Roadtrip och inställd roadtrip..

Idag var det meningen att vi skulle åkt till Gränna på utställning men det var bara inse att det hade blivit väl kämpigt släpa upp Alvin och Engla vid halv-femtiden på morgonen och sedan kuska fram och tillbaka till polkagrisstaden. Ingen hundvakt hade vi till de hemmavarande hundarna så det var bara bita i det suta äpplet och stanna hemma.. Lite synd för detta skulle bli sista utställningen innan sommaruppehållet, de brunas päls blir solblekt och Malte har börjat fälla.

Ännu mer synd att vi missade träffa Cissi med Bonzo, hade varit superkoj.

Jag och Alvin åkte istället på fotbollsturnering i hällregn, tur man är hundmänniska och har kläder för alla väder... Men synd om killarna som såg ut som dränkta katter efter bara några minuter på plan :(

Sedan har vi under dagen varit och lämnat Pingla hos Ingela och Mats som har Saga. Pingla har börjat löpa och det passar förhoppningsvis bra med en extra-hund nu när Zelda inte längre finns. De fick ta bort Zelda i veckan som gick och vi hoppas Saga får lite sällskap av Pingla samtidigt som Malte slipper frestas här hemma.. Tack Ingela och Mats och tänk vilket underbart ställe ni köpt, lägligt nog strax utanför Eskilstuna!

Igår så åkte vi till Avesta där SKK hade utställning. Det blev bara Malte som ställdes, Polly var anmäld, badad, fönad och trimmad men efter schampoonering såg pälsen ganska trist ut...

Alvin och Engla fick följa med, det gick förvånadsvärt bra. Väckning och frukost gick smidigt, det är väldigt olika hur morgnarna kan te sig.. Vi hade med tält, regnkläder och dator till dem så det gick ingen nöd på dem, ganska lagom lång resa också.

Hann precis få upp tältet då de första regndropparna kom, sen regnade det oavbrutet tills vi packade ner allt *suck*

Det var fyra hanar i unghundsklassen och det var ett gäng fina unga gossar. Domaren ville verkligen se rörelser och de fick springa som sjutton (bra sätt hålla värmen..). Jag uppskattar då domarna är noga med rörelser, dels avslöjar dessa hundens anatomi och sedan så skall en arbetande hund kunna röra sig med lätta och spänstiga steg, inte bara några varv i en utställningsring utan under en hel dags hårt arbete.. 

Malte vann och han samt fina tvåan från Caci's fick ck.

Bara vänta tills öppen klassen (grattis Nicole Henderson för snygg visning och snygg placering, mamma såg en aning nervös ut) och en stor championklass var avklarad så var det dags för bästa hane.

Självklart blev Engla jättekissnödig just då, det vara bara att kuta ifrån..

Kom tillbaka lagom för att se att Malte var kvar bland de fyra bästa hanarna, oj oj. Han stod först ganska länge men blev tills slut placerad som tvåa, så roligt  bland så många snygga pojkar. Vann gjorde en Almanzachampion och såg jag inte helt fel var även de andra från den framgångsrika kenneln. Malte fick därmed certet och eftersom detta var en internationell utställning även reserv-cacib. Tvåa bästa hane, inte illa.

Kritik:

Nice type and balance. Correct expression, excellent neck strong topline, tailset ok. Very well developed body, well angulated, moves well. Excellent temperament. Coat and colour ok.

Vi packade ihop efter bedömningen, det var helt enkelt skönt få stuva in sig i bilen och fara hemåt. Obligatoriskt stopp på den amerikanska snabbmatsrestaurangen och sedan hem och spänna upp blöta burar, tält och stolar..

Medan Malin fixade till lite mat åt oss under kvällen så tog jag en skön cykeltur med hundarna, det sprack upp på sen-eftermiddagen och blev riktigt behagligt. Blev cykling idag igen, brukar inte cykla två dagar efter varann men skogen är rejält blöt och lerig och jag hade tänkt ha ett par relativt nybadade hundar iallafall en dag eller två.. Gick väl sådär, flattar är verkligen fenomenala hitta mysigaste rulla-sig-i-leran och bada-i-gyttjedikenställena som finns :) Så imorrn blir det nog både skogen och framför allt ett träningspass för hundar som bara behövt snygga sig *hehe*

Bra jobbat av Per och Zorro som fick till två A minus apporter samt en A plus apport på Paw of Swedens tävling igår, på dessa måste man ha turen och domarna på sin sida. Per var nöjd med Zorro och det är huvudsaken, synd bara att ni inte fick vara med längre.. Men njut av den sista apporten han gjorde, enligt den engelske domaren dagens dittills snyggaste :) Snyggt!

Tidigt imorgon bitti kommer Pinglasonen Douglas hit, då lär det bli liv i luckan! Får se vad de stora tycker om en pojkspoling på fyra månader..

 ha det bäst,

Annica





Kommentarer
Postat av: Annika, Diesel o Indy

Ja, det var verkligen inget höjdarväder i helgen. Grattis igen till fantastiska Maltes framgångar!!

2012-06-18 @ 14:41:54
URL: http://annikasvardag.bloggplatsen.se
Postat av: Ellen

Stort grattis till Maltes Cert och alla andra fina resultat på sistone. Väldigt kul att läsa din blogg :)Tycker ni verkar ha härliga hundar som är så allround en flatte ska vara :)Beauty and brains ;)

2012-06-18 @ 21:00:44
URL: http://racerflatten.webs.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0