Medan fotbollen rullar på dumburken..

passar jag på skriva några rader..
 
 
Engla på Sagostigen
Thomas sitter och tittar och hejjar tydligen på Tyskland, han är ingen fanatiker men lite muttrande hör jag allt ;)
 
Nu när det blev varmt ute kom pollenallergin tillbaka som ett brev på posten, det har ju varit ganska okej under de regniga dgarna. Tråkigt att vara som sämst när det är som bäst ute men jag vet ju att det går över när gräs, gråbo och timotej blommat klart. Värre är det med min mamma, hon har nu legat sammanlagt sex veckor på sjukhus sedan hon ramlade och slog sig.... Såret hon har på ryggen vill inte läka, de har lagt in något som kallas kvaddlar tror jag och man hoppas nu att det ska torka upp såret och att man sedan ska kunna sy ihop såret. Det måste göra fruktansvärt ont... Min mamma som aldrig klagar, som upplevt så mycket, som tagit hand om oss fyra barn själv sedan min pappa dog i en trafikolycka då jag bara var ett par månader, som klarat av allt.. Det känns lite töntigt klaga på allergibesvär när det finns såna som verkligen kämpar, som mamma. Vill så gärna se henne pigg och glad igen!
 
 
Idag har vi varit på Sagostigen, barnen gillar skutta omkring där, mest gillar de nog den stora lekplatsen.. Kameran fick hänga med, bilderna blev skapliga trots att vi bara har makroobjektiv. Hundarna var med, bra miljöträning med Bockarna Bruse, jättar och allt folk. Vad jag tycker var bäst?? Våfflan med polka-pepparkaks-nötcremeglass :)))
 
 
 
 
Cyklade en sväng med hundarna på morgonen och nu på kvällen blev det en tur i skogen, hittade årets första kantareller!!! Kanske inte så stora ännu men en macka eller två får det bli! Hade även lite vilt framme så de fick apportera kråka, korp, and, kricka (tror jag det var) och någon liten tärna. Malte plockar in allt utan att göra skillnad på sorter, Polly fick övertalas lite på tärnan och Cola på korpen, Det funkade bra efter ett par gånger och som utbyte mot den (i deras tycke) mindre fina fågeln fick de varsin ostbåge.. Ganska lättövertalade med andra ord *ler* 
 
 
 
Hade med mig ett par dummies och tränade raka skick där hundarna INTE fick välja väg, särskilt Polly är ju specialist på att ta den vägen hon tycker passar. Nu jäklar är det rakt som gäller, är det genom stenrös som anvisas så är det inte på sidan :P . Går de snett kallar jag hem och gör om. Något som funkar jättebra är det som Annika tipsade om då hon var här, Polly springer gärna lite förbi mig med apporten. Förslaget var en "lydnadsingång" och nu blir det mycket bättre struktur. Tack Annika, hade inte tänkt på det :))
 
Jag tycker egentligen inte om att träna fler discipliner samtidigt, idealet hade varit jaktträning nu och lydnad/viltspår eller vad det nu kan vara under vinterhalvåret. Probemet är väl att det inte finns så många tillfällen till tävlingar eller prov då... Tränade rutan med Polly igår, det känns som poletten trillat ner lite grann. Har införskaffat oranga band till mina koner, det underlättar iallafall för mig. Annars börjar det bli hög tid planera höstens prov!!!
 
Blev nästan lite ödsligt här ikväll, Malin på Peace and Love, Richard hos sin pappa, Engla sover hos en kompis... Lite extra mys med Alvin blev det och han var nog nöjd ha mamma och pappa för sig själv...
 
Imorrn före lunch blir det avfärd till Strömsholm för att ögonspegla Cola, håll tummarna!
 
Ha det bäst,
 
Annica

Kommentarer
Postat av: Maria

Var ligger sagostigen. Det såg jättemysigt ut!

Svar: Hej Maria! Sagsotigen ligger ganska nära Malmköping, kolla hemsidan www.sagostigen.se.
Annica W Redlund

2012-06-29 @ 00:52:27
URL: http://blogg.vimeddjur.se
Postat av: Elli, Razzel o Mascot

Håller tummarna för att din mamma kryar på sig, inte kul att se när de nära o kära inte har det bra. Kul med lite bilder igen!
Ja ibland så undrar man vad man håller på med, flera dicipliner samtidigt är väl kanske inte optimalt men väldigt roligt!!
Hoppas att ögonspeglingel blir bra.

2012-06-29 @ 07:10:40
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Annika, Diesel o Indy

Hoppas din mamma får bli frisk snart!!!
Super tack för vår trevliga träning i söndags!! Har flitigt övat närsökssignal och större förståelse för höger och vänster tecknen denna vecka. Börjar kännas riktigt bra! Ser verkligen fram emot helgen den 28-29 juli och när lydndskursen drar igång. La ut en blänkare på min blogg om att det finns en plats kvar. Kram

2012-06-29 @ 19:33:37
URL: http://annikasvardag.bloggplatsen.se
Postat av: irene

Egla är dig upp i dagen! Hoppas din mamma blir bättre. Ha en fin sommar! Kram

Svar: Ja, hon är nog väldigt lik mig, iallafall får vi höra det väldigt ofta.. På alla sätt och vis, även humör och envishet kommer från mig :)
Annica W Redlund

2012-06-29 @ 20:06:00
Postat av: Mari

Okej, då ska jag gå in på hemsidan och kolla. TACK!

2012-06-30 @ 22:24:13
URL: http://blogg.vimeddjur.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0