Vilken hektisk helg!

Uj uj, denna helg gick i rasande fart och massor med aktiviteter.. Tråkigt att jag knappt hunnit umgås med de små och med Thomas, skönt att vi ändå fick en ledig dag tillsammans i fredags. Nu ser vi fram emot den stundande Kristi Himmelsfärd! Inte så schysst av mig ge Thomas min förkylning bara..

Igår var jag och Malin på utställning i Ulriksdal, trevligt men regnigt *hmm* Malte ställdes i unghundsklassen och placerades som 3a med ck, jättebra då han just klivit upp i klassen och det var två väldigt vinstrika hanar framför honom (Almanza Burberry Goodiebag o Don's Älskling På Vågen). Här kommer kritiken: Utmärkt typ, underbart huvud och uttryck. Bra hals o stark rygg. Utmärkt kropp, tillräckligt vinklad fram, utmärkt vinklad bak. Utmärkta ben o tassar. Härlig steglängd från sidan, ngt löst fram. Utmärkt pälskvalité. Vacker brun färg. Välvisad och välpresenterad (Malin visade förstås). Roligt att samtliga domare hittills uppskattat hennes fining! Malte är en härlig hund som alltid gör sitt bästa, kanske därför förra helgens jaktprov kändes så annorlunda honom? Han har fått apportera fågel här hemma och det har inte varit några problem, jag har tagit honom eftersom jag och han inte är i någon konflikt...

Även Cola ställdes och det var skoj se henne trava vänstervarv igen, hon börjar se fin ut även om hon är lite uppdragen i buklinjen (en valpkull skulle göra henne gott) och kanske inte har päls i mängder.. Även Cola hamnade på tredje plats i jaktklassen med ck, så skoj. Hård konkurrens där vinsten gick till Tinas Triss vilket gav oss anledning fira i tältet :)) I regn och kyla hjälpte alla applåder *ler*. Här kommer Colas kritik: Utmärkt typ o storlek. Feminint huvud m härligt uttryck. Bra hals o rygg. Utmärkt kropp för storleken, utmärkta ben o tassar. Tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Fria sunda rörelser. Utmärkt pälskvalité, vacker brun färg. Ljuvligt temperament. Välvisad och välpresenterad.

Roligt var att Karins Miso debuterade i utställningsringen. Snyggt visad och tillfixad av Sofia sprang hon till sig ett Excellent, jättebra i allmänhet och efter hennes kastering i synnerhet. Bara en månad sedan och av naturliga skäl har Miso tappat kondis men det gick ju bra ändå :) Fin kritik fick hon också.

Tack till alla härliga vänner som såg till att det blev en rolig och skrattig dag trots väder och vind. Ingen nämnd, ingen glömd!

Sedan for vi hem till Eskilstuna, bytte om och hämtade upp Richard för att åter styra färden mot Stockholm (lite less på den vägen just nu). Vi åt middag med tjocka släkten på en libanesisk restaurang för att fira giftemålet av min systerdotter Helena och hennes Marie. Själva vigselakten var tydligen avklarad på två minuter i Rådhuset men desto längre och trevligare sittning på restaurangen!! Ganska trött efter att ha gått upp klockan fem och jag saknade Thomas och de små. Alvin skulle haft fotbollsturnering men så var de förkyldas istället. Och även om jag saknade dem så är det mysigt att ibland åka med bara de stora. Men jag är säker på att maken uppskattat provsmakningsmenyn de hade :)

Upp vid sex imorse för att åka till Hölö-Mörkö på lydnadstävlingar. Har aldrig varit där förut men jag skulle passa på köpa vilt där så jag tyckte det passade bra att dottern tävlade samtidigt. Blev en lång dag, hon tävlade tre hundar... Ska det vara så ska det!! Cola var visserligen bättre än i debuten i trean men det blev för många missar för att bli några bra poäng. Hon schabblade bort några moment som gick riktigt bra som rutan. Spikrakt in i rutan med fart men så reste hon sig för tidigt innan hon kallades in. Även vittringen gick bra men strulades. Överlag var inte Cola på hugget. Pingla började alldleles utmärkt med fint fritt följ (8.5 p) och många riktigt bra moment.Men så kommer det som alltid strular på tävling.. Alltså antingen rutan eller fjärren *morr* Idag körde hon nollor på bägge momenten. Så himla trist när hon gör resten så bra! En tävlign till är hon anmäld till, får se om det blir start. Surt för hon kan ju men det är inte värt fortsätta.

Även Malte startades (jo, det blev en heldag) och fick ett första pris. Lite seg idag, kanske spökade gårdagen. 165.5 poäng är väl inte otroligt bra men är ändå en etta :)

Grattis även till Malin J och Fixa som fixade första pris i Flen igår i lkl I. Inte heller de gjorde någon höjdartävling enligt egen utsago men ett förstapris är ett förstapris ;)

Efter vi lastat in viltet och rullade hem så ringde vi Ingela som har Zelda, Lopplådans Lever Runt. Zelda flyttade till Ingela med familj för ett par år sedan och har haft det bra där. Nu har Zelda fått en tumör i näsan som börjat tränga upp mot hjärnan. Malin och jag ville gärna träffa henne en sista gång. Det var jobbigt men fint. Zelda var sig lik i sättet och så himla glad (knasiga hund som inte har långt kvar..). Huvudet var insjunket men hon hade ändå glimten kvar. jag är glad att vi var där men det kändes konstigt och det var ganska jobbigt för Malin, Zelda var hennes första tävlingshund. Vi tittade på klipp från deras agilitykarriär när vi kom hem ;P. Stort tack till Ingela som tagit så väl hand om denna härliga, underbaraste hund!

Hann träffa familjen en kortis på kvällen, kidsen var nöjda efter en dag på Parken Zoo. Skönt med säsongskort, lär bli många vändor dit!!

Valpträff Pinglavalpar lördag 2a juni kl 10.00

Träningsträff på eftermiddagen kl 14.00 för äldre
Ha det bäst,

Annica

 


Kommentarer
Postat av: Jessie, Verk & Vega

Grattis till fina vinster, ingen nämnd ingen glömd;)



Men framför allt största bamse kramarna till mormor Zelda med familj!<3<3



Tacksam över Zelda barnet & barnbarnet som jag fick chansen att få, Zelda är en underbar tik!

2012-05-14 @ 14:39:47
Postat av: Sonja

Fin kritik på hundarna, snyggingar.

Måste säga att tar man 1:a priset när det inte går "bra" då finns det kapacitet.

Mycket tråkigt med Zelda, det är så svårt när det händer man vänjer sig aldrig.

Kommer inte på träning, vi ska på spårkurs hela helgen.

Ha en trevlig helg alla, önskar Ossian m familj

2012-05-15 @ 09:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0