Tre champinjoner och en gloria ;)



Lystra med kråka


Jobbarhelg innebär denna gång tre kvällspass fre-lör-söndag så det blir inte mycket gjort innan det är dags åka och jobba..

Idag har jag trimmat Zorro som kom hit för att imorgon ställas ut på Eskilstunautställningen ett stenkast från oss nere vid Ica. Zorro har en etta i ökl på jakten (och om jag inte missminner mig tre tvåor..) och vi hoppas förstås på att han och husse Per fixar en etta till så de kan kliva upp i finrummet ;) För att få tävla elit på jakt måste hunden ha en utställningsmerit eller vara exteriörbeskriven. Lite konstigt då vi inte kräver att en utställningschampion ska ha tävlat på jaktprov.. Det är ju trots allt en arbetande hund *tycker den här bloggande kärringen alltså*. 



Karins söta stollare Wilma

Cola är hos Jessie i Värmland och har varit där en vecka nu. De startade idag på jaktprov i Ransjön och åkte hem med en gloria.. Nolla alltså men gloria låter ju snyggare *hehe* De missade vattendirigeringen och Cola apporterade flera fåglar med ett väl löst grepp, änderna bar hon i halsen och då gled de ur hennes mun. Nu står viltträning på programmet när hon kommer hem, hon får åka med Hildas husse och matte hem imorrn. Sånt himla flyt att de är i Karlastad på bröllop denna helg!!! Och tusen tack Jessie som tagit dig an Cola trots att du har massor att göra, du är verkligen bäst! Och tänk att Cola fick starta på prov fast jag jobbade denna helg ;-)



Malte 1a ökl viltspår, Lystra, Vilja och Miso alla nyblivna SE VCH!!!

I torsdags fick jag finfrämmande av Helena och Karin med deras hundar. Eller vi började med att träffas utanför Svalboviken där det var viltspår på gång. Vilja, Miso och Lystra hade alla bara varsin etta kvar för att bli champions så jag tyckte det låg lite nerver i luften.. Gick med då Helena gick med Vilja, det var fart och fläkt ;-) Vilja är en grym spårhund men går som bäst när det är som svårast, lite blod, regn eller snustorrt, krångliga spår gör att hon inte slarvar. Men de rädde ut det fint och sista ettan var i hamn. Likadant så plockade döttrarna Miso och Lystra hem varsin etta så utdelningen blev kanon, tre nya champions!! Stort grattis Helena och Karin med era duktiga tjejer!!!!!!



Pollys (och tio till syskons) mamma Vilja



Miso

Malte fick gå ett spår han också och som vanligt blev jag imponerad över hans koncentration och arbetsglädje. Ettan satt som en smäck och nu tar vi nya tag för att försöka hinna med ett par tills pår i höst. Gäller passa på innan han hamnar i tonårstrots *hehe*



Lystra

Det tar sin tid med fyra spår så efter åkte vi och handlade lunch och Helena fixade championtårta, det var vi värda, eller hur?? Har inte kollat vad hundarna fick för championgodis..



Vilja. Och det har hon.. En underbar vilja till att arbeta!



Polly och jag.



Karin och Miso är redo. Tack Malin för alla fina bilder du tog!

Vi passade på träna också efter matintaget och jag hade tagit fram lite vilt. Trevlig träning med ltie trötta hundar, dock uppskattades viltinslaget mycket! Malin med Pingla och Fixa kom också och det blev en trevlig eftermiddag. Malte och Polly fick inte göra så mycket. Malte behövde vila och Polly behövde titta på när andra jobbar.. Det tycker hon är trist när hon själv tycker hon kan fixa allt.. Åt alla :-)





Malte.

Återigen tack tjejer för en kul dag! Ser fram emot nya äventyr tillsammans, trots att ni är lite fjoller-pratiga ibland *hehe* 

Ha det kalas,

Annica


Kommentarer
Postat av: Helena

Vi plataj väl aldjig nåt?? Men Polly saaa faktiskt till mig att hennes matte aldrig lyssnar på henne när hon har nåt att säga ;) Tack själv för en härlig dag! Kram



Ps Hundarna fick sina championatgodisar redan i bilen i form av tuggben. Ds

2011-08-20 @ 16:23:31
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Jessie, Vega, Vexa & Verk

Grattis till champinjonerna!! Härligt kämpat



Men som "mormor" så måste ja ju mäktigt gratulera xtra till Malte, vilken kille - 2:a pris nkl + gdk anlag + 1:a ökl viltspår...Mamma Vexa å broder Verk stolta är vi alla!



Kramen!

2011-08-20 @ 17:34:46
Postat av: Karin & co

Vadårååååå, vi praaaaatar välll inte kånstiiiigt?!



Hundarna fick grisöra och husse fick svampanj som han lagt på kylning utifall att. Tänk att ha en husse som blir så glad för ens framgångar!!! ;-)



Tack själv för trevlig dag! Nu blir det mängdträning med vilt, med början redan på måndag. :-)

2011-08-20 @ 23:20:13
URL: http://Karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Sarah, Pippi & Wilda

Grattis till syrrornas o mammas championat!

2011-08-20 @ 23:46:41
URL: http://flattar.wordpress.com
Postat av: Anna

Grattis till championaten o ettan!

Vad duktiga ni varit som lagt massor av spår för träning, det är ju idiottråkigt.Kul när kämpandet lönar sej!

Anna

2011-08-21 @ 14:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0