Tränings Working Test!

Gäller blogga lite denna vecka, nästa vecka är jag tillbaka i träldom igen ;)))

Igår så var det ganska molnigt och för första gången på flera dagar inte så kvalmigt, skönt! Hade tagit fram vilt, det var länge sedan, vi gjorde ett sök och det gick ganska bra trots att man nog får säga att de var lite ringrostiga. Polly var först tveksam på kanin, sedan gick det bra. Cola och Malte la ner ett par vilt på vägen in, det har inte hänt förut. Pingla stod och tittade lite på Malin innan hon stack ut och hämtade sista viltet, väl ute gick det bra.

Thomas tog med sig gänget ut på promenad men Cola kom hemspringande efter en stund *hmm*.

Vi var sedan och kollade på bil, funderar på att byta vår Suzuki. Älskar egentligen den bilen, man sitter högt, bekvämt med automat och fyrhjulsdrift har varit suveränt de sista vintrarna.. Men vi behöver inte en sjusitsig bil utan är ute efter en liten sak. Lite klokare blev vi väl och vi får fundera vad det kan bli.

Efter middagen åkte storMalin och jag iväg till Odlaren och tränade lydnad, Maria och ett par till var redan där.
Emma skulle sova hos oss och tjejerna var riktigt fnittriga *ler*. Hmm, så blev det inte men då skulle Engla sova hos Emma. Klockan tio på kvällen ringde storMalin och Engla fick hämtas för hon ville nog sova i sin egen säng *himlar med ögonen*.

Men okey, tillbaka till träningen. Kan väl inte säga att vi hade någon av våra bästa träningar men vi hade en trevlig träning :)

Jag tror att det verkar som vi tränar ofantligt mycket men så är det inte riktigt. Träningen är för oss mest av allt trevlig samvaro. Om tio år kommer jag minnas möten med människor och alla fina vänner hunderiet gett mig, inte om en hund gjorde en kanondirigering eller hur den eller den tävlingen gick.. Mycket av tiden går åt till att prata om allt möjligt, stötta och peppa varann och bara ha det kul ihop! Hoppas vi aldrig tappar det!!

Mysig förmiddag här hemma och sedan kom farmor och farfar och vi firade Alvins födelsedag (igen!). Farmor har fått ny höftkula och är nu back in business. Eller som Engla sa, "farmor har fått en ny pungkula" Aja, inte lätt hålla reda på alla kulor hit och dit *ler*



Sju ljus, lätt som en plätt!

Gick ett ca 300 m långt spår med Malte, gick riktigt fint och poletten börjar trilla ner. Sedan kom Maria och storMalin och efter lite mankemang kom vi iväg till Annica. Annica och Lasse hade gjort ett tränings Working Test till oss, så himla skoj!

Fem stationer och allt var väldigt genomtänkt. Vi hade tre nkl hundar, Polly, Smilla och Lydia och så tre ökl hundar med Pingla, Cola och Nikki (bara att en hund är döpt efter Nikki Sixx ger ju pluspoäng!)



Annicas underbara golden. Fart och stil!

Enkelmarkering på första stationen, ökl hundarna hade en störning de inte fick ta. Gick bra för alla hundarna tycker jag.

Sedan vidare till ett närsök där det låg bollar och valpdummies. Funkade fint den med, de stannade upp fint och fick sedan ner med näsan hela gänget.



Pollys och min tur. Fixa vill hänga på :-)

Tredje stationen var en dubbelmarkering. Riktigt klurig blev den fast den såg enkel ut. Ökl hundarna (okey inte Pingla då som spikade båda) sprang alldeles för långt och stort, ibland är korta avstånd jättesvårt! Nkl hundarna skulle sitta kvar då föraren gick ut och hämtade den sist slängda, sedan fick hunden hämta ettan. Svårare än det låter!



Pingla

Dirigering var nästa station och Cola gjorde den bra, Polly gick först ut rätt men vek av fel. Gjorde om (det får man ju på tränings WT ;-) ) och då gick det bättre. De andra hundarna jobbade fint!

Sist ett sök och nu var mina hundar ganska trötta. Cola droppad t.om en dummy på vägen in, hon höll den alldeles för löst..

Vilken kul kväll det blev! Roligt upplagt med lagom med klurigheter, kul gäng och trevliga hundar gjorde att allt blev toppen. Tack Annica och Lasse, nästa gång blir det hemma hos oss!!

Hemma igen hade Thomas fixat Toast Skagen, Maria och stormalin säger jag är bortskämd av maken men jag förstår inte vad de menar.. Gott var det och som vanligt upplagt så ögat får sitt ;-)

Nu har barnen lagt sig och tror maken somnat inne hos Engla..

Vi kommer troligen vara ansvariga för en av rutorna på WT:et i Åkersberga, några kennlar kommer vara "rutansvariga" Även om ni inte tänkt starta så är ni väldigt välkomna vara funkisar, man lär sig mycket och det blir säkert kanonskoj!!

Ha det bäst!


Kommentarer
Postat av: Jessie, Vega, Vexa & Verk

Gud vilka snälla tränings kompisar! Härligt roligt värre me ett tränings wt! Skojsigt!



De tar aldrig slut på födelsedagarna - lyckliga Alvin!



Ha de gôtt!

2011-07-07 @ 08:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0