Valparna fyra veckor!

Jösses, valparna blir idag fyra veckor, det är inte klokt vad tiden går!!

Idag har varit en stor dag för dem, de har fått flytta till valprummet. Nu kommer de ha massor av utrymme att busa runt på och det är mycket mysigare gosa med valpar som är torra och fräscha eftersom de nu har spån på golvet. Tidningspapper och växande valpar är inte alltid så gosig kombination då de till slut luktar "blöt tidning" hur ofta men än byter i lådan.



Förutom att de har flyttat från första valplådan så har vi klippt alla klor och avmaskat dem, mycket stå i på veckofödelsedagarna!





Jag är verkligen nöjd med dem, de ser så fina ut. Sakta med säkert så kommer jag också se mer skillnader (och likheter!) i deras kynnen och det är ju det som är det allra mest spännande. Vid fyra-fem veckors ålder börjar valparna även att ta efter rastypiska beteenden, en retriever börjar upptäcka tjusningen med att bära på saker och så vidare..



Sover sött!



Imorgon ska jag och Åse till världsmetropolen Flen. Sonja, tror du vi hittar till Amazon?? Har för mig att jag varit där i jobbet för en massa år sedan, är jag inte fel ute så brukade det vara raggarslagsmål där ;-) Vi ska gå på ringsekreterarkurs. Min tanke är att jag kanske, så småningom, ska utbilda mig till utställningsdomare. Även om utställningar inte är mitt främsta intresse så är jag väldigt intresserad av arbetande hundars anatomi och de rasspecifika egenskaperna och detaljerna. Nu vet jag att det inte är helt lätt bli auktoriserad på bara en ras (och jag är ju lite rasist, tycker jag bara har kunskap för "min ras) men all kunskap är bra kunskap! Och att bli ringsekreterare (som är ett måste för att söka till domarutbildningen) är inte fy skam det heller!



Malte är en skön filur, han tycker allt är så självklart och har en väldig "happy-go-lucky"mentalitet. Vad han tycker är självklart är även att han ska sova i soffan, vi har lite olika uppfattningar där *hmm*. Han är också väldigt bra på att linda hela familjen runt sin tass ;-)





Hmm, så har han tagit med sig min toffel också..

på återhörande trevlig Alla hjärtans!

Annica

Mamma Pingla är med småttingarna

Kommentarer
Postat av: Margareta, Falcon och Tuborg

Ser ut som Tuborg i soffan han älskar foppa tofflor så dom står numera högt upp och han kliver upp i soffan precis som det är helt självklart att det är ok vilket det kanske kan vara just nu men hur blir det när det kommer en ny som borde komma snarast om man tittar på utseendet på den som finns där nu.

ha det bra

margareta

2011-02-14 @ 21:33:16
Postat av: Helena

Nope inget mer haltande ;)

2011-02-14 @ 21:49:29
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Ingela

Skrattar gott:) Känner igen den där happy-go-lucky mentaliteten.Den där härliga minen i soffan vadå jag sitter väll bra här??? Saga gör precis likadant och hoppar gärna upp i soffan som det vore självklart när hon kommer utifrån. Foppatofflor finns det bättre valpleksaker????

2011-02-15 @ 12:19:53
Postat av: Anna

Haha foppatoffeln även där! Men Hilda har övergett den ack så fina foppatoffeln till Shepherds tofflor :-D

2011-02-15 @ 12:30:26
URL: http://gyllene-vanner.se
Postat av: Maja

naaaw vad söta!

2011-02-15 @ 12:43:40
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Karin och Wilmenlund

Ang att vara "rasist", det brukar ju vara så att ju mer intressant blir det. Även med andra raser kan jag tänka mig. Brukar inte domarna vara lite specialiserade på några få raser? Kan tänka mig att det tar mycket tid och erfarenhet innan man kan en ras så mycket så att man kan dömma.

2011-02-16 @ 08:28:28
URL: http://Karinochwilma.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0