En helt ny värld!


Ja, det kan man faktiskt säga att det blir för valparna idag då de blir tre veckor gamla..






Man brukar säga att dag 21 är en "magisk dag" då de plöstligt blir medvetna om omvärlden och nu och fran till 12 veckors ålder inträffar socialiseringsfasen som är den viktigaste i hundens liv. Man märker det tydligt hos vargvalpar som för första gången kikar utanför lyan vid tre veckors ålder. Idag när jag kom men deras frukost stod alla och försökte klättra på valplådan!!! Har börjat ge dem mat morgon och kväll, det uppskattas mycket även om de verkar tro att det är bra gno in sig i mat från topp till tå *hmm*. Vilken tur deras mamma gärna ställer upp och får fason på dem :)





Nu tycker jag att den riktigt roliga perioden börjar, valparna sover och äter inte bara längre utan ska börja upptäcka världen. Inlärningsförmågan är hög och det är under de kommande veckorna valparna ska få träffa olika människor, umgås med resten av flocken här hemma (Pingla tillåter nu att de nosar på valparna), träna motorik, gå och känna på flertal underlag och så vidare. Valpar som inte får den stimulansen kommer alltid förlora en bit socialisering och trygghet, det går inte helt reparera då den är äldre.



Vi börjar lite smått här hemma att de är ute på golvet utanför valplådan, det behövs inte mycket så här i början. Det kommer också bli mer hantering och tid för varje valp. Idag har jag klippt klorna igen, de växer som ogräs och det kan inte vara skönt för Pingla då de borrar in de sylvassa klorna i hennes juver.



Mammamys på sängen...

De stora hundarna uppskattar att dagarna blir längre och vi har kommit igång med träningen. De var riktigt duktiga igår men Cola är ringrostig. Ivrig men ringrostig :) Pingla kastar längtansfyllda blickar när vi går ut, hon hade nog gärna följt med. Blir om ett tag, förhoppningsvis blir det lite varmare snart.

Colas ben har ju varit en följetong, det är idag ganska precis tre månader sedan hon fick sin blodförgiftning. Nu är det nästan helt läkt men den sista lilla biten tar tid. Det har inte varit enkelt hålla henne lugn så länge, den saken är säker! Nu hoppas jag innerligt både för hennes och vår skull att vi ska slippa fler bakslag!



Vi pratade lite sist om beställa dummies. Har kollat runt lite, www.afterdog.com har såna vi brukar använda. De minsta på 50 g passar valpar men även som närsöksdummies och till vuxna. Jag använder mest de som väger 190 g annars, enklast ha med sig ut. Såg även fina på Teba, de har mycket annat också. Skulle kunna tänka mig deras på 150 g i olika färger o deras små... Olika fyllningar i dessa två, Teba har nog granulat o Afterdog något fastare, smaksak vad man gillar. Teba har även såna korta "chuck-it" som jag ahr. Är du intresserad av en sambeställning hör av dig!


OBS OBS!! FRK Bergslagen har Working Test annandag påsk (9e april) utanför Hallstahammar. Känner du dig inte redo att starta är det ett ypperligt tillfälle lära sig lite mera och ha en trevlig dag genom att vara funktionär!! Kontakta Sören Swärd i FRKs styrelse eller till mig så förmedlar jag kontakten :)


Ha det bäst,

Annica

Kommentarer
Postat av: Karin & co

Jag funderar på att beställa dummys till min nya apportkastare, på TEBA.

2012-03-08 @ 19:19:30
URL: http://karinochwilma.blogggratis.se
Postat av: Irene

Åhh, så stora och fina valpar! Vill ha!

2012-03-08 @ 20:24:58
Postat av: Elli, Razzel o Mascot

Mysiga bilder på valparna:-)

Är gärna med på en sambeställning!!

2012-03-08 @ 22:13:21
URL: http://www.ellraz.dinstudio.se
Postat av: Ulrika Olorfsdotter

Det närmar sig! Dags för en första titt under kommande veckor ?! :-)

2012-03-09 @ 17:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0