Vilken härlig helg!!

Varit ledig hela helgen och sicket väder vi fick!! Blå himmel för det mesta och har ni tänkt på vad mycket ljusare det blivit??  Underbart!!



Visst har de blivit stora!!??



Igår så åkte jag och barnen till "stan", först var vi på Friskis där de hade barnpassning medan jag cirkelgymmade. Alvin och Engla tycker det är skoj på barnpassningen där de får pyssla så det är en win-win situation. Vi köpte skridskor till Engla och gick till Mac Donalds och åt lunch och barnen blev ansiktsmålade. Under tiden så hade Thomas varit ute med Polly och när vi kom hem bytte vi av så Thomas tog med sig barnen på lite skoj och jag tog mig an hundarna ;-) En liteen skogstur med hela gänget och sedan gick Polly och jag ut och tränade lite, de har gjort fina spår med skogsmaskiner som jag kan använda ;-) Jag tränade linjetag, relativt korta avstånd men med störningar. Hon har fått tillbaka lite av farten känns som de värsta löphormonerna släppt.



Malte vid skridskobanan



Mina finingar


Valparna har nu börjat bli mer rörliga och de försöker ta sig upp lite på benen ser så häftiga ut! De har också börjat med något som nog ska bli ett "vov" till slut men det låter mer som ett "viff". Man märker att de snart kommer bli uppmärksamma på att de andra "högarna" i valplådan faktiskt är roliga lekkamrater... När det stöter på ett syskon så reagerar de men har ännu inte hajjat vitsen med att ha ett gäng lekkamrater :-)



Pingla har ibland börjat sitta när valparna ska äta..



Stora tiken har en liten ridge på näsan ;-) Syns det??

Vi hade en mysig kväll med barnens (och min...) favoritmat taco. Blev lite mindre lugnt då jag trodde Pingla försvunnit! Jag var säker på att jag släppt ut henne och började vissla och ropa. Ingen Pingla... Ropade mer och gick ut och letade med ficklampan. Fortfarande ingen Pingla.. Hu, ni kan ju tänka er hur jag kände det.... Åkte en sväng med bilen men inte någon lite Pingel.. Thomas gick ut med pannlampa och jag gick upp till valparna och funderade på om jag hade någon mjölkersättning kvar. I huvudet gick alla möjliga tankar och jag hade nog "worst case scenario" i tankarna. Tänk om hon fastnat någonstans, blivit överkörd eller attackerad av ett vildsvin.. Men, vem låg där hos valparna om inte Pingla?? Gud vad glad jag blev!! Visst hade jag kunnat kolla där först men jag var verkligen övertygad om att jag släppt ut henne. Nåväl, slutet gott allting gott!



Mjölk runt nosen, ganska sött <3 !

Lika härligt väder idag och vi åkte hela familjen till skridskobanan. Alvin har blivit riktigt duktig på att åka, vilken utveckling från förra året då han stapplade fram. Engla, ja hon behöver lite mer träning för att våga släppa pappa.. Hade med mig Malte och Polly för lite miljöträning. Massor med liv och rörelse så det var perfekt. Malte är cool när han kommer ut i nya miljöer, nyfiken men inte "på" *gillar*. Har fått lov träna honom lite när Malin är hos sin pappa och det är så skoj. Han testar sig fram med ständigt viftande svans...



Vilket fint huvud.. Och jag är helt opartisk *ler*
Efter lunch tog Thomas med sig Polly och Pingla ut på promenad. Pingla fick följa med idag på sin första lite längre promenad och jag tror hon njöt. Skönt att det inte är så kallt så hon kan få hänga på. Fuskade lite med apportering med Malte inomhus och han kommer glatt och trycker

Jag har hunnit med ett superskojigt  core/spinningpass, så jobbigt och så roligt ;-) Nu har vi en skön kväll här hemma, alltid mysigt när Malin och Richard kommer hem efter ha varit hos sin pappa. Vi har bokat en resa för oss tre een vecka i maj till Kos, så mysigt det ska bli!!!! Bara jag och mina stora, härliga barn :))))) Längtar att få tid och umgås bara med dem.



Ser ni att de försöker gå???

Tänk, imorgon blir valparna två veckor, tiden bara rusar iväg! Kloklippning, avmaskning står då på programmet och så lite mys och gos förstås :-). Snart blir det även dags för smakportioner mat men jag väntar några dagar för valparna är tjocka och goa och Pingla verkar ha väldigt mycket mat.

Ha det bäst,

Annica


Ögonen är öppna!

Blev en ganska lugn och skön dag idag, vi började med att besöka skolsköterskan med Alvin på morgonen, första besöket och Alvin tyckte nog det var lite pirrigt.... Men allt gick galant och det var en nöjd son som gick därifrån. Engla fick följa med, det går magsjuka på dagis så därför fick hon stanna hemma idag, magsjuka kan vi klara oss utan!!





Alvin ställer gärna upp och myser med fotoobjekten. Och så gillar han vara med på bild..

Dagen har varit lugn med pyssel och städning. Tack Maria för goda bullar, de uppskattades vill jag lova ;) Tur att andra gillar baka för ungarna här hemma uppskattar fikastunderna mycket...





Underbar!

Malte har skött sig riktigt bra med rumsrenheten men idag blev det ett bakslag då han smet in i barnrummet och kissade på mattan. Märkligt det där att de alltid utser mattor till kisställen :P Roligt med alla mail och samtal jag får från resten av gänget, verkar som ni fått ett gäng nyfikna och busiga pirayor *ler*



Snyggingar!

Polly är väldigt lugn för att vara Polly nu under löpet, hon sover mycket mer än vanligt och jag saknar mitt yrväder på promenaderna...



Småvalparna mår alldeles utmärkt och de har just passerat sin första milstolpe i livet, de har öppnat ögonen!! Åh så fina de är och de blir så mycket mer valpar då man ser ögonen <3 !



Ha ha, vilken skön bild!!!!

Valparna befinner sig ännu i den nyfödda fasen, den varar tills de blir två veckor. Under den tiden så utvecklas deras hjärnor mycket snabbt och mammans slickande och putsande på valparna ger dem arttillhörighet. Än så länge är öronen stängda och ögonen har ju som sagt nu precis öppnats. Synen är mycket dålig så här i början men även den utvecklas fort framåt.
Det är bra med en tidig kontakt med människor och luktminnet är redan tidigt utvecklat. Även om de får träffa familjen och så så är det ändå primärt tiken som sköter om valparna. Vi har mycket spännande framför oss!!


Roligt ska det även bli framåt då jag hoppas få igång lite träningsträffar. Lite får väl smälta bort först, man trampar igenom snön och skaren hela tiden ute på fälten. En kurs är ju spikad och det ska bli superskoj att Kicki kommer hit och kursar med de som har kommit en bit längre. Helgen efter hon har varit hos oss så ska jag till Flatklubben i  Värmland och där döma på deras Flatshow och sedan dagen efter (eller om det blir tvärtom...) så dömer jag på deras inofficiella jaktprov. Ska bli hur skoj som helst!! Jag dömde där för några år sedan och tycker upplägget med utställning/prov är jätteroligt, många ställer ju upp båda dagarna och då får man som domare se flatten som dual purposehund.



Sötaste lilla Engla....

Men jag sitter och spånar på vad ni mer kan tänkas vilja göra och om vi ska satsa på fler inhyrda instruktörer. Ryegateshelg hoppas jag att det blir i år igen förstås och jag är öppen för förslag på utformning även där. Tror inte det hinns med i vår utan det får bli lite senare. Jag och Jessie har även bokat in oss på A-provskurs för Birgitta Staflund Wiberg. Blir i maj, tror den kan vara lite svår för Polly men Pingla borde vara tillbaka på banan då. Långt kvar tills dess, vi ser hur det blir men att det kommer bli skoj är jag säker på! Ja just det, sen blir det ju Fegenlägret i sommar med Jessie och Ulle och helgen efter kursen är det Flatmästerskapet i Umeå. Plus alla jaktprov, andra tävlingar och kanske någon utställning som vi spanat in. Clubshow går förresten i "vår" sektion i år och komemr gå av stapeln vid Herrfallet, Arboga. Kan man få fler helger tack??? Just det, ska ju jobba var tredje också...

ha det gott och njut av mysiga valpbilder!! Snart blir det mer liv i valplådan :-)

Det glimmar till..

Blir att blogga idag också för nu finns tiden. Jobbar två kvällar onsdag och torsdag och då blir det ingen tid.



Malte spanar in Polly



Å sen blir det bus!

Igår var verkligen en skön dag då det kändes som lite vår i luften. Bakslag idag men det är ju faktiskt bara januari... Och visst är det härligt att det är ljusare, märker stor skillnad särskilt på kvällarna. Hurra!



Pingla njuter av snön



Ikväll har vi varit iväg och tittat på Englas föreställning på dagis när de satte upp Tomteborbarna. Engla var ett troll och ett mycket sött sådant :P Hade bara med videokameran så det blir tyvärr inga kort på Troll-Engla i bloggen...



Här kommer Malte!

Har återigen tagit upp träningen på allvar igen, träningen av mig själv alltså... Kom ur fas i höstas men nu är jag tillbaka på banan igen :))) Jag tycker det mesta är roligt att träna och brukar variera så att jag inte tröttnar. Skönt vara på gång igen! Jag blir både piggare och snällare *hehe*



Pollys löp har gjort henne ganska disträ och lite loj. Känner inte igen henne riktigt vid träningen, vi får anpassa den nu när hormonerna spökar.


Pingla är verkligen en pigg och fräsch morsa, hon beter sig som de där Hollywoodkändisarna som föder barn i en reklampaus :-) Hon följer med på en liten sväng i skogen med Polly och Malte och verkar njuta av det.  Nu är det inte så jättekallt, när det var det så våågar jag inte ta ut tikarna på annat än kisspauser om de skulle få mjölkstockning.



Malte uppskattar också att få följa med och utforska världen. Skuttar runt i skogen och han får hänga med i bilen så fort chansen finns för att han ska vänja sig. Går framåt, nu är han tyst ända ner till Ica. Är en okomplicerad valp som både är cool och nyfiken. Han söker gärna ögonkontakt och har stenkoll på var hundgodisburekn är *ler*



Valparna växer och frodas, verkar som Pingla ger dem grädde istället för mjölk.. Såg attd et börjar glimma till i några av deras ögon så snart kommer ögonen öppnas. Så mysigt! Kloklippningen gick galant, ännu har de inte vett busa då..







så glad att Kicki Pilenås kommer hit och ska ha en liten kurs för oss i början av april!! Det kommer vara på ökl nivå men viktigast är att du som vill vara med är träningsvillig och har en hund som har kommit en bit på väg oavsett resultat på prov. Kommer bli kanon! Kicki är en jätteduktig instruktör och nybakad jaktprovsdomare. Vi kommer vara en liten grupp på sex sju hundar för att få kvalité. Tanken är att vi kör igång på fredag eftermiddag om möjligt. Då får Kicki se nivå och vi kan komma med särskilda önskemål om så finnes. Sen fortsätter vi kursandet på lördagen! Återkommer med mer information framåt. Hör av dig vid intresse!

Ha det bäst!

Valaprna en vecka unga :)

Men hallå, har det verkligen hunnit gå en vecka sedan Pinglas valpar kom?? Jösses vad tiden går fort!!!



Två söta grabbar!



Och så Engla med synnerligen avslappnad valp..



Somnade visst till lite..



Här sover jag gott!

Småttingarna växer för fullt och är riktigt runda och fina, borta är första dagarnas lite slanka look, nu är det mer julgris-stuk som gäller ;-) De har börjat kravla runt i lådan mer och Pingla ligger inte där hela tiden,, hon kommer gärna ner då vi ska äta.. Och så gillar hon fortfarande gå ut svalka magen i snön! Hon har verkligen tagit sin mammaroll på ett bra sätt, duktig med valparna men ändå med sina gamla vanor i behåll :)



Visst har de blivit stora!





Under veckan som kommer nu så borde de öppna ögonen, det är mysigt tycker jag för då blir de lite mer "hundar". Ska klippa klorna på dem idag, premiär. Brukar inte vara så poppis men det är lika bra de vänjer sig *hehe*.



Vilken bra huvudkudde!!







Har jobbat kväll nu under helgen så det har varit intensiva dagar, först kurs och sedan jobb.. elgen på jobbet har dock varit lugn, tror väl att helgen innan lön i januari är åretts fattigaste och då har man itne råd gå ut och svira... Nu blir det mer ledigt igen och det är skönt. Polly löper ju för första gången och jag tycker hon blivit lite mer skällig och "mufflig" Inte lätt bli en stor tjej alla gånger ;-)


Jag har ju berättat att jag satte ut annons på Bosse. Blev positivt överraskad att de som ringde faktiskt var så bra, vilken lättnad för mig som gått och dragit på att behöva sälja honom... Men, ju längre han blev kvar här ju svårare blev det ju, Bosse blev ju liksom som en i familjen. Men två jämngamla valpar är inte optimalt och det känns jättebra att han nu flyttat till en familj i Västerås, bra för oss alla. Allt har gått fint för Bosse hittils i nya familjen och det ska bli spännande att följa hon tillsammans med resten av kullen!!

Malte har nog tyckt det är lite knepigt nu vara "ensamvalp". Men jättebra och han söker mer kontakt med oss nu när han inte har brorsan roa sig med.

Ha det bra så hörs vi! Njut av goa valpbilder. Önskar ni kunde vara här och snusa in lite valpdoft också :P

Annica


De växer...

Hemma igen efter ett par mycket bra kursdagar som spenderades i Nyköping. Väldigt spännande utbildning jag går nu via jobbet, det kommer ligga flera block då vi återvänder till Nyköping och sedan är det hemarbete däremellan. ja, och så vanliga tjänsten med ;) Vad som känns spännande med denna kurs är att den handlar om hur jag är som ledare, hur medarbete uppfattar en och vad man kan göra för att bli en bättre chef utifrn hur jag är som person. Grymt kul!



Jösses vad valparna växt när jag varit borta trots att jag bara varit borta sedan igår morse. Lite svårt åka ifrån de små men det har förstås gått bra, bara jag som tror jag är oumbärlig :))))))))))))




Pingla är pigg och verkar må bra. Valparna ser ut som små sidenkuddar och det är synd att inte bilderna gör dem rättvisa för dom är så söta. Okej, lite råttlika är de allt men söta råttor!!



Malte har lärt sig lite nya konster och kan nu backa och snurra, så himla söt ;P Måste fånga det på video så vi kan lägga ut en liten film med Malin och Malte! Bosse är fortfarande kvar men det har ringt lite folk så vi får se till vad det kan leda.






Polly har börjat löpa för första gången, hon är nu snart fjorton månader så det känns som en bra ålder. Hon är sitt vanliga jag än så länge, får se om hon blir knepig efteråt. Bra med tanke på eveentuella tävlingar att hon löper nu....

Här kommer en bild på Pollys brorsa Zebbe som bor i Skåne. Visst är han fin och bilden härlig?? Tack Bitte och Jan och alla andra valpköpare för foton och rapporter hur det går för er!! Nu längtar jag lite till våren då det kan bli valpträffar och träningar igen...



Ha det bäst!!

Annica


Lite uppdatering..

Pingla och valparna mår bra, det är lugnt och fridfullt i valplådan och Pingla pysslar om de små. De ökar fint i vikt kan man se med blotta ögat, alla är nu runda och fina och de som var minst ifrån början är nu ikapp. Skönt!!! Pingla gillar gå ut och rulla sig i snön, kan tänka det är skönt lufta sig lite och svalka magen!!! Sju stycken känns som en riktigt lagom kull, alla kan äta samtidigt och de har gott om plats.

Malte och Bosse har varit iväg till veterinären för 12-veckorsspruta idag och allt gick fint. Har faktiskt satt ut en annons på Blocket på Bosse efter mycket funderande. Blocket kan ju ha en negativ klang men är å andra sidan ett ställe med många läsare. Sen är det ju upp till mig vem jag säljer honom till.. Nåväl, har inte blivit nerringd ännu så jag har inte behövt ta ställning *ler*. Eftersom han inte fått ner testiklarna så har jag satt ner priset på honom. han kommer ju bli en lika trevlig hund även om de inte trillar ner i påsen och numera så akn en hund få alla titlar ex.vis LP, SE VCH osv även om de är krypta, Det man inte kan göra är ju att ställa ut.. Eller avla... Lite synd då han faktiskt är väldigt snygg trots att han inte är avlad för att göra sig väl i utställningsringen utan mer i skog och mark.. Å andra sidan är han fortfarande en ung valp och jag är nog ganska övertygad om att de kommer men säker kan man inte vara.

Nu blir det inte bloggat på ett par dagar, ska till Nyköping i dagarna två med mina fortsatta studier, pluggar ju på endel av min arbetstid genom jobbet. Hus, hem, valpar och barn tas hand om resten av familjen och jag får försöka kontrollera mitt kontrollbehov!!

Finns på mobilen förstås om ni har några funderingar!!

Ha det fint,

Annica


Pinglas små

Så, ska försöka skriva lite mer utförligt nu medan de stora valparna, Malte och Bosse, sover sin skönhetssömn efter en repa bus här på morgonen..

Småvalparna äter och sover och gör inte så mycket annat, precis som det ska vara då de är dryga dygnet
unga ;-) Jag passar mest upp på Pingla och ser till att hon (om än mycket motvilligt) går ut och kissar ibland och äter. De flesta tikar brukar ha lite problem äta första dygnen, även de som normalt är hungriga. Pingla äter dock med god aptit och det känns bra då hon ju ska se till att gänget får ordentligt med käk *ler*. Kollar även av tempen på henne regelbundet, den får vara förhöjd efter en valpning men inte för mycket. Pingla är en mycket öm mor som putsar och fixar med de små men också en aning klumpig när hon ska lägga sig tillrätta, man får vara med och se att hon inte lägger sig på barnen..



Valpningen startade kl 01.50 på natten, har knappt varit med om att någon tik valpat udner dagtid så detta var inget undantag.. Först kom en pytteliten hane, han hade nog inte fått tillräckligt med näring. Han viade bara svaga livstecken och somnade snart in. Sorgligt när det händer men ändå naturens gång... sedan kom en till hane, han låg med bakbenen först och utan fosterhinna så det blev att hjälpa till lite få fram honom. Det gick bra och denna betydligt mer rejäla gosse banade vägen för resten av gänget, resten av valpningen gick som smort. Klockan fem på morgonen var alla födda och jag kunde ånyo konstatera att det just nu är ett stim av grabbar här hemma, fem grabbar och två flickor blev det, alla svarta. En alldeles lagom stor kull, iallafall så tycker jag det ska bli skönt då de blir lite äldre då stora kullar verkligen är väldigt mycket jobb. Kul förstås men väldigt tids och arbetskrävande!



Jag har ännu inte vägt valparna, jag ser på dem att de får i sig mat och mår bra. Det gör jag nog här under dagen men viktigast av allt är att Pingla och valpar få ha det lugnt och skönt tillsammans.

Har nog tidigare nämnt attt kullen ska heta på "party-tema" eftersom ju Partypinglan är mamma :-) Och för att flattar alltid anser att livet är en en fest, vadå måndagmorgon??!!. Några namn är Life's A Party, It's My Party, The Party Animal, Get The Party Started, Where's The Party... Förslag mottages tacksamt! Och för er som är nyfikna så kan ni läsa mer om härlige pappa Peak på matte Ninas hemsida, www.retrieverliv.se



Polly har däremot haft lite bekymmer, hon vill inte att hennes matte ska sova på annat ställe än i sovrummet där nere... Nu är jag ju uppe hos Pingla och kommer även sova här i början. Polly som normalt håller järnkoll på mig vid sängdags så jag inte går och lägger mig utan henne (hon vill sova bredvid min säng..) har faktiskt fått vara är uppe hos valparna, Pingla verkar tycka det är helt okey (flattar är väldigt toleranta, iallafall flocken här hemma..). Polly bryr sig inte om valplådan men är väldigt nöjd få vara med sin matte. När jag inte är hemma så är hon gärna med resten av familjen men hon är en riktig mattehund annars.



Igår åkte Hilda hem efter a varit här sedan förra lördagen. Vi saknar den lilla Hilda Huggtand men det är ändå enklare med bara två valpar. Imorgon är det vaccinationsdags för grabbarna. Bosse håller på att förvandlas från en rund klump till en riktigt stilig kille och även om fotot inte riktigt gör honom rättvisa så ser ni lite hur han ser ut idag.  Som jag skrivit tidigare så tycker jag att stenarna verkar vara på väg till rätt ställe och det är ju bra förstås. Ja jag vet, ska annonsera så han får ett eget bra hem! Måste bara ta steget att skriva annons.. Malte som ju är dotter Malins hund blir väldigt glad då hans matte kommer hem från skolan och uppskattar deras stunder med träning. Jag tränar Bosse också, har blivit lite av den varan nu under några dagar men nu ska det bli bättre, han måste ju också stimuleras i avvaktan på en egen familj.   



det kommer mer om valpar, stora och små, och resten av familjen snart!


Tillökning

En riktig snabbis, bloggar mer utförligt sedan!

Inatt födde Pingla sina valpar. Allt har gått bra men både jag och Pingla är rejält trötta efter en vaknatt. Ska iväg och jobba kväll, då kommer resten av familjen och tar över. Hoppas jag inte somnar på jobbbet....

Valpmorskan

Annica


I värntans tider...

Veckan har flugit iväg, har haft utbildning i spännande ämnen som utlänningslagsstiftning.. Men faktum var att duktiga och engarerade intruktörer gjorde det till riktigt bra utbildning även om ämnet inte är helt enkelt.. EU, Schengen, viseringar, uppehållstillstånd, vem får vara här hur länge och så vidare.

Inget är som väntans tider och det börjar dra ihop sig för Pingla här hemma. Det är beräknat till idag eller imorgon beroende på vilken dygn det "tog", sen är det ju alltid ett par dagar åt en eller andra hllet. Tempen har börjat falla lite vilket gör att det kanske blir imorgon, tänk om hon är så rar att hon valpar under dagtid!!!! Äter gör hon fortfarande, de flesta tikarna matvägrar sista dygnet innan valparna kommer. Allt är ordnat så jag tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll så jag är fit for fight imorrn! Pingla har heller inte hållit på och grävt ute, det är skönt.Däremot älskar hon rulla runt i snön, tror det är skönt med tjocka magen! Lovar uppdatera er, valpningar brukar ju vara långdragna tillställningar! Nu ser vi fram emot Ryegate's partykull!!

Men de stora valparna dåå... De lever rullan och Hilda ser till att grabbarna sköter sig ;) Väldigt lättlärda tycker jag de är och med fin koncentration. När Hilda far hem ska jag sätta fart med Bosse för han är fortfarande kvar ;) Tre valpar är i mesta laget, det blir väldigt mycket flock över det hela.

Tanken är ju att han, Bosse allts,  ska få ett eget hem. Han ser riktigt fin ut och nu tror jag allt att kulorna är på väg hamna där de ska¨*skönt*. Vissa tar bara lite längre tid på sig! Ska ta bilder snart på honom, han utvecklas verkligen fint och är både snygg och trevlig. Kan definivt tänka mig sätta ut honom på något sorts foderavtal om det kan vara intressant, vi får väl se om någon intresserad hör av sig.

Var ute en sväng med Polly själv idag och hade ett gäng dummies med mig. Mycket, mycket nöjd med min söta Pollan-Trollan! Snabbt ut, fina upptag och sedan raka vägen in. Bytte tyvärr apport en
gång ska inte lägga dem så nära varann vid nästa tillfälle. Hon stannade en meter framför en dummy som hon inte skulle ta när jag blåste stopp och det gick därifrån dirigera henne till en annan, guldstjärna! Jag väntar på att hon ska börja löpa, det borde väl vara dags snart nu när hon snart är fjorton månader. löp kan ju ställa till det, annars ser jag fram emot att vi ska försöka oss ut och tävla i år min lilla chokladpralin och jag :) Unghundsderbyt vore skoj och Flatmästerskapet är redan bokat, start på prov och WT hoppas jag även vi kan få till. Och nej, vi är inte ute efter storslagna placeringar men vi har så himla skoj ihop Pollan och jag! Ska även bli superkul när Pingla är back in business, vi har mycket ta igen...

I övrigt har jag verkligen varit duktig och röjt här hemma, jäklars vad skönt!! Nio garderober här nere är genomgågna och sorterade, har kört iväg tio säckar nu till UFF lådorna och äntligen fått bra ordning!! Vissa hyllor gapar till och med tomma, underbart! Nu är det bara övervåningen kvar.... Men jag gillar verkligen sånt här med att röja och rensa och när jag börjar så jobbar jag på i ett grymt tempo, har knappt tid att äta och ännu mindre blogga.. Har tänkt ta det där uppe när jag ändå är där med Pingla, är ju forhoppningsvis lugnt i lådan till att börja med. Har även varit iväg och skrotat Passaten idag, nu har vi bara en bil tills en ny är inköpt. Kan inte bestämma oss vad vi ska ha, mycket som ska stämma ;-) Har varit och tittat på Subaru Legacy, sån vill jag gärna ha.. Det vill inte plånboken *hmm*. Blir mycket pengar då man måste ha två bra bilar, vi får se var det slutar. Tyvärr har inte Eric ringt och sagt att vi blev travmiljonärer den här helgen heller, vi gör ett nytt försök nästa vecka!

vi hörs!!

Annica


En bra söndag

Tror ni som jag att det är på grund av att jag äntligen fick min spark som det börjat töa?? Men idag behövdes den verkligen för vår väg som varit så fin hela vintern förvandlades i ett huj till en skridskobana.. Då var det bra med både spark och broddar!!



Går fort nu på isiga vägar!

Barnen gillar hänga på och de uppskattar mest då det går undan i backarna. Både Thomas och jag tog varsin tur så Polly som hängde med på bägge svängarna har varit trött idag :-)



valp hjälper till med lådöppning..

Lilla Hilda Huggtand fortsätter sätta grabbarna på plats och man kan lugnt säga att storleken inte har någon betydelse utan här stämmer liten men ettrig väl in...

Måste verkligen få ändan ur vagnen och sätta igång annonsera Bosse, börjar redan fästa mig för mycket vid honom. Funderar på hur jag ska göra, han är både väldigt trevlig och har möjligheten bli en snygg gosse. Ännu har han inte fått testiklarna på plats, det är ju ganska vanligt att flattar är sena.... Tycker jag känner att de är på gång men de är iallafall inte på plats ännu. Jag tror de kommer men kan ju förstås inte lova. Ska jag avvakta och se om de kommer på plats eller sälja honom till rabatterat pris redan från början?? Och så annonsera... Jag gillar ju inte det *suck*. Men som sagt, för varje dag han är kvar så fäster jag mig mer och mer vid honom. Idag hade jag verkligen bestämt mig för att annonsera men ooops, inte blev det av idag heller *hmmm* Men så inser jag att han kan ju inte vara kvar, två jämngamla brorsor är ju inte så smart inför framtiden om man ska hinna träna dem båda, dessutom är ju inte Polly mer än ett år. Har även funderat på sätta ut honom på foder, behöver egentligen inte det då vi ju har Malte och dessutom möjligheten låna en av tikarna i kullen men det kan kanske vara ett alternativ??



Hilda gillar att leka med Pingla

Idag kom Malin (inte min dotter alltså.. Finns många Malin!) och fick Alfons trimmad. Borde egentligen tagit "före och efter" bilder på honom för han var rejält lurvig. Alvin och Emma passade på gå ut och leka i snön ett tag då Alfons snyggades till men Engla ville inte vara med, hon var trött och fick gå och vila med Thomas istället. Minsta telningen är verkligen en sömntuta, hon var uppe lite längre än vanligt igår och då blir hon såååå seg dagen efter...



Pingla vilar inför valparnas ankomst

Tänk vad Thomas sen blev lycklig *harkel* då jag föreslog att vi skulle åka till Ikea, de hade öppet till sex idag.. Vi får åka till Ikea i Västerås, det är närmst för oss. Kan liksom förstå att maken bävar för att åka till såna ställen med mig för jag får så många bra IDÉER (om jag får säga det själv alltså :-) Idag blev det bara en byrå till hallen och lite lull-lull, alltså must-haves som lampor, ljus och sånt. Dock inga värmeljus, vi har nog kvar en rejäl laddning från senaste besöket på det stora varuhuset och jag visste att Thomas skulle opponera sig om jag köpt fler.. Men jag kom på en massa andra fiffiga saker som till exempel att de små borde få varsitt rum och vi skulle kunna sätta upp en vägg och ytterliggare en dörr in till deras rum, det är ju stort så det skulle kunna gå att dela. Eller om vi skulle byta vårt mot det stora och göra iordning vårt till ett av barnen och ett rum däruppe till den andra?? Mmmm, ni förstår att det är med viss vånda Thomas åker med mig på inhandlingsresor va?? Jag kommer på så många skojiga saker!! Alvin vill gärna ha ett eget rum medan Engla inte alls vill det utan vill fortsätta som det är. Själv hittade jag en jättesnygg ny sovrumsserie som jag skulle vilja ha, Birkeland heter den. Men då måste vi ha ett större rum :P.



Alla kort på Bosse blev jättedåliga, tror han är som jag och inte gillar vara med på bild. HHär ser han lite skoj ut när han gäspar!

Kom hem ganska sent så det blev snabb middag och läggning av de små. Har halkat iväg och hämtat Richard nu på kvällen, han har varit i Strängnäs. Tågen gick varken dit eller hem utan det blev ersättningsbussar.. Är nog inget vidare jobba på SJ just nu ;-)

ha det bäst!

Annica


Livet med en (klack)spark

Sitter och väntar på middagen  och har precis blivit serverad en martini av kocken...Ser man på, då blev en stund över till att blogga... Inga foton idag men det blir det snart igen :-)

Idag har jag städat ut julen, tänk vad skönt det är! Konstigt att det är så mysigt plocka fram allt och sedan nästan ännu mysigare plocka bort det ett par veckor senare :P Och tänk vad stort det ser ut utan gran och ljust med gardiner i ljusare färger.. Men stakarna får stå kvar i fönstrena ett tag till, det är ju så mörkt ute fortfarande. Hur gör ni?

Snällaste maken satte sig imorse och åkte ner till Nyköping för att köpa en spark till mig, de är slut här i stan och tillverkarna hinner inte med alla beställningar.. Är så mycket snö i skogen hos oss nu så det kanppt går att pulsa så sparken kommer väl till pass. Har kört en vända nu på eftermiddagen med småkidsen som barlast, det var både roligt och svettigt :))) Polly skuttade med förstår men Pingla fick stanna hemma och ta det lugnt, däremot var hon med på promenad med Thomas. Thomas passade också på titta på ny bil åt oss eller iallafall kolla olika märken och modeller.. Vår gamla bil "pundarPassaten" får nog åka en sista färd till "the happy huntinggrounds" för nu är bäst före datum sedan länge passerat och det är för mycket som behöver åtgärdas. Vi vill förstås ha en kombi, det är ju ett måste med hundar och ungar. Och tänk, Thomas som varit emot husvagn sa när vi kollade runt att "det är ju bra om den har dragkrok och tillräckligt stark motor för att dra husvagn" Mmm, kommer blir superbra när vi ska åka runt på tävlingar! Men först en ny bil, husvagn ligger på önskelistan *ler*. Vi var hos en bilfirma här i stan i veckan men då försäljaren var mer intresserad visa sin polare olika funktioner på sin mobil (ja, så såg det ut iallafall) så lämnade vi efter en stund. Näpp, kommer inte handla där *morr*.

Idag så har lilla Hilda kommit hit, hon ska ju vara här medan Anna åker på kurs och Fredrik styr västerut. Barnen har genast döpt om henne till "Hilda Piraya" och även om hon är bra mycket mindre än gossarna så är det desto mer riv i henne. Hehe, ser lite skoj ut när Bosse ligger på rygg och ber om nåd med en arg liten Hilda över sig. Hon skiljer sig också väldigt vad det gäller matlust mot brorsorna. Malte och Bosse svassar runt i köket vid matdags och gör piruetter av glädje då maten serveras. Hilda äter mer på nåder och har inte riktigt tid stå kvar äta. Har strött över lite torkad vom på Hilda Huggtands mat och det gillade hon.

Skoj är det se hur duktig Malte är med Malin, när de tränar har han en ständigt viftande svans och är väldigt fokuserad på uppgiften. Åh vad han vill göra rätt!! Han prövar sig fram på ett härligt sätt och är så söt när han försöker.. Ganska bra att skolorna börjar nästa vecka så jag kan tjuvträna honom ibland :-)

ha det härligt!

Annica



Fredag..

Hmm, kom inte på någon vettigare rubrik...

Har passat på att jobba lite dagpass denna vecka vilket jag sällan gör, nu har ju de stora barnen haft jullov och kunnat hjälpa till med hundarna. Skoj jobba "normala tider" ibland men inte min grej, nu på vintern är det ju mörkt när man kommer hem och det känns som dan är slut efter middagen i stort sett.



Trötta killar!

Igår var vi iväg till brukshundsklubben eftersom Malins ungdomsgrupp skulle bära bort agilityhinder (bättre sent än aldrig...). Malin hade emd sig Polly och honn blev rejält trött av att skutta runt i all otrampad snö och leka med kompisarna, Pingla är inte mycket till lekkompis just nu. Malte och Bosse var med och de var med inne i klubbstugan, mycket spännande. De koppletränades lite och så blev det ju bilträning också. På vägen dit så lät de en hel del men hem så sov de som stockar. Tränade Polly lite hemma på vägen och lite av lydnaden börjar faktiskt bli bra. Eller, lite bättre ;-) Skulle gärna träna i ridhus eller inomhuslokal, Kungsörs Bk har fått en jättefin. FRK Bergslagen hade förra vintern träningar i ridhus, får se om det blir likadant i är *hoppas*.



Svarta valpen har som jag redan skrivit åkt och bor i grannbyn Strängnäs. Två valpar funkar bra tycker jag även om det inte är optimalt.  Imorrn blir det däremot påfyllning, lilla Hilda (minsta tiken i kullen) kommer hit och bor några dagar då matte är på kurs med jobbet. Tror hon kommer sätta brorsorna på plats!



Pinglas mage. Och så lite valp som ville vara med...

Pingla märker man inte mycket av, jo mer än att hon stönar och stånkar lite... Hon följer med på promenaderna men är annars mest vaken då hon hör att det skramlas med matskålarna ;-) Så väldigt tjock är hon ändå inte utan ganska "normaltjock", Imorgon är det en vecka kvar tills beräknad valpning, uj vad spännande!

Over and out,

Annica

Helgen är över..

Blev en ganska tuff helg med mycket jobba och lite sömn, alltid svårt sova när barnen är hemma och denna helg var det värre än vanligt. De har liksom inte landat efter jul, nyår och alla födelsedagar utan är som små Duracellkaniner. Igår firade vi Englas födelsedag med farmor och farfar, faster "farbror" och kusiner. Mer tårta med andra ord!! Nu känner t.om jag en viss sockerstinnhet ;-)



Engla blåser för fulla muggar!

Imorgon åker den svarta hanen, han ska först till veterinären eftersom det har gått mer än en vecka sedan kullen besiktigades. Sen kommer han flytta hem till Strängnäs där även Festis ingår i familjen. Tror Festis kommer uppfostra lilleman bra :P. Jätteskoj att familjen Vestergren ska bli med valp igen, förutom Festis har även Ceasar bott där. Han var född i en kull vi hade som var född -96. Häftigt att även de var två tikar och nio anar och födda samma datum som Vexakullen, alltså 28e oktober. Ceasar fick ett långt och liv, vill minnas att han blev dryga elva år. Som så många andra flattar var han levnadsgald ända till slutet, så typiskt för rasen att leva enligt devisen "bop t'll you drop"....



Pingla är skoj klättra på..

Nu är bara "Bosse" kvar. Att han heter så beror på att vi i Leias första kull hade en stor tik som kallades för "Tjocka Berta". Berta fick byta namn till Lissa när hon flyttade från valplådan och blev inte alls särskilt stor utan en smidig tik... I Viljas kull fanns det en stor brun hane och då blev han kallad "Big Bengt". Bengt är fortfarande en stor kille men hans familj har hållit honom föredömligt slank under uppväxten. Och kanske är Sputnik lite snyggare namn än Bengt ;-) När det så blev en rejäl gosse även efter Vexa så fick han ju lov fortsätta traditionen och då blev det "Big Bosse". Bosse föddes sist och var redan från början störst. Väldigt matglad och man måste stålsätta sig för att inte falla för hans "jag är en stackars utsvulten valp". Först var däremot lilla ärtiga ridgetiken och hon är fortfarande minst..



Bosse. Ser lite trött ut... Party Bosse med andra ord ;-)

Malin tränar Malte och han är väldigt lättlärd och nyfiken. Ja, det är de alla tre men malte är ju den som får mest systematisk träning. Malin håller på klicka in "ligg", "sitt" och ta ögonkontakt kan han. Går åt ganska mycket blodpuddingsgodis här hemma, tur man kan göra små bitar..

Har inte blivit någon träning med Polly de sista dagarna, däremot har jag och Thomas hunnit gå mysiga promenader tillsammans när de stora barnen varit hemma och varit barnvakter. Det uppskattas!



Ett skutt så är jag över..

Pingla hänger fortfarande med och äter som hon ska. Går mest bakom oss i våra fotspår men är med rundan runt. Hon är inte så stor runt midjan men har mer av en "hängbuksvinsmage". Ska bli spännande se vad den innehåller!!!

Har anmält mig till ringsekreterarkurs somk börjar i mitten av februari. Malin hade gärna velat gå också men man måste fylla 18 år. Men jag får sällskap av Åse, vi hade oberoende av varann anmält oss. Ska bli skoj! Och vi hålelr till på Amazon i Flen så vi kanske kommer förbi och beundrar Ossian med de sylvassa tänderna Sonja och Karin :-)

Apropå kurser så vill jag gärna veta om och vad ni är intresserade av. Duktiga instruktörer blir snabbt uppbokade och det är inte alltid helt lätt hitta ställen att vara på. Någon som vet förresten om man får vara på Fiskeboda med hund?? Nåt annat förslag?? Någon speciell instruktör/inriktning? Spåna på bara ;-)

Ha det bra så hörs vi!

Ett nytt år!!

Tillbringade som ni vet natten på jobbet och ska snart gå och lägga mig och vila inför en ny natt... Kan behövas för jag har bara sovit i dryga två timmar efter natten *huh*. Kan inte säga att jag är ett under av tålamod och förståelse när jag sovit så lite, stubinen är kortare än vanligt *hmm*. Nyårsnatten var det mycket att göra men ändå inte mer än att det var en jämn ström av jobb. Polly är en riktig mattehund och föredrar ligga och sova inne hos mig, hon ligger på min morgonrock bredvid sängen och rullar ihop sig till en boll. Imorse fick inte Thomas ens ut henne för att äta frukost, hon ville ha sovmorgon med mig ;-)

Thomas och jag har tagit en skön promenad med hundarna, tänk vad skönt det är komma ut i friska luften! Barnen byggde under tiden en snögrotta med storebror Simon. Perfekt med stora storasyskon :P.

Valparna klarade alla raketer riktigt bra, de stora också förstås. Själv förstår jag inte tjusningen med raketer men det är ändå skönt att hundarna inte bryr sig.

Bosse är ett riktigt matvrak och får äta själv i ett eget rum, annars äter han upp merparten av all mat.. De andra äter också bra men de är inte lika snabba som Bosse.. De sitter på signal när jag ger dem mat, nästa steg är att de ska vänta tills jag säger varsågod.

Pingla följer med på alla promenader och är visserligen tjock men inte sååå tjock, skönt. Två veckor kvar idag tills beräknad valpning den 15e januari.

Blev en kortis idag och utan bilder, återkommer snart igen!

God fortsättning alla vänner!!

Annica


RSS 2.0