Höstigt och kuligt

Går inte förneka att hösten är här, regn och rusk men även fina dagar med sprakande färger.
 
Men våra hundar ser till att vi är aktiva året runt, eller hur??
 
Aktiva är det många av oss som är även på Facebook och nu har vi kommit igång med en grupp som heter Kennel Ryegates på FB, jätteroligt om ni vill hänga på!! Ett kanonbra sett lära känna varann och hundarna lite bättre, se vad som händer med träningar osv (jag lägger ut träningar även där), förslag på aktiviteter, tävlingsresultat och allt möjligt. Sarah gjorde ett försök tidigare men då var vi "gamlingar" inte så flitiga (tar ett tag för oss hänga med i tekniken *blink*) men nu har Helena gett oss en spark i baken. Tack!!
 
Apropå träning så blir det TRÄNINGSTRÄFF här hemma nu på söndag den 21:a oktober kl 11.00. Skulle sitta bra med lite värmande soppa efteråt, kanske jag får min egen kock fixa trattkantarellsoppa åt oss? Säg till om ni kommer!!!
 
Vi har även diskuterat ett "läger" till våren, årets planer rann ut i sanden, mest pga tidsbrist, inte vilja.. Bra att jag träffade Majken igår som erbjöd sig hjälpa till (vi behöver fler krafter!!) så att det kan bli av!! Jag vet att många av er är duktiga på lydnad och bruks och lika många vill köra jakt. Vi lurar på lite bra instruktörer men jag är ganska säker på att jag vill fråga Annika Westerlund om hennes hjälp. Den lydnadskurs hon haft här hemma för valpköpare har fått många lovord :) Läger kanske kan vara i början/mitten av april innan tävlingssäsongen kommit igång på allvar, typ fredag em till söndag em. Kom gärna med förslag!
 
Apropå Majken så träffades vi igår på Surahammars BK (det är väl på såna ställen man träffar sina vänner, eller hur??). Hon tävlade med sin duktiga Lovis (hon har även R's Legally Black "Ronja" som hon tävlar OPI R med, Lovis är från en annan uppfödare) och de gjorde ett jättefint program, grattis! Och så himla skoj träffa dig och Ida igen, blir alldeles för sällan!!
 
Malin och Polly tävlade i ettan. Polly satte sig för tidigt efter platsen (en åtta) gjorde en sådär linförighet (bättre nästa klass då man slipper koppel!!) och slog i Malin på inkallningen (den går i 190!!) men annars var Malin nöjd. 167 poängen andra placering och LPI var ju jättebra jobbat! Hann tyvärr inte se dem, starten var försenad och jag var tvungen åka jobba. Tur jag har världens bästa man som alltid ställer upp!!!
 
 
Blött värre i Sura :)
 
Bra gick det även för Helena och Pollys mamma Vilja som i lördags tävlade i Rallylydnad N. 83/100 poäng trots att Helena gjorde om ett moment vilket gör att väldigt många poäng ryker. Man lär sig av misstagen!! Som jag förstår det behöver man antingen ett resultat på 100 p eller tre på 70 eller över för att bli uppflyttade till nästa klass. Roligt med lite nya hundsporter!
 
 
Rallybruden Vilja
 
I november anordnar FRK Östra sin Flatshow utanför Uppsala:
 

Datum: lördagen 10 nov
Plats: Jälla ridhus, Uppsala
Domare: Rasspecialist Kelly Holland, England (kennel Flatcharm)
Sista anmälningsdag: 5:e nov

Klasser
Valpklass 1 (4-6 mån) 100 kr
Valpklass 2 (6-9 mån) 100 kr
Juniorklass (9-18 mån) 175 kr
Unghundklass (15-24 mån) 175 kr
Jaktklass (fr 15 mån) 175 kr
Öppenklass (fr 15 mån) 175 kr
Championklass (fr 24 mån) 175 kr
Veteranklass (Över 8 år) 100 kr
Superveteranklass (Över 10 år) Gratis
Barn med hund 20 kr anmäls på plats
Vänligen anmäl via e-post till [email protected]. Ange hundens regnummer, stamtavlenamn, vilken klass du anmäler till och ägare med adress.
Betala in på FRK-Ö PG:174 764-1 ange hundens stamtavlenamn i meddelanderutan.
Om du ej har fått svar på din anmälan inom 2 dagar, eller om du har några frågor kontakta då Geir-Ove Andersen
[email protected]
Så himla glad att ni är så duktiga röntga era hundar!! Nu i veckan så är två till ur Vexa-Pokerkullen röntgade och det innebär att 10/11 är röntgade, jättebra ju!! Nio A-höfter, ett B och samtliga armbågar ua, så skönt!! Pingla-Peakbarnen har också varit flitiga på röntgenbordet, sex av sju röntgade och samtliga med A-höfter och armbågar ua. Tack för att ni ställer upp!!
 
Om jag inte bloggar innan helgen vill jag passa på skicka en hälsning till Per/Zorro och Helena/Lystra som då är representer för FRK Östra i Sektionskampen. Kör så det ryker, i år får jag väl glömma att jag är Bergslaging och hålla på rivalerna Östra :)))
 
Ha det bäst!!
 
Annica

Kommentarer
Postat av: Sonja

Grattis till fina Pollys Lp 1 och naturligtvis också till duktiga Malin.
Tänkte komma på söndag med buspojken.

2012-10-16 @ 19:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0