Oj oj vilken helg!!



Rani vid gropen

Ni borde vara vana vid det här laget att då det dröjer länge mellan inläggen så har vi varit ute på en massa skoj :-) Hinner ju inte gör allt på en gång!!

I onsdags var Jessie här, Värmlandsbesöken duggar tätt just nu och det är lika roligt varje gång vi ses! Vi gick en långrunda på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi upp till "pölen" där Malin med Pingla och Fixa mötte upp samt att Maria var med med lilla Sally som miljöträning.

Kanonträning fick vi, det blev en walkup i skogsterräng med avslutning träning mestadels vid vatten och inte i. Jessie skötte apportkastaren och duktiga Verk gick vant vid hennes sida och skötte sig som han skulle. Polly och Malte skötte sig också fint, Polly hade en riktig "que-dag" och det har fortsatt efter dess, löppåverkad tror jag. Har faktiskt tempat henne ifall hon skulle ha livmoderinflammation men jag tror mest det är hormonerna som spökar... Pingla knallade inte en gång *hurra* och Malin var nöjd ;)



Jessie och Verk

Hemma igen hade jag lagt ett spår till Verk och det fixade han jättefint, spårnoga och med bra tempo. Blev en kväll i soffan sen med La Famiglia..



All anledning se nöjd ut Malin!

Att Verk är en duktig spårhund visade han sedan på torsdagen då han och Jessie fixade anlagsklassen med bravur hemma i Värmland. Och Jessies härliga gammeltant tog 1a HP. Vega är still going strong!



Verk i spårartagen

Själv så var jag i Stockholm med alla barnen för att hälsa på mamma som fyllde 89 år och träffa släkten. Vi tog tåget upp och tunnelbana sedan hem till mamma som bor vid Slussen. kan säga att jag efter tjugo år i förskingringen glömt hur stressigt storstan är! Men rackarns trevligt annars träffa alla förstås!



Elin och Enzo

Fredagen blev en heldag med FART-test för fem av sju Pingla-Peakvalpar samt en "gammalhund" i form av Jina som är efter Festis och Rio.



Elli och Mascot

Hann tyvärr inte se Jina, de tjuvstartade innan jag kom dit men på Anette lät det som hon fick mycket bra tips hem.

Hann tyvärr inte få fler bilder, batteriet tog slut :(

Vill passa på gratta Pinglas "blivande" Melker som i helgen plockade snygga meriter i vänstervarv och fick med sig hem titeln NORD UCH. Grattis och en extra puss från Pingla!



Pinglavalparna är nu åtta månader och jag tycker det är en bra ålder testa dem vid. Såg en röd tråd med väldigt fina egenskaper, mycket bra nerver, rationella i sin problemlösning och med stort föremålsintresse samt stor portion arbetslust. Har man unga hundar med så mycket bra bitar är det lätt gå för fort fram, det är ju så roligt träna unga dukiga hundar!! Dessa valpar ska tränas i passivitet och förväntan för att det ska bli optimalt. Nu visade de ett stort fokus och mycket koncentration i momenten vilket var imponerande se. Men de behöver styras upp och lära sig i lugna miljöer innan de ger sig i hetluften så att inte allt är Gröna Lund!


Ett stort tack till våra härliga valpköpare som gjorde denna dag möjlig, hoppas ni tycker den var lika intressant som jag gjorde!

Lördag morgon steg jag och Malin upp tidigt och åkte iväg till Strängnäs BK där dottern och Cola skulle tävla lydnad. Nio stycken startande i tvåan  och Malin startade som nummer ett. Okoncentrerat fritt följ men sen jobbade de upp sig. Supersnygg ruta och äntligen fick de poäng på fjärren. Visserligen bara en femma pga dk men bara bryta trenden på det momentet var kanon. Samtliga hundar i klassen var "flummiga" och även i elit tyckte tävlingsledaren att hundarna var "låga" så min gissning är att det varit djur på plan under natten. Mycket vildsvin vid deras planer där de fått sätta upp elstängsel runt planerna..

Det visade sig att Malin och Cola ändå vann klassen med 162.5 poäng och ett första pris. Inget kanonprogram som sagt men ändå helt okey med tanke på hur påverkade alla hundarna var. Supergrattis till dottern som gillar äntra prispallen :)))

Stort grattis även till Pippi och Sarah som i Ödeshög klämde till med snygga 292 poäng och klassvinst i trean, du ser Sarah Pippi går som bäst när du mumlar om att pensionera henne *ler*

En supermysig eftermiddag och kväll hemma. Thomas och de små hade åkt till Åland för att fira Thomas pappa så det var bara jag och de stora. Richard och jag gick en sväng i svampskogen och sedan köpte vi och Malin kebabpizza, Ben and Jerrysglass och nya Polly (godiset, hunden smakar vi sällan på) och hade en härlig lördagsmyskväll i soffan. Underbart få vara med mina stora, kloka härliga tonåringar! Inte visste jag att vi skulle få så kul ihop när de växte upp, det är inte lätt tänka på under småbarnsåren..

Tidig morgon igår igen och så blev jag hämtade av stora Malin och Maria till Örebro och FRK Bergslagens KM och WT.

Malin startade Fixa i valpklassen och den vann de med Elli och kullbrorsan Mascot på andra plats, hurra hurra!! Superhärfigt att de valparna uppvisade på FART-testet även visade sig på tävling :)! Fixa fick därmed en inteckning i Bregils VP som även hennes mamma vunnit. Ni vet det där med äpplet från päronträdet va *ler*

Jag startade både Malte och Polly i ukl. På ett KM har vi även valpklass, ukl och veteranklass förutom nkl, ökl och elitklass som på vanliga WT. Man hade efter KM:et var klart ett vanligt WT för dem som inte tillhör sektionen eller som har andra raser.

Malte började kanon på första rutan som var en enkelmarkeringsruta där dummyn hamnade knepigt bakom kullvälta träd. Mycket nöjd med gossen, dock vet jag inte poängen. Andra rutan var en dubbelruta med en markering med skott och sedan en dirigering där man i ukl först kastade en markering till dirigeringsstället. Här visade Malte verkligen att han var ung, han tyckte det var toppen med ett dike att simma i, intresseant med ett traktordäck och snitslarna som markerade var vi skulle stå var roliga.. Men han löste uppgiften tills slut fast så många poäng blev det nog inte.. Kan även vara så att tiden var ute, tror man hade fyra minuter på sig. Vi var inte kvar till prisutdelningen så jag ska kolla upp det.. I såna fall blev det inga poäng alls.. Många unga hundar strulade på denna ruta, den nollades även av brorsan Verk och Pollys syster Lystra sedan på WT:et. Tillsammans med flera andra hundar så de var i gott sällskap :-)

Fjärde station var en walk-up och där skötte han sig fint, likadant på vattnet som i hans klass var två enkelmarkeringar på vatten där kastaren stod på andra sidan viken. Fick blåsa på honom så han inte skulle upp till kastaren, annars är jag nöjd. Trevlig attityd hade han, det var bara på dubbelstationen det blev för svårt och där förlorade vi ju mycket poäng..


Polly var riktigt bra, jag har ju de sista dagarna tyckt hon varit seg. Full pott på första station, löste dubbelstationen väldigt fint med och även de andra stationerna. Lite skönhetsfläckar här och där men på det hela taget är jag supernöjd, det var en positiv överraskning. Hon tapade sista apporten på vattnet då hon kom upp och skakade sig, det  drog ner jobbet som annnars var supersnyggt där. Hon slutade på tredje plats i ukl, så skoj! Som sagt, återkommer med poängen! Vet inte hur Malte placerade sig men nöjd ändå. Nu ska vi träna med snitslar på backen och över diken!!

Cola och Pingla startade i ökl. Malin var ganska nöjd med Pingla förutom lite strul på vattnet och att hon var väl het på första stationen som i denna klass var en dubbelmarkering bland de fallna träden. Cola fick 19 poäng med lite avdrag för fotgåendet, resten satt som en smäck. 17-17 på markerings och dirigeringsrutan. Först gick en markering och sedan skulle  de dirigeras till en plats som gick parallelt med nedslaget, lite klurigt men väldigt nöjd med bruningen som skötte sig fint. Dubbelmerking även på walk-upen där hon gick som andra hund. Nöjd även där, snabb och spikade båda. Vattnet var en dubbel som hamnade på land så de fick simma över viken. Fint och säkert även om jag tog det säkra före det osäkra och blåste på henne när hon var på andra sidan, hon såg en ryggsäck stå i mitten och jag såg hon sneglade på den...

Det slutade med att Cola vann ökl och därmed kennel Alalibras VP. Tjoho! Pingla och Malin slutade trea, det tror jag Malin är nöjd med och framförallt att Pingla inte knallade vare sig på walk-upen eller på vattnet!!

Vi åkte sedan och var som sagt inte med på prisutdelningen men är väldigt tacksamma för att Kurre och Marie tog med sig våra priser hem!!

För vi styrde istället kosan till Mariefred där Per hade andjakt. Hämtade upp dottern på vägen dit bara ;) Första gången som våra hundar var med, Jessie hängde med också med Verk och Vega, Malin hade Pingla och Fixa fick vara passiv. Jag hade Cola och Polly fick vara med sompassiv medan Malin, dottern alltså, hade Malte. Malte fick ta en and och han var mycket nöjd! Cola och Pingla jobbade på riktigt bra för att vara rookiesar, de tog både skammat och dött ;-) Jessies gammeltant jobbade på med orken tar ju slut fortare på en gamling. Och vilken nyttig träning för de unga!!

Ni kan tror vi var trötta när vi kom hem vid halv-elvataget på kvällen, hundarna här hemma har varit ute och kissat och ätit och sen har de sovit..

Tack alla goa vänner som gjorde dessa dagar till underbara dagar och härliga minnen för "tant" (har fått höra en och annan gång denna helg att jag fyllde 45 år igår..)

Annica

Såg just att de lagt upp resultaten från KM/WT:

Valpklass

1a R's Get The Party Started (Fixa) Maxpoäng o tid 3.20

2a R's Party Animal (Mascot) maxpoäng o tid 3.50


Unghundsklass

3e plac R's Walk On The Wild Side (Polly) 85 poäng (20, 18,15,17,15)


4e plac R's Watch Out I'm About (Malte) 83 poäng (19, 13, 15, 18, 18)

Vann klassen gjorde Malte och Verks halvsyrra Pleya, grattis Marianne.


Öppen klass

1a plac R's Lick It Up (Cola) 86 poäng (19,17,17,16,17)


3a plac Comics Raindrop In Blue (Pingla) 69 poäng (20,17,15,17,0)


På WT startade två Ryegatare:

8e plac R's Into The Wild (Lystra) 54 poäng (20,0,0,18,16)

10e plac R's Working On A Dream (Verk) 49 poäng (19,0,0,20,10)

På återhörande


Kommentarer
Postat av: Helena

GRATTIS till alla Ryegatares fina prestationer på Bergslagens KM och WT!



Jag var så stolt när de läste upp alla Ryegatare på prisutdelningen!



Lite orättvist mot Lystra att bara nämna att hon nollade markeringen när hon i övrigt gjorde så bra ifrån sig ;)



Så retligt var det att hon nollade markeringen eftersom hon enligt några åskådare gjorde en klockren 20-poängare, sprang ut i exakt rätt område och stod med dummyn mellan tassarna men inte fick den i näsan (var tydligen väldigt gropigt och stora grästuvor). Ångrar lite att jag inte blåste ner henne men jag var så säker på att hon skulle fixa den själv och att vi skulle få full pott ;) Så jag blev väldigt förvånad när hon inte hittade den direkt och sen blev yvigare och yvigare för att till sist komma in mot mig. Sen nollade vi även dirigeringen av bara farten eftersom hon hade svårt att smälta att hon inte fick in markeringen (allt ska ju in) och efter det var det svårt att få ut henne på en dold dirigering åt ett helt annat håll.

Men jag är väldigt nöjd med hennes prestation och att vi lyckades få 54 poäng på resterande 3 rutor.



Ja visst är det härligt med stora barn! Passa på och njut så länge du har dem hemma! Kram



2011-09-19 @ 14:54:39
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Annica

Håller med dig Helena att jag blev lite orättvis, ville mest poängtera att den stationen var

klurig ;-)Själv har jag ingen koll på några poäng vare sig på egna eller andras hundar, hoppas de kommer ut på hemsidan sen. Vet att även Jessie var nöjd med Verk trots den nollade dubbelrutan.. För så är det ju, man kan vara supernöjd trots att inte poängen går i topp! Och 54 poäng trots en missad dubbel är kanon =)

2011-09-19 @ 15:13:40
URL: http://ryegates.se
Postat av: Elli

Som valpköpare så kan jag bara tacka för att du "ordnar till" det för oss... Samt den lilla detaljen, förser oss med superbra hundar;-))

Jag gör gärna om det till våren igen, FART testen alltså;) Dels för att se om jag har lyckats bättre med vår passivitet samt att göra "släden" oxå.

Trodde nog att jag lyckats bättre än vad som visades...

Numera så är Grönalund stängt o Mascot har fått en tumme i vardera öga...

Kram

2011-09-19 @ 21:22:05
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Anna, Hedvig & Hilda

Vad roligt det låter med Km som har flera skojiga klasser att ställa upp i. Då kan ju alla vara med =) Låter som fantastiskt roliga dagar, speciellt jakten. Kanske ska flytta till Bergslagen... :-P



Ha det gött!

Anna, Hedvig & Hilda

2011-09-20 @ 11:56:27
Postat av: Annika, Diesel o Indy

Hej Annica!! Tack för ditt inlägg i min blogg! Kul att du tittade in! Mycket bra kommentar från dig med bra tankar och reflektioner. Håller med dig! vi lär synas fler gånger och STORT grattis till de fina framgångarna på WT!!!!!!!

2011-09-20 @ 16:13:09
URL: http://annikasvardag.bloggplatsen.se
Postat av: Karin & co

Verkligen fina poäng! Jättetråkigt att inte kunna vara med, måste ju vara en god fru också ;-) Låter annars som om det hade varit ett WT som hade passat Miso. Tråkigt också att missa Sorunda, känns lite som om vi är på G nu även om det är saker som vi fortfarande inte kan, typ lyssna på stoppsignal ;-)

2011-09-21 @ 21:12:02
URL: http://Karinochwilma.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0