WT och trevliga träningar

Har jobbat natt och då blir det dåligt med bloggande. Fint väder har det ju varit också ;-)

Idag har det inte blivit mycket till hundträning eller promenader alls, vi tog en lat dag hemma i solen då jag kom hem. Passade på trimma Malte lite också, på hans sexmånadersdag och allt *ler*.

Igår så träffade jag Malin och Pingla en stund för träning. Vi åkte upp till "pölen" och tränade markeringar vid vatten, markeringar på land och varsitt sök med vilt. Tog sin lilla tid med tre hundar. Cola och Pingla skötte isg fint, Polly för det mesta också men hon har en förkärlek till kaniner vilket gjorde att hon bytte på väg in från *hmm*. Annars jobabde även hon på fint.

På kvällen var det fotbollsskolepremiär för Alvin, som han längtat sen i höstas! Skönt se ett gäng sexåringar spela, det är sann glädje där de hoppar och skuttar runt. Sen när de spelar skojmatch så springer alla som galningar efter bollen :P

Tisdag hade jag och Annica bestämt oss för att träna vatten. Typiskt så var det ett gäng fiskare där, det var bara för oss hitta att nytt ställe. Vi åkte till en liten "sjö" där man kunde stå på varsin sida. Kanske inte idealisk men den fick duga. Fick tillfälle träna mina i att man ska ta vattenvägen tillbaka och inte smita upp landvägen. Så gjorde inte Annicas golden, undrar om det är rastypiskt..
Vi avslutade med störningar i vatten och sedan skulle de istället ta ett linjetag på land.

I måndags var vi på Working Test som FRK Bergslagen anordnade. Det var jag och Malin som åkte dit tillsammans och väl där träffade vi Jessica och Annica bland andra. Går det inte bra på tävlingen kan man alltid glädjas åt trevligt sällskap!

Det var premiär för Polly. Hon var lite störd av tävlingssituationen men inte så farligt. Rutorna låg ganska tätt så lit klurigt blev det allt. Jga är trots allt nöjd med henne, hon gjorde ett bra jobb men med en nolla i bagaget så blir de tingen bra placering. Det började med en enkelmarkeing ut i en hage. Svårigheten var att det saknades referenser samt att hunden först skulle ta sig över ett dike och sedan under ett staket i hagen (bara band men ändå). Man skulle även hålla hunden i rätt område för att få bra poäng. Polly spikade markeringen men tog en lite omständig väg in, bra jobbat annars. Sen gick vi till söket där det verkligen var svårt få hundarna hitta apporterna. Polly plockade bara in två och det gav inte mycket till poäng. Tre var bra en dag som denna och som jag förstår var det bara en hund av alla startande som plockade in fyra.. Lite snopet, hon blev även störd då det sköts i rutan bredvid, det ville hon kolla. Nästa var en dold dirigering, här tycker jag kanske man kunde ha skjutit ett skott i rätt riktning. Polly gick ut rätt och jag kände "ja, där satt den" och så hittar hon inte apporten.. Hon ligger i rätt område men får helt inte vind på den, hon blev sedan yvig. Inga poäng där inte. Synd när hon jobbat så  fint att hon inte fick utdelning. Sista var en station med markeringar. En med skott och en utan. Apporterna hamnade i ganska tät skog och de var tvungna ta sig över eller under staketsband igen. Polly löste markeringarna bra, lite spring men ändå helt okey. Fastnade i bandet två gånger med benen och jag höll på att sätta andan i halsen, ett brutet ben räcker!!! Men det gick bra och jag tycker det blev en bra avslutning där hon fick lyckas.


Emma och Malin med sin firre :-)

Cola fick starta i ökl eftersom hon tävlat en gång i nkl och då blev uppflyttad. Hon är inte riktigt klar, framför allt inte med dubbelmarkeringar som vi ska jobba mer med. Hon markerar en bra och tar den andra på sök. Det gjorde hon även här, Pollys första station hade nu utökas till en dubbel. Första gick jättebra, tvåan blev på ett sök.. På söket fick hon in tre, godkänt med tanke på att så många misslyckades, söket var tydligen svårt. På dirigeringsrutan gjorde hon ett fin-fint jobb men det blev en nolla *hmm* Det gick en störningsapport som en runner och sedan skulle man vända hunden i 45 grader och bakom en rishög fanns det apporter de skulle ta (dolt). Cola tog mina tecken så bra och jag var väldigt nöjd. Tyvärr så säger domaren att hon kom in med fel apport, det fanns tydligen apporter där ute de inte fick ta och den informationen fick inte jag. Aja, shit happens men visst kändes det lite snöpligt.. Men så är det, domaren dömer :) Nöjd kan man vara ändå!

Sista stationen var nu en dubbelmarkeringsruta där man gick i par. Man väntade medan parkamraten tog in sina, den först fick inte skott men det fick tvåan vilket drog. Hon blev lite storsprungen på nummer två av den sista men inte så pjåkigt ändå.



Som sagt, jag är nöjd även om poängen inte blev kanon. Jessica var väl inte supernöjd med sina poäng heller, man kan inte vara på topp jämnt *ler* Tur vi har så skoj när vi ses!!!!! Bra gick det däremot för Annica och Malin. Annica blev med Nikki 3a i ökl med 74 poäng (lilla Lystra var liksom Polly lite störd, fyller man år samma dag så gör man!)

Pingla blev med plastmamma Malin tvåa av trettioen i nkl med snygga 79 poäng, well done! Häftigt med tank på att Pingla bara bott hos Malin i två veckor. Vi bor ju ett stenkast ifrån varann och träffas ofta och tränar. Pingla verkar trivas bra med situationen och hon gillar uppfostra dotterna Fixa *ler*. Skönt för Malin fick en hund träna med och gå promenader med då hennes gamla hund gick bort.



Söndagen körde vi sista genrepet innan WT:et fast det kanske inte blev så mycket sån träning.. Jag och de små barnen fick förmånen följa med Malin, Patric och deras barn ut till landet strax utanför stan. En skön dag där Patric och hans föräldrar sysselsatte barnen med fiske, lek och fotboll medan vi passade på ut och ro (bra rott Malin!) och motionera hundarna mellan varven,  Malte hoppade i och simmade så fint med1 Även lilla Fixa hamnade i vattnet av misstag men tog det hur coolt som helst och simmade mot land. Varsitt sök på ny mark han vi också med och så fika och lek förstås. Nöjda barn och trötta hundar åkte hem på eftermiddagen och sedan hade vi en slö kväll hemma.

Ha det bäst!
 

Kommentarer
Postat av: Karin & co

Låter som ett ganska svårt WT (om jag jämför det vi var på för några helger sen på Lidingö). Nu blev jag lite svettig :-P

2011-04-28 @ 22:24:25
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Jessie, Vega, Vexa & Verk

Ja...sura poäng, men allt har ju sin förklaring till slut;) Tråkigt bara med hormonstinna tikar..suck undrar om de blir bättre med en hane nu?



Tack iaf för en kanon dag inkl alla inblandade!



Vi syns ju om 2 veckor hoppas

Ha de bäst!

2011-05-01 @ 17:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0