågad.

Thomas och barnen tog sovmorgon, åt hotellfrukost och var på Leklandet innan de anslöt sig till oss så barnen var mer än nöjde med helgen.

Veckan som gick har bestått av det vanliga. Pingla bor just nu hemma hos min vän Malin som tragiskt förlorad sin flatt väldigt hastigt. Hos Malin bor även Pingladottern Fixa och hon är glad morsan flyttat in :-) Vi bor nära varann och träffas när vi lyckas synka våra jobbscheman för att träna hund. Roligt se Pingla och Malin ihop, de jobbar på fint ihop och Malin har helt klart fallenhet för jaktträning. Ja, Pingla med för den delen men det vissta jag redan *hehe*.



Sonja och Ossian tränar

Igår var det dags för valpträff för Poker-Vexavalparna. Jätteroligt se så många igen, vilket trevligt gäng alla två och fyrbenta! Arbetsvilliga, snabblärda och koncentrerade. Ja, det var valparna alltså. Mattarna (jo, det vara bara såna) var lika duktiga de. Roligt följa er, det blir snart tillfälle ses igen!



Lillmatte Emilia tränar Vexa. Går bra!

Funderar som bäst när vi ska ha första valpträffen för Pinglabarnen, har ett par förslag på datum jag mailar ut. Jag vill inte ha en för tidig träff, jag tycker det ger mer då de blivit lite äldre. Och det har de ju snart :-)

Idag åkte jag med Cola och gjorde anlaget i viltspår. Hennes gamla huss har spårat både viltspår och personspår med henne och jag har testat vid två tillfällen här henma (ena gången ett kort spår).

Det gick verkligen bra idag och hon spårade verkligen bra. Inte långt från spårslutet kom en hel flock hjortar farandes i spåret, alldeles framför oss. Cola var så himla duktig, hon löste det galant, liksom resten av spåret och det blev maxpoäng med HP, sicken debut! Återigen tack till mina fina vänner Lotta och Pake för att Cola fick flytta
tillbaka till kennelmamman då ni inte hade möjlighet behålla henne. Vilket jobb ni lagt ner på denna härliga hund!

Härliga är Malte och Polly också, vi är inne i en bra period träningmässigt. Polly börjar mogna och är uppmärksam på träning. Malte gör alltid sitt bästa. Idag fick han testa simma för första gången. Rumpan ner och många plask men såå stolt när dummien var bärgad!!

Ha det fint,

Annica


Kurs och MH

Ja jäklar, ibland är det så mycket skriva om att man knappt hinner med...

I fredags åkte så de sista valparna Bozze och Enzo. Sorgligt men skönt, det var dags för dem vidga vyerna på nåt sett. Gladast att valparna flyttat är nog Cola, hon hann inte riktigt vänja sig med framfusiga småglin.. Hon kom ju hit då de redan blivit ganska röjiga och har inte upplevt hur de förvandlats från rara bebisar till minimonster *ler'

Senare på eftermiddagen började kursdeltagare och instruktör Kicki droppa in för vår jaktkurs. Vi tränade till det blev mörkt på fredagen, massa bra övningar och en petig men mycket pedagogisk lärarinna som inte gav sig förrän det blev rätt. Hoppas Kicki vill komma tillbaka för hennes träning gav mersmak!

Under tiden vi tränade så fixade min rara man med god middag till oss, det var mysigt komma in i värmen och äta och dricka gott samt prata hund.. Stort tack till Thomas som tog hand om en elvaveckorsvalp, (Fixa vars matte lånade vår Pingla och kursade med.) två femmånaders valpar Malte och Verk och en hel skock ungar...



Annica med Nikki, katten bland hermelinerna. Och så Kicki :)

Vi startade tidigt på lördagmorgon igen och fick en till rolig dag med mycket nyttig träning. Jag varvade Cola och Polly med tonvikt på Cola eftersom Polly är lite ung och oerfaren för dessa övningar. Nöjd med mina tjejer även om Polly på slutet lyckade virra till det lite, då var nog hjärnan lite urtankad :-)



Pingla och Malin J har fokus


Hade total glömt bort att jag skulle jobba sen, hu vad det var tungt åka iväg och jobba efter många timmar ute i blåst, ett varmt bad och sen krypa upp i soffan had varit mycket skönare *hmm*

Som sagt, en kanonkurs blev det och nu ska jag bli ännu mer petig och alltid tänka på syftet med övningarna *harkel*. Grunder grunder grunder *hehe*

Idag så blev det först lite sovmorgon och seddan åkte jag och Malin till brukshundsklubben för MH. Cola hade fått plats och Polly slank med på en reservplats, kalas. Malte fick hänga på och malin passa på träna honom lite, sen fick han ju höra skott och sånt skoj så han var trött och nöjd ikväll, kanske mest efter bushelgen med brorsan...



Per och Zorro

Jag är så nöjd med tjejernas MH:n, åker till klubben i veckan och hämtar protokollen så jag kan skriva mer var kryssen verkligen hamnade. Cola skötte sig utmärkt, beskrivaren sa efteråt att det är många schäferägare som hade velat ha hennes protokoll som sitt ; -) Mycket nyfikenhet och inga kvarstående rädslor. Polly skötte sig också kanon, hon är ju inte så gammal.

Kanske borde jag ha väntat men jag vet att hon bara kommer bli mer och mer "mattig" så därför ville jag göra det nu. Det såg man på avståndsleken, hon tyckte det var spännande följa vad som skedde men hade inget intresse kampa med figgen, då kom hon tillbaka och satte sig hos mig. Hon gillar ju förstås andra människor som den flatt hon är men jag har aldrig haft någon så "mattig" som hon. Hon följer ex.vis inte med Thomas ut på promenad om jag är ute på tomten, då rymmer hon hem till mig (är jag borta funkar det jättebra..). Fick Polly bestämma skulle hon och jag bo själva, ingen familj och inga andra hundar, bara hon och jag.... Men jag blev riktigt glad över hur bra hon jobbade med dumpe, spöken och skrammel, stor nyfikenhet och kändes riktigt stabil :) Riktigt bra kämpat av min lilla bebis *ler*. Båda två tjejerna missade lilla bytet i första draget, Cola såg den på slutet. Lite synd med en grå "hare" på en grå is (jo, det var riktigt isigt!) så den var inte lätt upptäcka. Men gång nummer två var det full fart på bägge brudarna och då skulle bytet med hem.. Cola kampade för glatta livet, Polly kampade bra men är inte lika engagerad när det inte är jag, där kommer mattigheten in igen.



Jessie och Vexa myser..


Nu ska jag snart krypa ner i sängen efter en rolig helg. När vi kom hem från MH:t så spelade jag, Richard och Alvin TP, finns i sån version med både barn och vuxenfrågor. Alvin vann...

ha det bäst,

Annica


Hurra för Zomby idag!

Först en glad nyhet som värmer mitt hjärta mycket, Spader Damens Wild Thing "Zomby" blev idag Norsk Jaktchampion (han bor ju i vårt västra grannland). Domare var Birigtta Staflund Wiberg vilket galdde mig extra mycket eftersom det är en duktig och kompetent domare i mina ögon.

Vi har ju en Zombydotter här hemma, Polly, och hade möjligheten använda honom till vår "Wild-kull" efter Ryegate's Sweets For My Sweet, Vilja. Zomby har väldigt trevliga ägare som gjorde vår Norgeresa (jag och Viljamatte Helena åkte på parningsresa..) till en trevlig tripp och hans uppfödare Kia är en gammal, god vän vars enda fel är att hon bor så långt bort :) Stort grattis till er alla!!



Zomby

Idag så har Bozze åkt och jag sitter som bäst och väntar på att Enzo skall åka också. Lite sortgligt förstås men samtidigt skönt att "valptiden" är över för ett tag, måste ju hinna längta lite.. Fast å andra sidan är även Fixa här just nu så jag behöver inte få alltför mycket abstinens *hehe*

I eftermiddag så kör vi kurs här hemma på ökl-nivå. Instruktör är Kicki Pilenås och vi fortsätter även imorgon. Ska bli skojigt värre, återkommer förstås med rapport!!

Min kurs med jobbet var förresten grymt bra! Fler såna kuser tack :-) Men lite mör blir man allt med tre dagars drillande i stabsmetodik *ler*

På återhörande,

Annica


RSS 2.0