Varför går maj så fort?

Tänk så jag längtat efter denna årstid och framför allt då våren uppför sig som nu :-) Men underbart är kort, gäller passa på hinna njuta!!
 
 
Dike..
 
 
Nu är det faktiskt bara fem valpar kvar här hemma med vår egen Elda som kommer stanna. Namnet är ärligt snott från en aussie som var på det hunddagis Malin praktiserade på :-) Till helgen åker Elsa och sedan Ako och Moltas, sist kvar blir den bruna tiken som ska ner till Skåne och som ännu inte fått något namn.
 
 
Elda fluffboll :-)
 
 
Mer Elda
 
Lite enklare ta sig ut med bara fem valpar så vi har både haft mys i trädgården och upptäckarfärder i skogen. Perfekt, vill att valpar ska få klättra, undersöka hålor och diken. Ja, allt under uppsikt förstås :-)
 
 
Här gick det undan..
 
Har även tagit upp träningen lite mer på allvar med Polly och hon har helt slutat producera mjölk, skönt. Hon har även börjat säga till när valparna försöker ta sig en slurk och jag peppar henne *ler*. Konstigt nog har de inte varit minsta intresserade av att dia från Pingla, hon hade ganska mycket mjölk nu när hon kom hem. Måste vara att de tror morsor bara kan vara bruna *hehe*. Hon går just nu på sträng diet och massor med motion och nu är hon inte alls lika stinn, skönt! Problemet är väl bara att ju mindre mat jag ger henne, ju mer letar hon upp i skogen.... Cola är ju hemma hos Sonja och Karin och enligt rapporter sköter hon sig hyfsat. Ja, kanske inte när hon rullar sig i sk*t då *... Tikar!!!
 
 
Pingla
 
Jag har satt upp två nya datum för träningsträffar, nu på söndag den 26e maj kl 11.00 och söndag 9/6 samma tid. Hör av dig om ni kommer!!!
 
 
Lite kul att se fram emot, ja förutom semester då, är FRK Östras årliga Flatfestival som är sista helgen i juli, brukar vara i Åkersbergatrakten. Även valparna får vara med på utställningen och förutom den så ordnas det WT med både allvar och skoj och officiellt lydnadsprov. Samt trevligt umgänge förstås med b.la gemensam middag på lördagen. De flesta bor kvar och det finns stugor att hyra om det är på samma ställe som förra året. Även för "icke-Östrabor"
 
 
 
Lilleman Ako
 
Och så i augusti, 10-11, smäller det för då går årets happening av stapeln :-)))) Flatmästerskapet anordnas varje år och det är olika sektioner som har det, i år är det i "vår" sektion Bergslagen. Ryegate's kommer vara ansvariga för en av rutorna och vi hoppas förstås att många av er vill vara med, både starta men även som funkisar. Det går göra båda sakerna, hjälps vi åt är det inga problem. Man lär sig mycket som funkis och även ni med valparna kan vara med och hjälpa till och samtidigt miljöträna valpen *bra va* Gå in och läs mer på FMs sida www.fm2013.gundogs.se . Det kommer bli en jätterolig helg tror jag och vi hoppas att mästerskapet får tillräckligt med funkisar för annars blir det inget :(
 
Och så ett jättegrattis till tre duktiga kullsyskon! Fixa har jag redan skrivit om i förra inlägget (fick en ny titel, LPII i onsdags. Syrran Rani fick till snygga 84/100 p på WT i lördags och brorsan Mascot snygga 182/200 p i lkl 1 i går och därmed LPI. Så glad för att ni förvaltar dessa pärlor så väl, här har ni en stolt kennelmamma <3
 
 
 
 
Elsa med ridgen
 
ha det bäst,
 
Annica
 

Sköna vår!

Just nu är väl nästan våren som bäst?? Ja, i alla fall om du liksom jag är allergisk mot gräs och gråbo samt timotej ;-) Runt midsommar brukar det vara som värst så jag passar på vara ute mycket nu och vädret gör ju inte det hela sämre!
 
Igår var det lydnadstävling i Arboga. Thomas är ju i Göteborg så världens bästa Richard ställde upp och var barnvakt åt småsyskonen. De åt pizza och fruktsallad, tror alla var nöjda :-)
 
 
Tyvärr hände det med Malte som det gjort de senaste fyra tävlingarna, han sätter sig/lägger sig igen på platsen :( Aldrig på träning utan det är helt situationsbundet till tävling. Försöker tänka hur det blivit så och vi tror att då han precis tagit sitt LPI så hade han en tävling som redan var betald. Malin valde starta i tvåan istället och han var inte van vid det längre avståndet (inga problem tänkte vi, han hade ju varit superstadig innan...) Efter den tävlingen har det tyvärr blivit befäst, så surt! Nu blir det ingen mer lydnad för Malin och Malte på ett tag utan fokus kommer ligga på jakten. Extra surt då han i mångt och mycket gjorde mycket jättefint, tio poäng på rutan, inkallningen och nåt mer och åtta på fria följet (superfint, han tappade bara en aning då de gick mot rutan, hans favvomoment ;-) Nollade hoppet men det var ett missförstånd och inget han normalt har problem med.
 
 
Bra gick det istället för lilla söta Fixa. Hon heter numera SE VCH LPI LPII Ryegate's Get The Party Started. Hon gjorde många moment jättefint och har en härlig attityd på plan. Hon nollade apporteringen för hon knallade så det stod härliga till... Fångade apportbocken i luften i kastet *hmmm*. Även hon kommer tränas mer inför start på jaktprov i höst och hon är duktig. Måste få bort att hon ibland vill byta vilt om hon springer över något annat men annars kan hon nog det mesta. Ja, avlämningar från vatten behöver nog också slipas... Bra jobbat Malin!
 
Tror det är dags börja lägga upp fortsatta träningstillfällen, de har ju legat lite nere nu när valparna tagit så mycket tid. Två datum är på tapeten, söndag 26/5 kl 11.00 och söndag 9/6 samma tid. Hör av er om ni kommer!!
 
Igår åkte ytterligare en valp, den med grönt halsband från Colakullen. Pollys valpar fyller åtta veckor idag och imorgon åker första killen, han ska ända upp till Umeå så det blir en lång resa..
Apropå Cola så har hon idag åkte hem till Sonja och Karin ett tag, hon ska hålla Ossian sällskap och får dessutom en chans sina i mjölkproduktionen, valparna försöker fortfarande dia och tikarna säger inte till..
 
Passar på göra reklam för FRK Östras Flatfestival i sommar, helgen 27-28 juli. Läs mer om den på deras hemsida men det brukar vara jättekul både för såna som helst vill umgås och för dem som vill tävla.. Och även vi som inte bor i sektionen får deltaga!
www.frkostra.se
 
Nähä, nu ska jag se till få lite annat gjort!
 
ha det bäst gott folk!
 
 
 

Mellan hägg och syren

Nu tror jag allt lugnar ner sig en aning, har jobbat fyra nätter sen vi kom hem från Clubshow i torsdagskväll. Hela helgen och även måndagnatten med andra ord :-)
 
Men nu är jag långledig, passar bra då Thomas är i Göteborg och studerar. Lite svårt jobba skift och ta hand om valpar och barn så jag har jobbat intensivt för att kunna vara ledig nu.
 
 
I helgen så har fem valpar från Colas kull flyttat, nu är det bara tio kvar. Önskar er alla stort lycka till, så glad att alla valpar från bägge kullarna fått såna kanonvalpköpare!!!
 
 
Skogsäventyr
 
Idag var det valpbesiktning för Pollyvalparna, det gick bra vilket alltid är skönt. Lika bra gick det för Colas valpar för en vecka sedan. Besiktningen tar några timmar, alla valparna ska gås igenom, få sprutor och chip och sen ska alla papper fyllas i *puh*.
 
 
Lilla ridgetjejen
 
För er som funderat på hur det gick för Malte på Clubshow och som inte följt oss i andra sociala medier så kan jag meddela att han vann jaktklassen med ck och även Umeåsektionens vandringspris. Nästa år går Clubshow i Umeå, då hoppas vi ha med oss fler hundar är "bara" honom och så hoppas vi att vi varit ute och startat på prov och andra tävlingar. Konstigt med en vår utan jaktprov.. Men å andra sidan har våren varit konstig (och sen!!) med! Nu längtar jag verkligen komma igång med träningen!
 
 
Engla vilar och valparna passar på sova med henne :-)
 
Maltes kritik: Beautifully balanced liver. Good head and eyecolour. Good bone and feet. Mature body. Well angulated both ends. Moved with style and drive" domare Mrs Hutchinson, kennel Waverton från UK.
 
Nu följer några fler dagar med valpflyttar och besök. Helt otroligt tänka tillbaka på att för två månader sedan var Colas valpar alldeles, alldeles färska och Pollys ännu inte födda!!! Många frågar om det inte är tråkigt när valparna flyttar men jag vet ju att de kommer få det bra och att vi kommer hålla kontakten och träffas igen. Och varje valp börja kräva så mycket att det känns bra att de får en egen familj som ägnar sig åt och utvecklar dem :-)
 
Överst orange hane, sen lila tik, omärkt tik och sist svart hane :-)
 
 
 

Bilder bilder här var det bilder!!

 
Hehe, coolaste bilden :-) Attack!
 
Hade en fantastisk dag igår då jag dömde på FRK Östras Flatshow i Södertälje. Massor fina hundar, hela 71 stycken till bedömning! Trevligt ordnat och som vanligt gemytligt och alla utställare var så trevliga och goa :-) Malin gjorde ett jättejobb som ringsekreterare, ingen dålig början med en sånt jättegäng! Hoppas alla var lika nöjda med mig som domare som jag var att ha förmånen att få döma... Vi somnade gott på kvällen vill jag lova *snark*.
 
Jobbar inatt, apporteringskurs på eftermiddagen imorrn och sedan har vi tid för lite valpmys. Jobbar igen tisdag dag och natt, sen kommer veterinären på onsdag då jag vaknat för besiktning av Colavalparna. Sen sätter sig jag och Malin i bilen och åker ner till Småland där i år Club show är. Vi mellanlandar hos en av Sveriges bästa instruktörer (Birgitta Staflund Wiberg) för lite träning och för att premiärbo på hennes nya fina  Bed and Breakfast. Sen hem efter CS och så på fredag börjar Colavalparna flytta, helt otroligt!!! Jag tror de längtra efter sina nya familjer för även om vi hittar på en massa skoj här hemma så behöver de få egna hem att utvecklas i. Och det är ju då det stora äventyret börjar :-) Jag tycker verkligen de är jämna, pigga nyfikna valpar som älskar bära runt på allt!
 
Så nu blir det istället en bildbomb, håll till godo och njut :-))))
 
Kolla greppet om svansen!
 
 
Ta sig över broar..
 
 
Busar i diken..
 
 
Äventyr i skogen..
 
Ha det bäst!
 
Annica
 
 
 

Var tar dagarna vägen??

Jobbade både dag och natt i måndags och tisdags och idag första maj har varit en väldigt trevlig och väldigt intensiv dag :-)
 
Helena och Lasse som har Nova och Cath med Alexandra som har Rea kom för valpmys på förmiddaden. Vi åkte sedan upp till EHDK (alla hängde på, perfekt väder och ett tillfälle få kolla på tävlingar) där man hade rallylydnad på både förmiddag och eftermiddag.
 
 
Banvandring
 
Malin och Malte tävlade samt Karin, Helena HH och Sofia så det var många tummar som skulle hållas!!!
Lite blandade resultat där Malin hade lite tekniska problem där hon gjorde fel (fel tempo, glömde fortsätta osv) inte helt enkelt då hon gått en bana en enda gång.. Synd då de var superduktiga och det såg så trevligt ut!!  På eftermiddagen fick de femtio minus på "ett större fel" då de inte gjorde tempoväxlingar och då landade de på 44 poäng istället för 94... Vet inte om Malin tänker försöka igen, man måste nog kunna reglerna ordentligt. Sofia och Karin gjorde varsin runda med uppflyttningspoäng och Helena HH gjorde två rundor med båda hundarna med finfina poäng så nu heter Vilja LPI SE VCH RLDN RLDF innan namnet, snyggt ;-) Och Lystra fick titeln RLDN. Grattis!
 
 
Tre generationer bruna brudar :-) Mormor Vilja, mamma Polly och en av tikarna
 
Ännu mer valpmys blev det när vi kom hem och Thomas hade kantarellsoppa klar, det tackar vi för! Blir ju en hel del snack när vi kommer igång också :-) Tack för idag alla! Nu har jag även deklarerat vilket tar en stund som uppfödare, sååå skönt när det är klart!!
 
Valparna älskar vara ute och de har både provat apportera fågel vilket gick kanonbra. Fint intresse och mycket bra behandling från samtliga, inget ruskande och trixande utan skatan såg lika fin ut efter femton valpar, imponerande!
 
 
De har fått vara med ett par kortare skogspromenader och det är ett glatt och frimodigt gäng, kommer bli så svårt välja!! I och för sig ett angenämt problem men nu måste jag lägga i en växel till, om en dryg vecka börjar Cola-barnen flytta!!
 
 
Nu jobbar jag dag och natt samma dygn igen, Malin har då hand om det mesta här hemma då hon har ett par dagar ledigt, perfekt ju ;-)
 
 
Engla med en av de bruna gossarna
 
Här har ni förresten de registrerade namnen på kullarna. Ni som ska ha en av Colabarnen, hör av er om det är något särskilt namn ni tycker om. Gärna ett par förslag!!
 
 
SE25544/2013 Ryegate's Breaking The Law H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25545/2013 Ryegate's Built For Speed H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25546/2013 Ryegate's High Voltage H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25547/2013 Ryegate's Fight Fire With Fire H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25548/2013 Ryegate's Kittens Got Claws H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25549/2013 Ryegate's Pour Some Sugar On Me H 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25550/2013 Ryegate's Hell On High Heels T 20130315 S48547/2009 Comics Blue Viking
SE25551/2013 Ryegate's Get A Grip At Cinnamon T
 
och så kommer Pollyvalparna! Samma sak gäller här ;-) jag vet att de flesta av er har sätt namnen förut men det var ju ett tag sedan....
 
SE24088/2013 Ryegate's Walk In The Park H 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24089/2013 Ryegate's Walk Of Fame H 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24090/2013 Ryegate's Walk On Water H 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24091/2013 Ryegate's A True Rebel Walks Alone T 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24092/2013 Ryegate's I Walk The Line T 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24093/2013 Ryegate's Walk This Way T 20130321 SE64731/2010 Ryegate's Watch Out I'M About
SE24094/2013 Ryegate's Watch My Walk T 20130321
 
Sen laddar vi om och på lördag ska jag döma Östras Flatshow i Södertälje, det är hela 70 flattar anmälda, ska bli superkoj (och säkert ganska svettigt med tanke på den stoooora uppslutningen!!)
 
ha det bäst,
 
Annica
 
spd

RSS 2.0