Hinner knappt blogga..

Va, det var ju nu när valparna flyttat som det skulle börja bli lugnt här hemma??!! Lilla Rea åkte i torsdags och plötsligt har alla småttingar flyttat hemifrån. Skönt men tomt på samma gång. Bra då man vet att de är i familjer som tar väl hand om dem! Trodde detta skulle bli en lugn vecka men så blev det två extra nattpass istället..

Idag så har jag, Malin och resesällskapet Åse varit i Forshaga på utställning. Klockan på fyra (huvva) och vi åkte sedan från Torshälla vid sextiden. Snabbt o smidigt till Värmlandsmetropolen, tog en två timmar så där. Framme i god tid med andra ord! Thomas och de små har varit på bio, de brukar passa på när jag är borta för jag somnar alltid i biosalonen *hmm* Igår var Engla först på disco och sedan var der premiär sova över hos en kompis, det gick bra.. Hon börjar bli stor!!

Malte var först in i juniorklassen. Han såg fin ut och bra gick det med :) Han vann klassen med ck. Extra roligt då domaren verkligen höll hårt på ck-utdelandet.. Kritik: "Välkroppad hane av utmärkt typ. Maskulint välskuret huvud, god hals. Härlig resning. Härlig kropp o bakparti. Mkt god benstomme o tassar. Härlig pälskvalité. Rör sig mkt gott för ålder". Han blev inte placerad i bästa hane, många fina och fullt utvecklade hanar på plats. Men han såg ändå väldigt trevlig ut Malins lille grabb :)))

Polly fick fin kritik och ser riktigt bra ut nu när pälsen är på plats. Men, just då hon skulle in så börjar de prata i högtalarna och det är väl det enda jag vet som Polly hatar. Hon blev som en död fisk... Det har hänt förut vid två utställningar och hon gillar verkligen inte när det pratas i högtalaren.. Får väl hyra en och köra här hemma *hehe* Hon fick ändå Excellent med fin kritik men placerade sig inte.

Igår var det på förmiddagen en mysdag med familjen. Vi var på stan och gullungarna blev klippta, åt på Mc Donalds då Malin kom till oss och shoppade loss lite. Jag är inte så mycket för att shoppa men ibland så :)

Efter lunch kom Jessie, hon var på väg till Stockholm och stannade här på vägen. Alltid lika trevligt! Vi körde med vilt och det blev en bra träning.

Hade tänkt åka och titta på Mascots MH utanför Mölntorp men det krockade med Jessies visit. Elli var nöjd med sin virvelvind (heter man Party Animal så *blink*) Hur det gick kan ni läsa på Ellies blogg http://www.ellraz.dinstudio.se Verkar som Masken hade en skojig eftermiddag!!

Missade även FRK Östras WT i Fjällnora, man kan ju inte vara överallt även om man vill...
Stort grattis till Per och Zorro som nu  blev tvåa i elitklassen med snygga 90 poäng! Bara en poäng efter ettan.. Duktigt jobbat!

Maltes syrra Hilda startade i nkl. Liten miss på en ruta gav "bara" sju på den men annars ett jättefint jobb av yrvädret. 73 poäng och en fjärde placering i en stor klass, verkligen bra!
Vilja var av helt egen vilja.. Eller ska man bara säga att det inte var hennes dag?? Fast Vilja tyckte nog inte det, hon hade säkert görskoj!!

Kul med ytterliggare ett fint hd-resultat i Poker-Vexakullen, även Ossian har A-höfter och ed ua.

Glöm inte träning här 1a maj kl 13!!

Ni med Pinglabarn, ska skriva syskonlista så fort jag hinner!!


Ha det bäst!

Annica

Mycket nu :)

Fått lite pikar att det var länge sen det uppades här på bloggen och det stämmer ju.. Men senaste veckan har varit en aning hysterisk :)

Nu har fem valpar flyttat och bara lilla Rea är kvar, hon flyttar på torsdag. Så tomt det blev! Men också skönt måste jag säga, den sista veckan märker man att de är redo flytta och att de behöver nya utmaningar. Rapporterna ger vid handen att de sköter sig i sina nya familjer, lite pip på nätterna men annars har de varit fulla av nyfikenhet och bus :P De stota här hemma har börjat gilla läget med Rea, en är liksom okey men inte sex valpar som hönger och drar..

Veterinär och allt sånt som skulle göras sista veckan gick bra, grämer mig dock fortfarande att kameran inte är fixad, hade varit skoj få en massa kort på de små!

Cola vållar oss fortfarande lite bryderier, var på träning hos Jens i veckan och hon var väldigt ojämn. Idag tävlade Malin trean med henne för första gången och Cola gav ett splittrat intryck. Två nollor blev det och där rök sjuttio poäng, sedan ett par femmor. Bra att hon var fin i gruppmomenten, alltid något :) Bara grunna vidare hur vi ska jobba tillbaka henne!!

Desto bättre har det gått i ett par andra debuter, Malin J och Fixa debuterade igår på lydnadsplan i Eskilstuna med snygga 177 poäng och en tredje placering. Stort grattis till unga Fixa och duktiga Malin! De tävlade även idag men tyvärr gjorde en nolla på ställandet att det inte blev en etta idag. 148 poäng är fint ändå och Fixa tyckte hon gjorde ett jättesnyggt läggande *ler*



Visserligen gammalt kort men Fixa är inte så mycket större nu ;) Liten men snabb!

Debut dag för en annan Malin (dottern alltså) och hennes unga hund Malte. De tävlade på EDHK och tog ett första pris med 164 p och en andra placering av elva startande. Bara en åtta på platsen (han satte sig innan kommando) gjorde att många poäng rök sedan 7 1/2 på linförigheten (den dömde domaren ganska hårt. Men rättvist!) Tror allt att min förstfödda är nöjd med sin prins :))



Ser nästan ut som de tävlat SM med take på priserna :)

En annan som uppförde sig som en prins idag är brorsan Verk med matte Jessie. De har Flathelg i Värmland denna helg. Igår kom han tvåa med HP i junioklassen på deras utställning och idag var det debut på deras inofficiella jaktprov. Verk skötte sig med den äran, han var enda hunden idag som fick 1a HP och blev därmed Provbäst alla klasser, bara bocka och buga! Tror det var 21 startande om jag inte misstar mig! Grattis även till Ulle och Mio som gjorde bra ifrån sig <3!



Verkar som brorsorna jobbar för brödfödan.. Well done!

Karin och Vilja startade på WT på Lidingö, denna gång i ökl. Karin var riktigt nöjd med ett par rutor men det höll inte dagen igenom. Jättebra start i nya klassen och härligt att hon inte brydde sig om drevet! Vilja börjar växa ur unghundsfasonerna sex år gammal.. Bådar gott för Polly med syskon *flinar*

Träning blir det den 21a april kl 11.00. Vet att det är många som ska ut på annat denna dag så hör av er om ni kan!! Finns även en öppning att vi samlas på fredagen om ni vill och kan! Maila :)

Annars blir det träning den 1a maj kl 13.00. Välkomna på nya träningar!!

Ha det bäst,

Annica


WT med goa vänner :)

Nu börjar sista och mest intensiva veckan med småttingarna. Mycket som ska fixas med besiktning och ordnande av det sista innan de börjar flytta. Har sagt det förr men jag säger det igen.. Tiden har rusat iväg!!

Nu har mina stora barn kommit hem och det känns komplett igen här hemma :) De har haft en härlig vecka i London med sin pappa och sett en massa saker och shoppat ungefär lika mycket :P

Igår åkte jag och Malin på WT i Valhall, FRK Bergslagen anordnade. Det belv en härlig dag tillsammans med goa vänner, roligt också att "icke-tävlande" kom och tittade, perfekt miljöträning åka och kolla utan att starta.

Jag valde att inte starta Cola som var anmäld. Vi är inte där i vår träning och risken var att det hade gått dåligt pga den långa vilan- Så nöjd att jag tänke klokt!! *klappar mig själv på axeln*

Jag och Polly startade och jag är riktigt nöjd med hennes insats trots att poängen inte alls var så märkvärdiga. Det jag gillade var att hon höll ihop, WT:n är liksom inte riktigt min lilla krutdurks grej..

Ruta 1:

Första rutan vi startade på var en markering med skott. Hon var ganska "på" innan men när jag väl kopplat loss var hon cool o lugn, jag gillar't!!

Markeringen hamnde lite tokigt först i en gran för att sedan glida ner till marken utan tydlig ljudmarkering. Jag trodde den fastnat i träden och att den skulle gå om men vi fick köra. Polly var lite yvig ut, inte heller hon hade noterad nedslaget. Nöjd med resten men just att hon inte spikade gjorde att poängen blev
15 poäng.

Malin och Malte gjorde ett bra jobb men tyvärr tappade han dummyn på väg in (han har lite lösa grepp ibland). Det ger ganska mycket minus och de landade på 12 poäng.

Ruta 2:

En närsöksruta där du först skulle dirigera ut hunden en kortare bit för att sen plocka in två dummies på ett närsök. Vi fick sitta och vänta ganska länge och Polly var minst sagt taggad... Okey fotgående och följsamhet, sen bar det iväg ganska långt... Borde ha blåst en stoppsignal lite innan hon kom fram till närsöket men jag tänkte att hon borde fått dem i vind.. Problemet var väl att hon for iväg med sån fart så hon inte kände dem *hehe*. Väl tillbaka i rutan jobbade hon fint och noggrant och nummer två gjorde hon jättebra. 12 poäng där väl 10 av dem var för dummy två...

Malte gjorde i stort sett detsamma, kom iväg för långt på nummer ett men fixade tvåan galant. Malin fick stopp på honom snabbare på ettan och poängen blev 14.

Ruta 3

En dirigering som såg lätt ut och som jag trodde Polly skulle ta galant. Några buskar på väg ut gjorde att hon sprang dit (vådan av targetträning..) men självklart skulle hon ha hållt kursen! Glad för att hon lyssnade på pipan och tog tecken jättebra, mindre bra att hon inte sprang rakt ut som hon skulle. Även om poängen inte blev kanon så är jag nöjd med att hon lyssnade så fint! 13 poäng.

Malte och Malin gjorde en jättebra dirigering och satte inte många tassar fel, 19 poäng :)

Ruta 4

Var en markering på ett gärde där apportern hamnade lite i ett dike, Polly är en duktig markör, lite minus för yvigt fotgående bara.. Tror jag började slappna av. 18 poäng

Dottern och hennes hund fixade även denna ruta fint i det som faktiskt var Malins debut på WT. En aning omständlig avlämning där Malte först siktade in sig mot domaren drog ner en aning, 18 poäng.

Ruta 5

 En dirigering mot en gran. Nöjd med Pollys fotgående igen (nu lite uppstramat). Jag valde blåsa områdessignal när hon låg rätt, ville "sejfa" lite då hon kan ha sån fart att hon liksom kunda ha fortsatt förbi. Där rök några poäng men det kan jag ta, jag ville ha ett bra avslut med samarbete. 17 poäng

Här hade Malin otur, vinden låg så Malte fick vind på de dummys som låg ute för ökl/ekl. Hon hade behövt rikta upp honom ännu mer tydligt men istället sprang han mot de felaktiga. Hon fick stopp på honom och lyckades dirigera honom rätt. Jättebra gjort men mycket minus i poäng.. 8 poäng.

Polly och jag slutade på 75 poäng, ganska bra för jag är nöjd med hennes sätt att hålla ihop på allt utom närsöket då :) Står däremot fel utträknat i prislistan, ska be webmoster ändra.. Jag har liksom fått samma poäng som den står över mig men 13 poäng tänker jag inte bjuda på.. Och 75 p innebär ju att vi kliver upp till ökl och det är en klass jag tror passar Pollan mycket bättre, hon är mycket lik sin mor..


5.

Ryegates Walk On The Wild Side

Annica Wehinger Redlund

13

12

15

18

17

62- OBS fel, ska vara 75...




Apropå hennes mor så startade Karin henne. Vilja är en härlig hund arbetsmässigt men fotgående och knallningar har varit hennes grej *hmm*. Nu däremot hade karin en tumme i ögat på henne och de lanade på snygga 86 poäng. Dags kliva upp en klass nu! Vilja har ju slitit ut några förare genom åren men som sagt en härlig hund med en massa egen vilja....

Ryegate´s Sweets for my Sweet

Helena Högberg-Holm

12

18

20

18

18

86




Malin och Malte har jag redan nämnt, jag tycker de var superduktiga i Malins debut! Malte är som vanligt bra i nya miljöer, lugn och trygg samtidigt som han är arbetsvillig. 71 p med lite oflyt är superbra!

14.

Ryegates Into the Wild

Helena Högberg-Holm

18

12

19

16

15

80



Jessie och Verk gjorde fyra kanonrutor men nollade tyvärr den femte.. Annars vet jag inte var det slutat, 76 med en nolla är kanoners!!

31.

Ryegate´s Working On A Dream

Jessica Wikstrand

0

18

19

19

20

76


Viljas dotter och Pollys syster Lystra och Helena debuterade i ökl och gjorde ett jättefint jobb. TYvärr såg jag inte så mycket av dem eftersom de började "åt andra hållet". Riktigt fint och stabilt och så "poff" var debuten i klassen avklarad med stabila 80 p!

14.

Ryegates Into the Wild

Helena Högberg-Holm

18

12

19

16

15

80



Det blev som sagt en lång men ack så rolig dag, mycket snack och fniss :) Vi håller som bäst på att planera fler roadtrips.. Tack tjejer för en härlig dag!

Och ett stort grattis till alla andra som var och startade om de till äventyrs läser detta, såg många duktiga hundar!! Tack också till funkisar och domare som tålmodigt spenderade dagen i skogen för vår skull!!

Ha det bäst,

Annica

Det rullar på :)

Barnen sover och Thomas sitter och ömsom tittar och ömsom snarkar lite till en Harry Potter- film så jag passar på blogga lite. Som vanligt när mycket skoj har hänt så har man ingen tid till datorn.. Har iallafall varit lite effektiv och fixat iordning valparnas pärmar och fått ordning på alla papper.

Valparna börjar kännas flygfärdiga nu, det händer något under sista veckan som gör att man känner att snart är de mogna lämna oss. Jag vet att de är sååå efterlängtade i sina nya familjer och det ska bli kul följa dem framåt i livet.

Pingla har börjat spy upp mat till dem nu och hon har bara på ett par dagar börjat tunna ur rejält. Har testat valparna lite grann i all enkelhet. Rullat bollar på golv, låtit dem kolla in okända föremål osv.



Skönt att jag har några som hjälper mig med disken.. Tyvärr strular kameran lite just nu, tror
den behöver nytt minneskort. Därför blir det dåligt med foton just nu, typiskt :( Hade riggat idag så Thomas
skulle fota alla uppställda, det var bara ge upp... Men valparna var nöjda för de fick äta köttbullar då de
skulle stå fint *hehe*

Igår hade vi en härlig dag här hemma trots att vädret inte alls var härligt. Vi samlades ett gäng valpköpare (som ju också är vänner, det blir gärna så!) och jag hade lagt upp ett litet WT med fyra stationer varav en var en dubbelstation då man gick tillbaka till första markeringsrutan och gjorde en dirigering dit.

Roligt hade vi och det var så roligt se hur hundar och förare utvecklats denna vinter/vår!! Tror knappast någon av dem hade kunnat föreställa sig hur bra det kunde gå vid våra första tillfällen i vintras..

Vi hade två svårighetsgrader där slynglarna fick lite enklare och de äldre lite mer utmaningar. Roligt se vad taggade förarna blev trots att det inte var poängberäkning (denna gång), nästa gång får vi löpa linan ut med tävling och priser :)

Efteråt var det skönt gå in i värmen där finaste maken fixat iordning ett jättefint påskbord och eftersom alla deltagarna tagit med sig en massa godsaker till detta knytis så dignade borden och jag tror ingen gick härifrån hungrig *ler* Valparna fick en rejäl dos gos också och det fanns en massa spännande skor, jackor, korgar och allt möjligt för dem undersöka.. Förutom då ett gäng tvåbeningar som gärna myste lite..

Och vi fick en massa fina saker, blommor, påskägg till barnen och gott att dricka till oss.. Intogs ikväll till kyckligenchiladas, satt inte fel :) Så himla gulliga ni är!!

Tack alla för att ni kom!!! Vi blev sammanlagt sexton personer så det var trångt men jäkligt trevligt :))
Någon har förresten glömt ett par svarta ute-brallor med hänglsen här.. Hör av er!

Stort grattis till Madde och Mozart till att röntgenresultatet har kommit in och att Mozart (R's What The Doctor Ordered) har snygga A-höfter och lika snygga armbågar :)

Fick Ozzys härliga MH-protokoll och skulle gärna lägga ut det.. Nån som vet var det finns en "mall" så man bara behöver kryssa i hans rutor? Orkar liksom inte skriva ut allt igen men det hade varit kul lägga ut det här.. Tror däremot att Sonja är tämligen nöjd med sin bushund :P

Idag fick jag även härliga besked från Majken som har Ronja, TJH R LP1 LP2 R's Legally Black. De är iväg på Internationella IPO-R tävlingar i Varberg och de skötte sig med den äran här i deras debut. Ronja vann lydnaden och gjorde jättebra ifrån sig även i ruinsöket och de slutade som tvåa i dagens tävlingar, superoligt!! Nu är de även uppflyttade till A-gruppen. Inte nog med att Ronja är en härlig hund (förutom räddningen och lydnaden är hon godkänd högre klass sök) så är Majken en lika härlig människa. Så glad för din skull Majken!





Bilder från idag på Ronja och Majken, Tur att Anette var med och förevigade er!!

Fick med mig maken ut idag och han fixade långa och kluriga markeringar med apportkastaren. Gick riktigt bra! Körde sen dirigeringar och jag gör nu riktigt enkla basicövningar med Cola så vi börjar från början. Så tråkigt men säkert det enda sätt vi kan komma tillbaka på. Polly var duktig, Pingla ringrostig men ändå riktigt duktig efter en stund, Malte fick bara köra markeringar.

Alvin och jag var ute och cyklade en stund med hundarna och det gillade sonen mycket. Engla måste öva lite mer på cykligen för att bli riktigt säker. Jäklars vad jag fick kuta! Vi har med andra ord haft en trevlig och mysig påskafton här hemma även om det "bara" var vi. Brukar ju alltid åka upp till släkten på Ljusterö till påsk


Härliga lov!

Oj vad vi njuter av våra lediga dagar och det sköna vädret, tror Alvin och Engla varit ute från nio på morgonen till middagsdags... Valparna hade det mysigt på altanen under stora delar av dagen, de hjälper Thomas med omplantering, undersöker pooltäcket och har allmänt kul. Alvin och Engla byggde koja till dem men ett par lekar där valparna skulle bära på ett rep avslog jag, alldeles för lätt att valpben skulle trasslas in..



Engla villle så gärna att jag skulle ta detta kort då hela valphögen ligger och sover
bredvid henne. Sole i ansiktet har hon med :)


Har provat på att låta valparna gå i koppel. Det gick förvånande bra, jag tror att det funkade så väl för att de har haft halsband på sig så länge och är vana vid dem. När valpar sätter sig ner och kliar, inte vill gå med så handlar det nog oftast om att de inte är vana han något runt halsen. Bra med halsband alltså!



Fotat av Alvin, kanske ingen dum idë kapa morsans huvud..

Trevliga besök har vi också haft och ordningen är återställd tycker barnen efter en besökslös dag i måndags :)



Och så lite lek med presenten vi fick av pappa Melker..

Har fått Finlandsboende Chicos R's Waking Up The Neighbours, röntgenutlåtande, ser ju finfint ut med snygga höfter och armbågar. Vilken tur de skriver på andra språk än finska så man förstår... Chico är bror till Malte och alltså efter Poker-Vexa.


Apropå Malte så var han och jag iväg och kursade igår. Han fick vara stand-in för Polly och jag märkte tydligt att han behöver komma ut mer själv. Nya hundar var jättespännande och han ville såå gärna leka. Dags strama upp lilleman lite! Som vanligt jättebra övningar hemma hos Jens och Sofia och jag kom hem laddad, Idag har vi gjort lite av övningarna och de var nyttiga både för unghundarna och Cola och Pingla som just nu är på ungefär samma nivå som de unga efter valplådetid och konvalescens. Vi komemr nöta vidare!

Ha det bäst!


Annica


Påsklov!!

Förvånad Engla imorse då vi satt och åt frukost. "När kommer det besök idag?" Förklarade att det faktiskt inte skulle komma någon alls och hon blev mäkta förvånad :P Mmm, valptider här bråda tider och särskilt så här på slutspurten. Inser att jag får lägga ner min egen träning under några veckor om det inte går fixa till några till timmar på dygnet vill säga..



Miljöträning på vår lilla bro igår



Kom då valpen :)

Valpar och barn har haft en mysig dag, Alvin och Engla gillar verkligen att busa med valparna och hittar på olika lekar. Idag var det godissök, kojbygge och och kurragömma :) Pingla är med och har koll på leken och passar på leksakerna från sina barn, hon är fortfarande barnslig *ler*



Kolla, går att krypa ner här..



Hmmm, de passade på bad också lite i diket :P Blev till att frottera blöta valpmagar sedan!




Wow, vad håller ni på med för kul?? Malte kommer farandes..



Oj då, såg inte att marodörerna var här..



Nä, tror bestämt jag drar..

Ett litet viltsök har vi hunnit med och en cykeltur också, Cola är fortfarande längst bak i raden när de travar.. Men idag märkte jag ändå en liten skillnad då vi tränade, det var lite mer "du och jag matte" istället för viljornas kamp som det varit sen omstarten efter konvalescensen. Bra känsla även om det lär dröja tills vi är ett team igen! Polly och Malte skötte sig fint och Pingla fick hämta en and på en dirigering, höjden av lycka...



Ser ni Kamikaze Alvin under valphögen??

Skönt att det är ljust ute nu, även Thomas hann ut en sväng efter maten. Bra att kontorsråttan får andas lite frisk luft också <3 !



Pingla ville också vara med

För er som inte har mig addad på Facebook (vet att det till och med finns dom som inte har FB *hehe*) delar jag med mig av dagens Englakommentar (för er FB-vänner är det tjat..) 

  • Var på prova-på-friidrott på Munktell med Alvin och Engla. Vid middagsbordet säger Engla "Och vet du pappa, jag hoppade buske också!!" Alvin "Pappa, hon menar att hon hoppade häck..."


    Ha det gott allesammans!

    Annica

Några gillade snön iallafall..

Hmmm, vaknade igår till att det var SNÖ på backen :(

Det sköna vårvädret är ett minne blott, iallafall för en tid framöver verkar det som..



Några som däremot uppskattade snön var valparna, nytt och roligt för dem!
Ville däremot inte ha dem ute för länge, risken är att de sätter sig ner och blir kalla. Särskilt små tikvalpar får lätt urinvägsinfektion och det vill vi inte ha.



Trevlig eftermiddag igår med Melkers husse och matte med barn här. Valparna uppskattade present från farsan mycket även om Cola verkar ha lagt beslag på den *hmm*. Söta tulpaner gav hopp i ruskvädret också! Vi försökte ställa upp valparna, det gick sådär :P



Colas kondis är ett litet bekymmer, igår var Pingla med på cykeltur och då visade Pingla på att hon är i bättre form än Cola. Funderar på ta fram viktmanschetterna jag använde till Polly för att stärka henne. Det är inte bara på kondisen det märks, träningsmässigt också. Lååång återhämtning alltså, jag som är så otålig!



Blå hanen

Glöm inte anmäla er om ni kommer på knytis/träning på långfredagen, måste ha besked snarast!



Överfallen!

Malin och Richard befinner sig i skrivande stund på Skavsta för vidare resa mot Londen. De ska vara där en hel vecka med sin pappa, tror de kommer få det kanonmysigt! Kommer sakna dem förstås men jag ser fram emot få höra om allt de gjort när de kommer hem :)

Ha det bäst!

Annica






RSS 2.0