Sicken helg!!

 
 
Äntligen får jag lite tid sätta mig ner och summera några roliga dagar!! NU ahr skolan börjat och allt är tillbaka i normala gängor, ganska skönt tycker jag..
 
Vill bara börja påminna om valpträff för Pinglas småvalpar (jaja, börjar bli stora nu..) på lördag kl 10.00 o träningsträff  för de äldre samma dag kl 14.00
 
FRK Bergslagen har prova-på-dag den åttonde september, läs mer på deras hemsida, Kan nog bli skoj! De kommer även ha utställning i oktober, en Flatshow som alltid är inofficiell men som döms av duktiga flatuppfödare.
 
http://www.frkbergslagen.webb.se/
 
Stolt som en tupp (eller säger man höna??) över Per och Zorro som i säsongsdebuten fick en tvåa (med mersmak) på elitprovet i Sala. Ni är verkligen duktiga!!
 
Själv så åkte jag till Jessie i Kristinehamn i fredags. Alltid skoj ses och jag, Polly och Malte sov över där. Vi lämnade hennes gamla goa tik Vega hos hennes föräldrar och så en tiiiidig morgon och iväg till Norge på jaktprov. Tänk vad stollig man är!
 
Provet var nära svenska gränsen och det gick snabbt och smidigt åka dit, trevligt sällskap hade vi ju garanterat :))
 
Måste verklgien säga att det var urtrevligt starta i Norge, samling i en fin "hyte" upplyst med stearinljus, alla blev bjudna på kaffe och kaka på morgonen, gratis katalog och norskt gemyt. Trevliga domare som såg till att nervösa tävlande kände sig lite mindre nervösa. Domarelev var det också, då brukar det dömas lite mer strikt men det gick bra :) Trevlig hon också!
 
Elitklassen gick samma dag, inget vatten men ett prov som gick på tung myr och som blev väldigt avgörande, svårare än i Sverige tyckte en del..
 
Nkl var nere vid en tjärn med gungfly, terrängen krävde även här en hel del av hundarna. Helt vindstilla och regn var inte de bästa förutsättnignarna. Provet började med markeringar på myr och i gungfly. Några hundar tyckte det var lite läskigt ta sig i vattnet från gungflyn, de skulle även över en mindre gungflyö för att hitta en av markeringarna i vatten. Malte var först ut av mina hundar och han låste sig nere på gunget, där låg två av apporterna på söket. Dels blev han störd av publiken som inte var med bakom oss utan som satt på andra sidan tjärnen. Man hörde väldigt tydligt  prat, skratt och prassel, likaså skott från ekl hördes väl över vattnet.. Många hundar fick svårt ta sig bort från gungflyn, dels hade alla markeringar skett där och det var där allt hände, De andra apporterna låg i skogen och han kom aldrig igång helt. Bra vatten, bra markeringar och nöjd med honom om han bara inte låst sig där nere, kan ju trots allt hända unga hundar.. Har en plan klar i huvudet hur vi ska gå vidare, tack Jessie för hjälp att spåna :) Ett tredjepris blev det, helt okej med tanke på insats.
 
Verk och Jessie satte inte många tassar fel, det blev en etta i debuten! Way to go!! Ni är så jäkla duktiga! Förstod att det hade gått bra för de var snabbt tillbaka. Han och Malte är lika varann i mångt och mycket och det är två härliga gossar. Verk kommer funka alldeles utmärkt uppåt i klasserna med tid och mognad.. 
 
Verk och Polly. Nöjda förstapristagare :)
 
Så glad att det blev Vexagossar till oss! Förresten, kollade lite när min Malin och Malte körde idag och jag kan säga att han jobbar mycket bättre med sin "riktiga" matte *hmm*
 
Polly gjorde även hon ett fin-fint arbete, jag var väldigt nöjd. Sammanfattande kritik: Dagens uppgifter löses mycket bra till alla delar. Fin balans i självständighet och samarbete. En koncentrerad trevlig apportör. Min Pollan Trollan! Det var domaraspiranten som dömde Polly men det sker ju alltid gemensamt med domaren. De var så nöjda med henne att hon slutade dagen som Provbäst :) Trevlig sak i Norge att utse etta, tvåa och trea, här hade man nitton startande i klassen. Vilket år vi haft, först cert på Clubshow och nu detta :) Så glad jag väntade ut den sent mogna fröken!
 
Lite slitna var vi allt när vi åkte hem men attans så nöjda! Hem från Jessie satt jag och sjöng för fulla halsar och hinkade Red Bull *hehe*
 
I söndags var jag nere tillsammans med Malin på SKK utställningen här i stan, en kilometer hemifrån.. Vi minglade och Polly var med för att höra högtalare, det är verkligen något hon inte gillar. Gick kanon!
 
Sedan kom Annika och hämtade henne, Polly ska nämligen vara på Bootcamp hos henne. Saknar henne väldigt!! Men det ska bli spännande se vad Annika tycker om den "lilla" bruna loppan :))
 
Cola är lugnare än vanligt, jag tycker juvrena är mer rosa och större samt att hennes buklinje som normalt är ganska uppdragen har sjunkit.. Hoppas!!!!
 
 
Cola älskar att kampa..
 
Pingla börjar återvända till sitt normala jag efter valparna, vi är i full gång med träning och hoppas vi hinenr finslipa innan provstart..
 
 
Vi jobbar på't
 
Malte har landat efter tikarnas löp och en synnerligen aktiv semester, han och Malin laddar inför SSRKs Ungdoms SM i helgen!!
 
 
Malte med sin "riktiga" matte
 
Ha det bäst,
 
Annica
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Än en gång STORT grattis till både Jessie & Verk och till dig och Pollan! Mamsen och syrran pyser av stolthet!!

2012-08-22 @ 20:40:55
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Annika o Pelle

Håller tummarna så det värker för Malin o Malte i helgen!!!!!!! Pollan och jag börjar arbeta ihop oss mer och mer! Känns riktigt bra!!

2012-08-23 @ 15:37:08
URL: http://annikawesterlund.com
Postat av: Elli, Razzel o Mascot

Vilket härligt kort på de bruna!
Önskar Malin o Malte riktigt mycket lycka till i helgen!!
Heja Pingla (o dig) som skall visa vart skåpet skall stå nästa prov!!
Kram

2012-08-24 @ 18:27:03
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0